Nieuws


30-03-2015 9:16

Ontwikkelingen bij de Oostenrijkse inrichter Bene. Na een tumultueuze periode maakte het bedrijf afgelopen vrijdag 27 maart bekend een tweetal investeerders te hebben gevonden – Bartenstein Holding en grosso holding – die een meerderheidsbelang in Bene nemen.

Met beide investeerders en de betrokken banken is een omvangrijk investeringspakket afgesloten, die volgens het bedrijf onder meer inhoudt dat er ‘vers kapitaal’ de onderneming instroomt en het merk Bene kan blijven bestaan.

De productie in Waidhofen/Ybbs blijft in stand. "De Bene Groep is daarmee in staat een nieuwe groei op de internationale markt te bewerkstelligen”, aldus een woordvoerder.

Het financieringspakket behelst een bedrag van rond de 1,9 miljoen euro. Tegelijkertijd zullen de beide nieuwe investeerders gezamenlijk 18 miljoen euro vers kapitaal beschikbaar stellen. De investeerders verwerven hiermee gezamenlijk zo’n 90 procent van het aandelenpakket van Bene. Naar verwachting wordt de transactie in juni van dit jaar definitief afgerond. Na afsluiting van de transactie is Bene naar verwachting weer financieel gezond.

Naar verluidt was er vanuit investeerders veel belangstelling voor het noodlijdende Bene. Bartenstein Holding en grosso holding hebben aangegeven de Oostenrijkse projectmeubelproducent langdurig in hun portefeuille te willen houden.

"Met deze overeenkomst hebben we een toekomstgerichte oplossing gevonden voor de Bene Groep en alle medewerkers, klanten en leveranciers”, zegt Rudolf Payer, de financiële man van Bene. “We werken er samen met Bartenstein Holding en grosso holding aan om de al lopende herstructurering nog dynamischer te laten verlopen, zodat we in de toekomst weer kunnen gaan groeien.”

De overeenkomst is goed nieuws voor veel mensen. De onderneming biedt naar eigen zeggen werk aan zo’n 1.000 medewerkers in meer dan 80 vestigingen in 37 landen.

www.bene.com

Deel op Social Media 

26-03-2015 13:49
Gemeente Rotterdam gunt de opdracht voor het maatwerkinterieur van Het Timmerhuis aan Keijsers Lundiform. De gemeente Rotterdam is sterk in beweging. De ambtenaren gaan werken volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Dit noemt men in Rotterdam ‘HNW010’. Met een kleine, flexibele en dienstverlenende organisatie. Niet alleen klein in aantal ambtenaren, maar ook in huisvesting. De gemeente Rotterdam gaat van 32 naar vier kantoorpanden. Het Timmerhuis is één van de locaties.


 
Het Timmerhuis wordt een multifunctioneel complex waarbij een gemeentelijk monument wordt gecombineerd met spectaculaire nieuwbouw. De nieuwbouw bestaat uit een staalconstructie met grote uitkragingen en een glazen gevel. De gemeentelijke kantoren voor achttienhonderd medewerkers zullen deels in de nieuwbouw en deels in het monumentale deel van het gebouw worden ondergebracht. Belangrijke thema’s in het interieurontwerp van OMA zijn zorgvuldige detaillering en materiaalkeuzes, duurzaamheid en hergebruik.


 
Jan Bos van Keijsers Lundiform: “Wij werken graag samen met ambitieuze opdrachtgevers en gerenommeerde architectenbureaus. Met onze kennis van materiaal en techniek leveren we een significante bijdrage aan dit project. Hierdoor voldoen onze interieurs niet alleen aan de specificaties, maar vooral ook aan de verwachtingen van de opdrachtgever. We kijken uit naar de samenwerking met Gemeente Rotterdam en OMA.”
 
 


Deel op Social Media

25-03-2015 9:16

De VSM (Vereniging van Systeem-, Kantoor en Bedrijfsmeubelen) heeft in goed onderling overleg besloten om de activiteiten van de vereniging per 1 april 2015 te wijzigen. Daarbij hoort ook een nieuwe naam: Vereniging van InrichtingsProfessionals (VIP).

Er wordt een laagdrempelig platform gecreëerd dat minimaal vier keer per jaar een bijeenkomst organiseert met sprekers over uiteenlopende onderwerpen, op interessante locaties, waar veel gelegenheid wordt geboden voor het uitwisselen van ervaringen.

De nieuw geformuleerde doelen van de vereniging zijn:
- Kennis verzamelen en delen, in de breedste zin, omtrent alles dat te maken heeft met de inrichting van ruimten.
- Bundelen van krachten voor lobby’s richting overheden, inkoop- en exportactiviteiten en juridische bescherming.
- Bieden van een platform voor onderwijsinstellingen en kennisinstituten.

Tot op heden was het lidmaatschap voorbehouden aan Nederlandse producenten van kantoor- en schoolmeubelen. In de nieuwe opzet kunnen organisaties maar ook personen lid worden, die zich bezig houden met het inrichten van professionele omgevingen. Dit kunnen onder andere producenten, dealers, leveranciers van componenten, facilitaire dienstverleners, architecten, buitenlandse producenten met een vestiging in Nederland zijn. Maar ook toeleveranciers van onderdelen aan producenten.

Vanuit het netwerk van de zittende leden zullen potentiële leden schriftelijk benaderd worden om de kick-off bijeenkomst bij te wonen. Deze bijeenkomst zal op 11 juni 2015 plaatsvinden op een bijzondere locatie. Daar wordt nadere uitleg gegeven over de doelen van de vereniging en de activiteiten die zullen worden ontplooid.

Peter Veer (voorzitter VIP): ‘’De vernieuwde vereniging biedt een platform voor iedereen die werkzaam is in het vakgebied inrichten. Door kennis en ervaringen te delen maar zeker ook door krachten te bundelen kunnen we samen werken aan een succesvolle toekomst.’’

Deel op Social Media 
 

25-03-2015 9:16

Thereca uit Hasselt heeft in samenwerking met partners als Palmberg en Giroflex recentelijk een mooi project opgeleverd. Het betreft de inrichting van een Frans kantoor van De Lage Landen.

Vlak bij Parijs bevindt zich het unieke kantoorgebouw Le Mermoz, een fantastisch architectonisch concept van de architecten Joël Friant, Jacques & Eric Haour.  De uitgesproken façades verbinden bijna historische elementen met modern design en de natuurlijke omgeving van het gebouw. Materialen als glas, gepolijst beton en steen zijn niet alleen esthetisch gebruikt, maar vooral ook op een manier die zorgt voor een uitstekende isolatie en geluidsdichtheid. Hierdoor ontstaat een zeer aangenaam binnenklimaat maar ook lage energiekosten.

De Lage Landen heeft in dit bijzondere gebouw een kantoor gevestigd dat natuurlijk met  bij het pand passend meubilair werd ingericht. De keuze is hiervoor gevallen op Palmberg Pensum, kasten en specials en Giroflex 353 Red Dot award bureaustoelen. Vanuit Nederland is de organisatie en planning van het logistieke proces om 350 werkplekken en overige inrichting te plaatsen geregeld door Thereca uit Hasselt. In een paar dagen is het project met eigen mensen en middelen succesvol afgerond. Semi-maatwerk en slimme toepassingen voor het cable management zijn in overleg met lokale ICT firma’s ontworpen en uitgevoerd. Thereca, Giroflex en Palmberg onderstrepen met dit project de internationale allure van de Lage Landen in één van de mooiste recente gebouwen in Frankrijk.


www.palmberg.nl

Deel op Social Media 

23-03-2015 8:23

Er gaat van alles veranderen bij Pastoe. Dat meldt het bekende Utrechtse meubelbedrijf in een persbericht. Om de koers te bepalen maakt de fabrikant onder meer gebruik van de mening van klanten.

"Wat is Pastoe? Dat is een vraag die wij onszelf hebben gesteld. Is Pastoe de smaakmaker of volgen we nauwgezet de trends van deze tijd? En wat is ons product? Zijn dat alleen kasten of kunnen we putten uit een in 100 jaar opgebouwde collectie van meubels? Is het tijd voor nieuwe producten? Wij zijn op zoek naar de antwoorden en dat gaat het beste door in gesprek te gaan met winkeliers en Pastoe-fans."
 
Volgens de woordvoerder is uit dergelijke gesprekken gebleken dat klanten Pastoe als smaakmaker zien. "Ze verwachten van ons dat we de smaak maken, de trend veranderen. De wereld is al braaf genoeg. Ze vinden dat we prima producten hebben, alleen moeten we beter laten zien wat er allemaal mee mogelijk is. We hebben besloten de dingen die we maken, nog beter te maken in plaats van hele nieuwe producten te lanceren."
 
Creatief directeur Joost van der Vecht speelt een belangrijke rol in de nieuwe strategie. "We hebben Joost, onze creatieve geest, gevraagd met deze uitgangspunten een specifieke uitgave van onze producten te bedenken. Bedoeld als inspiratie voor onze klanten, die over het algemeen net zo eigenwijs zijn als Joost zelf. We helpen ze een beetje op weg."

Van Pastoe-directeur Rudy Stroink moeten producten 30 procent beterzijn, 30 procent sneller gemaakt kunnen worden en 30 procent betaalbaarder zijn. Het resultaat van deze insteek is de Joost Selectie. "Vanaf nu brengt Pastoe elk jaar en in serie, een nieuwe voorkeursselectie van de verschillende productlijnen uit. De eerste drie modellen van Joost Selectie 2015 zijn: een Vision en Boxes-combinatie, een Frame en een Landscape. Er volgen nog zes uitvoeringen van andere productlijnen. Door stroomlijning van de productie en slimme inkoop kan de markt er op rekenen dat Pastoe de vernieuwing doorzet naar betere producten met kortere levertijden en betaalbaar voor een nieuwe generatie klanten."

www.pastoe.nl

Deel op Social Media 

23-03-2015 8:00

Liefhebbers van Vitra-meubilair opgelet. De fabrikant organiseert een heuse 'fandag'. "Voor alle hardwerkende en drukke Vitra-fans openen wij onze showroom op zondag 29 maart zodat zij met familie en vrienden ook eens in alle rust een kijkje kunnen komen nemen."

Volgens de woordvoerder is het op de fandag mogelijk om de Vitra-collectie uitgebreid te bekijken. "Sluit aan bij een storytelling tour en ontdek het verhaal achter het product.Onze interieurarchitecten geven in een kort gesprek advies èn tips voor uw interieur." Ook kunnen bezoekers van de Vitra-showroom zich laten fotograferen in een designklassieker en is het mogelijk via een stoelendans een stoel te winnen.

Vitra is gevestigd aan De Oude Molen 2 in Ouderkerk aan de Amstel.De fandag wordt gehouden op zondag 29 maart van 12.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is gewenst.

www.vitra.nl

Deel op Social Media 
 

20-03-2015 9:16

De Kastiel Groep uit Drachten richtte onlangs het bedrijf LoQit op. De nieuwe onderneming richt zich op de ontwikkeling en verkoop van elektronische sloten en sluitsystemen, onder meer bedoeld voor toepassing in meubels.

De toekomst is volgens LoQit aan elektronische sloten. Of beter: aan slimme sloten met veel ingebouwde intelligentie. "Alles wat in de toekomst nog zal worden bedacht kan eenvoudig worden ingebracht in het slimme slot van LoQit", zegt algemeen directeur Sander Egbers.

Intelligente sloten worden steeds breder toegepast. In lockers, meubels, vitrines, bureaus, et cetera. "Overal dus waar slim en persoonsgebonden moet worden afgesloten en/of geopend." Egbers verwacht dat de technologische ontwikkelingen op het gebied van elektronische sluitsystemen elkaar razendsnel opvolgen. "Daarom kunnen verschillende componenten en functies flexibel in de elektronische sloten van LoQit worden ondergebracht", benadrukt hij.

"Een revolutionaire oplossing, want voor het eerst zijn uiteenlopende toepassingsmogelijkheden in één slot geïntegreerd. Of het nu gaat om stand alone, een koppeling aan een netwerk of bediening met een pincode of pasje. Bovendien kan elke door de klant gemaakte keuze in de toekomst altijd probleemloos worden gewijzigd. Zonder het slot te hoeven vervangen."

Om gericht te blijven inspelen op huidige en toekomstige marktvragen werkt LoQit nauw samen met een innovatief kennisbedrijf, ontstaan als spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen. Op het LoQit-slot rusten verschillende patenten en nu al is er veel internationale belangstelling voor deze innovatie. LoQit, volledig eigendom van de Kastiel Groep, wordt mede gefinancierd door het Doefonds Fryslân en de NOM .

"Het is een professionele organisatie die met een mooi innovatief product de markt verder kan openbreken, vertelt Diederik Jongema, Investment Manager van het Doefonds Fryslân. ‘De groei die dat met zich meebrengt gaat ongetwijfeld zorgen voor extra werkgelegenheid in de provincie Friesland. Vandaar dat we samen met de NOM onze krachten hebben gebundeld om hun financieringsvraag mogelijk te maken."

Naast LoQit behoort ook Sonesto tot de Kastiel Groep. Sonesto is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van opberg- en uitgiftesystemen, zoals lockers, kluisjes, postvakken en garderobesystemen. Mede vanwege haar innovatieve karakter werd het bedrijf in het verleden al eens genomineerd voor Friese Onderneming van het Jaar. "Hoewel Sonesto een grote afnemer van LoQit zal zijn, begeeft LoQit zich zelfstandig en onafhankelijk op de sterk groeiende markt van slimme elektronische sluitsystemen", onderstreept Egbers.

www.loqit.nl

Deel op Social Media 

20-03-2015 8:00

Producten van het Poolse meubelmerk Tabanda komen op de Nederlandse markt. Handicke en vialex agenturen presenteren het label op de Nederlandse markt.

"Dit Poolse merk Tabanda heeft een aantal zeer fraaie meubels ontworpen", aldus een woordvoerder, die onder meer verwijst naar de Diago stoel, die wordt gekenmerkt door een aluminium zitschaal en een houten onderste. "Deze stoel heeft een prima zitcomfort en door de hoge insnijdingen in de aluminium zitschaal ook een licht verende werking."

www.handicke.nl

Deel op Social Media 

19-03-2015 11:51

Werken doe je allang niet meer alleen in een gewoon kantoor. De revolutionaire opkomst van digitale technologie heeft de mogelijkheden voor het uitvoeren van kantoorwerk drastisch uitgebreid. Zeker in Nederland heeft dit tot een explosie aan creativiteit geleid. Ons land geldt als het wereldwijde walhalla van nieuwe werkvormen. In het boek #Nieuwe Werkvormen onderzoeken interieurkenners Françoise Bronner (F) en Kitty de Groot (NL) de stormachtige ontwikkeling van het innovatieve Nederlandse werkinterieur.

Aan de hand van interviews met een keur aan vooraanstaande architecten, interieurarchitecten, designers, consultants en gebruikers schetsen de auteurs een intrigerend beeld van de waaier aan nieuwe werkvormen die in ons land gerealiseerd zijn.      

De officiële presentatie is tijdens de beurs Design District, maar belangstellenden kunnen nu alvast het boek bestellen.#Nieuwe werkvormen is een boek dat in de boekenkast hoort van iedereen die meer wil weten over de kunst van een succesvol interieurontwerp aan de hand van onderstaande thema's: 1. Geschiedenis en toekomst 2. Het Nieuwe Werken in Nederland 3. Gebruikers van het interieur 4. Duurzaamheid, gezondheid en economie 5. Creativiteit.

Het boek wordt officieel gepresenteerd op de vakbeurs Design District in Zaandam. Kitty de Groot zal daar een workshop verzorgen.

#Nieuwe werkvormen kost € 34,95 en wordt uitgegeven door Uitgeverij Gelderland.

#Nieuwe Werkvormen
Uitvoering: Gebonden, harde kaft
Formaat: 17 x 24 cm
Aantal pagina’s: 225
Prijs: € 34,95
ISBN: 9789491826269

Klik hier om enkele pagina's uit het boek te bekijken.

#Nieuwe Werkvormen wordt officieel gepresenteerd tijdens de vakbeurs Design District (3 t/m 5 juni in Zaandam, bij Taets op het Hembrugterrein). Ter gelegenheid van de lancering van de publicatie verzorgt auteur Kitty de Groot een gratis toegankelijke lezing over de totstandkoming en de inhoud van #Nieuwe Werkvormen.

Op woensdag 3 juni vanaf 13.00 uur zal ze in woord, beeld en muziek vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe werkvormen en -concepten en over de vele bijzondere en leerzame ontmoetingen die ze had met de fine fleur van het Nederlandse projectinterieur. Opgeven kan via deze link. De eerste 25 deelnemers ontvangen een gratis entreebewijs voor Design District.

Het boek is voorafgaand aan de officiële introductie alvast te bestellen via de boekhandel of via www.uitgeverijgelderland.nl

 

Deel op Social Media

19-03-2015 10:01

De beursvloer van Design District is bijna volgeboekt. Dat meldt de organisatie van het evenement, dat begin juni weer in Zaandam gehouden zal worden. "Nog nooit eerder had Design District in maart al een volle beursvloer. We hebben momenteel alleen nog plek buiten in de tuin, en op het Designer District voor ontwerpers."

Design District vindt voor de vierde keer plaats bij Taets op het  Hembrugterrein in Zaandam, net onder de rook van Amsterdam. "Het mysterieuze terrein is een prachtig decor voor Design District, met veel historie, vervallen industriële gebouwen en groen. Het Hembrugterrein is makkelijk bereikbaar en biedt meer dan genoeg gratis parkeerplekken."De beurs wordt gehouden van 3 tot en met 5 juni. Behalve een beursvloer met vooraanstaande interieurmerken is er dit jaar ook een interessant bij-programma. Zo zal interieurarchitect/strateeg Kitty de Groot op 3 juni een lezing houden over het boek # Nieuwe Werkvormen, dat zij samen met de Franse onderzoeker Françoise Bronner schreef over het innovatieve Nederlandse werkinterieur.

www.designdistrict.nl


Deel op Social Media 

18-03-2015 10:00

Gispen en Mecanoo architecten zijn een samenwerking aangegaan om een bijdrage te leveren aan een hoger niveau van onderwijs voor iedereen. "In een optimale, inspirerende leeromgeving kunnen zowel docenten als studenten het maximale uit zichzelf halen en elkaar", aldus Gispen. "De samenwerking Mecanoo-Gispen heeft de ambitie de leeromgeving van de toekomst ontwikkelen: dynamisch, open en mensgericht."

De twee toonaangevende bedrijven bundelen hun expertise om verbetering van het onderwijs mogelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Nog dit jaar zullen zij een pilotomgeving lanceren, waarin het innovatieve concept wordt getest en verder ontwikkeld.

"In juni van dit jaar zal een blog worden gelanceerd waarop u de ontwikkelingen rond dit innovatieve project op de voet kunt volgen en wordt uitgenodigd mee te denken over de verdere doorontwikkeling en toepassing van de leeromgeving van de toekomst."

Paul Ketelaars, partner/architect Mecanoo: “Met de samenwerking verdiepen we bijvoorbeeld onze kennis over leeromgevingen waarin meerdere activiteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden, zonder dat deze ruimten generiek worden. Diversiteit, personalisatie en het specifieke doel van de verschillende activiteiten staan centraal. Leeromgevingen waar creativiteit, innovatie en identiteit alle ruimte krijgen, en waar studenten en docenten ideeën en inspiratie kunnen uitwisselen, bieden een basis voor een leven lang leren.”

www.gispen.nl

Deel op Social Media 

16-03-2015 15:45

Nerus Design heeft weer een nieuw merk in het assortiment: Naughtone. "Wij zijn erg blij u te kunnen melden dat wij het merk Naughtone aan ons productportfolio hebben kunnen toevoegen", aldus het bedrijf uit Groenlo.

"Dit jonge Britse merk heeft inmiddels door wereldwijde aansprekende projecten een goede naam kunnen opbouwen. De producten kenmerken zich door een vriendelijke en warme uitstraling, een hoog kwaliteitsniveau en een zeer 'groene' manier van produceren."

www.nerusdesign.com

Deel op Social Media 

13-03-2015 8:00

Tijdens de internationale meubelbeurs in Keulen lanceerde meubelfabrikant Montis zijn nieuwe gezicht. De nieuwe slagzin luidt 'Omarm het comfort'.

Het Nederlandse merk Montis werd geboren in 1974. Met zijn luxueuze, maar altijd nuchtere benadering op vormgeving heeft het merk de afgelopen 40 jaar een internationale reputatie opgebouwd. "De nieuwe positionering is geboren uit een unieke eigenschap van de Montis collectie. Want naast de strakke vormgeving moet een Montis ontwerp ook gewoon comfortabel zijn."

Voor de lancering van de herpositionering heeft Montis samenwerking gezocht met ontwerpers die, net als zij, willen genieten van de luxe van een goed ontwerp. Nu, na een periode van reflectie, lanceren ze samen vijf nieuwe meubels waarbij traditionele vakmantechnieken en eigentijdse fabricagemethodes samenkomen in vernieuwende ontwerpen - zonder daarbij in te leveren op het comfort. Hoogtepunt noemt Montis zelf de lancering van de bank van Arian Brekveld, de Zoom In (zie foto).

www.montis.nl

Deel op Social Media 

06-03-2015 13:00

Twee ambitieuze en innovatieve bedrijven met een rijke historie in de meubelbranche zijn afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst aangegaan.Gispen en Vitra hebben bekend gemaakt de handen ineen te slaan.

De strategische samenwerking biedt beide partijen nieuwe mogelijkheden om nog doeltreffender te opereren binnen een veranderend marktsegment, nationaal maar ook internationaal.

Door de samenwerking worden extra kansen gecreëerd, vooral daar waar het complexe projecten betreft zoals Europese tenders, aanbestedingen (in het bijzonder overheidgerelateerde) en in toenemende mate PPS-projecten.

Peter Veer, Algemeen Directeur Gispen: “We zijn blij met de samenwerking tussen Vitra en Gispen omdat deze twee sterke designmerken goed bij elkaar passen en Vitra een waardevolle aanvulling op ons assortiment is.”

Vitra ziet in Gispen als partner met overeenstemmende corporate values,rijke historie, jarenlange ervaring binnen het office marktsegment en een groot netwerk, een hele sterke match. Remy Schepens, Managing Director Benelux: “Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en gaan de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

Gispen zal zich met name richten op het Vitra Office en Seating assortiment.

www.gispen.nl
www.vitra.nl

 

Deel op Social Media 
  

04-03-2015 15:19

Werken wordt steeds minder formeel. Steeds meer kantoorwerkers zwermen uit naar allerlei stedelijke plekken. Om hen weer meer binnen de eigen organisatie te laten werken, introduceert werkomgevingsspecialist Steelcase het WorkCafé-concept: Een informele werkomgeving binnen het bestaande kantoor die spontane ontmoetingen, creatief denken en de uitwisseling van ideeën stimuleert.

Koffiesalons zijn erg in trek tegenwoordig, en dan niet alleen vanwege een vers kopje heerlijk geurende koffie of een eerlijke espresso, maar misschien nog wel meer als alternatieve werkplek. In navolging van Amerika, waar 31 procent van de kenniswerkers zijn werkplek op kantoor regelmatig inruilt voor een meer relaxte en inspirerende omgeving, zien we dat ook in Nederland de koffiesalons en espressobars steeds vaker bevolkt worden door grotendeels jonge kenniswerkers, freelancers en creatieve geesten. 

"Afgaande op de trend dat koffiesalons en andere third places steeds vaker als werkomgeving worden gebruikt, voorzien ze in een behoefte van de moderne kenniswerker om anderen te ontmoeten en om nieuwe ideeën op te doen."
Steelcase onderkent dit, maar tegelijkertijd constateert de werkomgevingsspecialist dat het voor organisaties van groot belang is om de creativiteit en ideeën die voortkomen uit spontane ontmoetingen en een meer informele werkatmosfeer binnen de eigen organisatie te brengen.

John Small, Director of Industrial Design voor EMEA: "Innovatie bepaalt in belangrijke mate het concurrerend vermogen van een organisatie. Het is dan ook funest als goede ideeën een organisatie door de vingers glippen, eenvoudigweg doordat ze buiten het gezichtsveld van de organisatie tot stand komen. Gezien de toenemende wereldwijde concurrentie is het cruciaal dat goede ideeën zo snel mogelijk opvolging krijgen binnen de organisatie. En dat is lastig als kenniswerkers regelmatig thuis of in een koffiesalon werken. Zij zijn, de technologische mogelijkheden ten spijt, toch afgesneden van hun collega’s en de bedrijfscultuur."
Een tweede nadeel van veelvuldig buiten de organisatie werken, is volgens Small dat vrijwel alle koffiesalons en thuiswerkplekken achterblijven op ergonomisch gebied.

Om beide omgevingen samen te brengen, introduceert Steelcase het WorkCafé-concept, een informele werkomgeving binnen het bestaande kantoor. Een WorkCafé-omgeving combineert een huiselijke uitstraling en de atmosfeer van een koffiesalon met de technologische ondersteuning en het ergonomisch comfort die nodig zijn om goed te kunnen werken. Het biedt een grote verscheidenheid aan werkplekken, zodat medewerkers altijd een werkplek kunnen kiezen die aansluit bij hun gemoedstoestand en de taken die ze moeten uitvoeren.

"In een wereld die alsmaar mobieler wordt en waar afstand dankzij de technologische mogelijkheden feitelijk geen rol meer speelt, is het de uitdaging om mensen écht samen te brengen op een plek waar ze hun ideeën direct kunnen omzetten in concrete acties’, aldus Small. ‘Door binnen het kantoor een omgeving te creëren met een informeel karakter kom je tot effectieve creativiteit."

In bestaande kantoren wordt doorgaans de bedrijfskantine of het bedrijfsrestaurant getransformeerd tot een aantrekkelijker en veelzijdiger werkomgeving. Bijkomend voordeel is dat dit leidt tot een efficiënter gebruik van de vierkante meters. Waar het traditionele bedrijfsrestaurant alleen tijdens de lunch een hoge bezettingsgraad kent, is dat bij een WorkCafé de hele dag het geval. Onder meer bij Vodafone in Maastricht en Recupel in Brussel is er een informele WorkCafé-omgeving gerealiseerd, en al snel groeiden deze ruimtes uit tot de favoriete plek van medewerkers om te ontmoeten, te werken, ideeën uit te wisselen, wat te eten en te drinken of te relaxen. Small:
"Met het nieuwe ontwerp en de nieuwe inrichting verdrievoudigt het gebruik van de ruimte. Het WorkCafé brengt mensen daadwerkelijk samen en de ideeën en acties die hieruit voortkomen, zijn zowel letterlijk als figuurlijk ingebed in de organisatie. De werkomgeving wordt op deze manier symbool voor de organisatie."

www.steelcase.com

Deel op Social Media

03-03-2015 8:30

De firma König + Neurath AG kijkt terug op een succesvol boekjaar 2014. In de afgelopen twaalf maanden kon het bedrijf een toename van de orderontvangst van 6 procent noteren, en een even grote omzetstijging. De groei lag daarmee boven het marktgemiddelde.

"König + Neurath heeft zich in het afgelopen jaar verheugend goed ontwikkeld. We zijn erin geslaagd de verwachte groei ondanks de dynamische marktomstandigheden met succes te realiseren", aldus Carl-Christoph Held, directeur van König + Neurath.

In eigen land heeft vooral de projectbusiness in beslissende mate bijgedragen tot de omzetstijging. De exporthandel heeft zich in de afgelopen twaalf maanden in het algemeen verheugend ontwikkeld en onderstreept daarmee de marktpositie van de firma König + Neurath als belangrijke producent van kantoormeubilair in Europa. Alle centrale taken worden tegenwoordig in Karben uitgevoerd; daar vindt ook de complete productie plaats. Zo kon de efficiency hier aanzienlijk worden verhoogd en de vestiging voor de lange termijn worden veilig gesteld.

De onderneming staat op een gezond economisch fundament; de financiering voor de komende jaren is gegarandeerd. Voor het kunnen voortzetten van de ingeslagen groeikoers wil de firma König + Neurath nieuw kapitaal aantrekken en zo met vooruitziende blik en op verantwoorde wijze aan de toekomst bouwen.www.koenig-neurath.de

Deel op Social Media

03-03-2015 8:29

De Belgische kantoorinrichter Pami realiseerde recent twee mooie projecten in Luxemburg en Frankrijk. Het bedrijf was verantwoordelijk voor de inrichting van KPMG in Luxemburg en BNP Paribas in Parijs.

Audit en adviesbureau KPMG huldigde eind januari officieel haar nieuwe hoofdkantoor in Kirchberg, Luxemburg in. Het gebouw, bijgenaamd de appelstrudel, vanwege de roosters in metaal aan de buitenkant, werd ontworpen door de Luxemburgse architect François Valentiny, bekend van onder meer het Luxemburgse paviljoen op de World Expo 2010 in Shanhai. De 'roestige' buitenkant refereert naar het industriële verleden van het Groothertogdom. De 17.000 vierkante meter grote kantoorruimte brengt de 1.255 medewerkers samen die verspreid waren over vijf locaties.

De nieuwe kantoren, met een strak en eenvoudig ontwerp, focussen op het welzijn van de medewerkers. Er werd geopteerd voor verschillende identiteiten per verdieping: Nordic (met Scandinavisch design), Zen (geur, stil ontwerp), Game (met spelcomputers, tafelvoetbal, minigolf, schaken en darts), Nature (hout en heldere tinten) en Docu (documentatiecentrum).

Met het oog op maximale informatie-uitwisseling en persoonlijke contacten werd gekozen voor open kantoorruimtes met veel aandacht voor akoestiek en privacy. Deze flexibele, open ruimtes zijn regelmatig onderbroken door gebieden van afzonderlijke concentratie, kleine vergaderhoekjes en huiselijke koffieruimtes die tevens dienstdoen als informele overlegruimte.

Pami realiseerde dit project samen met Buro Partner in Eichen, de plaatselijke partner in Luxemburg. Doorheen het ganse gebouw heeft Pami voor zo'n 500.000 euro maatwerk voorzien. Er werd vertrokken vanuit het bestaande standaardmeubilair: zowel voor de werkplekken als voor de kasten en individuele lockers. Dankzij deze flexibiliteit was KPMG snel overtuigd dat Buro Partner en Pami de juiste partners waren voor dit project.

Ook in Parijs staan sinds kort nieuwe Pami-meubels. BNP Paribas in Parijs deed voor de tweede keer beroep op Pami voor de kasten in hun nieuwe gebouwen in het 19de arondissement.
Reeds in 2012 leverde Pami voor de eerste 3 gebouwen 1.500 kasten voor de kantoorruimtes. Ook eind vorig jaar werd Pami opnieuw weerhouden om kasten te leveren voor de nieuwste gebouwen van BNP Paribas in Parijs. Deze nieuwe vestiging, verdeeld over zes verdiepingen, huisvest ongeveer 1.100 werknemers. Goed voor een order van 400.000 euro.

Het mooie design, de strakke uitstraling en niet in het minst de kwaliteit en degelijkheid van de geleverde kasten, overtuigden de Franse bank om Pami opnieuw het vertrouwen te gunnen. Bijkomend voordeel t.o.v. de hoofdzakelijk Franse aanbieders was de flexibiliteit van de Belgische fabriek om tegemoet te komen aan het specifieke eisenpakket van BNP Paribas.

www.pami.be

Deel op Social Media 

01-03-2015 8:30

Dit jaar is FP Collection 20 jaar actief in de Nederlandse markt en 10 jaar in handen van de huidige eigenaren. Na de stormachtige groei in de afgelopen jaren presenteert de groothandel in projectmeubilair in dit jubileumjaar een compleet nieuwe productcatalogus. "In dit sfeervolle boekwerk vol met inspirerende presentaties worden opnieuw tientallen nieuwe en verassende producten getoond."

Op verzoek van veel klanten zijn de verschillende meubelen nu gerangschikt in families en series, waardoor meer overzicht ontstaat en de keuze eenvoudiger wordt."De prachtige foto’s en productpresentaties in het eerste gedeelte van het boekwerk geven de dealer en zijn eindklant de benodigde inspiratie voor een mooi inrichtingsvoorstel", meldt het bedrijf uit Wierden. "Het tweede gedeelte met veel technische informatie en prijzen is een goede steun in de rug bij het succesvol afsluiten van de opdracht."

Het gedrukte exemplaar van de nieuwe catalogus wordt deze dagen bij alle klanten bezorgd. De digitale versie bevat tevens een extra index waarbij de producten op toepassing zijn gerangschikt. "Hierop aansluitend is ook de website aangepast voor optimaal zoeken en vinden."

www.fpcollection.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >