Nieuws


18-02-2015 8:30

Meubelfabrikant Vitra is de komende 3 jaar Gouden Partner van de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN). Beide partijen bezegelden de samenwerking door het tekenen van het Gouden Partner-certificaat. Dit gebeurde in de showroom van Vitra Nederland in Ouderkerk aan de Amstel.

FMN bestuurslid Werner Leenders kijkt uit naar de samenwerking met het van oorsprong Zwitserse bedrijf: “Onze partners zijn vooraanstaande spelers in het facilitaire werkveld. Zij behoren tot de voorhoede als het gaat om vernieuwingen binnen ons vakgebied. Binnen FMN zijn partners dan ook meer dan sponsoren. Een partner draagt op actieve wijze bij aan de kennisontwikkeling en kennisdeling bij de leden van FMN."

Ook Vitra verheugt zich op de samenwerking met FMN. “Wij maken de leden van FMN graag deelgenoot van onze kennis over  duurzame en  inspirerende interieuroplossingen. In al onze producten en concepten zijn duurzaamheid, constructie en vormgeving de leidende principes. De technische kennis van Vitra gecombineerd met de creativiteit van toonaangevende  internationale ontwerpers leiden tot interieuroplossingen, meubelen en accessoires  waaraan niets overbodig is en die lang meegaan.”, aldus Remy Schepens, managing director van Vitra Benelux.

www.vitra.nl

Deel op Social Media 

16-02-2015 14:30

Bert en Wouter Klaaysen namen op vrijdag13 februari in Frankfurt de German Design Award Special Mention 2015 in ontvangst voor het ontwerp Aviator line. Het ontwerp was genomineerd in de categorie Officedesign.Aviator line is uit 2.250 inzendingen in tien categorieën onderscheiden met deze prijs. De speciale vermelding wordt door de Rat für Formgebung alleen toegekend aan producten met een toonaangevend design. Voor Bert Klaaysen is het de tweede keer dat hij de German Design Award Special Mention wint.

Bert Klaaysen is meubeldesigner werkzaam bij Klaaysen design BV. Zijn zoon Wouter Klaaysen is grafisch designer werkzaam bij Dive creative.

Jaarlijks wordt de German Design Award uitgereikt door de Duitse Raad van Vormgeving. Zij vertegenwoordigen al ruim 60 jaar nationaal en internationaal design in Duitsland. De jury van de German Design Award 2015 bestaat uit een panel van dertig experts uit verschillende vakgebieden. Zij kunnen een stem uitbrengen in tien verschillende categorieën. Zij beoordelen de inzendingen op verschillende criteria zoals: kwaliteit van het ontwerp, mate van innovativiteit, merkwaarde, functionaliteit, ergonomie en ecologische compatibiliteit.

Aviator line is vanaf vrijdag 20 februari  2015 te zien in het gemeentehuis van Apeldoorn en in de tijdelijke designstudio van Klaaysen design.

http://www.klaaysen-design.nl/
www.aviator-line.com

Deel op Social Media

  

13-02-2015 9:14
DND Projectinrichting uit Zwolle en Wuestman uit Harderwijk fuseren. De afgelopen jaren is er een steeds nauwer contact ontstaan tussen de verschillende directieleden, wat de laatste maanden uitmondde in gesprekken met als centrale vragen: ‘Zijn wij samen sterker? Is één plus één meer dan twee?’ Onder het motto ‘Samen maken wij het verschil’ is besloten om als bedrijven samen te gaan.
 
Wuestman bestaat dit jaar 145 jaar en mag zichzelf hofleverancier noemen. Wuestman heeft zich ontwikkeld tot een bedrijf met vier specialismen: Projectinrichting, Audiovisueel, Document Solutions en Office Supplies. DND is vanouds sterk vertegenwoordigd in de projectstoffering. Naast de zorgsector zitten de klanten vooral in de kantoor- en onderwijssector. Een aantal jaar geleden is daar de totaalinrichting bijgekomen.
 
Wuestman wil nog sterker worden in de zorgsector, DND wil zijn producten- en dienstenpakket uitbreiden. “Door de twee bedrijven samen te voegen ontstaat er een sterke professionele partner, die in de verschillende inrichtingssectoren een compleet pakket kantoor- en inrichtingadvies, producten en diensten aanbiedt. Met onze bedrijven willen wij onze klanten ontzorgen, door toonaangevende én duurzame totaaloplossingen te bieden op het gebied van inrichting en benodigdheden”, aldus een woordvoerder. 
 
De directies van beide bedrijven, bestaande uit Arthur Noordermeer en Ruurd Wuestman bij Wuestman, en Peter van Dillen en Stephan van der Spruit bij DND, zullen worden samengevoegd. Zij zullen, samen met Dennis Kroes, de vestigingen in Zwolle en Harderwijk gaan aansturen.


 
 
 
10-02-2015 9:55

Werkomgevingsspecialist Steelcase heeft een nieuwe fabriek in het Tsjechische Pilsen geopend. De fabriek maakt deel uit van het wereldwijde manufacturing network van Steelcase en dient met name om de groei in de Oost-Europese markt te ondersteunen.

In de fabriek met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter wordt state of the art lasertechniek toegepast voor het aanbrengen van kantenband op bureaubladen. Er zullen hoofdzakelijk melamine producten worden vervaardigd. Op dit moment biedt de fabriek werkgelegenheid aan 150 mensen, in de komende jaren zal dit aantal volgens Steelcase fors toenemen. Met de nieuwe fabriek is een investering gemoeid van bijna 25 miljoen dollar.

Jim Keane, CEO van Steelcase: "Oost-Europa is een strategische markt voor ons. Met de nieuwe fabriek in Tsjechië beschikken we over een locatie waarmee we onze groeidoelstellingen voor de lange termijn kunnen realiseren. Daarnaast is voor deze vestigingslocatie gekozen omdat het aansluit op een hoogwaardig distributienetwerk waarmee we ook Centraal-Europa kunnen bedienen."

De fabriek in Tsjechië is de vierde Europese fabriek van Steelcase, na Rosenheim (Duitsland), Sarrebourg (Frankrijk) en Madrid (Spanje). In totaal heeft Steelcase rond de 10.700 medewerkers in dienst. Het afgelopen boekjaar rapporteerde Steelcase een wereldwijde omzet van 3 miljard dollar. Over de laatste drie jaar investeerde het bedrijf meer dan 100 miljoen dollar in research en development.

www.steelcase.com


Deel op Social Media 

10-02-2015 8:30

Offex Projectinrichters is (samen met dochterbedrijf Kantoor Fitness) een nieuw web-inititiatief begonnen. Het bedrijf uit Gorinchem lanceerde recentelijk de facebook-pagina 'Dynamisch Werken / Inactiviteit Sedentair gedrag'.

Op de pagina zijn allerlei posts te vinden die aandacht vragen voor de gevaren van zittend werk en de noodzaak een zittende positie in het kantoor af te wisselen met een staande.

www.facebook.com/dynamischwerken

Deel op Social Media 

06-02-2015 9:06

Hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit? In de komende drie maanden krijgen designers en architecten dé kans deze vraag te beantwoorden door deel te nemen aan een online ontwerpwedstrijd op shapingtheoffice.com. Bruynzeel Storage Systems werkt voor dit ontwerpproject samen met de gerenommeerde Jacob Jensen Design Studio.

“Samen dagen we gedreven, getalenteerde designers én onszelf uit om buiten onze comfortzone te treden en daarmee een Innovatieve ruimtebesparende opslagoplossing voor de moderne kantoormarkt te ontwikkelen”,  aldus Roland van der Velden, Manager Innovatie en Ontwikkeling bij Bruynzeel Storage Systems.

Shapingtheoffice.com focust zich op drie categorieën: design, functionaliteit en duurzaamheid. Deelnemers kunnen op ieder onderdeel één of meerdere ideeën inzenden en kennis uitwisselen via de blog en het forum op shapingtheoffice.com.

De drie categoriewinnaars winnen een 7-daagse all-inclusive reis naar Shanghai om samen met Timothy Jacob Jensen de drie ideeën uit te werken tot één concept. De drie winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en wereldwijd bekendgemaakt in een persbericht. Het uiteindelijke concept wordt gelanceerd als Signature Line.

"Of je nu gedreven bent door industrieel design, grafisch ontwerp of architectuur, iedere designdiscipline is welkom. Van student tot professional; iedereen met een briljant idee wordt uitgedaagd deel te nemen aan deze ontwerpwedstrijd."

www.shapingtheoffice.com

Deel op Social Media 

 

06-02-2015 8:30

Dings Design heeft het importeurschap verworven van Sitag. Dat meldt directeur Thijs Dings.

Sitag is een Zwitserse fabrikant van zitmeubilair. Tijdens de afgelopen Orgatec in Keulen oktober 2014)  presenteerde de fabrikant de nieuwe collectie Sitagteam.

Behalve Sitag brengt Dings Design ook de producten van Koleksiyon, EFG en atelier Lyktan op de Nederlandse markt.

www.dingsdesign.nl

Deel op Social Media 

 

06-02-2015 8:23

Vorige week besloten de leden van het Platform Projectinrichting (PPI) hun samenwerkingsvorm aan te passen en een flinke groei te bewerkstellingen. Want vanaf nu is het platform toegankelijk voor alle collega’s in de branche. Ongeacht schaalgrootte of PPI-keurmerk. De projectinrichters besloten tevens tot een naamswijziging die deze bredere dekking onderschrijft: de Branche Vereniging Projectinrichting (BVP).

“We zijn blij met deze nieuwe koers” licht voorzitter Jeroen Blankers. “We willen een brede branchevereniging voor alle bedrijven in de branche zijn, van ‘vloer tot wand’. Daarom kan iedereen die werkzaam is in de projectinrichting lid worden, ook kleine ondernemers en zzp’ers. Deze verbinding is belangrijk. Niet alleen voor de samenwerking, maar ook om kennis te delen en zo de kwaliteit van ons werk nog beter maken. Leveranciers zijn er immers bij gebaat dat projectinrichters toetsbaar kwalitatief werk afleveren.”

De BVP wil naast netwerk- en kennisplatform, ook een ontmoetingsplek zijn waar organisaties zaken kunnen delen en ondersteund worden. Blankers: “Denk daarbij onder andere aan arbitrage, mediation, lobby, innovatie, juridische ondersteuning en infotainment. Bovendien komt er een wegwijzer voor technische adviezen en gaat de BVP de stoffeerders-opleiding voor haar leden organiseren én faciliteren.” Om de branchevereniging nog toegankelijker te maken, besloot men eveneens tot een contributieverlaging.

Nieuwe leden hoeven niet langer het verplicht PPI-keur te behalen. Het platform kent een structuur van vier afdelingen: organisaties met PPI-keur, verleggers, fabrikanten en vloeronderhoud. Elke sectie organiseert specifieke evenementen, trainingen etc. en zorgt voor een afgevaardigde in het bestuur. Daarnaast wordt een Raad van Advies gevormd, bestaande uit oud-bestuurders van de PPI. Ca. drie maal per jaar komt de BVP als geheel bijeen. Een voorbeeld hiervan is de (tweejaarlijkse) Dag van de Projectinrichting, waarbij de PPI-award wordt uitgereikt aan de projectinrichter met het meest prestigieuze project.

De verwachting is dat de BVP, dankzij deze koerswijziging, snel zal groeien als hét platform voor de projectinrichting. Het oorspronkelijke Platform Projectinrichting werd in 2005 opgericht en heeft momenteel ruim 40 leden.

Deel op Social Media 

03-02-2015 12:00

Met de meubellijn Play & work speelt Rohde & Grahl in op het Activiteit Gerelateerd Werken waarmee binnen veel organisaties efficiënter en effectiever gewerkt wordt. De vormgeving, de detaillering en de talloze accessoires zijn speels en het materiaalgebruik refereren aan een huiselijke sfeer waarin prettig werken vanzelfsprekend is. Hiermee past Play & work uitstekend in een atmosfeer waar presteren wordt gecombineerd met plezier en ontspanning: 'Work hard, play hard!'.Kenmerkend is de organische vormgeving, bedacht door het Duitse designbureau WertelOberfell. Deze vormgeving is door de ontwerpers consequent doorgevoerd in alle componenten van het meubel, van frame tot werkblad en van accessoires tot scheidingswanden. play & work faciliteert een grote diversiteit aan activiteiten. Zo biedt de meubellijn werkplekken voor individuele taken, teamwork,  geconcentreerd werken en intensief overleg.De belangrijkste functie van het moderne kantoor is die van ontmoetingsplek voor medewerkers en allerlei relaties binnen het netwerk. Kennis delen is een belangrijke voorwaarde voor succes. Play & work zorgt ervoor dat mensen elkaar opzoeken, met elkaar communiceren en tot oplossingen komen. Aantrekkelijke benchwerkplekken stimuleren samenwerking, terwijl de zitelementen tussen de werkplekken informeel overleg mogelijk maken.Binnen Play & work heeft elke werkplek een eigen karakter. De vele beschikbare accessoires bieden de mogelijkheid om de werkplek zo aan te kleden dat deze het beste past bij de activiteit van dat moment. Ook bieden deze accessoires alle mogelijkheden om de werkplek een eigen gezicht te geven. Bij flexwerkplekken ontbreekt deze mogelijkheid normaal gesproken, maar biedt Play & work de ideale oplossing.De meubellijn is ontworpen met de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR 1813) als basis en omvat alle verstelmogelijkheden


Bron foto´s: www.rohde-grahl.nl

 

Deel op Social Media

01-02-2015 8:30

Twee weken geleden vond in Den Bosch de Vakbeurs Facilitair plaats. Op de beursvloer was het een drukte van belang. De beursorganisatie spreekt dan ook van een succesvolle editie.

De beursvloer was dit jaar iets kleiner dan op eerdere edities. Niettemin wist weer een groot aantal professionals het evenement in de Brabanthallen te vinden. In totaal bezochten 16.093 professionals de beurs; op woensdag waren er 4.047 bezoekers, op donderdag 7.204 en op vrijdag 4.842.

In de komende edities van Inside Information en Inside Information Verlichting volgt een uitgebreid verslag over het Bossche evenement.

www.vakbeursfacilitair.nl

Deel op Social Media 

01-02-2015 8:30

Dit jaar is FP Collection 20 jaar actief in de Nederlandse markt en 10 jaar in handen van de huidige eigenaren. Na de stormachtige groei in de afgelopen jaren presenteert de groothandel in projectmeubilair in dit jubileumjaar een compleet nieuwe productcatalogus. "In dit sfeervolle boekwerk vol met inspirerende presentaties worden opnieuw tientallen nieuwe en verassende producten getoond."

Op verzoek van veel klanten zijn de verschillende meubelen nu gerangschikt in families en series, waardoor meer overzicht ontstaat en de keuze eenvoudiger wordt."De prachtige foto’s en productpresentaties in het eerste gedeelte van het boekwerk geven de dealer en zijn eindklant de benodigde inspiratie voor een mooi inrichtingsvoorstel", meldt het bedrijf uit Wierden. "Het tweede gedeelte met veel technische informatie en prijzen is een goede steun in de rug bij het succesvol afsluiten van de opdracht."

Het gedrukte exemplaar van de nieuwe catalogus wordt deze dagen bij alle klanten bezorgd. De digitale versie bevat tevens een extra index waarbij de producten op toepassing zijn gerangschikt. "Hierop aansluitend is ook de website aangepast voor optimaal zoeken en vinden."

www.fpcollection.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >