Nieuws


24-11-2015 8:30

Arco viert dit jaar zijn 110e verjaardag. Inmiddels staat het bedrijf onder leiding van de vierde generatie Van Ast. "Tijd om terug te blikken, maar ook vooruit te kijken", meldt een woordvoerder van het bedrijf. "Fotograaf Mike Roelofs documenteerde wie we zijn, waar we vandaan komen én wat we doen."

Men laat er geen onduidelijkheid obver bestaan wat de corebusiness is van het jarige bedrijf: "We make tables". Begin 2016 zal Arco uitgebreid stilstaan bij het 10 jarig bestaan van de Slim-tafel ontworpen door Bertjan Pot. "Op IMM 2016 en Salone del Mobile 2016 zullen wij onze nieuwe ontwikkelingen tonen, maar ook onze bestaande 'contemporary classics'."

Toen Arco zijn honderdste verjaardag vierde nodigde Willem van Ast twaalf ontwerpers (onder wie Bertjan Pot, Joris Laarman, Ineke Hans en Jurgen Bey) uit om op hun eigen manier over de toekomst van Arco na te denken: het Arco12 project. Dit liet Arco op een nieuwe manier naar zijn toekomst kijken en leidde tevens tot een aantal blijvende samenwerkingen. "Zo ook met Bertjan Pot. Hij ontwierp de Slim tafel; de tafel lijkt onmogelijk dun, maar onder het ijle houten uiterlijk zit een sandwichconstructie van staal waardoor de tafel sterk en stabiel is. Deze innovatieve tafel viert dit jaar dus alweer haar tiende verjaardag. Sinds de introductie is de Slim uitgegroeid tot één van de meest succesvolle ontwerpen uit onze collectie."

Inmiddels staat de vierde generatie Van Ast aan het roer. Omringd door ruim vijftig vakmensen bouwt Jorre van Ast – opgeleid als ontwerper – voort op het fundament dat er ligt, maar hij kijkt vooral ook vooruit. "Op basis van zijn expertise geeft hij niet alleen leiding aan onze eigen ontwerp- en ontwikkelafdeling, maar ook aan een team van internationale ontwerpers en creatievelingen. Een bedrijf moet zijn bestaansrecht blijven bewijzen en daarom kiezen wij ervoor vooral te doen waar we goed in zijn: het ontwerpen, het ontwikkelen en het produceren van tafels en de bijbehorende producten. We geloven in lokale productie en de lange termijn."

www.arco.nl

Deel op Social Media 
 

23-11-2015 15:00

Vorige week vond de officiële opening plaats van het Our Circular Future platform. Doel van het platform is om een bijdrage te leveren aan onderwijs over circulaire economie. Met het platform maakt Ahrend het voor bedrijven toegankelijk om circulair onderwijs op scholen te stimuleren.

Alleen door kennis over te dragen aan de toekomstige generaties wordt de cirkel echt rond gemaakt. Het platform werd geopend tijdens het Ahrend Circular Symposium onder toezicht van bijna 200 aanwezige gasten. Het Symposium vond plaats op woensdag 18 november  en was een feestelijke viering ter gelegenheid van 25 jaar duurzaamheid bij Ahrend. Onder meer Henk-Jan Beltman van Tony’s Chocolonely, Suze Gehem van de Groene Grachten en Marcel Jacobs van Philips gaven vanuit verschillende invalshoeken inspirerende sessies over circulaire economie.

Ahrend heeft het Our Circular Future platform gelanceerd om circulaire lesprogramma’s op zoveel mogelijk scholen te introduceren. Op het platform worden bedrijven en scholen bijeen gebracht en kan een school geadopteerd worden zodat zij circulaire lesprogramma’s ontvangen. Inmiddels zijn de eerste vijf scholen geadopteerd. De circulaire lesprogramma’s die de scholen ontvangen worden door Ahrend in samenwerking met Stichting Duurzaam Geleerd (SDG) ontwikkeld en zijn voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Ook kunnen scholen die de lesprogramma’s willen uitvoeren zich aanmelden via het platform.

Het Ahrend Circular Symposium vond plaats om 25 jaar duurzaamheid bij Ahrend te vieren. Zes sprekers met ieder een expertise op het gebied van circulaire economie, gaven vanuit verschillende invalshoeken inspirerende en praktische voorbeelden. Ahrend blikte terug op hoe circulaire economie al 25 jaar in hun vezels zit maar keek vooral naar de toekomst en naar duurzaamheid in de bredere zin van het woord. Onder meer het sociaal ondernemerschap vanuit de samenwerking met Presikhaaf Bedrijven en de rol die Ahrend speelt in het overdragen van circulaire kennis via het Our Circular Future platform stond tijdens het symposium centraal.

www.ahrend.nl

Deel op Social Media 

19-11-2015 10:07

Onderzoek van Leesman onder meer dan 120.000 werknemers laat zien dat variëteit in werkruimten de crux is voor het wel of niet slagen van een flexibel werkplekconcept. 85 Procent van de werknemers in een flexibel werkplekconcept met veel keuze beantwoordt de vraag of zijn werkomgeving hem in staat stelt productief te werken positief.

Leesman onderzoekt al 5 jaar de effectiviteit van werkomgevingen en vraagt werknemers hoe tevreden ze zijn over hun werkomgeving en wat ze nodig hebben om productief te kunnen werken. De internationale database bevat inmiddels de input van 120.000 respondenten werkzaam in duizend gebouwen.

Het onderzoek toont aan dat de crux voor het al dan niet slagen van een flexibel werkplekconcept hem zit in de variëteit in werkruimten die werknemers wordt geboden en de mogelijkheid die zij hebben deze af te stemmen op de activiteit die ze op dat moment willen doen. Wanneer werknemers wordt gevraagd of de werkomgeving hen in staat stelt productief te werken, beantwoordt 85 procent van de werknemers in een flexibel werkplekconcept met veel keuze deze vraag positief. Bij flexibele werkplekconcepten met weinig keuze is dit slechts 35 procent.De antwoorden op de vraag hoe tevreden de werknemers zijn over verschillende fysieke kenmerken binnen de werkomgeving onderschrijven dit. Bij werkplekconcepten met een grote keuze aan werkruimten zeggen de werknemers voor 87 procent tevreden te zijn over de informele ruimten; werknemers met weinig keuze zijn dit slechts voor 15 procent. Dezelfde verschillen zijn zichtbaar bij stilteruimten: 68 procent versus 30 procent, en kleine vergaderruimten: 60 procent versus 30 procent.

Deze cijfers ondersteunen het idee dat de mogelijkheid de eigen werkplek aan te passen aan de taak van het moment de voldoening over het werk sterk beïnvloedt. Een flexibele omgeving biedt werknemers immers de mogelijkheid de manier waarop zij deze gebruiken naar hun hand te zetten. Om een felexibel werkplekconcept tot een succes te maken, is een grote keuze aan kantoorruimten dus noodzakelijk, zodat werknemers hun werkdag kunnen personaliseren. Uiteraard zijn elke organisatie en afdeling anders en zal goed moeten worden bekeken welk concept het beste past bij de uit te voeren activiteiten.

Managing Director Benelux Leesmanindex Gideon van der Burg: "De data tonen aan dat het met flexibele werkplekconcepten vreselijk kan misgaan, maar dat als ze goed worden opgezet werknemers significant meer tevreden zijn. Het geheim zit hem dus vooral in de variëteit in kantoorruimten die je hun als werkgever biedt. De meest flexibele component van een flexibel-werkplekconcept is de medewerker, maar alleen als de werkomgeving, de technologie en het management hem die kans bieden."
 
www.leesmanindex.com

Deel op Social Media


 


10-11-2015 9:32

Interessante 'collage' van werkplekken, bijeengebracht door de Werkplaatsfabriek:


http://www.dewerkplaatsfabriek.nl/werk/project:werkplekken-van-over-de-wereld

 

Deel op Social Media

 

06-11-2015 8:30

De Meubelbeurs 2015 in Brussel gaat bijna van start. "Om en bij de 300 exposanten uit heel Europa verwachten u", meldt de organisatie van het evenement in een persbericht. "In maar liefst zeven goedgevulde hallen toont Brussel de nieuwste nationale en internationale collecties, voor ieders smaak, stijl of budget."

"De Meubelbeurs Brussel is elk jaar opnieuw een boeiende ontdekkingstocht door de talrijke interessante nieuwe collecties bij onze Belgische meubelindustrie. Zoals steeds is die bijna compleet aanwezig, en met een erg actueel aanbod. Brussel blijft bij uitstek een Europese beurs, en dat is te zien aan de exposantenlijst. Met 60 procent internationale exposanten - vooral uit Nederland, Duitsland, Italië en Frankrijk -  die spannende, nieuwe collecties tonen op vaak indrukwekkende standen. Kortom, Brussel is de referentiebeurs bij uitstek voor al wie zaken wil doen in het meubelwereldje in België en Nederland."

Het evenement vindt plaats van 8 tot en met 11 november in Brussels Expo.

www.meubelbeurs.be

Deel op Social Media 

05-11-2015 14:24

Om te kunnen voldoen aan toenemende vraag naar lokale expertise op het gebied van projectinrichting is het Gispen team regio Noord uitgebreid. Het team is verder uitgebreid met professionals die alle expertise in huis hebben (van interieurontwerp tot inhuizing, van ergonomisch advies tot projectbegeleiding) om projecten van A tot Z te realiseren.Team Noord opereert sinds 2006 vanuit de Mediacentrale in Groningen. "Deze vroegere energiecentrale is een bruisend en iconisch bedrijfsverzamelgebouw waar het merk Gispen naadloos in past", aldus de inrichter van woon-, werk-, zorg- en onderwijsruimten.

Het team heeft diverse inrichtingsprojecten gerealiseerd bij RDW Groningen en Veendam, de Hanzehogeschool, Gemeente Groningen, IND Zwolle, Gemeente Leeuwarden, ROC Sneek, Martini Ziekenhuis, Ziekenhuis Nij Smellnghe, NAM en Gemeente Haren.


www.gispen.nl

 

Deel op Social Media

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >