Nieuws


30-10-2015 9:00

Onder het motto 'een mooi vooruitzicht' begroet WINI Kantoordesign op 5 en 6 november zijn dealers, eindklanten en architecten in de compleet vernieuwde showroom in Duitsland. Een locatie van 1.500 vierkante meter, waar niet alleen de nieuwe productideeën worden getoond, maar ook de levendige werkomgeving met talrijke creatieve inrichtingsoplossingen.

De showroom is compleet vernieuwd met frisse kleuren, nieuwe vloeren en wanden. Het uitgangspunt was een werkomgeving te scheppen volgens het nieuwe concept 'Mijn bureau, mijn bureauprincipe', waarin alle aspecten die voorkomen in de werkomgeving aanwezig  zijn.

Diversen workshops geven de mogelijkheid om een ander inzicht te krijgen in de kantoorwereld. Kleurrijk inrichten en ontwerpen, het anders denken ('omdenken') in het kantoor. De workshop pCon.Planner 7.2 geeft een eerste aanzet om eigen plannen te tekenen. Daarnaast bestaat de gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding door de vernieuwde productiehallen van WINI.

www.wini.de

 

Deel op Social Media

 

28-10-2015 8:30

Een bijzondere actie van Vitra: het merk biedt klanten aan om de klassieke Eames Plastic Chair in te ruilen voor een nieuw exemplaar. Reden: we zijn met z'n allen groter geworden en dus past de oude stoel niet meer.

"De afgelopen 60 jaar is de gemiddelde lichaamslengte met bijna 10 cm toegenomen", aldus Vitra. "Om aan de wensen van haar klanten tegemoet te komen heeft Vitra, in samenwerking met het Eames Office, de Eames Plastic Chairs aangepast. Het onderstel van de modellen is met 2 cm verhoogd en is de rugleuning 2 graden naar voren gebracht."

Behalve de zithoogte is ook het kleurenpalet voor de schalen van de Eames Plastic Chairs uitgebreid. Aan de oorspronkelijke acht kleuren zijn zes nieuwe tinten toegevoegd. De uitbreiding van het kleurenpalet is te danken aan de voortgezette samenwerking met ontwerpster Hella Jongerius.

Van 1 september t/m 31 december 2015 heeft Vitra, in samenwerking met haar dealers, een bijzondere inruilactie. "Bij aankoop van een Eames Plastic Chair “nieuwe hoogte” ontvangt u een inruilbedrag voor uw “oude” Eames Plastic Chair." De verdere voorwaarden van de inruilactie, het inruilbedrag en een overzicht van participerende Vitra-dealers is te vinden op de Vitra-website.

www.vitra.com/epcinruilactie

 


Deel op Social Media 

23-10-2015 14:00

In de onlangs heropende showroom van Ahrend in Londen zijn tot en met 5 januari 2016 kunstwerken van werelds meest gerespecteerde Tsjechische en Nederlandse kunstenaars te bewonderen. De tentoonstelling ‘Czech This Art’ is een samenwerkingsverband tussen kunstenaars Leny Aardse, Pavel Roučka, Bořek Šípek en Vladimír Bachořík en geeft deze Europese kunstenaars de kans om hun werk te tonen in de UK.

Bastiaan Brouns, Managing Director Ahrend UK: "Office design en kunst op de werkvloer hebben veel met elkaar gemeen. Een goede combinatie zorgt voor een weerspiegeling van het karakter van de organisatie en draagt bij aan een positieve en verzorgde uitstraling van het bedrijfspand. Onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat kunst op de werkvloer creativiteit stimuleert en stress bij werknemers vermindert. Met de tentoonstelling ‘Czech this Art’ in ons recent geopende showroom in Londen kan men ervaren hoe office design en kunst elkaar kunnen versterken."

De showroom van Ahrend in Londen biedt een uniek platform waar pers en potentiele kopers in contact kunnen komen met kunstenaars vanuit verschillende disciplines, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, glas en multimedia.

 

20-10-2015 14:23

Namen de Rietveld stoelen van Bert Staal en Matty Christensen aanvankelijk onwennig deel aan de voor hen gecomponeerde Zig Zag Walse, na enige tijd dansten de stoelen van het door het kunstenaarsechtpaar ontworpen en uitgevoerde designzithoek sierlijk over het blauwe tapijt.

Verbaasd waren de toeschouwers echter toen de Rietveldstoelen steeds meer hun eigen gang gingen. Leken de bewegingen van de zitmeubels, die onder choreografie van Matty de dans hadden ingestudeerd, eerst uitsluitend bedoeld tot het ten uitvoer brengen van een bijzondere stoelendans, steeds meer zochten de stoelen elkaar hardhandig op in een heftige strijd om het oplaadpunt.

Ronduit verbijsterd waren de omstanders toen twee stoelen tegelijkertijd bij hetzelfde oplaadstation aankwamen en de Zig Zag Walse onder zacht gekraak ontaarde in een onrustig erotisch schouwspel.
 
De rust keerde weer op het moment dat alle vier de stoelen hun oplaadpunt onder de tafel gevonden hadden en na enige tijd begon het zeldzame schouwspel weer van voor af aan.

Met deze Zig Zag Walse van Bert Staal en Matty Christensen nu eens geen nieuwe meubelvondst om te bewieroken, maar een speciale presentatie van een van de grootste iconen van het 'Dutch design'. Een creatie en presentatie van de 'hoover dance afternoons' met de Rietveld Zig Zag stoel uit 1932, die na 83 jaar nog steeds wonderlijk hedendaags blijkt te zijn.

Als voorproefje op een bezoek aan het Van Abbehuis hieronder de link naar een Youtubefilmpje met een opname van de Zig Zag Walse zoals die te zien was.

https://youtu.be/YECqfCc4rl0


Het Van Abbehuis is deze week iedere dag open van 13.00 tot 17.00 uur.
 

Deel op Social Media

 

18-10-2015 10:00

Op zaterdag 3 oktober hebben drie Ahrend producten de Erkenning 'Goed Industrieel Ontwerp' (GIO) 2015 ontvangen. Deze onderscheiding is toegekend aan de veelzijdige fauteuil Ahrend Hesta, de space-in-space oplossing Flexbox en wederom het werkplekconcept Ahrend Balance. Deze producten worden tijdens de Dutch Design Week (17 tot en met 25 oktober) getoond in Het Klokgebouw in Eindhoven.

Concept & Design Director Arnold Struik: "De GIO Awards zijn hét keurmerk voor goed industrieel ontwerp in Nederland. Wij zijn trots dat wij deze keer wederom erkenningen hebben mogen ontvangen voor onze productinnovaties. De erkende producten passen binnen het Office Lifestyle programma van Ahrend;  de juiste keuze van design, product, functionaliteit en materialen waardoor je een inrichting creëert die een weerspiegeling is van de identiteit van de organisatie en bijdraagt aan een positieve beleving van zowel medewerkers als bezoekers."

De Flexbox is ontworpen door Basten Leijh, zowel het design als de productie is 100 procent Nederlands. De Flexbox is een nieuw onderdeel binnen het modulaire Ahrend-programma Loungescape: de ideale oplossing voor Activiteit Gerelateerd Werken binnen het moderne open-space kantoor. Door de creatieve en flexibele opzet is het meubel multifunctioneel inzetbaar. Een modulaire space-in-space oplossing voor bellen, geconcentreerd (samen)werken en vergaderen. Volledig transparant en toch afsluitbaar.

Door het gebruik van speciale akoestische panelen is de Ahrend Flexbox niet alleen van binnen geluidsabsorberend en isolerend, maar ook geluidsabsorberend voor de omgeving. Doordat functie en formaat eenvoudig kunnen worden aangepast met dezelfde onderdelen, speelt de Ahrend Flexbox ook naadloos in op de steeds sneller veranderende behoefte bij gebruikers. Een innovatieve en duurzame oplossing die reeds ontwikkeld is vanuit het perspectief van slim en makkelijk hergebruik.

Dankzij de toevoeging van de kenmerkende doorkoppelwang voor bench-opstellingen, is het werkplekconcept Ahrend Balance opnieuw erkend met een GIO award. Met de doorkoppelwang van Ahrend Balance wordt een echt verstelbare bench gecreëerd in plaats van losse duo werkplekken naast elkaar. In één ranke wang kunnen nu vier werkplekken geschakeld worden. Door deze gepatenteerde oplossing ontstaat er ook meer beenvrijheid voor de gebruiker en geeft dit meer transparantie in de kantooromgeving.

www.ahrend.com

Deel op Social Media 

17-10-2015 10:00

Humanscale heeft het predicaat ‘Goed Industrieel Ontwerp 2015’ ontvangen voor zitoplossing Ballo. Ballo, ontworpen door Don Chadwick, is geïnspireerd op de traditionele oefenbal en is een vrolijke, multifunctionele zitoplossing die op natuurlijke wijze aanzet tot actief zitten en daardoor helpt sedentair gedrag te verminderen.

Een onafhankelijk jury onder voorzitterschap van Prof.dr.ir. Wim Poelman heeft zich gebogen over de ruim 60 inzendingen voor de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp 2015. Ballo voldeed aan alle beoordelingscriteria en mag daarom vanaf heden het predicaat Goed Industrieel Ontwerp voeren.

Tijdens Dutch Design Week, die van 17 tot en met 25 oktober in Eindhoven plaatsvindt, wordt Ballo samen met de andere erkende producten opgenomen in de GIO-tentoonstelling die in het Klokgebouw te zien zal zijn.

www.humanscale.nl

Deel op Social Media 

16-10-2015 11:37

De zes ontwerpers die door Baars & Bloemhoff zijn gevraagd een speciale collectie te ontwerpen voor de Dutch Design Week expo 'Transitions', hebben hun ontwerpen bekendgemaakt. Studio Mieke Meijer, De Intuïtiefabriek, Lex Pott, Visser & Meijwaard, OS ∆ OOS en Michiel Martens zijn uitgedaagd om een collectie te ontwerpen op basis van het brede assortiment decoratieve materialen van Baars & Bloemhoff. Van 17 tot en met 25 oktober zijn de producten te zien in Broeinest op Strijp-S en na de DDW gaan ze in productie voor liefhebbers van Nederlands design.

Het thema van DDW ('What if') heeft Baars & Bloemhoff aangezet om tijdens de aankomende DDW haar materialen op een geheel andere wijze te presenteren. Johan van der Meer, marketingmanager Baars & Bloemhoff: "Met “Transitions” zoeken we bewust het experiment op en dagen we de geselecteerde ontwerpers uit om vanuit een ander perspectief onze materialen te onderzoeken, een manier die goed aansluit bij de DDW. De unieke kenmerken van onze materialen worden daardoor in toegepaste producten zichtbaar."

De ontwerpen zijn van Studio Mieke Meijer (Airframe 01), De Intuïtiefabriek (Spatial), Lex Pott (Chroma), Visser & Meijwaard (Grey on Gray), OS ∆ OOS (Otto) en Michiel Martens (Flat Cabinets). deze ontwerpen zijn te zien tijdens de DDW.

www.baars-bloemhoff.nl

Deel op Social Media 

 

15-10-2015 13:28

Het kantoor wordt steeds intelligenter. Dat stelt werkomgevingsspecialist Steelcase. Het bedrijf zet met nieuwe concepten en ideeën in op ‘The Intelligent Office’, een werkomgeving die technologie in de ruimte en het meubilair integreert. Hiermee wil Steelcase de samenwerking tussen mensen verbeteren en hen meer controle geven over factoren die de productiviteit en de kwaliteit van hun werk negatief kunnen beïnvloeden.Er wordt al jaren over gesproken: de integratie van innovatieve technologie in meubilair. In het verleden zijn er al voorzichtige voorbeelden geweest. Zo presenteerde de Duitse fabrikant Wilkhahn ooit een overlegtafel met geïntegreerd beeldscherm en rustte bureaustoelfabrikant BMA enige jaren geleden een stoel uit met een chip die de gebruiker ‘herkent’. Dat de mogelijkheden anno 2015 alleen maar groter zijn geworden, bewijst fabrikant Steelcase met het zogenoemde ‘Intelligent Office-concept’. In het kader van dit concept worden sensoren in de kantoorinrichting geïntegreerd, die data verzamelen en combineren.

“Uit de dataset die met behulp van deze ‘embedded technology’ wordt opgebouwd, kan na verloop van tijd betekenisvolle informatie worden gedestilleerd over hoe mensen werken”, zegt Allan Smith, global vice president of marketing bij Steelcase. “Zo kunnen nieuwe inzichten worden opgedaan over de voorkeuren van medewerkers ten aanzien van de werkomgeving."

Steelcase wil op basis hiervan komen tot een kantooromgeving, die nog gerichter en beter de samenwerking tussen mensen ondersteunt en storende invloeden zo veel mogelijk uitbant. Hierbij wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijke kennis, onder meer afkomstig uit de neurowetenschappen.

“Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat het concentratievermogen van mensen niet onbeperkt is”, aldus Smith. “Net als de rest van het menselijk lichaam raken ook de hersenen op een bepaald moment vermoeid. Om energie te sparen en deze zo goed mogelijk te benutten, werken onze hersenen in pieken en dalen. Mensen die hun productiviteit en creativiteit willen vergroten, moeten leren het ritme van hun concentratievermogen beter te managen gedurende de dag en hun activiteiten af te stem stemmen op hun energieniveau.”

De inrichting van de werkomgeving kan hierbij een belangrijke rol vervullen.

Nieuwsgierig naar het vervolg van dit artikel, dat de laatste ontwikkelingen in de wereld van de kantoorinrichting schetst? Kijk dan in de nieuwste editie van Inside Information, die deze week verschijnt.


Klik hier voor een abonnement

 

Deel op Social Media

 

15-10-2015 13:00

Het interieur van kantoorprojecten is in beweging. In het eigentijdse kantoor gaat het vooral om samenwerken, plezier, communicatie, gezondheid en productiviteit. Nieuwe kantoren hebben vaak meer weg van een clubhuis of een lounge dan van een traditioneel kantoor. Leo Schouten, directeur van SV in Rotterdam en tevens initiatiefnemer van het vooruitstrevende label Prooff, geeft tekst en uitleg over deze ontwikkeling.Lees meer over de visie van Leo Schouten in de komende editie van Inside Information, die deze week verschijnt.


Klik hier voor een abonnement

 

Deel op Social Media

 

12-10-2015 10:00

Ahrend heeft in samenwerking met het My Circular Futureproject van Stichting Duurzaam Geleerd (SDG) een circulair lesprogramma ontwikkeld. Het eerste project wordt uitgevoerd aan een groep bovenbouwleerlingen van het Hyperion Lyceum te Amsterdam. Dit heeft als thema ‘nieuwbouw en design volgens circulaire economie’.

De leerlingen van het Hyperion Lyceum krijgen de komende maanden les in een zestal circulaire thema’s. Deze zijn gerelateerd aan de toekomstige bouw en gebruik van hun nieuwe schoolgebouw die in 2018 gerealiseerd wordt.

Met de het ontwikkelen en uitvoeren van deze lesprogramma wordt circulaire kennisoverdracht onder toekomstige generaties bevorderd, iets wat Ahrend ziet als een noodzakelijke ontwikkeling op weg naar een circulaire economie. "Doel van het programma is om jongeren bewust te maken van de necessiteit en kansen van de circulaire economie. Leerlingen maken kennis met de praktijk binnen het bedrijfsleven en komen in gesprek met diverse (duurzaamheid) experts. De architect van het nieuwe schoolgebouw, Ector Hoogstad Architecten, is ook betrokken in de het project."

Om het lesprogramma ook op andere scholen te introduceren lanceert Ahrend op 18 november a.s. tijdens hun Circular Seminar een eigen platform hiervoor. "Dit is een initiatief om, binnen het voortgezet onderwijs, docenten en scholieren te betrekken bij circulair ondernemen. Alleen door kennis over te dragen aan de toekomstige generaties wordt de cirkel echt rond gemaakt."

www.ahrend.nl

Deel op Social Media 

08-10-2015 16:02

Architectenbureau MVSA Architects heeft recentelijk een ‘welvende winkel’ gerealiseerd: de nieuwe Flagship Store van Shoebaloo, een prestigieus Nederlands merk voor luxe schoenen en accessoires.Deze 'welvende winkel' staat afgebeeld op de cover van de nieuwste Inside Information, die volgende week verschijnt.

Meer lezen? Neem dan een abonnement. Klik hier.


Deel op Social Media

 

05-10-2015 17:56

Vanaf half september zijn de deuren van de nieuwe locatie in Papendrecht geopend. Na 10 jaar in Ridderkerk gevestigd te zijn geweest, is Officious terug naar waar het ooit allemaal begonnen is. Terug in Papendrecht.

Het bedrijf werd 40 jaar geleden in Papendrecht opgericht en kreeg regionale bekendheid onder de naam All Office Rietveld. De organisatie heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een traditionele kantoorvakhandel tot partner in totaaloplossingen op het gebied van kantoorartikelen, projectinrichting, documentbeheer en audiovisuele oplossingen.  Officious fungeert als sparringpartner en kenmerkt zich vanwege een persoonlijke werkwijze. De doelstelling van de opdrachtgever staat altijd centraal, of het nu gaat om werknemerstevredenheid, kostenbesparing, arbeidsproductiviteit of het realiseren van een sterke merkidentiteit.

De nieuwe thuisbasis van Officious is het voormalig schoolgebouw d’Oude School in het centrum van Papendrecht. Het oude schoolinstituut heeft een karakteristieke uitstraling en is tegelijk geïntegreerd met nieuwe functionaliteiten en technologieën. In de school is binnen het kader van een oud onderwijsinstituut een omgeving neergezet waarbinnen men kan leren en aan het denken wordt gezet over te nemen beslissingen omtrent inrichting, technologie en de daarbij benodigde hulpmiddelen.  Met respect voor heden en verleden faciliteert Officious vanuit d’Oude School de toekomst.

 

www.officious.nl

 

Deel op Social Media

 

02-10-2015 14:58

Donderdag 1 oktober heeft staatssecretaris Klijnsma een bezoek gebracht aan de arbeidsmarktregio Drenthe. De staatssecretaris kreeg tijdens haar bezoek onder meer een rondleiding bij kantoormeubelproducent Vepa.

Tijdens het bezoek is er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen sociale partners, gemeenten en het UWV waarin staat hoe zij werk gaan bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Daarnaast heeft de staatssecretaris een rondleiding gekregen bij Vepa in Hoogeveen omdat dit bedrijf nu al een bijdrage levert aan werkgelegenheid van deze groep.

Werkgevers, vakbonden en de overheid hebben in het Sociaal Akkoord afgesproken dat er landelijk de komende jaren 125.000 mensen met een arbeidsbeperking extra aan het werk gaan. Voor de arbeidsmarktregio Drenthe gaat het om 1.700 van deze ‘afspraakbanen’. Aan het eind van 2016 willen de gezamenlijke partijen de eerste 280 banen hebben gerealiseerd. Om bedrijven te stimuleren om dit werk te creëren, bieden gemeenten en UWV hen een pakket aan voorzieningen dat de risico’s verlaagt en de kans op een duurzame arbeidsrelatie verhoogt. Bedrijven kunnen hiervoor terecht bij het gezamenlijke Werkgeversservicepunt Drenthe.

Vepa is een veelzijdige kantoor- en project-meubelfabrikant uit Hoogeveen. Deze sociale werkgever biedt onder andere bbl-leerwerkplekken op mbo-niveau, trainingen in werknemersvaardigheden op het Roelof van Echten College en werkt veel samen met SW-bedrijven. Samen met het Alfa College hebben zij een leerwerktraject opgestart voor studenten op mbo niveau 1, om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

De partners binnen het Werkbedrijf van de arbeidsmarktregio Drenthe: VNO-NCW, FNV, CNV, UWV en de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en Midden-Drenthe. 

www.vepa.nl

Deel op Social Media 

02-10-2015 8:30

Wuestman uit Harderwijk bestaat deze maand 145 jaar. Deze totaalleverancier voor bedrijven en instellingen, begon ooit als boekwinkel aan de Wolleweverstraat, in de binnenstad van Harderwijk. Nog altijd is er ‘een echte Wuestman’ actief in het familiebedrijf. Tegenwoordig in de persoon van vierde generatie, Ruurd Wuestman.

Het bedrijf wist de afgelopen decennia te ontwikkelen tot een belangrijke marktspeler op het gebied van projectinrichting en audiovisuele middelen. Vanuit het moderne kantoor aan de Deventerweg in Harderwijk verzorgt de onderneming  inrichtingsconcepten en audiovisuele oplossingen voor klanten door het hele land. In de regio is Wuestman tevens een grote speler op het gebied van afdruksystemen en kantoorbenodigdheden.

Wuestman voert al vele jaren het predicaat ‘bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’. En daar is men maar al te trots op. Dit geldt tevens voor de groeiende groep opdrachtgevers. "Want mede dankzij hen mocht Wuestman deze fraaie mijlpaal bereiken."

www.wuestman.nl

Deel op Social Media 

01-10-2015 10:52

Vitra (Nederland) BV, onderdeel van de internationale Vitra Group, heeft het FIRA zilver certificaat behaald in het FIRA Rating System.

Het FIRA rating-systeem stelt zich ten doel om het voor inkopers en leveranciers makkelijker te maken om duurzaamheidprestaties van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. FIRA verifieert MVO-informatie van bedrijven en instellingen en maakt daarmee MVO bespreekbaar op basis van betrouwbare gegevens. Het toest bedrijven feitelijk in hoeverre duurzaamheid verankerd ligt in de bedrijfsprocessen.

De rating is een onafhankelije externe toets en is onder meer uitgevoerd door bestudering van documenten, systemen, best practices en projecten. FIRA sluit nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid, zoals ISO 26000, GRI en AA1000.

FIRA is gestart in 2011 en het platform groeit nog steeds. Momenteel zijn zo'n 250 organisaties aangesloten.

www.fira.nl

www.vitra.com

 

Deel op Social Media


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >