Nieuws


26-01-2015 9:16

De Internationale Möbelmesse (IMM) in Keulen is uitgedraaid op een groot succes. Dat meldt de beursorganisatie. Van 19 tot en met 25 januari werd het Keulse beurscomplex bezocht door 146.000 bezoekers uit in totaal 138 landen.

"Deze cijfers laten zien dat het internationale aanzien van het evenement is gegroeid en dat de IMM in combinatie met Living Kitchen het meest belangrijke platform is voor de internationale markt", aldus Gerald Böse, President en Chief Executive Officer van beursorganisatie Koelnmesse. Ook Nederlandse bezoekers wisten het evenement op waarde te schatten: volgens de beursorganisatie is het aandeel Nederlandse bezoekers gestegen met 13 procent ten opzichte van de vorige editie.

Er was hoe dan ook weer veel te zien in Keulen. Hieronder een foto-impressie:

 

www.imm-cologne.com

Deel op Social Media 

22-01-2015 10:05

Na bijna 1,5 jaar afwezigheid keert Cees Spijker per 1 februari terug als directeur van Markant Nederland. Spijker, die per 1 november 2013 algemeen directeur werd van Eichholtz BV in Noordwijkerhout, heeft besloten terug te keren op het oude nest.Markant was op 16 januari te zien in een item van het NOS 8-uur journaal. Het journaal belichtte de ‘risico's van zittend werk en de voordelen van dynamisch werken. Het item werd gedeeltelijk opgenomen in de showroom van Markant in Houten in samenwerking met ìts my life.www.markantoffice.com

 

Deel op Social Media

 

  

16-01-2015 8:00

Op de aanstaande beurs IMM in Keulen (die op 19 januari van start gaat) (her)introduceert de Duitse fabrikant Thonet een in 1971 ontworpen schommelstoel: de S 826. Het betreft een tweetal speciale edities, die verkrijgbaar zijn in een beperkte oplage.

"Al 44 jaar lang verbindt schommelstoel S 826 van Ulrich Böhme twee Thonet-tradities met elkaar", stelt een woordvoerder. "Qua type en vorm is hij een herinterpretatie van de klassieke schommelstoel van gebogen hout nr. 1, qua materiaal sluit hij aan bij de stalen buismeubelen uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Het in een oneindige lus gebogen stalen buisframe van de S 826 maakt een strakke en lichte indruk. Door het verende effect zit de stoel bovendien bijzonder comfortabel."

De nieuwe uitvoeringen hebben allebei een elegant frame van zwart chroom. Bij de ene uitvoering is de ergonomisch gevormde zitting bekleed met een fluweelzachte witte stof van Rohi. De andere uitvoering is bekleed met het nieuwe Pure-Materials-leder 'Olive Galicia', die de stoel een bijzonder fraaie, individuele uitstraling geeft. "Het natuurlijke, diep donkerbruine kwaliteitsleder met zijn karakteristieke nerven wordt op plantaardige wijze gelooid met olijfbladextracten. Verder zijn de armleuningen van beide uitvoeringen bekleed met stof of leder en hoort er een kussen van Casamance-stof bij. Dankzij de vrolijk gekleurde stof vormt het kussen een fris contrast met de effen stof van de zitting."
 
Het ontwerp van schommelstoel S 826 uit 1971 is van architect en designer Ulrich Böhme. Hij liet zich inspireren door de traditionele schommelstoel nr. 1: "Ik heb onze oude Thonet-schommelstoel van gebogen hout op zijn kant gelegd en het silhouet nagetekend. Vervolgens heb ik de radius en het middelpunt van de cirkels erbij gezocht en op die manier de constructietekening voor het stalen buisframe gemaakt. Dit prototype klopte functioneel, esthetisch en statisch. De tekening hoefde niet aangepast te worden, wat ook aan het correcte voorbeeld te danken was", vertelt de designer.
 
De nieuwe modellen verschijnen in de serie Thonet Collect.  In deze reeks brengt Thonet klassiekers uit in bijzondere uitvoeringen en in een beperkte oplage. De meubelstukken uit de Thonet Collect Edition worden genummerd en geleverd met een met de hand gesigneerd certificaat van echtheid. Schommelstoel S 826 is het in totaal zesde item in deze speciale collectie. In de Thonet Collect Edition zijn verder verschenen: fauteuil S 533 (2014), theewagen S 179 (2010) en schommel/ligstoel S 828 (2009) van stalen buis en schommelstoel nr. 1 (2009) en kapstok G 25 (2008), beide van gebogen hout.

www.thonet.de

Deel op Social Media 

14-01-2015 8:00

Vandaag 14 januari gaat in Den Bosch de vakbeurs Facilitair van start. Het evenement in de Brabanthallen duurt tot en met vrijdag 16 januari.

Facilitair is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het belangrijkste vakevenement in de facilitaire sector. "Facilitair biedt u allereerst een zeer breed scala aan producten en diensten op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer", aldus de beursorganisatie. "Daarnaast zijn er tijdens de beursdagen diverse bijeenkomsten zoals recepties en themapresentaties."

De beurs is op woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot en met 19.00 uur; op vrijdag sluiten de deuren om 17.00 uur.

Geïnteresseerd in de 'bewegingen' op het gebied van huisvesting en projectinterieur? Kom dan naar stand 2H.012 van Inside Information. Daar vindt u de allerlaatste informatie over het onderdeel 'vakinformatie' van onze uitgeverij. Behalve tijdschriften, kranten en boeken staan uiteraard de opleidingen en cursussen van Office Academy centraal. Deze opleidingen en cursussen richten zich op huisvesting en interieur vanuit het thema 'Mens & Ruimte'.

De thematiek rond huisvesting en interieur is volop in beweging. Veranderende eisen en wensen hebben hun invloed en vragen om een compleet vernieuwde marktaanpak. Die beweging wordt op stand 2H.012 gesymboliseerd door de WATTaTable, een fietstafel die beweging tijdens het werk bevordert en tegelijk stroom opwekt.

www.vakbeursfacilitair.nl

Deel op Social Media 

14-01-2015 8:00

Gispen gaat Copper8, een adviesbureau in Amsterdam gespecialiseerd in duurzaamheid, inrichten volgens de principes van 'circulaire economie' (CE).

Copper8 wordt géén eigenaar van de inrichting, maar betaalt slechts voor gebruik. Bij de keuze van het kantoormeubilair staan hergebruik en herwinning van grondstoffen centraal. Gispen-directeur Peter Veer: “Toepassing van Circulaire Economie is een speerpunt bij Gispen. De ontwikkeling van inspirerend design en tegelijkertijd het behoud van de waarde daarvan gaat nu al zoveel mogelijk hand in hand. Dit project is voor ons van strategisch belang om onze eigen kennis en kunde over CE praktisch te toetsen en verder te verbreden.”

In het kantoor van Copper8 is na de oplevering in februari, een mix te zien van Gispen-producten met een bewezen lange levensduur en onderscheidende materialen op het gebied van afbreekbaarheid of hergebruik. Zo zijn Gispen TM SteelTop werkplekken toegepast die bijna geheel uit één grondstof bestaan, zodat deze makkelijk afbreekbaar zijn.

"In de bibliotheek staan Gispen 101 stoelen die al in de jaren 30 van de vorige eeuw op de markt kwamen en zich meer dan ruimschoots hebben bewezen als het gaat om kwaliteit en herbruikbaarheid."

De keuze voor dit meubilair garandeert volgens Gispen ook toekomstige flexibiliteit. "Extra aantallen zijn namelijk makkelijk te leveren en gebruiksmogelijkheden eenvoudig uit te breiden, mochten werkzaamheden van Copper8, zoals verwacht, verder groeien."

Ook bij klant Copper8 is CE een speerpunt, stelt Copper8-directeur Cécile van Oppen. “Wij willen met ons kantoor graag onze identiteit uitdragen. Een maximaal circulair interieur hoort daarbij, waarbij we zowel ‘ervaren’ meubels inzetten maar ook meubels die volgens de circulaire principes ontworpen zijn. Wij houden van duurzame producten, waarvan bekend staat dat deze óók bij intensief gebruik mooi oud worden."

Daarom ligt samenwerking met Gispen voor de hand: "Gispen bleek in staat juist deze producten te leveren. Bovendien stond hun manier van samenwerken ons aan. Daarnaast is de wens van Gispen om klanten en leveranciers zoveel mogelijk bij de ontwikkeling van CE te betrekken, erg positief. Er staan immers nog veel vragen open over de optimale toepassing hiervan. Het ontwikkelen van meer kennis en het echt op gang brengen van een circulaire economie mét elkaar is daarom een voorwaarde.”www.gispen.nl

Deel op Social Media 

13-01-2015 10:00

Bij Design Post Amsterdam wordt binnenkort weer een zogenoemde ‘DPA Talk’ gehouden. Ditmaal gaat het over ‘The end of sitting’.

Arna Mackic, architect bij Raaaf, geeft een kort introductie van de onderzoekende ontwerpmethodiek van Raaaf en gaat dieper in op het onderzoek naar staand werken in het algemeen en de installatie ‘The End of Sittin’ in het bijzonder.

Frans van Eersel,  facility manager van Google Benelux & Poland, geeft een presentatie over de filosofie van Google op dit gebied en hoe dit wordt vertaald in een kantoorconcept. Wordt er bij Google al staand gewerkt? Dit alles na een introductie door en onder leiding van design journalist Jeroen Junte ( onder andere De Volkskrant).

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 5 februari bij Design Post Amsterdam.

http://www.designpostamsterdam.nl

 

Deel op Social Media

 

12-01-2015 8:02

Op donderdag 8 januari is er op initiatief van Bert Klaaysen, Harald Westerman en Marc van Zoelen een bijeenkomst in Apeldoorn georganiseerd om te onderzoeken of er een basis is voor het opzetten van een verkooporganisatie onder de naam Aviator Associates (AA) voor de door Bert Klaaysen ontworpen Aviator line- producten.

"Aviator Associates zijn bewust betrokken zelfstandige projectinrichters met voldoende kennis en ervaring van de huidige markt", aldus Bert Klaaysen. "Door gezamenlijk elkaars kennis en kunde te gebruiken en te delen ontstaat er een sterke professionele netwerkgroep die aan hun klanten meer toegevoegde waarde kunnen bieden. Het geheel is meer dan de som der delen."Op korte termijn zal er verder worden gesproken om de Aviator Associates te concretiseren. De groep van professionele inrichters die aanwezig waren op de eerste bijeenkomst zijn René Boudestijn (Boudesign, Numansdorp), Sander Hakkennes (DOCK84, Deventer), Ronald Kramer (Probir, Leeuwarden), Joost van Pelt (Jooost, Eindhoven), Harald Westerman (Proyect inrichting & meer, Uithoorn) en Marc van Zoelen (Van Zoelen projectinrichting, Hilversum).

"Aviator line is een kantoormeubelprogramma ontworpen vanuit een tomeloze drang te laten zien hoe het werken van deze tijd is: onafhankelijk, actief en met lef. Speciaal voor ondernemers en bedrijven die hun eigen koers bepalen. Aviator line creëert sfeer en als de sfeer klopt, klopt alles. Er ontstaat letterlijk ruimte om te werken op een manier die past bij nu. Doe wat je moet doen. Waar en hoe jij dat wilt. Be your own pilot."

Voor het ontwerp tekende Bert Klaaysen (Klaaysen design) en Wouter Klaaysen (dive creative) voor het grafisch concept/ontwerp. Aviator line is bekroond met de German Design Award Special Mention 2015.

www.aviator-line.com

Deel op Social Media 

12-01-2015 8:00

2015 Is het jaar van het 'Nieuwe Inrichten'. Dat stelt Hans Lensvelt van inrichter Lensvelt Contract Furniture. "Snelle levertijden, voordelig inkopen en meteen ervaren hoe je nieuwe interieur eruit komt te zien. Dat is Het Nieuwe Inrichten."

In het onderstaande filmpje geven Pauline Lensvelt van Canoof en interieurarchitecte Mariska Jagt uitleg.

www.lensvelt.nl

Deel op Social Media 
 

08-01-2015 9:10

De Brabanthallen in 's-Hertogenbosch zijn op woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 januari gevuld met deelnemers aan de vakbeurs Facilitair.

Op woensdag en donderdag is de beurs geopend van 10.00 tot 19.00 uur en op vrijdag kunnen bezoekers er terecht van 10.00 tot 17.00 uur.

Inside Information is ook van de partij en wel op stand 2H.012. Daar kunt u de allerlaatste informatie verkrijgen over de nieuwste ontwikkelingen rond het onderdeel 'vakinformatie' van onze uitgeverij. Behalve tijdschriften, kranten en boeken staan uiteraard de opleidingen en cursussen van Office Academy centraal.

In zowel de papieren als digitale 'kolommen' van Inside Information en natuurlijk ook in de cursussen en opleidingen van Office Academy staat duurzaamheid regelmatig centraal. Duurzaamheid is eveneens het kernwoord op beursstand 2H.012. Zo treft u hier de WATTaTable, een fietstafel die beweging tijdens het werk bevordert en tegelijk stroom opwekt. WIlt u bijvoorbeeld uw smartphone opladen? Kom dan naar de stand van Inside Information en stap 'op de fiets'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de introductie van WATTaTable op de Nederlandse markt speelt Kantoorfitness in op de actuele vraag naar een gezonde werkomgeving en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
WATTaTable wordt grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen in een sociale werkplaats. Voor nadere informatie over dit product kunt u contact opnemen met Inside Information of met Kantoorfitness /Offex te Gorinchem. De WATTaTable is een product van Wewatt in België.

http://www.facilitair.nl/
http://www.insideinformation.nl/
http://www.offex.nl/
 

Deel op Social Media

 

  

07-01-2015 9:06

Geintereerd in de laatste mogelijkheden op het gebied van vergaderen? Dan is de themadag over High-end Conferencing & Streaming Technology, die BIS organiseert in samenwerking met Taiden misschien iets voor u. "Deze dag zal geheel in het teken staan van de mogelijkheden op het gebied van discussiëren, conferencen, simultaan vertalen, stemmen, streamen, opnemen, archiveren en webpublishing."

"Tijdens de themadag over High-end Conferencing & Streaming Technology demonstreren wij de internationaal hoog aangeschreven conferencesystemen van topmerk Taiden en maakt u kennis met het meest geavanceerde conferentiesysteem van dit moment; het unieke Taiden Paperless multimedia congressysteem. Daarnaast komt u alles te weten over de mogelijkheden voor vertalers, de streaming technologie van Arbor Media én gaan we dieper in op enkele real-life case studies."

Het programma:

09:30 – 10:00 Inloop
10:00 - 10:15 Inleiding Taiden conference systems
10:15 – 10:45 Taiden paperless congressysteem
10:45 - 11:15 Taiden vertaaltechnologie
11:15 – 11:30 Koffiebreak
11:30 – 12:00 Streaming technologie van Arbor Media
12:00 – 12:30 Case studies
12:30 – 13:00 Demo’s
13:00 – 14:00 Lunch
 

De Conference Day wordt gehouden in het prachtige pand van ACM (Autoriteit Consument & Markt). Hier heeft BIS onlangs een veelzijdige Taiden-oplossing mogen realiseren. "Een oplossing die wij u graag in praktijk tonen."

http://www.bis.nl/

Deel op Social Media

 

07-01-2015 8:30

Thonet presenteert op de IMM in Keulen een nieuwe loungefauteuil. "Met serie 808 heeft designstudio Formstelle uit München een loungefauteuil ontwikkeld die maximaal comfort combineert met talrijke mogelijkheden voor individuele aanpassingen." Voor Nederlandse klanten is de nieuwe aanwinst al op 13 januari te bekijken tijdens een IMM_preview in de Thonet Concept Gallery in Amsterdam.

Loungefauteuil 808 speelt met het contrast tussen bescherming en openheid. Daardoor ontstaat volgens Thonet een fauteuil die een moment van rust creëert voor iedereen die zich even terug wil trekken. "Zijn karakteristieke uitstraling is het gevolg van een consequent doorgevoerde herinterpretatie van de klassieke oorfauteuil, waarbij het bovengedeelte van de rugleuning doet denken aan een beschermende kraag. De zitschaal omhult de gebruiker en geeft een gevoel van geborgenheid."

Het tweede markante kenmerk is de comfortabele, 'golfachtige' bekleding. "De zachte kussens van de zitting vormen een fraai contrast met de buitenkant van de zitschaal. Dankzij een handig mechaniek kan de gebruiker de fauteuil naar zijn eigen wens in verschillende posities zetten." Bij de serie hoort verder een voetenbankje.

"De doordachte vormgeving met de vele details wordt aangevuld door de gebruikte meubelstof, die door Formstelle samen met Duitse stoffenfabrikant Rohi speciaal is ontwikkeld voor loungefauteuil 808. 'Soul' is een hoogwaardige scheerwollen stof die verkrijgbaar is in dertien verschillende kleurnuances." De stof is geweven in een meerdimensionale honingraatachtige structuur, waardoor dieptewerking ontstaat. Voor de bekleding is er keuze uit zes hoofdkleuren in de materialen leder, stof en 'formfleece'; de siernaden zijn hierop afgestemd.

De draaivoet van loungefauteuil 808 is leverbaar in diverse uitvoeringen: hout met elementen van gebogen hout, vlakstaal en stalen buis in diverse kleuren. De auto-returnfunctie zorgt ervoor dat de fauteuil steeds opnieuw in de uitgangspositie terugdraait. Door het ingebouwde mechaniek kunnen de zitting en de rugleuning traploos worden versteld tot een half liggende positie.

www.thonet.nl

Deel op Social Media

07-01-2015 8:00

De Parijse meubelbeurs Maison & Objet viert binnenkort zijn jubileum. Van 23 tot en met 27 januari wordt het evenement voor de twintigste keer gehouden.

"Met meer dan drieduizend exposanten, waarvan 50 procent internationaal, en tachtigduizend internationale vakbezoekers vormt Maison & Objet vandaag de dag het trefpunt voor de complete woondecoratiesector", aldus de beursorganisatie. "Ontdek een kwaliteitsvol aanbod met een uitzonderlijke diversiteit van producten in overeenstemming met de verwachtingen van de wereldwijde marktontwikkeling." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de aanstaande editie van de beurs biedt volgens de woordvoerder weer 'unieke evenementen'. "Verzamel informatie over de toekomstige trends op de trendforums (Hal 7), ontdek nieuwe oplossingen voor een succesvol verkooppunt op de Espace Retail, gelegen in hal 5A of bezoek de Business Lounge in hal 5B voor meetings met vooraanstaande ontwerpers en interieurarchitecten."

www.maison-objet.com


Deel op Social Media


 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >