Nieuws


29-09-2014 8:30

Vrijdag 3 oktober lanceert Gispen drie nieuwe producten in de Outline-serie. In de pop-up store in de 9 Straatjes van Amsterdam onthult Peter van de Water zijn nieuwste ontwerpen. 

Peter van de Water, ontwerper van de serie Outline zal alle ins en outs van zijn ontwerpen uit de doeken doen aan een exclusieve groep designliefhebbers. 

Outline tafellamp 38 is volgens de fabrikant uit Culemborg begin dit jaar enthousiast ontvangen. Reden voor Gispen en ontwerper Peter van de Water om uit te breiden tot een serie met nieuwe ontwerpen. "Met trots lanceren we de Outline tafellamp 53, Outline vloerlamp en Outline klokken. Van 100 procent recyclebaar staal, vervaardigd in de CO2-neutrale Gispenfabriek doet Outline waarvoor hij bestemd is. Niet meer en niet minder. Een toonbeeld van minimaal materiaalgebruik."

www.gispen.nl

Deel op Social Media

28-09-2014 9:00

Na vijf beursdagen eindigde op dinsdag 9 september de najaarseditie van de Maison & Objet Paris, in het kader van het centrale thema ‘Sharing’. “Inspelend op een verbonden tijdperk, waar sociale netwerken en de ontwikkeling van multichannel retail domineren, is dit thema gekozen door het Observatory van Maison & Objet Paris en onderstreept het de toegankelijkheid  van de beurs”, aldus de beursorganisatie.

Nederland was de afgelopen beurseditie goed vertegenwoordigd in Parijs en het bezoekcijfer is gestegen met maar liefst 17 procent vergeleken bij de voorgaande september editie van de Maison & Objet. dertien Nederlandse designers en ondernemers presenteerden tijdens de afgelopen beurseditie hun nieuwste ontwerpen in het succesvolle Holland Paviljoen van 140 vierkante meter, georganiseerd door de Nederlandse Export Combinatie (NEC) in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bovendien werden op zaterdag 6 september honderdvijftig Nederlandse exposanten en genodigden door de Ambassade ontvangen tijdens een cocktailavond op de Nederlandse residentie in Parijs.

Met 53 procent internationale exposanten (+7 procent) en 50 procent internationale bezoekers trekt de beiurs volgens de organisatie steeds meer internationaal publiek, met name op het gebied van verre exportmarkten. Het bezoekersaantal is licht gestegen ten opzichte van de vorige editie 66.962 bezoekers werd een groei van 1,1 procent gerealiseerd.

www.maison-objet.com

19-09-2014 11:14

Meubelfabrikant Kembo is 'alive and kicking' en voortaan gevestigd in de hoofdstad. Dat meldt eigenaar Martin Jooss, die na het faillissement van Kembo in februari een doorstart heeft gemaakt met de illustere fabrikant.

Martin Jooss (op bed).

Het doorgestarte Kembo heeft deze zomer zijn intrek genomen in een nieuw historisch hoofdkantoor aan de Herengracht in hartje Amsterdam. Vanuit hier gaat het bedrijf volgens Jooss verder met het inspireren en bedienen van haar relaties.

"Kembo is al bijna 60 jaar producent van complete meubelprogramma’s en totaalprojectinrichter voor de zakelijke markt, de hospitality, de zorgsector en in toenemende mate ook voor de woonomgeving." Het bedrijf onderscheidt zich volgens de nieuwe eigenaar door het initiëren van trends, hoogwaardige kwalitatieve producten, duurzaam geproduceerd, Made in Holland.
 
Kembo heeft de voorbije jaren de nodige turbulantie gekend. Medio februari 2014 werd het faillissement uitgesproken van Kembo Beheer, Beleef Kembo en Brink Projectinrichter, alle drie gevestigd in Oostzaan. Ook in 2009 was al eens sprake van een faillissement van Kembot, waarna het bedrijf werd overgenomen door Brink Beheer uit Staphorst. De Kembo-vestiging in Veenendaal ging toen verder onder de naam Beleef Kembo. In 2010 ging Brink Beheer vervolgens zelf failliet, waarna een doorstart werd gemaakt onder de auspiciën van een overkoepelende holding waaronder ook Beleef Kembo ressorteerde.

De turbulente periode is volgens de nieuwe eigenaar nu ten einde: Kembo is, zoals gezegd, 'alive and kicking'. Martin Jooss is sinds 1986 werkzaam in de interieurbranche. Hij heeft naar eigen zeggen 'een absolute passie voor het vak'. Jooss vereert twee helden op het gebied van vormgeving: Khodi Feiz en WH Gispen. "Deze twee vormgevers zijn belangrijk geweest voor het succes van Kembo en zijn nog steeds gezichtbepalend voor het merk."

www.kembo.com

19-09-2014 8:46

Zo langzamerhand begint het te borrelen in de wereld van het projectinterieur. De beurzen Orgatec (in Keulen) en Interieur (Kortrijk) staan voor de deur. De redactie van Inside Information wordt momenteel overspoeld met aankondigingen van bedrijven die op deze beurzen exposeren. Een enkeling, zolas het Belgische Bulo, licht al een inhoudelijk tipje van de sluier op.

Bulo zal tijdens Interieur een nieuwe meubellijn presenteren: DAN. "Bulo ontwikkelde de nieuwe DAN- collectie voor iedereen die vindt dat werken ook verrijkend kan zijn", meldt een woordvoerder.

"Love Work is meer dan een slogan het is een uitgangspunt, want vandaag werken we wanneer het ons uitkomt. Waar of wanneer dat ook mag zijn. Het is in deze radicale verschuiving, weg van het formele kantoor, dat DAN tot zijn recht komt."

De nieuwe lijn is ontworpen en vervaardigd in Mechelen 'met aandacht voor een multifunctionele duurzaamheid'. Het betreft volgens Bulo 'meubelen om te werken, met alle flexibiliteit die een werkplek vandaag vraagt'.

www.bulo.be 

19-09-2014 8:38

Op de beurs Maison & Objet in Parijs werd een nieuw Nederlands meubellabel geïntroduceerd: Dutchbone.

“Ons Dutchbone-designteam bestaat uit reislustige inkopers met oog voor detail. Zij reizen al jaren over de wereld en de Dutchbone-collectie is dan ook een verzameling van hun meest bijzondere vondsten”, meldt een woordvoerder van het label.

Het Dutchbone-designteam werkt volgens het bedrijf graag met ambachtslieden en authentieke materialen of technieken. “Maar we scouten ook mooie meubels in Aziatische werkplaatsen. De eerste Dutchbone-collectie zit dan ook vol handwerk en industrie.”

Van 29 september tot en met 6 oktober houdt het label een huisshow in de eiegen vestiging in Westzaan.

www.dutchbone.com

 

18-09-2014 12:13

De telefoon die voortdurend rinkelt, collega’s die op luide toon met elkaar in gesprek zijn of om de haverklap aan je bureau komen, een onophoudelijke stroom e-mails, storende achtergrondgeluiden, te kleine bureaus, te weinig opbergruimte voor persoonlijke bezittingen en van de ene vergadering naar de andere moeten hollen. Een beeld dat iedereen wel in meer of mindere mate zal herkennen. Het zijn dit soort privacyaspecten die er volgens werkomgevingspecialist Steelcase voor zorgen dat mensen een gebrek aan welzijn op de werkvloer ervaren en zich maar moeilijk voor langere tijd kunnen concentreren.

Privacy is een universele basisbehoefte. Iedereen heeft met enige regelmaat behoefte aan tijd en ruimte voor zichzelf. Om zaken te kunnen laten bezinken en te reflecteren, om taken uit te voeren waarbij een hoge mate van concentratie is vereist of om nieuwe energie op te doen. Deze behoefte aan privacy strekt zich ook uit tot op de werkvloer, zo blijkt uit een Steelcase Workplace Survey. 95 Procent van de respondenten geeft aan dat ze behoefte hebben aan een rustige, private werkplek waar ze gedurende de werkdag met regelmaat ongestoord kunnen werken. De behoefte aan privacy is niet afhankelijk is van iemands karakter, leeftijd of culturele achtergrond. Het takenpakket van vrijwel iedere kantoorwerker omvat nou eenmaal werkzaamheden die een grote concentratie vereisen en waarbij een rustige werkomgeving onontbeerlijk is.

Ondanks dat nagenoeg iedere kenniswerker gedurende de week voor langere tijd zonder onderbrekingen in een rustige omgeving wil kunnen werken, zijn de mogelijkheden hiertoe beperkt. Uit het zelfde onderzoek van Steelcase blijkt namelijk dat maar liefst 41 procent van de ondervraagden geen toegang heeft tot een werkplek waar hij zich op bepaalde tijden kan terugtrekken.

Privacy op de werkvloer komt door verschillende factoren steeds meer onder druk te staan. Zo leiden de toegenomen mobiliteit (volgens IDC bestaat volgend jaar 37 procent van de wereldwijde beroepsbevolking uit mobiele werkers), het gebruik van mobiele apparaten, de information-overload, het feit dat in onze 24/7-economie werk en privé steeds meer in elkaar overlopen, het stimuleren van interactie en samenwerking en de doorschoten populariteit van de open kantooromgeving (70 procent van de kenniswerkers werkt in een open kantooromgeving) tot steeds minder privacy op de werkvloer.

De onbalans in samenwerkplekken en concentratiewerkplekken heeft zulke grote gevolgen dat welhaast gesproken kan worden over een privacy-crisis. Zo geeft 53 procent van de mensen zonder eigen werkplek aan dat ze zich niet goed kunnen concentreren op kantoor. Behalve dat een gebrek aan privacy een negatieve impact heeft op het welzijn en de betrokkenheid van medewerkers, leidt het ook tot improductiviteit en derhalve tot economische schade.

Projectmedewerkers worden gemiddeld iedere 11 minuten gestoord en kost het een persoon die in zijn werkzaamheden onderbroken wordt, gemiddeld 23 minuten om weer volledig in zijn concentratiemodus te geraken (David Rock, Your Brain at work, 2009). Chris Congdon, director research communictions bij Steelcase, voegt daar aan toe: "Effectieve samenwerking tussen collega’s is alleen mogelijk als mensen daarnaast ook tijd en ruimte hebben om de batterij weer op te laten en geconcentreerd en individueel te kunnen werken."

Opvallend is dat er een verschil bestaat tussen de wijze waarop jongere generaties privacy bewerkstelligen en de manier waarop representanten van oudere generaties dit doen. Jonge mensen zetten een koptelefoon op om naar muziek te luisteren, terwijl oudere mensen eerder een afgesloten ruimte opzoeken om te werken. Als een kantoor onvoldoende concentratieplekken heeft, zoeken mensen buiten de muren van het kantoor naar alternatieve werkplekken waar ze ongestoord kunnen werken. Veelal betekent dit dat mensen één of meerdere dagen thuis gaan werken of bepaalde taken naar de avonduren verschuiven.

Beide work-arounds, het gebruik van koptelefoons met muziek en altnernatieve werkplekken buiten het kantoor, zijn noodgrepen en derhalve niet optimaal. Het zou beter zijn als de werkgever een kantooromgeving biedt met een breed palet aan werkplekken, zodat medewerkers op elk moment gebruik kunnen maken van een werkplek die past bij hun gemoedstoestand en aansluit bij de taken die ze moeten uitvoeren.

Voor het Steelcase Workplace Survey worden sinds 2007 op regelmatige basis meer dan veertigduizend kenniswerkers uit Noord-Amerika ondervraagd.
De komende weken zal Steelcase de resultaten naar buiten brengen van een wereldwijd onderzoek naar privacy op de werkvloer. Het onderzoek dat door Ipsos Loyalty is uitgevoerd in opdracht van Steelcase omvat 10.500 enquêtes afgenomen onder kenniswerkers van grote organisaties in veertien landen (Nederland, België, Duitsland, UK, Amerika, Rusland, Polen, Turkije, Frankrijk, Spanje, Canada, Mexico, India en China). De resultaten bieden een gedetailleerd inzicht in hoe het gesteld is met privacy op de werkvloer in deze verschillende landen.

www.steelcase.nl

16-09-2014 9:30

Het voormalige Home Trade Center in Nieuwegein heeft een metamorfose ondergaan en heet nu De Woonindustrie. Op zo’n 40.000 vierkante meter presenteren zo’n 150 interieurmerken hun laatste collecties. Vanaf maandag 15 september maakt Pode by Leolux onderdeel uit van de nieuwe designafdeling van De Woonindustrie.

De Woonindustrie is een inkoopkanaal voor de business-to-business sector. Een plek waar interieurfabrikanten hun collectie presenteren en ontwerpers inspiratie kunnen opdoen en branchegenoten kunnen ontmoeten. De Woonindustrie is gevestigd aan de Symfonielaan 1 in Nieuwegein.

15-09-2014 13:11

Sinds 1 september zijn Haelvoet en het Duitse merk Kusch+Co een samenwerking aangegeaan op de Belgische markt.

“De markt vraagt om meer totaalinrichting”, aldus Vincent Haelvoet, chief executive officer van de firma Haelvoet, “Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een professionele zorgpartner. Met Kusch+Co, één van de meest gerenommeerde spelers op de internationale markt, zijn we nu al compleet in ons aanbod aan zorgmeubilair. We vullen elkaar perfect aan."

Ook voor Kusch+Co biedt dit partnership nieuwe kansen. Yolanda Lenaers, managing director van Kusch+Co bvba benadrukt dat Kusch een echte kwaliteitsspeler is: “Wij produceren alles zelf onder het motto ‘kwaliteit is onvervangbaar’. Voor ons biedt dit partnership eveneens een meerwaarde. Wij hebben geen medische relaxzetels, nachtkastjes of bedden. Door samen te werken, staan wij nu ook sterker op het gebied van medisch-technisch meubilair voor de zorgwereld.”

De zaakvoerders van de twee familiebedrijven zijn het erover eens dat dit veelbelovend partnership een antwoord zal bieden op de almaar toenemende vraag naar sfeer en totaalinrichting vanuit de zorgwereld. Van 1 tot 3 oktober 2014 zullen Haelvoet en Kusch+Co aanwezig zijn op de Healthcare beurs in Brussel (stand 7.3.0-7.4.0). Daar zal het partnership en het 75-jarig bestaan van Kusch+Co beklonken worden, met een selectie van producten van Kusch+Co.

12-09-2014 8:20

De wegen van meubelfabrikant Wilkhahn en Internationaal Verkoopdirecteur Peter Röhrig scheiden. Dat meldt Wilkhahn in een persbericht. Röhring (39), die al vanaf 1995 verbonden was aan Wilkhahn, gaat aan de slag als consultant.

De Verkoopdirecteur laat het Noord-Duitse bedrijf in een goede staat achter. Het vertrek van Röhring kan volgens Wilkhahn gezien worden als de afsluiting van een ingrijpend reorganisatie-proces waarbij de verkoopafdeling van de Duitse fabrikant een geheel nieuwe striuctuur heeft gekregen. "Verschillende internnationale markten zijn gegroepeerd onder hun eigen verkoopunit", legt een woordvoerder uit.

www.wilkhahn.de

12-09-2014 8:13

De zogenoemde branche RIE voor de meubelindustrie en interieurbouwsector is erkend. Dat meldt branchevereniging CBM. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) is het startpunt voor het in kaart brengen van de arbeidsomstandigheden risico’s in een bedrijf.

Elk bedrijf met personeel moet een RIE hebben. Dit is een verplichting uit de Arbowet. Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) controleert op het aanwezig zijn van een RIE. De branche-RIE voor de meubelindustrie en interieurbouw is een digitale vragenlijst over de arbeidsomstandigheden in een bedrijf. Vragen gaan bijvoorbeeld over machineveiligheid, gevaarlijke stoffen, fysieke belasting. Uit de antwoorden op de vragenlijst volgt een plan van aanpak.

Recent is de branche-RIE aangepast aan nieuwe wetgeving. Ook heeft de RIE weer een erkenning gekregen. Dit betekent dat bedrijven met minder dan 25 werknemers over de ingevulde RIE geen toets meer door een Arbodienst of gecertificeerd kerndeskundige hoeven te laten uitvoeren.

De branche-RIE werd ontwikkeld door sociale partners: FNV Bouw, CNV Vakmensen en CBM, Koninklijke branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie.

www.rie.nl

 

10-09-2014 15:45

SHR in Wageningen is officieel geaccrediteerd als testinstituut voor meubels.De Raad van Accreditatie, de Nederlandse nationale accreditatie-instantie, maakte dat onlangs bekend. Door deze internationale erkenning voert SHR voortaan onder accreditatie testen uit op bureaustoelen, stoelen voor niet-huishoudelijk gebruik, werktafels, kinderbedden en boxen.

“Het gespecialiseerde meubellaboratorium van SHR voerde dergelijke testen al langer uit in opdracht van fabrikanten uit binnen- en buitenland, maar biedt nu de extra zekerheid waar vaak behoefte aan is,” zegt Kees Hoogendijk, directeur van CBM, de branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie. “De bevestiging van de Raad van Accreditatie inzake de onpartijdigheid en deskundigheid van het SHR meubellaboratorium staat daarvoor garant.”

Bij een goed testresultaat verstrekt het meubellaboratorium van SHR fabrikanten een zogenoemde conformiteitverklaring op hun product, waaruit blijkt dat het product voldoet aan de geldende eisen. De conformiteitverklaring kan een certificaat zijn of een testrapport. Daarmee kan de fabrikant zijn afnemers een objectief bewijs van kwaliteit overleggen.

SHR is een test- en kenniscentrum voor producten waarin hout, houthoudende en andere biobased materialen zijn verwerkt, inclusief alle producten die in combinatie hiermee worden verwerkt, zoals verf, lijm, hars, coatings, kitten, nagels, nieten, rubberprofielen, et cetera. SHR test producten in de ontwikkelingsfase of als onderdeel van een certificeringstraject.

In opdracht van onder andere overheden, waterschappen en professionele vastgoedpartijen verzorgt SHR inspecties op locatie, bijvoorbeeld om schades of onderhoudsbehoeftes aan constructies en gebouwen vast te stellen.

De nieuwe website biedt een compleet overzicht van alle activiteiten van SHR.

www.shr.nl

06-09-2014 8:30

Tien Rotterdamse bedrijven hebben de handen ineen geslagen om op 18 september 2014 een ludiek evenement te organiseren, gericht op alle facilitair verantwoordelijken in de regio groot Rijnmond.

Het evenement dat de naam 'Energize your business 010' heeft gekregen, is volgens Rob Bos, een van de organisatoren een anti-crisis geluid, bedoeld om bedrijven positieve energie te geven. "Wij presenteren onszelf op een ludieke manier en geven onder meer gratis wijnproeverijen, koffieworkshops, persoonlijke en zakelijke interieuradviezen, ontspannende stoelmassages, plantadviezen, schoonmaakdemonstraties en met ouderwetse koehandel en handjeklap kunnen bedrijven en particulieren kantoormeubilair kopen t.e.a.b."

Tijdens dit evenement zullen de tien Rotterdamse bedrijven verschillende bezoekers blij maken met een goodie-bag. Ook worden verschillende vouchers weggegeven voor bijvoorbeeld een gratis wijnproeverij of een barista workshop.

Het evenement aan de Schuttevaerweg 5 is gratis toegankelijk van 14:00 tot 19:00 uur.

www.energizeyourbusiness010.nl

04-09-2014 9:54

Het Nieuwe Werken (HNW) heeft slechts een geringe impact op taakprestatie, aantrekkelijk werkgeverschap en kennisdeling. Dit betekent dat HNW zich niet of nauwelijks vertaalt in een verbeterde score op belangrijke kpi’s, terwijl deze juist vaak worden genoemd als reden om HNW in te voeren. Dit blijkt uit onderzoek van Profile Dynamics en TNO onder 1.691 medewerkers naar de relatie tussen persoonlijke drijfveren en Het Nieuwe Werken.

Het succes van maatregelen ter bevordering van HNW wisselt. Organisaties hebben het meeste baat bij de verstrekking van ICT-middelen die het makkelijker maken om buiten kantoor te werken. Hierdoor worden werknemers iets productiever en waarderen zij hun werkgever iets meer dan gemiddeld. Ook organisaties die werknemers toestaan om flexibele werktijden te hanteren worden bovengemiddeld gewaardeerd.De relatie tussen HNW-gedrag en kpi’s.

Opvallend is dat sommige maatregelen ter bevordering van HNW een averechts effect hebben op de kpi’s. Als medewerkers veel uren buiten kantoor werken, heeft dat een licht negatief effect op de waardering van de werkgever. Dit geldt ook als medewerkers veel op wisselende plekken werken – of dat nu op kantoor is of daarbuiten. Bovendien brengt dit ook het risico met zich mee dat kennisdeling onder druk komt te staan. Voor organisaties die kennisdeling willen verbeteren, lijkt de invoering van HNW in zijn huidige vorm niet de meest aangewezen weg.

Wilma Kuipers, mede-oprichter van Profile Dynamics: “Dat het effect van HNW achterblijft op belangrijke kpi’s wil zeker niet zeggen dat organisaties dan maar af moeten zien van HNW. Het is wel belangrijk om goed na te denken over het beoogde doel ervan, de risico’s af te wegen en daarbij dan de juiste maatregelen te kiezen."

Kuipers vervolgt: "HNW is een proces waarin het afstemmen van organisatiedoelen met de belangen van werknemers centraal staat. Het onderzoek laat zien dat als HNW niet overal even goed werkt, het verstandig is om gericht aanpassingen te maken waar het niet goed loopt en situaties waar het wel werkt ongemoeid te laten. Het onderzoek biedt handvatten voor het maken van de juiste keuzes daarbij. Maatwerk blijkt bij de invoering van Het Nieuwe Werken een belangrijke succesfactor. Elke organisatie is namelijk uniek en de organisatiecultuur of subculturen binnen afdelingen en teams zijn van grote invloed op de manier waarop medewerkers tegen Het Nieuwe Werken aankijken en ermee omgaan.”

Uit het onderzoek komt vooral naar voren dat organisaties veel te winnen hebben bij een meer genuanceerde aanpak van Het Nieuwe Werken.

04-09-2014 9:42

Het netwerkevenement 'Contact by ContRact' is afgelast vanwege onvoldoende deelname.

Het gebeurt regelmatig dat we persberichten ontvangen over beurzen die moeten worden geannuleerd. Inhoudelijk zijn deze pesrberichten vaak ware kunststukjes op marketinggebied. In ronkende volzinnen wordt de succesformule van het evenement omschreven en vraag je je af waarom de beurs eigenlijk niet doorgaat. Je kunt nauwelijks herleiden dat er simpelweg onvoldoende deelnemers waren om de beurs zonder grote verliezen te kunnen houden. De organisatie van 'Contact by ContRact', Meubelbeurs Brussel, draait er niet omheen. Akkoord, ook zij zijn enthousiast over 'hun' evenement, maar er kan geen twijfel over bestaan waarom tot afgelasting is overgegaan. Hieronder enkele passages uit het persbericht.

'We zijn een paar maanden geleden met veel enthousiasme en positieve ingesteldheid gestart aan een nieuw origineel concept van speed-networking op één dag voor de interieurinrichting van de projectmarkt, gefocust op one-on-one contacten: Contact by ContRact. Ondanks alle inspanningen van het team, de inschrijvingen van mooie internationale designmerken, de trendy locatie bij Smets, de geplande collectieve showcase, de inspirerende topspreker Daan Roosegaarde en de toezeggingen van enthousiaste gasten, is de respons toch nog onvoldoende om er een volwaardig resultaatgericht evenement van te maken'.

'Het was zeker geen gemakkelijke beslissing, maar we zien ons dus genoodzaakt het match-making event te annuleren. Ook het feit dat onze co-organisator Textirama vzw al eerder had afgehaakt, waardoor sommige productgroepen niet meer vertegenwoordigd werden, speelde hierin een belangrijke rol'.

De organisatie blijft overtuigd van de kracht van het evenement. Daarin verschilt men niet van het gros van bovengenoemde andere persberichten. Helaas wordt in de meeste gevallen nooit meer iets van zo'n initiatief vernomen. We zijn benieuwd of 'Contact by ContrRact' ook op dit vlak een uitzondering zal vormen.

www.contract-contact.be

02-09-2014 12:00

Swan Products levert vanaf heden exclusief voor de Nederlandse markt het meubilair van de Britse fabrikant Elite Furniture. Elite produceert meubellijnen die perfect aansluiten bij het huidige brede Swan Products aanbod.

Een tweede nieuwe ‘lijn’ van Swan Products is het COVE–stoelenprogramma. COVE, ontworpen door Dorigo voor het Italiaanse Offisit, is een programma met onderscheidend design voor een creatieve, visuele harmonie in verschillende settings.

De sterke kuip in polypropyleen biedt een ultiem zitcomfort en is leverbaar in diverse kleuren of rondom gestoffeerd. Met een keuze uit tien soorten frames is de COVE toepasbaar in kantines, bars, hotels, huizen, vergaderkamers, werkruimtes of buiten locaties.

Nog een product dat Swan Products graag onder de aandacht brengt is de Vega, een stoel met een modern design, maar wel met een klassieke uitstraling. Vega is ontworpen door het Italiaanse SitLand.

De Vega is een stoel met een ergonomische verantwoorde houding en geeft tevens een goed comfort. Vega is te bestellen in diverse patronen en stofferingen, waardoor de stoel een trendy look krijgt.

http://www.sitland.com

http://www.offisit.com

http://www.swan-products.nl

http://www.elite-furniture.com

01-09-2014 11:11

Vitra Nederland staat sinds 1 juli onder leiding van Remy Schepens. Hij is met ingang van die datum werkzaam als Managing Director Vitra Benelux.

Schepens is sedert 2000 Managing Director van Vitra België; hij heeft in dezelfde functie ook enige tijd de leiding gehad over Vitra Duitsland en was tevens actief in de leiding van Vitra's dochterondernemingen in Oostenrijk en Noorwegen.

Ook bij Vitra Nederland is Schepens geen vreemde, want in het verleden was hij hier enige tijd interim manager. Schepens volgt Erik Kramers op, die vanaf 1 juli een nieuwe functie bekleedt, namelijk die van Division Controller Vitra Group - Segment Home.

www.vitra.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >