Nieuws


26-06-2014 10:44

POQ Design in Cuijk opent de eerste Thonet store in Nederland. In de winkel van POQ Design staat vrijwel de gehele Thonet-collectie opgesteld waar zowel eindgebruikers als professionals terecht kunnen. De showroom van POQ Design is de tweede plek waar Thonet-liefhebbers terecht kunnen voor informatie en advies én de collectie kunnen zien. Vorige maand opende in Amsterdam de Concept Gallery van Thonet.

POQ Design is de inspiratie-hub voor architecten & designliefhebbers. POQ Design is geen normale winkel, maar een showroom, waar gespecialiseerde adviseurs alles kunnen vertellen over de Thonet-collectie én deze ook fysiek aanwezig is. Klanten kunnen hier het comfort en het design van de Duitse fabrikant ervaren.

POQ Design is Cuijk (net onder Nijmegen) is gespecialiseerd in meubelen van het Zwitserse merk USM, een modulair systeem van hoge kwaliteit. Thonet is hierop een goede aanvulling, vindt Jeroen Wolters, eigenaar van POQ Design. "Het is een fantastisch merk met een fraaie historie. Tegelijkertijd zijn het tijdloze ontwerpen die passen in de duurzaamheidsfilosofie van het bedrijf."

De opening van de bijzondere showroom past in de strategie van Thonet om ‘meer te doen met minder dealers’. "De afgelopen jaren is het dealerbestand bewust verkleind waardoor er meer ruimte is gekomen voor een selecte groep die zich graag inzet voor het designmerk", aldus Thonet. 

Thonet werd opgericht in 1819 en groot gemaakt door Michael Thonet. Het merk is vooral bekend geworden door Stoel nr. 14, de ‘Weense koffiehuisstoel’. Kenmerk hiervan zijn de gebogen vormen, gemaakt van gestoomd beukenhout. Van het model zijn miljoenen exemplaren verkocht en door zijn eenvoud, comfort en tijdloze design is de stoel nog steeds in productie.

www.poq-design.nl
www.thonet.nl

26-06-2014 10:01

Designkastenfabrikant Kewlox brengt een bijzonder assortiment kasten op de markt waarvan het ontwerp is geïnspireerd op teksten van Amerikaans auteur, docent en radiopredikant Charles Swindoll. Swindoll, geboren in 1934, staat als Bijbels-nuchtere predikant uit Californië vooral bekend om zijn positieve uitspraken over het leven. Hij is de grondlegger van Insight  for Living, een radioprogramma dat oorspronkelijk vanuit Texas werd uitgezonden. Inmiddels is het zo succesvol dat het wereldwijd op meer dan tweeduizend radiostations in meer dan vijftien verschillende talen te beluisteren is. Eén van zijn bekendste uitspraken is: “The longer I live, the more I realize the impact of life.” Deze uitspraak siert nu de panelen van de nieuwe lijn Kewloxkasten.

De Kewloxkasten zijn met printpanelen voorzien van bovenstaande quote van Charles Swindoll. De kast is 80x100x42 centimeter (breedte x hoogte x diepte) en bestaat uit tweemaal een vak van 45 centimeter. De kast is voorzien van gegalvaniseerde hoekprofielen. Prijs: 549 euro, inclusief btw.

Natuurlijk zijn de kasten ook te bekijken. Dit kan in de showroom van Kewlox in Amsterdam op de Overtoom 205.

Het concept Kewlox is in de woorden van het bedrijf 'oneindig toe te passen'. De panelen van de kasten zijn te bedrukken of te behandelen op allerlei manieren. Door de panelen uit te voeren in kleuren en prints van deze tijd kunnen de kasten talloze malen van uitstraling veranderen. Ook is het mogelijk een kast met een eigen ontwerp te personaliseren of zelfs te behangen. De creatieve mogelijkheden zijn oneindig. Bij Kewlox is het altijd mogelijk om losse deuren aan te schaffen voor bestaande kasten, in welke print, tekening of foto dan ook. Daardoor kun je  je interieur op eenvoudige wijze steeds weer een ander accent geven.

www.Kewlox.nl

                                             

24-06-2014 10:00

Het Alfa-college en Vepa Office Furniture hebben woensdag 18 juni een convenant ondertekend. Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur Alfa-college Hoogeveen en Janwillem de Kam, directeur Vepa hebben hiermee afgesproken dat zij doorgaan met het opgestarte leerwerktraject voor studenten die een opleiding op niveau 1 volgen. "Over Maatschappelijk verantwoord Ondernemen moet je niet praten, je moet het dóen", aldus de Vepa-directeur in een toelichting.

De praktijkgerichte opleiding van het Alfa-college in Hoogeveen, met de stage als belangrijk onderdeel, moet de kansen van de scholierenop de arbeidsmarkt vergroten. Vepa heeft hiervoor een ruimte, faciliteiten en werk beschikbaar gesteld in de nieuwe bedrijfshal. Het unieke van dit samenwerkingsverband is dat de jongeren een wezenlijke rol hebben in het productieproces van Vepa en zich daardoor serieus genomen voelen. "Het was prachtig om te zien hoe de jongeren gedurende de stageperiode in hun rol groeiden", zegt Janwillem de Kam over de eerste lichting scholieren die gebruik maakte van de mogelijkheden die Vepa hen bood.

Het traject in januari 2014 gestart zonder enige subsidie. Het bewijs dat door een sterke wil om samen te werken er veel gerealiseerd kan worden. Tien jongeren lopen gedurende drie dagen in de week stage. Kenmerkend hierbij is de intensieve begeleiding van een docent, structuur, geduld en ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk onderdeel is het aanleren van werknemersvaardigheden, zoals omgaan met regels over werktijden en pauzes, kleding, gedrag en bediening van de machines. Hester Veenkamp is als docente AKA-opleidingen verantwoordelijk voor de begeleiding van deze jongeren en is op stagedagen aanwezig. "Ik vind het fantastisch dat we deze jongeren samen met Vepa deze mogelijkheid kunnen bieden", zegt de docente, die zich in de fabriekshal ook zelf niet onbetuigd laat. "De handjes moeten hier uit de mouwen", lacht ze.

Directeur Janwillem de Kam vertelt waarom Vepa dit contract is aangegaan: “Steeds vaker klinkt binnen het MBO een noodkreet voor goede stage- en werkervaringsplaatsen. Als leverancier van vele onderwijs- en overheidsinstellingen voelen wij ons mede verantwoordelijk voor de oplossing van dat probleem. Dan is het extra mooi als je juist de meest moeilijk te plaatsen groep een zinvolle leer- en werkplek kan bieden. Dat het voor alle partijen zo goed uit zou pakken is een compliment voor de docent én de leerlingen. Ik denk altijd maar: je eigen kind gun je toch ook het beste?”

Het Alfa-college zoekt voortdurend de verbinding en samenwerking met het regionale bedrijfsleven en wil meer bedrijven interesseren voor de aanpak zoals nu bij Vepa is opgestart. De AKA-opleiding (vanaf volgend schooljaar Entree-opleiding) wordt aangeboden aan jongeren die minimaal 16 jaar zijn en geen (vmbo-) diploma hebben. Met de opleiding behalen zij een diploma waarmee ze door kunnen stromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of de arbeidsmarkt.

Tijdens een bijeenkomst op 18 juni konden diverse genodigden (waaronder de burgermeester van Hoogeveen) zichzelf overtuigen van het werkplezier dat de jongeren beleven in de nieuwe fabriekshal van Vepa. "Het is prachtig om hiervoor de mogelijkheden te bieden", besluit de Vepa-directeur.  

Kijk hier voor een reportage van RTV Drenthe over het initiatief.

www.vepa.nl

23-06-2014 9:40

Op donderdag 3 juli opent Markant officieel de deuren van de nieuwe showroom in Houten. Op feestelijke wijze zullen de partners van Markant kennis maken met een nieuwe showroom die volledig in het teken staat van Dynamisch Werken.Begin maart heeft Markant voor het eerst zijn intrede gedaan in het voormalige pand van Samas/Aspa. Nu, 3 maanden verder, begint het pand aan een nieuw leven. Een leven dat in het teken staat van gezond werken in een sfeervolle omgeving, waarbij de meubellijnen Max, Oxidesk en Workways een prominente rol innemen.

De feestelijke opening start op 3 juli om 17.00 uur.

Alle partners van Markant zijn reeds uitgenodigd en kunnen zich nog inschrijven via de volgende link: www.markantoffice.com/grand-opening

23-06-2014 9:39

Gispen opent een Pop-up Store in de negen straatjes in Amsterdam. Tijdens Elle Festival 2014 opent Gispen de deuren van de locatie. "U bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 27 juni een kijkje te komen nemen tijdens de opening."

Al bijna 100 jaar maakt Gispen producten met 'stoer staal, oer-Hollandse nuchterheid en echt vakwerk'. Gispen wil laten zien, horen, voelen, proeven en ruiken waar het voor staat met evenementen en activiteiten. "Functionele ontwerpen met een frisse kijk op design, net even anders en altijd vooruitstrevend."

"Dit kunt u de komende 6 maanden verwachten: ontmoet onze Gispen helden, kom langs voor inspiratie en kleuradvies, neem een kijkje achter de schermen tijdens real life-productie, eet en drink mee met typische lokale voedselproducenten in samenwerking met Gispen."

www.gispen.nl

23-06-2014 9:04

De BuzziPicnic van het Belgische designmerk BuzziSpace slaat internationaal aan. BuzziSpace heeft recentelijk twee awards gewonnen met deze allround tafel voor op kantoor van designer Alain Gilles.

Tijdens NeoCon 2014, Amerika’s grootste commerciële meubelbeurs in Chicago, kreeg BuzziSpace van het magazine Interior Design een Honoring Industry People (HIP) award voor ‘Best collaborative product’. Het toonaangevende designmagazine Contract Design beloonde BuzziPicnic voorts met de ‘Best of NeoCon 2014 Editor’s Choice award’.

De nieuwe picknicktafel BuzziPicnic van BuzziSpace brengt volgens de aanbieder een gezonde dosis fun op de werkvloer. "Doordat de functies mee evolueren met de flow op kantoor, kun je deze tafel zowel als eettafel als tijdelijke werkplek of als vaste werkstek gebruiken."

“Een picknicktafel roept herinneringen op aan zomerse barbecues met vrienden. Het is een ongecompliceerd en toegankelijk stuk dat mensen op een informele manier bij elkaar brengt. Een voorwerp dat ze niet verwachten in een setting van een saaie kantooromgeving. Dat maakt ze ook Buzzi-proof”, legt ontwerper Alain Gilles uit.

www.buzzispace.be

19-06-2014 8:00

Bij de Duitse stoelenproducent Köhl gaat men nog meer inzetten op het thema ergonomie. Dat meldt Mensch & Büro. De eigen medewerkers worden sinds kort beschouwd als 'ergonomie-coaches.

Onder het motto 'Qualifizierungsoffensive 2014' zijn alle medewerkers onderwezen op het gebied van ergonomie. Ook tal van (Duitse) dealers van Köhl volgden de cursus.

Volgens Köhl is een 'ergonomie-coach' in staat de complexiteit van een werkplek juist te beoordelen. Op basis van deze kennis is hij in staat het juiste zitadvies te geven. "En daar profiteren onze klanten van, omdat deze oprimalisering leidt tot een betere motivatie en minder ziekteverzuim bij gebruikers van stoelen", aldus Axel Spetzger, directeur van Köhl.

De produdcten van het bedrijf worden ook in Nederland op de markt gebracht. Verkoopleider op de Nederlandse markt is Monique Doornekamp.

www.koehl.nl

18-06-2014 10:00

De Solartable  is verkozen tot de winnaar van de Duurzame Innovation Pitch 2014. Het betreft een tafel die werkt als zonnepaneel. Volgens Hans Huiskamp van fabrikant H2innovations is het een heel tastbaar duurzaam product. "Duurzaamheid is niet heel ver weg of op je dak, maar hier en nu, recht onder je neus. Dat maakt de innovatie aantrekkelijk.”

Het tafelblad van de Solartable fungeert als zonnepaneel. Voorts is het product uitgerust met vier usb-poorten, die geebruikt kunnen worden om apparaten op te laden. Volgens Huiskamp biedt de Solartable tal van mogelijkheden. "Als kantoortafel, maar ook als tuintafel of statafel. Het is allemaal mogelijk.”

De zesde editie van de Duurzame Innovation Pitch, georganiseerd door de Dutch Green Building Council, moedigt organisaties aan om op innovatieve wijze bij te dragen aan verduurzaming. In totaal ontving DGBC meer dan veertig inzendingen. Juryvoorzitter Rob van Hattum prijst de organisaties die meededen: “Het waren stuk voor stuk zeer interessante innovaties. We hebben gekozen voor de Solartable vanwege de communicatiewaarde en de praktische toepasbaarheid.”

13-06-2014 15:15

Gispen heeft zijn netwerk met regionale verkooppunten verder uitgebreid door samenwerking aan te gaan met drie gerenommeerde kantoorinrichters.

De nieuwe verkooppunten zijn: GZ OfficeXperience in Zaandam, Profile Project in Rijswijk en UP kantoor- & projectinrichting in Maasdijk. Gispen is blij de marktbewerking verder uit te breiden door de samenwerking met deze gerenommeerde bedrijven.

Gispen verkoopt voornamelijk complete inrichtingsconcepten en –componenten aan bedrijven die vrijwel altijd een eigen facilitaire organisatie bezitten, bijvoorbeeld bij de (rijks)overheid, in de gezondheidszorg en instellingen, bij het onderwijs en de grotere organisaties.

Voor een bredere marktpenetratie zoekt Gispen samenwerking met gevestigde kantoorinrichters met een regionale bekendheid. "Op die manier wordt de kracht van het merk Gispen en de kwalitatief hoogwaardige producten en diensten gecombineerd met de kracht van een regionaal goed ingevoerde ondernemer."

De regionale verkooppunten zullen het Gispen labelassortiment gaan verkopen naast hun bestaande assortiment. Het netwerk bestaat nu uit acht verkooppunten verspreid over Nederland.

11-06-2014 8:30

Lande houdt binnenkort een serie open dagen. Onder de titel Lande Open is er van 23 juni tot en met 4 juli van alles te beleven in de nieuwe showroom in Schijndel.

Bezoekers kunnen onder meer deelnemen aan een tafeltennistoernooi op de tafel Ping van Richard Hutten. Ook is het mogelijk deel te nemen aan brainstormsessies of een afspraak te maken voor een diepgravender gesprek met de mensen van Lande. Voorts is er op 3 juli een architectendag onder leiding van het stoffenmerk Kvadrat. Meer informatie is te vinden op de website van het bedrijf.

www.lande.nl

07-06-2014 8:30

Sinds enige tijd vertegenwoordigd Seatform agenturen het Duitse merk ONGO. "Dit is fabrikant van zit en zit-sta krukken met een zeer hoog ergonomisch gehalte", meldt het bedrijf.

Door de ronde schaal aan de onderzijde is het flexibele en actief zitten gegarandeerd. "ONGO heeft bij dit product een uitgebreid trainingsprogramma die er voor zorg draagt dat de onderrug spieren getraind en sterker worden. Dit trainingsprogramma zit standaard bij elke ONGO maar kan ook gedownload worden via www.ongo.eu.

"Het gerenommeerd Duitse instituut voor bewegingsanalyse te Bonn heeft na een test met een patiënt de ONGO het certificaat verleend als uitstekend product voor rugpatienten. Bovendien is de ONGO een mooi en fris ontwerp die in bijna alle inrichtingen past."

www.ongo.eu.

06-06-2014 9:54

Geïnteresseerd in bijzonder meubilair? Dan is de presentatie van 'The Red Flag Collection' wellicht iets voor u. Ondxer deze titel presenteren Joost Heetman (Joosth) en Karel Boersma een serie met kleurrijk epoxy bewerkte antieke meubels. Het resultaat is opmerkelijk.

Antieke kasten, tafels en kleinmeubelen verrijkt met hedendaagse expressie, krijgen een modern leven. De meubels worden vergezeld door de veel geroemde kroonluchters uit de Glacier Collectie naast schilderijen en tekeningen, waaronder ook fotografische werken van Hanny Heetman.

De presentatie van de 'contemporary antiques' is van 7 tot en met 9 juni aan de Paalbergweg 9-11 in Amsterdam. "Zaterdag 7 juni van 16:00 tot 18:00 uur is er een goed glas wijn verzorgd door Kelderwijnen.com en zijn ook andere ateliers op deze locatie geopend. Wij stellen het zeer op prijs als u ons even laat weten dat u komt: joost@joosth.nl of 06 22195811."

www.joosth.nl

06-06-2014 8:30

We meldden het al eerder: de beurs Design District maakte dit jaar een goede indruk. Die positieve sfeer heeft zich ook vertaald in de bezoekersaantallen. Met 5.621 bezoekers groeide het evenement ten opzicht van vorig jaar.

"Design District 2014 gaat de boeken in als een geslaagd evenement", meldt de organisatie. "Ruim 140 deelnemers presenteerden prachtige ontwerpen in goed verzorgde stands." De beursorganisatie kreeg naar eigen zeggen veel positieve reacties over de professionele uitstraling, die na zoveel jaar dus toch nog kan verbeteren. Ondanks de zomerse temperatuur buiten en binnen was de sfeer op Design District goed en werden er veel nieuwe contacten gelegd en was er tijd om met bekenden bij te praten.

Veel nieuwe ontwerpen stonden naast producten die na Milaan of Frankfurt in Nederland voor het eerst getoond werden. Twintig ontwerpers presenteerden inspirerende producten. "Piepjong talent was er ook. Zo’n vijftien tweedejaars studenten exposeerden hun werk met het HMC mbo vakschool hout. De combinatie van dit aanbod zorgde voor veel variatie op de beursvloer. Daarnaast was Studio Dirk Vander Kooij te bezoeken op het Hembrugterrein en reden de MINI’s af en aan naar de off site locaties Zuiver, Vormhelden-Loods5 en Skoon."

Woensdagavond heeft de jury op een nog drukke en volle beursvloer de genomineerden en prijswinnaars van de District Awards 2014 bekend gemaakt. De eerste prijs was voor Concept 74 met hun koppelbaar verlichtingssysteem Elements (zie foto). De tweede prijs ging naar een Italiaanse deelnemer, Studio KAMI. Zij presenteerden hun houten wandkastsysteem ‘soft wall’.
De derde prijs ging naar de stoel ‘Drop’, een ontwerp van Arne Jacobsen voor Fritz Hansen. De prijs voor de beste stand was voor van Esch. Genomineerd werden ook Senso en Coem. Een wild card was voor EQ+.

Design District had deze editie voor het eerst haar focus nog meer op het vakpubliek gelegd door geen zaterdag aan het evenement toe te voegen. "Deze verandering pakte goed uit. Meer professionals hebben Design District bezocht. Het aantal bezoekers steeg licht ten opzichte van vorig jaar naar 5.621."

Design District is en blijft ieder jaar hét trefpunt voor de interieurbranche in Nederland. De organisatie heeft voor 2015 de dertiendee editie van het vakevenement dan ook al weer in de agenda gezet voor woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 juni 2015.

05-06-2014 10:48

Elk jaar in juni is Chicago de ontmoetingsplek van de internationaal georiënteerde kantoorinrichtingsbranche. Chicago telt 2,7 miljoen inwoners en is sinds jaar en dag gastheer van de kantoorinrichtingsbeurs Neocon, de grootste in zijn soort in Noord-Amerika. Dit jaar wordt de beurs gehouden van 9 tot en met 11 juni.

Ook Wilkhahn is aanwezig tijdens de Neocon. De kantoormeubelspecialist presenteert daar onder meer nieuwe versies van de ON 3D synchroon bureaustoel. Deze stoel heeft onder meer een uitbreiding ondergaan van de 3D synchroontechniek in de XS, XM, XL. "Dit vergroot de toepassingsmogelijkheden voor de gebruiker aanmerkelijk", aldus Wilkhahn. Op de WIlkhahn-stand zullen ook de Graph vergaderstoel en tafel worden gepresenteerd.

Wilkhahn heeft twee vestigingen in de Verenigde Staten, in New York en in Chicago. De onderneming kijkt uit naar uitbreidingen aan de westkust van de VS. Een recent succesvol project in deze regio is de inrichting voor de beroemde Yale University.

www.wilkhahn.nl
www.neocon.com

04-06-2014 8:30

Het Nieuwe Werken wordt niet meer gezien als de toekomst van het werken, maar is ‘gewoon’ geworden. Dat komt naar voren uit de nationale enquête Het Nieuwe Werken 2014.

Waar vorig jaar 42 procent van de deelnemers aan de enquête Het Nieuwe Werken nog als de toekomst van werk zag, onderschrijft nu nog maar 17 procent die stelling.

Aan de enquête deden dit maal 4858 deelnemers mee; ruim tweemaal zoveel als vorig jaar. "Het onderwerp is dus bepaald nog niet dood en begraven", aldus de initiatiefnemers van het onderzoek.

Een andere opvallende uitkomst is het feit dat de ondervraagden vertrouwen in de werkzaamheid van HNW. De ondervraagden geloven dat collega's thuis echt het aantal afgesproken uren maakt. 82 Procent vindt dat de manager daar zonder meer op kan vertrouwen.

http://overhetnieuwewerken.nl

 


 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >