Nieuws


30-05-2014 8:46

Gispen biedt u de mogelijkheid de 'perfecte werkplek' aan te schaffen. Dat meldt de fabrikant uit Culemborg in een mailing. En voor eenieder die ertoe overgaat het aanbod (zie hieronder) aan te nemen, is er bovendien een gratis bureaulamp.

Overigens hanteert Gispen een ietwat karige editie van 'de perfecte werkplek'. Dat wil zeggen: een werkelijk perfecte werkplek behelst waarschijnlijk iets meer dan alleen een hoogte-instelbare werktafel, een goed instelbare stoel en de juiste verlichting. Dat weet men bij Gispen natuurlijk ook wel. Maar de werkelijkheid in reclameland is - zo weten we allemaal - heel anders dan onze dagelijkse realiteit. Waarvan akte:

28-05-2014 8:34

Het Zweedse Kinnarps schrapt banen. Dat maakt het bedrijf - Europa's grootste fabrikant van kantoormeubilair - bekend in een persbericht. De banen verdwijnen op de productielocatie in het Zweedse Kinnarp. "De beslissing wordt genomen omdat de verkoop niet de verwachte groei heeft laten zien."

In totaal werken in Kinnarp 422 productiemedewerkers, van wie er dus vijftig moeten uitzien naar een andere baan. Om de verandering van baan zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft Kinnarps contact opgenomen met de vakbond GS.

"We zijn bezig momenteel ons gehele productieapparaat onder de loep te nemen", stelt een woordvoerder. In dat kader zal er dit jaar nog een majeure operatie plaatsvinden; de gehele stoelenproductie van de locatie in het Duitse Minden zal worden overgeheveld naar de productielocaties in Zweden. Deze operatie, die al in september vorig jaar werd aangekondigd, kost nog eens 140 mensen hun baan.

"We kijken continu naar de efficiëntie om op die manier te zorgen dat we een competitieve aanbieder blijven", stelt Kinnarps-CEO Per-Arne Andersson in een reactie. "Hoewel we het jammer vinden dat we nu een aantal medewerkers moeten ontslaan, is het onvermijdelijk. De meubelsector is verzwakt door de Europese schulden-crisis en daarom moeten we onze operaties rationaliseren. Het is altijd vervelend om mensen te moeten laten gaan. Maar we zullen de ontslagenen zoveel mogelijk trachten te ondersteunen."

http://www.kinnarps.com/

  

28-05-2014 8:00

Dit jaar wordt de Keulse projectmeubelbeurs Orgatec weer gehouden. De organisatie van het evenement had een bijzondere locatie gekozen om de internationale persconferentie te houden: Londen. Tijdens de Clerkenwell Design Week vertelden vertegenwoordigers van de KölnMesse waarom een bezoek aan de Orgatec in oktober verstandig is.

Naar verwachting zullen van 21 tot en met 25 oktober zo'n zeshonderd fabrikanten hun waren tonen op de Orgatec. Deze zullen volgend de beursorganisatie weer het hele scala aan kantooroplossingen en - configuraties onder de aandacht brengen, van netwerk-kantoor en open ruimtes tot meer traditionele werkplekoplossingen.

Natuurlijk zijn er verschillende bijzondere tentoonstellingen te verwachten. In Londen werden in dit kader onder meer de manifestatie 'Innovation of Interior' genoemd, waar allerlei innovatieve materialen getoond zullen worden.

Enkele thema's spelen een hoofdrol tijdens de Orgatec: 'communicatie en concentratie', 'akoestiek', 'gezondheid', 'design' en 'maatwerk'.

Speciaal voor de cijferfetisjisten kwam FEMB-president Julian David Roebuck de omzet van de top 100 van Europese kantoormeubelfabrikanten bekend maken. Deze bedraagt volgens Roebuck zo'n 6,5 miljard euro. In Londen werd de hoop uitgesproken dat de Orgatec een bijdrage kan leveren aan het verhogen van dit bedrag.

www.orgatec.de 

26-05-2014 9:10

Meubelfabrikant Leolux bestaat 80 jaar. Het bedrijf viert dit jubileum met de opening van een museum voor bezoekers in de meubelfabriek in Venlo. Ook is het tweehonderd pagina’s tellende en rijk geïllustreerde boek ‘Talenten’ gepresenteerd, waarin de geschiedenis van Leolux beschreven wordt.

"Het boek en het museum geven een uniek inzicht in het Limburgse familiebedrijf, dat uitgroeide tot een internationale speler door flexibel mee te bewegen met trends en economische schommelingen", aldus een woordvoerder van Leolux. Het bedrijf - met 350 medewerkers - richt zich bij de viering van het 80-jarig bestaan naar eigen zeggen ook op de toekomst. "We zullen de wereldwijde designwereld blijven verrassen met innovatief design, spraakmakende samenwerkingsverbanden en bovenal zeer comfortabele meubelen."

Sinds 22 mei is het mogelijk om bij Leolux nostalgisch terug te blikken. De fabrikant zocht via internet een groot aantal eigen ontwerpen terug, restaureerde ze en bracht ze samen in een permanente overzichtstentoonstelling. Het Leolux ‘museum’ is onderdeel van de rondleidingen door de Leolux fabriek vanuit het bezoekerscentrum Via Creandi in Venlo. "De tentoonstelling geeft een kleurrijk beeld van de interieurtrends die het beeld van de Nederlandse huiskamers sinds 1934 bepaalden: de kleurrijke sixties, de behoudende jaren zeventig en de zakelijke jaren tachtig; maar ook recenter, de periode waarin de elektronica zijn intrede deed."
De nieuwe ‘Gynko’ besluit het overzicht. De bank met zijn bewegende armen werd dit jaar al tweemaal bekroond, onder meer met de gerenommeerde Reddot Award voor design. Uit vroeger tijden staan er onder meer het eerste moderne Leolux meubel (model 105), klassiekers als Pallone en Colibri en Ironie, een voorbeeld van Plugged Furniture, de audio/videomeubelen die ontstonden in samenwerking met Philips.

Zoals gezegd presenteert Leolux ook een boek. Schrijver van het boek ‘Talenten’ is de recent overleden Harry de Groot. Hij was in de jaren '60 en '70 hoofd design bij Leolux en later docent bij de Eindhovense Design Academy. 5 Jaar geleden schreef De Groot de eerste editie van het boek, dat nu door voormalig directeur Jeroen Sanders (zie foto onder) is aangevuld tot een tweede editie, waarin ook de overgang naar de nieuwe generatie beschreven wordt. Het boek vertelt niet het traditionele verhaal over de producten, maar belicht de Leolux-mensen, die door de jaren heen al hun talenten inzetten om het familiebedrijf succesvol te maken. "De bloemrijke beschrijving van hun keuzes en inspanningen, maken ‘Talenten’ tot een lezenswaardig boek."

23-05-2014 9:35

Designkastenfabrikant Kewlox, onder andere bekend van de Piet Hein Eek collectie, komt met een nieuwe collectie kasten ontworpen door bekende Italiaanse designers, waaronder Allessandro Mendini en Paola Navone.

Allessandro Mendini is een Italiaans ontwerper, auteur en architect. Geboren in 1931 in Milaan. In Nederland werd Mendini bekend als ontwerper van het Groninger Museum. Tevens ontwierp hij het interieur van een Koploper-treinstel. Nu staat hij in de schijnwerpers bij Kewlox. De panelen van de nieuwe collectie kasten die hij ontwierp, zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties en diverse artistieke patronen.

Een tweede designer die Kewlox aan haar palet heeft toegevoegd, is Paola Navone. Zij is een Italiaanse architecte en ontwerpster. Al bijna 40 jaar ontwerpt Navone designmeubelen, lampen, serviezen en sieraden . Haar veelzijdigheid als designer is groot. Als geen ander weet zij in haar ontwerpen Oost en West te verenigen. Oud Oosters vakmanschap, gecombineerd met modern Westers design. In 2000 werd zij uitgeroepen tot Designer van het jaar. Haar ontwerpen voor Kewlox kenmerken zich door kleurrijke bloemmotieven.

Alessandro Mendini ontwierp een Kewloxkast met panelen uit de Serigrafia collecties van Abet Laminati. De kast is 80 x 152 x 32 centimeter. De kast is voorzien van RVS hoekprofielen en de deuren hebben RVS knoppen.
Paola Navone ontwierp een Kewloxkast met panelen uit de Serigrafia 2008 collectie van Abet Laminati. De kast is eveneens 80 x 152 x 32 centimeter en voorzien van RVS hoekprofielen en de deuren hebben RVS deurknoppen. De Serigrafia 2008 collectie bestaat in vier verschillende kleuren. "Natuurlijk zijn de kasten ook te bekijken. Dit kan in de Kewlox showroom in Amsterdam op de Overtoom 205."

23-05-2014 9:04

Op dit moment vindt in Zaandam de beurs Design District plaats. Conclusie na de eerste twee dagen: er tintelt iets in de lucht in de Nederlandse interieurwereld.

Design District vindt dit jaar (weer) plaats in Taets in Zaandam. En de beurs heeft het sterke concept van eerdere edities behouden: de niet al te grote hal is ingevuld met overzichtelijke stands. Voorts is er een Off-site programma.

Een rondgang langs verschillende beursstands leert dat de interieurwereld weer vertrouwen in de toekomst begint te krijgen. Tal van fabrikanten tonen nieuwe producten en wekken de indruk te geloven in een heropleving van de interieursector.

Op de beurs zijn tal van bekende namen uit de projectinterieurwereld te vinden. Zo troffen we op de beursvloer onder (veel) meer Voortman Kantoormeubelen, Wilkhahn, Shaw, Dauphin, Kush + Co, SV en VanderSluis. Ook lichtbedrijven als Delta Light  en Eikelenboom hebben hun weg naar Zaandam weten te vinden.

Voorts kunnen de nodige nieuwe initiatieven aangetroffen worden op Design District. Zo toont voormalig Kinnarps Nederland-directeur Thijs Dings een collectie Turks designmeubilair van het merk Koleksiyon en is er op de stand van het nieuwe label TooTheZoo een opmerkelijke informele concentratiewerkplek te zien: de TooBeWelcome.
 

Voor wie op zoek is naar kennis presenteert Office Academy op zijn beursstand de nodige opleidingen en cursussen. En jonge designers kunnen op dezelfde stand het nieuwe boek Creatieve Helden aanschaffen, waarin op laagdrempelige wijze uitgelegd wordt hoe het mogelijk is een goed bestaan op te bouwen in de ontwerpwereld.


Natuurlijk is aanstormend designtalent goed vertegenwoordigd in Zaandam. En daarmee laat Design District andermaal zien dat het de vinger aan de pols van de interieurwereld heeft. Voor wie geïnteresseerd is in de sprankelende atmosfeer van het kleine maar fijne evenement is enige haast geboden: vandaag (vrijdag 23 mei) is de laatste beursdag.

www.designdistrict.nl

22-05-2014 9:39

Eerder deze maand nam Lensvelt het failliete Kembo over en nu kondigt het bedrijf aan zeven klassiekers van W.H. Gispen in de collectie op te nemen on der de naam 'W.H. Gispen from Kembo by Lensvelt... with love'.

Het gaat om vijf stoelen en twee fauteuils van W.H. Gispen (1890-1981), die bij Kembo in de collectie zaten. De zeven modellen dateren uit de jaren '50. "Evergreens", noemt Hans Lensvelt ze. "De esthetische kwaliteit van deze stoelen is uitzonderlijk. Bovendien passen de ontwerpen goed in de interieurs van nu.” aldus Lensvelt.De zeven modellen zijn: de 101 Chair zonder armleggers (foto), de 103 Chair zonder armleggers, de 201 Chair zonder armleggers, de 202 Chair met armleggers, de 205 chair met armleggers en de 301 Easy Chair; zonder en met armleggers. Allemaal met een frame van stafstaal in chroom of vier RAL-kleuren. Bekleding in stof of leer.

Willem Gispen en Ru Meijer legden bijna 60 jaar geleden de basis voor Kembo, wat stond voor 'Kom Eerst Maar Bij Ons'. Lensvelt ontfermt zich nu over een deel van het creatieve erfgoed van het failliete Kembo.

www.lensvelt.nl

21-05-2014 11:43

Vanochtend heeft Design District 2014 de poorten geopend. Het designevenement in Zaandam duurt tot en met vrijdag aanstaande. Ook Inside Information en Office Academy zijn aanwezig op stand M04. Daar wordt vandaag het boek 'Creatieve Helden' geïntroduceerd in aanwezigheid van de auteur, die het boek zal signeren.

Klik hier voor meer informatie over 'Creatieve Helden',  een praktisch handboek voor onder andere ontwerpers, (interieur)architecten en andere 'creatievelingen'.

Centrale woord tijdens de beurspresentatie van Inside Information/Office Academy is 'Vakkennis'. Vakkennis in de vorm van boeken, kranten en tijdschriften (analoog en digitaal). Vakkennis ook in de vorm van onderwijs (meerdaagse opleidingen en eendaagse cursussen en workshops). Diverse beursaanbiedingen maken een bezoek aan stand M04 de moeite waard.

Gratis naar de beurs Design District? Klik hier.
Meer informatie over Design District: zie www.designdistrict.nl


21-05-2014 8:01

Voor de tweede keer in korte tijd scoort Plan@Office een mooie opdracht. Dat meldt CEO Ad Sint Nicolaas.

"In de exclusieve samenwerking op het gebied van PPS-projecten tussen BAM Utiliteitsbouw Grote Projecten en Plan@Office Nederland, is inmiddels het tweede succes een feit", aldus de Plan@Office-directeur. "Na het project Hoge Raad der Nederlanden, heeft de Rijksgebouwendienst inmiddels bekend gemaakt dat het PPS-project Vernieuwing rijkskantoor Rijnstraat 8 Den Haag, gegund is aan PoortCentraal. Plan@Office maakt tevens deel uit van dit consortium bestaande uit BAM, ISS en OMA en zal zorgdragen voor de uitwerking, levering, vervanging en het onderhoud van de inrichting."

Het integrale PPS-contract loopt 25 jaar met een netto contante waarde van 267 miljoen euro. De realisatie van dit project zal plaatsvinden van 2014-2016, met de verwachting dat begin 2017 het vernieuwde pand betrokken zal worden.

21-05-2014 8:00

Ruim vijfitg partijen hebben onlangs deelgenomen aan de bijeenkomst over de aankomende herziening van NPR 1813 ‘Ergonomie – Richtlijn voor kantoormeubelen en hun toepassing bij de inrichting van administratie ruimten en kantoren’. Tijdens de informatiebijeenkomst zijn belanghebbenden geïnformeerd over de mogelijkheid tot deelname aan de projectgroep revisie NPR 1813. Inmiddels heeft een derde van de aanwezigen zich aangemeld voor de projectgroep.

Na een aantal informatieve presentaties over onder andere de historie van NPR 1813 en de aanpak van de revisie, werd de ochtend afgesloten met een discussie. De belangrijkste uitkomsten zijn:

  • NPR 1813 moet een toelichting geven op de Europese normen op het gebied van kantoorinrichting
  • NPR 1813 moet informatie geven over hoe om te gaan met bijvoorbeeld aanlandwerkplekken, lounge werkplekken en thuiswerkplekken
  • er moet worden voorkomen dat NPR 1813 in de praktijk als ‘norm’ wordt gebruikt


De projectgroep revisie NPR 1813 zal de revisie uitvoeren. Op 24 april vond bij NEN in Delft de startvergadering plaats. Tijdens deze vergadering werd de aanpak van het revisieproject besproken, waaronder de verdeling van de kosten onder de deelnemende partijen.

De normcommissie Kantoor-en schoolmeubilair oefent invloed uit op de inhoud van de Europese en internationale normen op het gebied van kantoor- en schoolmeubilair. Tijdens de vergaderingen wordt het Nederlandse standpunt op diverse normdocumenten bepaald. Vanuit de Nederlandse normcommissie is er afvaardiging in de Europese en internationale vergaderingen. Net als voor de projectgroep revisie NPR 1813, wordt een financiële bijdrage gevraagd voor deelname.

Om de 5 jaar wordt beoordeeld of een norm wordt herzien, ingetrokken of ongewijzigd blijft bestaan. De laatste versie van NPR 1813 dateert uit 2009. Binnen de normcommissie ‘Kantoor- en schoolmeubilair’ is naar voren gekomen dat NPR 1813 aangepast moet worden aan de huidige tijdgeest. De afgelopen jaren is er een lijst van wijzigingen bijgehouden die in de revisie meegenomen kan worden. Welke wijzigingen uiteindelijk daadwerkelijk worden meegenomen wordt besloten in de projectgroep revisie NPR 1813.

 

20-05-2014 8:35

HAL Investments maakte onlangs de cijfers bekend over 2013. De investeringsmaatschappij heeft een meerderheidsbelang in Ahrend (92,6 procent) en een minderheidsbelang in Gispen (49 procent).

Blijkens het jaarverslag van HAL Investments boekte Gispen over 2013 een omzet van 57 miljoen euro. In 2012 bedroeg de omzet nog 70 miljoen euro. Ook Ahrend kromp over het afgelopen jaar. De omzet over 2013 bedroeg 190 miljoen euro. In het jaar daarvoor noteerde het bedrijf een omzet van  194 miljoen. Het bedrijfsresultaat lag volgens HAL op hetzelfde niveau als in 2012.

www.halinvestments.nl

19-05-2014 9:17

De crisis mag volgens minister Dijsselbloem dan voorbij zijn, dat betekent niet dat het lek in de Europese kantoormeubelsector al boven is. Blijkens een onderzoek van het Duitse bureau Interconnection Consulting is de gezamenlijke omzet over het afgelopen jaar gekrompen met 2,2 procent tot 6,5 miljard euro.

De krimp is vooral te wijten aan de kernmarkten Duitsland, Italië en Frankrijk.Volgens de onderzoekers is er ook een lichte verschiuiving in de marktverhoudingen zichtbaar: het omzet-aandeel van de tien grootste aanbieders van kantoormeubilair daalde met 1 procent ten opzichte van kleinere aanbieders.

De omzet van de branche was in 2013 als volgt verdeeld: zitmeubilair maakte 41, 3 procent van de omzet uit, 32,5 procent werd uitgegeven aan conferentietafels en bureaus, 20,7 procent aan archiefmeubilair en 5,5 procent aan wandsystemen en andere ruimte-indelingsproducten.

De dealer-georienteerde handel maakt met 60,5 procent nog altijd het grootste deel van de markt uit. Niettemin wint de directe levering volgens de onderzoekers aan belang. Vooral in de noordelijke landen als Finland (78,6 procent), Noorwegen (69,7 procent) en Zweden (68,9 procent) is directe levering gangbaar. Maar volgens de onderzoekers zal dit verkoopkanaal ook in Duitsland (momenteel 20,7 procent) verder aan belang toenemen.

De toekomst van de sector ziet er volgens de onderzoekers gematigd positief uit: dit jaar wordt een omzetplus van 0,2 procent geprognosticeerd. De echte heroplevering wordt in de jaren 2015-2017 verwacht.

www.interconnectionconsulting.com

19-05-2014 9:03

Stoll Giroflex heeft een nieuwe topman. Het bedrijf maakt bekend dat sinds kort René Walpen is aangetreden als CEO. Dat meldt Mensch & Büro.


In zijn rol als CEO zal Walpen inzetten op een versteviging van het internationale profiel van de Zwitserse fabrikant.

Walpen was eerder werkzaam bij het Zwitserse Assa Abloy, waar hij ook de functie van CEO vervulde. Eerder werkte hij onder meer voor de Deense lichtfabrikant Louis Poulsen.

Walpen over zijn nieuwe functie: "De markt consolideert zich sinds enige tijd. De concurrentie is sterk in deze verdringingsmarkt. Als fanatieke mountainbiker weet ik dat je met de juiste instelling, een goede conditie en het juiste team elke berg kunt bedwingen."

De Nederlandse vestiging van Giroflex is gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel.

www.giroflex.nl

19-05-2014 8:34

U weet het ongetwijfeld: de Nederlandse interieursector staat in de startblokken voor de beurs Design District, die aanstaande woensdag 21 mei van start gaat in Zaandam. behalve op het beursterrein is er ook elder in Zaandam het nodige te beleven, bijvoorbeeld bij Loods 5.

Voor het derde jaar op rij is Vormhelden in samenwerking met Loods 5 Design organisator van het Off Site Design District; hét vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Vol energie presenteren toonaangevende merken als Drentea, Fermob, Hay, Kartell, Lammhults, Leoxx, &Tradition en Vitra hun meest recente ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign. Daarnaast laat een groep jonge designers hun nieuwste ontwerpen zien tijdens dit driedaagse event.

"Kom langs en beleef interieur op een energieke manier in Loods 5", aldus de initiatiefnemers. Het offsite-evenement is te vinden aan de Pieter Ghijsenlaan 14-B te Zaandam.

www.designdistrict.nl

17-05-2014 9:41

Thonet heeft weer een showroom in Nederland. Afgelopen week werd in Amsterdam een nieuw onderkomen geopend.

De nieuwe showroom is te vinden aan de Pedro de Medinalaan op IJburg. In de showroom worden actuele Thonet-meubelen tentoongesteld waaronder de nieuwe secretaire S 1200 en het moderne conferentietafelsysteem S 8000 van Hadi Teherani. Daarnaast worden de klassiekers zoals het bureau S 285 van Marcel Breuer en Freischwinger-stoel S 533 van Ludwig Mies van der Rohe getoond.

De Concept Gallery geeft architecten, dealers en eindgebruikers een goede indruk van de veelzijdige collectie van Thonet. Daarnaast kunnen bezoekers er terecht voor deskundig advies over de meubelen.

Tot medio vorig jaar had Thonet een showroom in Utrecht. Deze was evenwel eigendom van het zelfstandige bedrijf Thonet BV. De Concept Gallery in Amsterdam wordt rechtstreeks bestierd door het Duitse moederbedrijf.

www.thonet.de

15-05-2014 11:04

Nog even en één van de leukste interieurevenementen van het jaar begint weer: Design District 2014 vindt plaats op 21, 22 en 23 mei, wederom in Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. De twaalfde editie is dit keer op een woensdag, donderdag en vrijdag. Hiermee verlegt de organisatie de focus meer naar de professionele bezoeker, maar de vrijdag is eveneens toegankelijk voor particuliere bezoekers.

Er hebben ruim 140 fabrikanten en ontwerpers van interieurdesign ingetekend voor Design District 2014.

Gratis naar de beurs? Registreer u hier voor een gratis toegangskaart

12-05-2014 10:12

Het Scandinavische SB Seating heeft een licht omzetdaling geboekt in het eerste kwartaal. Dat meldt de Duitse website Euwid. De omzet daalde met 1 procent naar 288 miljoen Zweedse kronen.

12-05-2014 9:49

Dauphin heeft een nieuwe CEO. Het betreft Ulrike Hilger. De voormalige directeur van Pfleiderer Holzwerkstoffe is de opvolger van Friedrich-Wilhelm Dauphin. Samen met dr. Jochen Ihring, Bernd Neubauer en Hans-Christian Reschke is Hilger sinds 1 mei verantwoordelijk voor de koers van de Duitse fabrikant. De nieuwe bezetting van de bedrijfstop markeert volgens Dauphin een nieuwe stap in de ontwikkeling van het familiebedrijf naar een managementgestuurde onderneming.

09-05-2014 13:00

Ontwerper Bert Klaaysen introduceert een nieuw kantoormeubel: Aviator Line. “Met de Aviator Line creëren we oplossingen voor de individuele eisen zoals werkplezier, creativiteit en gezondheid en bieden we tevens een oplossing om elkaar in een inspirerende werkomgeving te ontmoeten”, stelt de ontwerper.

Als werkgever moet je aantrekkelijk zijn voor de steeds schaarser wordende talenten op de arbeidsmarkt. “Het gaat een werknemer steeds vaker om een inspirerende, creatieve en gezonde werkplek, waar veel ruimte is voor ontmoeting, creativiteit, samenwerking, flexibiliteit en individuele groei”, aldus Klaaysen. “De nieuwe uitdaging voor een werkgever is om een aantrekkelijke werkomgeving te creëren die inspeelt op de wensen van de werknemer. Het goede gevoel van een werknemer, zorgt namelijk voor veel voordelen. Zo produceert een gelukkige werknemer 20 procent meer dan een collega die in een minder plezierige werkomgeving werkt. Een goed gevoel leidt tevens tot minder stress, wat weer leidt tot minder ziekteverzuim. Wie zich als werkgever richt op het geluk en de gezondheid van de werknemer, is aantrekkelijk voor zowel bestaande werknemers als de nieuwe talenten op de arbeidsmarkt. Design biedt een aantal directe oplossingen om een aantrekkelijke, inspirerende en gezonde werkgever te zijn.”

 “De oplossing voor vraagstukken als deze zit hem vaak in eenvoud”, vervolgt Klaaysen. Het eigenwijze design van de Aviator Line onderscheidt zich door zoveel mogelijk vrijheid te bieden aan gebruikers dankzij het gebruikersgemak; de Aero door beenvrijheid, een rank design en een goede look-and-feel. De Navigator zorgt voor een actieve gezonde zithouding. De Flap geeft de nodige ruimte om spullen op te bergen. Tevens is deze te voorzien van een logo of tekst van een bedrijf of organisatie. De Aviator line is een waardevolle toevoeging aan het werken van nu, voor de onderneming van morgen en de toekomst.”

www.aviator-line.com

06-05-2014 8:23

BAM Utiliteitsbouw  Grote Projecten en Plan@Office Nederland zijn  een exclusieve samenwerking aangegaan, ten behoeve van PPS-projecten. Dat meldt Plan@Office-CEO Ad Sint Nicolaas.

"Plan@Office zal zorgdragen voor de uitwerking, levering, vervanging en het onderhoud van de inrichting van alle PPS-projecten die door de BAM worden gerealiseerd", aldus Sint Nicolaas. "In de marktontwikkeling van duurzaamheid en circulaire economie, heeft Plan@Office aangetoond het best in staat te zijn een PPS-plan zo te ontwikkelen, dat dit gedurende de PPS-periode van bijvoorbeeld 30 jaar garant staat voor een betrouwbare levering en kwaliteit van de inrichting zodat deze verantwoord kan worden toegepast."

Het eerste succes is reeds een feit, stelt de Plan@Office-man. "Dat is het project Hoge Raad der Nederlanden, naar een ontwerp van Kaan Architecten."

www.planatoffice.nl

05-05-2014 16:00

Steelcase heeft met de producten B-Free en Gesture the iF award en de Red Dot Design award gewonnen.

B-Free, de vernieuwde productlijn voor informele ruimtes, heeft zowel de iF product design award 2014 als de Red Dot award: Product Design 2014 ontvangen. Voor de Gesture bureaustoel, ontworpen door de aan Steelcase verbonden industrieel designer Glen Oliver Lowe, kregen Steelcase eveneens een Red Dot award. De prijzen zijn volgens het bedrijf een erkenning van het hoogwaardige ontwerp en het innovatieve technologische karakter van de producten van Steelcase."De revolutionaire bureaustoel Gesture is ontworpen naar aanleiding van onderzoek dat Steelcase heeft gedaan naar veranderende zithoudingen. Door het veelvuldige en langdurige gebruik van mobiele devices op de werkvloer zijn negen veelvoorkomende houdingen ontstaan die niet worden ondersteund door de bestaande generatie bureaustoelen. Gesture ondersteunt deze nieuwe voorkeurshoudingen van kenniswerkers wel optimaal doordat het zich dynamisch aanpast aan de zithouding van de gebruiker en op deze manier altijd zorgt voor optimale ondersteuning. Gesture is opgebouwd uit drie afzonderlijk instelbare interfaces; een extra breed zitvlak, een middensectie en 360 graden armleuningen. De interfaces van de zitting en de rugleuning bewegen synchroon met elkaar en met de houding van de gebruiker mee. De bureaustoel, die intuïtief in gebruik is, garandeert maximaal zitcomfort en door soepele gebruikersovergangen stimuleert het beweging. Met Gesture heeft Steelcase de standaard gezet voor een nieuwe generatie bureau- en vergaderstoelen. Het is de eerste stoel die een brug slaat tussen moderne technologie en het menselijk lichaam."Met de B-Free productlijn speelt Steelcase in op de groeiende behoefte aan informele werkplekken die creatief denken en effectieve samenwerking tussen mensen bevorderen. "De drie sleutelbegrippen zijn Connect, Collaborate, Concentrate. De innovatieve vormgeving van het B-Free-meubilair stelt organisaties in staat gemakkelijk informele werkomgevingen te creëren die spontane ontmoetingen in de hand werken en waarbij mensen soepel tussen individuele taken en groepswerk kunnen schakelen. Omdat B-Free mensen uit hun routine qua werkomgeving en houding haalt, biedt B-Free de gebruiker vrijheid, flexibiliteit en een meer dynamische werkomgeving."

www.steelcase.nl

05-05-2014 15:00

U had dit jaar geen tijd om naar MIlaan te gaan? Geen nood. Arper toont de collectie die het bedrijf op de Salone del Mobile introduceerde binnenkort 'gewoon' in Amsterdam.

Belangstellenden worden uitgenodigd om op 15 mei de nieuwe collectie te komen bekijken in de showroom van Arper aan de Cruquiusweg 111-P in Amsterdam. Daar zullen onder meer het modulaire banksysteem Zinta en de stoel Colina te zien zijn. Ook de Bowl Chair van Lina Bo Bardi is in het echt te bekijken.

02-05-2014 9:15

Eerder meldden we al dat Vitra het Finse merk Artek heeft overgenomen. Dat is nu ook te zien in het Vitra Haus in Weil am Rhein. "Met de nieuwe inrichting van de loft op de vierde verdieping stellen we u in het VitraHaus voor het eerst een aantal producten van de Finse meubelfabrikant Artek voor, in combinatie met de Vitra Home Collection", aldus een woordvoerder.

De loft is ingericht als het fictieve nieuwe huis van twee bewoners: Harri en Astrid, die na een carrière als muzikant en setontwerpster aan een nieuwe levensfase willen beginnen. Er werd gekozen voor een Scandinavisch geïnspireerde mix van verschillende klassiekers, hedendaagse ontwerpen, vintagestukken, lampen en accessoires.

01-05-2014 11:41

Vanaf 15 mei 2014 heeft designmeubelproducent Thonet een eigen showroom in Amsterdam. De Concept Gallery is tot op heden de grootste showroom buiten Duitsland van het bedrijf uit Frankenberg. De nieuwe locatie in IJburg in het oosten van de stad vormt volgens Thonet het juiste decor voor wisseltentoonstellingen rondom woningen en projectinrichting.

In de ruim 400 vierkante meter grote ruimte is behalve Thonet ook de wanden- en vloerenspecialist Senso gevestigd. Het showroomconcept is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven, die hiermee een inspirerende omgeving voor hun producten willen creëren. De feestelijke opening vindt plaats op 15 mei van 17.00 tot 21.00 uur.

In de nieuwe showroom worden actuele Thonet-meubelen tentoongesteld – waaronder de nieuwe secretaire S 1200, vloerlamp LUM 2.0 (een primeur op de meubelbeurs in Milaan) en het moderne conferentietafelsysteem S 8000 van Hadi Teherani – naast klassiekers uit onder andere de Bauhaustijd, zoals bureau S 285 van Marcel Breuer en Freischwinger-stoel S 533 van Ludwig Mies van der Rohe.

De Concept Gallery geeft architecten, dealers en eindgebruikers een goede indruk van de veelzijdige collectie van Thonet. Daarnaast kunnen bezoekers er terecht voor advies over de meubelen en bijbehorende dienstverlening. "De Nederlandse Thonet-dealers zijn actief betrokken bij de Concept Gallery; de financiële en logistieke afwikkeling van de geplaatste orders loopt via hen", benadrukt het bedrijf.

Eind 2012 stopte Thonet de samenwerking met Frans Bruinsma, die voor Nederland de import behartigde, en ging men rechtstreeks vanuit Duitsland de Nederlandse markt bedienen. Met de opening van de concept store kiest het bedrijf opnieuw voor een Nederlandse locatie en medewerkers.


www.thonet.nl

01-05-2014 11:32

'Ontdek nieuwe inspiratie'. Onder dat motto lanceert Haworth de nieuwe website van het bedrijf.

http://eu.haworth.com/nl/over-ons


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >