Nieuws


28-04-2014 8:30

Op Design District 2014, het vakevenement voor interieurdesign dat van 21 tot en met 23 mei in Zaandam plaatsvindt, lanceert Humanscale de bureaustoel Diffrient World.

Volgens Humanscale, leverancier van ergonomische oplossingen, staat de Diffrient World voor toegankelijke ergonomie. “In de complexe, continue veranderende en vooral flexibele werkomgeving waarin de hedendaagse kantoorwerker zich bevindt, wordt nauwelijks nog de tijd genomen om een bureaustoel goed in te stellen”, aldus Henk Smit, Country Manager Benelux van Humanscale. “Diffrient World is een bureaustoel met veel gebruiksgemak. Eigenlijk hoeft alleen de hoogte versteld te worden. Biomechanica en de wetten van de fysica regelen de meeste andere instellingen automatisch. De stoel laat de gebruiker bewegen, ondersteunt waar nodig en zorgt voor een buitengewone gebruikservaring zonder knoppen en hendels die toch nauwelijks worden gebruikt.”

Diffrient World is ontworpen door de legendarische Amerikaanse ontwerper Niels Diffrient (1928 – 2013). "Diffrient is de grondlegger van de toegepaste ergonomie. In zijn carrière van meer dan 50 jaar heeft hij  baanbrekend werk verricht door in het ontwerpproces ergonomie als uitgangspunt te nemen. Diffrient World is het summum van zijn oeuvre." De met een Red Dot: Best of the Best onderscheiden bureaustoel is vanaf heden leverbaar.

23-04-2014 8:44

Altijd al benieuwd geweest hoe kantoormeubels gemaakt worden? Of geïnteresseerd in de wijze waarop een concurrent dit aanpakt? Dan is het volgende filmpje wat voor u. De Oostenrijkse fabrikant Wiesner Hager geeft een inkijkje in het eigen productieproces.

23-04-2014 8:27

Het jaar 2014 is succesvol begonnen voor Wilkhahn. Dat meldt de Duitse fabrikant in een persbericht. "Na het lastige 2013 toont de orderintake dat we terug op het spoor zijn."

Het jaar 2013 was niet gemakkelijk voor Duitse kantoorinrichters. Brancheverenigingen rapporteerden een drastische terugval van de vraag. "Hoewel Wilkhahn in staat was het niveau van 2012 te behouden op de Duitse markt, kromp de vraag in de eurozone." Maar het tij lijkt dus gekeerd, al worden de veelbelovende orders nog vooral buiten Europa gescoord.

"We zijn vooral trots op een order vanuit Pretoria in Zuid-Afrika", stelt een woordvoerder. "Wilkhahn-meubilair is geselecteerd voor de afdeling Milieuzaken van de stad. Het nieuwe gebouw van dit departement werd ontworpen door Boogertman + Partners." Wilkhahn levert aan het duurzame project 3.790 bureaustoelen alsmede tachtig vergadertafels.

Een andere opmerkelijke order werd gescoord in de Verenigde Staten, waar op Yale University (in een nieuw gebouw van Foster + Partners in samenwerking met Gruzen Samton) gekozen werd voor onder meer 1.750 bureaustoelen van Wilkhahn. Daarnaast leverde de Duitse fabrikant een groot aantal bezoekersstoelen, stapelbare stoelen en tafels voor outdoor-gebruik. Deze Amerikaanse order had een omvang van zo'n 1,8 miljoen dollar.

Gegeven deze prachtige projecten is Wilkhahn optimistisch over de toekomst. Michael Tritschel, CEO van Wilkhahn: "Deze voorbeelden tonen aan dat onze producten wereldwijd competitief zijn wanneer het gaat om productkwaliteit, tijdloos design en goede service."

22-04-2014 8:42

Ahrend begint met het leasen van het eigen meubilair. Dat meldt topman Eugène Sterken in een commeciële bijlage van NRC Handelsblad.

"Vanaf deze zomer kunnen bedrijven bij Ahrend ook hun inrichting leasen", zegt Sterklen. Volgens de Ahrend-directeur zal deze nieuwe mogelijkheid vooral in het MKB aanslaan.

De nieuwe mogelijkheid past volgens Ahrend binnen de duurzaamheidstrategie van het bedrijf. Ook sluit het aan bij de wens naar meer flexibilisering: "Door technologische ontwikkelingen op het gebied van internet, digitalisering en telefonie zijn medewerkers niet meer afhankelijk van een vaste werkplek. Met onze actuele inrichtingsconcepten helpen wij bedrijven bij deze transformatie naar het Nieuwe Werken."

18-04-2014 11:19

Kwaliteits Informatie Meubelstoffen (KIM) houdt op te bestaan. Dat meldt branchevereniging Modint. KIM werd opgericht in 1998 met als doel objectieve informatie over meubelstoffen te geven aan consumenten. "Nu, in 2014, heeft KIM haar doelstellingen bereikt."

"Door meer kwaliteitsbesef, gedefinieerde normen, de controle hierop en naleving ervan, is het kwaliteitsniveau van meubelstoffen enorm toegenomen", stelt Modint. "De informatie is betrouwbaarder en er zijn minder teleurstellingen bij consumenten. De keten heeft haar verantwoordelijkheid genomen."

Veel betrokkenen, zoals stofleveranciers en meubelfabrikanten zien nu het belang in van hoge kwaliteit stoffen en hebben andere keuzes gemaakt. Zo worden “Mindere” stoffen die niet aan de gewenste vereisten voldoen voor het gebruik op zitmeubelen, vaak ook niet meer aangeboden door leveranciers. Betrokken leveranciers die zich hebben opengesteld voor de ontwikkeling van KIM, hebben zelf kunnen ondervinden welke voordelen het heeft om bewust te kiezen voor stoffen met betere eigenschappen. Het grote voordeel is immers de afname van opmerkingen/klachten van gebruikers. Een grote bijdrage is hieraan geleverd door de buitengewoon geslaagde KIM Basistrainingen, die gegeven zijn door Jo Bijlmakers en Sybe Riedstra.

"Mede door de kritische opstelling ten opzichte van te verwerken meubelstoffen kan de consument een bewuste keuze maken die bij hem of haar past. De vraag is nu of het aanbod weer in verval zal raken? Iets dat in 15 jaren is opgebouwd en voordelen heeft opgeleverd laat je toch niet weer in oude gewoontes vervallen. Er is vertrouwen dat de ingeslagen koers  'in de genen' van de branche is doorgedrongen en dat men het blijft koesteren. Daarom kan KIM met een gerust hart afscheid nemen."

18-04-2014 9:16

Werkomgevingspecialist Steelcase brengt met Ology zijn eerste bureaulijn op de markt met geïntegreerde antimicrobiële technologie die de verspreiding van ziektekiemen tegengaat. Ology draagt ook bij aan het fysieke welzijn van de gebruiker door de toepassing van bewezen ergonomische inzichten. De bureaulijn omvat meerdere flexibel in te richten werkplekken.

“De werkomgeving dient vandaag de dag te voorzien in een grote verscheidenheid aan ruimtes en werkplekken, zodat de medewerkers keuze en zeggenschap hebben over waar en hoe ze willen werken” , aldus Allan Smith, Vice President of Marketing and Applications bij Steelcase. “De realiteit is echter dat werknemers steeds meer werkplekken delen, waardoor deze steeds minder afgestemd zijn op de individuele gebruiker. Bovendien werken gedeelde werplekken de verspreiding van bacteriën in de hand. Met Ology hebben we een bureaulijn ontwikkeld die zowel bijdraagt aan het fysieke welzijn als aan een gezondheidsbewuste werkomgeving.”

Recent onderzoek heeft volgens teelcase aangetoond dat 72 procent van de mensen toch naar het werk gaat als ze ziek zijn.. “Mensen die in een open kantooromgeving werken, hebben  63 procent meer ziektedagen dan mensen die een eigen kantoor hebben”, vult Steelcase aan. “En 80 procent van de infectieziekten wordt door fysieke aanraking overgedragen.”

Omdat gedeelde werkplekken een belangrijke verspreider van bacteriën zijn, heeft Steelcase in de nieuwe Ology-bureaulijn BactiBlock antimicrobiële technologie geïntegreerd. Steelcase is hiervoor een partnerschap aangegaan met NanoBioMatters, een toonaangevend bedrijf in antimicrobiële middelen. “Ology voorziet in antibacteriële bescherming op de kunststofonderdelen die het vaakst worden aangeraakt, zoals de bedieningspanelen of zwengel, de ergonomische rand, de onderlegger, de klep van de kabeldoorvoer en de hendel van het schuifblad.”

“De antibacteriële bescherming, met ionisch zilver als werkzaam bestanddeel, dringt de groei van de meest voorkomende micro-organismen met 99 procent terug. Seamless Edge zorgt voor een naadloze overgang tussen het werkblad en de rand. Doordat hierbij geen gebruik is gemaakt van lijm, wat een poreus bestanddeel is, ontstaat een meer hygiënische werkomgeving en wordt tevens de levensduur verlengd.”

Behalve de gezondheid van medewerkers vormt ook hun welzijn voor veel organisaties een steeds grotere uitdaging. Jaarlijks gaan wereldwijd 27 miljoen arbeidsdagen verloren als gevolg van werkgerelateerde ziektes en blessures. “Een deel van het fysieke ongemak wordt veroorzaakt doordat mensen meubilair gebruiken dat niet op hun lichaam is afgestemd. Een andere belangrijke oorzaak is dat mensen tijdens de werkdag te weinig bewegen en te lang in dezelfde houding zitten. Doordat de in negen vormen beschikbare werkbladen snel en gemakkelijk in vijf verschillende hoogtes zijn in te stellen, stimuleert Ology gebruikers regelmatig van houding te veranderen en de werkplek makkelijk nauwgezet af te stemmen op hun specifieke behoefte.”

18-04-2014 8:45

Thonet houdt een bijzondere tentoonstelling. Van 17 april tot en met 14 september toont het meubelmerk in het Grassi Museum für Angewandte Kunst Leipzig een doorsnede van de vele klassieke meubels van het werk alsmede de ontwikkelingen vanaf 1945.

“Deze tentoonstelling zal voor velen een verrassing zijn”, meldt een woordvoerder van het meubelmerk. “Weinigen kennen de verschillende modellen uit de jaren 50 en 60, of weten dat designgiganten als Norman Foster, Verner Panton en Konstantin Grcic voor het bedrijf hebben ontworpen.”

De 130 stukken die te zien zijn tonen volgens Thonet een ‘succesvolle synthese van traditie en eigentijds ontwerp’. Er zijn tal van verschillende meubels te zien, van keuken- tot kantoorstoel en van schommelstoel tot kindermeubel. “Een aantal nieuw gefabriceerde modellen zijn beschikbaar om uit te proberen. Zo kunnen bezoekers de Thonet-ontwerpen echt zelf ervaren.”

Thonet is sinds jaar en dag actief in de meubelbranche. In 1856 ontving oprichterMichael Thonet zijn eerste patent voor het buigen van hout. Dankzij dit gepatenteerde proces was hij in staat in 1859 de nu klassieke No. 14 Bistro Stool te introduceren. In de jaren 30 van de vorige eeuw omarmde Thonet een nieuwe innovatieve ontwikkeling: het bedrijf herkende het potentieel van stalen buizen en werd hiermee de toonaangevende producent van buismeubilair.

www.thonet.nl

17-04-2014 18:23

Lensvelt showde in Milaan tijdens de afgelopen week gehouden Salone del Mobile de eerste ontwerpen die in opdracht werden vervaardigd door de Vlaamse designer Maarten Van Severen in samenwerking met OMA Architecten. Klik op de link voor een korte impressie:

https://www.youtube.com/watch?v=QtupOQtVv9Q&feature=youtu.be

16-04-2014 16:55

Op vrijdag 11 april hield Schaffenburg Office Furniture de tweejaarlijkse dealerdag. Ditmaal stond het evenement in het teken van duurzaamheid in de breedste zin van het woord.Chris Wiegeraad, de nieuwe directeur van de Zwijndrechtse kantoormeubelleverancier, trapte de happening af met de promofilm van de nieuwe visie, 'Thuis op je werk!' (te zien op de website van Schaffenburg Office Furniture). "Een duurzame toekomst vereist een heldere visie", sprak Wiegeraad tot het publiek. In het filmpje wordt de werkomgeving - uitgedrukt als geheel van mensen, middelen en atmosfeer - geromantiseerd als plek waar medewerkers zich graag bevinden en in bewegen. "Het creeren van zo¹n plek is een serieuze aangelegenheid die veel kennis en vaardigheden vereist", legde Wiegeraad uit. "Wij stellen ons ten doel om samen met onze dealers, organisaties te helpen om zo¹n plek voor hun medewerkers te creëren."

Aansluitend introduceerde Wiegeraad een reeks nieuwe duurzame producten. Hij stond om te beginnen stil bij de bekendmaking van het nieuwe bio-plastic dat Schaffenburg in productie gaat nemen voor de vervaardiging van meubilair. Het materiaal is gemaakt van de vezels en zaadjes van de artisjokdistel (Kardoen) en is 100 procent natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar. De uitvinder en tevens productdesigner, Spyros Kizis (uit Athene), heeft zijn uitvinding en ontwerpen ondergebracht bij Schaffenburg om grootschalige productie en Europese distributie van deze 'Arti-collectie' mogelijk te maken. Kizis was ook op de dealerdag aanwezig.

Verder maakte Wiegeraad bekend dat Schaffenburg exclusief distributeur in de Benelux is geworden van het milieuvriendelijke wanddecoratiesysteem, 3DWallDecor. Dit product is gemaakt van bamboepulp en door de Britse tv-architect Kevin Mccleod uitgeroepen tot één van zijn 'Green heroes'. Maar ook een aantal andere noviteiten passeerden de revue: nieuwe werkbladen van 100 procent FSC-berkenmultiplex met milieuvriendelijke wasbeschermlaag, houten privacywanden bekleed met natuurzuiver scheerwol, verschillende NPR-gecertificeerde bureaustoelen, houten designstoelen en koffietafel en een geüpgrade versie van het slingerverstelbare bureauprogramma Othello. Wiegeraad eindigde zijn voordracht met de introductie van de nieuwe Schaffenburg catalogus app, die in gebruik is genomen om op papier en drukkosten te kunnen besparen.

Gedurende de netwerkborrel hadden bezoekers de gelegenheid om de verschillende producten in een reallife setting te bekijken en te testen. Zo waren er 24 nieuwe werkbladkleuren te zien en te voelen en konden de liefhebbers op de oprit de nieuwe milieuvriendelijke Euronorm 6 vrachtwagen, de Mercedes Atego, bewonderen.

Na een lezing van gastspreker David Huldenboom, een optreden van de band The Rich and Famous en een lopend buffet, nam Wiegeraad opnieuw het woord om voormalig directeur-eigenaar Reinier Wijnbergen te bedanken en stil te staan bij diens terugtreden. Op zijn beurt droeg Wijnbergen het spreekwoordelijke stokje over aan de volgende generatie, Chris Wiegeraad. "Maar ik blijf zeker niet stil zitten", vertelde Wijnbergen, "Zo ben ik samen met een zakenpartner investeringsmaatschappij Sapias holding begonnen en zal ik me verder gaan bezighouden met duurzame vastgoedprojecten."

Schaffenburg Office Furniture organiseert eens in de 2 jaar een dealerdag voor de landelijk aangesloten dealers om alle noviteiten en productinnovaties bekend te maken.
Het bedrijf is een Nederlandse, producerende groothandel van kantoormeubilair. Door middel van een geselecteerd netwerk van dealers worden systeemmeubelen, vergaderopstellingen, opbergfaciliteiten, bureaustoelen, conferentiestoelen en directiemeubilair geleverd.


www.schaffenburg.nl

14-04-2014 10:30

De Duitse projectmeubelfabrikant Wilkhahn gaat op de Oostenrijkse markt samenwerken met het Oostenrijkse Hali. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

De samenwerking betekent onder meer dat Hali zijn portfolio uitbreidt met het conferentiemeubilair van Wilkhahn. "Wilkhahn is voor ons een perfecte partner, die ons portfolio goed aanvult", zegt  Hali-directeur Günther Marchtrenker. Ook bij Wilkhahn is men natuurlijk blij met de samenwerking. Er wordt benadrukt dat ook de samenwerking met die andere Oostenrijkse fabrikant - Bene - blijft bestaan, maar dan in 'bepaalde segmenten'.

Hali is naar eigen zeggen de op twee na grootste kantoorneubelfabrikant van Oostenrijk. In het boekjaar 2012/2013 werd een omzet van 40 miljoen euro geboekt. Wilkhahn boekte vorig jaar een omzet van 81 miljoen.

14-04-2014 9:42

Op 24 april viert Casala Meubelen Nederland zijn 40-jarig bestaan. Dit wordt gevierd met een feest in de vestiging van het bedrijf in Culemborg. Tijdens het feest reikt Casala een cheque uit aan de Stichting voor Geestelijk en Maatschappelijk Welzijn Gehandicapten Nederland.

"Al jaren sponsort Casala SWGN en in het bijzonder het project 'Maak de droom waar'", vertelt een woordvoerder van de fabrikant. "Dit project stelt kinderen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking in staat 3 dagen Disneyland Parijs te bezoeken. Voor Disneyland is gekozen, omdat dit themapark goed past in de belevingswereld van de kinderen."

www.casala.com

12-04-2014 8:30

NRC besteedt in zijn zaterdageditie (12 april) aandacht aan diverse toonaangevende Cradle to Cradle ondernemers, onder wie Eugène Sterken, CEO van Koninklijke Ahrend.

Koninklijke Ahrend streeft een Cradle to Cradle productie na, maar het bedrijf heeft ook de ambitie om producten te maken die meerdere levenscycli meegaan. Het NRC zocht Sterken op in het kader van aandacht voor toonaangevende Cradle to Cradle ondernemers. Producten moet je naar zijn mening tijdloos ontwerpen, slim in elkaar zetten en degelijk maken zodat ze niet alleen een lange gebruiksduur hebben maar later ook geschikt zijn voor hergebruik. Dat laatste is de afgelopen jaren nog meer onderdeel geworden van de filosofie van Ahrend.

In het gesprek gaat Sterken in op onder andere de circulaire ambities van Ahrend, doet hij een appèl aan de overheid en meldt hij dat Ahrend deze zomer start met leasing van kantoorinrichting voor het MKB.
 
www.ahrend.com

10-04-2014 9:05

De Salone del Mobile in Milaan is in volle gang. Ahrend presenteert zich op de designbeurs via het project ‘Supermodels’, een reizende tentoonstelling over productdesign, architectuur en interieurarchitectuur.

Supermodels is een initiatief van architecten- en designbureau Concern waarin een compilatie van Nederlandse vormgevingstraditie door de eeuwen heen getoond wordt. Dit alles op de schaal van een poppenhuis.

Ahrend heeft in het Dutch Design House een werkomgeving gecreëerd met het thema 'flexibele werkplek'. Voor de inrichting van dit miniatuur-concept is een collectie 3D geprinte schaalmodellen van Ahrend-meubilair gebruikt. Het Dutch Design House is de plek waar alles bij elkaar komt. Het toont in de vorm van een poppenhuis inspirerende plannen voor een kantoor, een ontwerpplatform en creatief centrum voor Nederlandse ondernemers.

Na Milaan reist de tentoonstelling verder de wereld over naar onder andere Hong Kong, Tokyo en Londen. Ook wordt tussentijds Amsterdam (Stedelijk Museum) aangedaan. "Koninklijke Ahrend staat voor duurzaam en tijdloos design en heeft een imposante historie op het gebied van Dutch Design. Dit project past ons daarom perfect. Meer dan de helft van onze omzet komt inmiddels uit het buitenland en Ahrend heeft ambitieuze plannen om haar internationale positie verder uit te bouwen. Het idee om het project over de wereld te laten reizen sluit daarom naadloos aan op onze internationale groeistrategie. Kortom: een bijzonder mooi en passend initiatief waar wij ons met trots aan verbinden”, aldus Arnold Struik, Marketing & Design Director bij Ahrend.

De Salone del Mobile in Milaan is een design- en meubelbeurs die ieder jaar in april plaatsvindt. De eerste editie van de Salone was in 1961 en bedoeld ter bevordering van de Italiaanse meubel- en stofferingsbranche. Tegenwoordig is de Salone uitgegroeid tot één van de belangrijkste design events ter wereld op het gebied van interieurontwerp en meubels.

Ahrend is te vinden in het Dutch Design House van Supermodels op Salone del Mobile, Via Giovanni Ventura 5, Milaan (8 tot en met 13 april 2014).

www.ahrend.com
www.concern.nu/en/latest/supermodels.html

08-04-2014 17:47

De Nederlandse stoelenfabrikant Score opent per 1 mei 2014 een vestiging in Taiwan. Met een eigen verkoop- en logistieke afdeling zal de vestiging in Taiwan verantwoordelijk worden voor de bediening van de gehele regio Azië-Pacific, inclusief Japan, Australië en Nieuw Zeeland.

Score is overgegaan tot deze stap vanwege een toenemende vraag uit die regio. Dit heeft al geresulteerd in een significante omzetgroei. Score verwacht vooral verder te kunnen scoren met het assortiment medische stoelen en zadelkrukken, waarvoor het onlangs nog de Office Products Award heeft gewonnen.

Tot op heden is de export steeds rechtstreeks bediend vanuit Nederland. Door de oprichting van de vestiging in Taiwan denkt Score afnemers op vele vlakken beter te kunnen bedienen. Zo kunnen, door het aanhouden van een voorraad ter plaatse, kortere levertijden gerealiseerd worden en wordt ook rekening gehouden met de van Nederland afwijkende tijdszone(s).Daan Nauta (31), zoon van de huidige eigenaar, treedt per 1 mei als regiomanager in dienst bij de onderneming. De regiovestiging krijgt daarmee dus een Nederlands gezicht. Het Groningse bedrijf zet zich met deze stap internationaal nog steviger op de kaart. Omdat het bedienen van de Aziatische markt één van de speerpunten in de marketingstrategie van de onderneming is zal het bedrijf ook aanwezig zijn op (vak)beurzen in de regio.

Score is met een eigen stand aanwezig geweest op de China International Furniture Fair (CIFF) van 28 maart tot 1 april 2014 te Guangzhou China, waar onder andere de Score zadelkrukken zijn geïntroduceerd.

http://www.zitten.nl/

07-04-2014 10:53

Frans M. Bruinsma heeft per 31 maart zijn tijdelijke functie als interim general manager voor Dauphin HumanDesign heeft beëindigd. "Ronald Jagt, directeur verkoop, Paul Eikenaar, dealer manager en het ondersteunend verkoopteam blijven voor u beschikbaar ter ondersteuning", medlt het bedrijf.

De functie van general manager zal tijdelijk door Jens Möhrle, exportdirecteur, worden waargenomen. "We danken Frans Bruinsma voor zijn inzet en succesvolle ondersteuning en wensen hem veel succes toe met zijn andere activiteiten."

Bruinsma is actief vanuit Utrecht met zijn eigen agentschap Brubit.
 

www.dauphin.nl

www.brubit.nl

05-04-2014 8:00

Gispen introduceert Dukdalf. Dit is volgens de fabrikant een stoer, veelzijdig tafelprogramma met een kenmerkend frame. De serie bestaat uit eettafels, vergadertafels en bijzettafels in diverse afmetingen en afwerkingen.

Meest opvallend detail is het vierkante stalen frame waarbij vier symmetrisch geplaatste poten op de centrale kolom bijeenkomen. Voor het ontwerp liet industrieel ontwerper en fervent zeiler Peter de Boer zich inspireren door de maritieme wereld; een dukdalf is een houten constructie in het water waar vaartuigen aan afmeren.

Met zijn eigentijdse vormgeving is Dukdalf toe te passen in diverse ruimtes in kantoor, huis en horeca.

http://www.gispen.nl/

04-04-2014 10:30

Slechts nieuws uit België: kantoormeubelproducent Sicame heeft vereffening aangevraagd. Het bedrijf heeft dit laten weten in een schrijven aan alle partners. 'Vereffening' is de vrijwillige ontbinding van een vennootschap.

In het schrijven stelt het bedrijf dat de Algemene Vergadering op verslag van de Raad van Bestuur heeft  besloten om het bedrijf Sicame NV vervroegd te ontbinden en in vereffening te stellen. "De moeilijke marktomstandigheden, de aanhoudende economische crisis en de hoge productiekosten nopen ons tot deze beslissing."

Meester E. De Ridder, advocaat met kantoor te Dendermonde, is aangesteld als vereffenaar. "De activiteiten van de N.V. Sicame in vereffening worden onder zijn toezicht afgebouwd." De vereffenaar zal volgens Sicame actief op zoek gaan naar een overnamekandidaat.

"Voor praktische vragen die u de eerst komende tijd nog zou hebben in verband met bestellingen, leveringen en dergelijke meer kan u nog steeds terecht bij de N.V. Sicame - thans in vereffening-  via het algemene emailadres : sales@sicame.be."

02-04-2014 1:30

'Het streven van Gispen voor het creëren van optimale werk-, zorg-, leer en woonomgevingen vraagt nu inspanning én voorbereidingen op onze toekomst. Daarom zet Gispen in op circulaire economie'. Dat zegt het bedrijf in een persbericht, dat op 1 april werd verstuurd.

'Duurzaamheid, Innovatie, Inspiratie & Design zijn onze kernwaarden en deze sluiten naadloos aan op de ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie. Circulaire economie streeft een economisch en industrieel systeem na dat de herbruikbaarheid van producten, grondstoffen en het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen als uitgangspunt neemt en waardevernietiging in het totale systeem minimaliseert', vervolgt het persbericht.

'De impact van circulaire principes zijn niet allemaal te voorzien. Onze doelen zijn echter helder', aldus Gispen. Deze doelen zijn opgenomen in een beleidsverklaring die algemeen directeur Peter Veer deze week ondertekende: “Als directie van Gispen hebben wij de taak te waken over de toekomst van onze onderneming. Circulaire principes raken echter iedereen. Wij dragen deze principes uit in onze bedrijfsvoering, bij de keuze van onze leveranciers en partners en in interne en externe wijzen van communicatie”, vertelt Veer.

De ambitie van Gispen is vervat in vijf kernpunten, te realiseren voor 2016, zo meldt het persbericht:
• 'Ontwikkelen van een sluitend model om gebruik te stimuleren en daarmee waardevoller te maken dan eigendom;
• Het design van onze producten en concepten gaat uit van circulaire principes en maakt waardevermeerdering (upgrading en toevoeging) op een later moment niet alleen mogelijk maar zelfs logisch;
• Waarde en gebruik staan voorop, de kwaliteit van onze producten onderstrepen dit en staan dit ook toe;
• Het is mogelijk om via verschillende financieringsmodellen producten en diensten af te nemen. Incentives voor alle partijen zijn hierin verwerkt om de circulaire gedachte te realiseren.
• De eigen bedrijfsvoering past zo goed mogelijk in circulaire principes, waar mogelijk worden samenwerkingsverbanden gezocht.

"Het vinden van oplossingen binnen de uitgangspunten van de circulaire economie kunnen we niet alleen. De keten is van belang maar zeker ook kennis.
Daarom participeert Gispen in het EU-project Use-it-Wisely, welke het gebruik van kennisgebaseerde, milieuvriendelijke, post-productie services als uitgangspunt heeft. Het uiteindelijke doel van deze services is de levensduur van het product te verlengen en dus vernieuwen uit te stellen", verklaart Veer. "In samenwerking met TNO wordt een passend business model ontwikkeld en kunnen we designprincipes in gaan passen in onze processen."

Gispen staat bekend om het inrichten van ruimten. Als ontwerper, producent en leverancier creëren wij optimale omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. Het assortiment van producten en diensten richt zich op de werk - en woonomgeving en komt tot stand dankzij intensieve samenwerking met nationale en internationale ontwerpers, klanten, partners en leveranciers.
De Gispen Group is, met een omzet van 70 miljoen euro, de op één na grootste kantoorinrichter van Nederland. Gispen heeft zes (verkoop)vestigingen in Nederland en België.
Gispen ontving 4 jaar op rij de titel Best Managed Companies en won de FD Gazellen Award 2013 voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

www.gispen.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >