Nieuws


28-03-2014 8:26

Na de versie van de Deen Ole Schmidt Sörensen (Orgatec 2000) en de Oxidesk van Markant (Orgatec 2012) wordt er dezer dagen weer een 'fietsbureau op de markt gebracht: de WattaTable. "Dit is een fietstafel die beweging tijdens het werk bevordert en tegelijk stroom opwekt", aldus een woordvoerder van aanbieder kantoorfitness.

Met de introductie van WattaTable op de Nederlandse markt speelt Kantoorfitness naar eigen zeggen in op de actuele vraag naar een gezonde werkomgeving en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. "Onderzoek wijst uit dat langdurig zitten ongezond is. Daarnaast bevordert beweging de concentratie. Met WattaTable blijf je in beweging, terwijl je achter je computer werkt of deelneemt aan een vergadering. Door het gebruik van de nieuwste technologie, laad je tijdens het fietsen je smartphone of tablet draadloos op. Daarnaast zijn een stopcontact en USB-aansluiting geïntegreerd in het tafelblad, ook deze energie lever je zelf door te fietsen."

WattaTable wordt grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen in een sociale werkplaats.
De officiële introductie in Nederland van het product zal plaatsvinden tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandstalige SAP gebruikers (VNSG) op 3 en 4 april 2014 in het MECC te Maastricht. "Geïnteresseerden zijn vanaf heden ook van harte welkom de WattaTable uit te proberen in het belevingscentrum van Kantoorfitness te Gorinchem."

27-03-2014 11:11

Werkomgevingspecialist Steelcase presenteert zijn jaarlijkse duurzaamheidsrapport met daarin de sociale en ecologische inspanningen die het wereldwijd geleverd heeft in het afgelopen jaar.

Het rapport bevat een synthese van kwalitatieve verslagen en kwantificeerbare berekeningen. Het belicht Steelcases wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen, -resultaten en praktijkervaringen.

Enkele onderdelen uit het rapport:
• Steelcase schonk bijna 3,6 miljoen euro aan goede doelen.
• Werknemers van het bedrijf hebben bijna 6.500 uur van hun tijd geïnvesteerd in vrijwillige projecten.
• De stappen die zijn gemaakt in het streven om de ecologische voetafdruk van het bedrijf voor het einde van 2020 met 25 procent te verminderen.
• Steelcase scheidde en verzamelde het afgelopen jaar 2.089 kilo elektronisch afval.
• Het bedrijf verminderde de broeikasgasuitstoot met 2.125 ton door het aantal werknemersreizen terug te dringen middels het aanbieden van videoconferentietechologie en alternatieve werklocaties.
• De brandstofeffectiviteit in het bedrijfswagenpark van de Verenigde Staten nam met 13 percent toe. Concreet betekent dit een besparing van meer dan 1.007.880 liter gas en diesel.

“Dit rapport bekrachtigt onze betrokkenheid bij duurzaamheid en hoe we daarmee waarde creëren voor al onze stakeholders”, vertelt Jim Hackett, CEO van Steelcase Inc. “Het doel van onze inspanningen is de wereldwijde aandacht voor duurzaamheid te vergroten. Dit doen we door te inspireren met nieuwe denkrichtingen, het dynamisme in ons bedrijf te stimuleren en onze belofte om waarde aan onze stakeholders te leveren na te komen, nu en in de toekomst.”

De inzet van Steelcase voor duurzaamheid blijkt ook uit de ontvangen onderscheiding van het ‘Cradle to Cradle Products Innovation Institute’ voor de vroege adoptie van de cradle-to-cradle designfilosofie. Als sponsor van Greenbuild blijft Steelcase investeren in de promotie van duurzame arbeidsplekken.

Voor meer informatie over het duurzaamheidsrapport: http://csr.steelcase.com

24-03-2014 8:52

Het Zwolse BMA Ergonomics, leverancier van ergonomische kantoorstoelen, heeft een Red Dot Product Design Award 2014 gewonnen voor de slimme bureaustoel Axia 2.0.

In de afgelopen maanden is de stoel uitgebreid getest en beoordeeld door een internationale jury van 40 experts van het Design Zentrum NordRhein Westfalen. Zij kenden de Axia 2.0 in zijn categorie de hoogste waardering toe: Best of the Best. "Deze classificatie wordt alleen toegekend aan producten met een ontwerp dat zo innovatief en grensverleggend is dat het mag worden beschouwd als een nieuwe standaard", aldus BMA.

"Voor BMA staat gezond zittend werken centraal. Alles is erop gericht dat medewerkers op kantoor op een gezonde manier zittend werk kunnen doen. In de zitting en rug van de Axia Smart Chairs zijn sensoren ingebouwd die het zitgedrag meten. Als de gebruiker dat wil, geeft de stoel een signaal af als hij of zij langdurig verkeerd zit."

De Red Dot Award: Product Design is een internationale prijs voor design die al sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt. De prijs wordt wereldwijd breed erkend en staat in hoog aanzien. Er is ieder jaar dan ook een groot aantal inzendingen. Voor 2014 stuurden maar liefst 1.816 fabrikanten uit 53 landen hun ontwerpen en projecten in. Alle productontwerpen werden in Essen live getest, besproken en beoordeeld door een internationale vakjury. Geen eenvoudige taak, gezien het enorme aantal van 4.815 concepten. Alleen de beste producten komen in aanmerking voor een prijs. BMA mag zich als prijswinnaar scharen bij grote namen als Braun, Philips, Apple, Bose en Opel.

Als Red Dot Best-of-the-Best-winnaar mag BMA Ergonomics op 7 juli 2014 de prijs officieel in ontvangst nemen op het toneel van het Aalto theater in Essen, Duitsland. Voor de feestelijke uitreiking zijn 1.200 gasten van over de hele wereld uitgenodigd. De Axia 2.0 wordt opgenomen in het Red Dot Design jaarboek 2014/2015. Hij krijgt ook een vaste plek in het Red Dot Design Museum in Essen en de online tentoonstelling op www.red-dot.org/pd. Vanaf dit jaar mag de Axia 2.0 het Red Dot label voeren als teken van hoogwaardige designkwaliteit.

“Dat BMA nu juist voor productdesign een award heeft gekregen, is de kroon op jarenlang werken aan alle aspecten van de perfecte bureaustoel. We verenigen functionaliteit én schoonheid”, zegt Gerjan Huzen, als ontwerper bij BMA Ergonomics verantwoordelijk voor het innovatieve ontwerp van de Axia 2.0. “De recente Axia met netweave rugleuning is daar een duidelijk voorbeeld van. Een stoel die subtiel en toch nadrukkelijk aanwezig is in de kantooromgeving. Het is nietalleen een ergonomische en innovatieve bureaustoel, maar ook een stoel die perfect past in een goed doordacht inrichtingsconcept. En dat is precies waar veel projectontwikkelaars en architecten naar op zoek zijn.”

24-03-2014 8:11

De bank Gynko van Leolux is bekroond met de Reddot Award for design excellence. Het is de tweede award voor de expressieve Leolux bank. Eerder dit jaar ontving dit model de Interior Innovation Award.

Gynko is een ontwerp van het Berlijnse ontwerpduo Jörg Wulff en Thomas Müller. Zij gaven Gynko zachtronde vormen met twee 'oren'. "Deze flexibele armen van Gynko en ze zijn voorzien van een handige functie: u klapt ze helemaal omhoog om er lekker tegenaan te leunen, of buigt ze omlaag voor een opgeruimde aanblik."

 

19-03-2014 13:53

Op 6 september 2013 verwierf Vitra het Finse bedrijf Artek. Recentlijk presenteerden beide bedrijven zich aan Nederlandse dealers en aan de vakpers.

Artek werd in 1935 in Finland opgericht door architect Alvar Aalto en zijn echtgenote Aino, kunstpromotor Maire Gullichsen en kunsthistoricus Nils-Gustav Hahl. Artek vertrok van een radicaal businessplan, namelijk om “meubelen te verkopen en een moderne cultuur van wonen te promoten via tentoonstellingen en andere educatieve middelen”.

“Vitra heeft al decennialang veel respect voor Aalto en Artek,” verklaart Rolf Fehlbaum, lid van de raad van bestuur van Vitra. “Het Finse designbedrijf is meer dan een collectie meubelen; net als Vitra is het een commercieel-cultureel project dat een voortrekkersrol speelt in zijn sector. Vitra vindt het belangrijk dat Artek die rol verder kan uitbreiden en zijn werk kan voortzetten.”

Eerder werd al bekend gemaakt dat Artek als afzonderlijke entiteit zal blijven bestaan. De synergieën tussen de verschillende activiteiten zullen worden onderzocht. Deze hebben in eerste instantie betrekking op productie, distributie en logistiek.Mirkku Kullberg, CEO van Artek, zegt: “De internationale dimensie, die in het oprichtingsmanifest van 1935 van Artek al een duidelijk doel was, moest nieuw leven worden ingeblazen. Dit is de arena waarin we actief willen zijn en allianties of eigendomsregelingen zijn een manier om de toekomst vorm te geven. Wij zijn van mening dat Artek het best gebaat is met een eigenaar uit de sector.”

Kullberg vervolgt: “Dit is een fantastische opportuniteit voor de Finse designsector en een grote stap voor Artek, die het bedrijf naar een hoger niveau tilt. Het kernassortiment van Artek omvat meubel- en lichtontwerpen van Alvar Aalto. In lijn met zijn nieuwe portfoliostrategie breidt Artek haar assortiment uit en heeft het de rechten verworven van de meubelcollectie van Ilmari Tapiovaara. Daarnaast blijft Artek nauw samenwerken met vooraanstaande internationale architecten, designers en kunstenaars, zoals Eero Aarnio, Shigeru Ban, Naoto Fukasawa, Harri Koskinen, Juha Leiviskä, Enzo Mari en Tobias Rehberger."

Als een belangrijke speler binnen het modernisme en in de geest van haar radicale oprichters, blijft Artek een pionier die zoekt naar nieuwe mogelijkheden binnen en tussen de disciplines van design, architectuur en kunst. “Het Scandinavische design is absoluut aan een comeback bezig en er is weer veel belangstelling voor het werk van Aalto. Tapiovaara is wereldwijd uiteraard veel minder bekend en het is hoog tijd dat hij ontdekt wordt,” voegt Rolf Fehlbaum nog toe.

Het partnership tussen Vitra en Artek is gebaseerd op gedeelde waarden. Daniel Sachs, CEO van Proventus, de vorige eigenaar van Artek, licht de achtergrond van de transactie toe: “Vitra beschikt over de ideale bedrijfscultuur, knowhow en industriële middelen om Artek naar een hoger niveau te tillen.”

www.vitra.com

www.artek.fi

18-03-2014 9:02

Neudoerfler Office Systems uit het Oostenrijkse Neudörfl/Leitha heeft het merk en de collecties van fabrikant Planmöbel overgenomen. Dat meldt het Duitse medium Mensch & Büro. Planmöbel zat al langer in de hoek waar de klappen vallen.

Neudoerfler zal een twee merken-strategie gaan voeren. "We willen ons blijven concentreren op onze bestaande klanten en deze contacten met het Planmöbel-portfolio nog verder uitbouwen", zegt bedrijfsleider Helmut Sattler: "Met een uitstekend ingespeeld bedrijf garanderen we alle handelaren en klanten dat we de lopende en komende projecten probleemloos kunnen uitvoeren."

Planmöbel wordt in Nederland op de markt gebracht door Turbit in Roelofarensveen.

www.turbit-interieur.nl

17-03-2014 12:01

Opmerkelijk nieuws van de Dauphin HumanDesign Group: na krap 4 maanden stopt Holger Herbst er alweer als bedrijfsleider. Op 30 april is zijn arbeidstermijn bij het bedrijf definitief beëindigd. Maar al sinds 11 maart is hij niet meer actief. Over de reden voor het plotselinge vertrek worden geen verdere mededelingen gedaan.

Holger Herbst werd november 2013 in dienst genomen bij Dauphin. De taken van Herbst worden momenteel uitgevoerd door bedrijfsleider Dr. Jochen Ihring en hoofd verkoop binnenland Peter Röck.

Voordat Holger Herbst in dienst trad bij Dauphin was hij onder meer werkzaam bij Neubert en König+Neurath. Over zijn opvolging is nog niets bekend gemaakt.

De Nederlandse vestiging van Dauphin is in Culemborg. Deze wordt geleid door Frans Bruinsma.

16-03-2014 10:00

Productnieuws van Pastoe: de bekende Vision, ontworpen door de Nederlandse designers Karel Boonzaaijer & Pierre Mazairac wordt aangevuld met twee familieleden: een kubusvormig kabinet op plint (V701) en een smal, hoog kabinet op frame (V702).

Vision is ontworpen vanuit de filosofie om een kast als compositie deel van de architectuur te laten zijn. Het uitgangspunt van Vision is een greeploze kubus in volledig verstek in verschillende diepte-, hoogte- en breedtematen.

"Als uitbreiding op de succesvolle Vision-lijn presenteren wij met trots de V701 en de V702. Door de toepassing van grotere rompen met doorlopende bladen wordt rust en schoonheid gecreëerd. Door het volledige verstek en de greeploze fronten, worden composities van lijnen en vlakken gerealiseerd, met verrassende kleur en materiaal accenten."

De uitbreiding past in het Pastoe-programma. Consequent wordt gewerkt aan een 'Pastoe-taal’: geometrische basisvormen, minimalistische detaillering en de mogelijkheid om binnen het gegeven stramien het meubel naar eigen inzicht aan te kleden en het desnoods meerdere keren aan te passen aan wisselende behoeften.
 

15-03-2014 10:00

Na de succesvolle introductie, eind 2013, van de gelimiteerde, leren variant van de Steltman-stoel van Gerrit Rietveld is deze bijzondere stoel nu ook in vilt verkrijgbaar. "Deze Steltman Vilt combineert architectonische schoonheid met opvallend comfort", aldus Rietveld Originals.

De met vilt beklede versie van de Steltman is een eigentijdse uitvoering van de klassieke stoel uit 1963. Door het gebruik van stoffen van De Ploeg werkt producent Rietveld Originals in de traditie van de Nederlandse ontwerper, die veelvuldig met deze bekende leverancier van meubelstoffen samenwerkte. Met de gekozen kleuren – blauw, rood, beige en geel – wordt de serie Steltman-stoelen gecomplementeerd.

Alle Steltman-stoelen worden met de hand in Nederland gebouwd volgens de oorspronkelijke tekening van Rietveld uit 1963. Door het kleurgebruik en de textuur van het vilt krijgt de bijzondere vorm van de Steltman een extra dimensie. De Steltman Vilt is daarbij verrassend comfortabel.

De uitgave van de Steltman in de houten, met leer en met vilt beklede uitvoeringen werd mogelijk door de overname van Rietveld Originals door het Nederlandse investeringsfonds Ambacht Participaties (Ampar). Rietveld Originals zal later dit jaar Rietvelds onbekendere Unesco Stoel uitbrengen. Hiermee bouwt het bedrijf aan een collectie die Rietveld nadrukkelijker plaatst tussen zijn tijdgenoten zoals Le Corbusier, Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm en Charles en Ray Eames.

13-03-2014 10:05

Een jaar na de introductie van de Diagon bureaustoel, breidt Girsberger de serie uit met een nieuw model, dat is voorzien van een hoge rugleuning. Diagon Executive is luxueus gestoffeerd in aniline leer en voorzien van een extra zachte vulling.



Diagon is ontworpen door Burkhard Vogtherr en vorig jaar gepresenteerd op 'Designers Saturday' in Langenthal, Zwitserland. "Bijzonder aan Diagon is het aluminium rugframe dat zowel decoratief als functioneel is. In eerste instantie was het idee een comfortabele rugleuning te ontwerpen door de rug te laten rusten op twee rubberen kussens. Het design van deze leuning kwam daar automatisch uit voort. Wanneer je functionaliteit op een minimalistische manier wil implementeren wordt het geheel eigenlijk als vanzelf ook aantrekkelijk”, aldus Burkhard Vogtherr.

"Dankzij de zwenkverbindingen ontstaat bij het achterover leunen een maximale hoek tussen zitting en rugleuning; dit zorgt voor een bijzonder aangenaam bewegingsverloop."

Het nieuwe executive model is een aanvulling op het bestaande basismodel. De stoel is voorzien van een extra hoge rug met een verstelbare neksteun en aluminium armleggers met leren opdekjes.
Diagon Executive is uitsluitend in leer verkrijgbaar. Girsberger biedt speciaal voor deze stoel het exclusieve aniline leer aan. "Puur aniline leer is de meest natuurlijke leersoort. Het voelt fluweelzacht aan en dankt zijn fijne structuur aan de strenge selectie van de huiden en het specifieke bruinings proces. Het is uitsluitend verkrijgbaar in natuurlijke kleuren. De transparante kleurstof geeft het leer een natuurlijke, authentieke uitstraling", aldus Girsberger.



Bij de Diagon executive hoort een sledestoel als vergader- en conferentiestoel.



Girsberger heeft vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en Turkije. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bützberg, Zwitserland. Geproduceerd wordt er in de fabrieken in Bϋtzberg  en Endingen (Duitsland).

www.girsberger.com

10-03-2014 10:21

Voor bezoekers van de vakbeurs Facilitair is het niet helemaal nieuw meer, want daar was het product al te bewonderen. Maar Gispen maakt nu officieel bekend de bureaustoel Zinn te introduceren.

De nieuwe stoel stimuleert volgens de kantoorinrichter uit Culemborg 'bewegend zitten'. "Zinn is van Gispen-kwaliteit en vormt zich automatisch naar de contouren van uw rug en geeft op een natuurlijke manier steun. Deze bureaustoel bevat slechts twee hendels waardoor instellen eenvoudig is, en is ook voor 98 procent recyclebaar."

www.gispen.nl


 

07-03-2014 15:07

De geruchten deden al een tijdje de ronde in onze branche. Maar nu is de kogel definitief door de kerk: kantoorinrichter Markant gaat verhuizen naar Houten. "En wel naar de Elzenkade 1-3 te Houten. Voor de meesten van u wellicht een bekend adres, want we betrekken het voormalige pand van Samas/Aspa."
 

Markant zal met alle afdelingen van het hoofdkantoor zijn intrek nemen op de begane grond van het karakteristieke pand aan de Elzenkade. "We verwachten dat deze nieuwe locatie veel meer recht zal doen aan onze moderne manier van Dynamisch Werken."

Markant zal in het nieuwe onderkomen Dynamisch Werken volledig integreren in zijn eigen werkplekken en een prachtige state-of-the-art showroom opzetten om het Markant-meubilair zo goed mogelijk aan klanten te presenteren. "We verwachten dat Markant, én haar partners Cloudsuite, Clarenz en AskRoger, een prachtige, dynamische toekomst tegemoet gaan!"


De verhuizing moet op 24 maart een feit zijn.

07-03-2014 8:54

Nederland importeert minder meubels. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Over 2013 werd over de eerste drie kwartalen van maar liefst 13 procent minder meubilair geïmporteerd dan in het voorgaande jaar. De totale import bedroeg 1,625 miljard euro.

Vooral de import uit Italië, Indonesië en Duitsland staat onder druk. Deze daalde met respectievelijk 23, 22 en 21 procent. Niettemin blijft Duitsland het belangrijkste ‘meubelland’ voor Nederland. Uit België werd 17 procent minder geïmporteerd en China moest genoegen nemen met 12 procent teruggang.

Ook de Nederlandse meubelexport bleef achter, stelt Eurostat. Met een bedrag van 1,05 miljard over de eerste 9 maanden van 2013 werd een daling van 6 procent geboekt. Vooral Frankrijk lijkt minder geïnteresseerd in ‘onze’ meubels: de export naar Frankrijk daalde met maar liefst 11 procent. Duitsland nam 2 procent minder af dan voorheen. De totale meubelexport naar Duitsland bedroeg 317,5 miljoen euro.

07-03-2014 8:15

Samen met architectenbureau OMA brengt Lensvelt dit jaar een expositie naar Milaan, die volledig is gewijd aan de eigen collectie van de Vlaamse meubelontwerper Maarten Van Severen. De in 2005 overleden ontwerper geniet een wereldwijde bekendheid en wordt steeds meer erkend als een van de grootste ontwerpers van deze tijd.

 

In Italië is het de eerste keer dat de volledige eigen collectie van Maarten Van Severen wordt gepresenteerd. De meubelstukken zijn te zien in een decor met grafische prints, 3D-objecten en metershoge foto's, waardoor de bezoeker zich waant in een levensgrote kijkdoos. 
 

Maarten Van Severen, OMA en Lensvelt hebben in het verleden samengewerkt aan verschillende projecten zoals de Nederlandse ambassade in Berlijn en de Central Library in Seattle. Vorig jaar heeft Lensvelt de productie van de Maarten Van Severen collectie overgenomen.  

 

Lensvelt is op de Salone del Mobile te vinden in de wijk Ventura Lambrate, Via Privata Giovanni, Ventura 5. De beurs loopt van 8 tot en met 12 april.

06-03-2014 12:05

Waar kun je beter zien hoe akoestische toepassingen in de praktijk zijn gebracht dan op Schiphol? Deelnemers aan de cursus/workshop 'De rol van Akoestiek' op vrijdag 14 maart leren de rol van akoestiek in kantooromgevingen kennen.



Negatieve en positieve aspecten met betrekking tot ‘geluid’ worden behandeld, evenals de maatregelen die getroffen kunnen worden om te komen tot een goede akoestiek. Deze cursus/workshop wordt gegeven door ervaren docenten op een unieke locatie op Schiphol, die normaal niet beschikbaar is, maar speciaal voor deze cursus mag worden gebruikt. Het betreft een flexconcept waarbij zeer sterk visuele en auditieve maatregelen zijn toegepast. (Bij de locatie kan gratis worden geparkeerd). 

Deze eendaagse cursus/workshop van Office Academy bestaat uit een theoretisch gedeelte en het in de praktijk ervaren van akoestiek in verschillende ruimtes. Uiteraard krijgen deelnemers een rondleiding op de locatie Schiphol en een toelichting over het hoe en waarom van het gehanteerde concept.

Als docent treedt Gijs van Wijk op. Daarnaast is als gastdocent Sara Persoon van M+P  raadgevend ingenieurs aanwezig. Gijs van Wijk deed vanaf de jaren '90 uitgebreide ervaring op bij onder andere de Rijksoverheid op het gebied van veranderende huisvestingsconcepten (organisatiegericht huisvesten). Het onderwerp akoestiek speelde daarbij een sleutelrol.

'De rol van Akoestiek' wordt verschillende keren per jaar als eendaagse cursus aangeboden. Dit voorjaar bijvoorbeeld niet alleen op vrijdag 14 maart, maar ook op vrijdag 23 mei. Daarnaast is het onderwerp ook in sterke mate aanwezig in de meerdaagse opleidingen van Office Academy (de Basiscursus Inrichtingskunde, de Hogere Opleiding Huisvestingskunde en de ervaringsopleiding 'Marco Polo').



www.officeacademy.nl

05-03-2014 15:04

In Nederland staan de economische seinen zo langzamerhand weer op groen. Gaat het in Duitsland de andere kant op? Feit is dat de markt voor kantoormeubilair in Duitsland over het vorige jaar een krimp van maar liefst 5 procent vertoonde. Dat meldt Source Your Interior op gezag van de Duitse branchevereniging verband Büro-, Sitz- und Objektmöbel (BSO).

De totale omzet bedroeg bij de oosterburen vorig jaar ongeveer 2 miljard euro. In de sector zijn in totaal bijna dertienduizend mensen werkzaam. De recente daling van de omzet wordt volgens de BSO onder meer veroorzaakt door afname van de vraag (met maar liefst 6,8 procent) op de Duitse markt.

Met de export gaat het iets beter. Die liep terug met 0,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar; de uitvoer naar Nederland bleef nagenoeg gelijk. Overigens maakt de BSO zich geen ernstige zorgen over de gepresenteerde cijfers: voor dit jaar wordt een kleine groei voorspeld van 2 procent.

05-03-2014 14:45

Of de zogenoemde 'Nuclear Security Summit' gegeven de situatie in de Oekraïne daadwerkelijk doorgaat moeten we nog even afwachten. Maar mochten de wereldleiders binnenkort daadwerkelijk in den Haag neestrijken, dan kunnen ze elkaars toespraken beluisteren op een stoel van inrichter Lensvelt.



"Voor de AVL Office Chair is deze maand een heuse rol weggelegd op het toneel van de wereldpolitiek", meldt Hans Lensvelt. "De stoel is gekozen als zetel voor meer dan 58 wereldleiders die deelnemen aan een top over nucleaire veiligheid, de N.S.S. (Nuclear Security Summit) in Den Haag. Naast Angela Merkel, Francois Hollande en Vladimir Poetin zal ook de Amerikaanse president Obama plaatsnemen op de zetel."

Lensvelt heeft ruim zeventig stoelen geleverd aan de organisatie van het nucleaire congres, dat rond 24 en 25 maart een groot deel van Den Haag zal platleggen.

De AVL Office Chair, ontworpen door kunstenaar Joep van Lieshout, is één van de klassiekers van Lensvelt. Het is één van de weinige luxueuze bureaustoelen met nauwelijks ronde vormen. De stoel is volgens Lensvelt gekozen vanwege de combinatie van comfort en Nederlands design.

www.lensvelt.nl

05-03-2014 14:21

De beursvloer van Design District 2014 is bijna vol. Dat meldt de organisatie van het jaarlijkse evenement. "Nooit eerder hadden we zo vroeg in het jaar al zo’n lange lijst met goede merken. Veel nieuwe namen, een groot aantal trouwe deelnemers, ook weer een paar leuke terug-van-weggeweest partijen en tot slot al een tiental ontwerpers.  We zijn heel blij met de meer dan 100 namen die tot nu toe op de lijst staan!"

Design District vindt voor de derde keer plaats op het  Hembrugterrein in Zaandam, net onder de rook van Amsterdam. Jarenlang werd hier munitie en ander oorlogsmaterieel geproduceerd en was het gebied ontoegankelijk voor buitenstaanders. Inmiddels is een groot gedeelte gesaneerd en veilig gemaakt en kunnen bezoekers ten tijde van Design District het terrein en de industriële gebouwen op eigen gelegenheid verkennen.

Dit jaar biedt Design District onderdak aan Inspiring Contacts, de jaarlijkse ledendag van Crisp Stylisten, en een dagprogramma van de FMN (Facility Management Nederland) rond mens, concept, inrichting en huisvesting. MINI Nederland is er weer bij en zet een aantal van de nieuwste modellen MINI’s in als shuttle service naar een drietal locaties in de omgeving. "Welke locaties dat zijn maken we in april bekend."

De beurs vindt plaats van 21 tot en met 23 mei 2014. "Voor de trouwe bezoekers een kleine waarschuwing: dit jaar zijn de beursdagen op woensdag, donderdag en vrijdag."
 

04-03-2014 8:26

Opmerkelijk nieuws van het projectmeubelfront: medio februari 2014 is het faillissement uitgesproken van Kembo Beheer, Beleef Kembo en Brink Projectinrichter, alle drie gevestigd in Oostzaan. Het faillissement is het sluitstuk van een turbulente periode.

 

In 2009 ging Kembo failliet, waarna het werd overgenomen door Brink Beheer uit Staphorst. De Kembo-vestiging in Veenendaal ging toen verder onder de naam Beleef Kembo. In 2010 ging Brink Beheer vervolgens zelf failliet, waarna een doorstart werd gemaakt onder de auspiciën van een overkoepelende holding waaronder ook Beleef Kembo ressorteerde.

 

Medio 2013 verhuisden de bedrijven naar Oostzaan. Deze verhuizing heeft klaarblijkelijk niet het resultaat opgeleverd dat werd verwacht en gehoopt: over zowel de overkoepelende holding als Beleef Kembo en Brink werd op 11 februari failissement uitgesproken.

03-03-2014 8:37

Ontwerper Piet Boon en meubelfabrikant Linteloo gaan samenwerken. Linteloo zal vanaf 1 maart 2014 de productie, distributie en sales van Piet Boon Collection op zich zal nemen. Piet
Boon blijft verantwoordelijk voor het ontwerp en ontwikkeling van de meubellijn.

"Jan te Lintelo en ik zijn niet alleen heel oude vrienden, maar delen ook een passie voor kwaliteit en doen niets liever dan mensen blij maken met mooie en comfortabele meubels", aldus de ontwerper. "Collection is echt een kindje van ons. Het had niet in betere handen kunnen komen dan bij het professionele en toegewijde team van Linteloo, een gerespecteerd internationaal topmerk."

De beslissing om deze belangrijke taken in handen te geven van Linteloo betekent een belangrijke impuls voor Piet Boon Collection. Daarnaast stelt deze samenwerking Piet Boon in staat om, naast het ontwerpen van de meubellijn, zich meer te concentreren op haar architectuur- en ‘interior’ projecten in binnen- en buitenland.

“Wij waren altijd al bewonderaars van elkaars werk, nu gaan we de krachten bundelen en elkaar versterken in dat waar we beiden goed in zijn”, aldus Jan te Lintelo.

De eerste gezamenlijke gerealiseerde collectie zal te zien zijn tijdens de Salone del Mobile 2014 in Milaan.






Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >