Nieuws


27-02-2014 9:36

Lekker loungen in de nieuwe loungeruimte van Qatar Airways op London Heathrow:

http://bit.ly/NyLJYP

27-02-2014 8:58

Ontwerp- en ontwikkelstudio ZAG introduceert de innovatieve en ergonomische zitstoel ‘Zami’ op ‘Launch Conference’, de grootste startup beurs ter wereld die op 24 februari in San Francisco is begonnen. Op de beurs mogen alleen de opmerkelijkste concepten en producten worden gepresenteerd.

Zami is ontworpen door Ruud-Jan Kokke. De vormgeving dwingt de ‘bezitter’ een actieve zithouding aan te nemen. De speciaal voor de stoel ontworpen interactieve app toont video’s over hoe een actieve zithouding bijdraagt aan verbetering van je postuur.

Door het steeds maar toenemende gebruik van internet en computers, ‘hangt’ men vaker in een statische houding met een gekromde rug op een stoel of bank. Door deze slechte houding ontstaat de zogenaamde ‘gameboyrug’. Dit blijkt uit onderzoek van dr. Piet van Loon (Medisch Contact, augustus 2013). Piet van Loon, erkend orthopedisch chirurg  gespecialiseerd in wervelkolomaandoeningen: “Het mag geen verrassing zijn dat mensen die voor hun werk of privé veel voorover gebogen zitten, op den duur een slechte houding krijgen. Het kraakbeen tussen de ruggenwervels raakt immers continu aan één kant belast. Dit resulteert in veel gevallen in een slechte houding en in sommige gevallen in toenemende gezondheids- en mobiliteitsproblemen op de lange termijn. Vroeger gingen mensen op een rots of een boomstam zitten om even tot rust te komen. Zo’n boomstam dwingt je door zijn vorm het evenwicht te zoeken, waardoor je vanzelf goed gaat zitten. Met dat idee ben ik naar ontwerper Ruud-Jan Kokke gestapt.”

Met deze actieve zithouding in het achterhoofd ontwierp Ruud-Jan Kokke de ‘Zami,’ wat goed/mooi zitten in het Japans betekent. Zami is een stoel die er door de dubbele gebogen zitvorm voor zorgt dat je ‘automatisch’ de rug strekt en steeds varieert in zithoudingen. Door deze actieve zithouding traint men onbewust de rompspieren bij het wisselen van zitpositie. "Dit resulteert in een betere algemene lichaamshouding. Verder past het elegante en moderne design in elke omgeving, zoals bijvoorbeeld de woonkamer, de yoga studio of achter het bureau", aldus de ontwerper.

ZAG is een ambitieuze ontwerp- en ontwikkelstudio die zich richt op producten die een actieve en gezonde levensstijl faciliteren. ZAG heeft vestigingen in Nederland en de VS (Palo Alto).

 (Foto: Fee Kokke).

24-02-2014 9:49

Fritz Hansen heeft de rechten van de gehele Poul Kjærholm Collection verworven. de Deense fabrikant speelt hiermee in op de 'toenemende internationale interesse in Deens design'.

"De waarde van het werk van Poul Kjærholm is altijd al bekend geweest bij een kleine groep van kenners", stelt Christian Grosen Rasmussen, Head of Design bij Fritz Hansen. Om te profiteren van de internationale belangstelling voor Deesn design heeft het bedrijf besloten de gehele collectie over te nemen. het betreft onder meer de producten PK11, PK51/PK55, PK62 en PK63/PK65.

"De Poul Kjærholm Collection is veel sterker wanneer het alle ontwerpen omvat omdat het klanten op die manier de mogelijkheid biedt om producten te combineren", aldus Grosen Rasmussen.

24-02-2014 8:30

SB Seating heeft over het afgelopen jaar minder omzet gedraaiud dan in het voorgaande jaar. De omzetdaling bedroeg volgens Euwid Möbel zo'n 6 procent.

Oorzaak van de daling bij de Scandinavische fabrikant van zitmeubilair is de lastige economische situatie. Ook over het vorige jaar werd al een soortgelijke daling geboekt.

 

21-02-2014 10:45

Werkomgevingspecialist Steelcase heeft zijn B-Free productlijn voor informele ruimtes vernieuwd. Het meubilair ondersteunt volgens Steelcase de moderne kenniswerker doordat het mensen samenbrengt en creatief denken ondersteunt. Tegelijkertijd biedt het gebruikers de nodige privacy en is bij het ontwerp rekening gehouden met het feit dat mensen steeds vaker eigen mobiele devices en andere persoonlijke eigendomen meenemen naar de werkvloer.Recent onderzoek van Steelcase heeft aangetoond dat de behoeften van de moderne kenniswerker sterk zijn veranderd in vergelijking met 10 jaar geleden. De kenniswerker van vandaag wil eenvoudig in contact kunnen treden met andere mensen en hecht veel waarde aan persoonlijke eigendommen en privacy. Daarnaast wil hij zelf kunnen kiezen waar, wanneer en hoe hij werkt, afhankelijk van zijn gemoedstoestand en de taken die hij moet uitvoeren. De mate waarin in deze behoeften wordt voorzien, heeft grote invloed op iemands creativiteit, motivatie en prestaties.

Met de B-Free productlijn speelt Steelcase in op de groeiende behoefte aan informele werkplekken die creatief denken en effectieve samenwerking tussen mensen bevorderen. De drie sleutelbegrippen zijn Connect, Collaborate, Concentrate. De B-Free productlijn omvat zitkubussen in twee verschillende afmetingen, hoge tafels van diverse afmetingen, privacy-schermen, hoge krukken en drie verschillende bijzettafeltjes. Nieuw in het gamma is een bureaulijn met massief beuken poten, om een concentratiewerkplek te faciliteren. De innovatieve vormgeving van het B-Free-meubilair stelt organisaties in staat gemakkelijk informele werkomgevingen te creëren, waarbij mensen soepel tussen individuele taken en groepswerk kunnen schakelen, aldus de kantoorinrichter.

"De gesprekken met onze klanten leren ons dat de beste ideeën vaak voortkomen uit spontane ontmoetingen tussen mensen. Ze ontstaan zogezegd eerder bij de koffieautomaat dan in de vergaderruimte. Met B-Free zijn eenvoudig informele ruimtes te creëren die spontane ontmoetingen in de hand werken. Het meubilair is bovendien zo ontworpen dat het verschillende houdingen ondersteunt. Omdat B-Free mensen uit hun routine qua werkomgeving en houding haalt, ontstaat een meer informele setting waarin samenwerking goed gedijt. Daarmee staat het aan de basis van ideeën die echt waarde toevoegen voor een organisatie", aldus John Small, directeur industriële vormgeving bij Steelcase.

Om te zorgen dat gebruikers op een verantwoorde manier verschillende houdingen kunnen aannemen, heeft Steelcase de rugondersteuning van het B-Free zitmeubilair verbeterd. "Hierdoor krijgen kenniswerkers bijvoorbeeld dezelfde adequate ondersteuning als ze een gesprek voeren met iemand als wanneer ze aantekeningen maken op papier of ideeën uitwerken op hun tablet. Behalve meer relaxte zithoudingen ondersteunt B-Free ook zittend en staand werken, door middel van werktafels op verschillende hoogtes. B-Free is ook ontworpen om te kunnen werken met persoonlijke devices waarmee kenniswerkers hele dag op stap zijn, zoals tablets, laptops en smartphones, en hun laders. De privacy-schermen sluiten storende omgevingsfactoren op een subtiele manier buiten, terwijl het gebruik van zachte materialen, warme kleuren en hout voor een huiselijke en comfortabele sfeer zorgt. De vrijheid en flexibiliteit die B-Free biedt, leidt tot een meer dynamische werkomgeving waar mensen op een prettige en effectieve manier kunnen samenwerken."

www.steelcase.nl

19-02-2014 9:24

Office Depot, de wereldwijde leverancier van kantoorartikelen, breidt zijn activiteiten op het gebied van kantoorinrichting vanaf 2014 aanzienlijk uit. Een groei van het netwerk van leveranciers en een nieuwe meubilaircatalogus zijn onderdeel van de strategie. Office Depot biedt sinds 2005 diensten op het gebied van kantoorinrichting in de Benelux.

Ruben van ’t Loo, salesmanager meubilair: “Als leverancier van kantoorbenodigdheden kennen we onze klanten goed. Vanuit die bestaande relatie kunnen we klanten ook uitstekend ondersteunen bij meubilairprojecten. Hiermee voldoen we aan een stijgende vraag naar advies op het gebied van kantoorinrichting. Dankzij de nieuwe samenwerking met onder andere meubilairproducent Drentea is het assortiment sterk vergroot en kunnen we nog beter passende meubilairoplossingen bieden."

Op basis van recente ervaringen ziet Office Depot een verschuiving in de markt voor kantoorinrichting. “Steeds meer bedrijven realiseren zich dat een goed ingerichte werkruimte de productiviteit van medewerkers vergroot”, zegt Van ’t Loo. “Investeren in een doordacht inrichtingsplan met het juiste meubilair verdient zich altijd terug.”

Office Depot ziet voor dit jaar vier belangrijke trends op het gebied van kantoorinrichting: ergonomie, akoestiek, efficiëntie en hospitality. "Naast deze trends is het bij meubilairprojecten belangrijk om uit te gaan van de specifieke behoeften en wensen van organisaties. Zorg- en onderwijsinstellingen stellen bijvoorbeeld bijzondere eisen aan (kantoor)meubilair. Office Depot biedt daarom een passend assortiment voor deze branches. Voor zorginstellingen en laboratoria zijn er bijvoorbeeld diverse, eenvoudig te reinigen krukken en stoelen die bestand zijn tegen onder andere chemische stoffen. Het assortiment onderwijsmeubilair bestaat onder meer uit een groot aantal bureaus en stoelen, die extra goed tegen een stootje kunnen."

Office Depot, Inc., ontstaan uit de fusie tussen Office Depot en OfficeMax, is een leverancier van producten, diensten en oplossingen voor elke werkplek. Office Depot, Inc. heeft een jaarlijkse totaalomzet van circa 17 miljard dollar en heeft wereldwijd zo'n 66.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf bedient consumenten en bedrijven in 59 landen en verkoopt producten en diensten in 2.200 winkels, via wereldwijde e-commerceactiviteiten en een business-to-business sales force.

www.officedepot.nl

17-02-2014 9:26

ACP International groeit. Om de kennis en professionaliteit op een hoog peil te houden moet de personele bezetting omhoog. Begin februari is daarom Coen Meenhorst in dienst getreden als Operationeel Directeur.Meenhorst zal zich voornamelijk richten op het optimaliseren van de interne processen en samenwerking met toeleveranciers van ACP. Tevens heeft hij zich ten doel gesteld om de meerwaarde van ACP verder uit te breiden. Naast het leveren van standaard componenten zal ACP zich meer richten op ontwikkeling en het produceren van maatwerk en OEM-onderdelen.

16-02-2014 9:29

Kantoorinrichter Palmberg zal in de nieuwe twaalfdelige serie van 'Alles over wonen' van SBS6 te zien zijn. Geïnteresseerden kunnen inschakelen op zondag 2 maart om16.00 uur. Het thema van de uitzending is dan 'Kantoor aan huis'.

"Duizenden thuiswerkplekken worden aangeschaft via veel verschillende leveranciers/fabrikanten", aldus Palmberg in een toelichting. "Echter, aspecten en ontwikklingen op het gebied van onder andere duurzaamheid, MVO, kwaliteit, naleverbaarheid, sfeer en circulaire economie worden voor bedrijven en home-office gebruikers steeds belangrijker. Ook praktische zaken als transporteren van goederen zonder verpakkings materialen en leveringen van reeds gemonteerde produkten aan huis zijn belangrijke issues."

"Palmberg is een producent die al deze aspecten reeds vele jaren hoog in het vaandel heeft en daar naar handelt. Via deze uitzending zullen wij een bijdrage leveren aan deze afzetmarkt, waarbij we middels de spreiding in ons dealernetwerk, de service en betrokkenheid van onze dealerpartners, ook in deze doelgroep gezamenlijk een serieuze rol willen gaan spelen."

 

12-02-2014 8:51

Er is de afgelopen tijd al veel over gezegd (en niet altijd even vriendelijk): de Nederlandse bureaustoelenrichtlijn (geen 'norm'!) NPR 1813. NEN hoopt bij de herziening van de richtlijn een negatieve publiciteitsstorm te voorkomen. Daarom organiseert het normeringsinstituut op 6 maart een informatiebijeenkomst over de aankomende herziening van NPR 1813.

Het doel van de bijeenkomst is belanghebbende partijen te informeren over de mogelijkheid mee te werken aan de herziening van NPR 1813. Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst kunnen partijen een afweging maken om zitting te nemen in de projectgroep die de revisie gaat uitvoeren.

Binnen de normcommissie ‘Meubelen voor kantoren’ is naar voren gekomen dat NPR 1813 (die gaat over 'Ergonomie – Richtlijn voor kantoormeubelen en hun toepassing bij de inrichting van administratie ruimten en kantoren') aangepast moet worden aan de huidige tijdgeest. De afgelopen jaren is er een lijst van wijzigingen bijgehouden die in de revisie meegenomen kan worden. Welke wijzigingen uiteindelijk worden meegenomen, wordt besloten in de projectgroep revisie NPR 1813.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 maart (10.00-12.00 uur) bij NEN in Delft. Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere de aanpak en planning van de revisie toegelicht. Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis, voor deelname aan de projectgroep wordt een financiële bijdrage gevraagd.

Aanmelden kan bij de secretaris van de projectgroep revisie NPR 1813, ir. Mirjam van der Gugten via 015 2 690 180 of e-mail arbeid@nen.nl. Aanmelden kan tot vrijdag 21 februari 2014.

12-02-2014 8:45

De beurseditie van januari 2014 van de Maison & Objet werd onlangs afgesloten met zeer bemoedigende tekenen van economisch herstel. Dat meldt de organisatie van het evenement, dat van 24 tot en met 28 januari gehouden werd in Parijs.

“Met name op internationaal niveau is het aantal bezoekers fors gestegen. Uit Nederland kwam een recordaantal van 2.080 bezoekers, een stijging van maar liefst 29,92 procent  ten opzichte van vorig jaar.”

Andere hoogtepunten van de afgelopen beurseditie: een geslaagde start van de scènes d’intérieur Gallery en de studio Cook+Design, een stijgend aantal nieuwe exposanten, positieve geluiden op internationaal niveau, veel publiek bij de conferenties, de trendruimtes, de netwerk meetings en de informatieruimtes.

12-02-2014 8:15

Wijzigingen bij Klöber Duitsland. Sinds 1 januari van dit jaar heeft de bureaustoelenfabrikant zijn organisatie zo ingericht dat twee regio's apart worden aangestuurd. Dat meldt Euwid Möbel.

Peter Dreitz richt zich op de regio Süd (Baden-Württemberg, Saarland, Hessen, Bayern en Rheinland-Pfalz) en Frank Hörmann is verantwoordelijk voor de regio Nord (Hamburg, Schleswig-Holstein, Niedersachsen, Berlin, Brandenburg und Nordrhein-Westfalen).

Dreitz was voorheen werkzaam als verkoopleider Nordbayern; Hörmann was voorheen onder meer werkzaam als verkoopleider bij Rohde & Grahl.

11-02-2014 10:09

Lensen Projectinrichters uit Zaltbommel en EromesMarko uit Wijchen zijn overeengekomen de activiteiten van Eromes Zorg volledig over te dragen aan Lensen Projectinrichters. Dat meldt Lensen in een persbericht. "Door de nieuwe samenwerking zal de zorgmarkt nog beter bediend kunnen worden. Ook worden de collecties verder uitgebouwd en verfijnd in samenwerking met toonaangevende ontwerpers, waaronder Hans Daalder".

Per 1 maart 2014 gaan beide partijen samen verder onder de naam Lensen Projectinrichters in Zaltbommel.


EromesMarko is voornamelijk actief als fabrikant en leverancier van schoolmeubilair en opereert in de zorgmarkt onder de naam Eromes Zorg. Deze business unit verhuist in zijn geheel naar Zaltbommel. Eromes Zorg directeur Ralph Gomersbach treedt toe tot de directie van Lensen Projectinrichters. Hij licht toe: “Het Eromes-team blijft intact dus klanten van Eromes houden dezelfde contactpersonen, maar kunnen gebruikmaken van een breder productaanbod. Wij zijn blij met deze samenvoeging, want door de grotere volumes, brede collectie èn de volledige focus op zorg bieden wij onze relaties direct vele voordelen.”


Frits Muijsson, CEO van VDB Groep, eigenaar van Eromes Zorg: ”De VDB Groep weet als geen ander dat partijen met hetzelfde doel, door focus en kwaliteitsbeleving elkaar enorm kunnen versterken in een samenwerking. Dat geldt zeker voor Eromes Zorg en Lensen Projectinrichters, op alle gebieden. Vandaar dat wij veel vertrouwen hebben in deze samenvoeging. Daarnaast past de overdracht van Eromes Zorginrichters uitstekend binnen de strategie van de VDB Groep waarbij zij er naar streeft om de distributie van de door haar geproduceerde inrichtingsproducten via zelfstandige en professionele bedrijven te laten verlopen.”


Edwin van der Waal, als directeur bij Lensen verantwoordelijk voor de collectie en het initiëren van sales: “Met Eromes erbij krijgt Lensen een absoluut positieve impuls. Zowel op personeel vlak als op productniveau. Op haar beurt biedt Lensen een groter platform om de commerciële en creatieve doelstellingen te realiseren. Dit platform voor de zorgsector wordt nog eens extra versterkt door de onlangs gemaakte afspraken met Satelliet Meubelen, marktleider in Nederland als leverancier van horeca- en hospitalitymeubilair. Vanuit haar specialisme zal Satelliet als strategisch partner onze nieuwe samenwerking extra ondersteunen.”

11-02-2014 8:30

Seaser & Teaser zijn de eerste items van het nieuwe Nederlandse designlabel Lonc. De stoel heet Seaser en het bijpassende tafeltje/krukje Teaser. De koper kan kiezen uit tien hippe kleuren, die onderling mooi gecombineerd kunnen worden. Gemaakt van kwalitatief hoogwaardig kunststof is deze sculpturale set uiteraard volledig weer- en waterbestendig. De organische vormgeving oogt vrouwelijk en sexy..

Petrol, roze, oranje, groen, zwart, blauw, grijs, taupe, wit en rood. Van deze kleuren en de eigenwijze vormgeving maken de set een opvallende verschijning in de tuin of op het terras.
Ergonomie, functionaliteit en vormgeving zijn in balans, waardoor het zitcomfort opmerkelijk goed is. De armleuningen ontspannen de armen, de ronde zit geeft de onderrug voldoende steun. De Teaser kan, behalve als tafel of extra zitplek, natuurlijk ook als voetenbankje gebruikt worden.

Seaser & Teaser zijn gemaakt van recyclebaar kunststof; polyethyleen om precies te zijn. Dat maakt ze sterk, slijtvast en totaal ongevoelig voor weersinvloeden. Hoe ideaal: waterbestendig, kleurecht, makkelijk schoon te houden en lekker licht. Zo weegt de Seaser stoel slechts 11 kilo en de Teaser 5 kilo en vanwege een speciale holle ruimte aan de binnenkant, kunnen ze eventueel verzwaard worden tot  plusminus 30 kilo. Daardoor blijven ze ook bij storm gewoon op hun plek. Nóg een slimmigheidje: ontwerper Rogier Waaijer heeft voor de afwatering niet gekozen voor het standaard oplossing maar de stoel zo ontworpen dat regenwater aan de zijkanten afgevoerd wordt.

De tuinset is beloond met twee belangrijke designprijzen: een GIO-award (Goed Industrieel Ontwerp) en Red Dot Award. http://www.lonc.nl

10-02-2014 9:15

"WINI Kantoordesign groeit tegen de recessie in." Dat stelt Peter Salm van WINI Kantoordesign in Waalwijk. '"In 2011 was het ook zwaar weer voor WINI Kantoordesign. Maar daarna leek het niet veel weg te hebben van een recessie periode." In het tweede kwartaal van 2012 ging het bergopwaarts en dat is volgens Salm sedertien zo gebleven.

"We hebben onze service naar de dealers op hoog niveau gehandhaaft en hen geholpen waar nodig met tekenen, aanbiedingen en presentaties maken. En ook blijven geloven in hun dealerfunctie. Ons mooie Infocentre in Waalwijk was daar bij vaak het middel punt van de belangstelling."

Salm wijst daarnaast onder meer op het succes van lijnen als de bureauprogramma's PRO en ECO en de kastenlijn MAXX. "In de loop van 2012 heeft ons lounge programma en de samenwerking met Klöber buraustoelenprogramma nog voor een extra boost gezorgd. Dit ging samen met het afsluiten van enkele bijzonder mooie projecten." De omzet stijging in 2012 bedroeg 12 procent.

Ook in 2013 ging het crescendo, meldt Salm. "Het laatste half jaar was top met wederom zeer mooie en grote inrichtingen. Het nieuw geïntroduceerde lounge programma Connection bleek een schot in de roos." De omzetstijging in 2013 bedroeg maar liefts 26 procent.

"Het geloof in de continuïteit van de organisatie de kwaliteit van de producten van WINI hebben uiteindelijk hun vruchten afgeworpen en ons door de moeilijke periode geholpen. Hopelijk zet deze flow zich voort voor onze branche", besluit de directeur van WINI Kantoordesign.

07-02-2014 8:50

De Amerikaanse fabrikant Haworth neemt een belang van in totaal 58,6 procent in Charme Investment en Moschini srl, de moedermaatschappijen van het Italiaanse Poltrona Frau. Dat maakt het laatstgenoemde bedrijf bekend in een persbericht. De transactie moet in april 2014 zijn uiteindelijke beslag vinden.

Deze operatie past volgens de woordvoeder binnen de 'natuurlijke evolutie' van de bemoeienis van Charme Investments met Poltrona Frau en zal leiden tot 'een versterking en uitbreiding op een internationale schaal voor onze drie merken'.

De solide financiële situatie van Haworth vormt volgens de woordvoerder een garantie voor een gezonde toekomst voor de merken Poltrona Frau, Cassina and Cappellini. Volgens Franco Moschini is de transactie 'een grote droom die uitkomt'. "Dit markeert het onstaan van de grootse wereldspeler op het gebied van luxe meubelen." Ook bij Haworth betoont men zich ingenomen met de voorgenomen transactie.

Op dit moment bekijken de mededingingsautotiteiten of de transactie daadwerkelijk doorgang kan vinden.


 

07-02-2014 8:31

Goed nieuws voor fabrikant Arper: het bedrijf sleepte twee German Innovation Awards in de wacht. De prijzen gingen naar de collecties Juno en Saya.

Beide collecties werden gepresenteerd tijdens de Salone del Mobile 2012. Volgens Arper betreft het 'zeer onderscheiden producten'. Saya, ontworpen door Lievore Altherr Molina, is een stoel met een 'iconisch silhouet', uitgevoerd in onder meer eikenhout.

Juno, van de hand van James Irvine’s, is een polypropyleen product , dat volgens de fabrikant in zowel woon- als projectomgevingen op zijn plaats is.

De German Innovation Awards werden uitgereikt door de German Design Council ter gelegenheid van de Internationale Möbelmesse in Keulen.

03-02-2014 13:07

Het gaat goed met Palmberg. De fabrikant uit het Noord-Duitse Schönberg realiseerde in 2013 een omzetstijging van 2 procent ten opzichte van 2012. Daarmee is het afgelopen jaar volgens Rob Kruft (General Sales Manager Nederland en België) het beste jaar uit de geschiedenis van de onderneming.www.palmberg.nl

03-02-2014 9:23

De Stockholm Furniture Fair staat op het punt van beginnen. Van 4 tot en met 8 februari kunnen belangstellenden zich op de kleine maar fijne beurs weer informeren over de laatste nieuwtjes uit Scandinavische hoek. Ook de Duitse fabrikante Wilkhahn is overigens present.

"Wilkhahn heeft in Scandinavië een sterke marktpositie", meldt Hans Trilsbeek van Wilkhahn Nederland. "De aanwezigheid in Stockholm onderstreept dit."
De aanwezigheid zal volgens Trilsbeek in het teken staan van het recent geïntroduceerde Graph. "Graph bestaat uit hoogwaardig vergaderstoelen en tafels voor representatieve ruimte.De Graph is sinds de introductie 'multi awarded'. Recent werd de Graph bekroond met de eerste prijs IF product design 2014."

Wie geen tijd heeft om naar Stockholm te gaan, kan overigens terecht in Design Post in Amsterdam. Deze organisatie maakt bekend dat er momenteel een aantal producten te zien is die hun officiële première beleven op de Northern Light Fair, sinds jaar en dag het op designlicht gerichte parallel-evenement van de Stockholm Furniture Fair.
 

03-02-2014 8:52

Meubelfabrikant Klöber presenteert een nieuwe zogenaamd ‘Customer Care-concept’. Het concept is erop gericht klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Hiertoe is Customer Care Center onderverdeeld in de afdelingen Verkoopondersteuning, Klantenondersteuning en Klantenservice.

 

De leiding over het nieuw opgezette Customer Care Center, waarin alle verkoopondersteunende maatregelen samenkomen, is sinds 1 oktober in handen van Frank Willmann. Willmann heeft in 25 jaar bij de firma Sedus Stoll n diverse verkoopfuncties uitgebreide ervaring opgedaan.

Het nieuw samengestelde, jonge en dynamische Sales Support team bestaat uit zes personen. Het team heeft in eerste instantie de taak om projectpartners optimaal te ondersteunen. “Voor uiteenlopende taken – van telefonische acquisitie en projectclearing tot en met de afhandeling van aanbestedingen en offertes – staan Hannah Stieger, Benjamin Steinke, Melanie Epp, Sarah Lukenich, Kristina Pfunt en Steffen Hornstein graag voor u klaar.” Het team staat onder leiding van Hannah Stieger.

 

Het team van de afdeling Klantenondersteuning, volgens Klöber gericht de persoonlijke klantenservice en klantadvisering, de ondersteuning bij alle verkoopactiviteiten en de orderregistratie, bestaat uit Manuela Pietrzik, Sylvia Ade, Martina Mayer, Claudia Sanders en Roland Schneider. Het klantenondersteuningsteam wordt geleid door Jürgen Straub.

 

Het klantenserviceteam bestaat uit Melanie Werner, Michael Drexler en Karl-Heinz Rimmele. “Zij nemen klachten en bestellingen van reserveonderdelen in behandeling en nemen alle nodige maatregelen om u en uw klanten tevreden te stellen. Daarnaast gebruiken wij alle klachten om actief te werken aan verbetermaatregelen. Hierdoor verbeteren wij voortdurend onze producten, diensten en processen.”


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >