Nieuws


29-12-2014 12:23

Roels, producent van soft seating en akoestische oplossingen, versterkt zich met creative director Basten Leijh. Onder de creatieve leiding van Leijh wil Roels het zakelijke productportfolio versneld uitbreiden vanuit een herkenbaar nuchter Nederlands design.

Naast de soft seating programma’s zal het portfolio in toenemende mate worden uitgebreid met producten gericht op het verbeteren van de akoestiek in werkomgevingen. De laatste jaren heeft Basten Leijh diverse nieuwe concepten en producten ontwikkeld met een herkenbare signature: een combinatie van vriendelijke lijnen met optimale functionaliteit. Modulariteit voor de gebruiker maar ook voor (interieur) architecten. Deze eigenschappen sluiten naadloos aan bij de cultuur van Roels.

De nieuwe oplossingen en concepten zullen rondom de thema's Het Nieuwe Werken, ergonomie, zitten, stofferen, akoestiek en design worden opgebouwd.

Roels is producent van soft seating meubelen die sinds meer dan 25 jaar worden geleverd aan retail- en dealerorganisaties in Nederland en België. Roels is gevestigd in Leerdam en een zelfstandig onderdeel van Koninklijke Ahrend NV.
Basten Leijh is oprichter van Bleijh industrial design studio. Hij studeerde Man and Mobility aan de Design Academy Eindhoven en legt zich toe op conceptontwikkeling, strategisch advies en vormgeving. Thema’s in zijn werk zijn associatief design en modulariteit.

http://www.bleijh.com/
http://www.roels-collection.nl/


Deel op Social Media

23-12-2014 12:27

Hans Heuff, oud-directeur van Office Design Nederland, is op vrijdag 19 december op 65-jarige leeftijd overleden. Hans Heuff is ruim 30 jaar werkzaam geweest in de kantoorinrichtingsbranche en zette zich niet alleen in voor zijn eigen bedrijf, dat hij samen met zijn vrouw Antoinette vanuit Doetinchem leidde, maar ook voor de branche als geheel.

Office Design bestaat, tegenwoordig met de toevoeging 'Projectinrichters', nog steeds en is gevestigd in Doesburg. Het staat onder leiding van Nicole Heuff, dochter van Hans Heuff.

Deel op Social Media

22-12-2014 11:12

32 Procent van de Nederlandse werknemers is uitgesproken positief over Het Nieuwe Werken (HNW) en 40 procent staat er min of meer neutraal tegenover. Het merendeel kan er dus redelijk tot goed mee uit de voeten en 28 procent heeft er meer moeite mee. Dit blijkt uit onderzoek van Profile Dynamics in samenwerking met TNO onder 1.691 medewerkers naar de relatie tussen persoonlijke drijfveren en Het Nieuwe Werken. Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers vooral de keuzevrijheid als positief beoordelen, hetgeen pleit tegen het dwingend opleggen van HNW-maatregelen.

Gemak, flexibiliteit en vrijheid worden spontaan als dé grote voordelen van HNW genoemd door maar liefst tweederde van de werknemers. Het gaat bijvoorbeeld om zaken als: ‘zelf je werk indelen’ en ‘werken waar en wanneer je wilt’. De volledige top vijf van spontaan benoemde voordelen van HNW ziet er als volgt uit:
1. Gemak, flexibiliteit, vrijheid (werken waar en wanneer je wilt, zelf je werk indelen).
2. Productiviteit (efficiënter, minder reistijd, beter plannen).
3. Werkdruk (minder ‘waan van de dag’, betere werk-privébalans).
4. Verantwoordelijkheid (aansturen op resultaat, gebaseerd op vertrouwen).
5. Nieuw en leuk (mooi gebouw, ontmoeten nieuwe collega’s, kennis andere afdelingen).

Opvallend is dat veel van deze voordelen ook een keerzijde kennen. Zo kan een hogere productiviteit doorschieten in (spontaan benoemde nadelen als) ‘nooit meer klaar zijn met je werk’ en bestaat de kans dat werk en privé door elkaar gaan lopen. Ook is er een groep mensen die niet blij is met meer verantwoordelijkheid en die het minder prettig vindt als er geen duidelijke afspraken zijn over hoe zij hun werk moeten uitvoeren. Zij vragen zich al snel af wanneer zij hun werk goed genoeg hebben gedaan. Het onderzoek benadrukt dat de ene medewerker meer affiniteit met HNW heeft dan de andere.

“Maatwerk is voor een goede invoering van HNW essentieel, omdat mensen nu eenmaal van elkaar verschillen”, aldus Wilma Kuipers, partner bij Profile Dynamics. “Medewerkers die houden van competitie en doelgericht werken, hebben de meeste affiniteit met HNW, samen met medewerkers die houden van inzicht, vrijheid en creativiteit. Dit blijkt uit een drijfverenanalyse die alle respondenten ondergingen. Deze analyse onderscheidt zeven drijfveren of motivatie-systemen die samenhangen met het wereldbeeld en het gedrag van mensen. Analyse van de drijfveren maakt duidelijk waar mogelijk weerstanden tegen HNW te verwachten zijn en hoe organisaties daar op een constructieve manier mee om kunnen gaan, zodat HNW in élke organisatie goed landt.”

Download het whitepaper ‘Van Nieuw naar Beter Werken’

Deel op Social Media

17-12-2014 9:50

De prijzen vliegen je dezer dagen om de oren. Bij Cascando is men er niet rouwig om. Het bedrijf sleepte twee Interior Innovation Awards binnen.

"‘Pillow Space’ en ‘Flower’, twee nieuwe ontwerpen van Robert Bronwasser voor Cascando, zijn bekroond met de prestigieuze Interior Innovation Award 2015", meldt het bedrijf. Het is volgens de woordvoerder een beloning voor de onderscheidende visie van Cascando op het hedendaagse, open kantoor: mensen beter verbinden, interactie bevorderen en plezier verhogen.

Cascando gelooft in de open kantoorruimte. "Sterker nog, het is een drijfveer in ons ontwikkelproces. Het resultaat hiervan toonden we onlangs gedurende de Orgatec 2014: integrale interieuroplossingen, die niet alleen schaalbaar zijn, maar tevens zorgen voor een uitnodigende identiteit. Samenwerken en privacy gaan hand in hand."

"We zijn verheugd dat de jury van de Interior Innovation Awards onze visie (h)erkent en twee awards aan ons heeft toegekend. Bovendien is het een aanmoediging te blijven investeren in het ontwikkelen van interieurproducten. Allemaal met dat ene doel: ‘connect, share, enjoy’."

www.cascando.nl

Deel op Social Media

17-12-2014 9:16

Kantoormeubelfabrikant König + Neurath heeft twee German Design Awards in de wacht gesleept. De jury van internationaal vooraanstaande designspecialisten gaf de ruimte-in-ruimte-oplossing Think.Tank en de bureaustoel Lamiga een ‘eervolle vermelding’ bij de German Design Award 2015.

De transparante ruimte-in-ruimte-oplossing Think.Tank wist te overtuigen door tijdloze schoonheid en functionaliteit. De door de eigen vormgevers van K+N ontworpen Think.Tank creëert een afgesloten ontspanningsruimte voor geconcentreerd werken of voor vertrouwelijke gesprekken in de open space, zonder in het gebouw te hoeven ingrijpen. Het product kan in elk kantoorlandschap naar behoefte worden geïntegreerd. “Met eigen ventilatie, verlichting en elektrische aansluitingen zorgt de Think.Tank voor een ideaal ruimte- en werkklimaat. De ‘eervolle vermelding’ betekent na de Red Dot Award in juli wederom een gerenommeerde designonderscheiding voor König + Neurath, en daar zijn we erg blij mee.”

Het ergonomische concept van de bureaustoel Lamiga van Ito Design zorgt volgens König + Neurath voor comfort bij het dagelijkse zitten. “De flexibele rugschaal, die voor elke gebruiker traploos kan worden ingesteld middels de opvallende draaischakelaar ‘Ergo-Disc’, past zich bij de zijwaartse bewegingen perfect aan de rug aan en biedt merkbare ondersteuning. Het synchroonmechanisme als kernelement van dynamisch zitten beschikt over een harmonisch afgestemd bewegingsverloop, gekenmerkt door ruime openingshoeken en snelle aanpassingsmogelijkheden van de terugveerkracht voor verschillende lichamelijke omstandigheden.”

De German Design Award wordt uitgereikt door de Raad voor de Vormgeving en behoort tot de meest gerenommeerde onderscheidingen van de designbranche. De jury kiest in tien categorieën op het gebied van productdesign een prijswinnaar en kent tien Winner-onderscheidingen toe. Met de ‘eervolle vermelding’ reikt de Raad voor de Vormgeving verder onderscheidingen uit aan het werk van bedrijven en vormgevers dat qua design bijzonder geslaagde deelaspecten of oplossingen vertoont. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in februari 2015 op de ‘Ambiente’ in Frankfurt.

www.konig-neurath.nl

Deel op Social Media


 

15-12-2014 11:11

Joost Gepkens volgt per 1 januari Paul Jeroen Raaijen op als Managing Director van Assmann Nederland. Dat meldt Officenieuws.

Gepkens is momenteel nog werkzaam als Area Sales Manager bij Steelcase. Aan Officenieuws liet Gepkens weten enkele maanden geleden door Assmann benaderd te zijn voor deze functie. Volgens de Duitse fabrikant sluit zijn ervaring goed aan bij de toekomstvisie die Assmann voor ogen heeft.

Gepkens betoont zich ambitieus over zijn nieuwe functie. Zo wil hij de naamsbekendheid van Assmann in Nederland verder vergroten. De aanstaande Assmann-directeur hoopt dit onder meer te bereiken door de samenwerking met het bestaande dealernetwerk te intensiveren.Ook gaat Assmann de producten Applica en Syneo op de Nederlandse markt introduceren en goed in de markt zetten.

www.assmann.de/nl/

Deel op Social Media

11-12-2014 9:57
Introverte en extroverte personen verschillen van nature in de manier waarop zij reageren op gebeurtenissen en omstandigheden in de wereld om hen heen. Dit blijkt uit de ‘Theory of extraversion’ van Hans Eysenck en onderzoek van William Revelle van Northwestern University. Susan Cain, de auteur van de wereldwijde besteller ‘Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking’ en als extern deskundige verbonden aan werkomgevingsspecialist Steelcase, stelt dat de moderne Westerse cultuur de kenmerken en mogelijkheden van introverte mensen onderwaardeert. “Dit heeft niet alleen een lager welzijn van deze individuen tot gevolg, maar doordat een derde van de wereldbevolking introvert is, veroorzaakt het ook enorme economische schade.”
 
Een gebeurtenis die het centrale zenuwstelsel van een introvert persoon overprikkelt, leidt bij diegene eerder tot een gevoel van overweldiging en uitputting dan dat het zorgt voor opwinding en betrokkenheid. Verlegenheid heeft volgens Cain niets van doen met introversie: “Verlegenheid is angst voor het sociale oordeel van anderen. Introversie heeft meer te maken met hoe iemand reageert op stimuli van buitenaf, waaronder ook sociale stimuli. Extraverte personen kunnen goed overweg met grote hoeveelheden stimuli, terwijl introverte mensen op hun best zijn in meer stille en rustige omgevingen.”
 
Introverte mensen:
- Trekken zich terug in grote groepen;
- Zijn niet goed in small talk, terwijl ze opleven bij meer diepgaande conversaties;
- Zijn goed in presenteren op een podium, alleen niet in de gesprekjes achteraf;
- Raken snel afgeleid, maar zijn zelden verveeld; 
- Voelen zich van nature meer aangetrokken tot creatieve, individueel gerichte beroepen waarin oog voor detail belangrijk is;
- Kiezen een plekje dicht bij een uitgang wanneer ze zich met andere mensen in een ruimte bevinden;
- Denken voordat ze spreken;
- Nemen niet snel de stemming van hun omgeving over zoals extraverte mensen dat wel doen;
- Hebben moeite met het onverwachte van binnenkomende telefoontjes;
- Sluiten zich af als ze voelen dat hun energie op is en het tijd is om alleen te zijn.
 
“Introverte mensen komen in onze moderne samenleving steeds verder in het nauw. Dit gaat zo verder dat we welhaast kunnen spreken van een privacy-crisis. Een crisis die zich door onder meer de toegenomen mobiliteit, de information overload, de focus op samenwerking en de doorgeschoten populariteit van de open kantooromgeving, ook uitstrekt tot op de werkvloer.”

Uit onderzoek van Steelcase naar privacy op de werkvloer blijkt dat 41 procent van de ondervraagden geen toegang heeft tot een werkplek waar ze zich op bepaalde tijden kunnen terugtrekken. Dit soort aspecten zorgen voor een gebrek aan privacy, waardoor mensen een verminderd welzijn en een lagere betrokkenheid ervaren. Samen met het feit dat mensen zich door te veel stimuli maar moeilijk voor langere tijd kunnen concentreren, leidt dit ook tot improductiviteit en derhalve tot economische schade.
 
Een werkomgeving met oog voor privacy, waarin ook introverte personen geconcentreerd kunnen werken en optimaal kunnen presteren, voldoet in de optiek van Steelcase aan de volgende vier richtlijnen. 
• Sta mensen toe om zich af te zonderen - Rustige omgevingen waarin mensen vrij van onderbrekingen kunnen werken, zorgen dat zij zich concentreren en nieuwe ideeën kunnen opdoen. Het is belangrijk dat dit soort ruimtes als zodanig herkenbaar zijn en dat binnen de organisatie wordt gerespecteerd dat sommige collega´s liever op deze manier werken.
• Zeggenschap over hun omgeving - Introverte mensen zijn meer gevoelig voor externe stimuli als licht en geluid en hebben daarom meer behoefte om controle en zeggenschap over hun omgeving te hebben. Ze moeten op elk moment gebruik kunnen maken van een werkplek die past bij hun gemoedstoestand en aansluit bij de taken die ze moeten uitvoeren.
• Zorg voor evenwicht van de zintuigen – In tegenstelling tot wat men zou verwachten, zoeken introverte mensen naar stimulans van de zintuigen, maar dan vaak wel in de vorm van warme, kalmerende invloeden, zoals natuurlijk hout en andere organische materialen.
• Zorg voor een gevoel van fysieke veiligheid – Introverte mensen hebben vaak het gevoel dat allen ogen op hen gericht zijn. Ze hebben regelmatig behoefte aan een ruimte waar ze zich aan dat gevoel kunnen onttrekken, een ruimte waarin ze ´onzichtbaar´ zijn voor anderen en waar ze geen anderen hoeven zien. 
 
“Omdat de privacy-behoefte per individu verschilt en bovendien gedurende een werkdag kan verschillen, zou iedere werkgever eigenlijk een kantooromgeving moeten bieden die bestaat uit werkplekken die aansluiten bij de behoeftes van introverte en bij die van extroverte mensen. Het gaat erom dat mensen de mogelijkheid hebben om zelf een werkplek te kiezen en zo zeggenschap uit te oefenen over het niveau van externe stimuli”, aldus Steelcase.
 
08-12-2014 10:07

Goed nieuws voor het Belgische BuzziSpace. Het kantoorconcept BuzziVille is gelauwerd met een 'Interior Design Best of Year Award' in de categorie ‘Best Furniture: Contract/Systems’. Volgens het Belgische bedrijf is de award het 'design-equivalent' van een Oscar.

Het genomineerde product bestaat uit een serie modulaire elementen waarmee een kantoorlandschap gebouwd kan worden, dat geheel voldoet aan de wensen van de gebruiker. Doordat de wanden van de elementyen voorzien van van akoestisch materiaal, is ook de akoestiek van een BuzziVille-werklandschap in kannen en kruiken.

BuzziSpace is erg blij met de award van het Amerikaanse tijdschrift Interior Design. "De concurrentie was indrukwekkend", aldus een woordvoerder. "Het is een eer om genomineerd te zijn samen met bedrijven als Vitra, Herman Miller en Steelcase. Het winnen van een dergelijke competitie is precies waar we het hele jaar, dag in dag uit zo hard voor werken."

www.buzzispace.be

Deel op Social Media

04-12-2014 8:21
Drentea Office Furniture kende donderdag 27 november een succesvolle start in een reeks kennisbijeenkomsten met betrekking tot duurzaam ondernemen en de Circulaire Economie. 
 
Op basis van Drentea’s visie Focus on People bieden deze bijeenkomsten kans om te discussiëren, inspireren en om aan te zetten tot actie met betrekking tot circulaire innovatie. Het ‘Zoo Is Weder’ event werd bezocht door een brede mix van architecten, interieurarchitecten, facility managers, inkopers en sociologen. Allen met een duidelijke blik en visie vooruit. Bert Top, directeur Drentea: ‘Door samenwerking te zoeken met externe partijen zoals overheden, groene organisaties, onderwijs en wetenschap, willen wij een belangrijke rol spelen in kennisdeling, om uiteindelijk samen meer te bereiken.” 
 
Tijdens de bijeenkomst werd kennisgemaakt met twee duurzame projecten gericht op recycle, re-design en re-use.
 
In de nieuwe showroom van Drentea werd de discussie gevoerd door Hans van der Kraan en Caroline Molenaar van bureau Weder. In de zogenoemde ‘HotHub’ werd in een hottub-achtige setting gezocht naar nieuwe businessmodellen en samenwerkingsverbanden. 
 
In het tweede gedeelte werd een bezoek gebracht aan een spraakmakend bouwproject volgens de circulaire economie, het nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen. Zowel de view vanaf grote hoogte als de levensechte maquette gaven een beeld van de totstandkoming van dit thematische park. Tijdens het afsluitende ‘brainstorm-diner’ bij de haaien werd volop gediscussieerd en werden de eerste zichtbare connecties al gelegd.                                 
 
Drentea heeft de eerstvolgende ‘Zoo Is Weder’ sessie gepland op 11 december. 

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >