Nieuws


28-11-2014 9:11

König + Neurath is tevreden over de voorbije Orgatec. Het grote aantal bezoekers gedurende alle beursdagen en de uitstekende respons van de klanten op de nieuwe concepten onderstrepen het succesvolle beursverloop voor de Duitse firma.

“Onder het beursmotto ‘The Social Office’ toonden wij integrale meubelconcepten en producten aan onze bezoekers als antwoord op de duidelijk veranderende functie van de werkplek. Wij hebben veel inhoudelijke en interessante gesprekken gevoerd met klanten, architecten, consumenten en vaktijdschriften, en nieuwe zakelijke relaties kunnen aanknopen. De toenemende internationalisering bevestigt het belang van de Orgatec als trendbeurs en belangrijk forum van de branche”, aldus Patrick Heinen, directeur marketing/verkoop van de firma König + Neurath AG, waarmee hij zijn grote tevredenheid uitspreekt over de stijging van het aantal bezoekers met 13% in vergelijking met de vorige Orgatec.

Het standconcept omvatte de combinatie van communicatieve concepten rond werkplekken en middenzones als Team.Work.Space en Net.Work.Place, maar ook het verlangen naar stiltewerkplekken voor geconcentreerd werken of vertrouwelijke gesprekken – als onderdeel van de akoestische ruimteplanning. De ruimteakoestische planning van kantoren en open kantoorlandschappen behoort tot de centrale taken om meer rust te creëren en storende factoren te beperken.

Centraal stonden het nieuwe multifunctionele vergader- en seminarconcept Move.Me, alsook de nieuwe bureaustoel ValYou, die het levensgevoel van een jonge generatie combineert met de complexe eisen die worden gesteld aan ergonomie en het evenwicht tussen werk en privé – ontwikkeld in samenwerking met de gerenommeerde ontwerper Martin Ballendat. Het garandeert de gebruikers maximale flexibiliteit en maakt door zijn subtiele, moderne en tijdloze constructie een vederlichte indruk. De duurzaamheids-Think.Tank, die bestaat twee uit twee in elkaar geschoven kubussen, en de designstudie Net.Work.Place lounge chair, die door zijn hoge, organische schaalcontour een persoonlijke stilteruimte biedt en via een draaibeweging de mate van concentratie of communicatie met de collega’s bepaalt, blijken een bezoekersmagneet. Met verlichting en kleuren wordt een onmiskenbaar behaaglijke sfeer gecreëerd, waarmee de motivatie, creativiteit en prestaties van de medewerkers worden bevorderd.

De firma König + Neurath AG, totaalaanbieder van kantoor- en zitmeubilair en wandsystemen, profiteert van de positieve stemming op de beurs en ziet – ondanks de toenemende concurrentie in de branche – de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Ook de organisatoren van de Beurs van Keulen zijn uiterst positief gestemd over het beursverloop. Met meer dan 50.000 bezoekers uit 120 landen en 624 aanbieders uit 41 landen laat de Orgatec juist op internationaal niveau een lichte groei zien. Daarmee onderstreept hij zijn betekenis als toonaangevende internationale vakbeurs.

www.koenig-neurath.nl

Deel op Social Media

28-11-2014 8:30

Steelcase presenteert zijn jaarlijkse duurzaamheidsrapport met daarin zijn doelstellingen en resultaten op het vlak van sociale, ecologische en economische duurzaamheid. Het rapport, dat zowel kwalitatieve verslagen als kwantitatieve voortgangsindicatoren omvat, belicht hoe Steelcase zich positief wil inzetten voor de wereld en hoe het daarin samen optrekt met klanten, partners en communities.

Enkele resultaten uit het rapport:

  • Door klanten te helpen bij het opzetten van een goede eindelevensduurstrategie werd in Amerika bijna 23 miljoen kilo aan meubilair behoed voor de stort. In Europa nam Steelcase in de afgelopen zes jaar meer dan 26.000 werkplekken terug om de producten en materialen vervolgens te recyclen of her te gebruiken.
  • Steelcase breidde zijn investeringen in hernieuwbare energie uit voor wat betreft zijn volledige, wereldwijde elektriciteitsverbruik.  Daarnaast heeft Steelcase het mogelijk gemaakt dat leveranciers hetzelfde gereduceerde tarief voor hernieuwbare energie kunnen betalen als Steelcase.
  • Steelcase en de Steelcase Foundation schonken het afgelopen jaar 6.5 miljoen dollar aan verschillende organisaties die sociale, ecologische en economische duurzaamheid nastreven. Dit is een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar.
  • Steelcase ondersteunde wereldwijd goede doelen via een steeds groter wordend vrijwilligersprogramma, waarbij medewerkers van Steelcase in de gelegenheid worden gesteld om zich een bepaald percentage van hun arbeidsuren in te zetten voor non-profit organisaties.
  • Steelcase zorgde dat medewerkers konden deelnemen aan een uitgebreide keuze aan welzijnsprogramma’s, wat er mede voor zorgde dat de medewerkerstevredenheid met 8 procent toenam.
  • Met sinds 2010 22 procent minder afvalproductie komt Steelcase opnieuw dichter in de buurt van de doelstelling om zijn ecologische voetafdruk in 2020 met 25 procent te hebben verminderd.

    www.steelcase.com

    Deel op Social Media

27-11-2014 10:00
Bruynzeel Storage Systems is genomineerd voor de titel ‘Best Managed Company’. Deze erkenning wordt jaarlijks uitgereikt aan de best geleide ondernemingen in Nederland binnen het groot- en middenbedrijf.
 
Het Best Managed Companies programma richt zich op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een omzet van minimaal 15 miljoen euro over 2013 en waarvan het management een aandeel in het bedrijf heeft of zelfstandig bevoegd is. Een regionale jury, bestaande uit vertegenwoordigers van VNO-NCW en vooraanstaande ondernemers uit de regio, nam het afgelopen jaar de strategie, bedrijfsvoering en resultaten van Bruynzeel Storage Systems grondig onder de loep.
De analyses werden met behulp van het Business Maturity Model (BMM) en de ING-Conditietest uitgevoerd. De mate van innoverend ondernemen vormde binnen deze analyse de bindende factor.
 
Inmiddels is de derde fase van het BMC-programma aangebroken: het selectieproces. De dossiers van de door de regionale jury genomineerde bedrijven zijn overhandigd aan de landelijke jury. Deze jury bestaat uit VNO-NCW Nederland, TiasNimbas Business School en gerenommeerde bestuurders en ondernemers.
 
De landelijke jury maakt vrijdag 5 december bekend welke bedrijven een jaar lang de titel ‘Best Managed Company’ mogen dragen. Tijdens de Awards Ceremony in januari 2015 worden de winnaars van de titel ‘Best Managed Company’ formeel gehuldigd. Bruynzeel is uiteraard trots op de nominatie en kijkt reikhalzend uit naar de bekendmaking op 5 december.

Deel op Social Media

27-11-2014 8:45
Sinds 2 jaar werken kantenspecialist Ostermann en de fabrikant van decoratief plaatmateriaal Pfleiderer samen als het gaat om kantenband. Onlangs was de gehele buitendienst van Pfleiderer – voor een internationale sales meeting – op bezoek in Bocholt en liet zich daar overtuigen van de buitengewone service van de kantenspecialist. 
 
Vanwege de nieuwe structuur in het bedrijf heeft Pfleiderer als Europa’s toonaangevende fabrikant van decoratief plaatmateriaal in 2012 afscheid genomen van het eigen programma kantenband. Om dit op te vullen levert Ostermann, als speciaal gekwalificeerde partner voor keuken-, meubel- en interieurbouwers, de perfect passende kanten bij de omvangrijke Pfleiderer-collectie.  
 
Om de medewerkers van Pfleiderer de omvangrijke services en prestaties van Ostermann achter de schermen te laten zien, vond de sales meeting dit jaar plaats bij de kantenspecialist in Bocholt. Op deze manier konden alle medewerkers persoonlijk kennis maken en zich overtuigen van de snelle en omvangrijke service. De kantenspecialist levert kanten vanaf een lengte van 1 meter en in alle breedtes tot 104 millimeter doorgaans binnen 24 uur. 
 
In het kader van de bedrijfsbezichtiging werden zowel het in 2012 ingewijde hoogbouwmagazijn bezocht alsook het in aanbouw zijnde nieuwe hoofdkantoor van vier verdiepingen. Afgerond werd de rondleiding door de bezichtiging van de afdeling verkoop met ruim zestig werkplekken en met een uitstapje naar de afdeling confectie. Hierdoor konden de bezoekers zich een beeld vormen over de snelle leverservice en over de talrijke kantbewerkingen, die de kantenspecialist aanbiedt. 

Fotobijschrift: 
Dagmar Daxenberger en Philipp Mayrhauser (beide van Ostermann) hadden de complete buitendienst van Pfleiderer voor een bezoek bij kantenspecialist Ostermann uitgenodigd. Verkoopleider van Pfleiderer Werner Ebenhoch (helemaal links) en bedrijfsleidster van Ostermann Dagmar Daxenberger (1e rij, 3e van links) waren over de sales meeting uiterst tevreden.
 
26-11-2014 10:30

Casala heeft, na de winst met Monolink, een tweede German Design Award 2015 gewonnen voor het innovatieve nummeringssysteem Zifra. De jury bekroonde de Zifra met de titel ‘Excellent Product Design’, in de categorie ‘Office’, vanwege de innovatieve en speciaal ontwikkelde technologie.

Zifra’s digitale display behoeft geen batterij of kabel. Enkel bij het nummeren van de stoelen wordt een puls overgedragen door de afstandsbediening."Het unieke nummeringssysteem maakt het mogelijk om zaalstoelen eenvoudig en snel te nummeren. Men loopt simpelweg met de afstandsbediening langs de stoelen en de rijnummering wordt automatisch overgebracht. De displays zijn duidelijk leesbaar en kunnen op iedere stoel worden bevestigd. Het systeem is tevens schok- en waterbestendig, onderhoudsvrij en garandeert een lange levensduur."

Zifra deed enkele jaren geleden zijn intrede in de projectmarkt en is hier inmiddels niet meer weg te denken. Tijdens de Orgatec 2014 introduceerde Casala Zifra II. De nieuwste generatie in digitale stoelnummering, met nog meer functionaliteiten in een groter formaat. Zifra is een ontwerp van het Casala Design Team.

www.casala.nl

Deel op Social Media

26-11-2014 9:55

Leidinggevenden van morgen zien veel belang in de verdere ontwikkeling van Circulaire Economie (CE). Dit bleek tijdens een discussiemiddag over dit onderwerp voor young professionals georganiseerd door Gispen.

De invoering van CE staat nú al hoog op de agenda bij een aantal toonaangevende bedrijven en organisaties. Massale invoering blijft echter een kwestie van lange adem. De young professionals willen zelf dit proces graag versnellen "Het is zeker uit de stoffige hoek, maar het mag nog wel wat sexier", zo luidde een van de adviezen.

De discussie vond plaats op een 100 jaar oude salonboot, die zich met een hybride motor door de Amsterdamse grachten voortbewoog. Symbolischer kon bijna niet. Duurzaamheid stond namelijk centraal tijdens deze middag en met name de circulaire economie. Hoe was de stand van zaken met de invoering en welke rol zagen de young professionals voor zichzelf? Het besef dat het gebruik van grondstoffen eindig is, zorgt op dit moment voor een razendsnelle omslag van denken binnen het bedrijfsleven en overheid, bleek al snel tijdens de discussie. Toch moeten er nog steeds veel gebeuren wil CE algemeen gemeengoed zijn in Nederland.

CE streeft een economisch en industrieel systeem na, dat de herbruikbaarheid van producten, grondstoffen en het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen als uitgangspunt neemt en waardevernietiging in het totale systeem minimaliseert. Gispen staat achter deze uitgangspunten: "Gispen streeft ernaar om gebruik te stimuleren en daarmee waardevoller te maken dan eigendom. Het design van producten en concepten gaat uit van circulaire principes en maakt waardevermeerdering (upgrading en toevoeging) op een later moment niet alleen mogelijk maar zelfs logisch. Circulaire principes worden nu al zo veel mogelijk in de bedrijfsvoering ingepast. Daar waar mogelijk worden samenwerkingsverbanden gezocht."

Gispen participeert zelf in het EU project Use-it-Wisely, dat het gebruik van kennisgebaseerde, milieuvriendelijke, post-productie services als uitgangspunt heeft. Ook ontwikkelt de Culemborgde inrichter samen met TNO passende businessmodellen.

www.gispen.nl

Deel op Social Media

19-11-2014 9:00

Opmerkelijk nieuws: Toon Mampaey begint op 17 november bij Nice Price Office als directeur. Mampaey was tot voor kort verbonden aan SBSeating als commercieel directeur voor de merken RH, HAG en RBM.

Het bedrijf Nice Price Office heeft in 2014 een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt met de verhuizing van haar showroom naar Breda, het introduceren van succesvolle nieuwe producten, een nieuwe brochure en vanaf volgende week online een nieuwe webshop. Door al deze ontwikkelingen en de succesvolle samenwerking met haar dealers wist Nice Price Office afgelopen jaar een prachtige groei te realiseren.

Met de komst van Toon Mampaey heeft het bedrijf Nice Price Office de doelstelling om zich nog verder te ontwikkelen tot een stabiele en betrouwbare partner en wil het de nummer 1 dealerpartij met voorraadproducten van Nederlands fabrikaat worden.

www.nicepriceoffice.nl

Deel op Social Media

19-11-2014 8:30

Tijd om even een fimpje te kijken? Kijk wat de bekende architect Jean Nouvel te vertellen heeft over het modualire opbergsysteem dat hij ontwierp voor de Italiaanse fabrikant Unifor.De producten van Unifor worden in Nederland op de markt gebracht door SV in Rotterdam.

www.sv.nl


Deel op Social Media

18-11-2014 11:50

Met het oog op een bredere marktpenetratie is Gispen sinds enige tijd een samenwerking aangegaan met gevestigde kantoorinrichters met een regionale bekendheid.

“Op die manier wordt de kracht van het merk Gispen en de kwalitatief hoogwaardige producten en diensten gecombineerd met de kracht van een regionaal goed ingevoerde inrichter”, aldus een woordvoerder.

Voor een verdere invulling van de regionale verkooppunten is Gispen nog altijd op zoek naar geïnteresseerde professionele regionale kantoorinrichters.

Het netwerk bestaat op dit moment uit de volgende tien verkooppunten: Wout Monseurs (Breda), Balista (Eindhoven), De Pyramide (Oude Haske), Dock84 (Apeldoorn), GZ OfficeXperience (Zaandam), Wuestman (Harderwijk), Inreda project + interieur (Meppel), Kato Kantoorinrichting en Projecten (Enschede), Profile Project (Rijswijk) en UP kantoor- & projectinrichting (Maasdijk).

www.gispen.nl

Deel op Social Media

18-11-2014 8:30

Casala heeft een German Design Award 2015 gewonnen, in de categorie ‘Office’. De titel ‘Excellent Product Design’ is door de jury toegekend aan Monolink. Deze kunststof stoel, uit één stuk vervaardigd, bevat een geïntegreerd systeem dat zowel koppelen alsook stapelen mogelijk maakt.

Monolink is de eerste kunststof stoel met één systeem voor koppelen en stapelen, waardoor hij razendsnel kan worden geplaatst en opgeborgen. Hierdoor is hij breed inzetbaar; van de kleinste kantine, tot de grootste congreszaal. Het is een praktische en visueel aantrekkelijke stoel die licht, stabiel en comfortabel is. Monolink is verkrijgbaar in twee uitvoeringen; met een kunststof of gestoffeerde zitting. De stoel is er in drie verschillende kleuren, de kunststof zitting in zes kleuren. Tijdens de Orgatec 2014 presenteerde Casala een bijzondere, stijlvolle toevoeging op de bestaande Monolink collectie. Vanaf 2015 zal de productrange worden uitgebreid met een houten zitting in beuken-, eiken- en walnootfineer. Monolink is een ontwerp van Martin Ballendat.

De German Design Award is één van de meest prestigieuze, internationale designprijzen. De jury wordt vertegenwoordigd door deskundigen uit verschillende disciplines uit het bedrijfsleven, de wetenschap en designindustrie. The German Design Council verzorgt de organisatie van de German Design Award.

Casala ontwikkelt projectmeubelen, meubelen die ingezet worden waar design zich functioneel moet bewijzen. In congreszalen, kerken en kantoren, op universiteiten, bij overheden en in zorgcentra. Het productieproces en de toegepaste materialen voldoen aan de huidige milieustandaarden. Het hoofdkantoor van Casala is gevestigd in Culemborg, Nederland. Daarnaast heeft Casala verkoopvestigingen in Duitsland, Engeland en Frankrijk en is wereldwijd actief in meer dan twintig landen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel op Social Media

17-11-2014 8:00

De geruchten waren er al; gisteravond werden ze bevestigd: Markant maakt een doorstart. Directeur Jan Beltman heeft samen met externe investeerders de aciva van de curator overgenomen. Ook is een kapitaalinjectie gedaan.

Met de al verwachte doorstart blijven er in Nederland 32 banen behouden. Bij de buitenlandse vestigingen in Maleisië en Australië zouden 48 mensen aan het werk kunnen blijven. 

Wie de externe investeerder is, is niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat deze externe partij verantwoordelijk is voor 80 procent van de noodzakelijke kapitaalinjectie.

www.markantoffice.com

Deel op Social Media

14-11-2014 16:10

Kantoorinrichter Ahrend neemt het voortouw binnen de Cradle to Cradle-benadering met een nieuwe standaard in poederlakken. CEO Eugène Sterken zal tijdens het C2C Innovation Celebration & Product Symposium op 14 november 2014 in New York spreken over de nieuwe duurzame ontwikkelingen binnen het bedrijf.

"Ik ben blij dat we met Ahrend een nieuwe standaard creëren en hiermee een benchmark zetten binnen de industrie. Door een stap vooruit te denken hebben we nu een product dat zelfs de veiligheidsnorm van kinderspeelgoed overschrijdt", aldus Eugène Sterken

Ahrend werkt al 25 jaar aan duurzame oplossingen en heeft inmiddels 'indrukwekkende resultaten' behaald.  Door het standaardiseren van non-toxische lakken binnen de productlijnen laat het bedrijf naar eigen zeggen zien voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid en te investeren in zowel mens als milieu. "Ahrend staat garant voor een gezonde en veilige werkomgeving. Met een circulaire economie als visie streeft het bedrijf naar de meest duurzame oplossing: producten
van tijdloos design en dusdanige kwaliteit dat ze eindeloos kunnen worden hergebruikt."

Derhalve introduceert het merk een serie non-toxische lakken in een basispallet, die ontwikkeld zijn vanuit de Cradle to Cradle- filosofie. De lak is geschikt om toe te passen binnen Cradle to Cradle- gecertificeerde producten op 'Gold Level'.
De non-toxische poederlakken van Ahrend zijn niet belastend voor mens en milieu. Poederlak is vergeleken met natte lak al vele malen minder milieubelastend omdat het geen oplosmiddel bevat. Daarnaast zijn milieubelastende en voor de gezondheid schadelijke stoffen (zogeheten ‘red substances’) vervangen door onschadelijke varianten.

www.ahrend.nl

Deel op Social Media

12-11-2014 9:11

Drentea Office Furniture uit Emmen heeft per 1 november een volledig nieuwe ‘Drentea Experience’ showroom geopend. Drentea Office Furniture uit Emmen ontwerpt, produceert en levert kantoor- en projectmeubelen voor innovatieve werkomgevingen.

De Experience showroom is volledig gericht op de kernwaarden van de nieuwe economie: samenwerking, innovatieve techniek en duurzaamheid. Bert Top, directeur van Drentea: "Naast een hoge mate van hospitality zijn dit de belangrijkste waarden die we als bedrijf willen communiceren." 

Er kan gebruik gemaakt worden maken van vrije multifunctionele ruimten. "Deze zijn thematisch opgezet en geschikt om flexibel te werken. De activiteit bepaalt welke ruimte gekozen wordt. Bezoekers en gebruikers zijn vrij om te zitten, te werken en te ontmoeten waar ze maar willen. Alles is ingericht met in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde producten en concepten."

Duurzaamheid wordt volgens Drentea op een unieke en praktische wijze ingevuld; de gehele showroom wordt verlicht met duurzame, dynamische LED-verlichting. Deze verlichting wordt in samenwerking met Emmlight uit Emmen  grotendeels in Emmen geproduceerd. 
"De gebruikte energie wordt zelf gegenereerd middels zonnepanelen op het 20.000 vierkante meter grote dak van de productiehal. Het terrein rondom de fabriek wordt in nauwe samenwerking met AOC Terra, de Stichting ANV Drenthe ‘Bloemrijke Akkers’ en de Provincie geheel ontwikkeld tot een groene parkachtige omgeving waar personeel en bezoek kunnen ontspannen, zich kunnen laten informeren over groene leerprojecten en waarmee een prachtig stuk natuur wordt gecreëerd in de industriële omgeving."

De Drentea-producten die gepresenteerd worden zijn ontwikkeld en geproduceerd volgens de laatste normen en eisen op het gebied van ergonomie, kwaliteit en duurzaamheid. "De basis ligt hier in het gedachtengoed van de ‘circulaire economie’. Voor Drentea betekent dit het behoud van waarde en hergebruik van producten en grondstoffen. Ons eigen ‘Green Office Furniture’ is volledig gebaseerd op deze gedachte. In combinatie met ons hypermoderne machinepark en investeringen in efficiency en logistiek ziet Drentea met vertrouwen de toekomst tegemoet."

www.drentea.nl

Deel op Social Media

12-11-2014 8:45

Gispen heeft een mooie order gescoord voor het‘leegmanagen’ van dertien panden van Gemeente Utrecht, in totaal 80.000 vierkante meter. Deze dienst van Gispen, GreenLife, wordt uitgevoerd door Gispen Outlet.

Gemeente Utrecht gunt Gispen de order wegens onder meer de Groene Kaart, het milieu-effectrapport, dat aansluit bij de duurzaamheidseisen van de gemeente. Dit rapport verantwoordt tot op de laatste bureaustoel hoe maatschappelijk verantwoord het gebouw leeg wordt opgeleverd.

"Bij de retourname wordt altijd de beste combinatie gemaakt tussen hergebruik, recyclen of afstorten", aldus Gispen. "Deze opties worden per product of onderdeel goed bekeken. De Locatie Index geeft een goed beeld bij complexe uithuissituaties. Het omvat een overzicht van benodigde mankracht, te gebruiken materialen tot aan het verzorgen van de benodigde vergunningen."

Bij een herhuisvestingstraject of verbouwing is het ‘leegmanagen’ van het gebouw vaak een aandachtspunt. "Leegmanagen is namelijk breder dan alleen het opkopen of afvoeren van meubilair: van opnieuw inzetten of aanpassen, tot het compleet leeg en bezemschoon opleveren van de locatie. Met GreenLife wordt het hele proces tevens op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier uitgevoerd."

GreenLife is een van de diensten die onder coördinatie van Gispen Outlet wordt uitgevoerd. Daarmee wordt geborgd dat het hele proces verloopt volgens Gispen duurzaamheids-richtlijnen.

www.gispen.nl

Deel op Social Media

12-11-2014 8:30

Meubelfabrikant Leolux opent binnenkort zijn eerste zogenaamde 'Select Store'. Op donderdag 4 december wordt de eerste vernieuwde Leolux-winkel - Van Waay Interieurs in Benthuizen - geopend worden.

"Met de komst van de Leolux Select Stores kunnen we de consument op weg helpen naar een winkel met een courante collectie en adviseurs met actuele kennis van de Leolux collectie", stelt Hans Filippini, Leolux.
Corné van Waay, eigenaar van Van Waay Interieurs zegt enorm blij te zijn met de totaal vernieuwde Leolux shop. "Zo kunnen we onze klanten nóg beter inspireren en van dienst zijn."

Ter gelegenheid van de opening zal er op donderdagmiddag 4 december speciaal voor genodigden een aantal presentaties verzorgd worden, waarin onder meer duidelijk gemaakt zal worden waarom Leolux kiest voor een nieuw dealer-concept en wat de meerwaarde is van de Select Stores.

www.leolux.nl

Deel op Social Media

10-11-2014 9:30

Vandaag, maandag 10 november, wordt de showroom van Pastoe officieel geopend. Op de bekende plek Rotsoord 3 te Utrecht, maar een nieuwe locatie in het gebouw, op de begane grond aan de voorzijde. "Symbolisch voor de nieuwe richting van Pastoe", aldus het bedrijf. "We gaan onze fabriek meer openstellen voor de interactie met de omgeving."
 
"Pastoe heeft altijd voorop gelopen in design, functionaliteit en kwaliteit, dat gaat niet veranderen. Wat we wel gaan veranderen is onze collectie. Er gaan modellen verdwijnen die hun volle cyclus doorlopen hebben. Er zijn modellen die een make-over nodig hebben en modellen met onbenutte potentie. Kortom, veel om met u te delen en een goede gelegenheid elkaar te ontmoeten."

www.pastoe.nl

Deel op Social Media

10-11-2014 9:00

Bene Belgium vierde onlangs het 10-jarige jubileum. Ter gelegenheid van het jubileum werd de bijeenkomst Co-creating Tomorrow gehouden in het nieuwe hoofdkantoor van de logistieke partner Potiez-Deman.

Sinds 2004 is Bene actief op de Belgische markt. De showroom bevindt zich in ‘the corporate village’ te Zaventem, België. “Met meer dan 100.000 vierkante meter kantoorruimten is dit één van de grotere kantoorprojecten aan de toegangspoort van de internationale luchthaven van Brussel”, aldus een woordvoerder van Bene.

Sinds 2012 heeft Bene Belgium een exclusief samenwerkingscontract met de logistieke expert Potiez-Deman. In het hoofdkantoor van dit bedrijf hield Bene recentelijk een bijeenkomst over ‘co-creating’. “Co-Creation is geen toverwoord meer, maar de nieuwe betekenis van teamwork”, de woordvoerder van Bene. “Moeilijke taken en projecten vereisen teamwork. Diegene die ´co-creative´ is, levert een toegevoegde waarde aan het team en het project. Zones en plaatsen voor informele communicatie zoals cafetaria, lounge en andere ‘we-places’ zijn belangrijk, zodat ideeën hun vrije loop kunnen gaan. Nieuw zijn ruimtes voor samenwerking en co-creation. Deze ondersteunen, door hun design en intelligente uitstraling, de interactie en de dynamiek binnen de groep.“

Bene toonde tijdens het evenement een aantal oplossingen die aansluiten op deze ontwikkeling. “De Timba-tafel is het nieuwe middelpunt van het kantoorlandschap, die bijdraagt tot een huiselijke sfeer en een vlotte communicatie bevordert. Verschillende zit- en stamogelijkheden zoals de Bay chair, de Parcs causeway of de nieuwe Timba Stool nodigen uit om regelmatig van werkhouding te veranderen en zorgen voor dynamiek in het bureau.Intelligent Media-Support maakt het samenwerken eenvoudiger, sneller en efficiënter.“
Hoe intelligente mediatechnologie eruit kan zien, kon men ontdekken bij de Bene Nice Wall powered by we-inspire. “Aan deze interactieve wand kunnen meerdere personen gelijktijdig samenwerken, dit stimuleert creatieve ideeën en brainstorming.”

www.bene.com

Deel op Social Media

10-11-2014 8:30

Kersttijd betekent sprookjestijd, ook in het VitraHaus in Weil am Rhein, dat volgens fabrikant Vitra vanaf medio november in een 'betoverde werel'd verandert, waarin 'klassieke sprookjes wachten om ontdekt te worden'.

Volgens de traditie van de papierknipkunst, die in Azië ontstond en in de 19e eeuw ook in Europa haar intrede maakte, verbergen talrijke verhalen zich achter silhouetten van filigrane patronen. "Decoratieve en originele accessoires zoals de Eames House Bird van Charles en Ray Eames of de Toto Wooden Dolls van Kaj Franck bieden daarbij niet alleen inspiratie voor het ideale kerstcadeau, maar geven ook hints om het uitgebeelde sprookje te achterhalen", aldus Vitra.

Naast kaarsen en sparrengroen dragen himmeli – geometrische sculpturen die volgens oude Scandinavische traditie uit stro vervaardigd worden – bij aan een Scandinavische kerstsfeer. "Op 30 november en 7 december 2014 hebbben bezoekers de gelegenheid om in workshops van het Vitra Design Museum een eigen himmeli te maken en ze deel te laten uitmaken van een installatie in de Dome."

www.vitra.com

Deel op Social Media

09-11-2014 15:30

Vanaf 1 november 2014 zijn EromesMarko, producent en leverancier van inrichtingen voor leer- en werkomgevingen, en KG & Rolf, specialist in de inrichting van kleuterklassen en de kinderopvang, een exclusieve samenwerking gestart. Het doel van deze samenwerking ligt in het optimaal kunnen voorzien in inrichtingsoplossingen, gebaseerd op een pedagogische en didactische visie, voor de opvang van en het onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar.

"In toenemende mate zien we in Nederland voorzieningen ontstaan waar kinderen van 0-12 jaar voor zowel opvang als onderwijs naar toe gaan, zoals Integrale Kindcentra en Brede scholen", meldt een woordvoerder namens de beide bedrijven. "Naast het bieden van een goed pedagogisch klimaat en moderne spel- en leermaterialen, is het realiseren van een eigentijdse speel-, leer- en werkomgeving erg belangrijk voor de kwaliteit van onderwijs en kinderopvang."

Directeur Ellen ter Horst van KG & Rolf: "De assortimenten van KG & Rolf en EromesMarko vullen elkaar goed aan. We hebben gemerkt dat we met een combinatie van onze producten, onze klanten in het basisonderwijs en de kinderopvang veel keuze kunnen bieden, gericht op de laatste inzichten op het gebied van ergonomie, vormgeving en veiligheid."

EromesMarko richt zich op het aanbieden van inrichtingen voor basis- en vervolgonderwijs. KG & Rolf is gespecialiseerd in de inrichting en vernieuwing van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, onderbouwgroepen en BSO’s. Met de combinatie van de jarenlange ervaring van beide bedrijven op het gebied van de inrichting van speel-, leer- en werkruimtes voor ieder type onderwijs en kinderopvang, worden nu krachten, kennis en expertise gebundeld en kunnen klanten bij één organisatie terecht.

Directeur Arnoud van Spijk van EromesMarko over de nieuwe samenwerking: "De ontwikkelingen in het onderwijs voltrekken zich in hoog tempo. Nog niet zo lang geleden was de vraag nog puur gericht op stoelen, tafels en kasten. Nu is de vraag: hoe kunnen we in de huidige omstandigheden het beste les geven? Hoe verbeteren we de kwaliteit van onderwijs? Hoe kunnen we ons schoolgebouw rendabel maken? Wij helpen onze klanten graag met al deze vraagstukken. Samen met de gespecialiseerde adviseurs van KG & Rolf kunnen wij nu ook klanten beter bedienen in de kinderopvang en bij kleutergroepen in het basisonderwijs."

www.eromesmarko.nl

www.kgrolf.nl

Deel op Social Media

07-11-2014 15:00

De opleiding Hogere Huisvestingskunde (HHK) van Office Academy heeft weer drie deelnemers mogen feliciteren met een succesvolle afronding van hun cursusjaar. Vanmiddag (vrijdag 7 november) namen Dorien Pelgröm, Dennis Kroes en Angelique Peppinck hun diploma in ontvangst.

De drie cursisten verkregen hun diploma na een succesvolle presentatie van hun afstudeeronderzoek. Pelgröm onderzocht de mogelijkheden voor 'anders werken' bij haar eigen werkgever Witteveen + Bos, Kroes presenteerde een huisvestingsadvies voor Search & Find, en Peppinck presenteerde een onderzoek naar de centralisatie van de afdelingen HRA en FA bij Visio.

De HHK is het kroonjuweel van opleidingsinstituut Office Academy. Cursisten worden geacht na afronding van de opleiding op hoog niveau huisvestingsadvies te kunnen geven. Behalve de HHK biedt Office Academy ook een Basiscursus Inrichtingskunde (BIK) aan, alsmede een reeks eendaagse cursussen, gericht op het verbeteren van competenties op het gebied van huisvesting in de zakelijke sector. De opleidingen en cursussen worden zonder uitzondering verzorgd door ervaren mensen uit de praktijk.

www.officeacademy.nl

Deel op Social Media 

05-11-2014 16:30

Casala heeft voor Zifra II een AIT Award ontvangen. Deze onderscheiding is toegekend vanwege het intelligente en gebruikersgerichte nummeringssysteem. "Het systeem is solide in het zitmeubel geïntegreerd en toont de gebruiker direct herkenbare en relevante informatie", aldus een woordvoerder van de fabrikant

De AIT Award in de categorie Architecture + Office is op dinsdag 28 oktober jl. tijdens de Orgatec  in Keulen uitgereikt. Zifra II is de opvolger van het succesvolle nummeringssysteem Zifra I. "Het nieuwe, innovatieve nummeringssysteem biedt nog meer functionaliteiten in een groter formaat. Naast het weergeven van stoelnummering kunnen ook rijnummering en bedrijfslogo’s worden getoond.  Het vertrouwde, efficiënte systeem van Zifra I zonder batterij, blijft echter behouden. Zifra II is tevens onderhoudsvrij en garandeert een lange levensduur."

De AIT Innovation Award Architecture + Office wordt toegekend door een jury bestaande uit bekende architecten en designers. Het is een erkenning voor hoogwaardige kwalitatieve producten die in bepaalde mate overeenkomen met de behoeftes van architecten. De nadruk ligt hierbij op het belang van de kwaliteit van de architectuur.

www.casala.nl


Deel op Social Media

05-11-2014 14:00

Tijdens het eerste semester van 2014 realiseerde de Belgische meubelindustrie een omzet van 1.153,7 miljoen euro, dit is 0,8 procent meer dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Hiermee noteert de sector opnieuw een lichte stijging van de omzet, nadat deze in 2013 met 3,6 procent was gedaald.

Dat meldt Fedustria, de federatie van de Belgische textiel-, hout- en meubelindustrie. "Aangezien de afzetprijzen met 0,9 procent zijn gestegen, is de economische activiteit in volume gestabiliseerd op het niveau van vorig jaar", stelt een woordvoerder. "Uit de omzetevolutie per kwartaal kunnen we afleiden dat de conjunctuur een voorlopige piek bereikt heeft in het eerste kwartaal van 2014, toen de omzet met 3,2 procent toenam. Jammer genoeg was deze herleving slechts van korte duur. De verzwakking van de Europese economie en het dalende consumentenvertrouwen hadden ook hun effect op de Belgische meubelindustrie, die tijdens het tweede kwartaal van 2014 haar omzet met 1,5 procent zag dalen."

Tijdens het eerste semester van 2014 investeerde de Belgische meubelindustrie 42,0 miljoen euro, dit is 0,2 procent meer dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De bezettingsgraad van de productiecapaciteit in de Belgische meubelindustrie bereikte een dieptepunt van 67,1 procent in het vierde kwartaal van 2013. "Sindsdien is deze indicator terug opgeklommen tot 78,6 procent in het tweede kwartaal van 2014."

Volgens de maandelijkse enquête van de Nationale Bank van België stegen de ontvangen bestellingen in de Belgische meubelhandel tijdens de eerste 8 maanden van 2014 met 3,3 procent. Op maandbasis blijven de meubelverkopen in België een vrij grillig en volatiel patroon volgen, terwijl de sector best wel gebaat zou zijn bij wat meer stabiliteit.

"Tijdens de eerste 6 maanden van 2014 bedroeg de totale Belgische meubeluitvoer 634,6 miljoen euro, wat een daling met 3,4 procent vertegenwoordigt ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar." De belangrijkste exportmarkten voor de Belgische meubelindustrie zijn momenteel Frankrijk (42,0 procent van de totale meubeluitvoer), Nederland (28,1 procent) en Duitsland (9,1 procent). In lijn met het positieve consumentenvertrouwen in het Verenigd Koninkrijk is ook de Belgische meubelexport naar dit land fors toegenomen met maar liefst 19,0 procent.

Volgens het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en het Federaal Planbureau kan de groei van de Belgische economie in 2014 worden geschat op 1,1 procent. In 2015 zou de economische groei in België aantrekken tot 1,5 procent. "Op sectorniveau zal de invloed van de verwachtte conjunctuurverbetering wellicht niet meer voelbaar zijn in 2014. De meubelsector reageert als producent van duurzame consumptiegoederen immers steeds met wat vertraging op de macro-economische conjunctuurbewegingen."


www.fedustria.be

Deel op Social Media


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >