Nieuws


29-01-2014 12:00

De Mechelse meubelfabrikant Bulo heeft met het meubel O Mr. President de OVAM EcoDesign Award 2013 gewonnen. De prijs maakt deel uit van de Henry van de Velde Awards en is volgens de Belgische fabrikant een erkennig van 'het tijdloze, degelijke ontwerp en het sterke marketingverhaal achter het product'.

Het tafelblad van het kindermeubel bestaat uit gerecycled kwaliteitshout uit de Bulo fineerproductie. Door het gebruik van hout is er vrijwel geen uitstoot van CO2 tijdens de productie van het tafeltje. "Uit de O Mr. President verpakking van gerecycleerd karton haal je een klein kamerscherm en krukje waar kinderen zelf mee kunnen spelen en invulling aan kunnen geven."

Bulo biedt 50 jaar gebruiksgarantie op het meubel. Volgens de fabrikant kan het ook perfect ingezet worden als bijzettafel op een studentenkamer of in de woonkamer met enkele reismagazines.

O Mr. President by Bulo

Jan Aerts, creative director: "O Mr. President moet ons eraan herinneren dat werken een verrijkende ervaring zou moeten zijn net als spelen. De berichtgeving over werken negatiever dan ooit, maar O Mr. President dat we moeten blijven spelen, ongeacht de leeftijd. Het is een statement dat innovatie en ondernermschap stimuleert. Alle Bulo waarden zijn verzameld in dit ene meubel, in al zijn eenvoud overkoepelt het eigenlijk al onze collecties."

O Mr. President by Bulo

In de toekomst zal Bulo de wisselwerking tussen werken en spelen blijven stimuleren. "De Werkplaats langs de E19 in Mechelen is een plek ter inspiratie en exploratie van Werken, waar het bedrijf in dialoog wil gaan met architecten en ondernemers. O Mr. President by Bulo

29-01-2014 10:00

De afgelopen periode heeft Casala achter de schermen aan een nieuwe website gewerkt. De nieuwe website is qua uitstraling in de vertrouwde huisstijl en heeft volgens de projectmeubelfabrikant een nog betere aansluiting op de huidige online mogelijkheden, zoals leesbaarheid op tablets en smartphones.

 

Enkele nieuwe website functies:

•     Ondersteuning voor mobiele toegang

•     Bredere filtermogelijkheden met betrekking tot producteigenschappen en inzetbaarheid

•     Bredere onderverdeling van het huidige productassortiment

•     Directe hoge resolutie beeldmateriaal download van onze productportfolio

•     Directe aanbevelingsbutton naast ieder product

•     Gestructureerde zoekmachine die naast het zoeken op productnaam, de mogelijkheid biedt om op artikelnummer te zoeken

 

Met de lancering van de nieuwe website is de LinkedIn-pagina geüpdatet en is er tevens een YouTube-kanaal opgezet. Hier bevindt zich een overzicht van de beschikbare Casala-films.

27-01-2014 16:00

De Duitse kantoormeubelsector heeft over het afgelopen jaar een omzet geboekt van 2.111 miljard euro. In vergelijking met het voorgaande jaar betekent dit een stijging van 0,4 procent. Dat meldt de Duitse website euwid.de.

Aanvankelijk werd rekening gehouden met een forse krimp van 5 procent over 2013. Maar de negatieve verwachtingen bleken dus niet terecht. de groei is met name te danken aan renovatie-projecten, die in Duitsland (net als in Nederland) momenteel een belangrijk deel van de projectmarkt uitmaken. Voorts is de stijging volgens een zegsman te danken aan de opkomst van de flexibele werkplek in niet-kantooromgevingen.

Voor het jaar 2014 verwacht de branchevereniging Handelsverbands Bürowirtschaft und Schreibwaren (HBS) voor de sector een groei van 3 procent.

27-01-2014 10:00

Jonge designer Tomas Schietecat (afgestudeerd in 2009 Industrial Design) heeft vanschie01  ontworpen. Vanschie01 is een innovatief ontwerp dat bestaat uit losse aluminium delen die met een industriële laser zijn gesneden. De delen schuiven precies inelkaar zodat de kast een groot gewicht kan dragen. Weinig materiaal en makkelijk in elkaar te zetten.
 
Schietecat wil de eerst oplage op de markt brengen via crowdsourcing, en zo een groot publiek bekend maken met de mogelijkheid van productie op maat zonder grote investeringen vooraf.  Het basismodel is naar eigen inzicht verder te customizen. Maar pas als vanschie01 zich bewijst doordat minimaal 6 kopers zich melden, wordt vanschie01 daadwerkelijk geproduceerd.
 

 

 

 
 

 

Tomas Schietecat(1983, Breda) studeerde Industrial Design in Eindhoven en Delft. In 2009 heeft hij zijn diploma behaald. Nu is hij werkzaam als productontwerper bij een leverancier van meubels voor in de buitenruimte. Door middel van croudsourcing heeft hij de mogelijkheid om een eigen product op de markt te brengen. Daarnaast is Tomas actief voor de beroepsgroep nederlandse ontwerpers  (BNO). Naast straatmeubilair realiseerde hij producten als een bakfiets voor gebruik op het platteland van Ghana en een espresso-set uit duurzaam materiaal.

 

23-01-2014 10:17

Bene heeft een mega-order binnengehaald. De opdracht zou weleens een reddingsboei kunnen zijn voor de Oostenrijkse producent van kantoormeubilair, die sinds enige tijd in zwaar weer zit.

De opdracht in Abu Dhabi is de grootste in de geschiedenis van het beursgenoteerde bedrijf, meldt Bene op de eigen website. Voor het hoofdkantoor van het nationaal oliebedrijf (Adnoc) gaat Bene maar liefst 27 kilometer scheidingswanden leveren, verdeeld over 54 etages.

Rudolf Payer, CFO van Bene, doet geen uitspraken over de omzet die met de opdracht gemoeid is. Het mag duidelijk zijn dat het om een miljoenenopdracht gaat.
Eind 2014 moet het gebouw in Abu Dhabi gereed zijn en daarna kan Bene de scheidingswanden plaatsen.Bene, dat al meer dan 200 jaar bestaat, streeft ernaar om dit boekjaar 2014-2015 uit de rode cijfers te komen. Opdrachten als deze zijn daarvoor essentieel. Om weer winst te maken wordt een omvangrijke reorganisatie uitgevoerd.

http://bit.ly/LJLklx

22-01-2014 9:04

Januarimaand cijfermaand. Diverse fabrikanten maken dezer dagen hun cijfers bekend. Via de Duitse website euwid-möble.de werd afgelopen week bekend dat stoelenfabrikant Interstuhl licht krimpt. Het bedrijf realiseerde over het afgelopen jaar een omzet van 117 miljoen euro, hetgeen een omzetdaling van 0,9 procent inhield.

Hiermee presteerde de fabrikant slechter dan in 2011 en 2012, toen met 650 medewerkers (nu 615) een omzet van 118 miljoen euro gehaald werd. Niettemin ligt de omzet over 2013 boven het 'Vorkrisenniveau' van 2008, toen een totale omzet van 115,5 miljoen euro werd behaald.

Het strategische omzetdoel van de fabrikant ligt volgens euwid-möble.de rond de 150 miljoen euro. Om dit te bereiken werd al in de zomer van 2013 een meerjarenplan geïnitieerd, dat onder meer bepaalt dat de 615 medewerkers in de periode 2013-2017 afzien van hun vakantie- en kerstuitkering. Hier staat tegenover dat hetbedrijf het personeel een baangarantie heeft gegeven tot 2017 en bovendien minimaal 12 miljoen euro investeert in de productielocatie in Meßstetten-Tieringen.

Producten van Interstuhl worden in Nederland op de markt gebracht door Velto in Zoeterwoude.

22-01-2014 8:36

Met de zestiende editie van de vakbeurs Facilitair 2014, die op 15, 16 en 17 januari plaatsvond in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, is de facilitaire sector het jaar 2014 goed begonnen. Dat zegt de organisatie van het evenement.

Aan het evenement namen 351 standhouders deel. Daarnaast werd het bezocht door 17.870 bezoekers. Hoewel zowel de bezoekers als de standhouders nog geënquêteerd moeten worden, is volgens de organisatie de zestiende editie geslaagd te noemen.

"Het beursthema van de vakbeurs Facilitair 2014 was duurzaamheid, hetgeen uitgebreid terug te zien was in het enorme aantal standhouders, dat duurzame diensten en producten
aanbood. Ook de introductie van het duurzaamheidsplein was een beginnend succes."
 

22-01-2014 8:00

Goed nieuws voor stoelenfabrikant Viasit: het model Re-pend werd door het architecten- en designmuseum Chicago Athenaeum onderscheiden met de Good Design Award. "Hiermee volgt de Re-pend de collecties Scope, Toro en Futura op en draagt ertoe bij dat Viasit met zijn stoelcollecties al circa 10 jaar behoort tot de regelmatige prijswinnaars van de Good Design Award."

"Gewonnen heeft de Re-pend op basis van zijn harmonisch vormgevingsconcept, dat de retro-indruk van een klassieke kuipstoel met onverwacht goed zitcomfort verbindt met een innovatieve technische opbouw."

De zitkuip, dwars over de draagbeugel pendelend gelegen, zweeft optisch over het onderstel. Dit design zorgt niet alleen voor de ongewone lichte indruk van de re-pend, maar heeft volgens de fabrikant ook ergonomische voordelen: de stoel is niet alleen naar voren en achteren kantelbaar, maar ook draaibaar, zonder dat de stabiliteit hieronder lijdt. "Zo ondersteunt hij uitstekend de ergonomisch vereiste dynamisch zithouding."

Het designconcept van de Re-pend stamt van de gerenommeerde productdesigner Martin Ballendat. Voor Viasit en Ballendat was het na de eveneens veelvuldig onderscheiden Scope de tweede samenwerking. "Martin Ballendat is één van de grote meubeldesigners, die in meer dan 25 jaar het gezicht van veel bekende merken heeft gekenmerkt door zijn ontwerpen. Hij was de perfecte partner om het centrale doel te bereiken, dat Viasit met Re-pend verbindt: de grenzen van het vertrouwde marktsegment bureaumeubel te overschrijden om nieuwe markten en doelgroepen toegankelijk te maken."

Met de Re-pend heeft Viasit een esthetisch aantrekkelijke stoel ontworpen, die geschikt is voor het gebruik op kantoor, in de conferentieruimte, de lounge alsook voor privégebruik. "Het spectrum aan toepassingsmogelijkheden maakt het product op de markt zo uniek", daar is Viasit-directeur Thomas Schmeer van overtuigd.

http://www.viasit.de/nl/home.html

18-01-2014 8:00

De afgelopen dagen vond in Den Bosch weer de Vakbeurs Facilitair plaats. Bij de vele projectmeubelfabrikanten stond de eindgebruiker centraal. Insiders verbaasden zich over de afwezigheid van een aantal vooraanstaande meubelfabrikanten.

"Door eindgebruikers kennis te laten maken met onze producten, kun je de push- en pull-factoren in de markt het best beïnvloeden.” Aan het woord is Gert-Jan Turk, eigenaar van Turbit Interieur. Het bedrijf toont op de facilitaire beurs onder meer een serie producten van het merk Z-Collection. “We willen de doelgroep prikkelen met onze producten”, legt Turk uit.

Turbit Interieur is niet het enige bedrijf dat zo redeneert. Op de recente editie van Facilitair – gehouden van 14 tot en met 17 januari in de Brabanthallen in den Bosch – konden tal van projectinrichters aangetroffen worden. En vrijwel zonder uitzondering gaven zij aan deze beurs onmisbaar te vinden vanwege de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te treden met eindgebruikers. Zo noemde Frans Bruinsma van Dauphin – voor de eerste keer deelnemer aan de beurs – het contact met de eindgebruiker de belangrijkste reden om aanwezig te zijn in Den Bosch. En ook bij Gispen werd dit argument gebruikt. Het laatstgenoemde bedrijf greep de beurs overigens ook aan om een nieuw product te presenteren: de NPR 1813-stoel Zinn.

Wie als eindgebruiker op zoek was naar producten die bedoeld zijn voor toepassing in de kantooromgeving, kon in de Brabanthallen zijn lol op. Meubelfabrikanten als Palmberg, Markant, Sicame en vele anderen bezetten er een beursstand. Ook verschillende verlichtingsbedrijven alsmede aanbieders van bijvoorbeeld vloerbedekking hadden standruimte gereserveerd. Daarnaast was er op het gebied van akoestiek het één en ander te beleven, bijvoorbeeld op de stand van Still Design. “De akoestiek van een ruimte bepaalt de functionaliteit van die ruimte”, legt een woordvoerder van het bedrijf uit.

En zo viel er voor de bezoekers van de Bossche beurs van alles te beleven. Over het ontbreken van een aantal vooraanstaande Nederlandse fabrikanten van kantoormeubilair werd bij het tevreden publiek dan ook met geen woord gerept...

17-01-2014 13:26

Bij de Interior Innovation Award 2014 heeft SixE de titel Best of the Best in de wacht gesleept. De designprijs werd uitgereikt op de imm cologne vakbeurs en SixE zal tevens deel uitmaken van een speciale expositie die tijdens de beurs van 13 tot en met 19 januari wordt gehouden.

SixE is ontworpen door PearsonLloyd en wordt geproduceerd door HOWE. Het idee was de meest efficiënte, robuuste en duurzame oplossing te ontwerpen voor de alom aanwezige stapelbare kuipstoel. De naam van de stoel is afgeleid van de aspecten die hierbij centraal stonden, de zes E’s van ergonomisch, efficiënt, elegant, environmental (milieuvriendelijk), economic (voordelig) en easy (gemakkelijk).

Het groene denken speelde eveneens een rol in het designproces. De stoelen zijn gemaakt van eenvoudig te recycleren polypropyleen (PP) en staal verchroomd met driewaardig chroom. De materialen zijn erop geselecteerd om het afval tot het minimum te beperken en om ervoor te zorgen dat alle elementen kunnen worden gedemonteerd. HOWE neemt bovendien versleten stoelen terug aan het eind van hun gebruiksduur en hergebruikt ze voor nieuwe stoelen.

16-01-2014 10:42

De Russische kantoor- en projectinrichter Nayada heeft het nieuwe kantoor van IT-bedrijf Mail.ru ingericht. Nayada leverde meubilair voor het 27 verdiepingen tellende hoofdkantoor in Moskou."Bij de opdracht moest er extra aandacht worden besteed aan aspecten als comfort en flexibiliteit van de werkomgeving. Maar ook recreëren en communicatie waren kernwoorden in het programma van eisen", vertelt Anna Nebaeva namens Nayada.

Het kantoor van Mail.ru bevat onder meer een fitness-ruimte, voetbalzaal, bioscoop en speciale 'fruitsappenbar'. "Alle ruimtes zijn op een open en functionele manier gerealiseerd", aldlus de Nayada-woordvoerster.


http://www.nayada.ru/en/

16-01-2014 9:34

Op de Vakbeurs Facilitair in ’s-Hertogenbosch (15, 16 en 17 januari) introduceert Gispen een assortiment nieuwe zitoplossingen onder de noemer 'Zinnig Zitten'. De vraag naar diversiteit in zitvormen blijft toenemen door de vrijheid die mensen hebben om op andere plaatsen dan achter een vast bureau te werken. Daarnaast is aandacht voor de effecten op de gezondheid bij langdurig zitten actueel.

Het gebruik van mobiele tools biedt extra gelegenheid om zithoudingen te variëren. Het bedienen van een tablet, of smartphone kan namelijk staand, hangend, of zelfs liggend worden gedaan. Om meer beweging gedurende de dag te stimuleren en de lichaamshouding vaker te veranderen, moet ook het zitmeubilair voldoende variatie bieden om afwisselend gebruik te ondersteunen. In combinatie met zit/sta-werkplekken, zit/sta-vergadertafels of (informele) zitoplossingen in de vorm van comfortabele banken, is afwisseling binnen handbereik.
 
Van bureaustoel tot loungewerkplek, van bijzetpoef tot conferentiestoel; Gispen Zinnig Zitten biedt oplossingen voor alle mogelijke vormen van zitten in de werkomgeving. De ontwikkeling en productie ervan wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd. Dit betekent dat directe inspraak mogelijk is bij de ontwikkeling van een oplossing.

Gispen Zinn bureaustoel, ontworpen door Justus Kolberg, biedt direct zitcomfort en stimuleert bewegend zitten. Daarnaast is het een elegante bureaustoel die door de vormgeving breed inzetbaar is. Alle techniek is optisch verborgen en geïntegreerd.
'Zinn bureaustoel is geschikt voor 98 procent van de mensen door slimme functionaliteiten als het Dynamic Synchroonmechanisme met actieve zitneigverstelling. Deze techniek stimuleert op een natuurlijke manier bewegend zitten en volgt elke veranderingen van houding zoals het lichaam vraagt en biedt steun in iedere positie. Met Quick Adjustment is de stoel eenvoudig en snel op ieder lichaamsgewicht aan te passen. En de uitgekiende verhouding tussen zitting, rug en de flexibele, meebewegende rugleuning geven direct comfort', meldt Gispen in een persbericht.Zinn bureaustoel is leverbaar in twee uitvoeringen: een NEN EN 1335- en een NPR-uitvoering en kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd.
Naast bureaustoelen bestaat de Zinn-collectie uit (stapelbare) vergaderstoelen met een 4-poot of sledeframe. Alle modellen worden uitgevoerd met netweave rug en gestoffeerde zitting.

Gispen Turn conferentiestoel is een ontwerp van Paul Brooks. Het design is onderscheidend door de organische vorm die uit één geheel bestaat. De netweave-bespanning houdt het ontwerp strak en biedt het lichaam steun in elke positie. Autofit maakt instellen overbodig. Er is slechts één intuïtief vindbare aluminium hendel voor de zithoogteverstelling voorzien. 'Dit maakt Turn de ideale stoel voor kortstondig (flex)werken en vergaderen', aldus Gispen.

Turn conferentiestoel is leverbaar in drie uitvoeringen: een zwart, grijs of een lichtgrijs kunststof frame, met een kruisvoet in zwart of aluminium gepolijst.Met Gispen MultiLounge, een modulair loungeprogramma ontworpen door Peter Kenis, is afwisseling binnen handbereik. Het is een modulair samen te stellen loungewerkplek, die uitgevoerd kan worden met een verstelbaar zitelement dat geschikt is voor langdurig werken (NPR 1813).
Gispen oveer de MultiLounge: 'Alle elementen kunnen eenvoudig met elkaar worden gecombineerd. Zo kan men voor iedere ruimte en werkzaamheden de beste lounge-opstellingen samenstellen. Of het nu om een oorfauteuil, een enkele loungewerkplek, een duo lounge of hoekopstelling gaat. Door  met diverse wanden tussen de zitelementen te variëren, kan daarnaast extra privacy of een kleuraccent worden gecreëerd'.
'De techniek in het verstelbare zitelement zorgt voor een goede en comfortabele zithouding tijdens het werk. Door het schuifbare blad en de ruime zitelementen, kunnen collega’s moeiteloos plaatsnemen voor kort overleg of samenwerken'.'Naast zakelijk, ingetogen kleurgebruik kan MultiLounge spraakmakend worden door de ruime keuze in stoffen en kleuren. Door hetzelfde kleurenpalet toe te passen op Zinn bureau- en/of bezoekersstoelen is een mooi op elkaar afgestemd geheel te realiseren.www.gispen.nl

13-01-2014 10:25

Vandaag, maandag 13 januari, is de eerste dag van de IMM Cologne, de internationale meubelbeurs in Keulen. Circa elfhonderd exposanten uit ruim vijftig landen geven de aftrap van het meubelseizoen gestalte. De beurs is te bezoeken tot en met 19 januari aanstaande.

http://www.imm-cologne.com/
 

10-01-2014 9:38

Het Europees Instituut voor Referentie Materialen en Metingen (IRMM) uit Geel geeft Projectatelier uit Zoersel (België), een specialist in creatieve kantoorinrichtingen, de opdracht om al hun gebouwen een nieuw interieur aan te meten. Het bedrijf zal hierbij gebruik maken van meubels van fabrikant Vepa.

"Projectatelier zal eerst een totaalconcept uitwerken. Nadien worden alle nieuwe en oudere gebouwen ingericht met nieuw meubilair van Vepa Office Furniture en met bijhorende accessoires zoals loungemeubilair, verlichting en akoestische oplossingen. Hierbij zullen we in het bijzonder aandacht besteden aan het gebruik van duurzame materialen zoals hout en aan het scheppen van een aangename werkomgeving voor de driehonderd medewerkers”, zegt Chris Huybrechts. De raamopdracht start deze maand, wordt gespreid over 4 jaar en heeft een waarde van meer dan 800.000 euro.

Projectatelier werd opgericht in 2006 door interieurarchitect Peter Monden en marketeer Chris Huybrechts. Het bedrijf verdrievoudigde de jaaromzet in zeven jaar van 1 naar 3 miljoen euro in 2013. Het succes van het bedrijf is volgens de zaakvoerders te danken aan hun creativiteit, de persoonlijke aanpak van hun team dat naast zeven vaste medewerkers nog zo’n 40 zelfstandige medewerkers telt en  aan de erg nauwe samenwerking met Belgische en Europese fabrikanten die enkel kwaliteit leveren.

10-01-2014 9:26

Kantoorinrichter Projectum maakt een doorstart. Nadat het bedrijf enige tijd geleden failliet is gegaan, gloort er nu weer licht aan het einde van de tunnel. Curator mr. A.P.G. Gielen van Vlaskamp Advocaten heeft op korte termijn de doorstart van de onlangs failliet verklaarde totaalinrichter Projectum mogelijk gemaakt. Het bedrijf gaat in afgeslankte vorm verder onder de naam Projectum Inrichten.

Het bedrijf komt als zelfstandig opererende onderneming onder de vlag van schoolmeubelfabrikant Galvanitas. De doorgestarte onderneming zal naar eigen zeggen 'onderscheidend blijven in het creëren en realiseren van, met name, onderwijsinrichtingen'.

"Het bieden van een uitdagend, creatief en functioneel producten- en dienstenpakket blijft hierbij centraal staan", aldus een woordvoerder. Vanaf 13 januari zal Projectum Inrichten zijn klanten bedienen vanuit Oosterhout.

10-01-2014 8:56

Mirra 2, de nieuwste bureaustoel van Herman Miller zet voet op Nederlandse bodem. Mirra 2 wordt op maandag 13 januari door HME Import Agency overhandigd aan Scholtens werkplek in Amsterdam. Scholtens is hiermee de allereerste dealer in de Benelux die een Mirra 2 in zijn showroom heeft staan.

Mirra 2 is de eigentijdse opvolger van de zeer succesvolle Mirra die in 2003 werd geïntroduceerd door HME. Mirra is volgens de aanbieder de eerste cradle to cradle gecertificeerde stoel ter wereld. Tien jaar later en meer dan 1,5 miljoen stoelen verder wisten de ontwerpers van Studio 7.5 dat het tijd was voor een evaluatie en waar nodig het oorspronkelijke ontwerp te herzien. "De aanleiding hiervoor was dat de manier waarop we tegenwoordig werken aanzienlijk is veranderd. Dit vergt ook een herziening van de wijze waarop een gebruiker moet worden ondersteund."

 

"Alle unieke en positieve aspecten van Mirra 1 zijn behouden gebleven en de innovaties op materialen zijn maximaal toegepast volgens de nieuwste inzichten op het gebied van ergonomie en de huidige manier van werken." Mirra 2 bestaat uit 40 procent gerecycled aluminium en dankzij het gedematerialiseerd design is de stoel 5 kilo lichter ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp, hetgeen leidt tot minder CO2-uitstoot. "Mirra 2 is de ideale stoel voor thuis of kantoor en wordt geleverd met de alom bekende 12 jaar Herman Miller fabrieksgarantie, bij 24-uurs gebruik."

 

“Scholtens werd vorig jaar, tijdens ons 10-jarig jubileumfeest, gehuldigd vanwege zijn inzet, toewijding en prestaties als HME dealer. Hans Scholtens is al jarenlang een bevlogen ambassadeur van onze stoelen en was tot en met 2013 de beste verkopende ‘enkele stuks’ dealer. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander hoe belangrijk een goede bureaustoel is”, zegt Linda Cupers, Marketing & Communication Manager bij HME Import Agency. “Om onze waardering te onderstrepen hebben we Scholtens de allereerste Mirra 2 die de Nederlandse bodem zou raken, toegezegd. De eerste Mirra 2 levering in de Benelux is vandaag in ons magazijn gearriveerd.”

10-01-2014 8:23

H&DW verzorgd de volledige kantoorinrichting bij Zorg- en Veiligheidshuis De Markiezaten, in samenwerking met Schaffenburg

 

Kantoorinrichter H&DW uit Bergen op Zoom heeft recentelijk een mooie opdracht gerealiseerd. Het bedrijf richtte Zorg- en Veiligheidshuis de Markizaten in Bergen op Zoom in. "In samenwerking met Q-Facilitair en Schaffenburg is de nieuwe vestiging ingericht met onder andere ergonomische kantoor meubelen", meldt het bedrijf.

Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, komt woensdag 15 januari naar Bergen op Zoom om het Veiligheidshuis-nieuwe stijl te heropenen.

Het Veiligheidshuis district Bergen op Zoom is een samenwerkingsverband van gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en instellingen op het gebied van zorg, veiligheid, welzijn en Justitie. Zij richten zich op crimineel gedrag, overlast en de slachtoffers hiervan. Informatie voor een effectiever en sneller ingrijpen wordt direct uitgewisseld binnen het veiligheidshuis. H&DW zal uiteraard ook bij de opening aanwezig zijn en is zeer benieuwd naar de reacties.

08-01-2014 11:36

Techo, dochteronderneming van Koninklijke Ahrend, is geselecteerd als één van de drie leveranciers om de inrichting te verzorgen voor de Škoda showrooms. Techo draagt hiermee bij aan de internationale modernisering van Skoda Auto showrooms als onderdeel van een nieuwe marketingpresentatie van hun auto’s.'Techo is uit ruim negentig ondernemingen geselecteerd. Op Europees niveau is dit één van de grootste projecten voor producenten van kantoormeubelen en een potentiële order ter waarde van meerdere miljoenen euro’s', meldt Ahrend in een persbericht. In de loop van 2015 moeten wereldwijd duizenden Škoda showrooms een make-over hebben ondergaan.

"Het binnenhalen van deze order is bijzonder belangrijk. Het is één van de grootste projecten, met leveringen over de hele wereld, waar Techo ooit aan heeft gewerkt. Ik ben er me van bewust dat dit een bijzonder veeleisend project wordt, maar dat wij in staat zijn om onze ervaring toe te passen en om onze kwaliteitsproducten te leveren. Daarom heeft Škoda Auto ons ook geselecteerd”, aldus Jiří Kejval, managing director Techo en lid van de directie van Koninklijke Ahrend.Tot eind 2013 heeft Techo showrooms in tien landen ingericht: Tsjechië, Slowakije, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Polen en Israël. Volgend jaar verwacht het bedrijf een grote stijging van het aantal bestellingen omdat Škoda Auto van plan is om in 2014 een groot deel van zijn verkoopnetwerk te moderniseren."Het project werd binnengehaald in nauwe samenwerking met het moederbedrijf Koninklijke Ahrend. Door gebruik te maken van elkaars productiefaciliteiten en het distributienetwerk van ervaren lokale teams waren we in staat om te onderhandelen met de lokale verkooppunten. Dit zorgt ervoor dat er snel en nauwgezet aan de lokale vereisten kan voldaan worden. Bovendien weten zij ook de internationale kwaliteitsgarantie voor service en producten van zowel Techo als van Ahrend te waarborgen", aldus Kejval.Het concept van de nieuwe showroom richt zich op het creëren van een kenmerkende en onmiskenbare omgeving met een jonge en meer dynamische uitstraling. De modernisering heeft niet alleen betrekking op de inrichting, maar ook op de externe en interne uithangborden, nieuwe vloeren en verlichting. Techo gebruikt flexibele designelementen die aan de individuele behoeften van elke showroom kunnen worden aangepast. Als basiskleur werd gekozen voor een elegante witte en een verfrissende groene tint, aangevuld met een warm decor van natuurhout, Šumava, dat speciaal voor dit project werd geproduceerd.

06-01-2014 10:40

"Na alle deprimerende berichten over de economie waren we toe aan nieuwe, positieve energie’’, zegt Rob Bos van Rocor kantoorinrichters. Samen met zes partners bedacht hij het evenement Energize your Business 010.

Bedrijven uit de regio Groot-Rijnmond waren enige tijd geleden te gast bij Rocor in het kader van dit nieuwe evenement. ‘’We willen dicht bij de klanten blijven staan, dat lukt niet op een beursvloer. Nu hadden we de mogelijkheid tot persoonlijke gesprekken en ideeënuitwisseling. Daar is iedereen bij gebaat en door het evenement exclusief voor deze regio te houden spelen we in op de trend dat regionale leveranciers weer populairder worden."

Tijdens het event konden de gasten profiteren van gratis adviezen over kantoorinrichting, bloemeninterieur, ergonomie, koffie en bedrijfscatering. Daarnaast werden diverse cadeaus verloot en weggegeven.

Rocor is een Rotterdamse kantoorinrichter en levert zowel nieuw als tweedehands kantoormeubilair en is daarnaast gespecialiseerd in turn key projecten.

www.rocor.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >