Nieuws


30-08-2013 15:18

Zin in een feestje? Dan biedt designfabrikant Arper wellicht uitkomst. het bedrijf opent binnenkort een showroom in Amsterdam.

De opening van de showroom zal niet onopgemerkt blijven. In een aankondiging laat het bedrijf weten op 26 september een openingsfeestje te hebben gepland. Met cocktails en muziek. En mooie meubels natuurlijk.

De showroom aan de Cruquiusweg 111T in Amsterdam is vanaf 17:00 geopend voor feestgangers.

30-08-2013 14:58

Team Reacon heeft opmerkelijk nieuws te melden:  "Wij zijn er trots op om u te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben in het ontwerpteam van Peter Opsvik. Deze samenwerking heeft geresulteerd in Globeconcept."

Globeconcept is een innovatieve, compacte en gezonde wacht-, vergader- en werkunit. "Naast deelneming in het ontwerp zijn we verantwoordelijk voor de Globeconcept-producten in de Benelux." De uitrol en definitieve introductie van Globeconcept vind plaats in de laatste 4  maanden van dit jaar.

Globeconcept is ontworpen door Peter Opsvik. Deze bekende Noorse industrieel ontwerper werd opgeleid aan de Bergen Universiteit voor Toegepaste Kunst en de Noorse State College voor Toegepaste Kunst, in Oslo. Opsvik heeft gewerkt als freelance industrieel ontwerper sinds 1970, en heeft momenteel zijn eigen ontwerp studio in Oslo, waar hij werkt met zeven collega's. 

Opsvik heeft geprobeerd om onze stereotiepe zit gewoonten te overwinnen met zijn onconventionele zitoplossingen. Met rationele, ergonomische producten, is zijn doel om het menselijk lichaam in beweging te houden. Vele decennia, heeft hij gewerkt in nauwe samenwerking met de fabrikanten HÅG, Stokke en Cylindra, welke allemaal talrijke Noorse en internationale designprijzen hebben ontvangen.

29-08-2013 9:24

Koninklijke Ahrend is vanaf 2013 sponsor van ARC13 Stoelontwerp. ARC13 Stoelontwerp wil talentvolle stoelontwerpers een podium bieden en innovatie in de markt zichtbaar maken. De organisatie van de ARC Awards en vakblad de Architect zijn trots op deze nieuwe sponsor. “Dutch Design betekent voor Ahrend: ontwerpen vanuit de mens die het product gebruikt. Passie en vakmanschap zijn belangrijke kernwaarden voor Ahrend. Deze hopen we ook terug te zien bij inzendingen”, aldus Gideon van der Burg , Marketing Director van Ahrend.

Ahrend heeft een sterke traditie in industriële vormgeving: minimalistisch, innovatief, functioneel en duurzaam. ARC13 Stoelontwerp sluit goed aan op de filosofie van Ahrend. “Ahrend vindt het belangrijk om talentvolle designers de kans te geven te laten zien wat ze kunnen met een focus op produceerbaarheid en technologische innovatie. Ontwerpen blijven zo niet alleen bij een idee of concept, maar kunnen daadwerkelijk als een product vermarkt worden”, aldus Ahrend.
“Ahrend ondersteunt de prijs om talentvolle stoelontwerpen een podium te bieden en innovatie in de markt blijvend te stimuleren.”

Om zoveel mogelijk designers de kans te geven om hun stoelontwerp te presenteren is de inschrijftermijn voor ARC Stoelontwerp verlengd tot 7 september. Inzenden kan via http://www.arc-awards.nl/. Hier is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden waaraan de inzendingen moeten voldoen.
Uit de inzendingen selecteert de jury maximaal tien nominaties en een winnaar. De jury bestaat dit jaar uit Jorre van Ast, Claudia Linders en Chris Kabel. 

ARC is een jaarlijks terugkerend evenement dat bestaat uit twee onderdelen. De ARC Talks, een serie korte presentaties, en de ARC Awards, de feestelijke uitreiking van prijzen voor het allerbeste werk in architectuur, interieurarchitectuur en productontwerp van het afgelopen jaar. ARC is een initiatief van de Architect, in samenwerking met een aantal founding partners.De winnaar van de ARC12 Stoelontwerp: Brett Baguette van Michael Schoner.
 

29-08-2013 9:16

Orange Babies en Velto paars gaan verbazingwekkend goed samen. Mede-oprichter Paula van der Velde gaat 20 september voor Orange Babies dagelijks rond de 60 kilometer door onherbergzaam Namibië fietsen. "Er is daar helemaal niets."

Vorig jaar zag Paula op Facebook berichtjes voorbijkomen van een bekende die van plan was mee te gaan doen aan deze actie. Ze werd zelf ook meteen enthousiast. "Het is een combinatie van drie dingen die mijn hart hebben veroverd: de sport fietsen, het continent Afrika en jonge kinderen die hulp nodig hebben." Onder de vlag van Orange Babies haalt de Wassenaarse Paula nu geld op voor aidsprojecten in Afrika, met name voor besmette moeders die hun ongeboren baby willen beschermen tegen deze ziekte.

"In Namibië fietsen we van project tot project, iedere dag zo’n 60 kilometer. Daar ben ik nu flink voor aan het trainen, want het zijn intensieve tochten door een onherbergzaam gebied. Iedere dag bezoeken we een project van Orange Babies, dat lijkt me best heel heftig. Aan de andere kant denk ik dat je op zo’n moment nog blijer bent dat je er iets voor hebt kunnen doen."Paula heeft al meer dan 5.000 euro opgehaald en dat bedrag blijft groeien. "Velto gaat nu ook actie voeren om dit initiatief onder de aandacht te brengen. Maar mensen hebben ook nu al heel spontaan geld gestort. Ik ben dankbaar voor iedere euro die we bijeen kunnen brengen. Met 100 euro kan Orange Babies al een baby redden!"

www.orangebabiestournamibia.nl

29-08-2013 8:48

Europese consumenten hebben aan Thonet de 'European Consumers Award' toegekend voor het product S64 Pure Materials. De S 64 Pure Materials kreeg een score van 9,5. Design, comfort en kwaliteit waren de criteria waarop consumenten de geselecteerde producten beoordeelden.Een nieuwe look: full-grain leder, vernikkelde metalen buizen en geolied hout zijn de materialen die zijn gebruikt voor de designklassiekers van Marcel Breuer in de serie Pure Materials. Het bijzondere aan deze materialen zijn de natuurlijke patina die een vintage uitstraling aan de meubelen geven. Behalve de stoelen S 64, S 32, S 33 en S34 bestaat de collectie uit de (bijzet)tafels B 9 en B 97.European Consumers Choice is een onafhankelijke non-profit organisatie die gevestigd is in Brussel. De organisatie heeft als missie om producten te bekronen die zich onderscheiden door kwaliteit, functionaliteit, esthetiek en service. De jury bestaat uit professionals afkomstig uit industrie, design en vakjournalistiek. Zij selecteren producten die Europese consumenten vervolgens testen en beoordeelden.

www.thonet.de

26-08-2013 9:06

De Deense fabrikant Engelbrechts komt met een aantal nieuwe versies van de stoel Chairik. Kunstenaar Eske Kath heft vier verschillende kleurrijke illustraties gemaakt voor het stoelmodel.

Volgens Engelbrechts vormen de kleurrijke illustraties, die op de voor- en achterzijde van de Chairik worden aangebracht, de basis voor een figuratief motief in het interieur. “De vier modellen met hun kleurrijke illustraties op de houten achtergrond vormen een tumultueus en speels commentaar op de thema’s huiselijkheid en chaos.”

De Chairik-stoel werd ontworpen door Erik Magnussen. De kleurrijke versie van Eske Kath zijn leverbaar vanaf september tot en met februari 2014. De stoel wordt verkocht in sets van vier.

21-08-2013 2:00

Hoogendoorn MBI (Martitieme Betimmeringen en Interieurbouw) heeft een mooie opdracht binnengehaald, zo meldt het bedrijf via Twitter. In de Arena Towers mag het bedrijf voor het vierde kwartaal van dit jaar het interieur van 323 hotelkamers verzorgen.

Hoogendoorn is al 50 jaar actief in de sector scheepsbetimmering en interieurbouw. Met 110 medewerkers realiseert Hoogendoorn MBI alle facetten van het interieurbouwproces onder één dak in Werkendam. Als bedrijf is Hoogendoorn FSC-, VCA- en ISO 9001-gecertificeerd.
Actuele projecten die het bedrijf mocht verzorgen zijn onder meer het Ramada Apollo Hotel in Amsterdam (450 kamers), het Westfries gasthuis in Hoorn, ROC Amsterdam, Wageningen Universiteit Orion en diverse ministeries in Den Haag. 

www.hoogendoorn-mbi.nl

21-08-2013 2:00

Het Schipperscafe, gelegen aan het Damrak en onderdeel van de Beurs van Berlage, zal van 28 augustus tot en met 30 september geheel in het teken staan van design. De 350 vierkante meter tellende ruimte zal gratis toegankelijk zijn voor ieder die verschillende kunstvormen met betrekking tot het interieur wil bekijken, bewonderen en eventueel wil aanschaffen. Het project is een samenwerking van Stichting Zetel, Dutch Design Year, Tuttobene en de Beurs van Berlage en zal elke dag geopend zijn van 10 tot 18 uur.

Bij binnenkomst loopt men eerst door de pop-upstore van Dutch Design Year. Dit concept van Marleen Kurvers omvat zowel expositie als winkelruimte. In de aangrenzende ruimte volgt de tentoonstelling van Victor le Noble genaamd 'Retro/Perspective 10 years Tuttobene'. Tot slot kan men bijkomen in het Beurs van Berlage Café met originele Berlage meubels en diverse stijlvolle zetels van hedendaagse ontwerpers van Stichting Zetel.

Voor de meer geïnteresseerden worden tevens rondleidingen en lezingen georganiseerd. Dit alles onder de bogen met teksten van Albert Verwey in een gerestaureerd Rijksmonument van 110 jaar.

Van 4 tot en met 7 september vindt World Interior Meetings plaats. Dit internationale congres op het gebied van interieur en design vindt voor de eerste keer plaats in Nederland en heeft bekende internationale sprekers en gasten. Van 27 tot en met 29 september maakt Beurs van Berlage deel uit van Inside Design Amsterdam2013 georganiseerd door Elle Decoration. Gedurende dit evenement tonen diverse ontwerpen en producenten hun nieuwste creaties.www.zetel.nl

www.beursvanberlage.nl

08-08-2013 9:02

Het kantoor en de toonzaal van Kembo vertrekken uit Veenendaal. De kantoorinrichter heeft sinds geruime tijd een extra toonzaal in Oostzaan bij Skoon. Met ingang van 1 september zal Kembo naar die locatie verhuizen. De showrooms van Kembo komen op de tweede verdieping van het gebouw. Het kantoor met medewerkers bevindt zich op de eerste verdieping boven de Piet Boon Store.

www.kembo.nl

07-08-2013 10:26

Het Rotterdamse Den Boer kantoorinrichters, dat vorige maand door de rechter failliet werd verklaard, is gedeeltelijk overgenomen door het eveneens Rotterdamse Rocor.

Het bedrijf van de familie Den Boer was al meer dan 65 jaar een begrip in Rotterdam. Wat ooit begon als Kemp kantoormachines (1946) nam Johannes Evert den Boer in 1964 samen over onder de naam Den Boer kantoormachines. Het bedrijf verkocht en repareerde A-merk kantoormachines zoals reken-, type-, stencil- en dupliceermachines. Eind jaren ‘60 verhuisde het bedrijf naar een grotere locatie met showroom en voegde kantoormeubilair toe aan het assortiment. In 2007 nam het familiebedrijf zijn intrek in het huidige pand aan de Geyssendorferrweg. Den Boer kantoorinrichters heeft gedurende de jaren aansprekende namen, zoals Koninklijke Burger & Zoon, Koninklijke NedLloyd, Smit International, v Weelde Shipping, Neerlandia, Cosco en Koninklijke Vopak tot de klandizie mogen rekenen.

Het op het Rotterdamse bedrijventerrein de Spaanse Polder gevestigde Rocor Kantoorinrichters neemt de activiteiten over en probeert de goede reputatie van den Boer voort te zetten. “Den Boer en Rocor zijn nooit echt directe concurrenten van elkaar geweest”, vertelt Rob Bos van Rocor kantoorinrichters. “Rocor richt zich meer op het lage en middensegment, waar Den Boer juist de focus heeft op het midden- en hoge segment. Wat dat betreft is het veel meer een verbreding van onze markt in Rotterdam en omstreken.”

www.rocor.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >