Nieuws


30-05-2013 9:16

DriVK Manufacturers is een strategische samenwerking tussen twee fabrikanten, Drisag Office Furniture & Seating Manufacturer uit het Belgische Herentals, en Hieselaar Nederland-DVK Office Solutions uit het Nederlandse Schoonhoven.

Hieselaar-DVK levert standaard en op maat geproduceerde metalen meubelen. Drisag is producent van ergonomische zitoplossingen. Doel van de samenwerking is elkaars activiteiten te ondersteunen en te versterken.

"Vanuit Schoonhoven gaan we onder de naam DriVK de professionele inrichtersmarkt bedienen. Onze baseline is: 'Interior solutions measure to measure'", aldus Hieselaar-DVK.

Beide ondernemingen vervaardigen reeds geruime tijd naast de standaard meubelen (filing, desking en (soft) seating) een breed scala aan accessoires in metaal en stof. Zowel Drisag als DVK hebben met hun circa 120 medewerkers al jaren bewezen in staat te zijn om naast standaard meubelen ook snel en flexibel in te kunnen spelen op specifieke klantwensen en oplossingen. Via de samenwerking willen de bedrijven hieraan nadere invulling geven. Dat alles onder het motto 'Delen = winnen'.

www.drivk.com

30-05-2013 8:37

Specialisten in projectinrichting ontmoeten elkaar op woensdag 5 en donderdag 6 juni tijdens de derde editie van ContRact. Dit evenement voor contractspecialisten wordt opnieuw gehouden in Tour & Taxis in Brussel.

ContRact biedt de professional uit de projectinrichting  - van hotels en restaurants over de zorgsector tot de kantoorinrichting - een ruim aanbod van projectmeubilair en interieurinrichting. Zo'n tachtig internationale aanbieders in meubel, verlichting en decoratieobjecten, interieurtextiel, vloer- en wandbekleding staan volgens de organisatie garant voor hoog kwalitatieve contacten en veel inspiratie voor een gespecialiseerd publiek.

"Een beperkte oppervlakte met een gespecialiseerd aanbod geeft de voorschrijver en vakbezoeker op korte tijd een update van de collecties. Men vindt er nieuwe ideeën en interessante partners. Een frisse presentatie en een levendige, gedecontracteerde sfeer waar networking centraal staat. Een vlotte bereikbaarheid, gratis toegang en parking, gratis bar met een verzorgde catering. Het ideaal platform voor zakendoen in de groeiende projectmarkt. Dàt is ContRact. ContRact is een must voor iedereen die professioneel met interieurinrichting op de projectmarkt actief is", aldus de organisatie.

Bij het gratis toegankelijke nevenprogramma belichten sprekers diverse sectoren van de projectmarkt. Zo vertelt Rik Neven van Architectura.be, samen met  Belgische (interieur)architecten, op woensdag  5 juni  over de evolutie van de groeiende zorgsector aan de hand van drie concrete case studies. Op donderdag 6 juni heeft consultant-journalist Guy Dittrich een gesprek met Inge Moore, de principal van HBA Design London (Hirsch Bedner Associates, global leader in hospitality design). Het thema is: 'The challenge for hospitality design in today’s world'. De voertaal is Engels.
Bovendien zijn er initiatieven van standhouders zelf zoals een designseminar rond de stoel met Italiaanse sprekers en een presentatie door de Duitse architect Stefan Behnisch. Ook de AINB (Belgische Vereniging van Interieurarchitecten) is aanwezig en nodigt alle leden uit voor een bezoek aan de Algemene Vergadering.

www.contract-contact.be

25-05-2013 8:00

Goed nieuws voor stoelenfabrikant Interstuhl; het bedrijf ontving onlangs de Ergonomics Excellence Award van de Furniture Research Association (FIRA) 

"Producten die de Ergonomics Excellence Award krijgen, stijgen uit boven het standaard niveau", zegt de FIRA over de award. Interstuhl is verguld met de prijs: "Met deze onderscheiding onderstreept het onderzoeksbureau dat MOVY niet zomaar claimt ergonomisch te zijn, maar het ook echt is."

Volgens Interstuhl zelf is MOVY deze award waard vanwege de luxe synchroontechniek. "Die geeft je het gevoel te zweven, de stoel volgt de gebruiker. Op die manier stimuleert MOVY verschillende zithoudingen, wat vanuit ergonomisch oogpunt grote winst is. Waar ergonomie vroeger versmald werd tot alleen de technische aspecten van een stoel, kijken Arbo-deskundigen van nu meer naar het totaalplaatje. Duurzame inzetbaarheid heeft tenslotte ook alles te maken met een stoel waar de gebruiker zich prettig in voelt. Met het comfort en design van MOVY past deze stoel daarom in een ergonomische werkomgeving."

MOVY is niet de eerste bureaustoel van Interstuhl die deze award in ontvangst mag nemen: AirPad en Hero gingen voor. Een product ontvangt deze onderscheiding als behalve in de uitvoering ook in het ontwerp ergonomie steeds een hoofdrol heeft gespeeld. Het product moet gebruiksvriendelijk, comfortabel en veilig zijn. Het moet uiteraard voldoen aan alle ergonomische eisen die door de overheden van Europa, Groot-Brittannië en de FIRA zelf zijn gesteld. "En ten slotte moet het product gemaakt zijn door een organisatie die MVO hoog in het vaandel heeft staan", aldus Interstuhl. "Dat laatste punt heeft Interstuhl bewezen met de vele onderscheidingen op het gebied van MVO en milieuzorg die de organisatie heeft gekregen."

De FIRA is 60 jaar geleden opgericht als expertise-platform van de meubelbranche en bewaakt de veiligheid en kwaliteit van de meubels die worden geproduceerd. "In de tijd dat iedereen zijn producten ergonomisch noemde en ergonomie een lege term begon te worden, kwam de FIRA met de Ergonomics Excellence Award. Door deze onderscheiding kunnen consumenten inschatten welke producten écht ergonomische kwaliteit hebben, en welke producten dat alleen maar beweren."

23-05-2013 8:54

Bureaustoelenproducent Interstuhl heeft in 2012 een omzet gerealiseerd van 118 miljoen euro. Dat is hetzelfde resultaat als in 2011. In 2011 werd nog een omzetplus van 16 procent genoteerd en in 2010 van 12 procent. Het exportaandeel van de omzet bedroeg in 2012, net als het jaar ervoor, zo’n 40 procent.


 

23-05-2013 8:48

De Oostenrijkse kantoormeubelproducent Svoboda Büromöbel heeft in 2012 een omzetstijging genoteerd ten opzichte van 2011. Vorig jaar boekte Svoboda een omzet van 33,6 miljoen euro.

“We zijn op de goede weg, maar kunnen pas van een succes spreken als de markt zich structureel verbetert. De prijzen staan, zoals bekend, nog steeds zwaar onder druk”, aldus algemeen directeur Horst König.


 

17-05-2013 16:44

In opdracht van een Betuws bouw -en aannemingsbedrijf heeft VOID interieurarchitectuur in Geldermalsen een nieuw flexibel werkplekconcept geïmplementeerd in een bestaand business center, Synergy Park. Sinds begin dit jaar kunnen er online flexibele werkplekken per uur worden geboekt alsmede twee afgesloten vergaderruimtes, een service aan de A15 die nog niet eerder werd aangeboden in de Betuwe.

Vanwege de open opzet van de werkplekken is een akoestische wand ontworpen en geplaatst tussen de concentratiezone en de ontmoetings-/lunchplek. Deze 4 meter lange wand is voorzien van akoestisch schuim en volledig gestoffeerd met een selectie stoffen van Kvadrat en Innofa. Naast een functioneel element brengt de wand tevens en tactiele aanvulling in een werkplekomgeving met overwegend harde materialen. Ook de workbenches en vergadertafels zijn op maat ontworpen en voorzien van kabelmanagement en akoestische scheidingspanelen. Het betreft een pilot van 170 vierkante meter met een mogelijk vervolgtraject.

17-05-2013 15:24

Design District 2013 opent zijn deuren op 6, 7 en 8 juni 2013. Plaats van handelnig is wederom het Hembrugterrein in Zaandam.

Bezoekers kunnen stands bekijken van ruim honderdveertig deelnemers, of meedoen aan een rondleiding over het bijzondere en historische Hembrugterrein. Vrijdag 7 en zaterdag 8 juni kan men een bezoek brengen aan Art Zaanstad, dat deze dagen ook de deuren opent op het Hembrugterrein. Onder de beursdeelnemers bevinden zich traditiegetrouw veel kantoorinrichters, interieurarchitecten en bedrijven die zich bezighouden met huisvesting en facilitaire zaken. Ook Inside Information zal zich weer presenteren tijdens de beurs. Dit jaar is ook Office Academy aanwezig met een zelfstandige stand, waar bezoekers zich kunnen laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen, opleidingen en cursussen op het gebied van huisvesting en intereur (Mens & Ruimte).

Het terrein in Zaandam bevat meer dan duizend gratis parkeerplaatsen. Daarnaast rijden er dit jaar pendelbussen van Station Zaandam naar Design District en terug. Op zaterdag vaart er ook een boot vanaf Amsterdam Centraal station.

100% Design is vorig jaar in Nederland voortgezet onder de naam Design District. De organisatie, die al meer dan 10 jaar verantwoordelijk is voor het concept, verhuisde vorig jaar met het evenement van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam naar Taets op het Hembrugterrein in Zaandam, net onder de rook van Amsterdam.
 

www.designdistrict.nl

17-05-2013 2:00

MKB’ers die werken volgens Het Nieuwe Werken lopen veiligheidsrisico’s. In 67 procent van de organisaties wordt al plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt, echter heeft een groot gedeelte van de MKB ondernemers nog geen regels opgesteld voor het gebruik van software en apparaten. 50 Procent heeft nog geen regels opgesteld voor het gebruik van software en 39 procent heeft dit nog niet gedaan voor het gebruik van persoonlijke apparaten. Medewerkers staat het vrij om zelf een keuze te maken voor software (Bring Your Own Software) en mogen persoonlijke apparaten gebruiken voor zakelijke doeleinden (Bring Your Own Device). Dit blijkt uit onderzoek naar digitaal samenwerken van Woozl, de online document management oplossing voor de zakelijke markt, onder vierhonderd MKB-ondernemers en ZZP’ers.

Per bedrijfsgrootte zijn er verschillen in de manier waarop ondernemers omgaan met de randvoorwaarden van Het Nieuwe Werken. Voor wat betreft de keuze voor software laten kleine organisaties hun medewerkers het meest vrij. 65 Procent van de ondernemers met 25 tot en met vijftig fte in dienst hebben nog geen reglement voor het gebruik van software. MKB-ondernemers met vijftig tot en met 75 fte in dienst hebben hun zaken wat betreft software het meest gereguleerd. 74 Procent heeft al een reglement hiervoor opgesteld. De keuzevrijheid in het gebruik van persoonlijke apparaten wordt in kleine organisaties juist het meest aan banden gelegd. 83 Procent van de ondernemers met twintig tot 25 fte in dienst hebben een reglement voor Bring Your Own Device. In de categorie vijftien tot twintig fte hebben de minste ondernemers regels hiervoor opgesteld, 41 procent geeft aan dit nog niet gedaan te hebben.

Joost Bolkenstein, Business Unit Manager bij Woozl: “Veel organisaties hebben Het Nieuwe Werken al omarmd, terwijl uit deze resultaten blijkt dat ze de randvoorwaarden nog niet goed op orde hebben. Dit brengt risico’s met zich mee op het gebied van veiligheid, privacy en back-up. Denk bijvoorbeeld aan het verloren gaan van belangrijke gegevens door het verlies van een laptop of dat gegevens worden doorverkocht aan derden voor advertentiedoeleinden. Organisaties kunnen deze risico’s op een relatief eenvoudige wijze ondervangen. Iets wat naar mijn idee hoog op de agenda zou moeten staan.”

www.woozl.nl

16-05-2013 8:34

'Now you can ‘vote’ for your own chair!' Onder dit motto presenteert Rohde & Grahl op 30 mei de bureaustoel 'Vote' van de Cubaanse ontwerper Daniel Figueroa."Vote staat voor vrijheid", vertelt de kantoorinrichter over de nieuwe bureaustoel. "Vrijheid om te kiezen voor een stoel op maat en vrijheid in beweging tijdens het gebruik. De keuzevrijheid is gestoeld op de modulaire opbouw en de aanwezigheid van talrijke, eenvoudig te combineren, componenten."

Zo kent Vote bijvoorbeeld drie rugleuningtypes: shell, frame en twin. "De bewegingsvrijheid wordt bereikt door de flexibele rugleuning, die in combinatie met een 3D-stoffering zorgt voor een ultrahoog zitcomfort. Door de gebruiksvriendelijke bediening en het uitnodigende design is de vote uitstekend geschikt voor een dynamische werkomgeving."Op 30 mei presenteert Daniel Figueroa zelf de Vote in de showroom van Rohde & Grahl in Amersfoort. Hij vertelt uitgebreid over de totstandkoming van de nieuwe bureaustoel, de achtergronden, de techniek en de opbouw. Daarna volgen twee workshoprondes, waarin bezoekers kunnen kiezen uit vier verschillende sprekers. Zo heeft men de mogelijkheid om de eigenschappen van de stoel zelf te ervaren tijdens de workshop van Daniel Figueroa. Ook interieurarchitect Piet Grouls, ergonoom Jan Tissing en adviseur huisvestingconcepten Gijs van Wijk verzorgen ieder een workshop.

www.rohde-grahl.nl

15-05-2013 16:40

Gispen kondigde dinsdag 14 mei de lancering van de officiële Gispen online store aan, waarin een mix van designproducten, meubels, werkplekken, accessoires en verlichting overzichtelijk aan de consument wordt gepresenteerd. Naast spraakmakend design van bekende nationale en internationale ontwerpers als Richard Hutten, Maarten Baas, Michael Young en anderen, zijn ook de klassieke buismeubelen van W.H. Gispen online verkrijgbaar.

Gispen is één van de kantoorinrichters, die tevens succesvol de consumentenmarkt bedient. De online store is vooral bedoeld voor consumenten. "Of het nu voor de woon, eet- of werkkamer is, of voor een origineel geschenk", aldus Gispen. Maar ook het MKB en ZZP'ers kunnen rechtstreeks in de Gispen online store terecht voor hun zakelijke aankopen.

http://store.gispen.nl

08-05-2013 11:04

In september is het 30 jaar geleden dat BIS werd opgericht. Reden voor feest, vindt BIS. “Maar dan wel samen met onze klanten en leveranciers. Want zonder hen hadden wij geen enkel bestaansrecht”, aldus Jean Pierre Overbeek, CEO BIS Groep. “Daarom vieren wij ons jubileum onder het thema 'Samen 30'."

In de afgelopen 30 jaar heeft BIS een ontwikkeling doorgemaakt, die tot de verbeelding spreekt. Wat ooit begon op een Ridderkerkse zolderkamer is uitgegroeid tot één van de grootste audiovisuele system integrators in Europa. BIS realiseert jaarlijks zo’n vijfduizend ruimtes waarin gebruikers presenteren, informeren en vergaderen en is specialist op het gebied van videocommunicatie, samenwerken op afstand, digital signage en conferentie & event oplossingen.

'Samen 30' staat het gehele jaar centraal bij BIS. Het thema is niet zomaar gekozen. In dit jubileumjaar wil BIS benadrukken zich er bewust van te zijn het nooit 30 jaar te hebben volgehouden zonder een loyale klantenkring, deskundige medewerkers en professionele leveranciers. “Wij prijzen ons gelukkig met een klantenkring, die ons keer op keer het vertrouwen geeft en voor wie wij steeds opnieuw prachtige oplossingen mogen realiseren. Maar wij willen ook onze medewerkers en leveranciers niet vergeten. Hun deskundigheid, toewijding en kwaliteit is de kurk waarop onze organisatie drijft. Al 30 jaar lang”, vertelt Overbeek.

Het hele jaar door organiseert BIS acties. Tot en met de verjaardag op 22 september pakt het bedrijf iedere maand uit met een drietal aanbiedingen, die worden aangekondigd in de maandelijkse nieuwsbrief – de BIS E-news – en op de speciale jubileumpagina op de website.

Eén van de andere activiteiten dit jaar is de BIS-deelname aan de Cycle for Hope, ter ondersteuning van de zorg aan en opvang van onder andere verslaafden. Dat betekent: 1.200 kilometer fietsen in 48 uur, waarbij drie subteams van vier wielrenners elkaar om de circa 100 kilometer aflossen. Kortom: fietsen langs de grenzen en hotspots van Nederland en daarmee geld ophalen voor het goede doel.

www.cycleforhope.nl
www.bis.nl

03-05-2013 8:33

Lyreco Benelux heeft sinds begin april een nieuwe managing director: Paul Vieijra. Zijn aanstelling is onderdeel van de evolutie die Lyreco in de nabije toekomst wil maken van traditionele leverancier van kantoorartikelen naar een Workplace Solution Supplier. Vieijra is afkomstig van de Ricoh Group waar hijde positie van Sales Director bekleedde.  Naast zijn ervaring bij Ricoh Group heeft Vieijra tevens een track record in zowel sales als general management functies bij Nashuatec, RSL COM en Konica. Verder heeft hij een gedegen kennis van de drie landen, wat moet bijdragen tot een verdere uitbouw van Lyreco in de Benelux.

02-05-2013 10:00

Per 1 juni 2013 is Eugène Sterken benoemd tot CEO van Koninklijke Ahrend. Hij volgt Joost van Meerbeeck op, die CEO wordt van Stonehaven, enig aandeelhouder van Ahrend.
 

Sterken keerde eind 2011 terug naar Ahrend als Chief Commercial Officer, nadat hij in de periode 1992 tot 2005 al werkzaam was in verschillende internationale functies bij Ahrend. In de tussenliggende periode was Sterken Managing Director van Lyreco in Duitsland.
 

Voordat Joost van Meerbeeck medio 2011 CEO werd van Ahrend was hij een aantal jaren lid van de Raad van Commissarissen.
 

De positie van CCO zal niet opnieuw worden ingevuld. De directie zal bestaan uit vier personen: Eugene Sterken, CEO; Rolf Verspuij, CFO; Maarten Cornelissen, Supply Chain Director; en Jiri Kejval, CEO van Techo.

01-05-2013 12:28

Tijdens de Salone Milaan was Ultom 'fuori salone' in de Via Savona te vinden. In een informele setting, samen met een ontwerper van shirts en een ontwerpster van tassen en schoenen, had Ultom de ON-collectie voorzien van opvallende patronen en kleuren.

  "Het resultaat was heel bijzonder en bewees maar weer eens, dat deze toonaangevend Italiaanse kantoormeubelproducent niets te dol is om uw persoonlijke kleur- en materiaalwensen in te willigen", aldus Patricia Romijn van Ufficio Benelux. "De ON-collectie is standaard al in een enorm scala kleuren en houtsoorten verkrijgbaar en de statafels uit de Twistcollectie van dezelfde fabrikant maken van iedere saaie koffiehoek een waar feest."Ufficio Benelux vertegenwoordigt Ultom sinds jaar en dag in Nederland. Ufficio Benelux is sinds kort gevestigd in IJsfabriek de Noordpool te Breda.

www.ikwileenmooikantoor.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >