Nieuws


29-04-2013 8:30

Interieurbouwer Keijsers die eerder deze week uitstel van betaling aanvroeg is in afgeslankte vorm doorgestart. Hierbij kunnen naar verwachting in ieder geval twintig tot vijfentwinting arbeidsplaatsen in de Nederlandse vestiging van het bedrijf behouden blijven.

 

Keijsers heeft een reorganisatie doorgevoerd, waarbij de productie wordt voortgezet in de Poolse vestiging van het bedrijf. De activiteiten op het gebied van verkoop, engineering, projectmanagement, montage, logistiek en service blijven in Nederland.

 

Directeur Ton van der Velden: "Ik heb dubbele gevoelens. Het is triest om afscheid te moeten nemen van hele goede en trouwe medewerkers. Toch ben ik er ook trots op dat we erin geslaagd zijn om door te starten, het vertrouwen van onze klanten te behouden, en een flinke groep collega’s een mooie baan terug te kunnen geven.”

 

De activiteiten van Keijsers zullen worden geintegreerd met Lundiform, een interieurbouwer die in 2011 werd overgenomen door Keijsers. De gezamenlijke klantenportfolio omvat internationale retail ketens, musea, zorginstellingen, kantoren en utiliteitsgebouwen, en laboratoria. Samen met de Poolse vestiging heeft Keijsers-Lundiform 120 medewerkers. Het bedrijf is vooral actief in West- en Oost-Europa, maar voert wereldwijd opdrachten uit.

27-04-2013 8:00

Ter gelegenheid van koninginnedag 2013 verrast Thonet met een koninklijke actie.Het bedrijf grijpt de kroning van prins Willem Alexander aan voor een bijzondere ´oranje- actie´."De geliefde S43 is nu leverbaar in een gelimiteerde uitvoering", aldus de woordvoerder.

De speciale S43 is niet alleen voorzien van een exclusief herinneringsschild inclusief nummerering aan de achterzijde van de rug, maar is bovendien gesigneerd door Philipp Thonet (één van de directeur-eigenaren van Thonet GmbH). "De kleur is uiteraard oranje!"

De lancering van de ´gekroonde´ S43 gaat gepaard met een aantrekkelijk aanbod: "bij aankoop van vijf exemplaren wordt een zese exemplaar cadeau gedaan!" De actie is geldig t/m 31 december 2013 bij de deelnemende dealers.

Thonet heeft naar eigen zeggen een interessante band met het Nederlandse koningshuis: koningin Emma zu Waldeck und Pyrmont, over-over-grootmoder van Willem Alexander werd in Bad Arolsen geboren. Geboortedorp Bad Arolsen behoort tot hetzelfde Landkreis als Frankenberg/Eder waar Thonet reeds vijf generaties gevestigd is.

De S43 geldt als een designikoon: ontworpen in 1931 door Nederlander Mart Stam, karakteriseert het lijnenspel van de Freischwinger zijn rechtlijnige vorm en esthetische reductie.

25-04-2013 10:12

Studies wijzen uit dat we gemiddeld zo’n 14 uur per dag zitten. Experts wijzen ons erop dat ons lichaam meer geschikt is om te bewegen en dat het constant ‘statisch en fijn motorisch’ belasten de gezondheid niet bevordert. Inmiddels is vanuit de wetenschap veel bekend hoe we tot een gezonde en veilige werkstijl kunnen komen. Op 10 en 11 juni wordt bij Backshop een lezing gegeven door prof. dr. Erik Peper, die als  hoogleraar werkzaam is aan de San Francisco State University en is een internationale autoriteit op het gebied van stressmanagement, biofeedback en toegepaste psychofysiologie.

Peper, die tevens als docent verbonden is aan het NPI (Nederlands Paramedisch Instituut), zal de huidige (ergonomische) wetenschap toelichten op basis van zijn gepubliceerde onderzoeken. Tijdens deze lezing worden diverse praktijkgerichte en interactieve sessies verzorgt in het gebruik van EMG-feedback (als één van de toepassingen van biofeedback).
De onderdelen die aan bod komen zijn o.a. wetenschap rond ergonomie, tablet, smartphone, desktop-  en laptopergonomie, RSI/KANS preventie, spiercontrole door EMG-feedback,  hoe richt ik een werkplek ergonomisch in, inzetbaarheid van ergonomische hulpmiddelen, stressmanagement, werk- en lichaamsbewustwording.

www.backshop.nl

19-04-2013 12:00

Drentea blijft groeien tegen de klippen op. De inrichter uit Emmen meldt dat de eigen omzet blijft stijgen, ondanks aanhoudend terugvallende omzetten in de kantoormeubelbranche. Ook in 2012 heeft het bedrijf weer een gezonde groei doorgemaakt. Directeur Bert Top: “Vooral door snel en flexibel in te spelen op klantvragen weet Drentea al een aantal jaren een groter marktaandeel te veroveren."

Volgens Top kan de groei onder meer verklaard worden uit het feit dat Drentea blijft investeren in de productiefaciliteiten.Zo is vorig jaar al een behoorlijke uitbreiding gerealiseerd door de nieuwbouw van c.a. 8000 vierkante meter productieruimte. En dit jaar investeert Drentea verder in het automatiseren van de productie.

Onlangs is begonnen met de installatie van een geautomatiseerde pons en zetstraat. Bert Top: “Deze machine kan plaatstaal vanaf de rol verwerken tot complete onderdelen voor bureautafels, kasten en ladeblokken."

Drentea probeert naar eigen zeggen zo veel mogelijk producten te ontwikkelen die geautomatiseerd geproduceerd kunnen worden. "Hiermee wordt de productiecapaciteit enorm verhoogd en de kostprijs verlaagd. Daarnaast wordt op het gebied van duurzaam produceren een enorme vooruitgang geboekt. De verwachting is namelijk dat door deze wijze van verwerken het afvalpercentage met minimaal 60 procent wordt verminderd. In de keten levert dit een enorme winst op in energieverbruik en inzet van schaarse grondstoffen.”

Drentea is naar eigen zeggen één van de eerste bedrijven in Nederland die op deze innovatieve wijze gaat produceren. Met de investering is een bedrag van meer dan 2.000.000 euro gemoeid. het bedrijf zegt klaar te zijn voor de toekomst waarin prijs en levertijd vaak van doorslaggevend belang zijn en er dus concurrentie moet worden geleverd met lage lonenlanden.

De producten van Drentea worden volledig in Nederland geproduceerd en ontworpen. Hiermee is volgens de fabrikant ook op lange termijn naleverbaarheid van de producten gegarandeerd. De directeur is hier trots op: “De typische Dutch Design-producten zijn de basis voor iedere klantvraag: samen met ontzettend gemotiveerde en creatieve dealers in de gehele Benelux realiseren we prachtige inrichtingsprojecten. Het succes van Drentea is vooral te verklaren door de strategie om de producten uitsluitend te verkopen via dit geselecteerd dealernetwerk.”

18-04-2013 10:46

Bene Kantoormeubilair staat er beroerd voor. Het bedrijf zit zwaar in de schulden, meldt de Oostenrijkse krant Wiener Zeitung. De beursgenoteerde kantoormeubelproducent noteerde voor het boekjaar 2012-2013 een verlies van bijna 29 miljoen euro.

De bankaansprakelijkheid bedraagt 75 miljoen euro. In april 2014 moet een lening van 40 miljoen euro worden terugbetaald. Bene heeft dus dringend behoefte aan geld, aldus Wiener Zeitung.
Vragen aan het management van het bedrijf leiden volgens de krant niet tot veel duidelijkheid. Termen als een ‘veelomvattende herstructurering’ werden niet verduidelijkt door concrete details.
Op dit moment worden volgens het management geen gesprekken gevoerd met een investeerder. Of de familie Bene, die 42,5 procent van de aandelen bezit, geld zal lenen, is op dit moment evenmin duidelijk. Wel zegt Rudolf Payer, financieel verantwoordelijke bij Bene, dat de stichting van de familie zich ‘zeer constructief opstelt’. Verder wordt gemeld dat een terugtrekking van de beurs niet gepland staat.

Afgelopen dinsdag heeft een eerste gesprek met de banken plaatsgevonden over de huidige situatie bij Bene. Toen is ook een nieuwe strategie besproken met de Raad van Bestuur van Bene, waarover geen nadere mededelingen zijn gedaan. In een ander gesprek met de regio ‘Niederösterreich’ heeft de Oostenrijkse regio aangegeven Bene ‘binnen de mogelijkheden’ te zullen ondersteunen. Wat dat precies inhoudt werd volgens Wiener Zeitung niet gemeld.

Bene heeft een hoofdproductievestiging in het Oostenrijkse Waidhofen an der Ybbs. Eerder dit jaar schrapte Bene 110 banen in Oostenrijk, Duitsland en Oost-Europa. Vestigingen in Duitsland, Kazakstan en Slowenië werden gesloten. COO Michael Feldt gaf aan te verwachten dat er niet meer gedwongen ontslagen zullen volgen. Bene zal zich de komende tijd versterkt gaan richten op de kernmarkten Oostenrijk en Duitsland en daarnaast groeimarkten als Londen, Dubai, Abu Dhabi, Australië en Azië,

Bene boekte in het jaar 2012-2013 een omzet van 213,6 miljoen euro. Dat is 10 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Het verlies bedroeg 28,7 miljoen euro. De Raad van Bestuur gaf geen voorspelling voor het jaar 2013-2014. Wel werd de al in januari bekend gemaakte prognose herhaald dat de omzet in het boekjaar 2013-2014 rond de 200 miljoen euro zal bedragen.

Bene heeft in het Nederlandse taalgebied vestigingen in Rotterdam en Brussel. Het Bene-meubilair wordt onder andere aangeboden via Kembo.

Bron: Wiener Zeitung

www.bene.com

17-04-2013 12:00

Eind december 2011 besloot Ufficio Benelux om de locatie in Rotterdam na ruim 80 jaar te verruilen voor Breda. Ufficio is sinds vele jaren vertegenwoordiger van de Italiaanse kantoormeubelfabrieken Ultom, Meco en ArrediSPD.

Er werd voor Breda gekozen. "En zeker niet alleen voor de zeer mooie locatie vlakbij het centrum." Alleen moest er nog even gerestaureerd worden. De restauratie van het Rijksmonument IJsfabriek de Noordpool duurde iets langer dan verwacht. In de tussentijd werd Het Nieuwe Werken in de praktijk gebracht. "We zijn nu ook echte ervaringsdeskundigen op dit gebied!"

De nieuwe locatie is vanaf medio april gereed voor ontvangst. En het is niet zomaar een showroom, benadrukt het bedrijf. "Niet alleen het meubilair, maar zeker ook de gebruikte materialen en kleuren doen goed recht aan IJsfabriek de Noordpool. Het is een echte belevingsruimte geworden, uitgerust met de nieuwste presentatietechnieken. Een keuken van formaat met bar zorgen voor de Brabantse gastvrijheid. Dit gecombineerd met de Rotterdamse 'stroop de mouwen maar op'-mentaliteit en het motto 'Ufficio ontzorgt' maakt u vast nieuwsgierig."

Met de nieuwe vertegenwoordiging van het Italiaanse merk AntonelloItalia voor woonmeubilair is de collectie zeer breed en biedt voor iedere portemonnaie wat wils.
 

Ufficio Benelux is gevestigd in IJsfabriek de Noordpool, Jan van Polanenkade 28 te Breda. De ingang van de parkeergarage is schuin tegenover de ingang.

17-04-2013 8:00

Werkomgevingspecialist Steelcase heeft  bij meer dan honderd organisaties verspreid over elf landen onderzoek gedaan naar de invloed die cultuur heeft op de manier van werken. De studie ‘The Culture Code’ brengt de verschillen aan het licht die er bestaan tussen kenniswerkers uit verschillende landen als het gaat om de manier van werken en hoe zij gebruik maken van de werkomgeving.

 

Steelcase wilde beter begrijpen hoe cultuur doorwerkt op de werkvloer. Daarom startte de organisatie het onderzoek ‘The Culture Code’. Volgens de Amerikaanse fabrikant van kantoormeubelen helpen de aanbevelingen die uit het onderzoek voortvloeien organisaties om te komen tot effectieve werkomgevingen, rekening houdend met de lokale cultuur.

 

Eén van de bevindingen uit het onderzoek is dat samenwerking tot innovatie leidt en dat het kantoor dus belangrijk is. “Organisaties die willen inzetten op innovatie dienen de samenwerking tussen medewerkers te bevorderen. In een wereld waar kenniswerkers overal kunnen werken, wordt het steeds belangrijker dat zij ook geregeld naar kantoor gaan. Een kantoor dat samenwerking ondersteunt, zorgt ervoor dat ideeën loskomen en creativiteit wordt bevorderd.” Nederlanders zijn daar goed in, zegt Steelcase. “Zowel Nederlanders als Duitsers vinden het bijvoorbeeld vanzelfsprekend om informatie te delen met collega’s van buiten hun eigen afdeling of zelfs met mensen van buiten hun organisatie. Belgen zijn daar aanzienlijk terughoudender in. Wat de Belgen wel gemeen hebben met de Nederlanders en de Duitsers is de voorkeur om op gestructureerde wijze samen te werken.”

 

Ook optimalisatie van kantooroppervlakte is belangrijk, stelt Steelcase. “Organisaties die erin slagen het aantal vierkante meters kantoorruimte af te stemmen op de daadwerkelijke behoefte, kunnen belangrijke kostenvoordelen behalen. Dit betekent echter niet dat organisaties de hoeveelheid kantoorruimte zonder meer kunnen terugbrengen. De hoeveelheid ruimte houdt namelijk nauw verband met het welzijn dat medewerkers ervaren en daarmee met hun productiviteit.” De perceptie van de ideale hoeveelheid ruimte of oppervlakte van de werkplek verschilt wederom sterk per cultuur. Zo is van de onderzochte landen de tolerantie voor dicht opeengepakt werken in China en India aanzienlijk groter dan hier in Europa. “Maar ook binnen Europa bestaan er belangrijke verschillen tussen de landen. Nederland en Vlaanderen behoren bijvoorbeeld tot de voorlopers op het gebied van Het Nieuwe Werken, waardoor ze minder behoefte hebben aan traditionele kantoorruimte.”

 

“Kenniswerkers werken in toenemende mate samen met collega’s van over de hele wereld en uit verschillende tijdzones”, vervolgt de woordvoerder. “Hierdoor komt de traditionele opvatting van het begrip 'kantooruren' onder druk te staan. Om de verschillen in tijdzones te overbruggen, vinden werkzaamheden steeds vaker plaats in de avonduren. Echter, niet in alle culturen is de bereidheid hiertoe even groot. Ook zijn niet in alle landen technologieën die werken op afstand ondersteunen in gelijke mate beschikbaar.”
 

De mate waarin een cultuur openstaat voor werken op afstand en volgens flexibele uren, kan worden afgemeten aan de behoefte om werk en privé gescheiden te houden en aan de stijl van leidinggeven. “Aangezien Nederlandse kenniswerkers veel waarde hechten aan een goede werk-privébalans en de managementstijl hier meer op vertrouwen is gebaseerd dan op controle, maakt dat flexibel werken qua tijd en plaats goed gedijen. De Fransen en Duitsers daarentegen kennen een managementstijl die is gebaseerd op controle. Zij zijn gewend om langer op kantoor door te werken om met collega’s uit andere tijdzones te kunnen samenwerken of om deadlines te halen.”

12-04-2013 8:00

Vepa Office Furniture in Hoogeveen gaat met 9000 vierkante meter extra productieruimte flink uitbreiden. De start van de nieuwbouw werd donderdag 11 april in aanwezigheid van alle medewerkers feestelijk ingeluid.

Vepa Office Furniture realiseert op industrieterrein “De Wieken” een uitbreiding van de productiehallen waarmee de totale bebouwing op bijna 30.000 vierkante meter komt.
 

“We zijn er enorm trots op dat we dit in deze tijd kunnen realiseren”, aldus directeur Janwillem de Kam (tweede van rechts op de foto). “De extra productieruimte hebben we hard nodig om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag. Want Vepa groeit, tegen de economische ontwikkeling in. Naast de groei in eigen land boeken we ook steeds meer successen in Duitsland en België. Daar waar anderen pas op de plaats maken investeren wij om de verwachte groei in de toekomst het hoofd te kunnen bieden.”
Vepa heeft naar eigen zeggen als eerste kantoormeubelproducent in Nederland twee machines aangeschaft met hypermoderne lasertechnologie voor houtbewerking. Eén voor rechthoekige vormen en één voor panelen met vrije vorm. Met deze investering is een bedrag van meer dan 1,5 miljoen euro gemoeid. “Op deze manier versterken wij niet alleen onze kwalitatieve positie in de markt maar onderstrepen we ook ons ‘made-in holland’ duurzaamheidsprincipe”, aldus De Kam.

“De lasertechniek maakt het mogelijk om zonder lijm vrijwel onzichtbaar bladranden aan te smelten. Dit is niet alleen mooier en sterker maar ook beter voor het milieu door het achterwege blijven van lijm. Daarnaast zorgt de laserverbinding voor een grotere hygiëne en is het vochtvaster.” Toepassingen die volgens Vepa niet alleen op kantoor en school, maar ook in de zorg en interieurbouw meerwaarde hebben.

Vepa is een familiebedrijf dat zich sinds 1971 heeft ontwikkeld tot een veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikant. Vanaf het eerste uur is het bedrijf vernieuwend geweest, zowel qua productiemethoden als materialen. Alle facetten van de productie vinden in eigen fabrieken plaats, waardoor Vepa geheel volgens wensen en technische eisen van de klant kan produceren. In Hoogeveen zijn bijna 150 mensen werkzaam.

11-04-2013 8:08

De nieuwe bureaustoel Diagon van de Zwitserse zitmeubelspecialist Girsberger is vanaf heden leverbaar in de Benelux.

Het in het oog springende aluminium frame dat de Diagon kenmerkt is niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Het is gemonteerd op twee rubberen kussentjes waardoor de stoel een maximale hoek kan bereiken bij het naar achteren leunen.

”Het originele idee was om een comfortabele rugleuning te ontwerpen”, legt ontwerper Burkhard Vogtherr uit. ”Maar het design van deze leuning kwam eigenlijk automatisch tot stand. Als je functionaliteit op een minimalistische manier wil implementeren wordt het geheel bijna als vanzelf ook aantrekkelijk.”

Diagon is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen en er zijn drie verschillende hoogtes voor de rugleuning. Optioneel is er keus voor bijvoorbeeld een kledinghanger of hoofdsteun. En zo zijn er nog heel wat opties die het mogelijk maken Diagon te personaliseren.www.girsberger.com

08-04-2013 8:04

Drie bekende Venlose bedrijven wonen sinds kort samen in Manufactuur. Leolux, 2.0 Architecten en HME Import Agency vieren dit met een open dag. Op zaterdag 20 april zetten ze hun deuren open voor alle belangstellenden. 

Tegenover de oude kazerne in Blerick is een nieuw markant gebouw verrezen. Op de plek waar het voor Leolux 80 jaar geleden begon, staat nu de Manufactuur. "Het is een creatief centrum voor specialisten in wonen, werken en leven. Want of het nu gaat om architectuur, designmeubelen of projectmeubilair, de deelnemers in Manufactuur weten er raad mee."

De drie partners delen hun belangstelling in duurzaamheid en dat wordt ook zichtbaar in het gebouw. Het bestaande pand kreeg op duurzame wijze een tweede leven. "Er werden gerecyclede materialen ingezet en Manufactuur verwarmt of koelt niet met gas of olie, maar via een WKO (warmte-koude opslag)." Ook de historie werd niet vergeten: op verschillende plaatsen worden oude elementen hergebruikt of wordt in kleur en materiaal verwezen naar Leolux.

Op 18 april wordt het gebouw officieel geopend door wethouder Satijn (Economische Zaken, Venlo). Op zaterdag 20 april is het publiek van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de Manufactuurbewoners. "Tijdens de open dag ontdekt de bezoeker de inspirerende omgeving waarin nieuwe creatieve ideeën op het gebied van wonen-werken-leven ontstaan. Zo zijn onder andere de werkzaamheden van de architecten en de collectie van HME te bewonderen. Leolux toont haarfotostudio en zowel HME als Leolux zetten hun outlet met meubelen open."

04-04-2013 8:39

BIS heeft in de maand maart zijn dertigduizendste ruimte in 6 jaar tijd ingericht en opgeleverd. Voor Sitech Services, dat de bedrijfsnoodorganisatie van de gehele Chemelot site in Geleen faciliteert, werd een hightech calamiteitenruimte gerealiseerd. De mijlpaal is bereikt in het jaar waarin BIS zijn 30-jarig bestaan viert.

Op 22 september 1983 werd BIS opgericht. Doel was de zakelijke en institutionele markten te voorzien van slimme presentatiemogelijkheden. Nu, bijna 30 jaar later, is die doelstelling nog steeds één van de drijfveren van BIS en richt het van origine Ridderkerkse bedrijf jaarlijks zo’n vijfduizend ruimtes in om te presenteren, vergaderen en informeren. Daarbij onderscheidt het bedrijf zich naar eigen zeggen door het aanbieden van een totaalpakket aan AV & ICT solutions én services. Van interieurarchitectuur tot installatie en van de benodigde elektrotechniek tot en met de gebruikerstrainingen.

De dertigduizendste BIS-ruimte is een calamiteitenruimte in opdracht van Sitech Services BV ten behoeve van de Bedrijfsnoodorganisatie van de Chemelot site in Geleen. Sitech Services is een professionele organisatie in de procesindustrie met veel ervaring op het gebied van site en manufacturing services. BIS heeft hier de verouderde calamiteitenruimte opnieuw ingericht en voorzien van alle benodigde apparatuur om veel (soorten) informatie snel en effectief te tonen en te verwerken.De opdracht van Sitech is door BIS multidisciplinair aangepakt. Meerdere belangrijke disciplines hebben nauw samengewerkt om tot het gewenste resultaat te komen. Zo heeft BIS het interieurontwerp van de ruimte verzorgd, nadat de firma Smeets de ruimte vakkundig heeft verbouwd, het maatwerkmeubilair met integratie van beeld en aansluitpunten ontworpen en geleverd, het verlichtingsplan gemaakt (gerealiseerd door Cofely) én alle audiovisuele techniek geïntegreerd, waarmee meerdere stromen informatie efficiënt gedeeld en verwerkt kunnen worden.

"De totaalintegratie, de afstemming van de verschillende elementen en de nauwe samenwerking met partijen als AA FM, cofely-gdfsuez en bouwfirma Smeets, hebben als resultaat dat de calamiteitenruimte aan alle eisen en wensen voldoet, veel mogelijkheden biedt en zich onderscheidt in uitstraling en gemak", aldus BIS.

In de Sitech-ruimte zijn elf beelddragers geïntegreerd waarop informatie van meerdere bronnen - zoals vaste pc’s, laptops of tablets, een tv-tuner en een harddiskrecorder - getoond kan worden. Via twee 10 inch touch bedieningspanelen kan worden gekozen welke bron wanneer en op welk scherm getoond moet worden. Het schakelen tussen, en het verwerken van, diverse informatiestromen verloopt op deze manier doeltreffend. Het digitale bord maakt het mogelijk om interactief informatie te delen, op het scherm aantekeningen te maken, belangrijke zaken te arceren of dingen te verduidelijken. "Door de doordachte digitale infrastructuur kunnen deze beelden direct opgeslagen en verzonden worden naar andere beelddragers; ook naar beelddragers op externe locaties. Dit alles ongeachte de aangeleverde resolutie of beeldformaat', benadrukt BIS.

De inrichting van deze dertigduizendste ruimte vormt, samen met het 30-jarig bestaan, een mijlpaal in de BIS-geschiedenis. Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS Groep, ziet hierin ook een erkenning voor de jarenlange investeringen in technisch hoogwaardige kennis en kunde: "In de eerste twee decennia van ons bestaan waren wij puur productgeoriënteerd. Inmiddels is BIS een erkende en bepalende AV & ICT system integrator, die garant staat voor totaalinrichting en realisatie van allerlei typen ruimtes, waarin de overdracht van informatie centraal staat. Ook onze klanten ervaren dat zo; getuige het feit dat duizenden klanten keer op keer hun vertrouwen in BIS uitspreken. We zijn en blijven deze organisaties dankbaar voor het vertrouwen dat zij ons schenken en zullen er alles aan doen om hen ook de komende 30 jaar te voorzien van de juiste oplossingen en ruimtes voor hun situatie.”
 

03-04-2013 12:15

Paul Zuidema (49) is per 2 april in dienst getreden bij Steelcase Inc., 's werelds grootste leverancier van kantoorinrichtingen. Zuidema neemt als Director Global Client Collaboration EMEA de taken op zich om de activiteiten voor internationale klanten verder uit te bouwen en de samenwerking tussen de diverse Steelcase-organisaties naar een volgend niveau te brengen.

De afgelopen 13 jaar werkte Zuidema bij Koninklijke Ahrend, waar hij zowel nationaal als internationaal diverse functies bekleedde op het gebied van verkoop en algemeen management.
Voor Steelcase is Zuidema geen onbekende; hij was in de periode 1996-1999 al directeur van de Nederlandse vestiging.

03-04-2013 9:00

Klöber heeft tijdelijk een showroom in de Toonkamer in Utrecht. Dat meldt het bedrijf in een nieuwsbrief.

"Graag nodigen we u uit om ons nieuwe lounge programma Concept C te komen bekijken in Toonkamer Utrecht", stelt de woordvoerder van de projectmeubelleverancier. "Concept C is daar te zien in van april tot en met september 2013."

Eén van de (vele) meubels uit de lijn Concept C.

"Zitten – tijdens meeting of vergadering, in cafetaria of lounge – vindt niet meer uitsluitend plaats op bureaustoelen. Klöber biedt voor de nieuwe kantoorwerelden een collectie fauteuils, banken en stoelen voor uiteenlopende toepassingsgebieden. Concept C vormt ruimten voor de ontmoeting, verhoogt de kwaliteit van de communicatie en biedt plekken voor ontspanning."

De Toonkamer - een smaakvolle verzameling showrooms van allerlei designgerelateerde bedrijven - is te vinden aan de Rotsoord 3 in Utrecht.

De Toonkamer in Utrecht.
 

02-04-2013 8:00

Haworth Europa introduceert een nieuwe aanwinst voor het Europese Management Team. Sinds 1 maart is Sascha Thiesen Haworth’s nieuwe Europese Directeur van Product Ontwikkeling, Techniek & Design. "Sascha sluit zich aan bij een sterk team en zal activiteiten binnen Product Marketing, Product Ontwikkeling en Industriële ontwerpen aansturen en coördineren."

Naast de reorganisatie van het Productontwikkeling-proces, zal Thiesen ook het Europese product portfolio opfrissen en herstructureren. In de afgelopen 15 jaar is Sascha bij Steelcase Duitsland en Europa werkzaam geweest in verschillende functies binnen marketing, verkoop en productontwikkeling. De laatste 2 jaar bij Steelcase was hij gestationeerd in de Verenigde Staten en verantwoordelijk voor de wereldwijde ontwikkeling van projecten met een focus op architectuur en technologie.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >