Nieuws


26-02-2013 10:00

Innovatief, comfortabel en toch functioneel. Dat zijn de juiste woorden voor een mooie design stoel die door een eenvoudig schuifsysteem zonder gebruik van lijm of schroeven in elkaar te zetten is. De naam :Simpl.

Bob Nisters, bedenker en ontwerper van CNC-gefreesde meubelen, heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een zeer opmerkelijke creatie. Los van de fraaie vormgeving van de stoel die Bob Nisters heeft gefabriceerd, is er meer aan de hand. De stoel, die de naam Simpl heeft meegekregen, kan door bijna iedereen probleemloos in elkaar worden gezet, zonder het gebruik van lijm of schroeven. Dankzij dit zeer eenvoudige schuifsysteem biedt de stoel veel stabiliteit en is het zitcomfort uitstekend.

Nisters’ inspiratie leidt dikwijls tot persoonlijke pronkstukken. Desondanks is hij in staat om ook in opdracht van een ander persoonlijke creaties te fabriceren. Bob Nisters heeft als doel om bij elk gerealiseerd project - waarop hij duidelijk zijn stempel zet - creaties op maat te maken en vooral iets unieks achter te laten. Ook de stoel Simpl beschikt over dit unieke element. Meer informatie hierover is terug te vinden op http://www.bobnisters.com

Nisters vertelt enthousiast over Simpl: "Niet alle ideeën van een ontwerper zijn geschikt voor fabricage. Met de Simpl is het wél gelukt de innovatieve aspecten te verwerken in het product. Maar het belangrijkste blijft toch het ontwerp en het zitcomfort. Dat is voor de klant het meest relevant. De positieve reacties van eerste klanten vertellen me dat de stoel in al haar facetten een geslaagd project mag worden genoemd."

De stoel is gefabriceerd van 15 millimeter berken multiplex en is leverbaar in verschillende afwerkingen. In plaats van multiplex kan de stoel - indien de klant dat wenst - ook van bamboeplaat worden gemaakt. De liggers waar de kussens op rusten, hebben op de plek waar de zijwangen zich bevinden een kleine sparing, waardoor de kussens op hun plek zakken en gehouden worden. De losse delen van de stoel kunnen eenvoudig in elkaar worden geschoven. De onderdelen zijn in AutoCAD getekend en vervolgens door een CNC-machine gefreesd.

Nisters heeft zich de afgelopen twintig jaar gepresenteerd als ontwerper, bedenker en organisator. Zijn expertise gebruikt hij vooral als interieurontwerper voor winkel, horeca en kantoor. Tevens is hij als ontwerper gespecialiseerd in terrasmeubilair en binnen- en buitenverlichting.  

25-02-2013 8:30

De Oostenrijkse kantoorinrichter Wiesner Hager komt met een nieuwe bureaustoel. De zogenoemde Poi is vervaardigd via de schaalbouwwijze. “De stoel verenigt hoogwaardig design, hoog bedieningsgemak en ergonomisch zitten met een verrassend aantrekkelijke prijs`, aldus Ruus Kunkels van Wiesner Hager Benelux.

De stoel werd ontworpen door het team van neunzig° design. De elegante schaalbouwwijze is kenmerkend voor Poi. “De schaal werkt omhullend en verschaft geborgenheid en bescherming. De zachte kern voelt uitnodigend en comfortabel aan. De kleurvariaties van het zitkussen plaatsen accenten en maken Poi vatbaar voor verandering – stijlvol, kostbaar, jong of fris.”

Het ergonomisch-dynamische spanframe in zwart of wit is voorzien van een semitransparante netbespanning. Voor de optische differentiatie kan worden gekozen uit vier kleuren netbespanning. “Wij willen de functionele kantoorwereld verrijken met emoties. Een levendige, inspirerende en menselijke omgeving creëren met een sfeer vol energie en ideeën, die zin in nieuwe dingen doet ontstaan.“  

Poi staat volgens Wiesner Hager voor hoog zitcomfort en ergonomische functionaliteit. “Deze kan puntzuiver op de lichaamsmaten van de gebruiker worden afgestemd. Met de veerkrachtsnelregeling aan de zijkant kan de tegendruk van de rugleuning heel eenvoudig aan het lichaamsgewicht worden aangepast, met maximaal twee omwentelingen. Bovendien biedt de nieuwe generatie van het synchroon-mechaniek een fijn op elkaar afgestemde beweging van zitting en rugleuning.”

De zitdiepte kan met behulp van de schuifzitting horizontaal worden versteld. In samenspel met de in hoogte verstelbare lumbaalsteun, de traploze zithoogteverstelling en de meerdimensionale armlegger kan de stoel perfect op de lichaamslengte worden afgestemd. Poiis aangemeld voor de NPR normering.

“Poi vertegenwoordigt een volledig nieuwe generatie bureaustoelen: de perfecte combinatie van esthetiek, comfort en geperfectioneerde ergonomie maakt de stoel uniek en ook economisch aantrekkelijk.” De stoelfamilie wordt gecompleteerd door een conferentiestoel. “Zo verspreidt het aangenaam dynamische zitgevoel zich op kantoor en overal waar poi nog meer graag wordt gebruikt: op conferenties, vergaderingen en seminars. “

25-02-2013 8:29

Lensvelt verrast met een nieuw product. Kort na de doorstart van het bedrijf uit Breda presenteert het een ontwerp van topdesigner Bertjan Pot: de tafel Beefeater.

De Beefeater is geheel gemaakt van multiplex delen die als een 3D-puzzel in elkaar gezet zijn. “De poten van de tafel vormen de ribben die het ovale blad dragen”, aldus het bedrijf. “Het gedraaide frame van de Beefeater maken het product asymmetrisch  en daardoor interessant vanuit elke hoek.”

De Beefeater is leverbaar in vier verschillende afmetingen. “De tafel is geschikt als diner-tafel, maar ook als werk- of vergadertafel.”


Zie ook het filmpje over de Beefeater, elders op de Inside Information-website.

 

22-02-2013 8:00

De Telegraaf Media Group (TMG) brengt zoals bekend een krant uit, waarin misstanden bij anderen in de regel 'keihard' worden aangepakt. Maar hoe kosjer is het bedrijf zelf eigenlijk? Via de website groupdeal.nl biedt TMG Eames Lounge Chairs aan. Dat wil zeggen:' replica's'. Waarmee een salonfähige term is gevonden voor wat ook als intellectuele diefstal gekenschetst zou kunnen worden.

De Lounge Chair is een wereldberoemd ontwerp van Charles en Ray Eames, waarvan de rechten bij fabrikant Vitra liggen. Maar daar heeft de TMG klaarblijkelijk lak aan. Want voor het weggeefbedrag van 499 euro wordt een heuse 'replica' van het beroemde ontwerp aangeboden. Dat hiermee intellectuele diefstal wordt gefaciliteerd, zal het bedrijf klaarblijkelijk worst zijn. Erst kommt das Fressen, dann die Moral.Of kunnen we in 'de krant van wakker Nederland' binnenkort wellicht een reportage verwachten waarin deze misstand keihard wordt aangepakt? Een suggestie: plaats er dan ook een luchtfoto van het huis van de directeur van de TMG bij. 


 

21-02-2013 14:30

Interieurbouwer KnE+ uit Delft werkt meer en meer met glas van AGC, getuige de inrichting van de vernieuwde kapsalon van Sjenkels. KnE+ viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum en heeft zich ontwikkeld van een interieurbouwer die interieurs op maat produceert tot allround bureau dat al in de ontwerpfase wordt ingeschakeld.

Sjenkels, met tien kapsalons door heel Nederland, is klant vanaf het eerste uur. Met in het achterhoofd de wetenschap dat een gemiddelde kapsalon ongeveer 5 jaar met een interieur doet en dat Sjenkels ieder jaar een nieuwe kapsalon opent of verhuist, is de relatie tussen Sjenkels en KnE+ een innige. Ook bij de meest recente verhuizing van Sjenkels was KnE+ betrokken.

De stijl van Sjenkels is glanzend zwart en ingetogen wit, helder en strak. Dit is door KnE+ ingevuld met Lacobel Classic Black van AGC. “Wij werken steeds meer met glas”, vertelt Erik Speet van KnE+. “Gezien onze ervaring is het maken van meubels voor een kapsalon routine. Ging het eerder om meubels met wat glas erop, nu gaat het om heel veel glas op en om de meubels. En glas is toch wat weerbarstiger.”


De toekomst ziet er volgens KnE+ rooskleurig voor hen uit. “Wij willen graag al in de beginfase van het project meedenken en ontwerpen”, aldus Speet. “Daarnaast is er de ambitie om met een eigen label te komen.”

AGC Glass Europe produceert en verwerkt vlakglas voor de bouwsector (buitenbeglazing en binnenhuisinrichting), de auto-industrie, de solar-industrie en gespecialiseerde industriële sectoren.

www.agc-glass.eu
www.kne-plus.nl

21-02-2013 14:00

Tijdens een door PPI georganiseerde bijeenkomst op 14 februari werden de resultaten gepresenteerd van een brancheonderzoek gehouden onder leden en niet-leden van de PPI. Het was een drukbezochte bijeenkomst, waarbij ook Annemarie van Gaal als gastspreker een presentatie hield over onconventioneel zaken doen.

Het Platform Projectinrichting wil graag een grotere rol van betekenis spelen binnen de branche en dat betekent dat je draagkracht nodig hebt en voldoende leden. Om te kijken wat de behoeften zijn van de branche heeft PPI een brancheonderzoek laten verrichten De uitkomsten van de enquête worden mede gebruikt om de richting van PPI te bepalen. De enquête was uitgezet naar leden, ex-leden en niet-leden, in totaal een groep van 436 online-ondervraagde bedrijven. De respons van bijna 25 procent legde volgens PPI een prima basis voor een waardevol en representatief onderzoek. De belangrijkste conclusies uit de enquête, uitgevoerd en gepresenteerd door Menno van der Velde van onderzoeksbureau Noordam & DeVries,  geven aan dat samenwerking en goede kwaliteitscontrole van groot belang zijn in de projectenmarkt. Daarnaast zal de bekendheid van het keurmerk van PPI verhoogd moeten worden. Met een keurmerk kun je in de projectinrichtingsbranche een groot verschil maken bij opdrachtgevers.

Voorzitter van PPI, Kristel Leerkes-Boerhof, deed de aftrap van de bijeenkomst. Zij was blij met de bevindingen van het onderzoeksbureau. “Het belang van PPI als branchevereniging kwam duidelijk naar voren, maar ook het belang van samenwerking. Juist in deze economisch moeilijke tijden kan de kracht van collectiviteit het verschil maken”, aldus Leerkes. Hoe meer leden, hoe meer kracht en zij riep dan ook de vele aanwezige niet-leden op om lid te worden. Voor PPI zijn er drie ledengroepen te onderscheiden, te weten projectinrichters, fabrikanten/leveranciers en architecten. Projectinrichters kunnen voor de eerste 3 jaar aspirant-lid worden tegen een aanzienlijk gereduceerd tarief. Architecten hoeven geen contributie te betalen zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten bij te wonen. Door deze verschillende ledengroepen te verenigen komt de ketensamenwerking goed tot z’n recht.

De man die als directeur van PPI deze branchebrede samenwerking heeft opgezet, Jos Wesselink,  heeft overigens met ingang van dit jaar de samenwerking met PPI beëindigd. Nu PPI in een nieuwe fase is terechtgekomen draagt hij het stokje met vertrouwen over aan het bestuur en de secretaris. Het bestuur dankte Wesselink voor zijn belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van PPI en het PPI-keur.

De middag werd afgesloten door Annemarie van Gaal met haar presentatie over onconventioneel zaken doen. Als onderneemster, investeerder en tv-persoonlijkheid wist zij de aanwezigen ruim een uur te boeien met haar ervaringen uit het verleden en haar blik op de toekomst. De belangrijkste boodschap was dat je niet teveel vanuit je ervaring moet denken, maar juist andere mogelijkheden onder de loep moet nemen. Mogelijkheden die op het eerste gezicht wellicht onlogisch zijn, maar bij nader inzien misschien veel kunnen opleveren. Dus eerst (anders) denken en dan doen. “Voor de PPI een belangrijke eyeopener tezamen met de uitkomsten van het brancheonderzoek en perfect passend bij het thema van de bijeenkomst ‘De toekomst van PPI begint nu’”, aldus Kristel Leerkes-Boerhof.


www.p-pi.nl

18-02-2013 8:30

Casala heeft een Interior Innovation Award 2013 gewonnen tijdens IMM Keulen 2013. De award is toegekend aan Casala’s nieuwste innovatie Monolink. "Dat is de eerste kunststof stoel voorzien van één systeem dat koppelen en stapelen mogelijk maakt."

"Het razendsnelle plaatsen én opbergen behoort tot de aantrekkelijke eigenschappen van Monolink." Hiermee speelt Casala in op de groeiende vraag naar steeds praktischer oplossingen voor de inrichting van ruimten. Monolink is een breed inzetbare stoel, van de kleinste kantine tot de grootste congreszaal.

Monolink is een ontwerp van Martin Ballendat. Een bekende designer in de meubelindustrie, inmiddels onderscheiden met ruim 100 design awards.

De Interior Innovation Award werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. In 2002 heeft de IMM Cologne beurs in samenwerking met de Duitse Design Council de onafhankelijke, sector-georiënteerde Interior Innovation Award in het leven geroepen. "Vandaag de dag wordt de Interior Innovation Award wereldwijd beschouwd als één van de meest gerenommeerde design award in de interieurbranche."

Monolink is de tweede kunststof stoel in Casala’s assortiment. Begin jaren '70 bracht Casala de kunststof stoel Casalino op de markt, bekroond met 'Die gute Industrieform'. "Een echte designklassieker en een typisch icoon van zijn tijdsperiode. Casalino heeft internationaal furore gemaakt van filmset tot design-tentoonstellingen."

18-02-2013 8:00

Dat Overtoom snel bedrijfsondersteunende artikelen kan leveren, is bij een groot publiek wel bekend ('Toet toet. Dát is snel?). Maar Overtoom doet naar eigen zeggen meer dan dat. "We kunnen ook een complete kantoorinrichting realiseren." Visual Sonics ondervond het aan den lijve: hun nieuwe ruimte op het Sciencepark in Amsterdam werd binnen 3 weken compleet ingericht door Overtoom. 

Visual Sonics betrok op het Sciencepark Amsterdam in een ander gebouw een groter kantoor. In dit kantoor bundelt het bedrijf voor de Europese en Afrikaanse markt een aantal diensten, zoals klantenservice, financiën, human resource en logistiek. De verhuurder van het pand op het Science Park vroeg interieurontwerper Ilse Panis afgelopen zomer om in samenspraak met Visual Sonics een functionele indeling te maken. Besloten werd om de ruimte van 500 vierkante meter, toen nog opgedeeld in afzonderlijke kleine ruimtes, open en transparant te maken.

In samenspraak kwamen de partijen tot een strak en modern vormgegeven kantoor met 34 werkplekken en twee transparante vergaderruimtes. De ruimte moest wel binnen één maand gebruikt kunnen worden, maar de uitgekozen leverancier kon dat niet voor elkaar krijgen. "Toen is Overtoom ingeschakeld en binnen 3 weken was de ruimte ingericht met de juiste meubels. Precies op maat, met de kleurstelling die de klant wenste. Zoals licht eikenhouten bureau- en tafelbladen en felgroene stoffering voor bureaustoelen en scheidingswanden."

Voor Overtoom was het een mooi project. "Van oudsher bieden we op internet en in onze catalogus de producten aan waar het meeste vraag naar is", zegt marketing innovation specialist Olle Peters van Overtoom. "En kiezen we voor kleuren als rood, blauw, zwart en grijs, in plaats van een felgroene kleur. Ik snap dan ook wel dat mensen niet direct aan ons denken als ze iets afwijkends willen. Maar we doen het wel degelijk en hebben daar zelfs een aparte sectie ‘Projecten’ voor."

Zowel Panis als Visual Sonics is erg tevreden met het resultaat. Ilse Panis: "Het beeld dat ik van Overtoom had is met 180 graden gedraaid. Voor een complete inrichting van een kantoor dacht ik niet aan Overtoom. Nu zeker wel. Het bedrijf leverde de kwaliteit die ik zocht en toonde zich van begin tot eind enorm betrokken. De contactpersoon bij Overtoom brak zelfs zijn vakantie voor ons af. Overtoom kan snel schakelen, dat is prettig samenwerken als de tijdsdruk hoog is."

15-02-2013 9:00

Bij Wilkhahn in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam vonden afgelopen woensdag en donderdag de zogenoemde 'Collaboration Days' plaats.

Het evenement draaide om de innovatieve werkomgeving voor management- en projectteams. Vragen die aan de orde kwamen waren onder meer 'Hoe kunnen specialisten in interdisciplinaire projectteams spontaan of intuïtief samenwerken?', 'Hoe kunnen teams wereldwijd samenwerken en zeker zijn dat ze over dezelfde thema’s communiceren zonder te reizen van A naar B?' en 'Hoe sturen managers dit aan?'

Bezoekers konden live de toekomst van de digitale samenwerking beleven. Presentaties werden verzorgd door Frank Sonder, directeur Foresee (dochter van Wilkhahn), over de InteracTable Multitouch, en door De Enthousiasmeur, die vertelde over de wereld van social media en wat hiervan de invloed is op het nieuwe werken en voor uw organisatie. De Processpecialisten namen deelnemers op speelse wijze mee om processen 'lean' te maken, met een focus op continu verbeteren om zodoende ruis uit uw organisatie te halen.

De Collaboration Days bestond in totaal uit vier sessies, twee op woensdag en twee op donderdag. Met het evenement toonde Wilkhahn andermaal dat het tot de meest innovatieve meubelbedrijven uit de sector behoort en voortdurend de vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen heeft. Dit liet de Duitse fabrikant overigens ook zien in Stockholm, waar het recentelijk deelnam aan de Stockholm Furniture Fair. Op deze Scandinavische beurs toonde Wilkhahn onder meer de bureaustoel ON, het loungemeubel Asienta en de vergaderlijn Graph (zie foto).

14-02-2013 9:32

Schoolinrichter Stalad, met vestigingen in Aduard en Duiven, maakt een doorstart na het faillissement dat op 22 januari werd uitgesproken. Een groep investeerders onder leiding van TurnNext BV uit Groningen heeft overeenstemming bereikt met curator Mr. M. Schuring van advocatenkantoor Tiebout Advocaten uit Groningen.

Stalad Project Inrichting Aduard BV werd op dinsdag 22 januari 2013 door de Rechtbank te Groningen failliet verklaard nadat het door de crisis in de problemen raakte. Als gevolg van de doorstart kan een deel van de werkgelegenheid bij Stalad behouden blijven en blijft een bedrijf met ruime ervaring in het inrichten van werk-, leer- en leefomgevingen behouden voor de toekomst.

Sieger Dijkstra, algemeen directeur van TurnNext BV, zegt over de doorstart: “Het is ons gelukt om een doorstart van Stalad mogelijk te maken. Het zou zonde zijn als zo’n mooi bedrijf geen nieuwe kans zou krijgen. Van oudsher is Stalad een begrip op vele scholen in het lager, middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Zelf heb ik vroeger op school ook aan meubels van Stalad geleerd. Het is nu aan het bedrijf om te laten zien wat hun waarde is voor haar klanten. Wij vragen begrip van de klanten voor de moeilijke omstandigheden waarin het bedrijf heeft verkeerd en zeggen toe dat we alles in het werk zullen stellen om het vertrouwen van al onze relaties, van klanten tot leveranciers, alsmede van het personeel terug te winnen.“

Stalad begon in 1959 als producent van schoolmeubels. Het bedrijf raakte eerder dit jaar in de problemen als gevolg van de crisis en de scherpe concurrentie die daarop volgde. In de afgelopen weken is er bij Stalad doorgewerkt om de continuïteit voor de klanten zoveel mogelijk te waarborgen. De curator heeft zich eveneens hiervoor ingespannen zodat een doorstart mogelijk zou worden en zoveel mogelijk arbeidsplaatsen konden worden behouden.

Marleen Berendsen, verantwoordelijk voor de verkoop bij het nieuwe Stalad, zegt over de beoogde overname: “Het is nu vooral belangrijk voor de bestaande klanten van Stalad om te weten dat de continuïteit is gewaarborgd en dat we er alles aan doen om hun producten en diensten te leveren met de kwaliteit die men van ons gewend was”.
Gelijktijdig met de doorstart van Stalad wordt een aantal wijzigingen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat het bedrijf ook in de huidige marktsituatie goede resultaten kan boeken, zodat de continuïteit voor de toekomst wordt gewaarborgd. Zo zal het bedrijf in de toekomst in afgeslankte vorm doorgaan op één locatie en wordt de productie ondergebracht bij Bomefa BV in Kampen, dat eveneens de levering en coördinatie van projecten op zich neemt. Bomefa produceert en levert reeds (stalen) meubelen voor bibliotheken en archieven, alsmede voor vele kantoor- en schoolinrichters.

Algemeen directeur van Bomefa, Henk Grendel, zegt hierover: “Bomefa produceert en levert al vele jaren stalen meubelen voor inrichters van kantoren en scholen. Met de overname van de productie van Stalad wordt onze productie versterkt en kan Stalad zich concentreren op haar markt. Bomefa zorgt ervoor dat klanten kwalitatief hoogwaardige producten krijgen, zoals ze al vele jaren van Stalad gewend waren.”

Vanuit een solide basis kan Stalad nu weer verder bouwen aan een nieuwe toekomst. Marleen Berendsen: “De scholenmarkt blijft volop kansen bieden en we hebben vertrouwen dat de nieuwe organisatie ons nog beter in staat stelt onze klanten te bedienen in de nieuwe economische werkelijkheid.”

14-02-2013 8:58

Jan Blaauw maakt melding van een compleet vernieuwde website. Wie op de site de namen van de drie merken aanklikt, krijgt een beeld van de meubelcollecties.

www.janblaauw.com
 

14-02-2013 8:48

De Kunsthal Rotterdam opent op 23 februari een omvangrijke tentoonstelling rondom het 100-jarig bestaan van het Nederlandse meubelmerk Pastoe. Sinds de oprichting in 1913 is Pastoe uitgegroeid tot een internationaal erkend designers label. Het merk staat voor eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht.

Pastoe heeft in de loop van de tijd een illuster gezelschap ontwerpers aan zich weten te binden, zoals Maarten Van Severen, Shigeru Uchida en Scholten & Baijings.

De tentoonstelling Like Pastoe toont de langdurige geschiedenis van het meubelmerk en geeft een overzicht van de samenwerkingen tussen Pastoe en diverse architecten, kunstenaars en ontwerpers. De tentoonstelling is opgezet rondom de thema's: 'Archieven', 'Omgevingen' en 'Visies'.

Krijn de Koning brengt in het thema 'Archieven' de ontwerpgeschiedenis van Pastoe met bijzondere ontwerpen, advertentiemateriaal, schetsen, foto's en beurspresentaties in beeld. Binnen het onderdeel 'Omgevingen' projecteert Anne Holtrop Pastoe's visie op de architectonische ruimte. De installaties in de tentoonstelling laten een omgeving zien waarin wonen, werken, leren en maken op een nieuwe manier wordt gedefinieerd. In 'Visies' wordt het zoeken naar nieuwe perspectieven voor productontwikkeling belicht. Diverse ontwerpers, waaronder Naoto Fukasawa, Claudio Silvestrin en Scheltens & Abbenes zijn hierbij betrokken.

Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA   Rotterdam
www.pastoe.com
 

13-02-2013 10:00

Vescom introduceert drie verschillende meubelstoffen. De mohair velours Ariana. De wollen kwaliteit Lindau en de Trevira CS velours Ponza. Rijke, duurzame dessins in frisse of warme kleurenseries. Modern, stoer en sportief. Of klassiek met een subtiele glans.

Ariana (36 kleuren) is een mohair velours meubelstof. Deze rijke en zeer duurzame stof is uitgevoerd in moderne, intense en frisse kleuren. Ariana is met haar luxe uitstraling, comfort en akoestische waarde, uitstekend toepasbaar in een hospitality, theater en concertzaal omgeving. De liggende pool geeft de stof een natuurlijk rijke glans.
 


Foto: pholstery – design Ariana

Lindau (33 kleuren) is een tweekleurige wollen meubelstof. De kwalitatief hoogwaardige weefstructuur is uitgevoerd in een heldere en moderne kleurenserie. De stof is tweekleurig met verrassende kleurencombinaties. Tevens tweezijdig te gebruiken, met behoud van alle functionele en technische eigenschappen. De uitstekende Martindale waarde (100.000 toeren) maakt Lindau bijzonder geschikt voor toepassing in de kantoor omgeving. Kortom, een stoere, sportieve wollen meubelstof.

Ponza is een Trevira CS meubelvelours. Een klassieke stof uitgevoerd in een mooie, complete serie bestaande uit 32 donkere en warme kleuren. De zachte stof heeft een subtiele glans. Door de samenstelling van de stof en de warme kleurenserie is Ponza makkelijk toepasbaar in een hospitality omgeving.

De drie dessins worden toegevoegd aan binder upholstery 02. Het actuele programma van Vescom bestaat uit wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen. De verscheidenheid aan beeld, materiaalbeleving, structuur en kleur kan elke interieur-architectuur ondersteunen, versterken of accentueren.

Meer info: www.vescom.nl

12-02-2013 9:00

Steelcase Solutions, aanbieder van totaalconcepten op het gebied van werkomgevingen, heeft het nieuwe kantoor van Urgenda in New Energy Docks ingericht. In de inrichting komt de gemeenschappelijker deler van de verschillende partijen, het streven naar duurzaamheid en innovatie, optimaal tot uiting.

Steelcase Solutions opereert altijd vanuit de overtuiging dat profit in balans moet zijn met people en planet. Vanuit deze gedachte faciliteert en stimuleert Steelcase Solutions recycling en hergebruik van materialen en producten. Voor wat betreft de kantoorinrichting voor Urgenda is de gedachte van de circulaire economie in de praktijk gebracht middels de revitalisering van gebruikte bureaus en de levering van Think-bureaustoelen volgens het Turntoo-concept.

De Think-bureaustoel combineert innovatie en duurzaamheid. De stoel past zich automatisch aan de zithouding van de gebruiker aan, waardoor altijd de meest comfortabele en gezonde positie wordt gegarandeerd. De stoel is voor 41 procent gemaakt van reeds gerecycled materiaal en is op zijn beurt voor 99 procent recyclebaar. Het Turntoo-concept bestaat het circulaire economische principe waarbij de stoel eigendom blijft van de producent (de gebruiker huurt de stoel voor een bepaalde periode) en de grondstoffen aan het einde van de gebruiksduur worden hergebruikt.

Urgenda is de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. “De inrichting van ons kantoor door Steelcase Solutions en met gebruik van het Turntoo-concept past perfect bij Urgenda en ons streven naar een circulaire economie. De producten zijn ergonomisch verantwoord en zijn een aanwinst voor onze werkplekken dankzij hun aantrekkelijke uiterlijk”, vertelt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda en in oktober voor de tweede keer op rij door Trouw verkozen tot meest invloedrijke Nederlander op het gebied van duurzaamheid.

11-02-2013 8:30

The Rendem series heeft voor zijn gehele meubelcollectie het Cradle to Cradle Gold-certificaat behaald en is hiermee naar eigen zeggen het eerste Nederlandse bedrijf dat dit niveau van duurzaamheid heeft bereikt. “Na de publicatie van het Cradle to Cradle concept in 2002 is het certificaat wereldwijd slechts 25 keer eerder toegekend en nog niet eerder voor een complete collectie”, vertelt eigenaar/ ontwerper René de Klerk.

De ontwerpen voldoen aan de hoofdregels van Cradle to Cradle: volledig recyclebaar én geproduceerd met duurzame energie. Voor de meubels wordt geen bos gekapt. “Wij gebruiken uitsluitend restmaterialen uit kleine kokosnoot- en latexplantages”, legt De Klerk uit. “Wanneer bomen geen noten of latex meer geven moéten ze gekapt worden.” De fairtrade inkomsten van restmaterialen waarborgen nieuwe aanplant en daarmee het behoud van de plantages. Bovendien stimuleren ze de lokale economie en de werkgelegenheid.

De collectie is grotendeels ontworpen door René  de Klerk. Hij brengt natuur en technologie samen in design voor office, outdoor en home. “Prototypes worden gemaakt in ons duurzaam atelier te Ridderkerk”, licht hij toe. “De productie vindt plaats in Indonesië, vlak bij de plantages.” Ontwerpen kunnen worden uitgevoerd in het hout van de latexplantages - licht van kleur met rustige structuur - of (voor buiten) in het donkere, bijna recht-gestreepte keiharde hout van de kokosnootplantages. De producten worden afgewerkt met natuurolie. “Er is belangstelling voor onze meubellijn vanuit het bedrijfsleven, overheid en particulieren.”

De Klerk is ruim 30 jaar werkzaam in de internationale interieurbouw en projectinrichting. Sinds 2009 is hij eigenaar van duurzaam adviesbureau Rendemint dat duurzame oplossingen ontwikkelt en levert. “Ik lever gezond, veilig en fraai design voor hedendaags gebruik, maar ik wil er tevens voor zorgen dat de generaties na ons ook over voldoende materiaal en energie kunnen beschikken.”

07-02-2013 13:00

European Furniture Group, een toonaangevende Europese leverancier van meubilair voor kantoren en openbare omgevingen, presenteert op de Stockholm Furniture & Light Fair een aantal nieuwe producten. Stockholm Furniture & Light Fair is een grote ontmoetingsplaats voor Scandinavisch design in meubels en verlichting, voor zowel thuis als voor openbare omgevingen. De beurs wordt gehouden van 5 tot en met 9 februari.

Om te beginnen komt EFG onder de noemer ‘Intelligent kantoormeubilair’ met een bureau dat de gebruiker leert kennen. EFG heeft een slim bureau ontworpen op basis van ‘Intelligent Desk technologie’, dat gebaseerd is op intuïtieve functies. Volgens Marcus Westdahl, voorzitter van EFG European Furniture Group, een sterke trend op dit moment. ”Intelligente technologie neemt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven, in het bijzonder in het kantoor. Dit bureau past zich automatisch aan de bouw van de gebruiker en de specifieke behoeften. Door te communiceren met de laptop, tablet of smartphone via een USB-interface en LAN / WLAN. De technologie is niet alleen gekoppeld aan het bureau, maar kan ook worden toegepast op andere functies die gezamenlijk het intelligente kantoor maken.”

Naast het slimme bureau komt EFG met de ‘One task chair’. Een serie bureaustoelen flexibel genoeg voor alle soorten gebruikers en behoeftes. Bureaustoelen met intuïtieve en eenvoudige functies om in te stellen en met ergonomisch zitcomfort. Er is een breed scala aan rugleuningen om maximaal zitcomfort te bieden, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of design.

 


Tenslotte wordt de EFG Aura gepresenteerd. Een nieuw, slim opbergsysteem gekenmerkt door tijdloze Scandinavische lijnen. Met behulp van slechts een paar doordachte componenten, is het volgens EFG gemakkelijk om dingen netjes en opgeruimd te houden in het kantoor zonder afbreuk te doen aan de functie, ruimte en kwaliteit.

07-02-2013 11:00

De afgelopen januari-editie van de Maison&Objet vond plaats van 18 tot en met 22 januari in Parijs en had te kampen met uitzonderlijk slechte weersomstandigheden. Desondanks wisten vele internationale bezoekers het beurscomplex te bereiken. Met één op de twee bezoekers afkomstig uit het buitenland, versterkte Maison&Objet haar rol als platform voor de internationale decoratie- en designbranche.

Het thema Vivant! (Alive!) van het ‘Trends Observatory’ was beslist van toepassing tijdens deze beurseditie, die gekenmerkt werd door de ‘levendige’ weersomstandigheden. Ondanks het winterse weer heeft de internationale decoratiebranche de weg naar Maison&Objet in Parijs gevonden; het aantal Franse bezoekers daalde daarentegen aanzienlijk.

Van de internationale bezoekers was een groot deel afkomstig uit verre exportlanden (42 procent), zoals het Midden Oosten (Verenigde Arabische Emiraten +19 procent, Koeweit +38), Azië (+13), Oost-Europa (+6) en Noord-Amerika. Voor deze bezoekers vormt het concept van de beurs een optimaal zakelijk platform en een praktisch forum voor de laatste trends en innovaties voor particuliere en openbare wooninrichting.

“Maison&Objet is wereldwijd de enige vakbeurs die de belangrijkste marktspelers van een versnipperde sector  bijeenbrengt op één locatie, in de vorm van een multidisciplinair en selectief vakevenement”, aldus de beursorganisatie. Ondersteund door de aantrekkingskracht van Parijs, presenteert de vakbeurs meubels en accessoires, designproducten, klassieke of moderne stijlen, huislinnen, wandbekleding, mode en geuren.

Het internationale belang van de vakbeurs wordt verder uitgebreid met de eerste editie van de  Maison&Objet Asia, van 10 tot en met 13 maart 2014 in het gerenommeerde Marina Bay Sands Hotel en het Congrescentrum in Singapore.

Maison&Objet januari 2013 in cijfers.

Bezoekers: 76.149
Journalisten: 2.936

* 38.560 Franse bezoekers
69% inkopers
31% adviseurs/interieurarchitecten

* 37.589 internationale bezoekers
68% inkopers
32% adviseurs/interieurarchitecten

www.maison-objet.com

06-02-2013 15:00

Vanaf 1 februari 2013 zal David Coenen aantreden bij Scandinavian Business Seating als Country Manager voor de Benelux. David werkte als directeur bij Altrex, Remeha en Hilti en brengt een enorme schat aan commerciële ervaring mee, zowel lokaal als internationaal. Hij heeft Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Eindhoven gestudeerd en Economie aan de Universiteit van Tilburg.

Toon Mampaey, commercieel directeur van Scandinavian Business Seating geeft aan verheugd te zijn met de komst van David. "Omdat hij ruime business-to-business ervaring heeft in diverse branches en voor een aantal grote internationale bedrijven heeft gewerkt, is hij een goede aanvulling op ons team. Zijn aanstelling zal onze positie in de Benelux nog verder versterken. De positionering van Scandinavian Business Seating en de drie sterke onafhankelijke merken HÅG, RH en RBM zal onder leiding van David Coenen verder gestalte gaan krijgen."

Scandinavian Business Seating is een toonaangevend internationaal bedrijf op het gebied van design en productie van bureaustoelen. Het bedrijf is ontstaan in 2007 uit een fusie van de bekende merken HÅG, RH en RBM. Scandinavian Business Seating ontwikkelt en produceert kwalitatieve, milieuverantwoorde ergonomische zitoplossingen met een functioneel Scandinavisch design.

05-02-2013 11:33

Stefan Kokkes is per 1 januari dit jaar benoemd als nieuwe projectmanager voor de Orgatec, de internationale vakbeurs voor kantoor-en projectinrichting. Hij is de opvolger van Denis Steker, die sinds 2007verantwoordelijk was voor deOrgatecen sinds november 2012 bij de Kölner Messe is aangesteld als Senior Vice President International/Auslandsmessen.

Voor zijn komst naar Keulen was Kokkes sinds 2001 werkzaam bij de Beurs vanValencia, waar hij als Directorof International Affairs and Guest Events actief was. De 41-jarige beschikt daarmee over uitgebreide internationale expertise op het gebied van verkoop, marketing en beursmanagement. “We zijn erg blij dat we Stefan Kokkes konden binnenhalen voor de positie van projectleider”, zegt Katharina C.Hamma, manager Kölner MesseGmbH. “Wij zijn ervan overtuigd dat hij dankzij zijn specifiekeervaring een beslissende bijdrage zal leveren aan het succesvol verder ontwikkelen van de Orgatec.”

De Nederlander met Spaans bloed is geboren en getogen in Düsseldorf. Hij studeerde economie in Spanje en de VS en is in het bezit van een Master of Business Administration-diploma.

01-02-2013 10:21

CBRE Global Investors Nederland heeft namens CBRE Dutch Retail Fund de resterende 50 procent van het Home Trade Center (HTC) in Nieuwegein aangekocht van joint-venture partner TCN, nadat deze op 28 november 2012 failliet is verklaard. CBRE Global Investors is daarmee volledig eigenaar geworden van het wooncentrum in Nieuwegein dat circa 40.000 vierkante meter beslaat.

Met de aankoop van het resterende deel van het centrum is het volledige beheer nu in handen van CBRE Global Investors. Het dagelijks management, voor het faillissement in handen van TCN Property Services, is met de verkoop eveneens overgedragen aan CBRE Global Investors; hiervoor is CBRE Shopping Centre Management ingehuurd. Het  team dat verantwoordelijk  is voor het dagelijks management  van het HTC is overgenomen. Zo kan CBRE Global Investors de continuïteit van het centrum en de diverse activiteiten waarborgen naar de huurders en de huidige bedrijfsvoering doorzetten.

Het centrum is onderdeel van het CBRE Dutch Retail Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >