Nieuws


27-12-2013 13:45

Ahrend is in beweging. Letterlijk. Het bedrijf meldt dat het medio 2014 zijn Flagship showroom naar het ruim 2.000 vierkante meter tellende karakteristieke White Point-gebouw aan de Laarderhoogtweg in Amsterdam zal verplaatsen. Het hoofdkantoor van Ahrend verhuist naar Sint Oedenrode, zo meldt het Eindhovens Dagblad bovendien.
De nieuwe Flagship showroom bevindt zich volgens Ahrend op een ideale zichtlocatie. Samen met Kraaijvanger architecten zal de ruimte getransformeerd worden naar de werkomgeving van de toekomst. Eugène Sterken, CEO van Koninklijke Ahrend, is enorm verheugd de verhuizing naar deze locatie bekend te kunnen maken. “De verhuizing is voor Ahrend een enorme stap vooruit. Qua faciliteiten, locatie én hospitality mogelijkheden. Het White Point-gebouw, ontworpen door HOK architects, past perfect bij het design DNA van Ahrend. Het staat op een prominente zichtlocatie aan de A9 en is goed bereikbaar vanuit Nederland en vanaf Schiphol. Kortom het gebouw heeft alle ingrediënten om er een eigentijdse Ahrend Flagship showroom te realiseren van internationale allure.”

De verhuizing naar het karakteristieke gebouw is een weloverwogen keuze geweest. "Vooraf heeft Ahrend diverse mogelijkheden onderzocht zoals nieuwbouw en renovatie. De gekozen oplossing is de meest duurzame en heeft als voordeel dat op een slimme manier gebruik wordt gemaakt van een bestaand kantoorgebouw."

De ruimte zal in samenwerking met Kraaijvanger getransformeerd worden naar een eigentijdse en inspirerende Flagship showroom waarbij de focus zal liggen op activiteit gerelateerd werken. Dutch design, ergonomie en duurzaamheid zullen centraal staan in interieur en inrichting. Naast het eigen Ahrend programma zullen ook complementaire producten van belangrijke partners worden getoond en oplossingen op het gebied van AV, verlichting en akoestiek. De nieuwe “living showroom” van Ahrend zal hiermee een sneak preview geven in de toekomst van Het Nieuwe Werken. 

Koninklijke Ahrend zal medio 2014 verhuizen naar de nieuwe Flagship showroom aan de Laarderhoogtweg in Amsterdam. Het hoofdkantoor van de inrichter zal volgens Sterken gevestigd worden in Sint Oedenrode.

 

 

24-12-2013 8:00

Erkamp projectservice bestaat 25 jaar. Op 1 januari 2014 is het 25 jaar geleden dat het bedrijf is gestart vanuit een bollenschuur in Limmen.

"Nu zijn we een middelgrote speler in de markt met een goede naam en een prima reputatie", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "We laten dit heugelijke feit niet aan ons voorbij gaan en organiseren op 1 februari 2014 een leuke inloopmiddag in winterse sfeer." 

23-12-2013 10:26

Gispen komt in handen van investeerder HAL. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) keurde onlangs de aankoop van de resterende aandelen in Gispen door HAL Investments goed.

HAL bezit reeds 49 procent van de aandelen in Gispen en meer dan 90 procent van de aandelen van branchegenoot Ahrend. ACM verwacht dat de concurrentie op het gebied van de verkoop van meubilair voor de inrichting van kantoren en andere instellingen ook na deze concentratie voldoende blijft. ACM heeft onder andere onderzoek gedaan naar de deelnemers aan en winnaars van aanbestedingen voor kantoormeubilair in de afgelopen jaren. Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM: "Bij aanbestedingen zie je dat andere bedrijven regelmatig winnen van deze twee bedrijven. Ahrend en Gispen hebben samen weliswaar een groot marktaandeel, maar al die andere bedrijven zijn dus geduchte concurrenten."

Peter Veer, algemeen directeur van Gispen: “Met HAL treffen we een ambitieuze en toekomstgerichte moedermaatschappij die voor de internationale mogelijkheden van productie en voor de uitbreiding van onze internationale verkoopkanalen voor Gispen van groot belang zal zijn en voor een versnelling van de groei zal kunnen zorgen.” 

20-12-2013 13:03

Van der Plas Meubel & Projectheeft zijn expertise uitgebreid met de specialisatie ambachtelijk timmerwerk en meubelmakerij. Projecten worden door het bedrijf technisch uitgetekend, bemonsterd en ter goedkeuring voorgelegd.

Productie en montage vindt plaats in de eigen werkplaats te ’s-Hertogenbosch. Recentelijk voerde Van der Plas in opdracht van Koninklijke Woudenberg Ameide het project Stadhuis Rotterdam uit, een combinatie van massief hout, natuursteen travertin en corian.

19-12-2013 10:02

Spraken we 5 jaar geleden nog over flexwerkpleken of office cocooning, dan gaan we vandaag nog een stap verder. BuzziSpace presenteert Authentic Nordic, zijn eerste woonkamercollectie voor het kantoor, die voldoet aan de laatste interieurtrends. Denk vintage, Scandinavisch, comfortabel en flexibel. Vandaag is ‘huiswerken’ op kantoor de nieuwe trend. Aldus BuzziSpace.Het Belgische bedrijf vervolgt: "Nu hippe bedrijven uit Silicon Valley, Londen, Berlijn of Singapore Het Nieuwe Werken introduceren, is het aan de vele office suppliers om producten te creëren die aan die nieuwe vragen voldoen. In de bedrijfswereld is er namelijk een omgekeerde beweging aan de gang. Was thuiswerken tot voor kort nog de heilige graal, dan wordt ‘huiswerken’ op kantoor vandaag het nieuwe credo. Denk aan de hippe werkomgevingen die Google, Facebook, Samsung of Yahoo creëren om hun werknemers op kantoor een huiselijk en behaaglijk gevoel te geven. Want waarom zou je thuis willen zijn als je op het werk in een gezellige omgeving zit, een hippe foodbar ter beschikking hebt én kunt slurpen van de beste koffie?"Steve Symons – founder en owner van BuzziSpace – reist de wereld rond en ziet op dat vlak heel wat bewegen. “Wij willen eigenlijk voorloper zijn in collaborative furniture: we ontwerpen meubels die publieke ruimtes optimaliseren. Die ruimtes gaan van kantoren over wachtkamers in ziekenhuizen tot hotellobby’s. We willen ook een thuisgevoel naar het kantoor brengen: ‘Bringing the home to the office’ is ons motto. Door mooie en comfortabele meubels te ontwerpen die op het kantoor gebruikt worden, dragen we bij aan de sfeer op de werkplek.”

Hoe ontwerp je nu concreet een meubelcollectie die binnen de nieuwe trends past? Het antwoord is simpel. Door te kijken naar wat internationaal de tendensen zijn in de interieurwereld. En die draaien rond vintage en Scandinavisch. BuzziSpace lanceert daarom de Authentic Nordic-collectie, de eerste telg van de nieuwe Authentic-lijn van het merk. Het trendgevoelige design van de Authentic Nordic Armchair (eenzitter), de bijbehorende Settee (tweezitter) en de Sofa (driezitter) is geïnspireerd door de grote Scandinavische ontwerpers uit de designgeschiedenis.

De Nordic-serie werd geproduceerd uit liefde voor midcentury furniture, maar aan de vereisten voor ergonomie anno 2014 is uiteraard voldaan. “De zittingen bevinden zich beduidend hoger – de mensen zijn vandaag groter dan vroeger”, legt Symons uit. "Zo is de stoel niet alleen knap vormgegeven, maar ook uiterst comfortabel."

De fauteuils zijn verkrijgbaar in de stoffen van BuzziSpace, en ook in zwart en cognackleurig leer. Het frame bestaat uit Authentic American Walnut, maar kan ook in Black Stained Ash geleverd worden.

Het Belgische bedrijf BuzziSpace werd opgericht in 2007. Het merk combineert esthetiek en geluidsreductie dankzij het geluidsabsorberende ecovilt dat gebruikt wordt in de ontwerpen.
BuzziSpace heeft showrooms in Chicago, Atlanta, Sydney, Londen en Rotterdam. Het hoofdkantoor staat in Antwerpen.

17-12-2013 11:00

Traditiegetrouw blikt de voorzitter van de Centrale Bond voor Meubelfabrikanten (CBM) op de afsluitende algemene ledenvergadering (12 december) terug op het afgelopen jaar en kijkt hij vooruit naar het komend jaar. Het is geen nieuws om te vermelden dat de meubel- en interieurbranche een moeilijk jaar achter de rug heeft. Logisch dan ook dat de voorzitter, Henny Groeneweg, liever vooruit kijkt.

Voorzitter Groeneweg keek dus heel even naar de huidige situatie (‘Officieel is de Nederlandse economie uit de recessie, maar de groei heeft de interieurbouw en meubelindustrie nog niet bereikt’)  om daarna direct te focussen op de kansen. “Want voor mij staat één ding als een paal boven water: de toekomst is voor ondernemers die het lef hebben om buiten de gebaande paden te treden, door nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en durven samen te werken.”

Enerzijds zijn het volgens Groeneweg de ondernemers die groei realiseren in het buitenland, andere ondernemers zoeken het in samenwerking in nieuwe netwerken, bijvoorbeeld met fabrikanten van andere interieurproducten of leveranciers van consumentenelektronica.  Als voorbeeld haalde Groeneweg Maarten van de Goor, directeur van zitmeubelfabrikant Jess Design aan. “Hij is binnengelopen bij een retailer in mode. De sfeer  en de lifestyle die de desbetreffende winkel uitademt past namelijk goed bij zijn producten. Nu kun je in die winkel zijn meubelen kopen. Dat is toch fantastisch?”, aldus Groenweg, die enthousiast is over deze manier van ‘out of the box’-denken.

Een ander belangrijk punt waar Groeneweg op wees en waar ook het komend jaar veel aandacht voor zal zijn, is de bezuinigingen in het beroepsonderwijs. “Die bezuinigingen zetten onze vakopleidingen zwaar onder druk. Om de invloed op onze vakopleiding te verstevigen hebben wij de regie naar ons toegetrokken. Komend jaar gaat CBM samen met de vakbonden een eigen Expertisecentrum Meubel oprichten. Daarnaast zetten we in 2015 ook een vernieuwd MBO-opleidingshuis neer voor de branche. We doen dat samen met onze vakschool en het Hout- en Meubileringscollege, met een tiental ROC’s, die preferred supplier worden en onze samenwerkingsverbanden in de regio.

Tot slot wees Groeneweg in zijn jaarrede de leden op het beleidsplan en mission statement welke het laatste halfjaar door directie en medewerkers van CBM zijn ontwikkeld. Creatieve maakindustrie is daarbij het sleutelwoord. “Met de term ‘businesspartner’ geven we aan dat CBM aantoonbare toegevoegde waarde moet hebben voor haar leden. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar er is daadkrachten en proactiviteit nodig om dat waar te maken. Daarnaast kiezen we welbewust een eigen identiteit voor de sector. Wij zijn ‘de creatieve maakindustrie voor wonen en werken’. Die identiteit straalt passie, trots en beleving uit. Niet alleen naar de klanten, maar ook consumenten en de samenleving. ‘Wonen en Werken’ verwijst naar de nieuwe netwerken waarin we ons willen manifesteren. Met collega-branches, ontwerpers, architecten, woningcorporaties en gemeenten, de zorg en andere stakeholders. Alle ingrediënten zijn in de missie aanwezig, maar uiteindelijk gaat het om het ondernemerschap van de leden. Het lef om die stap over de grens te zetten, die collega op te bellen om samen te werken of die ludieke marketingactie gewoon te doen.” 

13-12-2013 8:00

Francofonen opgelet: van 24 tot en met 28 januari brengt de Maison & Objet de complete sector voor woondecoratie weer bijeen in Parijs tijdens ''s werelds meest toonaangevende vakevenement voor home-fashion'. Inkopers, architecten, grote en kleine exportbedrijven treffen elkaar in het beurscomplex Paris Nord Villepinte, waar zij de nieuwste ontwerpen en de laatste trends van 3.000 exposanten verdeeld over negen themagerichte beurshallen kunnen ontdekken.

‘Elsewhere’ is de rode draad van de Maison & Objet 2014 en nodigt bezoekers uit tot verre reizen naar andere interieurstijlen. Reizigers op zoek naar nieuwe mogelijkheden, ongekende horizons, tot aan de andere kant van de wereld, vol avontuur en verwondering.  Een impressie van de belangrijkste trends, gepresenteerd door drie toptrendwatchers, die bezoekers straks kunnen ontdekken in Parijs behelst onder meer aandacht voor het thema 'landschap' (door Elizabeth Leriche), 'een zonnige en vrije manier van leven' (door François Bernard) en 'een verkenning van de verste en meest ultieme  bestemmingen' (door Vincent Grégoire).

Zoals gebruikelijk zet de Maison & Objet elke editie de creaties van een aantal internationale topontwerpers in de schijnwerpers, met de aankomende beurseditie speciale aandacht voor de ontwerpen van  Tom Dixon, designer van het jaar Maison&Objet, Philippe Nigro, designer van het jaar van de beurssector Now!design à vivreenDimore Studio, ontwerpers van het jaar van de beurssector scènes d’intérieur.

12-12-2013 12:00

Werkomgevingspecialist Steelcase brengt met Gesture een bureaustoel op de markt, die gemaakt is voor de manier waarop mensen vandaag de dag werken. Steelcase heeft de stoel ontworpen op basis van onderzoek naar veranderende zithoudingen door het toenemende gebruik van mobiele devices op de werkvloer.Gesture past zich dynamisch aan aan de zithouding van de gebruiker en zorgt op deze manier voor optimale ondersteuning, wat volgens Steelcase leidt tot 'een geheel nieuwe zitervaring'. De bestaande generatie bureaustoelen is niet ontworpen met het oog op zithoudingen die het gevolg zijn van het veelvuldig en langdurig gebruik van mobiele devices op de werkvloer, zo blijkt uit onderzoek van Steelcase. Om deze reden heeft het bedrijf een bureaustoel ontwikkeld, de Gesture, die de nieuwe, veelvoorkomende voorkeurshoudingen van kenniswerkers wel optimaal ondersteunt. De ergonomie van de stoel zorgt voor een comfortabel en verantwoord gebruik van de desktop, laptop, notebook, tablet en smartphone.

Gesture is opgebouwd uit drie interfaces; een extra breed zitvlak, een middensectie en 360 graden armleuningen die meebewegen met de gebruiker.

De zitting is zo ontworpen dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld, wat ervoor zorgt dat gebruikers langer comfortabel kunnen zitten. Doordat de zitting rondom buigzaam is, wordt de bloedsomloop niet beperkt, ongeacht de zithoudingen die men aanneemt. De diepte van de zitting past zich eenvoudig aan, waardoor wordt tegengegaan dat gebruikers op het puntje van hun stoel gaan zitten.
De Gesture is uitgerust met een 3D LiveBack. In combinatie met een gepatenteerde synchroonmechaniek zorgt dit ervoor dat de rugleuning de bewegingen van de gebruiker perfect volgt, ook als dit draaiende bewegingen zijn.

De armleuningen zitten vast aan het heupgedeelte van de stoel, zodat de armen en schouders bij verschillende houdingen goed worden ondersteund. Doordat de armleuningen met de gebruiker meebewegen, kan die zijn armen desgewenst dichter bij het lichaam houden en ergonomisch verantwoord gebruik maken van alle mogelijke apparaten en devices.
"De interfaces van de zitting en de rugleuning bewegen synchroon met elkaar en met de houding van de gebruiker mee. Elk van de interfaces is afzonderlijk instelbaar zodat de stoel altijd optimaal is af te stemmen op de lichaamskenmerken en voorkeuren van individuele gebruikers", aldus Steelcase.

"De bureaustoel, die intuïtief in gebruik is, garandeert maximaal zitcomfort en door soepele gebruikersovergangen stimuleert het beweging. Met Gesture zet Steelcase de standaard voor een nieuwe generatie bureau- en vergaderstoelen. Het is de eerste stoel die een brug slaat tussen moderne technologie en het menselijk lichaam", besluit Steelcase.

www.Steelcase.nl

07-12-2013 8:00

Na de recente lancering van de Ufficio Benelux inspiratie App voor de mobiele telefoon en tablet, was het volgens Patricia Romijn hoog tijd voor een nieuwe website.

"Een nieuwe website; helder en simpel zonder poespas en nutteloze informatie", licht Romijn toe. "Een site waar klanten in één oogslag alle collecties kunnen zien en de brochures kunnen downloaden. Met de La Gazzetta dell'Ufficio bij nieuws. En foto's van gerealiseerde projecten bij referenties."

De Ufficio-App is trouwens gratis downloaden via de AppStore (iPhone) of GooglePlay (alle andere telefoons).

06-12-2013 10:10

Als onderdeel van zijn internationale groeistrategie heeft Ahrend onlangs voor de Spaanse markt een overeenkomst gesloten met Volumen. Deze overeenkomst maakt Ahrend producten beschikbaar op de Spaanse markt en biedt internationale klanten een bredere service.

Koninklijke Ahrend, met meer dan 100 jaar ervaring en Volumen, met meer dan 40 jaar ervaring zijn beiden marktleiders. De overeenkomst creëert aanbod van innovatieve en Dutch design producten van Ahrend voor de Spaanse markt. De samenwerking tussen Ahrend en Volumen biedt ook een bredere internationale service aan klanten. De overeenkomst is onderdeel van de internationale groeistrategie van Ahrend.

Eugène Sterken, CEO van Ahrend: "Het gesloten dealerschap voor Iberia is een belangrijke stap om een goed EMEA netwerk te ontwikkelen om zo onze groeiende internationale klantenkring te bedienen. Volumen is een van de sterkste dealers in Spanje die buitengewoon goede resultaten heeft laten zien, ondanks de economische crisis. Wij zijn er trots op het voornaamste merk van Volumen te zijn geworden en we zijn er klaar voor hun groei te ondersteunen na de eerste kleine tekenen van herstel van de Spaanse markt.”

"Met deze overeenkomst bundelen we onze krachten om de beste producten en diensten aan te bieden aan onze klanten", aldus Carmen Rodriguez (Volumen), die eraan toevoegt dat Volumen trots is op deze overeenkomst met Ahrend. "Ahrend is een van de meest prestigieuze bedrijven in Europa, zowel op het gebied van design als voor wat betreft hun internationale focus."

06-12-2013 9:02

Casala nam recentelijk de Rivierenland Innovatieprijs 2013 in ontvangst voor het digitale stoelnummersysteem Zifra. De jury en de ruim honderdzestig gasten riepen Casala uit als prijswinnaar van de zes genomineerden, die waren overgebleven uit zevenendertig inzendingen. De Innovatieprijs is een initiatief van RCT Rivierenland en VNO-NCW.

Ook internationaal won Casala een prijs voor Zifra, namelijk de Interior Innovation Award 2014, toegekend door de German Design Council. Casala zal met Zifra aanwezig zijn op de speciale tentoonstelling van de Interior Innovation Award tijdens de imm cologne 2014.

"Zifra is het innovatieve nummeringsysteem voor alle zaalstoelen", meldt Casala. "Door een speciale technologie, samen ontwikkeld met TU Delft, verbruikt de digitale display geen energie bij de nummerweergave, enkel bij het nummeren. Het voordeel: er is geen batterij of kabel aanwezig in de stoel. De energie-impuls is afkomstig van de afstandsbediening. Hiermee ga je langs de stoelen opdat de nummering automatisch wordt overgedragen. De display is schokbestendig, waterbestendig, onderhoudsvrij en garandeert een lange levensduur."

René Wulterkens, Managing Director Casala, over Zifra: “Door de plaatsing van de afstandsbediening op de bovenzijde van de hand, blijven de handen vrij om stoelen te verplaatsen en te nummeren. Het is goed voor het milieu omdat er geen batterijen nodig zijn. Bij aanbestedingen is het voor ons echt een 'Unique Selling Point'. Wij zijn namelijk de enige in de branche die dit systeem gebruiken."

06-12-2013 9:00

Interieurontwerper en stylist Sander van Eyck (Cocoon Living) brengt in samenwerking met VanDen collection een nieuw ontwerp op de markt onder de naam Aphrodite. Hij werd hierbij geïnspireerd door de ranke belijning uit de jaren 50 van de vorige eeuw, en het ambacht in de stijl van art deco. Dit resulteerde in een compact (80 x 40 centimeter), functioneel meubel in een esthetische vorm, onder meer dankzij de onzichtbare bergruimte voor 17" laptop, iPad of telefoon. Door het blad omhoog te klappen en met een ingelegde ronde spiegel is Aphrodite net zo makkelijk te gebruiken als hal- of kaptafel.

Aphrodite is leverbaar in twee stijlen; beide volledig met de hand in Nederland geproduceerd. Met een puntmozaïek in massief notenhout speelt Van Eyck met de natuurlijke lijnen van het warme en luxe materiaal. Versie twee bestaat uit technisch hoogstaand lakmozaïek en ademt door de zwart-witte spuitlak een meer eigentijdse stijl uit.

De basislaag is helder wit, waarop in zwart een puntmotief is aangebracht. Door met een scheermes de strakke laklijn te vervolmaken, wordt de overgang naadloos. Bij het geopende meubel wordt een onverwachte kleurexplosie in helderrood zichtbaar. Beide modellen zijn afgewerkt door middel van het polijsten van een spiegelgladde hoogglanslak.

05-12-2013 9:19

Yksi Expo opent zaterdag 7 december een expositie over stoelen en stoelontwerp. Van 14.00-16.00 uur vindt de officiële opening plaats. De expositie is te zien tot en met 19 april 2014.

Wat is er de afgelopen 10 jaar veranderd in de wereld van het Nederlandse stoelontwerp? Wat is anno 2013 de stand van zaken en waar liggen de huidige en toekomstige uitdagingen?

Het is 10 jaar na de tentoonstelling 'Stoelendans'. Yksi Expo toont nu wederom een uitgebreide selectie van hedendaagse stoelen van Nederlands ontwerp onder de naam 'De Tweede Stoelendans'. Te zien tot en met 19 april 2014 en omlijst met nevenexposities, lezingen en films. En net als 10 jaar geleden kan het publiek een stem uitbrengen.
Tijdens de opening op 7 december wordt ook de Kids! Award uitgereikt.

www.yksi.nl

 

 

UITNODIGING
                          Opening zaterdag 7 december van 14.00-16.00 uur                              

De Tweede Stoelendans

Wat is er de afgelopen tien jaar veranderd in de wereld van het Nederlandse stoelontwerp? Wat is anno 2013 de stand van zaken en waar liggen de huidige en toekomstige uitdagingen?
Tien jaar na de succesvolle tentoonstelling ‘Stoelendans’ toont Yksi Expo wederom een uitgebreide selectie van hedendaagse stoelen van Nederlands ontwerp onder de naam ‘De Tweede Stoelendans’.
Te zien tot en met 19 april 2014 en omlijst met nevenexposities, lezingen en films. En net als 10 jaar geleden kan het publiek een stem uitbrengen. De opening vindt plaats op zaterdag 7 december om 14.00 uur met aansluitend de uitreiking van de Kids! Award.

04-12-2013 8:00

Vepa Office Furniture in Hoogeveen hield onlangs weer een aantal succesvolle dealerdagen. Met als thema 'Hollandse meesters van de 21e eeuw' zijn zes nieuwe meubelprogramma’s in combinatie met enkele productaanvullingen gepresenteerd in een volledig nieuw ingerichte showroom in Hoogeveen.

Tijdens de dealerdagen zijn drie nieuwe stoelenfamilies (stoel Pit, stoel 400 en stoel 700), een loungesysteem (Moi), een modulair kastensysteem (Qader) en een zit-sta vergaderprogramma (Lift) gepresenteerd. Het Step bureauprogramma is aangevuld met houten wangen. Daarnaast zijn modellen getoond van een nieuw modulair bureauprogramma genaamd Patch. "Dit veelbelovende programma is bijzonder vanwege het innovatieve materiaalgebruik, de strakke vormgeving en aantrekkelijke prijsstelling."

Terwijl de branche het zwaar heeft toont Vepa zich naar eigen zeggen slagvaardig en succesvol. "Onze langetermijnvisie op het gebied van duurzaam ontwikkelen en produceren in Nederland werpt duidelijk vruchten af." Dit heeft zich, naast nieuwe producten, vertaald in grote investeringen in lasermachines voor zowel staal- als houtbewerking. "De lasergestuurde houtafwerkingsmachines met de LaserTec-technologie zijn een noviteit in Nederland en leveren een ongekend hoogwaardige afwerking van de kasten en bureaubladen."

Om deze machines te kunnen huisvesten en de groei het hoofd te kunnen bieden worden de productiehallen en kantoren uitgebreid met 9.000 vierkante meter nieuwbouw, die inmiddels grotendeels is gerealiseerd.

03-12-2013 11:47

Medio 2014 introduceert Ahrend de ’2.0-versie’ van de lijn Loungescape. Dat meldt de Amsterdamse inrichter. Hiermee zal Loungescape volgens de woordvoerder van het bedrijf aangepast zijn aan de veranderende behoeften in werkomgevingen.

"De eerste nieuwe elementen werden onlangs goed ontvangen door architecten en designers tijdens ARC13 in Rotterdam. De aaneenschakelbare meubelblokken van Ahrend Loungescape maakten al veel verschillende opstellingen mogelijk. Met de nieuwe elementen creëer je nu nog meer oplossingen binnen werkomgevingen waar ontmoeten en verbinden steeds meer centraal staan."

De uitbreidingen van Ahrend Loungescape bestaan uit een wandensysteem met wanden tot 1,95 meter hoog. Hiermee kunnen ruimtes in ruimten, zoals vergaderruimten en pantry’s, worden gecreëerd. Ook is integratie van audiovisuele apparatuur in deze wanden voorzien. "Daarnaast maakt de toevoeging van het hoekelement van 30 graden het Ahrend Loungescape programma nog breder toepasbaar."

"Bij de ontwikkeling van Ahrend Loungescape hebben we eerst gekeken naar welke activiteiten er plaats vinden in werkomgevingen. Werkomgevingen van nu en de toekomst. Kort versus lang overleggen, formeel versus informeel vergaderen en presenteren in verschillende grootte van groepen. Daarbij is ook gekeken naar welke rol techniek hierin speelt."

“Vanuit deze integrale visie hebben we Ahrend Loungescape doorontwikkeld zodat een goed platform ontstaat voor veel werkvormen binnen Het Nieuwe Werken. Met de verschillende nieuwe wanden binnen het programma is nu ook mogelijk ruimtes binnen een ruimte te creëren”, aldus designer Basten Leijh.

Naast Ahrend Loungescape werd op ARC13 de uitbreiding van Ahrend Team_Up met wangen gepresenteerd. Met deze uitbreiding is Ahrend Team_Up nu een compleet programma waarin van communicatie tot concentratie gefaciliteerd kan worden.

03-12-2013 11:00

Als interieurontwerper en stylist heeft Sander van Eyck sinds de oprichting van zijn bureau Cocoon Living in 2006,  talloze uitdagende interieurs, projecten en fotoreportages afgerond. De liefde voor ambacht en materiaal en de samenwerking met VanDen collection op de Dutch Design week dit jaar, resulteerde in het ontwerp van Aphrodite.

De ranke belijning uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, en het ambacht in de stijl van ART DECO zijn niet meer weg te denken uit de interieurs van vandaag en morgen. Beiden komen samen in, en vormden de inspiratie voor Aphrodite.  Een compact en zeer hoogwaardig meubel; zowel mannelijk als vrouwelijk functioneel. Ontwerper Sander van Eyck speelt in op de beperkte ruimte in het Nederlandser Interieur. Een functioneel meubelstuk in een uiterst esthetische vorm.

Door zijn onzichtbare bergruimte voor 17" laptop, ipad of telefoon; functioneel als compacte werkplek op standaard tafelhoogte. Klap het blad omhoog en een ingelegde ronde spiegel maakt Aphrodite net zo makkelijk toepasbaar als hal- of kaptafel. Met zijn omvang van 80 x 40 centimeter en onzichtbare wandmontage, is dit sierlijke meubel een juweel in elk interieur, toepasbaar op elke plek in huis.

Aphrodite is leverbaar in twee stijlen; beiden volledig met de hand in Nederland geproduceerd: Met een PUNT-mozaïek in massief notenhout speelt Sander van Eyck met de natuurlijke lijnen van het warme en luxe materiaal. Technisch hoogstaand lakmozaiek resulteerde in versie twee. Door zijn zwart/witte spuitlak; een meer contemporary stijl.

De basislaag is helder wit, waarop in zwart een puntmotief is aangebracht. De overgang in kleuren is letterlijk messcherp. Door met een scheermes de strakke lak-lijn te vervolmaken wordt de overgang naadloos. Een onverwachte kleurexplosie in helder rood wordt zichtbaar bij het geopende meubel. Beide modellen zijn afgewerkt middels het polijsten van een spiegelgladde hoogglans lak.

03-12-2013 8:24

Het Rotterdamse meubelmerk Prooff (‘the progressive office’) komt met een nieuw en uitgebreid ‘Brand & Collection Book’. In het boek staat onder meer het verhaal van Prooff opgetekend. Ook bevat de publicatie prachtige foto's van de eigenzinnige collectie van het meubelmerk.

Het merk ontstond in 2006, toen de EarChair van Jurgen Bey in productie werd genomen. Aanvankelijk had hij de stoel speciaal ontwikkeld voor het revolutionaire project Interpolis in Tilburg.”Sindsdien is het veranderende werklandschap uitgangspunt voor een reeks opmerkelijke, innovatieve en slimme meubel- en ruimteoplossingen”, meldt een woordvoerder.

In het boek is de filosofie van het merk beschreven, uitgebreide informatie over de meubelen en heel veel foto’s van product en toepassing ter inspiratie. Het boek is gratis aan te vragen via de Rotterdamse inrichter SV, het moederbedrijf van Prooff..

02-12-2013 9:34

Voor de tweede maal bekroont de German Design Councel een product van stoelenfabrikant Viasit met de Interior Innovation Award. "Nadat het model scope in 2012 werd gelauwerd, kon nu ook de collectie impulse het sensationele succes boeken."

Het hele team van Viasit verheugt zich samen met designer Ralf Umland over deze gerenommeerde bekroning. "Deze prijs is voor ons het nieuwe bewijs dat we in de voorbije jaren met onze instellingen de juiste richting zijn ingeslagen", vertelt Thomas Schmeer, zaakvoerder van viasit Bürositzmöbel.

De prijs komt niet helemaal als een verrassing. Volgens Viasit is de stoel namelijk erg populair. "In de voorbije maanden konden talrijke raamakkoorden en grote projecten in binnen- en buitenland met impulse worden gesloten."

De Interior Innovation Award werd in 2002 door de German Design Council in samenwerking met de beurs IMM Cologne in het leven geroepen.

02-12-2013 9:17

Lensvelt zoekt partners. In de luxueuze Lensvelt HUB in Amsterdam zijn met ingang van 1 december weer enkele ruimtes vrij. "De Lensvelt HUB is een one-stop-shopping point voor de architect én een clubhuis voor bedrijven die de architect bewerken", meldt het bedrijf.

De Lensvelt HUB is gehuisvest op de Herengracht in Amsterdam. "Ter hoogte van de Dam. Op loopafstand van Amsterdam Centraal. En daarmee op een half uur afstand van Schiphol." Het populaire winkelgebied Negen Straatjes ligt eveneens op loopafstand.
 

Het pand beschikt over een aantal vertrekken voor gezamenlijk gebruik. "Dan zijn er een aantal ruimtes die volledig toegewijd zijn aan de participanten. Van deze ruimtes zijn er tien." De huurperiode is zeer flexibel, meldt het bedrijf. "De Lensvelt HUB is van en voor de participanten. Het is dan ook de bedoeling dat de Lensvelt HUB ingericht wordt met de producten van deze participanten: tegels, harde vloeren, zachte vloeren, alle soorten project meubilair, stoffering, alle soorten verlichting, multimedia, domotica, et cetera." Parkeerruimte kan geregeld worden na overleg.

De Lensvelt HUB is prachtig. In het gerenoveerde grachtenpand zijn kosten noch moeite gespaard. Dit wekte overigens enige verwondering in de interieurbranche. Nauwelijks een jaar voor de opening van het ongetwijfeld kostenverslindende project ging Lensvelt failliet en maakte het bedrijf een doorstart.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >