Nieuws


28-11-2013 12:40

Macaron, een feestelijk schuimkoekje met romige vulling, stond model voor het ontwerp van de nieuwe bank en fauteuil van het Deense Versus. Het nieuwe ontwerp wordt in Nederland geleverd door Loeksgoed."Doel was een verleidelijke, 'eetbare' bank en fauteuil te creeren", vertelt Loek Snijders van Loeksgoed. "Macaron is een uitnodigende delicatesse om zittend van te genieten. Met de nieuwe zitlijn  deelt Macaron een duidelijke, begrijpelijke,sculpturale taal en structuur met zacht afgeronde kussens, die lijken te zijn gemaakt van twee helften, net als een macaron. Ontworpen voor comfort en geconstrueerd en vervaardigd volgens de beste tradities van Deens designmeubilair", aldus Snijders.www.versus.as

www.loeksgoed.nl

28-11-2013 9:24

Onlangs meldden NRC Handelsblad en Eenvandaag dat zitten een ernstig effect heeft op de gezondheid van een mens. ‘Een zittend leven duurt niet lang’, kopte het NRC. Mensen die elke dag vele uren zittend doorbrengen, hebben volgens de berichtgeving 40 tot 60 procent kans om sneller te overlijden in vergelijking met mensen die relatief weinig uren per dag zitten. Betekent dit dat de gemiddelde kantoormedewerker, die immers dikwijls zijn werkuren zittend doorbrengt, een vroegtijdige dood te wachten staat? Zo ja, wat doen kantoormeubelfabrikanten om dit tegen te gaan?

Mensen die gemiddeld meer dan 11 uur per dag zitten hebben 40 tot 60 procent meer kans om sneller te overlijden dan mensen die minder dan 4 uur per dag zitten. Dit geldt ook voor mensen die dagelijks een half uur sporten. Dit stelde gezondheidsepidemioloog Hidde van der Ploeg onlangs in NRC Handelsblad. Iemand die iedere dag een half uur sport, maar die tijdens zijn werk meestal zit, heeft volgens Van der Ploeg dezelfde levensverwachting als iemand die nooit sport, maar minder dan 8 uur zit.

In de komende Inside Information gaat auteur Maarten Bannink nader in op de beweringen in NRC Handelsblad. Bannink onderzocht in zijn artikel hoe diverse praktijkmensen aankijken tegen de publicaties van de afgelopen tijd. De nieuwe Inside Information verschijnt over ruim een week en heeft als thema 'Zitmeubilair'.

Wilt u dit nummer van Inside Information, boordevol andere artikelen over het thema, over (interieur)architectuur, kantoor- en projectmeubilair, vloer, wand en plafond, verlichting enz., bestellen, stuur dan een e-mail naar info@insideinformation.nl. De kosten bedragen 18 euro (inclusief verzendkosten; België + 4 euro). Of neem een abonnement: klik hier.
 

27-11-2013 13:16

Gisteren werden voor de tweede maal de ARC Awards uitgereikt. Van Aubel & Shaw wonnen met de ‘Well Proven Chair’ de ARC13 Award Stoelontwerp. De prijs voor het beste Stoelenontwerp is een initiatief van de Architect en Ahrend.

“Ahrend ontwerpt en produceert zelf meubelen, waaronder stoelen in Nederland Door het ARC 2013 Stoelontwerp te ondersteunen bieden wij jonge talentvolle ontwerpers een podium en stimuleren wij innovaties in de markt”, aldus Eugene Sterken (CEO Koninklijke Ahrend NV).

De ARC13 Award is uitgereikt in drie categorieën: Stoelontwerp, Architectuur en Interieur. In de categorie Stoelontwerp wonnen Aubel & Shaw met de 'Well Proven Chair'. Voor dit ontwerp is een uitvoerig onderzoek verricht om uiteindelijk het materiaal voor de stoel te kiezen. Het materiaal bestaat uit houtsnippers die gemengd zijn met een bio-resin waardoor een licht en duurzaam materiaal ontstaat waarbij ook veel aandacht is besteed aan het kleurgebruik.

Jan Brouwer, juryvoorzitter Stoelontwerp, over het winnende ontwerp: "Het hoofddoel van de Award uitreiking is de promotie van vernieuwende stoelontwerpen met speciale aandacht voor technologische innovatie. De "Well proven Chair" voldeed hier als beste aan.”

ARC13 Award Stoelontwerp wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste stoelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaand aan de toekenning. Bij de beoordeling let de jury op de functionaliteit en het karakter van de stoel. Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaalgebruik.

26-11-2013 9:00

Sinds de werving enkele weken geleden begon, hebben zich al meer dan honderd cursisten aangemeld voor cursussen uit het uitgebreide SSWM Academy online-pakket. De Academy werd ontwikkeld door de SSWM uit Woerden. Het gaat om veertien praktische en bovendien gratis cursussen (voor bedrijven aangesloten bij het Sociaal Fonds Meubel), verdeeld over de gebieden IT, Taal, Op het werk en Arbeidsomstandigheden.

Deelnemers krijgen na aanmelding een licentie voor 1 jaar om alle cursussen te kunnen volgen. Bijna allemaal kunnen ze worden afgesloten met een toets en een certificaat. Investeren in mensen blijft belangrijk, nu en voor de toekomst. Werknemers zullen zowel langer als langer gezond aan het werk moeten blijven. Bovendien worden er steeds hogere eisen aan hen gesteld in het kader van versterking van de concurrentiekracht van bedrijven.

De SSWM Academy online is een vervolg op het project Duurzame inzetbaarheid, dat medio augustus dit jaar is afgerond. De SSWM ondersteunt de branche door scholing toegankelijk te maken voor medewerkers in de meubelindustrie en interieurbouw op elk niveau.

www.sswm.nl

25-11-2013 12:07

Een opmerkelijk idee van ontwerper Leonard E.X. Spruit, die zichzelf aanduidt als 'Lex': hij wil de productie van zijn L6 Chair mogelijk maken middels crowdfunding.

Bij Lex staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij het vervaardigen van zijn stoel is hij op zoek gegaan naar sterke houtsoorten en de grenzen van het materiaal om het materiaalgebruik te minimaliseren. Het frame van de stoel bestaat uit 6 L-vormige elementen, vandaar de naam 'L6 Chair'. "De L'en zijn zeer licht gedimensioneerd en nestbaar. Zo kunnen er gemiddeld uit 2,5 stoelen worden gemaakt uit één vierkante meter multiplex.  De stoel is super rank en weegt daarom maar 1850 gram. De stoel is zo ontworpen dat de elementen een voorspanning hebben. Daardoor is de stoel veel stijver, steviger en stabieler dan men zou verwachten."

Bij de productie van de stoel wordt gebruik gemaakt van een nieuwe techniek, de watersnijder. "Bij gebruik van een watersnijder is er geen sprake van zaagverlies, waardoor er veel minder materiaal verloren gaat. Alle afzonderlijke elementen kunnen door één machine gemaakt worden. Het innovatieve ontwerp van de 'L6 Chair' levert ook voordelen op bij de verzending. Denk bijvoorbeeld aan, één stoel die te verzenden in een kartonnen doos van ca. 60 x 40 x 4 centimeter. Met een volume van slechts 10 liter, en een gewicht van ca. 2 kilo. Hierdoor ontstaat er in alle opzichten een uiterst duurzaam en wijd beschikbaar product."

Om zijn eerste oplage stoelen te kunnen produceren wil Leonard Spruit de 'L6 Chair' in de markt zetten middels crowdfunding via CrowdyHouse. Dit helpt hrem naar eigen zeggen om zijn eerste echte productielijn op te kunnen zetten en zijn stoel aan een groter publiek te laten zien. "Doordat er direct contact is met de consument hoeft er geen rekening gehouden te worden met hoge winkelmarges. Daarbij kan de stoel door voorverkoop op CrowdyHouse in grotere aantallen geproduceerd worden. Hierdoor kan de L6 Chair via de website van  CrowdyHouse tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeboden."

22-11-2013 9:14

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Hoogste tijd voor de Europese branchevereniging FEMB om weer een top 100 van kantoormeubelfabrikanten in Europa te publiceren.

De lijst kent geen echte verrassingen. De top 10 luidt:

1. Kinnarps
2. Steelcase
3. Vitra
4. Nowy Styl
5. USM
6. Ahrend
7. Bene
8. Lienhard
9. Sedus
10. Haworth

Natuurlijk zijn er, buiten Ahrend (marktaandeel 2,4 procent), nog wel een aantal Nederlandse bedrijven te vinden in de top 100. Zo treffen we bedrijven aan als de VDB Groep (plaats 20; marktaandeel 1,2 procent), Gispen (plaats 30; marktaandeel 0,9 procent) en Bruynzeel (plaats 43; marktaandeel 0,6 procent).

De totale omzet van de branche in Europa is door de FEMB becijferd op 7.603.550.000 euro. De omzet van de Nederlandse bedrijven kunt u nu makkelijk zelf uitrekenen.

De lijst is te downloaden via de website FEMB.

 

21-11-2013 9:20

Markant heeft sinds deze week een vernieuwde website. De verbeterde website van de kantoorinrichter is overzichtelijker, bevat nieuwe productinformatie en is gebruiksvriendelijker.

De belangrijkste verbetering van de website is een overzichtelijke lay-out met meer aandacht voor de partner login, webshop en directe contactmogelijkheden. Daarnaast zijn actualiteiten direct zichtbaar op de homepage, vindt u een wordcloud met actuele topics op de homepage en zijn er vele nieuwe productpagina’s toegevoegd aan de website.

www.markantoffice.com

 

20-11-2013 10:14

Kantoorinrichter Steelcase gelooft in videoconferencing. Daarom brengt het bedrijf drie nieuwe technologische oplossingen op de markt die het gebruik van video-conferencing in een zakelijke omgeving optimaliseren.

Uit een onderzoek dat de werkomgevingspecialist onlangs heeft laten uitvoeren, kwam naar voren dat kenniswerkers steeds vaker video als communicatiemiddel gebruiken wanneer zij samenwerken met collega’s op afstand. "Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat zich hierbij herhaaldelijk dezelfde belemmeringen voordoen, zoals een matige beeld- en geluidskwaliteit en een gebrek aan privacy", aldus een woordvoerder.

Met de drie nieuwe oplossingsconcepten wil Steelcase dit soort ongemak definitief tot het verleden laten behoren en zorgen dat een intuïtieve en dynamische videobeleving de standaard wordt. "Een videobeleving waarin mensen, informatie en ruimte op een natuurlijke manier samenkomen."

"Bedrijven zijn meer dan ooit van elkaar afhankelijk en mensen die samenwerken, hoeven dit al lang niet meer per definitie op dezelfde plek te doen. Het werk van kenniswerkers is virtueler dan ooit te voren. Het toegenomen gebruik van videomogelijkheden als ondersteunend communicatiemiddel is hier een uiting van", aldus Allan Smith, Vice President Product Marketing & Applications van Steelcase.

De woorden van Smith worden bevestigd door een onderzoek van Cisco waaruit blijkt dat het zakelijk videoverkeer de afgelopen jaren sterk is toegenomen, met bij grote organisaties een jaarlijks stijgingspercentage van wel 70 procent. De toegenomen technologische mogelijkheden en het feit dat video voor iedereen toegankelijk is geworden, liggen volgens Smith ten grondslag aan de enorme vlucht die video conferencing heeft genomen. "Video-conferencing is in de loop der jaren alsmaar sneller, gebruiksvriendelijker, mobieler en goedkoper geworden."

Hij plaatst ook een kanttekening: "Bij veel bedrijven zie je dat de fysieke ruimtes waar video-conferencing plaatsvindt geen gelijke tred hebben gehouden met de technologische vooruitgang. Wanneer dit wel het geval zou zijn, leidt dit tot een betere gebruikerservaring. Op zijn beurt zorgt dit voor een nog massalere adoptie van video-conferencing als instrument om sociaal samen te werken."

Om deze reden brengt Steelcase drie uitbreidingen op de markt van zijn media:scape productlijn. "VirtualPUCK, TeamStudio en Kiosk elimineren storende invloeden van buitenaf en verbeteren de beeld- en geluidskwaliteit van video-conferencing. Ze zorgen dat het gebruik van video als communicatiemiddel natuurlijk en intuïtief wordt, waardoor deelnemers aan een videoconferentie zich niet bezig hoeven te houden met de technologie. In plaats daarvan kunnen zij zich volledig concentreren op de inhoud en de andere deelnemers."

Steelcase stelt dat video-conferencing mede door dit soort nieuwe toepassingen op korte termijn zal uitgroeien tot het meest gebruikte communicatiemiddel in het zakelijk verkeer. Smith: "In de jaren '80 en '90 ging werk vooral over processen. Tegenwoordig draait het om creativiteit en innovatie. Kenniswerkers moeten samenwerken met inhoudelijke experts van over de hele wereld. Een dergelijke samenwerking vereist vertrouwen en een hoge mate van interactie. Omdat fysiek samen zijn nou eenmaal niet altijd haalbaar is, is video het alternatief om toch op een natuurlijke en authentieke manier samen te werken."

De uitbreidingen van de media:scape productlijn zijn vanaf het najaar beschikbaar.

18-11-2013 14:48

Zojuist ontvingen we het volgende opvallende bericht van Van Aagten Projectrealisatie:

'Onze ontwerpster is zwanger... Wat doe je dan als Van Aagten Projectrealisate. Juist... calculator aan het tekenen en het resultaat: een prachtig op maat gemaakt bureau, tenslotte is dat onze specialiteit. Dit 9-maandenblad is ook verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw en uiteraard in elke gewenste maat leverbaar via onze leverancier Vepa Kantoormeubelen in Hoogeveen (contactpersoon H. Bonkes)'.www.vanaagten.nl

 

18-11-2013 8:44

Kantoorinrichter WINI hield onlangs een huisshow. Het evenement verliep succesvol, meldt een woordvoerder. "Tijdens de huisshow van WINI in Duitsland hebben weer ruim 600 bezoekers uit binnen en buitenland twee dagen kennis mogen maken met de nieuwigheden van WINI."

"Deze zijn fantastisch ontvangen." WINI presenteerde tijdens de dag onder meer Maxx (hoogglans schuifdeurkasten), Sinus (akoestische wand met ingebouwde muziekvoorzieningen en apple TV), Tavona (een ergonomische bureauverlichting voor zit-sta werkplekken), nieuwe modellen caddies en apothekerskasten. 

"Het nieuwe lounge systeem van Connection met flexible modular seating en de overige nieuwigheden zijn binnenkort ook in Waalwijk te zien." In deze Brabantse plaats is de vestiging van WINI Nederland te vinden. 

17-11-2013 8:00

De lounge chair Model 1600 paste perfect  in de tijdsgeest van het jaar 1963. Het model werd zo populair dat Girsberger in Duitsland een tweede fabriek opende. Vandaag de dag worden originele exemplaren als moderne klassieker verkocht. Reden genoeg om ter ere van het 50 jarige bestaan van Girsberger dit succesvolle model opnieuw uit te brengen.

Sommige ontwerpen zijn zo succesvol dat ze zelfs na jaren nog geliefd zijn. Dit geldt ook voor de lounge chair 1600, die door de Zwitserse meubelfabrikant Girsberger opnieuw op de markt wordt gebracht. "De originele exemplaren van deze stoel uit 1963 staan nog steeds in het Bundesverfassungsgericht in Karlsruhe en worden vandaag de dag als moderne klassieker beschouwd.  Dit alleen was al reden genoeg om over een revival van de stoel na te denken. Maar er waren nog twee andere belangrijke redenen: Lounge meubilair is nog nooit zo belangrijk geweest bij de inrichting van kantoor ruimtes als vandaag de dag en het model 1600 was het eerste model dat in de fabriek in Endingen geproduceerd werd, dit jaar precies 50 jaar geleden."

Het model 1600 was een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van de Zwitserse meubelfabrikant. De klassiek ogende lounge chair paste precies in het tijdsbeeld van die tijd en was al snel zo’n groot succes dat Heinrich en Wilhelm in 1963 besloten om een nieuwe fabriek te bouwen in Endingen am Kaiserstuhl, Duitsland. "De Europese Gemeenschap bood nieuwe kansen die vanuit deze gloednieuwe vestiging in Endingen benut konden worden. De onderneming  vestigde zich in een oude sigarenfabriek en begon met slechts 3 werknemers, nu vieren 120 werknemers het 50- jarig bestaan."

Het ontwerp van het model 1600 valt onder Girsberger in-house design 1961. Het is gebaseerd op een tekening die Wilhelm Girsberger achter op een sigarendoos had geschetst. "Zijn idee was om een uiterst comfortabele loungechair met een klassiek uiterlijk te ontwerpen en produceren. De dikke zit  en rugkussens zorgen voor comfort en zitgemak. Het onderstel is gemaakt van massief verchroomd staal. Het model 1600 is verkrijgbaar in een zachte stoffering of in hoogwaardig soepel leer. Twee en halve vierkante meter leer of wel de huid van een halve koe is nodig voor een enkele stoel."

15-11-2013 12:04

Aanbieder van kantoorbenodigdheden en werkplekoplossingen en tweevoudig MVO-awardwinnaar Lyreco presenteert op 21 november tijdens het 14de Nationaal Sustainability Congres in Rotterdam. Congresgangers kunnen in de entreehal van het WTC kennismaken met deSatino Black – de duurzame en innovatieve oplossing voor toilethygiëne met uitzonderlijke milieuprestaties van leverancier Van Houtum. Dit betreft onder andere de cradle-to-cradle gecertificeerde dispensers. Deze dispensers zijn veilig voor mens en milieu en ontworpen voor de technische kringloop: de kunststof kan zonder waardeverlies oneindig worden hergebruikt. Bovendien wordt de CO2-neutraliteit gewaarborgd door de inzet van 100 procent groene stroom. Naast de dispensers zijn ook het hygiënepapier, de zeep, alcoholgel en toiletbrilreiniger C2C-gecertificeerd. Standbezoekers die hun contactgegevens achterlaten, krijgen een goodie bag boordevol “groene” samples, een greep uit het omvangrijke productenaanbod waarmee Lyreco werkplekken verduurzaamt.

13-11-2013 14:20

Nieuws van Wilkhahn. Nadat eerder dit jaar de Graph-vergaderstoel werd geïntroduceerd, is de Graph-vergadertafel sinds begin oktober ook op de markt. Het product werd, evenals de stoel, ontworpen door Jehs + Laub. “De hoogwaardige vergadertafels hebben een basis van gietaluminium, uitgevoerd in poedercoating, verchroomd of gepolijst aluminium”, meldt de Duitse fabrikant.Een zogenoemde ‘spanpoot’ garandeert volgens Wilkhahn een optimaal comfort aan de tafel. De tafelbladen worden gefineerd of in glas geleverd. Gefineerde bladen worden voorzien van een 3D-kantafwerking en zijn mat gelakt. “De productie van de bladen wordt in vacuümpersen gerealiseerd”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.
De glasbladen zijn vervaardigd uit veiligheidsglas en aan de onderzijde voorzien van witte poedercoating. “Inbouwopties voor onder andere communicatie techniek behoren tot mogelijkheden.”

http://www.wilkhahn/

08-11-2013 8:30

Studio Parade greep de Dutch Design Week aan voor de introductie van het nieuwe kastensysteem STUFF. De kast bestaat uit los te stapelen, lichtgewicht modules: een onderstel, gestoffeerde units, open frames en topplaten. Zodra het onderstel gemonteerd is aan de onderste unit, kunnen alle modules naar eigen smaak en inzicht op elkaar gestapeld worden. Zo ontstaat, zonder gereedschap, snel en eenvoudig een persoonlijke kast die op elk gewenst moment weer aan te passen is door de modules om te wisselen. STUFF is te gebruiken als wandsysteem en roomdivider en daardoor geschikt voor bijvoorbeeld (thuis)werkplekken.

De gestoffeerde opbergunits van de STUFF combineren een strak en tijdloos design met een zachte uitstraling, en zijn tevens geluiddempend. De voorzijde is opgedeeld in horizontale stroken met magneten. Hierdoor kan de kast in verschillende standen opengezet worden. Met een ruime keuze uit structuren en kleuren meubelstoffen van Kvadrat is het mogelijk een unieke persoonlijke kast samen te stellen.

Het ontwerp van STUFF komt voort uit een interieurproject van Studio Parade voor de Design Academy Eindhoven (DAE). Eind november wordt de STUFF internationaal gepresenteerd op Neue Raume in Zurich en in januari 2014 op de meubelbeurs in Keulen.

08-11-2013 8:00

Het gaat goed met Thonet Benelux. Dat meldt de Duitse fabrikant Thonet in een persbericht. "Binnen korte tijd kon niet alleen het oude marktaandeel worden teruggewonnen, maar deels zelfs worden verdubbeld."

"Een jaar geleden, na het faillissement van de onafhankelijke Nederlandse vestiging Thonet BV, besloot designmeubelproducent Thonet GmbH uit Frankenberg (Duitsland) dat het tijd was om een andere koers te gaan varen", vervolgt de woordvoerder. "Sindsdien worden de Nederlandse en Belgische markt door Thonet zelf bewerkt."

Het bedrijf meldt dat het de focus nu meer gericht op de klant en diens wensen en behoeften. "Wij zijn blij dat we deze belangrijke markten nu weer zelf bewerken en daardoor meer feeling met de markt hebben. De cijfers en de vele reacties maken duidelijk hoe belangrijk de persoonlijke relatie tussen producent en dealer is", aldus Peter Thonet.

Sinds een jaar wordt Thonet in de Benelux vertegenwoordigd door een verkoopteam onder leiding van René Nieuwendijk (head of exports). Het team bestaat verder uit Jan-Hein Vogel (country manager Nederland), die jarenlang voor Thonet heeft gewerkt en de markt goed kent, Karin van Watermeulen en Coen Verhoef (sinds juli 2013). Karin van Watermeulen is in België verantwoordelijk voor de onderdelen projectinrichting en woninginrichting, terwijl Coen Verhoef in Nederland speciaal is aangetrokken voor de woninginrichting. Voor het team biedt de directe marktbewerking grote voordelen.

"Hierdoor heb je sneller en daardoor makkelijker toegang tot dealers en architecten en krijg je automatisch een beter beeld van de lokale markt", vindt René Nieuwendijk. In Nederland is de jaaromzet van 2012 al in oktober 2013 geëvenaard, terwijl de omzet in België zelfs is verdubbeld.

Het succes van de nieuwe strategie blijft niet beperkt tot uitstekende omzetcijfers. Door de sterkere focus op wonen heeft het bedrijf volgens de woordvoerder inmiddels vier nieuwe dealers voor zich weten te winnen en hebben meer dan tien meubelspeciaalzaken Thonet opnieuw in hun collectie opgenomen. Daarnaast heeft Thonet enkele aansprekende projecten gerealiseerd, waaronder de inrichting van het bezoekersrestaurant van de Jaarbeurs in Utrecht en van het Van Gogh Museum in Amsterdam.

"Ook in de conferentiezaal in de Oude Abdij van Drongen bij Gent prijkt nu meubilair van Thonet. De Bauhaus-expositie bij Hartman Binnenhuisadviseurs in Rotterdam (van 4 oktober t/m 23 december 2013) maakt eveneens deel uit van deze nieuwe strategie en zet Thonet weer duidelijk op de kaart."

Overigens is er met betrekking tot het failissement van Thonet BV in 2012 een belangrijke correctie te maken op het persbericht van Thonet: het zelfstandige bedrijf van Frans Bruinsma (nu werkzaam bij Dauphin) ging failliet nadat Thonet Duitsland eenzijdig de samenwerking met het bedrijf opzegde. "Thonet wil de gehele Europese markt op dezelfde manier bewerken”, legde Jan-Hein Vogel toen uit. “En dat betekent dat het bedrijf de extra schakel van een aparte Nederlandse BV uit het leveringskanaal wilde halen. Op die manier kan op de gehele Europese markt hetzelfde prijs- en serviceniveau worden gehanteerd.”

07-11-2013 8:48

Voor de internationale prijsvraag 'Workplace of the Future' is Eckhart uit meer dan tweehonderd inzendingen geselecteerd met het concept en ontwerp getiteld CoLab ('Collaboration is working with each other to do a task and to achieve shared goals'). Het bedrijf ontving de tweede prijs voor de visie op het kantoor van de toekomst, met 2020 als horizon.

CoLab combineert drie primaire drivers voor de ontwikkeling van de werkomgeving: Organisatie, IT en Ruimte. Via deze drivers is een modulair concept ontwikkeld, dat een antwoord kan geven voor het toenemende belang van samenwerking, communicatie en interactie.

'Een bureau gebruik je om papier op te leggen en een kop koffie en computer op te zetten. Opslag voor papier is als functie inmiddels ruim over zijn piek heen en is als aparte functie feitelijk al overleden in de werkomgeving. Met de ontwikkelingen op IT-vlak functioneert straks ieder oppervlakte als scherm en display; opslag zit al in de cloud. In plaats van open kantoortuinen met grote clusters werkplekken wordt ruimte weer belangrijk, met wanden als primaire drager voor de dagelijkse werkzaamheden', aldus een persbericht van het bedrijf.

'Ons ontwerp is gebaseerd op een modulair element in diverse vormen en maten, dat los of gekoppeld kan worden gecombineerd tot een veelvoud aan verschillende vormen en ruimtes. Zo ontstaat een divers landschap voor alle denkbare functies, van geconcentreerd werken tot open brainstorm rooms en van grootschalige video-conferencing tot ontspanning in een game zone', vervolgt het persbericht.

'In plaats van een horizontale plaat (bureaublad) als basiselement van het kantoor wordt een verticaal paneel de sleutel, met uitgebreide mogelijkheden voor afwisseling en variatie op ruimtelijk vlak. Optioneel met cup-holder voor de dagelijkse toevoer aan cafeïne'.

In historisch perspectief constateert Eckhart een ontwikkeling van papier via het netwerk naar de cloud, van de typemachine via de personal computer naar 'actieve oppervlakken', van mono-functionele ruimtes via flexwerken naar een divers multifunctioneel landschap. 'De klassieke, statische 'organization chart' wordt ingehaald door de netwerk-organisatie, waarin flexibele en wisselende teams als kleine meercellige organismen op projectbasis clusteren en weer opbreken. Interne verzuiling verdwijnt door deze nieuwe wijze van organiseren, met als volgende stap de ontwikkeling van meta-organisaties. Hierin clusteren organisaties met aanvullende competenties en rollen samen in een zoektocht naar synergie'.

De prijsvraag werd georganiseerd door Metropolis Magazine, een vooraanstaand design- en architectuurtijdschrift in de Verenigde Saten, in samenwerking met 'Business Interiors by Staples', de interieurtak van het Amerikaanse bedrijf Staples.www.eckhart.nl

06-11-2013 8:19

Satelliet Meubelen hield onlangs een tweetal open dagen. Het evenement verliep crescendo, laat het bedrijf uit Breda weten: "De open dagen die dit jaar plaatsvonden onder de noemer 'Unexpected' waren wederom succesvol."

Uiteindelijk bezochten meer dan 400 gasten op 30 en 31 oktober onze showroom in Breda. "Wij kijken met een goed gevoel terug en willen alle bezoekers hartelijk danken voor hun komst", stelt het bedrijf dan ook.

Tijdens de open dagen presenteerde Satelliet Meubelen zijn nieuwe meubelcollectie voor 2014. Naast de nieuwe collectie was er ruimte voor diverse workshops, werden de finalisten van ontwerpwedstrijd Collaboration-S tentoongesteld en stelden de nieuwe Inspirium-partners zich aan de bezoekers voor.

04-11-2013 16:30

Personeelsnieuws van Girsberger Benelux. Vanaf oktober 2013 is Ron Boudestijn werkzaam als accountmanager bij het bedrijf. "Ron is met ruim 20 jaar ervaring in de kantoorinrichting branche een bekende naam bij diverse inrichters in Nederland. De afgelopen 9 jaar was hij werkzaam bij  Haworth Benelux", meldt een woordvoerder.

"Ron heeft veel ervaring op het gebied van nieuwe inrichtingsvormen, ergonomie, seating en de branche in zijn algemeenheid. Hij heeft de afgelopen jaren veel gewerkt met grote eindgebruikers. Daaruit blijkt zijn meerwaarde naar de diverse dealers en inrichters."

Boudestijn zal namens Girsberger voornamelijk actief zijn in midden-Nederland.

www.girsberger.com

01-11-2013 8:56

De Belgische meubelfabrikant Sicame hield onlangs zijn jaarlijkse huisshow.
"De  vier nieuwe collecties – Sicadesk, Elisir, Trypod en Sicawall werden zeer enthousiast onthaald", meldt het bedrijf uit Ninove.

Sicadesk

De nieuwe lijnen vallen volgens de fabrikant op vanwege het hedendaags design alsmede de diverse toepassingen van nieuwe materialen zoals linoleum, massief, hpl en multiplex. "Bovendien zorgde onze vernieuwde toonzaal voor de perfecte sfeer om belangstellenden te kunnen ontvangen."

Sicawall

De brochures en de prijslijsten van de nieuwe lijnen zijn vanaf heden ook beschikbaar op de Sicame-website.

Elisir

Trypod

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >