Nieuws


30-10-2013 18:15

Meubel- en interieurdesigner Bert Klaaysen opende op zaterdag 26 oktober de expositie ‘Kijken, zien, creëren’ in het ACEC gebouw. Met deze expositie wil Klaaysen bezoekers inspireren door middel van design.

De ontwerpen die hij laat zien, zijn ontstaan uit het principe ‘Kijken, zien, creëren’ wat meteen de titel van de expositie verklaart. Tijdens de opening presenteerde Klaaysen design maar liefst drie meubellijnen. Allereerst het nieuw ontworpen bureau Planilux X-desk, een werkplek voor radiologen, ontworpen voor het Duitse Gerätebau Felix Schulte. De tweede première betrof zijn eigen meubellijn, Aviator line. Daarnaast was Saltego te zien, een meubellijn die genomineerd is voor de German Design Award 2014.

Planilux is een merk dat sinds 1954 door GFS wordt gevoerd en is wereldwijd bekend bij radiologen, ziekenhuizen en klinieken. Ooit ontworpen als lichtkast voor het beoordelen van analoge röntgenfoto’s, nu doorontwikkeld als digitale werkplek die aansluit op de huidige werkwijze van radiologen. De keuze om de introductie van de X-Desk in Apeldoorn plaats te laten vinden, is een hele bewuste geweest aangezien Wilhelm Conrad Röntgen, de ontdekker van de röntgenstraling, een deel van zijn leven in Apeldoorn heeft gewoond. Dat de ontwerper van de X-Desk ook uit Apeldoorn komt, is een leuke samenloop van omstandigheden.

De ontwerpen van Bert Klaaysen zijn zonder uitzondering ontstaan door een nauwe samenwerking met internationale partners, ieder met hun eigen specialisme. Die expertise is ook te zien tijdens de expositie, samen met werk van opdrachtgevers.
Klaaysen heeft de Apeldoornse fotograaf Peter Vroon gevraagd mede invulling te geven aan het thema ‘Kijken, Zien, Creëren’. Dit levert een prachtige fototentoonstelling op, die gedurende de hele expositie te zien zal zijn.

De expositie ‘Kijken, zien, creëren’ in het ACEC gebouw loopt nog tot en met 16 november.www.kijkenziencreeren.nl
http://www.youtube.com/watch?v=Rd5MdW9yHGI

29-10-2013 9:00

Investeren in mensen blijft belangrijk, nu en voor de toekomst. Werknemers zullen langer en langer gezond aan het werk moeten blijven. Bovendien worden er steeds hogere eisen aan hen gesteld in het kader van versterking van de concurrentiekracht van bedrijven. De SSWM uit Woerden speelt op deze ontwikkelingen in met de lancering van de SSWM Academy.

In de Academy worden uiteenlopende trainingen en cursussen aangeboden, gericht op werknemers in meubelindustrie en interieurbouw: van 'Basis elektrotechniek' via 'Projectleider' naar 'Vitaliteit in je werk'. Om welk van de in totaal dertien onderwerpen het ook gaat, alles is erop gericht kennis en kunde van medewerkers te vergroten.

De SSWM Academy is een vervolg op het project Duurzame inzetbaarheid, dat medio augustus dit jaar is afgerond. De SSWM ondersteunt de branche door scholing toegankelijk te maken voor medewerkers in de meubelindustrie en interieurbouw op elk niveau. De trainingen en cursussen in de Academy worden aangeboden met maar liefst 80 procent branchesubsidie op de kosten en kunnen op aanvraag ook incompany worden verzorgd.

Meer informatie is te vinden op http://www.sswm.nl/academy.

27-10-2013 8:00

Van 5 tot 8 november 2013 vindt de tweejaarlijks beurs A + A plaats in het Duitse Düsseldorf. De A + A is de belangrijkste beurs in de wereld op het terrein van onder meer veiligheid en ergonomie tijdens het werk. De Duitse fabrikant Wilkhahn is er present.

Wilkhahn presenteert hier als producent van onder meer bureaustoelen zijn 3D synchroon bewegende bureaustoel ON. De ON is de eerste bureaustoel waarbij de rug en de zitting het lichaam volledig volgt in tegenstelling tot alle tot op heden ontwikkelde 2D synchroon bureaustoelen. De ON werd uitgeroepen tot de beste bureaustoel ter wereld en is mondiaal gepatenteerd.

"De dynamiek van het zitten in een bureaustoel die vrijwel iedere positie van het lichaam volgt wordt door wetenschappelijke instituten ondersteund", stelt Wilkhahn. "Het in Keulen gevestigde instituut voor ergonomie en fysiotherapie (Zentrum für Gesundheit) onderschrijft dit na een uitgebreide test en studie met de ON."

Van de ON werden in 2,5 jaar meer dan 200.000 bureaustoelen geproduceerd. Meer dan 25.000 gebruikers zijn Nederland te vinden variërend van de Rabobank, Parnassia Bavo Groep, Ernst & Young, Dura Vermeer, Provincie Drenthe en vele anderen.

Wilkhahn is tijdens de A + A Beurs te vinden in hal 10 A 22. "Verschillende lezingen en presentaties zullen gedurende de 3 dagen op de agenda staan", besluit de Duitse fabrikant..

25-10-2013 13:47

Op zaterdag 2 november houden de Stichting Gispen Collectie en de Stichting Vrienden Van Nellefabriek een erfgoeddag in de Van Nellefabriek. De stichtingen vragen hiermee aandacht voor de ruim 75-jarige verbintenis tussen Gispen en de Van Nellefabriek en de nominatie van de Van Nellefabriek voor de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De Gispen-erfgoeddag bestaat uit verschillende onderdelen. In de voormalige koffiebranderij is een informatiemarkt. Hier zijn Gispen-experts aanwezig die bezoekers informeren of hun meubelstuk door Gispen is gemaakt. Mensen worden daarom opgeroepen om hun buismeubel (of een goede foto) op 2 november mee te nemen naar de Van Nellefabriek.

Het officiële nominatiedossier voor de UNESCO werelderfgoedlijst ligt ter inzage. De Stichting Vrienden Van Nellefabriek toont een selectie historische objecten, zoals speciaal voor de fabriek ontworpen Gispen stoelen en Van Nelle-reclamemateriaal. De Stichting Gispen Collectie exposeert enkele bijzondere stukken uit het Gispen Museum in Culemborg. Er zijn rondleidingen door de Van Nellefabriek en er worden lezingen gegeven over de cultuurhistorische betekenis van Gispen en de Van Nellefabriek.

Op de erfgoeddag zijn andere monumenten van het ‘Nieuwe Bouwen’ – of Rotterdamse gebouwen met een authentiek Gispen-interieur – gratis te bezoeken. De Gispen-inrichting van de Waalse kerk en Huis Sonneveld zijn nog geheel intact. In 1924 ontwerpt W.H. Gispen kroonluchters, lampen, kachels en psalmborden voor de Waalse kerk. Voor de modernistische villa van de Van Nelle-directeur Sonneveld levert Gispen in 1933 onder andere meubels, trapleuningen en lampen.

Het Chabot Museum is gevestigd in een soortgelijke villa die in 1938 is gebouwd voor de Rotterdamse industrieel C.H. Kraayeveld. Op de erfgoeddag worden in het Chabot Museum unieke buismeubelen getoond uit het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw.

Gispen en de Van Nellefabriek zijn beide iconen van het Rotterdamse modernisme. De Van Nellefabriek is tussen 1926 en 1931 gebouwd naar ontwerp van de architecten J.A. Brinkman en L.C. van der Vlugt. Eind jaren '20g kreeg Gispen de opdracht om voor de fabriek trapleuningen, banken, stoelen, tafels, lampen en rolluiken te maken. Het Gispen stalen buismeubilair in de Van Nellefabriek was het eerste in Nederland dat seriematig werd gemaakt. Dankzij deze opdracht groeide Gispen uit tot de belangrijkste Nederlandse producent van stalen buismeubilair.

Eind jaren '60 leverde Gispen opnieuw meubilair voor de Van Nellefabriek. Zo stonden in de kantoorruimten onder meer bureau’s en stoelen uit de Gispen AZ-serie (ontworpen door André Cordemeyer). De band tussen Van Nelle en Gispen bleef ook bestaan nadat de fabriek rond 1990 haar functie als producent van koffie, thee en tabak verloor en andere bedrijven in de Van Nellefabriek trokken: architectenbureau’s, webdesigners, juridische raadgevers en meubelleveranciers. In het recente verleden produceerde Gispen de langste tafel van Nederland (30 meter) voor de voormalige koffiebranderij.

24-10-2013 8:30

Steelcase maakt bekend dat James P. Keane James P. Hackett opvolgt als CEO van de wereldwijde leider in kantoormeubilair. De benoeming van Keane zal daadwerkelijk gestalte krijgen vanaf maart 2014, bij de start van het nieuwe fiscale jaar van Steelcase.

In zijn huidige rol als President en COO is Keane wereldwijd verantwoordelijk voor productontwikkeling, fabricage, marketing, sales en distributie voor alle merken van Steelcase. "In de  afgelopen 16 jaar heeft Jim zich binnen Steelcase bewezen als een sterke leider met een goed oog voor de business en als iemand die het beste in mensen naar boven weet te brengen", zegt Rob Pew, voorzitter van de Raad van Bestuur van Steelcase. "Zijn creativiteit en strategisch vermogen maken dat Steelcase bij hem in prima handen is. Met Keane gaat Steelcase een toekomst tegemoet die wordt gekenmerkt door continue groei en geweldige technologische veranderingen."

Keane is, voordat hij vanaf 2006 leiding ging geven aan het Steelcase-merk in Noord-Amerika, in verschillende functies verantwoordelijk geweest voor onder meer research en ontwikkeling, het uitzetten van de bedrijfsstrategie, informatietechnologie en financiën. "Ik ben vereerd dat ik het vertrouwen krijg om leiding te geven aan Steelcase. Ik heb veel geleerd van het samenwerken met Jim Hackett en van de manier waarop hij het bedrijf elke keer weer door de voortdurende veranderingen in de manier van werken weet te loodsen", aldus Keane. "We hebben een getalenteerde groep mensen die de richting van Steelcase bepaalt en wereldwijd zeer gedreven en toegewijde medewerkers die er met zijn allen voor zorgen dat onze klanten optimale werkomgevingen kunnen creëren."

Keane behaalde een bachelor of science graad in accountancy aan de Universiteit van Illinois en een master of management titel aan Kellogg Graduate School of Management aan Northwestern University. Hij maakt deel uit van de Raad van Bestuur van Rockwell Automation, IDEO en de Business and Institutional Furniture Manufacturers Association (BIFMA). "Ik heb het genoegen mogen smaken om meerdere jaren met Jim samen te werken. Hij begrijpt wat nodig is om innovatie te bewerkstelligen in de huidige wereldwijd concurrerende markt", aldus Jim Hackett. Zijn resultaatgedreven aanpak en zijn staat van dienst zullen leiden tot een verdere groei van de business en extra waarde voor het bedrijf en zijn aandeelhouders."

Zoals Steelcase eerder meldde zal Hackett voor de duur van een jaar de nieuwe functie van vicevoorzitter van de Raad van Bestuur op zich nemen totdat de CEO-transitie volledig is afgerond.

www.Steelcase.nl

24-10-2013 8:26

Masco Kantoorefficiency, van de broers Sjaak en Aad Coljee, viert op 31 oktober het 30-jarig bestaan. Het bedrijf is gespecialiseerd in kantoor- en projectinrichting en is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste in de branche in de wijde regio van Amersfoort.

Sjaak Coljee is met de activiteiten gestart op een zolderkamer aan het begin van de jaren ’80. “Aad en ik kwamen door de recessie destijds zonder werk te zitten, waarna we zijn begonnen met tentoonstellingbouw voor de milieubeweging in Amsterdam. Er was in die tijd weinig geld beschikbaar voor kantoorinrichting, maar Sjaak kon via een aantal connecties prima gebruikte materialen leveren. We hebben samen in 1983 Masco opgericht. Circa 80 procent van de handel ging destijds naar Amsterdam. Na een aantal jaren hadden we een vaste klantenkring opgebouwd en kregen we steeds meer vraag naar kantoorartikelen en machines en in een later stadium ook naar computers.”

Masco heeft in de afgelopen 30 jaar een ‘one-stop-shop’ gecreëerd. Bedrijven en instellingen kunnen voor een totaalpakket bij de broers Coljee aankloppen. “Van paperclip tot complete inrichting, inclusief de automatisering. We hebben een hoge servicegraad en beschikken over veel kennis van de hele markt”, aldus Sjaak Coljee.
De broers besloten enkele jaren terug, op een moment dat het even wat minder ging met Masco, ook een groothandel te starten, waaruit eerst Balma Nederland, vervolgens Noti en uiteindelijk Buro-Plus is ontstaan. Aad Coljee: “Ik denk dat we de huidige sterke positie van onze bedrijven grotendeels kunnen verklaren doordat we in moeilijke periodes op een goede manier omgaan met probleemsituaties. Wij nemen beslissingen en zijn altijd toekomstgericht.”

www.masco.nl

23-10-2013 11:31

Deze week hebben vier producten van inrichter Ahrend de Erkenning van Goed Industrieel Ontwerp 2013 ontvangen: Ahrend Team_Up, Ahrend 190, Ahrend 456 en de Ahrend schuifdeurkast. Daarnaast ontving Ahrend voor de seminar tafel Ahrend 456 een Special Award voor vormgeving.

Marketing Director Gideon van der Burg: “De GIO Awards zijn hét keurmerk voor goed industrieel ontwerp in Nederland. Wij zijn trots dat wij deze keer vier erkenningen hebben mogen ontvangen en dat de Ahrend 456 een special award heeft gekregen voor vormgeving”.

Ahrend 456, ontworpen door Kees de Boer is een seminartafel waarbij functies van koppelen, stapelen en stabiliteit vereist zijn. Naast een GIO Award, heeft Ahrend 456 ook een Special Award voor vormgeving ontvangen. Volgens de jury is de vormgeving van de seminar tafel in de geest van Friso Kramer: minimalistisch met maximale functionaliteit.

Ahrend Team Up, ontworpen door Marck Haans, is ontstaan uit de vele werkvormen binnen Het Nieuwe Werken. Van werken in teams aan benches tot aan concentratiewerkplekken. Hiervoor is een platform ontwikkeld dat volgens Ahrend door zijn modulariteit breed inzetbaar is. "Er is goed nagedacht over het slim toepassen van verschillende materialen waarmee architecten, facility managers en gebruikers een breed scala aan oplossingen geboden wordt, zowel in design en functionaliteit als op het gebied van akoestiek."

Ahrend 190, ontworpen door Kees de Boer is een bureaustoel met verstelbare lendesteun die de stoel een 'krachtig grafisch accent' geeft. "De vele kleuropties van Ahrend 190 vrolijken het kantoorlandschap op. Zowel ergonomisch als economisch is deze bureaustoel een kleurrijke verschijning. Ahrend 190 past zich hierdoor perfect aan aan de ruimte waar hij staat."

Ahrend schuifdeurkasten kenmerken zich volgens de aanbieder door strak design en een krachtige uitstraling. "Door het ruime assortiment van afmetingen is deze kast toepasbaar in verschillende omgevingen. De kast is uitermate geschikt bij open kantoorconcepten als ruimtedeler en verkorten de nagalmtijden."

"De Ahrend-producten die in de prijzen vallen, passen naadloos in de Ahrend-designtraditie: interieurproducten moeten functioneel, duurzaam en mooi zijn. De producten stralen rust een eenvoud uit en zijn daardoor in alle omgevingen uitstekend inpasbaar; zij zijn bij uitstek op hun plaats in omgevingen waarin het meubilair weliswaar een helder ‘statement’ mag maken, maar tegelijkertijd de aandacht niet exclusief voor zich opeist."

De GIO Erkenningen geven Ahrend het recht het GIO-beeldmerk in samenhang met het erkende product te gebruiken voor elk gewenst doel. GIO Erkenningen honoreren het vakmanschap van ontwerper en producent. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen, moet een product onder meer voldoen aan eisen op het gebied van esthetiek, functionaliteit, innovativiteit, en materiaalkeuze.

De jaarlijkse toekenning van de GIO Erkenningen wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een onafhankelijke organisatie die vraag, aanbod, kennis en beleid op het gebied van productdesign bij elkaar brengt. Zij heeft als doel het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van het industrieel ontwerpen in Nederland.

22-10-2013 9:04

Het Van Gogh Museum introduceert de Van Gogh EarChair via de onlineshop van het museum. In samenwerking met meubelmerk Prooff is er een speciale lijn van de bekende EarChairs uitgebracht, ontworpen door Jurgen Bey, waarbij de topstukken van Vincent van Gogh centraal staan.

Op dezse manier krijgt de wellicht meest bekende actie van Van Gogh - het afsnijden van het eigen oor - een wel heel bijzonder vervolg. Voor het design van de binnenkant van de EarChair kan gekozen worden tussen Van Gogh’s bekende werken Zonnebloemen, Korenveld met kraaien, Amandelbloesem en De oogst.

"Het Van Gogh Museum haalt bijna 75 procent van zijn inkomsten uit de verkoop van toegangskaarten en merchandise. Om deze positie te kunnen behouden verbinden wij ons graag met A-merken voor de ontwikkeling van exclusieve producten. De samenwerking met Prooff is hiervan een perfect voorbeeld. De stoelen worden al enige tijd in de boekwinkel van het museum getoond en we merken dat de vraag groot is. Op basis van deze positieve berichten zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden om een exclusieve lijn te ontwikkelen met Prooff", aldus Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum.

De EarChair is in 2002 ontworpen door de Nederlands ontwerper Jurgen Bey, met het idee een stoel te creëren, die een ruimte binnen een ruimte kan vormen. Door de vorm van de stoel wordt het omgevingsgeluid gedempt en ontstaat een perfecte omgeving om te werken of te lezen. "Wanneer de stoelen tegenover elkaar worden geplaatst ontstaat er bijna een kamer in een kamer, wat goed te zien is in de boekwinkel van het museum", aldus Prooff.

Via de Onlineshop van het museum kan er een offerte worden aangevraagd voor de Van Gogh EarChair. Naast de vier verschillende designs voor de binnenzijde is er ook keuze in de stof en de kleur van de bekleding voor de buitenzijde. Startprijs: 4950 euro.

22-10-2013 8:53

Casala heeft voor het stoelprogramma Parker een German Design Award gewonnen in de categorie Working Spaces. De prijs werd toegekend voor de uitzonderlijke design kwaliteit en het succesvol toepassen van ontwerp oplossingen.

Op 8 en 9 augustus vond in Frankfurt am Main (DE) de beoordeling plaats door een jury van dertig design experts. Er waren meer dan 1.900 inzendingen voor de German Design Award 2014.

"Parker is een comfortabele moderne en universeel inzetbare stoel", meldt Casala over het prijswinnende product. "Zijn brede inzetbaarheid wordt mogelijk gemaakt door de constructie van de schaal. Deze is zo gemaakt dat hij met dertig verschillende onderstellen kan worden gecombineerd. Van kruisvoet tot sledeframe, zowel in lage als standaard zithoogte en zelfs als barkruk. Uiteindelijk zijn op deze manier 58 verschillende modellen mogelijk."

De schaal wordt ook aangeboden met een hoge rugleuning. "De uitgesproken vorm blijft daarbij gehandhaafd. De vormgelijkheid maakt het mogelijk om Parker in grotere projecten op meerdere plaatsen in te zetten. De schaal garandeert een hoog zitcomfort, is perfect gestoffeerd en heeft een moderne uitstraling. De mogelijkheden van Parker reiken van conferentiekamers tot aan lounge ruimten en restaurants." Parker is een ontwerp van Kressel + Schelle.

De German Design Award is een internationale prijs, die met succes de positie versterkt van zowel ontwerpers als bedrijven. De jury voor de German Design Award 2014 is samengesteld uit deskundigen uit verschillende disciplines uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de designindustrie. De organisatie van de German Design Award gebeurt door de German Design Council.

21-10-2013 17:00

Op 7 en 8 November houdt de Duitse kantoorinrrichter WINI weer zijn tweejaarlijkse huisshow. "Deze keer zal de huisshow in het teken staan van het 'Ontdek het mijn buro-principe', aldus WINI. "Een concept dat prima aansluit op Het Nieuwe Werken."

Tijdens de huisshow worden er lezingen gegeven over thema’s zoals work-place strategie, facility management en ruimteakoestiek. "Wij presenteren onze nieuwe producten op het gebied van akoestiek, verlichting, techniek-integratie en high quality opbergruimte-mogelijkheden."

"Exclusief wordt er een nieuw loungeprogramma geïntroduceerd van Connection. Connection heeft een breed programma aan flexibele modular seating."

WINI-meubilair wordt in Nederland op de markt gebracht door WINI Kantoordesign in Waalwijk. Aanmelden voor de huisshow kan via deze onderneming.

21-10-2013 16:30

Nadat Wilkhahn eerder dit jaar de Graph vergaderstoel introduceerde, is sinds deze maand ook de Graph vergadertafelleverbaar.

De Graph vergadertafels hebben een onderstel van giet aluminium. Deze kan worden uitgevoerd in powdercoating signaalwit of zwart, glanzend verchroomd of mat gepolijst aluminium. "Het onderstel garandeert een optimaal comfort aan de tafel."

De tafelbladen zijn leverbaar in wit of zwart gelakt, fineer of in veiligheidsglas. Gelakte en gefineerde bladen worden voorzien van een 3D kantafwerking en zijn mat gelakt. "De productie van gefineerde bladen wordt in een vacuümpers gerealiseerd. De glasbladen worden vervaardigd uit veiligheidsglas en aan de onderzijde voorzien van witte of zwarte powdercoating."

"Inbouwopties voor onder andere communicatie techniek behoren tot de mogelijkheden bij gefineerde en gelakte bladen", meldt de Duitse aanbieder van projectmeubilair.

15-10-2013 8:54

Kantoormeubelfabrikant Drentea uit Emmen meldt dat het 'een van de grootste aanbestedingen van dit moment' heeft gewonnen. De komende 3 jaar is de kantoormeubelproducent leverancier van diverse ministeries voor al het werkplekmeubilair: bureaus, kasten, spreektafels, enzovoort.

Het betreft een contract met vijf ministeries die gezamenlijk inkopen via de Haagse Inkoop Samenwerking. Daarnaast omvat het contract alle leveringen via FM Haaglanden. FM Haaglanden verzorgt de facilitaire aankopen voor 43 rijkskantoren met in totaal meer dan twintigduizend werkplekken in de regio Den Haag.

Directeur Bert Top: “De huisvesting van de rijksoverheid is volop in beweging en in het kader van kostenbesparing en duurzaamheid wordt iedere investering zorgvuldig afgewogen. De exacte omvang van het contract is dan ook moeilijk in te schatten. Eén van de projecten is in ieder geval het nieuwe rijkskantoor 'De Resident'. Dit gebouw wordt verbouwd zodat men een nieuw kantoorconcept toe kan passen dat Het Nieuwe Werken ondersteunt en stimuleert.” In De Resident komen circa 2.400 ’rijkswerkplekken’.

Voor Drentea komt dit contract op een perfect moment. Zo'n 2 jaar geleden is een uitbreidingsnieuwbouw van de productielocatie in Emmen afgerond en daarna is fors geïnvesteerd in het verder automatiseren van de productie met een volautomatische pons -en zetstraat. Bert Top vervolgt: “Door continu te blijven investeren in machines en kennis van onze mensen, kunnen we opdrachten van deze omvang zeer efficiënt en volledig in eigen huis produceren. Daarnaast is onze productie zo ingericht dat de kleine orders hier perfect inpassen. Zo kunnen we de scherpste prijs aanbieden voor zowel kleine als grote projecten.”

De markt van kantoorinrichting is aan het krimpen. Drentea weet echter nog steeds prachtige groeicijfers te laten zien door het binnenhalen van kleine en grote orders en contracten in delen van de markt waar nog wel geïnvesteerd wordt. Het bedrijf is nog steeds in staat te concurreren met goedkope en vaak kwalitatief mindere producten uit het buitenland.
De sleutel tot succes? “Honderd procent Nederlandse kwaliteit, zeer betrokken medewerkers, flexibiliteit en een gecommitteerd landelijk netwerk van innovatieve dealers”, aldus Bert Top.

www.drentea.com

14-10-2013 10:56

 

Twee meubelpremières van Apeldoornse designer op expositie ‘Kijken, zien, creëren’

Op zaterdag 26 oktober 2013 om 16:00 uur opent de Apeldoornse meubel- en interieurdesigner Bert Klaaysen de expositie ‘Kijken, zien, creëren’ in het ACEC-gebouw.

Met deze expositie wil Klaaysen bezoekers naar eigen zeggen ‘inspireren met design’. De ontwerpen die hij laat zien, zijn ontstaan uit het  principe ‘Kijken, zien, creëren’, wat meteen de titel van de expositie verklaart.
 

Tijdens de opening presenteert Klaaysen design maar liefst drie meubellijnen. Het nieuw ontworpen bureau Planilux X-desk: een werkplek voor radiologen, ontworpen voor het Duitse Gerätebau Felix Schulte. De tweede première is zijn eigen meubellijn, Aviator line. Daarnaast zal saltego te zien zijn, een meubellijn dat genomineerd is met het German Design Award 2014.
 

Alle ontwerpen van Bert Klaaysen zijn zonder uitzondering ontstaan door een nauwe samenwerking met internationale partners, ieder met hun eigen specialisme. Die expertise is ook te zien tijdens de expositie, samen met werk van opdrachtgevers.

 

Klaaysen heeft aan de Apeldoornse fotograaf Peter Vroon gevraagd, ook invulling te geven aan het thema ‘Kijken, Zien, Creëren’. Dit levert een prachtige fototentoonstelling op, dat gedurende de hele expositie te zien zal zijn.

11-10-2013 10:45

De Mechelse meubelfabrikant Bulo gaat samenwerking aan met ontwerpster Veronique Branquinho. De Belgische mode-ontwerpster zal voortaan Bulo adviseren bij de kleur en - materiaalkeuze in nieuwe en bestaande meubelcollecties.

Creatief directeur Jan Aerts: "De samenwerking past perfect in de benadering van Bulo dat meubelen niet enkel moeten voldoen aan louter functionele behoeften, maar dat elementen als tactiliteit, comfort en materiaalgebruik evenwaardige parameters zijn. "De eerste collecties worden verwacht tegen december 2013.

Veronique Branquinho behaalde haar diploma aan de Antwerpse Modeacademie. In 1997 tekende ze haar eerste vrouwencollectie, het seizoen daarop bracht ze haar eerste défilé. In 2003 volgde de eerste mannencollectie en opende ze de deuren van haar eerste winkel in Antwerpen. Van 2009 tot 2011 was Branquinho artistiek directeur van Delvaux. Sinds 2012 is ze tevens betrokken in nieuwe projecten waarin ze zich op het creatieve luik kan storten. Het merk Veronique Branquinho blijft internationaal hoge toppen scoren.

Bulo bestaat 50 jaar en zet naar eigen zeggen meer dan ooit in op creativiteit en vakmanschap. In de gebouwen langs de E19 werden de ateliers en exporuimtes onlangs omgebouwd tot een heuse 'Werkplaats' ter inspiratie en exploratie van werkomgeving. De link met fabricage is vlakbij: in het fineer- en maatwerkatelier worden meubelen met passie en kunde gemaakt.

In oktober 2013 verschijnt een boek over Bulo bij uitgeverij Manteau.

11-10-2013 8:20

Interstuhl focust niet langer op bureaustoelen. Dat meldt de Nederlandse Interstuhl-vertegenwoordiger Velto in Zoeterwoude. Volgens een woordvoerder wordt de markt voor bureaustoelen te klein.

"Ook als je bureaustoelen maakt, moet je jezelf wel eens achter de oren krabben. In tijden van crisis bijvoorbeeld: wordt de markt voor comfortabele, ergonomische kwaliteitsstoelen niet wat klein? Interstuhls antwoord ligt in oplossingen op het gebied van communicatie, flexibele kantoormeubelen en één voordelige bureaustoel."

"Als je een kaartje zou moeten hangen aan de nieuwe collectie van Interstuhl, zou daarop staan ‘flexibiliteit’", vervolgt de woordvoerder. "Want daar draait het om dit jaar bij de Duitse stoelenproducent. Mensen werken steeds vaker op verschillende plekken, zowel thuis als op kantoor. Daarom moet iedere ruimte op verschillende manieren kunnen worden ingezet. Dat vraagt eigenschappen van het meubilair zoals licht in gewicht, makkelijk op te bergen, comfortabel en op verschillende manieren te gebruiken. Dit is dan ook de rode draad van de nieuwe collectie."

Zo heeft interstuhl met Kineticis5 een lijn ontwikkeld die aansluit bij het kort, staand vergaderen. "Steeds meer onderzoekers beweren dat veel zitten ongezond is. Een deel van de oplossing ligt in het staand overleggen, wat volgens Interstuhl met de stahulp, barkruk en statafel van Kineticis5 in stijl mogelijk is."

Kinteticis5

De conferentiestoelen uit de collectie X&Y en de tafel uit de collectie Nestyis3 sluiten aan bij de wens ruimtes op verschillende manieren te kunnen gebruiken. "X&Y is een  lichte, koppelbare stoel die ook beschikbaar is met een schrijftafeltje; ideaal voor workshops en seminars. Nestyis3 is een tafel die eenvoudig op te klappen en op te bergen is, zodat ruimtes snel weer klaar zijn voor de volgende activiteit."

Vergaderstoelen Pios-2 en Vintageis5 maken de momenten dat er nog wel écht vergaderd moet worden, volgens Interstuhl een aangename aangelegenheid. Het design en comfort van deze stoelen moeten de contactmomenten op kantoor promoveren tot rustmomenten.

Vintageis5

"Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: uiteraard zit ook in deze collectie een nieuwe bureaustoel. Everyis1 is het nieuwe instapmodel van Interstuhl, ontwikkeld met veel aandacht voor de prijs maar ook hier voor flexibiliteit. Zo zorgt de automatische gewichtsregeling ervoor dat deze stoel gemakkelijk ingezet kan worden op flexwerkplekken. Samen met Kineticis5 en Vintageis5 is Evereyis1 genomineerd voor de prestigieuze FX International Interior Design Award in de categorie Werkplek zitoplossingen."

Everyis5

Dat er veel aandacht uitgaat naar de verschillende vormen van communicatie op kantoor, bewijst ook de introductie van Meeting Analyse. Dit adviesprogramma geeft organisaties de mogelijkheid te berekenen wat ze aan werkplekken nodig hebben, gebaseerd op ingevoerde wensen en mogelijkheden. "Meeting Analyse is ontwikkeld in samenwerking met het Fraunhofer instituut en maakt Interstuhl meer tot adviseur en minder tot ‘alleen’ leverancier van zitoplossingen."

11-10-2013 2:00

Pelser Interieur Projecten bestaat dit jaar 30 jaar. "Eigenlijk zijn we er heel  trots op dat wij het in deze economisch moelijke tijden zo goed doen", aldus eigenaar Ger Pelser. Pelser Interieur Projecten bestaat uit drie bedrijven onder één dak: Pelser Ontwerp, Still Design en Pelser Interieur Projecten."Wij ontwerpen en realiseren complete interieurconcepten, hebben kennis van akoestiek en spelen daarmee in op de markt van Het Nieuwe Werken. Dit alles  doen we met een relatief klein team van zeventien mensen", aldus Pelser, die vervolgt: "Maatwerkproductie doen we zelf, net als ontwerpen en projectbegeleiding."

Still Design, de bedrijfspoot die zich veel kennis heeft eigen gemaakt op het gebied van akoestiek in kantoorruimtes, verricht zelf geluidsmetingen en werkt samen met de TU in Eindhoven om voorgestelde, akoestische verantwoorde interieurconcepten door te rekenen.
"Still Design is erg actief op het gebied van productontwikkeling waarin veel tijd en geld wordt gestoken. Vernieuwende producten zorgen er voor dat wij in 2013  hebben gewerkt voor bedrijven als Mars, TomTom en Atos. Zo dwingt de 'Nieuwe Werkelijkheid' ons om juist  te investeren in nieuwe ontwikkelingen waarmee we kunnen inspelen op vragen en problemen van de klant", benadrukt Pelser.

"De klant investeert op dit moment niet in interieur omdat het interieur is afgeschreven; de klant investeert omdat er een probleem is dat opgelost moet worden. Als wij dat probleem voor de klant kunnen oplossen, mogen wij leveren. In die zin is de crisis een zegen; het dwingt ons om echt te ondernemen en alles uit ons bedrijf te halen om door te kunnen en dus moet de automatische piloot eraf", vertelt Pelser gedreven.

www.pelserinterieurprojecten.nl
http://www.pelserontwerp.nl/
http://www.stilldesign.eu/

07-10-2013 16:15

Dit jaar viert de Belgische meubelfabrikant Jori zijn 50-jarig bestaan. Het is een verjaardag die het bedrijf uiteraard niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. "Tijd dus om 50 kaarsjes uit te blazen. Maar ook tijd om even terug te kijken naar waar en hoe het allemaal begon."

Jori is een Belgische producent van lederen zitmeubilair, die naar eigen zeggen niet om een innovatie verlegen is. "We kwmane in 1973 op het originele idee om met de nieuwe collectie naar de grote buitenlandse klanten toe te rijden met een luxueuze autocar. En dit bracht de verkoop in een versnelling."

Toch was het makkelijker gezegd dan gedaan. Autocarverhuurders hoorden het in Keulen donderen toen JoriI hen kwam vragen of ze twee maal per jaar voor een twaalftal weken een grote luxueuze autocar konden huren. "Er fijntjes aan toevoegend dat die wél telkens eerst compléét moest ontmanteld worden en dan terug opgebouwd met parketvloer, vals plafond, sfeerverlichting en decors om de nieuwe zitmeubelcollectie voor te stellen."

Toen na lang zoeken uiteindelijk één autocarbedrijf begreep dat de vragers geen rechtstreekse gezanten waren van een vreemde planeet, was de Jori ‘Showcar’ geboren.
"Deze revolutionaire manier om klanten met de nieuwe collectie te laten kennismaken, is vandaag nog steeds in gebruik. En het getuigt van de out-of-the-box thinking van dit bedrijf."

Ook kwaliteit speel;t overigens een belangrijke rol, benadrukt het bedrijf. "Dat Jori zich ondertussen wereldwijd een reputatie heeft weten op te bouwen van onvergelijkbaar comfort, is dan ook ontegensprekelijk te danken aan de rigoureuze kwaliteitseisen die we onszelf van bij het prille begin heeft opgelegd. Niet enkel op het vlak van mechanismes en design, maar zeker ook op het vlak van materiaalkeuze."

07-10-2013 16:00

Arper opende recentelijk eerste showroom in Nederland in Design Post Amsterdam.  "Gelegen aan het water, is Design Post Amsterdam de schilderachtige nieuwe thuis voor de eerste Arper showroom in Nederland."

Verspreid over meer dan 250 vierkante meter, geeft Arpers tentoonstellingsruimte in de Design Post bezoekers een uitgebreid overzicht van de productlijnen van het bedrijf.

De tentoonstellingsruimte is ontworpen door Lievore Altherr Molina, een ontwerpertrio uit Barcelona met wie Arper in het verleden heeft samengewerkt aan collecties zoals Catifa, Leaf, Saya en meer recentelijk Ply. "Het ontwerp van de ruimte laat zien hoe harmonieus Arper producten samengaan en belichaamt de waarde van het bedrijf, zijnde eenvoud door puur en elegant design."

Met showrooms in Keulen, Milaan, Stockholm, Londen, New York, Chicago, Oslo en nu Amsterdam, blijft Arper internationaliseren en een sterke relatie met belangrijke markten wereldwijd opbouwen. "In 2014 zullen bijkomende showrooms in Kopenhagen en Dubai Arpers aanwezigheid wereldwijd versterken."

Het doel van de showroom in Amsterdam is om directe commerciële ondersteuning in Nederland te garanderen en om meer efficiënte dienstverlening, klantenondersteuning en advies te bieden aan architecten en designers in het land.

04-10-2013 8:13

Een grote kunststoffen penis. Dat zagen bezoekers van de Herengracht 178 vorige week als eerste. In het prachtige grachtenpand dat schuilgaat achter het opmerkelijke gevelkunstwerk van kunstenaar Joep van Lieshout is sinds vorige week projectinrichter Lensvelt gevestigd. "We komen naar onze doelgroep toe", zegt directeur Hans Lensvelt.

Lensvelt opereerde tot voor kort vanuit een door Wiel Arets ontworpen bedrijfspand in Breda. "Het is een prachtig pand, maar de markt is veranderd", zegt Hans Lensvelt. "Projecten worden als gevolg van de aanbestedingsregels tegenwoordig ingericht op basis van exvcell-sheets. En onze doelgroep - architecten, interieurarchitecten - gaat tegenwoordig niet meer 2 uur in de auto zitten om producten te bekijken. Wij willen dat doorbreken door ook een aantrekkelijke plek te creëren dicht bij de doelgroep. Een groot deel van onze klanten zit in een straal van 1 kilometer rond dit pand!."

Lensvelt heeft er geen half werk van gemaakt. Nog geen jaar na een faillissement en een doorstart is er in Amsterdam een prachtig grachtenpand ingericht, met herstel van allerlei authentieke details. "De trappenhuizen hebben we bijvoorbeeld helemaal opnieuw laten maken", zegt Lensvelt enthousiast. "We hebben geprobeerd de logica van het oorspronkelijke pand te volgen. Zo hebben we ook de patio in het hart van het gebouw in ere hersteld. Daardoor komt er daglicht diep het gebouw in. Dat is toch prachtig?"

Bezoekers keken tijdens de opening van het pand, vrijdag 27 september inderdaad hun ogen uit. Of het nu de door architectenbureau OMA ontworpen Maarten van Severen-tentoonstelling was, de kleine atypische filmzaal in de kelder, de professionele keuken, het krijtkunstwerk in het trappenhuis (Lensvelt: "dat is onze tatoeage"), de Karl Lagerfeld-fototenstoonstelling, de door Richard Hutten 'bewerkte' ruimte of de verschillende zonder uitzondering prachtig vormgegeven kamers in het voor- en achterhuis van het pand, het interieur van nieuwe Lensvelt-onderkomen verraad dat het tot stand gekomen is na veel bloed, zweet, tranen en geld. "Ik heb in mijn leven vaak verbouwingen gedaan", aldus de initiatiefnemer. "En daardoor weet ik dat je altijd spijt krijgt van compromissen. Ik heb in dit gebouw geen enkel compromis gesloten. Het moet gewoon goed zijn."

"Het is de bedoeling dat dit pand een hub van creatieve bedrijven wordt", vervolgt Lensvelt. "Er zijn gezanmelijke ruimtes en daarnaast kunnen de deelnemende bedrijven een eigen 'dedicated room' inrichten. Ik hoop dat we in totaal tussen de zes en tien bedrijven in dit gebouw kunnen huisvesten. Op die manier creëer je een ontmoetingsplek voor architecten met de mogelijkheid tot one stop-shopping." Tijdens de opening waren kamers in gebruik door bedrijven als Canoof, Pastoe, D-Line, Poltronova, Cassina, T-Tile en Zazza. "Er kunnen er meer bij, mits het creatieve bedrijven zijn die zich richten op architecten."

En de kunststoffen penis, wat betekent die? Lensvelt lacht. "We zoeken iets om op te vallen. Dan is dit toch een fantastisch idee? Iedereen heeft het erover." Lensvelt heeft geen idee hoelang het object nog aan de gevel blijft hangen. "Ik heb natuurlijk geen vergunning aangevraagd", zegt hij. "Want dan mag het toch niet. In mijn tijd in China - waar we trouwens helemaal weg zijn - heb ik geleerd dat je dingen gewoon moet doen, zonder eerst te vragen of het mag. Als het mis gaat, kun je je altijd nog verontschuldigen."

  

04-10-2013 8:11

Op dinsdag 8 oktober vindt in het MindCenter in Vianen de jaarlijkse Dag van de Project Inrichting plaats. Organisator van deze bijeenkomst, het Platform Project Inrichting (PPI) reikt tijdens dit event de PPI Award uit, een jaarlijkse prijs voor het meest prestigieuze project. Het evenement begint om 15.30 uur en is zowel voor leden als belangstellenden uit de branche toegankelijk.

Leden kregen in de afgelopen maanden de gelegenheid hun project in te dienen.  Een deskundige jury heeft uit alle inzendingen vier genomineerden  geselecteerd die voor de award in aanmerking komen. Dat zijn Abeln Projectstoffering, Master Totaalinrichting, Mirato Totaalprojecten en Erkamp Projectservice. Deze bedrijven/projecten werden op 2 oktober  door de jury bezocht. Aan de hand van dit bezoek volgt het juryrapport en wordt de winnaar bekend gemaakt op 8 oktober.

De Dag van de Project Inrichting wordt voorgezeten door Tom Constandse. Naast de uitreiking van de awards en de lancering van de nieuwe website, staat het evenement in het teken van ‘verbinden’. De leden zoeken samen met andere branchegenoten – onder leiding van dagvoorzitter –  naar mogelijkheden om elkaar nog meer te versterken in onder andere samenwerking, kennisdeling en intervisie.

03-10-2013 8:44

De Belgische kantoormeubelfabrikant Bulo - Made in Mechelen - bestaat 50 jaar.  Dat viert het bedrijf op 10 oktober met onder andere de première van de MoMu3 Collection door kunstenaar/fotograaf Frederik Heyman.

In samenwerking met graficus Wout Bosschaert creëert Heyman drie fashion films waarin hij via 3D-scans en manipulaties digitaal leven blaast in de rijke collectie van het Modemuseum Antwerpen. De expositie 'MoMu' loopt tot 30 november.
Waarom Bulo vooruit kijkt naar de volgende 50 jaar, wordt uit de doeken gedaan door prominente sprekers uit de politieke, economische en creatieve wereld.

Plaats van handeling is het vernieuwde hoofdkantoor langs de E19 in Mechelen, waar de Bulo-ateliers, -studio's en -exporuimtes zijn omgebouwd tot een heuse 'Werkplaats', die iedereen wil inspireren rond 'werken'.www.bulo.com

02-10-2013 16:05

Na de fusie tussen Bruynzeel Storage Systems en Qubiqa Storage Solutions begin 2013 heeft Bruynzeel Storage Systems besloten de Bruynzeel Storage Group op te richten. Doel: "Het bedrijf op internationale basis verder richting te geven." Het hoofdkantoor van de Bruynzeel Storage Group is vanaf heden formeel gevestigd in Panningen, Nederland.

Vanuit Panningen zullen alle groepsactiviteiten worden gecoördineerd. "Met gepaste trost presenteren we tevens de benoeming van de raad van bestuur", aldus de woordvoerder. Igor La Vos (CEO van de Bruynzeel Storage Group), Huub Wijnands (CFO van de Bruynzeel Storage Group) en Morten Andersen (CSO van de Bruynzeel Storage Group) zijn per 1 oktober 2013 formeel benoemd als lid van de raad van bestuur.

"De leden van de raad van bestuur zijn zorgvuldig geselecteerd om de juiste mix van algemeen bestuurlijke kennis, een sterke kennis van opslag gerelateerde markten en een degelijke kennis van de bedrijfsstructuur te garanderen."

Igor La Vos heeft meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in diverse functies variërend van directie, verkoop en marketing tot inkoop bij bedrijven zoals Ricoh (Nashuatec), MCB Nederland en Solar. "Met zijn benoeming heeft de groep een algemeen directeur geïnstalleerd met kennis van diverse markten waarmee ruim voldoende vernieuwende inzichten in het Bruynzeel portfolio worden gegarandeerd."

Huub Wijnands heeft meer dan 27 jaar financiële ervaring bij  Bruynzeel Storage Systems in diverse functies als financieel expert. "Met zijn expertise en ruime kennis van het bedrijf is hij de juiste persoon om de maximale synergie uit de huidige en toekomstige bedrijfsstructuur te verkrijgen."

Morten Andersen heeft binnen de opslag gerelateerde markt meer dan 25 jaar ervaring in directie- en commerciële functies bij bedrijven zoals Nordplan AS en Qubiqa Storage Solutions. "Zijn uitgebreide kennis zal hij gaan gebruiken om de wensen van onze klanten te vertalen in de juiste strategische richting voor de Bruynzeel Storage Group."

02-10-2013 9:41

Stoelenfabrikant Intersuhl gaat zich anders in de markt positioneren. Dat meldt de Nederlandse Interstuhl-importeur velto uit Zoetermeer. De koerswijziging zal op 8 oktober worden toegelicht.

"Op de Interstuhl-dealerdag wordt dit jaar niet alleen de nieuwe collectie van Interstuhl gepresenteerd", aldus Velto. "Ook de nieuwe weg die Interstuhl is ingeslagen en hoe het merk zich de komende jaren in de markt wil gaan zetten, zal worden onthuld."

01-10-2013 9:30

König+Neurath, producent van bureaumeubilair opende op 12 september zijn nieuwe showroom in het centrum van Parijs, in de wijk Opera Garnier (9de arrondissement) vlakbij de gerenommeerde galerie Lafayette en Printemps.

Deze bruisende stadswijk, met zijn plekken om te wonen en te werken, te consumeren en te communiceren, te relaxen en uit te rusten, is bij uitstek de belichaming van het K+N CITY concept. Want de firma König + Neurath plant haar kantoren als steden, waarin elke plek afhankelijk van de behoefte optimaal wordt benut – en in de nieuwe showroom wordt dat concept duidelijk geïllustreerd.

Op 220 vierkante meter presenteert König + Neurath hier toekomstgerichte behaaglijke werkplekken ‘made in Germany’. De open vormgeving van de showroom benadrukt de aangename, uitnodigende sfeer. De gasten beleefden de diversiteit van de König+Neurath productportfolio en konden zelf de handen uit de mouwen steken om het een en ander uit te proberen: van marktspecifieke enkele en dubbele werkplekken, hoogwaardige overleg- en vergaderopstellingen met Plenum.K en Charta, geïntegreerde mediatechniek tot en met de afgesloten, vrijstaande denktank als communicatieplek met een lounge-karakter. Vergader- en feelgood-eilanden zijn voorzien van het modulaire middenzoneprogramma NET.WORK.PLACE, dat door zijn flexibiliteit snel en eenvoudig kan worden aangepast aan de eisen van het moment.

Het moderne kleurconcept in wit, Manhattan grijs en macchiato biedt de juiste omgeving tijdens het werk, is ingetogen en klassiek en zorgt tevens voor een gerieflijke ambiance. Naast de warme natuurlijke tinten bepaalt de accentkleur magenta de stimulerende uitstraling van de showroom. "Met de opening van de showroom onderstrepen wij onze aanwezigheid op de Franse markt. De nieuwe ruimten moeten ervoor zorgen dat ons deskundigheidscentrum voor kantoortoepassingen bij onze dealers, architecten en belangstellende klanten een begrip wordt. Met dit veelzijdige kantoorlandschap willen wij de ambities van ons merk op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid benadrukken en onze bezoekers nog meer persoonlijke aandacht en sfeer bieden”, aldus Patrick Heinen, hoofd marketing en verkoop van de firma König + Neurath AG.

01-10-2013 8:30

De Koninklijke Centrale Bond van Meubelfabrikanten (CBM) heeft gemengde gevoelens bij het voorstel van staatssecretaris Teeven om gevangenissen een bevoorrechte positie te geven bij het leveren van meubelen aan ministeries. CBM vindt het positief dat gedetineerden worden opgeleid tot meubelmaker. Als zij het vak willen leren, verdienen ze een tweede kans in de maatschappij. Het voorstel om gevangenissen een bevoorrechte positie te geven bij het leveren van meubelen, leidt echter tot valse concurrentie. CBM vindt dat de staatssecretaris wel belastinggeld mag inzetten om gedetineerden een tweede kans te geven, maar niet om meubelfabrikanten hun kansen te ontnemen.

Staatssecretaris Teeven heeft op 25 september in een uitzending van Radio 1 aangegeven dat hij gedetineerden wil inzetten om meubelen en matrassen te maken voor de ministeries. Volgens de staatssecretaris leidt dit tot een aanzienlijke kostenbesparing en vermindering van uitgaven bij de overheid. Daarnaast wil de staatssecretaris ingewikkelde aanbestedingsprocedures afschaffen en gevangenissen een bevoorrechte positie geven bij het leveren van meubelen en matrassen aan ministeries.

Koninklijke CBM, branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie is kritisch over dit voorstel. De positieve kant is dat gedetineerden de kans krijgen het mooie vak van meubelmaker te leren. Met een erkend vakdiploma hebben gedetineerden een goede basis om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Het is positief dat gevangenissen daar een bijdrage aan willen leveren. De creatieve maakindustrie voor wonen (meubelfabrikanten) en werken (interieurbouwers) heeft de komende jaren veel behoefte aan goed opgeleide vaklieden. Daar liggen dus wel degelijk kansen.

De negatieve kant is dat de staatssecretaris gevangenissen een bevoorrechte positie wil geven bij het maken en leveren van meubelen aan de ministeries. In het verleden heeft de overheid ingewikkelde aanbestedingsprocedures opgesteld, om een gelijk speelveld te creëren bij het binnenhalen van werk voor de ministeries. Met het voorstel om gevangenissen een bevoorrechte positie te geven verstoort de staatsecretaris de verhoudingen op de markt, waardoor er valse concurrentie ontstaat. Als de staatssecretaris aanbestedingsprocedures wil vereenvoudigen, dan is CBM daar een groot voorstander van. Maar dan moeten de Nederlandse interieurbouwers en meubelfabrikanten daar in gelijke mate van kunnen meeprofiteren.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >