Nieuws


30-01-2013 16:30

In het pand van Piet Boon heeft Kembo op de tweede verdieping een toonzaal ingericht om vanuit het westen van het land haar relaties en klanten te kunnen bedienen. Samen met haar partner Nijboer Interieur & Design wordt er momenteel hard gewerkt om de toonzaal helemaal goed in te richten. Kembo zal haar nieuwe meubellijnen en haar idee over het Nieuwe Werken laten zien. Nijboer Interieur & Design laat daar haar kennis en kunde op het gebied van maatwerk zien. Geïnteresseerden kunnen een vrijblijvende afspraak maken met één van de verkopers of binnen komen lopen. Als eerste event gaat Kembo op 14 maart 2013 de introductie van haar nieuwe meubellijn Alpha houden. En de verwachting is dat de feestelijke opening van de toonzaal ergens in april zal zijn. Het adres van de nieuwe toonzaal is, Skoon 80 g, 1511 HV Oostzaan.

25-01-2013 8:00

Op vrijdag 11 januari 2013 heeft Gispen haar zelfverklaring over de toepassing van ISO 26000 op het NEN-platform gepubliceerd. Het bedrijf laat daarmee zien dat het de richtlijnen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) integraal en aantoonbaar hanteert.

"ISO 26000 is dé internationale richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemingen", meldt Gispen. "De richtlijn gaat uit van zeven MVO-principes en zeven MVO-kernthema’s en geeft inzicht in het hoe en wat van MVO."

Het doel van ISO 26000 is het ondersteunen van organisaties die invulling willen geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en zo een bijdrage willen leveren aan duurzame ontwikkeling.

“Duurzaam ondernemen is eigenlijk al heel lang in ons bedrijf ingebed”, vertelt algemeen directeur Peter Veer. “MVO gaat nog een stap verder. Bij Gispen staat het sowieso voor het menselijk welzijn maximaliseren én de milieubelasting minimaliseren. Door het toepassen van ISO 26000 kan iedereen nu zien welke inspanningen we op MVO-gebied hebben geleverd, en, heel belangrijk, welke ambitie we als producent en inrichter op het gebied van duurzaamheid nastreven.”

Op het NEN-platform voegt Gispen zich nu in een rij met bekende bedrijven als Essent, Arla-Foods en Friesland Campina. “Net als zij denken wij door middel van publicatie onze duurzame werkwijze nog meer kenbaar te kunnen maken”, aldus Peter Veer, “En wellicht in contact te komen met branchevreemde organisaties die met ons willen samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van recyclebare materialen en energiebesparende processen. Dat kan weliswaar ook alleen, maar met elkaar kom je gewoon verder.”

Naast de blijdschap over de publicatie, is voor Gispen ook een verplichting. Peter Veer: “We voeren onze inspanningen verder op. Op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, mensenrechten, klantbelangen, eerlijk zaken doen en maatschappelijk betrokkenheid willen we binnen de branche de toonaangevende positie innemen en vooral heel transparant zijn. ISO 26000 is dus nooit klaar. Wij gaan er volop mee verder!”

Tevens heeft Gispen het certificaat MVO-monitor van de Koninklijke Metaalunie verworven. Met de MVO-monitor is een methodiek ontwikkeld waarmee bepaald kan worden op welke wijze en op welk niveau een bedrijf invulling geeft aan MVO. Met het certificaat kunnen ondernemers hun MVO-inspanningen aantoonbaar maken aan opdrachtgevers en andere belanghebbenden.

De certificatie van de MVO-monitor is onafhankelijk neergelegd bij Stichting Keurmerk Branches. Daarnaast sluit de MVO-monitor nauw aan bij de ISO 26000 zelfverklaring van NEN.

24-01-2013 13:42

De onderwijsvakbeurs NOT is in volle gang. Net als bij voorgaande edities is Ahrend van 22 tot en met 26 januari prominent aanwezig bij dit vakevenement.

Het onderwijs verandert voortdurend. Van de klassikale opstellingen van vroeger naar teamwork, loungen en ruimte voor informatie- en communicatietechnologie. Deze permanente veranderingen vragen om flexibel inrichten. Door de jaren heen heeft Ahrend vele honderden onderwijsinstellingen geadviseerd bij het realiseren van inspirerende werk- en leeromgevingen. De kernvraag daarbij is steeds hoe een praktische en toekomstzekere inrichting kan bijdragen aan de visie en doelstellingen van de onderwijsinstelling.

Tijdens NOT 2013 introduceert Ahrend een aantal nieuwe meubellijnen voor het basis- en voortgezet onderwijs. Voor het basisonderwijs wordt het assortiment uitgebreid met nieuwe schoolsets en een nieuw modulair, houten onderwijskastensysteem. Het nieuwe assortiment voor het voortgezet onderwijs omvat onder meer nieuwe leerlingensets en een nieuwe stapelbare en koppelbare studietafel.

Ahrend introduceert tijdens de NOT de volgende nieuwe producten:

Ahrend 450 stoel- en tafelserie
Ahrend 450 is een kuipstoel die wordt uitgevoerd met een flexibele kunststof (polypropyleen) of (beuken)houten kuip. De houten versie is ook met gescheiden zitting en rugleuning verkrijgbaar; de kunststof versie is in zes frisse kleuren leverbaar. De stoel heeft een slede- of vierpootsframe; de slede-uitvoering kan aan de tafel worden gehangen. De lichtgewicht stoel is leverbaar in maat 1 tot en met 7. De stoel is stapelbaar en door een handgreep in de rug eenvoudig te verplaatsen.
De bijbehorende tafel is eveneens verkrijgbaar in de maten 1 tot en met 7. De tafelbladen kunnen in melamine of volkern kunststof worden geleverd. De tafel kan worden uitgerust met één of meerdere laden en/of een boekenvak. De laden zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en ook in kasten toe te passen.


Ahrend 450 kunststof 4poots
 

Ahrend 456
De nieuwe seminartafel Ahrend 456 is eenvoudig stapel- en koppelbaar, licht van gewicht en toch stabiel. Hierdoor wordt het instructielokaal flexibeler. De afmetingen zijn 56 x 45 centimeter en 70 x 50 centimeter. Hoogte: maat 6, zithoogte: 46 centimeter. De bladen kunnen worden geleverd in melamine of volkern kunststof. Het product is voorzien van stapel- en glijnokjes.

Ahrend 314 tafelserie
Ahrend 314 is een sterke, eenvoudige basistafel die toepasbaar is in leslokalen, instructieruimtes, kantines en bedrijfsrestaurants. De (naar keuze vierkante of ronde) poten zijn op de uiterste hoeken gemonteerd voor optimale beenvrijheid. De tafels zijn gezwaaid stapelbaar en verkrijgbaar in verschillende bladmaten en hoogtes: 75, 90 en 110 centimeter. Diverse accessoires maken de tafel geschikt voor computergebruik. Ahrend 314 is ook in trapeziumvorm leverbaar.

Ahrend 440 houten tafels en stoelen
Ahrend 440 is een houten meubelprogramma met stevige houten stoelen die tegen een stootje kunnen. Stoel en tafel zijn leverbaar in de hoogtematen 1 tot en met 4.Het tafelblad is van melamine met ABS-randafwerking, dus sterk en krasvast. Zitting en rug van de stoelen zijn uitgevoerd in beuken multiplex en kunnen worden gebeitst in frisse kleuren.



Ahrend 440 houten tafels en stoelen


Onderwijskasten
Veelzijdig en zeer praktisch zijn de nieuwe modulaire onderwijskasten, die in vele uitvoeringen leverbaar zijn. De onderwijskasten zijn er zowel in open als dichte uitvoering en hebben een eigen uitstraling. De kasten zijn in hoge en lage uitvoering leverbaar. Een slim accessoire is het optionele prikbord op de achterwand. De vijf basiskasten hebben alle een variabele indeling. De laden zijn
60, 80, 120 of 240 millimeter hoog en verkrijgbaar in drie kleuren. De lades en boxen zijn eenvoudig te reinigen en uitwisselbaar met de leerlingentafels.

Tijdens de beurs organiseert onderwijsvakblad Schooldomein in samenwerking met de BNA, PO-raad, Agentschap NL, NVS en Ruimte OK inspirerende discussiesessies. Op het podium van hal 7 gaan experts van brancheorganisaties dagelijks in debat met marktpartijen, schoolleiders en bezoekers.

Net als tijdens voorafgaande edities van de NOT heeft Ahrend ook dit jaar een open stand (nr. 07.B068), waar geïnteresseerden welkom zijn. Voor iedere bezoeker aan de Ahrend-stand doneert de onderneming 2,50 euro aan Stichting Heppie. Deze stichting organiseert groepsvakanties en weekends voor kinderen die om uiteenlopende redenen extra aandacht nodig hebben.

www.ahrend.com

24-01-2013 13:34

Schoolmeubelenfabrikant en projectinrichter Stalad in Aduard is failliet. Dat meldt RTV Noord. Het bedrijf telt 37 werknemers.

Het faillissement is volgens Stalad veroorzaakt door de crisis en de scherpe concurrentie. Voorlopig wordt er doorgewerkt bij Stalad, om de waarde die het bedrijf heeft voor overnamekandidaten zo veel mogelijk te behouden, aldus RTV Noord. 
Volgens curator Martin Schuring is er een aantal serieuze geïnteresseerden.

Stalad begon in 1959 als maker van schoolmeubels. Eind vorig jaar ging branchegenoot Marko in Veendam failliet.
 

23-01-2013 14:00

Ergoké is in 20 jaar uitgegroeid tot een begrip voor op maat gemaakte bureaustoelen in Nederland. Door de overname is de kwaliteit en continuïteit gewaarborgd en draagt deze bij aan de verdere groei van BeterZitten. Met meer dan 20 jaar ervaring in het maken van individueel op maat gemaakte bureaustoelen heeft Hans Snel van Ergoké met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd de activiteiten overgedragen aan Roelof Wobben van BeterZitten in Lunteren. De afgelopen maanden heeft een overdracht van kennis en techniek plaats gevonden en binnenkort zal ook de productie naar Lunteren worden verplaatst. Hans Snel blijft voorlopig als technisch adviseur aan BeterZitten verbonden.

BeterZitten is gespecialiseerd in de advisering van ergonomische bureaustoelen en het maken van individueel op maat gemaakte bureaustoelen. Voornamelijk voor mensen die qua verhoudingen niet of onvoldoende passend op een standaard (norm) bureaustoel kunnen zitten of door klachten niet goed kunnen zitten. Het gaat dan nog om een ambachtelijke werkwijze. Na het uitgebreid aanmeten van de stoel, worden de diverse onderdelen, deels met de hand, vervaardigd. Na het maken van de basis rug en zitting, worden deze door de stoffeerder voorzien van een eigen 8 centimeter dikke polstering en stoffering. Waar nodig aangepast met uitsparingen of extra opvulling. Na productie gaat de stoel naar de gebruiker waarna een uitgebreide zitinstructie volgt. Vaak kan een beroep gedaan worden op een verzekeraar of het UWV als het gaat om een vergoeding voor een maatwerk stoel. Omdat de stoel een onderdeel is van een ergonomisch goed ingerichte werkplek wordt ook gratis advies gegeven voor eventuele aanpassingen van de werkplek.

21-01-2013 8:00

Patrick Heinen (44) wordt per 1 februari 2013 benoemd tot nieuwe directeur Marketing en Verkoop bij de firma König + Neurath AG. Hij volgt daarmee Heinz-H. Meyering op, wiens contract per eind 2013 afloopt. De functies van bestuursvoorzitter Carl-Christoph Held en van technisch directeur Thomas Fehr blijven ongewijzigd. Egon König blijft voorzitter van de raad van commissarissen van de niet beursgenoteerde naamloze vennootschap.

Patrick Heinen studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Siegen en was tot 2006 hoofd internationale verkoop bij König + Neurath. Daarna was hij tot 2010 directeur Duitsland bij het Zweedse bedrijf Kinnarps AB en werd hij vervolgens directeur van de firma Koinor Polstermöbel GmbH & Co.KG in Michelau. Heinen beschikt over jarenlange ervaring in internationale en nationale verkoop- en leidinggevende verantwoordelijkheid in de kantoormeubelbranche en was o.a. in de VS verantwoordelijk voor werving en marktontwikkeling.

Egon König verwelkomt de nieuwkomer: “Het doet mij groot genoegen dat wij met Patrick Heinen een internationaal ervaren manager hebben kunnen aantrekken. Wij zijn ervan overtuigd dat we met zijn grondige ervaring en deskundigheid de uitdagingen op de nationale en internationale kantoorinrichtingsmarkt het hoofd zullen kunnen bieden en dat het merk König + Neurath zich positief zal blijven ontwikkelen.”

"Heinz-H. Meyering nam op 1 september 2005 de bestuurlijke verantwoordelijkheid op het gebied van marketing en verkoop in de onderneming op zich en heeft sindsdien een positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het bedrijf. De samenwerking met de handelspartners in Duitsland werd verder uitgebreid en geconsolideerd, de zaken met grote klanten door nieuwe organisatiestructuren geprofessionaliseerd en de exporthandel verder ontwikkeld. De verschijningsvorm en de marktperformance werden nieuw aangepast aan de internationale eisen." Egon König dankt Meyering voor zijn succesvolle werk en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

16-01-2013 12:26

Dickson lanceert zijn eerste collectie brandwerende meubelstoffen. Met de chique lijn Contract biedt Dickson architecten, interieurontwerpers en decorateurs een breed aanbod aan indoorstoffen. De collectie is beïnvloed door trends uit de hotelbranche en geïnspireerd door beroemde en hippe plekken als Prado, Tribeca, Saint-Germain en Navona.

De totale collectie bestaat uit 142 varianten die allerlei textieltoepassingen voor hotelkamers en -suites mogelijk maakt. De hotelsector claimt 3 à 5 jaar vooruit te lopen op de tijd. Dickson heeft hierop ingespeeld en hotelkamers gebruikt als inspiratiebron voor Contract. De stijlvolle stoffen zijn ontworpen voor interieurdecoratie en voldoen aan technische en esthetische eisen op het gebied van decoratie en design.

Contract biedt zeven weefselkwaliteiten voor een compleet palet van mogelijke textieltoepassingen bestaande uit gordijnen, kussens, zonwering, meubelstoffen en bedlinnen. Van licht doek tot stevig weefsel, van sierjacquard tot verduisterende effen stoffen; alle stoffen imiteren de kwaliteiten van natuurlijke materialen. De brandwerende stoffen op basis van FR polyestervezels zijn kreukvrij, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

In totaal heeft de collectie 142 kleurcombinaties en zeven weefselkwaliteiten bestaande uit: Prado, Tribeca, Saint-Germain, Kowloon, Navona, Soho, Samoa. De stoffen zijn gemaakt van 100 procent permanent polyester FR met Brandklasse M1. Afhankelijk van de kwaliteit zijn de stoffen verkrijgbaar van 140 tot 300 centimeter breed. Het gewicht varieert van 80 tot 320 gram per vierkante meter en is ook afhankelijk van de kwaliteit.

http://www.dickson-constant.com/

15-01-2013 14:00

Rohde & Grahl kiest voor de presentatie van haar nieuwe bureaustoel vote voor de vakbeurs Design District, die op 6, 7 en 8 juni in Zaandam wordt georganiseerd. Deze keuze is niet alleen gebaseerd op de gunstige periode waarin de beurs wordt georganiseerd, maar ook door de belangrijkste doelgroep van Design District.

De vakbeurs wordt bezocht door vakmensen die duurzame, innovatieve en eigenwijze producten willen toepassen. Dit sluit uitstekend aan bij de bedrijfsfilosofie van Rohde & Grahl en bij het karakter van de bureaustoel vote.

Het internationale publiek heeft in het najaar van 2012 op de Orgatec in Keulen een preview van de vote gekregen. Omdat de verschillende details toen nog niet volledig uitwerkt waren, heeft Rohde & Grahl de nieuwe bureaustoel daar terughoudend gepresenteerd. Op Design District kan de bezoeker daarentegen kennis maken met alle unieke eigenschappen van de nieuwe bureaustoel. Op basis van baanbrekende productietechniek scoort de vote hoog op duurzaamheid en zitcomfort. En het eigenwijze design waarvoor ontwerper Daniel Figueroa tekende, kan de bezoeker van Design District zeker niet omheen.

15-01-2013 10:00

BMA Ergonomics, producent van bureaustoelen, introduceerde vorig jaar de AXIA Smart Chair. Deze bureaustoel registreert via sensoren de zithouding en geeft direct feedback over het zitgedrag. Het is nu zelfs mogelijk om met behulp van een internetapplicatie het stoelgebruik op afstand te monitoren.

De stoel coacht z’n gebruiker bewuster te zitten, wat bijdraagt aan minder rug- en nekklachten en aan een grotere fitheid. Met de nieuwe Axia Smart Cloud introduceert BMA Ergonomics nu een revolutie in de wereld van kantoormeubelen. Deze slimme internetapplicatie verzamelt razendsnel de gegevens van alle Axia Smart Chairs. Facility managers en Arbo-medewerkers krijgen via een overzichtelijk dashboard direct inzicht in het gebruik van alle stoelen. Zo zorgen ze voor een optimaal gebruik van de stoelen, hebben ze exact inzicht in de bezetting van (flexibele) werkplekken en werken ze actief aan een optimale zithouding van gebruikers.

De slimme technologie in de Axia Smart Chair geeft met een trilsignaal in de zitting en kleurcodes op een elektronisch label aan of de gebruiker een optimale zithouding heeft. Op het label leest de gebruiker af hoe zijn of haar zitgedrag het afgelopen uur was. Wetenschappelijk onderzoek door de TU Delft toont aan dat feedback op zitgedrag leidt tot bewustwording en een betere zithouding. Via speciale software kunnen de zitgegevens over een langere periode per stoel worden uitgelezen. Met de verzamelde informatie is het mogelijk praktische adviezen aan de gebruiker te geven.

De innovatieve Axia Smart Cloud verzamelt razendsnel de gegevens van alle Axia Smart Chairs binnen een organisatie en verzendt deze naar de Cloud. De gegevens worden gegroepeerd en gepresenteerd op een overzichtelijk dashboard met inlog. De klant bepaalt zelf wat hij wil zien en wanneer. Facilitair managers hebben bijvoorbeeld direct inzicht in het gebruik van de werkplekken. Arbo-specialisten krijgen toegang tot een schat aan informatie over zithouding en -gedrag. Waardevolle informatie waarmee de klant direct aan de slag kan.

14-01-2013 8:00

Wie tegenwoordig relaties professioneel wil adviseren, moet ervoor zorgen dat de belangrijkste items snel en compleet in beeld omgezet kunnen worden."Met de nieuwe Online- Konfigurator biedt Palmberg zijn partners nu de mogelijkheid", zegt de Duitse kantoorinrichter, die ook in nederland zeer actief is.

"Als één van de eerste buromeubelfabrikanten in Europabieden wij u vanaf heden vrij samen te stellen DWG of JPeg bestanden aan om te downloaden", stelt het bedrijf. "Op basis van de OFML software biedt de Online-Konfigurator een overzicht van alle mogelijke kleur- en uitvoeringsvarianten, die naar wens individueel, snel en eenvoudig gevisualiseerd kunnen worden."

De online- konfigurator ondersteund klanten actief en doelgericht in hun verkoop/advies gesprekken. Zij kunnen kunt direct de resultaten van uw productsamenstelling spelenderwijs visualiseren en realistisch presenteren. "Tevens kunt gebruikers in hoge kwaliteit de afbeeldingen exporteren en printen of als jpeg door mailen.Als verdere eigenschap biedt de Online-Konfigurator ook de mogelijkheid om met een muisklik de actuele prijs van het samengestelde produkt te genereren."

Tot slot is er de mogelijkheid om de producten van Palmberg via de Online-Konfigurator van een QR code te voorzien. "Deze kunt u op uw meubel plakken opdat u nog sneller direkt het juiste product heeft. Na de scan staan dan direct alle productgerelateerde varianten van het betreffende meubel tot uw beschikking en kunt u deze weer simpel en snel op klantenwens aanpassen"

De Online-Konfigurator is te vinden op de website van Palmberg: www.palmberg.nl

10-01-2013 2:00

SKO heeft het vertrouwde aanzicht van het bedrijfsgebouw in Oldenzaal uitgebreid. De indeling en inrichting van de volledige werkomgeving en showroom hebben een totale metamorfose ondergaan. "We tonen u hierbij in alle facetten onze innovatieve en vooruitstrevende visie op ‘Het Anders Werken", aldus Jos Harperink van SKO. 

Het resultaat van deze verbouwing en herinrichting is een belevingscentrum, waar organisaties op conceptmatige wijze kantoorinrichting kunnen ervaren. "We zijn nu meer dan ooit in staat om u op unieke wijze te verrassen met onze adviezen en deze ter plaatse aan een visuele ervaring te koppelen", vertelt Harperink.

Donderdag 17 januari vindt vanaf 15.00 uur de opening plaats van de verieuwde werkomgeving bij SKO.

www.sko.nl
 


 


 


 


 






 

08-01-2013 9:00

The Rendem series heeft voor haar gehele meubelcollectie het cradle-to-cradle GOLD certificaat behaald, en is hiermee het eerste Nederlandse bedrijf dat dit niveau van duurzaamheid heeft bereikt. “Na de publicatie van het cradle-to-cradle-concept in 2002 is het certificaat wereldwijd slechts 25 keer eerder toegekend en nog niet eerder voor een complete collectie”, vertelt eigenaar/ ontwerper René de Klerk.

De ontwerpen voldoen aan de hoofdregels van cradle-to-cradle: volledig recyclebaar (afval = voedsel) én geproduceerd met duurzame energie. Voor de meubels wordt geen bos gekapt. “Wij gebruiken uitsluitend restmaterialen uit kleine kokosnoot- en latexplantages”, legt De Klerk uit. “Wanneer bomen geen noten of latex meer geven moéten ze gekapt worden.” De fairtrade inkomsten van restmaterialen waarborgen nieuwe aanplant en daarmee het behoud van de plantages. Bovendien stimuleren ze de lokale economie en de werkgelegenheid.

De collectie is grotendeels ontworpen door René de Klerk. Hij brengt natuur en technologie samen in design voor office, outdoor en home. “Prototypes worden gemaakt in ons duurzaam atelier te Ridderkerk”, licht hij toe. “De productie vindt plaats in Indonesië, vlak bij de plantages.” Ontwerpen kunnen worden uitgevoerd in het hout van de latexplantages - licht van kleur met rustige structuur - of (voor buiten) in het donkere, bijna recht-gestreepte keiharde hout van de kokosnootplantages. De producten worden afgewerkt met natuurolie. “Er is belangstelling voor onze meubellijn vanuit het bedrijfsleven, overheid en particulieren.”

De Klerk is ruim dertig jaar werkzaam in de internationale interieurbouw en projectinrichting. Sinds 2009 is hij eigenaar van duurzaam adviesbureau Rendemint dat duurzame oplossingen ontwikkelt en levert. Meer informatie: http://www.therendemseries.com

07-01-2013 8:00

Een nieuw jaar, een nieuwe werkoplossing: Ruimtelijke Ordening Pop-Up-WorkingSpace is een innovatieve werkplek om met maximaal zes personen in te werken. "De Pop-Up is duurzaam en eco-vriendelijk. De innovatieve vergader, werkbox is gemaakt van honingraat karton en volledig Cradle to Cradle. Geweldig om te gebruiken als eyecatcher voor een duurzame profilering van een organisatie, versterkt door bestickering aan de buitenzijde van de vergaderbox."

De box is compleet met een houten (pallet)vloer, twee banken, een vergadertafel, verlichting met trekschakelaar en een 230 volt stroomaansluiting. De Pop-Up is gemakkelijk te monteren en demonteren zodat deze tijdelijk kan opslaan en elders kan gebruiken. Denk hierbij aan beurzen, verbouwingen, tijdelijke uitbreiding binnen een organisatie. Vanzelfsprekend kan de Pop-Up ook gebruikt worden als vaste opstelling.

"De Pop-Up-WorkingSpace is een bijzonder praktische manier om snel een vergaderruimte of workspace te creëren, die op vrijwel iedere plaats neergezet kan worden. De Pop-Up MeetingSpace is zo ontwikkeld dat deze op eenvoudige wijze zelf in elkaar te zetten is. Indien nodig ook weer zo uit elkaar te halen om elders op te bouwen."

05-01-2013 12:00

Gerrit Dijkgraaf, oprichter van Dijkgraaf-Rijsdorp, is op 1 januari overleden. Gerrit Dijkgraaf gold als een kleurrijk en standvastig man. De 82-jarige oud-eigenaar was tot het laatst toe betrokken bij de Apeldoornse onderneming, die hij in 1964 oprichtte.

Dijkgraaf-Rijsdorp is een familiebedrijf en groothandel in kantoorartikelen, computersupplies, kantoormachines en kantoormeubilair. Samen met de gelijknamige drukkerij is het bedrijf een begrip in de regio Apeldoorn.

http://www.dijkgraaf.nl
 

03-01-2013 9:30

Dataflex, een Nederlandse fabrikant van ergonomische werkplekoplossingen, heeft voor het eerst een prestigieuze iF product design award gewonnen. Hun onlangs uitgebrachte ViewLite Plus monitorarm heeft het bekende iF label gekregen. Dit brengt het totale aantal prijzen voor de ViewLite Plus op drie. Het uit twee personen bestaande in-house designteam dat de nieuwe monitorarm ontworpen heeft, kan zijn geluk niet op.

De iF product design award is niet zomaar een prijs: het is in de afgelopen 60 jaar uitgegroeid tot een internationaal erkend label voor uitstekende kwaliteit. In de ontwerpwereld is het min of meer hetzelfde als een Oscar. In de laatste week van november hoorde het team dat ze een iF award gewonnen hadden. Natuurlijk waren ze helemaal in de wolken.

Dat een klein team een dergelijk grote prijs wint en 'de spijker op de kop weet te slaan' na slechts een paar pogingen is opvallend. De ViewLite Plus monitorarm is één van de eerste paar producten die ze samen hebben ontworpen, sinds het team in 2010 werd gevormd . Het team bestaat uit Roderik Mos, productmanager, en Tijs Horn, productontwerper. Ze zijn respectievelijk sinds 2007 en 2008 in dienst bij Dataflex.

“De prestigieuze iF award ontvangen is een bijzonder grote eer voor ons”, zegt Tijs Horn. ”Daarnaast hebben we het idee dat we de jackpot hebben gewonnen. We hadden nooit gedacht dat we één, laat staan twee, bekende prijzen zouden winnen, die erg gewild zijn in de internationale ontwerpwereld. Ik weet nog steeds niet precies hoe we het voor elkaar hebben gekregen. Wat ik wel weet, is dat we totaal geen moeite hebben met alle extra feesttaart die we hebben gegeten de laatste tijd.”

Eerder in 2012 had het bedrijf al twee goede redenen om iets te vieren. De ViewLite Plus won een 'red dot design award - eervolle vermelding 2012' in juni. In oktober won Tijs Horn - 26 jaar oud - een 'European Aluminium Award - Young Designers Prize', waar hij voor in aanmerking kwam vanwege zijn leeftijd en het feit dat de ViewLite Plus bijna helemaal gemaakt is van 'groen' (deels gerecycled) gegoten aluminium.

Op de vraag wat het designteam denkt over de reden voor het onverwachte succes, zegt Roderik Mos: “Ik wil dingen niet makkelijker maken dan ze zijn, maar misschien is het gewoon het feit dat we goed hebben samengewerkt.”  Mos legt uit: “Als we aan een project voor een nieuw product beginnen, dan heb ik een ruw idee van wat ik wil dat het kan en hoe het eruit moet zien. Ik breng mijn idee dan naar Tijs en hij vult de blanco's in, geeft het vorm en werkt het technisch uit tot een werkend prototype.”

Tijs Horn knikt instemmend: “ Ja, maar als je het zo zegt, dan lijkt het misschien allemaal wat te makkelijk. Tussen Roderik's visie voor het product en mijn verschillende ontwerpideeën zit veel overleg. Dat is ons speelveld, daar schieten we steeds onze ideeën over en weer. Dat blijven we eigenlijk doen, tot we iets hebben waar we allebei een goed gevoel bij hebben.”

Het iF merk als geheel, waar ook communicatie- en verpakkingsontwerp onder vallen, is een symbool geworden voor uitzonderlijke prestaties in de desbetreffende vakgebieden. Uit de 3.011 inzendingen is de ViewLite Plus bekroond met het prestigieuze iF label voor productontwerp in de categorie 'kantoor/zakelijk'.

De jury heeft rekening gehouden met aspecten als ontwerpkwaliteit, afwerking, materiaalkeuze, mate van innovatie, impact op het milieu, functionaliteit, ergonomie, visualisatie van het bedoelde gebruik, veiligheid, merkwaarde en merk en aspecten van universeel ontwerp.

Dataflex is een Nederlandse fabrikant van ergonomische werkplekoplossingen, met kantoren door heel Europa. Het productportfolio van het bedrijf wordt uitsluitend aan en via de handel aangeboden (dealers, catalogi, importeurs en distributeurs) en omvat (maar beperkt zich niet tot) monitorarmen, PC-houders, AV-oplossingen, documenthouders, notebookstandaarden en printerkappen. De missie van Dataflex is het ontwerpen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker en het maken van ergonomische producten van hoge kwaliteit, in verschillende prijsklassen.

02-01-2013 14:00

Flexstool is een nieuw concept voor de multifunctionele inrichting van collegezalen, voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen de TU Delft en Eromes. In juni 2012 is Flexstool officieel gelanceerd. Inmiddels is het geïnstalleerd bij Gereformeerde Hogeschool Zwolle en TU Delft Faculteit Industrieel Ontwerpen en zijn enkele nieuwe projecten in ontwikkeling. Op de vakbeurs Facilitair, dat van 16 tot en met 18 januari 2013 gehouden wordt in de Brabanthallen in Den Bosch, gaat Eromes deze noviteit onder de aandacht brengen.

Nieuw aan Flexstool is de mogelijkheid om in één ruimte een traditionele, plenaire theateropstelling te combineren met projectgroepopstellingen. Door een eenvoudig te bedienen draai-en-klik systeem is het meubel in een handomdraai door de studenten zelf te veranderen van theater- naar werkgroepindeling. De tafelelementen zijn zo ontworpen dat ze voldoende werkruimte bieden in een eenpersoonsopstelling. In de werkgroepopstelling vormen de tafelelementen gezamenlijk één groter werkblad.

De aanleiding voor de ontwikkeling van het Flexstool concept was drieledig:

1) Er is sprake van een lagere bezettingsgraad van grote collegezalen bij universiteiten en hogescholen in het algemeen.

2) Door digitalisering en nieuwe didactische inzichten is er een groeiende behoefte aan ruimtes waarin studenten in kleinere projectgroepen kunnen samenwerken, liefst in combinatie met de mogelijkheid van plenaire afstemming.

3) Men zoekt naar manieren om flexibeler om te kunnen gaan met het aanbieden van colleges, zowel wat betreft locatie als groepsgrootte. Zo worden steeds vaker zalen op verschillende locaties met elkaar gekoppeld en zijn colleges opgebouwd uit een combinatie van klassikaal en werkgroeponderwijs.

Uitgangspunt was het promotie-onderzoek van dr. ing. Piet van der Zanden: The Facilitating University: Positioning Next Generation Educational Technology, waarin hij onderwijskundige, informatietechnologische en socio-economische ontwikkelingen combineert tot een visie op het onderwijssysteem van de toekomst. Een van zijn adviezen is: flexibiliseer onderwijszalen. In antwoord op de visie van Van der Zanden heeft TU-student Timo van de Kreke als afstudeerproject een concept ontwikkeld binnen de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Dit concept is na een intensieve samenwerking gerealiseerd door Eromes, specialist op het gebied van projectinrichting, onder de naam Flexstool.

02-01-2013 2:00

Door verschillende belanghebbenden uit de kantorenmarkt samen te brengen organiseerde Steelcase Solutions onlangs een lunchdebat waarin werd gedebatteerd over de ontwikkelingen in de Nederlandse kantorenmarkt. Het debat werd geleid door dagvoorzitter Gerben van Dijk, programmamanager bestaande bouw bij SBR en expert op het gebied van leegstand en herbestemming van vastgoed.

Tijdens het debat werd een aantal opvallende uitspraken gedaan. Zo is het volgens de belanghebbenden niet ondenkbaar dat het huidige aanbod van 50 miljoen vierkante meter kantooroppervlakte de komende jaren zal gaan afnemen met 30 tot 40 miljoen vierkante meter. De belangrijkste reden hiervoor zijn de technologische innovatie en het kort cyclisch consumeren van de mens.

Nederlandse kantoorgebouwen zullen eenvoudig moeten kunnen inspelen op de snel veranderende behoefte van de mens. Om dit te kunnen realiseren zal er een aantal zaken moeten veranderen. Zo zullen we afscheid gaan nemen van onze eigendommen en daarvoor in de plaats gaan betalen voor prestatie. Een voordeel van kort cyclisch consumeren op prestatiebasis is dat de kwaliteit van de producten beter zal worden. Immers de producent blijft verantwoordelijk voor zijn product. De producent heeft er dus nu baat bij dat de producten eenvoudig hergebruikt kunnen worden of als grondstof kunnen dienen voor een nieuw ander product.

Een ander belangrijk punt is dat gebouwen niet meer ontwikkeld moeten worden als losse beleggingsobjecten, maar als ontmoetingsplaatsen waarin de behoeften van de mens centraal staat. In deze ontmoetingsplaatsen en in de direct omgeving zal een verdere integratie ontstaan tussen werk en ons privéleven. Om te kunnen voldoen aan onze snel wisselende behoeften zullen we ook kort cyclische moeten gaan bouwen. Belangrijk is dat dit op een verantwoorde manier gaat gebeuren. We zullen grondstoffen moeten gaan gebruiken die duurzaam zijn en van een hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor is het namelijk eenvoudiger en verantwoord om grondstoffen te gaan hergebruiken. Gebouwen zouden moeten gaan vallen onder de Nederlandse verpakkingswet.

Een ander belangrijk punt is volgens het panel de rol die de overheid zal moeten gaan spelen. Overheden en andere grondbezitters mogen alleen nog maar bouwgrond verkopen aan projectontwikkelaars en gebouweigenaren die korte- en langetermijnverplichtingen aangaan met de locatie en kantoorgebouw(en). Het uitgangspunt van deze verplichtingen moet zijn dat er geen nadelige gevolgen mogen ontstaan voor mens en milieu.

www.needsfacility.nl






Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >