Nieuws


28-09-2012 12:28

Half september vond de lancering plaats van het nieuwe meubelmerk As Good As New. Voor de presentatie verzorgde i29 interior architects een tijdelijke installatie in Sprmrkt Amsterdam. As Good As New is een samenwerking tussen reclamebureau Gummo, i29 interior architects en Krimpex Coating Systems. Vier jaar geleden werkten deze drie partijen samen om volgens het ‘reduce, reuse, recycle’-principe een nieuw kantoor voor Gummo te ontwikkelen; een kantoorinrichting bestaande uit alleen maar hergebruikte meubels; gespoten met een speciale duurzame coating.

Na wereldwijde belangstelling en een aantal winnende interieurprijzen werd besloten om een collectie van gloednieuwe tweedehands meubels beschikbaar te maken voor het publiek. De unieke stukken worden op dezelfde wijze gemaakt als het prijswinnende kantoor. Hiervoor zoeken de drie partijen gebruikte spullen, om deze te repareren, te spuiten en weer ‘As Good As New’ te maken. As Good As New is verkrijgbaar bij Sprmrkt en via www.thisisasgoodasnew.com.

28-09-2012 9:01

De Duitse kantoormeubelproducent Palmberg heeft een nieuwe productiestraat in gebruik genomen. In de productiestraat is een laserunit geïntegreerd, waardoor het gehele Palmberg-portfolio nu nog efficiënter en flexibeler geproduceerd kan worden.

“Onze know-how maakt het mogelijk om aan vrijwel elke bijzondere klantenwens tegemoet te komen”, aldus het bedrijf. “Een flexibele en innovatieve productiemethode maakt het mogelijk om voor elke ruimtesituatie precies de passende oplossing te bieden.”

Behalve flexibel is de nieuwe lasermachine ook zeer snel. “Met deze investering laten we zien dat we niet alleen voorop lopen voor wat betreft het design van onze producten, maar ook op het gebied van innovatieve productie.”

28-09-2012 9:00

Vanaf 1 oktober zal Henning Figge (43) de leiding van de Europese sector binnen Haworth overnemen. Hij zal dienen als Vice President en General Manager Haworth Europa en zal verantwoordelijk zijn voor alle landen, met uitzondering van Spanje en Portugal. Het Iberisch schiereiland blijft onder de leiding van zijn voorganger Jose Amaral die, om persoonlijke redenen en het streven naar nieuwe verantwoordelijkheid, zich op deze voor hem al reeds jaren bekende markten gaat richten.

"Na 9 jaar van Europese verantwoordelijkheid  is het de juiste tijd voor een overdracht naar een nieuwe generatie en met Henning Figge ben ik ervan overtuigd de juiste opvolger te hebben gevonden", aldus Jose Amaral. In aanvulling op de Europese verantwoordelijkheid, zal Henning Figge ook direct leiding gaan geven aan het Duitse Haworth management team gevestigd in Ahlen / Westfalen en Bad Muender.


De heer Figge is als voormalig voorzitter van de Steelcase Werndl AG en waarnemend president van FEMB (de Europese Federatie voor Kantoormeubilair Producenten) een expert in de Europese en Duitse kantoormeubelen. "Ik ben ervan overtuigd dat Henning sterk leiderschap zal bieden en de reis naar best-in-class klanttevredenheid, marktaandeel en winstgevendheid voltooien", aldus Franco Bianchi, President & CEO van Haworth.

"De lange termijn oriëntatie van Haworth als een familiebedrijf, samen met haar wereldwijde kracht en product- / werkplek expertise, is de juiste basis om onze marktpositie in Europa te laten groeien", aldust Henning Figge tijdens zijn dankwoord aan Jose Amaral voor zijn verrichte werkzaamheden de laatste decennia.

27-09-2012 11:50

Schaffenburg Office Furniture heeft op 24 september een Office Product Award in ontvangst genomen. Schaffenburg was genomineerd met het Unite loungemeubel-concept voor de categorie 'Office Design'. De jury verkoos het meubelprogramma met name vanwege het modulaire karakter.

“In de kantoorinrichtingsbranche is loungen en ontmoeten nog geen vaststaand gegeven. Organisaties willen producten kunnen wijzigen, uitbreiden of verplaatsen. Zelf samenstellen en kleuren bepalen is dan absoluut innovatief en een grote USP”, aldus de voorzitter van de jury. De architecten binnen de jury beaamden dit en zagen ook duidelijk de Hollandse signatuur, wat blijkt uit een basic maar innovatief design. 

“Ik vind het allereerst leuk dat het de categorie ‘Design’ is”, zegt commercieel directeur Chris Wiegeraad aan tafel bij de jury. “Over design heeft iedereen een mening. Het is mooi of niet mooi. Om die discussie te vermijden, hebben we gepoogd om iets te maken wat modulair is, zodat ieder het naar zijn eigen smaak kan maken.”

Unite is het nieuwe paradepaardje van Schaffenburg in de productcategorie ‘Loungen en Ontmoeten’ en is voortgekomen uit de in 2011 geïntroduceerde strategie 'het nieuwe samenwerken'. Met het modulaire zit- en werksysteem kan de gebruiker uit acht onderdelen en legio stofmogelijkheden, een meubel samenstellen, variërend van een eenvoudige fauteuil tot een geïsoleerde stilteruimte. Het Unite programma is verkrijgbaar binnen de Benelux via het dealerkanaal van Schaffenburg Office Furniture.
 
De ‘Office Product Awards’ worden sinds acht jaar uitgereikt aan innovatieve merken in de Office Markt.

 

 

 

27-09-2012 10:22

De jury van 'ARC12 Stoelontwerp' stond vorig week voor de pittige taak dertig stoelen te beoordelen. Het relatief hoge niveau van de inzendingen heeft de jury, bestaande uit Ineke Hans, Jan Brouwer, Tiddo de Ruiter en Sander Woertman, ertoe bewogen naast drie nominaties ook twee eervolle vermeldingen toe te kennen. De genomineerde stoelen zijn de Layer chair door Jorrit Taekema, Brett Baguette door Michael Schoner en de Balsa stoel door Ben Hoek.

De genomineerde stoelen van links naar rechts:
Brett Baguette door Michael Schoner, Layer chair door Jorrit Taekema, de Balsastoel door Ben Hoek.


De drie genomineerde stoelen onderscheiden zich volgens de jury door innovatief materiaalgebruik en uitgekiende detaillering. Datzelfde geldt ook voor de eervolle vermeldingen, de Cake-stoel door Jelle de Vries en de Stuck chair door Oato design office.
 De Cake-stoel door Jelle de VriesDe Stuck Chair door Oato Design Office


De bekendmaking van de winnaar van ARC12 Stoelontwerp zal plaatsvinden op 22 november in Rotterdam. De winnaar van ARC12 stoelontwerp krijgt de kans met Thonet samen te werken en op experimentele wijze hun product te ontwikkelen en commercieel in de markt te zetten.

ARC12 Stoelontwerp is een voortzetting van de voormalige Thonet Mart Stam prijs. De prijs is een initiatief van meubelproducent Thonet en vakblad de Architect. Doel van de ontwerpwedstrijd is een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en de consumentenmarkt. ARC12 Stoelontwerp wil talentvolle ontwerpers vertrouwd maken met alle aspecten van het realisatieproces van een veelbelovend ontwerp. Bij de beoordeling lette de jury op functionaliteit, karakter en materiaalgebruik. Produceerbaarheid door Thonet was een belangrijke voorwaarde.
 

24-09-2012 12:00

Werkomgevingspecialist Steelcase breidt zijn naar eigen zeggen succesvolle media:scape-lijn uit met een mini versie en een mobiele versie. Met de twee nieuwe modellen is iedere ruimte snel en eenvoudig te transformeren tot een ruimte waarin kleine groepen optimaal kunnen samenwerken. Mmedia:scape mini en mobile behoren tot een lijn van meubels met geïntegreerde mediaoplossingen, ontworpen om mensen te helpen bij het samenwerken en informatie delen. Mini past zich aan elke bureau aan en Mobile kan verplaatst worden waar nodig.Inspelend op gedetailleerde onderzoeksresultaten over hoe teams samenwerken, heeft Steelcase met de mini en mobiele versie de dimensies mobiliteit en flexibiliteit aan de bestaande media:scape-oplossing toegevoegd. Hiermee wordt het mogelijk om elke willekeurige ruimte snel en eenvoudig om te toveren tot een ruimte die samenwerking efficiënt en effectief ondersteunt.

“Organisaties raken meer en meer wereldwijd verbonden. Dit heeft ertoe geleid dat mensen steeds vaker samenwerken met collega’s op andere locaties”, aldus Allan Smith, Global Vice President Marketing van Steelcase. “media:scape heeft de wijze waarop mensen lokaal en wereldwijd met elkaar samenwerken verbeterd doordat ze gemakkelijker informatie kunnen delen. Met media:scape mobile en media:scape mini zorgt Steelcase dat mensen daar kunnen samenwerken waar het werk gebeurt.”

Media:scape mini kan worden geplaatst op iedere tafel of elk bureau om zo bestaande ruimtes tot samenwerkingsplek te transformeren.

Media:scape mobile maakt het mogelijk om in elke willekeurige situatie snel en eenvoudig gebruik te maken van media:scape, in het hotelwezen, het onderwijs, de zorgsector en het bedrijfsleven. Het feit dat media:scape mobile in hoogte verstelbaar is, maakt het geschikt voor zittende en staande vergaderingen.

Media:scape mini en mobile hebben onlangs de award “Best of Year Products” toegekend gekregen door Interior Design Magazine.

24-09-2012 11:30

De voormalige directeur marketing en verkoop, Matthias Jaenecke, heeft Rohde & Grahl om persoonlijke redenen verlaten. Hans-Jürgen Molter, eerder verantwoordelijk voor de productie en technologie, is nu de managing director. Eckart Bruns neemt het verkoopleiderschap over, daartoe is hem de bevoegdheid verleend. Rohde & Grahl is een traditioneel Duits familiebedrijf dat in handen van de familie blijft.

21-09-2012 14:00

 

Met ingang van 1 september 2012 is Verhoeven Kantoortotaal (VKT) verhuisd naar een nieuw pand met een uitgebreide showroom en een eigentijdse uitstraling. De showroom van 500 vierkante meter is gevestigd aan de Ringersstraat 21 in Schiedam.

Marc Verhoeven startte 24 jaar geleden VKT en hield zich destijds voornamelijk bezig met de verkoop van kopieermachines. Inmiddels is er veel veranderd en richt VKT zich op drie diensten: Hardware, Service en Office. Verhoeven: "Als ondernemer is het belangrijk om steeds vooruit te blijven denken en in te spelen op de veranderende vraag uit de markt. Dit stelt ook eisen aan je kantoorhuisvesting. Hierdoor zijn we in de loop der jaren al vier keer verhuisd, waarbij telkens de invulling van het pand is gewisseld. Met onze uitgebreide showroom laten we verschillende mogelijkheden zien voor een inspirerende en energieke kantooromgeving. In onze regio zijn de laatste tijd veel kantoor- en projectinrichters weggevallen en eigenlijk is er niets nieuws meer voor teruggekomen. Juist in deze economisch uitdagende tijden willen we laten zien dat we voor elk budget en passend assortiment hebben.”

Buro iB uit Helden was verantwoordelijk voor de inrichting van het pand. "Op creatieve wijze hebben zij de mogelijkheden van het pand uitstekend benut. Zo is er een optimale indeling van het kantoorgedeelte en showroom en is gebruik gemaakt van slimme kasten- en scheidingswanden. Tevens is er een imposante trappartij naar de eerste verdieping en sfeervolle en functionele belichting maken het geheel af."

Martin Kramer is verantwoordelijk voor kantoorinrichting en advies. Van een eenvoudige bureaustoel en werkplekonderzoek tot totaaloplossingen in interieurconcepten, VKT Office biedt het allemaal. “Onze kantoormeubelen importeren we rechtstreeks vanuit meubelfabrieken in Italië. Onze klanten profiteren daardoor van een optimale prijs-kwaliteit verhouding”, aldus Kramer. "Voor de verkoop van kantoorartikelen is een webshop ingericht. Door het verkoopproces anders in te richten en te werken met drop-shipment is de logistiek verbeterd en hebben klanten de door hen bestelde artikelen nog sneller in huis."
 

20-09-2012 9:37

Onder het thema ‘Het Nieuwe Samenwerken’ organiseert Markant ook in 2012 weer de jaarlijkse partnerdagen. Traditiegetrouw krijgen partners van Markant de exclusieve preview van de nieuwe producten die tijdens de internationale meubelbeurs Orgatec hun wereldwijde introductie zullen beleven. De partnerdagen vinden dit jaar plaats op woensdag 3 en donderdag 4 oktober in de showroom in Utrecht. Centraal staat Workways, een social seating programma.

 


Workways bestaat uit modulaire elementen, uitvoerbaar in een rijk palet aan stoffen en kleuren. Het programma biedt volgens Markant ongekende mogelijkheden om op een dynamische en speelse wijze invulling te geven aan de toenemende vraag naar oplossingen voor wachtruimtes, loungewerkplekken, informele vergadersettings en lunchrooms. "Concentreren of communiceren; alleen, met een collega of in teamverband, Workways biedt de vrije hand in het creëeren van je ideale kantoorlandschap", aldus Markant.

Naast de prominente plaats die Workways in de showroom zal gaan innemen, krijgt ook de in het oog springende bezoekersstoel Pep!, en zijn grote broertje Hi Pep!, volop aandacht. Door het lage gewicht en de koppelmogelijkheden is Pep! geschikt voor gebruik in grote zalen en omgevingen waar flexibel met ruimtes omgesprongen wordt. De hoge stapelbaarheid en bijpassende transportwagen maken Pep! eenvoudig verplaatsbaar en inzetbaar in de hele organisatie.

Ook op het gebied van accessoires is er een nieuwkomer te bewonderen in de vorm van de Zoom Flex. "Deze stijlvolle gasveer monitorarm in de lijn van de Zoom monitorarmen en de modulaire Q4-producten onderscheidt zich door een combinatie van gebruikersgemak en oog voor design", aldus Markant.

Ter inspiratie biedt Markant diverse workshops aan en zal, in navolging van het thema, een toelichting worden gegeven op de succesvolle samenwerking met ICT-specialist en strategisch partner op het gebied van Het Nieuwe Werken, Ask Roger!

Markant (opgericht in 1948 als Argo) is een internationale meubelproducent en inrichter van werkomgevingen. Met productielocaties in Nederland, Maleisië en China en verkooplocaties in Nederland, Duitsland, België, de Verenigde Staten, China, Maleisië en Australië beschikt Markant over een combinatie van internationale know-how en Nederlandse nuchterheid.
 

18-09-2012 10:00

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst op het HTC in Nieuwegein heeft de vakjury, bestaande uit Karel Boonzaaier, Wim van Ast, Nanette Nab,Remco van der Voort en Henk Jegers de ‘Cuddle ‘ van ontwerpster Anika Wubben gekozen tot Junior Lounger. 

Tweede werd de ‘Daydreamer’ van Lidwien Deuss/fabrikant Roverdi. Deze ‘Daydreamer’ was de favoriet van de kinderjury, die onder leiding stond van Jochem van Gelder. Op de Junior Loungers kan geboden worden via www.juniorlounger.nl. De opbrengst van de veiling gaat in zijn geheel naar de Stichting Energy4All. De stichting zet zich in voor kinderen met een ernstige stofwisselingsziekte. De Centrale Bond voor Meubelfabrikanten (CBM) heeft zich voor de duur van haar jubileumjaar verbonden aan de stichting en zamelt al het hele jaar geld in. De veiling sluit op 31 oktober. De eerstvolgende mogelijkheid om de winnende ontwerpen en de overige Junior Loungers te bezichtigen is op de Dutch Design Week van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven.
 De kinderjury, onder leiding van Jochem van Gelder, beoordeelt de 'Daydreamer'.


 

17-09-2012 8:00

Vorige week is bekend geworden dat Buro Totaal en De Ark kantoorvakhandel is overgenomen door Witteveen.com. Middels een brief infornmeert het bedrijf klanten van Buro Totaal en De Ark over de ontstane situatie en aanleiding tot de overname.

"De afgelopen 11 jaar is Buro Totaal en De Ark kantoorvakhandel uitgegroeid tot een sterke regionale speler in de markt voor kantoorartikelen", zo staat te lezen in de brief. "Dankzij het brede productaanbod en onze kenmerkende persoonlijke aanpak hebben wij aansprekende klanten in diverse segmenten aan ons weten te binden. Helaas werden wij afgelopen jaar geconfronteerd met minder goede resultaten als gevolg van de economische recessie. Wij hebben hard gewerkt om een structurele oplossing te vinden om zelfstandig succesvol te zijn. Dit is helaas niet gelukt. Met de overname door Witteveen.com denken wij u als onze klant een sterke, klantgerichte en financieel zekere leverancier te bieden met de beste prijs-prestatie-verhouding. De directie van Witteveen.com is verheugd met de overname en wij zullen alles doen om het u als klant van Buro Totaal en/of De Ark zo goed mogelijk naar de zin te maken."

Voorts krijgen klanten de verzekering dat er binnenkort perspoonlijk contact met hen zal worden opgenomen.

17-09-2012 8:00

Vanochtend werd een opmerkelijke lijst gepubliceerd op de site van de Europese branche-organisatie FEMB. Het betreft een omzet-top 100 van Europese kantoormeubelfabrikanten. Hieronder de volledige lijst (de omzet is in miljoenen euro's).

Onderstaande lijst werd door Officenieuws gedistilleerd uit de uitgebreide pdf op de site van de FEMB. Die pdf is hier te downloaden. 

1 Kinnarps Holding AB 481.91
2 Steelcase SA 394.93
3 Vitra Holding AG 290.87
4 Nowy Styl SP Z.O.O. 241.50
5 Groupe Clestra Hauserman 213.75
6 USM Holding AG 196.17
7 Koninklije Ahrend NV (group incl Techo) 190.30
8 Haworth Europe 187.28
9 Lienhard Office Group AG (Lista; InterOffice;Denz) 175.30
10 Sedus Stoll Aktiengesellschaft 157.29
11 Bene AG 153.05
12 Konig + Neurath AG 141.00
13 Scandinavian Business Seating AS (SBS) 137.15
14 Martela OY 130.70
15 EFG Holding AB 125.86
16 Senator International Ltd 121.09
17 Interstuhl Büromöbel GmbH 8. Co KG 112.10
18 Majencia SA 108.51
19 Dauphin Office Interiors GmbH 8. Co KG 107.25
20 Wilkhahn Group 90.34
21 Dynamobel SA 90.04
22 Bisley Office Equipment 86.86
23 Topstar GmbH 81.60
24 Herman Miller Ltd 78.17
25 C + P Möbelsysteme GmbH 8. Co. KG 77.58
26 European Office Log (EOL Group) 73.37
27 Assmann Büromöbel GmbH 8. Co. KG 72.80
28 Unifor spa 72.00
29 Sokoa Group 71.66
30 Estel spa 67.75
31 Giroflex Holding AG 65.21
32 Palmberg Büroeinrichtungen 8. Service GmbH 61.47
33 Girsberger Holding AG 58.69
34 VS Vereinigte Spezialmöbelfabriken GmbH 8. Co. 58.62
35 Ergodata Group (Ergodata; Witzig; Büro Schoch) 58.00
36 Actiu Berbegal y Formas SA 57.22
37 Gispen International BV 54.19
38 Frezza SPA 52.66
39 Isku Interior OY 52.51
40 Methis-Divisione arredamento ufficio, Coopsette s 52.01
41 Koleksiyon Mobilya AS 51.98
42 Faram spa 49.66
43 Duba B8 AS 49.29
44 Ceha Buro Mobilyalari Ltd 47.52
45 Forster Metallbau GmbH 46.73
46 Bruynzeel Group 44.97
47 Profim Sp.zoo 42.59
48 WINI Büromöbel Georg Schmidt GmbH 8. Co KG 41.00
49 Hali Büromöbel GmbH 40.47
50 Fritz Schilfer Gmbh- SSI Schilfer 39.80
51 Edsbyverken AB 39.67
52 Orangebox Limited 38.85
53 Neudöerfler Office Systems GmbH 38.00
54 Walter Knoll AG 8. Co KG 37.80
55 Arfeo SAS 37.11
56 Rohde 8. Grahl GmbH 36.07
57 Las Mobil srl 35.84
58 Wellemöbel GmbH 35.44
59 Wiesner-Hager Möbel GmbH 34.50
60 Kusch+Co GmbH 8. Co KG 33.80
61 Sitag AG 33.46
62 Clen 32.68
63 Strähle Raum-Systeme GmbH 32.20
64 Godfrey Syrett (Holdings) Limited 31.69
65 Fantoni spa 31.43
66 Boss Design + Komac 30.80
67 Sitland spa 30.65
68 Möbelwerk Svoboda GmbH 8. Co KG 28.80
69 Gautier France SA 28.79
70 Ofita SA 26.10
71 Ceka GmbH 8. Co. KG 25.30
72 Ophelis GmbH 25.00
73 Tvilum Møbelfabrik – Scanbirk A/S 24.47
74 REISS Büromöbel GmbH 24.00
75 Buronomic 23.77
76 Gresham Office Furniture Limited 23.34
77 OKA-Büromöbel GmbH 8. Co. KG 22.90
78 Hund Büromöbel GmbH 22.84
79 Klöber GmbH 22.72
80 Mobel Linea SL 22.59
81 Grupo Forma 5 Slu 22.42
82 Nurus as 21.88
83 Dams Furniture 21.57
84 Pami NV 21.01
85 Citterio spa 20.68
86 TDS Office Design 20.45
87 Knoll International spa 20.26
88 fm Büromöbel Franz Meyer GmbH 8. Co. KG 20.00
89 Quadrifoglio spa 18.71
90 TC Group (WW (UK) Limited t/a) 18.05
91 Thonet GmbH 18.00
92 Broadstock Office Furniture Limited 17.82
93 Robberechts NV 17.67
94 Elite Office Furniture (UK) Limited 17.62
95 Febru Büromöbel Produktions und Vertriebs GmbH 17.18
96 Leuwico Büromöbel GmbH 8. Co KG 16.20
97 FREM Group 14.84
98 Bulo Kantoormeublen 14.80
99 Vielhauer Büromöbel Systeme GmbH 8. Co 14.60
100 Task Systems Limited 14.17
 

14-09-2012 15:01

De Orgatec een evenement voor alleen Duitse fabrikanten? Mispoes! Het Amersfoortse Koplus maakt bekend deel te nemen aan de bekende Keulse beurs voor projectmeubilair.

Koplus presenteert op de Orgatec 2012 in Keulen (23-27 oktober 2012) zijn complete lijn bureaustoelen en trainingstafels, inclusief enkele nieuwe modellen."De BodyFlex bureaustoel kreeg in 2010 de Red Dot Design Award", meldt het bedrijf. "Deze ergonomische bureaustoel voorzien van Active Back-technologie volgt elke beweging van het lichaam en ondersteunt en stimuleert een betere ergonomische zithouding. Deze ergonomische stoel past zich aan elke zithouding."

"Koplus-producten worden wereldwijd verkocht door onze agenten, dealers, architecten en designers", meldt het bedrijf voorts. .Koplus is op de Orgatec te vinden in Hal 10.2, stand L-058.

11-09-2012 9:00

Rohde & Grahl presenteert zich op de internationale vakbeurs voor kantoorinrichting, de Orgatec in Keulen. Hoewel het van origine Duitse bedrijf internationaal optreedt, zullen veel in Nederland ingezette ontwikkelingen de weg naar de beursvloer vinden.

Nederlandse bezoekers komen daarmee zeker aan hun trekken. Maar ook de volledige bandbreedte van de productiemogelijkheden wordt op deze manier goed weergegeven. Serieproductie en maatwerk, veelal in de vorm van co-creatie, gaan ook op de beursvloer hand in hand.

Absoluut hoogtepunt is de introductie van een nieuwe lijn bureaustoelen. Veel wil het bedrijf daarover nog niet kwijt, omdat in het diepste geheim gewerkt wordt aan de laatste details, maar de kantoorinrichter is ervan overtuigd dat met deze nieuwe productielijn de toon voor de komende jaren weer wordt gezet.
De Orgatec is geopend voor publiek tussen 23 en 27 oktober. Rohde & Grahl staat in Hal 7.1 en heeft stand nummer B 010.
 

06-09-2012 12:29

Finland is opvallend aanwezig op Maison & Objet in Parijs. Tijdens het meubelevenement, dat de laatste jaren nadrukkelijk ruimte reserveert voor projectmatige deelnemers, presenteren zich twaalf Finse bedrijven en enkele 'collectieven'.

Maison & Objet is deze maand nog te bezoeken tot en met 11 september. De beurs is nog altijd in eerste instantie gericht op de consumentenmarkt, maar trekt in toenemende mate projectinrichters.

De Finse deelnemers zijn, zoals meer Scandinavische exposanten, vaak actief in beide sectoren. Hieronder een overzicht van de Finse deelname in Parijs:

Artek, hall 8 stand E17
Balmuir, hall 4 stand G56 H55
Hukka Design, hall 6 stand C
Jalo Helsinki,  hall 8 stand C31
Kotonadesign, hall 6 stand M16
Lovi, hall 6 stand M14
Marimekko, hall 8 stand D55 E56
Secto Design, hall 8 stand B30
Showroom Finland, hall 8 stand Bbis 105
Tikau, hall 1 stand C46
Vallila Interior, hall 2 stand H68
Verso Design, hall 6 stand M16

Nadere informatie: www.maison-objet.com

06-09-2012 12:00

“Een goede werkplek is goud waard. Het kan voorkomen dat mensen klachten krijgen of zelfs thuis moeten blijven. Maar de drempel is vaak vrij hoog om zelf een ergonoom in te zetten.” Dat zegt Danny Scheeren, verkoopleider bij zitexpert Velto. Om de deur van de ergonoom wat gemakkelijker vindbaar te maken, organiseert Velto vanaf september maandelijks een ergonomisch spreekuur.

Iedere eerste dinsdag van de maand staat ergonomisch expert Gert-Jan Kraaijveld klaar om advies te geven over een gezonde werkplekinrichting. Kraaijeveld bekijkt met de cliënt wat er nodig is om de meest optimale werkplek te realiseren, onder andere aan de hand van foto’s van de werkplek. Na het consult gaat het medisch dossier naar de klant of naar de bedrijfsarts. Kraaijeveld is behalve ergonoom ook assistent-bondscoach van het Nederlands Korfbalteam.

“Mensen moeten zich veel meer bewust worden hoe belangrijk een goede werkplek is”, gaat Scheeren verder. “Je zit er toch zo’n acht uur per dag, jaren achter elkaar. En problemen worden vaak pas na jaren zichtbaar. We hopen met dit initiatief mensen uit te nodigen eens kritisch te kijken naar hoe gezond hun werkplek eigenlijk is.”

Velto stelt de ruimte beschikbaar, maar zegt verder geen enkele invloed op de inhoud van het advies te hebben. Scheeren: “Daar is het advies ook veel te uitgebreid voor. Het gaat niet alleen om die goede stoel, het gaat om het hele plaatje, zowel fysiek als mentaal. Als mensen daarna even blijven plakken om naar onze stoelen te kijken zeggen we daar natuurlijk geen nee tegen. Maar dat is niet de insteek van het spreekuur. Voor ons gaat het om het bewustwordingsproces van zowel de dealers als de eindklanten in onze branche.”

Het eerste ergonomische spreekuur is inmiddels geweest en Velto bericht daar als volgt over op haar website: "Het was natuurlijk best een beetje spannend: hoe zou de eerste Velto Zitkamer Workshop gaan verlopen? Natuurlijk hadden we een visie, een droom: dealers ondersteunen in hun adviesrol. De insteek was ons duidelijk: hoe maak je van alles rondom ergonomie een goed verhaal, waar de dealer en de klant echt iets aan hebben? In de coach van het Nederlands Korfbalteam, Gert-Jan Kraaijeveld, dachten we een goede workshopleider gevonden te hebben. Het feit dat de workshop uiteindelijk helemaal vol zat zei ons ook genoeg. Maar ja, hoe zou het in de praktijk gaan lopen? Onze spanning bleek onterecht. Meteen was er een goede sfeer, waarin er met elkaar van gedachten werd gewisseld en Gert-Jan de deelnemers aan het denken wist te zetten." 

04-09-2012 9:00

Tijdens de beurs Interiors United in het Home Trade Center in Nieuwegein worden dertig junior loungers, een special relaxmeubel voor kinderen met een ongeneeslijke stofwisselingsziekte, voor het eerst gepresenteerd. Op de consumentendag van de beurs, zondag 9 september, beoordeelt een kinderjury de inzendingen en op dinsdag 11 september een professionele jury, waarna om 16.00 uur een persbijeenkomst plaatsvindt, waarop de eervolle vermeldingen worden bekendgemaakt.

Na de presentatie van de junior loungers op het HTC worden de meubels verplaatst naar Eindhoven voor de Dutch Design Week van 20 tot 28 oktober. De reis door Nederland van de junior loungers eindigt op 2 november in de Beurs van Berlage. Daar sluit de veiling die op vrijdag 3 september startte. Alle inzendingen zijn te bekijken op www.juniorlounger.com. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar Energy4All.

De meubelindustrie grijpt het 100-jarig jubileum van branche-organisatie CBM aan om haar energie in te zetten voor kinderen die een ernstige, veelal ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte hebben. Deze kinderen worden letterlijk moe geboren. Ze moeten veel en lang rusten en brengen een groot deel van de dag in bed, op een stoel of in een rolstoel door. Voor de ontwerpen van de junior loungers heeft de CBM de creatieve input gevraagd van studenten van de Nederlandse ontwerp- en meubelopleidingen, ouders/verzorgers en CBM-leden. Want produceren kan niet zonder een goed ontwerp. De beste ontwerpen zijn door CBM-leden gerealiseerd.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >