Nieuws


30-08-2012 10:35

De beurs OfficeExpo, die volgend voorjaar in Gorinchem wordt gehouden, stond eerst voor half april op het programma, maar is verplaatst naar 12 tot en met 14 maart 2013.

"Achteraf blijkt er op exact dezelfde datum een belangrijk evenement te zijn, namelijk de Quantore Relatiedagen, waar potentiële exposanten voor onze beurs al vele jaren staan. De datum was bij ons in de beginfase niet bekend. Deze bedrijven wil deze beurs niet laten schieten, maar overwegen ook serieus deelname aan OfficeExpo’’, vertelt beursorganisator Henk Fennema. Daarom is in overleg met deze organisatie besloten om onze beurs te verplaatsen naar dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart. "Verder verandert er niks aan het concept", aldus Fennema, "want daar is iedereen enthousiast over."

De organisatie zet groot in en vergelijkt OfficeExpo wervend met de Efficiencybeurs, die in de jaren '90 zijn laatste editie beleefde: "Bijna 18 jaar na de laatste Efficiencybeurs krijgt dit destijds magische event in de RAI een serieuze opvolger. Van 12 tot en met 14 maart 2013 vindt in de Evenementenhal in Gorinchem de eerste editie plaats van Office Expo 2013, vakbeurs voor de kantooromgeving."

Fennema: "Nu is er nergens meer een plek waar je kunt ontdekken, vergelijken en je laten inspireren. Waar je alles kunt vinden wat er in de kantooromgeving op je pad komt. Waar je nieuwe printers voor je organisatie kunt vergelijken en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten."

Fennema trok daarom de stoute schoenen aan. "De reacties nadat we dit voorjaar met het nieuws naar buiten kwamen, zijn allemaal enthousiast. Er blijkt wel degelijk een behoefte. Doelstelling voor de eerste editie ligt nog steeds op circa honderd serieuze spelers uit de markt van inrichting, automatisering, facilitair, telecom en kantoorartikelen. De beurs zal een sterke focus hebben op iedere werkomgeving; Het Nieuwe Werken, onderwijs, zorg, horeca en de traditionele werkomgeving."  
De doelgroep is breed: "Als je interesse hebt in de ontwikkelingen van de kantooromgeving, dan ben je welkom. Datzelfde geldt uiteraard voor leveranciers en resellers."

Fennema organiseert al jaren de Fenexpo Businessdagen in het beurscomplex te Gorinchem. Deze beurs herbergt jaarlijks 255 deelnemers en  ruim zevenduizend zakelijke bezoekers. "Ook in dit geval werken we met een all-inclusive concept. Wij verzorgen de standbouw, vrije toegang, gratis parkeren en catering is voor standhouders én bezoekers gratis. En dat van 2 tot 10 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag. All-inclusive, maar op niveau", benadrukt Fennema. "De keuze voor de Evenementenhal is om meer redenen interessant. Naast de centrale ligging heb je een goede bereikbaarheid en geen last van parkeerproblemen", aldus de beursorganisator, die als boodschap heeft voor potentiële bezoekers: "Je moet erheen om je te laten inspireren, te vergelijken en om nieuwe zaken te ontdekken."
 

27-08-2012 8:00

Voor de oplettende branche-insider is het geen nieuws: kantoorinrichter Drentea timmert ook in deze economisch turbulente tijden flink aan de weg. Behalve in tal van mooie projecten komt dat nu ook tot uiting in een nieuwe website

De nieuwe web-aanwezigheid van Drentea - te vinden via www.drentea.nl - oogt fris en eigentijds. Mede als gevolg van het slimme gebruik van 'twitterblauw' op de website oogt de site 'helemaal 2012'. 

Ook inhoudelijk zit de site wel snor. Interessant zijn onder meer de projectoverzichten. Hiermee laat de onderneming uit Emmen zien dat er ook anno 2012 nog altijd volop mooie interieurs worden gerealiseerd.   

.

23-08-2012 8:56

Via een Europese aanbesteding is de Amersfoortse kantoorinrichter Rohde & Grahl geselecteerd voor het inrichten van de moderne meldkamer bij de Politie Haaglanden. Onderwerp van de aanbesteding is levering van 55 meldkamertafels en bijbehorende opbergmeubelen. Het ontwerp van het meldkamermeubilair komt van de hand van Piet Grouls van Van Mourik Architecten.Rohde & Grahl wist dit ontwerp in de ogen van de aanbestedingscommissie als beste om te zetten in een concreet product en heeft daarmee deze aantrekkelijke opdracht binnengehaald. De levering en installatie zal nog dit najaar plaatsvinden.Het meest in het oog springende element van de inrichting is de, specifiek voor dit project ontwikkelde, meldkamertafel met vier beeldschermen. Door Van Mourik Architecten is veel energie gestopt in het design van de tafel en de ergonomische aspecten die daarmee samengaan. Ook bij de selectie van de gebruikte materialen is men niet over één nacht ijs gegaan. "Hierdoor is een aantrekkelijk en revolutionair meubel ontstaan dat nu al maatgevend is voor veel meldkamers die in de toekomst worden ingericht", aldus Rohde & Grahl, dat deze opdracht omschrijft als een "absolute doorbraak op het gebied van custom made producten in het algemeen én meldkamermeubilair in het bijzonder."

www.rohde-grahl.nl

23-08-2012 8:21

Een half jaar was hij directeur van de CBM, de brancheorganisatie voor de Nederlandse meubel- en interieurmaakindustrie. In een verklaring werd woensdag 22 augustus zijn vertrek aangekondigd. Dat meldt de website Woonspot.nl.

"Zijn persoonlijke omstandigheden en het gerezen verschil van inzicht omtrent het te voeren beleid hebben tot deze beslissing geleid," citeert Woonspot uit een verklaring van de CBM. Rob Kars volgde 6 maanden geleden Harry Nieuwenhuis op, die 37 jaar lang bij de CBM werkte, waarvan 18 jaar als directeur.

De taken van Rob Kars worden waargenomen door CBM-voorzitter Henny Groeneweg en adjunct-directeur Kees Zwetsloot.

De CBM heeft ruim 550 leden die vrijwel allemaal opereren binnen de CAO voor de Meubelindustrie en Meubileringbedrijven. De branche-organisatie bestaat dit jaar 100 jaar.

www.cbm.nl

www.woonspot.nl

17-08-2012 9:05

De gemeente Capelle a/d IJssel heeft Gispen opdracht gegeven voor de totaalinrichting van het gemeentehuis. Het gerenoveerde pand van dertien verdiepingen wordt volledig ingericht met producten en diensten geleverd door Gispen. De looptijd van het contract is vier jaar. Producten die worden toegepast, zijn onder meer Gispen TM Duo bureaus, kasten en ladeblokken en aanvullende dienstverlening. Naar eigen zeggen kreeg Gispen de opdracht vanwege de meest gunstige aanbieding en de prettige relatie.

 

16-08-2012 12:00

De RDW staat al jaren in de top 5 van het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek voor de non-profit sector, de laatste twee jaar op de eerste plaats. Gispen was intensief betrokken bij de herinrichting van RDW kantoren in Zoetermeer en Groningen. 'De RDW doet er alles aan om een aantrekkelijke werkgever te zijn,' aldus Peter Bom,' manager van het Facilitair Bedrijf RDW. 'De zorg voor een optimale en inspirerende werkomgeving die de werkprocessen ondersteunt en ook Het Nieuwe Werken mogelijk maakt, draagt daar in belangrijke mate aan bij.'

Meer interne communicatie, een transparantere werkomgeving, maximaal benutten van de capaciteiten van de gebouwen, optimale ICT-ondersteuning, een werkomgeving realiseren die werkprocessen zo goed mogelijk ondersteunt en mensen motiveert en inspireert en tijd- en plaatsonafhankelijk werken stimuleren. Dat waren, kort samengevat, de doelstellingen die de basis vormden van de herinrichting van het RDW kantoor in Zoetermeer en het pilotproject bij het ICT Bedrijf in Groningen.

'Het zijn binnen onze organisatie twee duidelijk verschillende projecten,' aldus Peter Bom. 'De werkprocessen bij het ICT Bedrijf zijn anders van aard dan die in Zoetermeer. In Groningen gaat het om een pilotproject volgens de regels van Het Nieuwe Werken en duurzaamheid, terwijl in Zoetermeer bewust is gekozen voor het ontwikkelen van verschillende activiteitgerelateerde werkconcepten per afdeling. De centrale doelstelling is dezelfde, de vertaalslag verschilt.'

De herinrichting van RDW Zoetermeer nam alles bij elkaar vier jaar in beslag. Voor RDW Zoetermeer werd het kantoorconcept ontwikkeld door AOS Studley, en voor RDW Groningen door draaijer+partners – beiden in samenwerking met Gispen. Gispen verzorgde de realisatie, de totale herinrichting van vloer tot plafond, inclusief interieurbouw, luchtbehandeling, bekabeling en ruimtelijke verdeling en nazorg (projectmanagement). Het resultaat is indrukwekkend.

Peter Bom: 'We hebben er bewust voor gekozen om het kantoor in Zoetermeer afdeling per afdeling aan te pakken, zodat we de medewerkers er intensief bij konden betrekken, zowel in workshops als in besprekingen met de verschillende ontwerpteams. Een veranderproces binnen een organisatie is ingrijpend. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers meedenken en dus ook meebeslissen over de inrichting van hun nieuwe werkomgeving. Als je je vertrouwde werkkamer moet opgeven en opeens op een veel transparantere en open afdeling moet gaan werken, dan moet je er voor zorgen dat die nieuwe werkplek op alle fronten voldoet aan de verwachtingen, en liever nog, die overtreft.'

De nieuwe manier van werken wordt door Gispen begeleid met diverse workshops (waar onder verandermanagement) en trainingen, de resultaten worden gemeten en geëvalueerd. Als blijkt dat het pilotproject bij het ICT Bedrijf daadwerkelijk succesvol is, wordt het concept verder doorgevoerd.

Bom is er van overtuigd dat een werkomgeving waar medewerkers met plezier werken bijdraagt aan betere prestaties van de gehele organisatie. 'Een werkomgeving moet je in de gelegenheid stellen je werk optimaal te kunnen doen, en moet inspirerend en uitnodigend zijn. Wij hopen dat onze medewerkers er zelfs trots op zijn. De RDW is er van overtuigd dat een gezonde work-life balance goed is voor de medewerkers, en daarmee ook voor de organisatie. En dat vertaalt zich in de inrichting van de werkomgeving net zo goed als het bieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, groeimogelijkheden binnen de organisatie, flexibele werktijden en de mogelijkheden die Het Nieuwe Werken biedt. Zeker met het oog op de toekomst, met een krappere arbeidsmarkt, is goed werkgeverschap van vitaal belang om talent aan te trekken en te behouden.'

Klik hier voor een impressie van RDW Groningen
Klik hier voor een impressie van RDW Zoetermeer
 

15-08-2012 8:20

Met zijn nieuwe conferentiefauteuil Pulse wil Wiesner-Hager het management een impuls geven. Hoogwaardig en uiterst vatbaar voor verandering: zo presenteert de Oostenrijkse kantoormeubelproducent de nieuwkomer in het assortiment. Pulse vormt een logische aanvulling op het gelijknamige conferentietafelprogramma van Wiesner-Hager.WH over het nieuwe product: "Pulse is een conferentiefauteuil die indruk maakt met zijn originele ontwerp en veranderbaarheid: de combinatie van vormcitaten uit de jaren '60 van de vorige eeuw met moderne elementen verlenen pulse autonomie. De taillering van de schaal werkt uitnodigend en toch omhullend. De desgewenst meerkleurige stoffering plaatst accenten met verschillende uitstralingen – van degelijk en kostbaar tot jong en fris."Eenvoudige elegantie, openheid en comfort zijn de kenmerken die hun stempel op het designconcept van Pulse drukken, vormgegeven door het designer-duo Lucy.D.
De keuze uit drie verschillende onderstelvarianten biedt extra vrijheid in de vormgeving en maakt van Pulse een blikvanger in conferentieruimtes, managementkantoren, raadszalen, commissie kamers en Business-Lounges.

Naast het ontwerp scoort de conferentiefauteuil ook met het zitcomfort. De dimensies van de schaal zorgen voor vrije bewegingsruimte en de aangenaam verende rugleuning, in combinatie met het zachte zitkussen, bieden een hoog comfort, ook nog na urenlang zitten.

10-08-2012 15:07

Cieba Kantoor- en Projectmeubelen in Leiderdorp is, na een management buy out, overgenomen door Sjoerd Robbertsen en Jos Wiffrie. Het bedrijf heeft 60 jaar bestaan en zal worden voortgezet op een nieuwe locatie.

Het nieuwe adres wordt per 1 oktober: Touwbaan 32A Leiderdorp.

www.cieba.nl


 

10-08-2012 14:44

De beurs Interiors United in het Home Trade Center te Nieuwegein (9-11 september) heeft een primeur: 30 Junior Loungers - een speciaal relaxmeubel voor kinderen met een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. De inzendingen worden beoordeeld door een kinderjury en door een professionele jury en dinsdag 11 september om 16.00 uur worden de eervolle vermeldingen bekendgemaakt.

Vervolgens worden de meubelen verplaatst naar Eindhoven voor de Dutch Design Week van 20-28 oktober 2012. De reis door Nederland van de Junior Loungers eindigt op 2 november in de Beurs van Berlage, daar sluit de veiling. Alle inzendingen zijn te bekijken op www.juniorlounger.com. Vanaf 3 september start hierop ook de veiling. De gehele opbrengst gaat naar Energy4All.

Voor de ontwerpen van de Junior Loungers heeft de CBM, de brancheorganisatie voor de woonmeubelindustrie en interieurbouwbedrijven, de creatieve input gevraagd van studenten van de Nederlandse ontwerp- en meubelopleidingen, ouders/verzorgers en CBM-leden. De beste ontwerpen zijn door CBM-leden gerealiseerd.

09-08-2012 16:50

Cieba Kantoor- en Projectmeubelen in Leiderdorp is, na een management buy out, overgenomen door twee werknemers. Het bedrijf heeft 60 jaar bestaan en zal worden voortgezet op een nieuwe locatie.
 

09-08-2012 9:45

Het Zwitserse designmerk De Sede heeft deze zomer een eigen gratis app voor iPhone en iPad beschikbaar gesteld in de app-store. Dankzij deze applicatie is het voor iedereen mogelijk om de collecties en producten van De Sede te bekijken op een smartphone of tablet.

 Er kan onder meer geselecteerd worden op producten of designers en daarnaast is het mogelijk om via de app bijvoorbeeld een prijsaanvraag te doen.

De Sede, in Nederland vertegenwoordigd door HMA Interdesign in Nieuwerkerk aan den IJssel, verwerkt al jaren verfijnde details in haar producten. Om dit te kunnen behouden, is ieder product voorzien van veel informatie en foto’s die het product op die manier in de juiste sfeer laat zien. De zoomfunctie maakt het mogelijk om ieder detail van het meubilair in beeld te brengen.

Dankzij de speciale navigatiemogelijkheden is de applicatie snel en makkelijk te bedienen. Zo kan er via ‘tekst search’ worden gezocht naar een specifiek product of een designer. Daarnaast is het menu opgedeeld in allerlei soorten categorieën. Zo kan er worden gekeken naar de ‘new products’, maar ook naar verschillende productfamilies van De Sede. Dankzij deze duidelijke indeling van de applicatie weet men binnen korte tijd hoe er naar een specifiek product of productgroep kan worden gezocht.

De applicatie van De Sede is ver geoptimaliseerd en dat is te zien aan de vele mogelijkheden. Op het moment dat er een product naar wens is gevonden kan er via de applicatie direct een prijsaanvraag, catalogusaanvraag of een contactaanvraag worden gedaan. Dit alles is mogelijk door slechts één druk op knop in de applicatie, hierna verschijnt er een e-mail interface. Als deze eenmaal is ingevuld, zal de aanvraag spoedig worden opgestuurd. Naast deze mogelijkheid is er ook de ‘magazine’ omgeving. In deze omgeving kunnen verschillende magazines worden teruggelezen.

www.desede.com
www.hma-interdesign.nl

09-08-2012 9:11

Peter Veer, algemeen directeur van Gispen, is zondag 12 augustus te zien in Business-Channel Zomereditie 2012. Dit programma van RTL 7 begint om 10.30 uur.

Veer is een van de ondernemers die te gast is in een schitterende villa in Zuid-Spanje. Tijdens hun verblijf worden de ondernemers geïnterviewd over hun ondernemerschap, hun bedrijf, de professionele ontwikkelingen, maar ook over hun visie op het leven, hun gezin, vrije tijd en vakanties. In deze ontspannen sfeer ontstaan geanimeerde gesprekken tussen de gasten: wat hebben zij gemeen, wat kunnen zij van elkaar leren en ontstaan er nieuwe ideeën en samenwerkingen?

Naast de Gispen-directeur zijn te gast: André van Herk, algemeen directeur van UTS Verhuizers, Lieuwe Hoitinga, directeur van Prosoft ICT en Hans Bergmans, managing director van BPMA opleiding en coaching.

www.gispen.nl
 

09-08-2012 8:55

Marko Holding heeft Sonesto BV verkocht. Op 1 augustus 2012 hebben partijen hier overeenstemming over bereikt. Sonesto wordt overgenomen door de voormalige directeur/eigenaar Klaas Grootherder middels een zogenaamde activa/passivatransactie.

Aanleiding voor de verkoop is dat zowel Marko als Sonesto hun positie binnen de Europese onderwijsmarkt willen versterken en de directies van beide organisaties zijn er van overtuigd hiermee de juiste stap te hebben genomen. 'Marko en Sonesto zullen ook in de toekomst intensief blijven samenwerken', meldt een persbericht van Marko.

Marco is sinds 60 jaar actief op de markt van het inrichten van onderwijsinstellingen, kantoren, projecten, kerken en multifunctionele gebouwen. Sonesto is producent van vandalismebestendige lockers en kluisjes voor verschillende toepassingen. 

www.marko.nl
www.sonesto.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >