Nieuws


30-07-2012 8:00

Velto introduceert vanaf september de zogenoemde 'Zitkamer Workshops'."Kantoorinrichters moeten zich onderscheiden op hun adviesvaardigheden." Dat zegt Wilbur van der Velde, directeur van de zitexpert uit Zoeterwoude. "In een tijd waarin ‘kleine’ kantoorinrichters aan alle kanten worden ingehaald door grote jongens, moeten zij zich durven onderscheiden. Door meer service te bieden bijvoorbeeld. Maar ook door meer verstand van zaken te hebben."  

"Op de hoogte blijven is in deze tijd voor de gemiddelde MKB’er nog niet zo eenvoudig. Dealers weten niet altijd welke informatie nou echt relevant voor hen is. Veel van wat er wordt aangeboden is ook zo algemeen dat het maar voor een klein deel toe te passen is in onze branche." Daarom heeft Velto de Zitkamer Workshops ontwikkeld. Deze workshops worden volgens Velto zonder winstoogmerk georganiseerd om het niveau in de branche naar een hoger plan te tillen.

Vanaf september wordt er iedere eerste dinsdag van de maand een workshop gehouden in de Velto Zitkamer, het inspiratiecentrum van Velto. Onderwerpen lopen uiteen van ergonomie tot communicatie en van verkooptechnieken tot winkelinrichting. Sprekers zijn stuk voor stuk experts op hun vakgebied. Van der Velde: "Er zijn workshops voor verschillende niveaus: voor verkoopmedewerkers, maar ook voor de managers of de eigenaar zelf. Ze schrijven zich alleen in voor de workshop waar zij wat aan denken te hebben. Zo krijgen wij snel helder welke thema’s relevant zijn- voor zover we dat nog niet wisten. Want Velto draait zelf natuurlijk ook al 33 jaar mee in de branche."

27-07-2012 8:00

Per direct is König + Neurath met een eigen gratis app voor smartphones en tablets in Apple Store c.q. Playstore vertegenwoordigd en biedt daarmee naar eigen zeggen een handige speelse tool voor dealers, architecten, bedrijfsartsen en alle andere belangstellenden.

De K+N ERGO.APP maakt het mogelijk om snel en gratis de zitpositie op de werkplek te controleren en geeft informatie over de juiste hoogte-instelling van tafel en/of bureaustoel. Met minimale inspanning wordt de zitpositie van de proefpersoon gevisualiseerd. De hoekpunten van de dummy worden op de gefotografeerde persoon gelegd en de app meldt of de zitpositie correct is of niet. Als dat niet het geval is, kan de instelling van bureaustoel of werktafel onmiddellijk worden aangepast. "Door de eenvoudige bediening kan de K+N ERGO.APP in verkoopgesprekken of bij instructies op de werkplek snel en efficiënt worden ingezet."

Met de app heeft König + Neurath een tool ontwikkeld die gebruikers op een speelse manier bewust maakt van het belang van een ergonomisch correcte zithouding. "Want ergonomisch ingerichte werkplekken kunnen de productiviteit van de medewerkers verhogen als de ergonomische functies van de bureaustoelen en tafelsystemen op een juiste manier worden gebruikt. De K+N ERGO.APP draagt actief bij aan gezondheidsbevordering op de werkplek."

25-07-2012 8:00

Regelmatig bewegen is goed voor de gezondheid en de concentratie. Om de passieve routine van kantoorwerkers te doorbreken, ontwikkelde TNO in samenwerking met Markant en ondernemer David Klein de Oxidesk. Dit is een bureau met een geïntegreerd fietsmechanisme.

Kantoormedewerkers laten bewegen tijdens het werk. Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Zo mag de beweging niet afleiden van de taak en niet zo inspannend zijn dat ze gaan zweten. Bovendien moet het meubilair veilig zijn en passen in een kantooromgeving. Toch ontwikkelden TNO´ers ideeën over het combineren van bewegen en kantoorwerk. Zij presenteerden die via de SBIR-regeling aan het bedrijfsleven. David Klein, een creatieve ondernemer die innovatieve ideeën of technologieën omzet in verkoopbare producten, pikte de uitdaging op en werkte de voorstellen verder uit.

Klein legde contact met directeur Jan Beltman van Markant Office Furniture. Markant, Klein en TNO ontwikkelden vervolgens een beweegmeubel dat de naam Oxidesk kreeg. Beltman: "Het is een kantoormeubel waarop je een half uur gaat zitten als je bijvoorbeeld je mail afhandelt, iets wilt opzoeken op internet of een telefoongesprek wilt voeren. Ondertussen maken je benen een trappende beweging en werk je aan je gezondheid. Het is aangetoond dat langdurig stilzitten slecht is voor je organen en die schade kun je zo in ieder geval voor een deel voorkomen. Ik verwacht ook dat de extra zuurstof die door het bewegen in de bloedbaan terechtkomt het denkproces bevordert. Dat is winst voor zowel de werknemer als de werkgever. Het meubel voldoet verder aan de andere eisen: het is veilig, niet zo inspannend dat je gaat zweten en het leidt niet af van de echte taak."

Markant presenteert de Oxidesk in oktober van dit jaar op de Orgatec. Beltman rekent op succes: "Ons meubel maakt kantoorwerk ook afwisselder en dus leuker. Het is een voorbeeld van hoe een innovatie naar de markt gebracht kan worden. Onze contacten met David Klein en TNO waren goed, inclusief de stevige gesprekken die we soms hadden. Die hoorden erbij, ze hebben het product alleen maar beter gemaakt. Ja, en dan komt het spannendste moment, het moment waarop het product zich moet bewijzen op de markt. Ik heb er alle vertrouwen in, het is een innovatie die een werkelijke verbetering betekent. De prijs staat al vast. Voor 1995 euro heeft een bedrijf de Oxidesk in huis. Daarmee kunnen tientallen werknemers af en toe de passieve routine doorbreken met dynamisch werken."

20-07-2012 8:00

Amper 2 maanden na de overname van het Nederlandse Mibra heeft de Belgische groep Pami, producent van kantoormeubilair, nu ook het handelsfonds van de groep Mewaf International Sales onder de vleugels genomen. Met deze nieuwe strategische stap wil Pami zijn positie op de (inter)nationale markt verder verstevigen.

Producent van kantoormeubilair Mewaf uit Kortrijk, onderdeel van de groep Van Marcke, kondigde op 13 juni de nakende sluiting aan. Mewaf was ooit een van de grootste Belgische kantoormeubelfabrikanten en genoot een zeer goede reputatie in de markt.  Door de crisis kreeg het bedrijf echter harde klappen en de groep Van Marcke besloot zich te concentreren op de kernactiviteiten sanitair en verwarming. 

Dankzij de overname door Pami wordt nu alsnog de service aan klanten bij Mewaf gewaarborgd. “Pami is grotendeels actief op dezelfde markt als Mewaf en biedt vergelijkbare producten”, zegt Bart Driessen, Sales Director Pami. “Hierdoor zien wij het perfect mogelijk om de klanten van Mewaf verder te ondersteunen in de inrichting van hun kantoren.”

Lode Essers, Gedelegeerd Bestuurder Pami: “Bijkomend zien wij een kans om onze activiteiten in West-Vlaanderen en omstreken nog verder uit te bouwen. Hiervoor zullen wij lokaal een showroom volgens onze 'state of the art'-principes verder uitbouwen. Ook zal het commerciële team van Mewaf zijn activiteiten binnen Pami verder kunnen uitbouwen en zijn klanten trouw blijven dienen.”

De groep Van Marcke wenst zich intussen verder te concentreren op de hoofdactiviteiten als distributeur van sanitair en verwarming, en op de industriële activiteit in de sector van laboratoriummeubilair (Labonorm) en industrieel sanitair (Intersan). Mewaf was ondanks de teruglopende omzet toch nog goed voor een zakencijfer van ongeveer 12,5 miljoen euro in 2011.

De groep Pami wordt geleid door de broers Hendrik en Lode Essers. Zij namen in 1992 Pami over en vormden het intussen om tot een van de grootste spelers in de Benelux. De groep realiseert een omzet van 50 miljoen euro en biedt werk aan 330 mensen in de vestigingen in Overpelt, Luik, Brussel, Antwerpen en Eindhoven.

19-07-2012 9:20

'Pure Materials' heet de nieuwe serie, die bekende producten uit de Thonet-collectie een individuele uitstraling geeft. De materiaalkeuze geeft deze serie zichtbare sporen van gebruik, de bekende ‘used look‘. Zo vertelt elke klassieker uit de ‘Pure Materials‘-serie zijn eigen verhaal. In de toekomst zal Thonet nog andere klassiekers, maar ook actuele ontwerpen uit de collectie in deze nieuwe materialen produceren.

Bureau S 285 maakt nu ook onderdeel uit van de Pure Materials serie. De houten elementen zijn gemaakt van notenhout dat alleen is geolied. Hierdoor komen de natuurlijke structuren en houtnerven beter uit. Thonet behandelt de meubelstukken daartoe met een speciale olie die geen oplosmiddelen of giftige stoffen bevat.

Dit bureau van stalen buizen is een geslaagd voorbeeld van het streven van Bauhaus naar een formele eenheid tussen kunst en techniek. Het tafelblad en de ladeblokken van gelakt of gebeitst hout vormen een harmonieus geheel met het ontwerp van stalen buizen. Het dragende frame bestaat uit één lijn waarin de houten elementen lijken te zweven. Het eenvoudige bureau met zijn uitgebalanceerde proporties is een duidelijke exponent van een periode die bekend staat onder de naam 'nieuwe zakelijkheid'. Dit bureau is in diverse uitvoeringen leverbaar.

Het frame van S 285 bestaat uit verchroomde stalen buizen, het tafelblad en de opslagelementen zijn uitgevoerd in gebeitst eiken- en essenhout, terwijl het model in openporig essenhout is afgelakt of met tafelblad en opslagelementen afgelakt in verschillende kleuren. De schuifladen zijn voorzien van een centraal slot. Burea S 285 is ook leverbaar in een uitvoering met open legplanken.

Model 411 met bijpassende hocker is elegant, tijdloos en heeft een hoog zitcomfort. De stoel en hocker zijn nu ook verkrijgbaar is de Pure Materials serie.

Deze fauteuil heeft uitstekende eigenschappen: hij is elegant, tijdloos en heeft een hoog zitcomfort. Bovendien is hij licht zoals alleen een 'Freischwinger' kan zijn. De eerste stoelen die in de jaren '20 van de vorige eeuw van stalen buizen werden gemaakt, waren nog nauwelijks gepolsterd. In de Thonet-catalogus uit 1935 stond echter al een hele reeks volumineus gepolsterde fauteuils en banken. Deze serie is waarschijnlijk ingeluid door de S 411, een eigen ontwerp uit 1932. Tegenwoordig is de fauteuil voorzien van een hoogwaardige polster met binnenvering. Er is een bijpassende voetenbank leverbaar.

De fauteuil is leverbaar met rugleuning in twee verschillende hoogten en met voetenbankje. Het frame is van verchroomde stalen buizen, de bekleding van stof, koeienhuid, leder of van natuurlijk nappaleder met lichte en comfortabele polster. De armleggers van massief gebeitst beuken.
 

16-07-2012 8:30

Met onmiddellijke ingang is Toon Mampaey, de huidige Managing Director voor RH, benoemd tot commercieel directeur van SB Seating Benelux B.V. Dat meldt het Scandinavische bedrijf in een persbericht.

De afgelopen 11 jaar heeft Mampaey succesvol aan het roer gestaan van RH Stoelen. Hij is nu volledig verantwoordelijk voor de drie merken HÅG, RBM en RH. Hij volgt hierbij Roy Lieshout op, die heeft besloten om Scandinavian Business Seating per direct te verlaten.

"Roy Lieshout is vanaf 2005 Managing Director geweest voor HÅG en RBM in de Benelux en heeft een grote bijdrage geleverd aan de groei en het succes van het merk HÅG en later ook RBM met behulp van een succesvol, enthousiast en toegewijd HÅG /RBM salesteam", meldt het persbericht.

Marijke de Roo gaat als Sales Manager HÅG en RBM met haar salesteam de directe commerciële verantwoordelijkheid dragen voor de merken HÅG en RBM en het belangrijkste contact worden voor het behartigen van de specifieke HÅG/RBM belangen. Marijke zal direct aan Toon Mampaey gaan rapporteren.

Ketil Årdal, Senior Vice President, Commercial Operations van de Scandinavian Business Seating Group zal voorlopig de rol van Country Manager Benelux op zich nemen. "De benoeming en nieuwe structuur zal binnen Scandinavian Business Seating Benelux leiden tot een nog duidelijkere en betere merk- en klantgerichtheid waardoor de positie in de Benelux in de toekomst nog verder zal worden versterkt", besluit het persbericht.

13-07-2012 8:02
Rever Interieurprojecten uit Utrecht heeft met ingang van 1 juli alle activiteiten van projectinrichter Berveling overgenomen. Berveling is gevestigd in Nijkerk.

Berveling houdt zich bezig met het bedenken, adviseren en realiseren van 'inspirerende werkomgevingen'. "Wij helpen bedrijven plezier, sfeer, efficiency en balans toe te voegen in hun zoektocht naar (nieuwe) werkomgevingen", staat te lezen op de website van het bedrijf. "Hierdoor voelen de mensen zich goed en halen meer uit hun werk en leven."

Rever Interieurprojecten BV maakt al ruim 10 jaar onderdeel uit van de Dantuma Groep. Rever houdt zich bezig met het ontwerpen, realiseren en verzorgen het projectmanagement van turn-key inrichtingen, voor kantoren, openbare ruimtes, onderwijs- en zorginstellingen met een team van 25 medewerkers.
12-07-2012 12:08

Dux International is per 1 juli aangesteld als distributeur voor de Benelux van Chieftain Fabrics. Chieftain Fabrics is een Ierse producent van hoogwaardig vinyl.

Door eigen productie en ontwikkeling is deze fabrikant in staat om de nieuwste ontwikkelingen snel op de markt te brengen. Alle materialen zijn geproduceerd volgens IS EN ISO 9002 en BS ISO 9002. Door te voldoen aan hoge eisen op het gebied van brandvertragendheid, slijtweerstand en anti-bacteriologische specificaties zijn toepassingen voor healthcare en hospitality geen enkel probleem, benadrukt de nieuwe distributeur.

Dux International heeft de gehele Just Colour-collectie op voorraad. Deze zijn leverbaar per coupage of per rol.

Op de website http://www.dux-international.com/ is het complete kleurengamma en de technische specificaties van de Just Colour-collectie te raadplegen. De website http://www.chieftainfabrics.com/ biedt aanvullende informatie over deze leverancier.

12-07-2012 9:01

Bulo heeft opdracht gekregen om 320 werkplekken in te richten van het nieuwe onderkomen van de AD-redactie in Rotterdam. Bij het project zijn onder meer Klöber-stoelen toegepast. De witte bureaus uit de grID-collectie van Bulo en zwarte tafels en objecten spelen een hoofdrol.De redactie van het AD, één van de grootste dagbladen in Nederland, verhuisde onlangs naar Central Post, aan het Delftseplein in Rotterdam. Het gebouw uit begin jaren '50 is een belangrijk ontwerp van de broers Kraaijvanger uit de periode van de wederopbouw na Wereldoorlog II. Tot midden jaren '80 was Central Post in gebruik als sorteercentrum van miljarden poststukken van de Nederlandse PTT, een belangrijke hub vlak naast het Centraal Station. Het industriële erfgoed werd herontwikkeld en gerenoveerd tot een hoogwaardig gebouw met functiemix. Het werd ondertussen benoemd tot het meest duurzame monument van Nederland (GreenCalc label met A-score).

Central Post  is een functioneel en rationeel gebouw met een tijdloze gevel, subtiele details en veel lichtinval. Het ritme van de gevel keert terug in het interieur waar de witte bureaus uit de grID-collectie van Bulo sereen de concentratie moeten bevorderen. Zwarte objecten en zwarte tafels zorgen voor contrast en intimiteit. Het zijn plekken waar de journalisten kunnen overleggen. Of juist in alle rust aan een verhaal kunnen werken. GrID – verwijzend naar een vast stramien en ritme – vormt de  link tussen het gebouw, de krant, de inrichting en het  meubilair. Doordat de tafels individueel in hoogte verstelbaar zijn ontstaat een enorme flexibiliteit die  een creatieve werkomgeving ondersteunt.

AD, Redactie Central Post, Rotterdam
Aantal werkplekken: 320
Tafels grID-collectie + Kei/Bulo / stoelen TAB Chair + Pub&Club/Bulo/ kasten Desk/Bulo
Bureaustoelen Klöber/ cafetaria tafels en stoelen: Howe/ maatwerk: Bulo
 

11-07-2012 8:00

Duurzaamheid is belangrijk, ook in het van oudsher designgeoriënteerde Italië. Fabrikant Fantoni meldt dan ook vol trots het verwerven van het zogenoemde Green Quality-certificaat. Dit certificaat werd verworven door de Framework-collectie alsmede het akoestische systeem 4akustik.

De Framework-collectie van Fantoni is volgens de fabrikant voor 98 procent recyclebaar. Ook is het productieproces van dit meubelsysteem bijzonder groen. Dit is onder meer te danken aan het feit dat de collectie geverfd wordt met epoxy poedercoating, waardoor er geen sprake is van emissie is van schadelijke stoffen.
Het 4akustik-systeem is behalve extreem vuurvast volgens Fantoni ook bijzonder milieuvriendelijk. Hierbij wijst de fabrikant onder meer op de ‘ultra-low formaldehyde content’.

Het Green Quality-certificaat werd op 4 juli uitgereikt aan Fantoni.

11-07-2012 8:00

Sinds begin 2012 is Wilkhahn Nederland alweer 10 jaar met haar presentatieruimte gevestigd in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam. Speciaal voor deze mijlpaal werd de ruimte van Wilkhahn op 31 mei omgebouwd tot een restaurant.

10 jaar in de van Nelle Ontwerpfabriek was aanleiding om verschillende relaties uit te nodigen voor een gezellige avond met 'food, drinks and live music'. "Zeer geslaagd en een motivatie voor de volgende 10 jaar!", meldt het bedrijf.

Overigens is in de showroom van Wilkhahn momenteel een speciale opstelling met de nieuwe stoel Graph en de Logon schaartafel te zien. Dit in het kader van een internationale roadshow, die van begin april tot medio september 2012 diverse Europese Wilkhahn-showrooms aandoet.

09-07-2012 8:30

Bij meubelfabrikant Mewaf in Kortrijk (B) blijven tot het eind van het jaar slechts twaalf banen behouden. Dat meldt Het Nieuwsblad. Na gesprekken met de vakbonden is duidelijk geworden dat 87 mensen spoedig al op straat komen te staan. Eind december sluit Mewaf definitief de deuren.

Medio juni werd bekend dat Mewaf faillissement heeft aangevraagd. Als oorzaak werden genoemd de grote concurrentie en de te lage winstmarges. Het bedrijf verwees daarbij nadrukkelijk naar de huidige economische omstandigheden.

De directie van Mewaf in Kortrijk heeft afgelopen vrijdagochtend de gesprekken met de vakbonden over het sociaal plan afgerond. Hierbij werd duidelijk dat er 87 banen op de tocht staan. Dieter Masschelein van vakbond ABVV Metaal blikt in het Nieuwsblad behoorlijk tevreden terug op het onderhoud. “We kunnen concluderen dat het akkoord in grote lijnen rond is. Het is nu aan de directie om de details te bekijken.”

Naar verluidt komt er een sluitingspremie van 150  euro per jaar anciënniteit. Een arbeider ouder dan 45 jaar wordt 6 maanden doorbetaald. Wie jonger is 3 maanden. De helft van de werknemers wordt per 19 juli ontslagen. Daarna volgen er half augustus en op 5 september een tweede en derde ontslagronde. Twaalf werknemers worden weer in dienst genomen om de resterende opdrachten af te werken. Zij krijgen een contract tot eind december 2012.

08-07-2012 8:00

ROVO Ergo Balance bureaustoelen zijn gecertificeerd met OFFI Label. "Bureaustoelen met de revolutionaire Ergo Balance techniek behoren niet alleen op ergonomisch gebied tot de top", aldus OFFI. "De toekenning van het OFFI Label bevestigt de gecertificeerde productie en productkwaliteit."

De ROVO 4015 en 4030 behoren tot de ROVO XP stoelenserie die kan worden uitgevoerd met het Ergo Balance mechaniek. Het kenmerk van dit mechaniek is de drie dimensionale zitdynamiek."Ergo Balance techniek is een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert."

"Het veelvoudig wisselend aanspannen van de rompspieren is van grote invloed op de belastbaarheid van de wervelkolom. Door het snel aanspannen van de intrinsieke rugmusculatuur (meermaals per seconde) ontstaat er een goede doorbloeding van verschillende structuren in de wervelkolom. De tussenwervelschijf wordt op deze wijze optimaal belast en kan bijvoorbeeld zijn schokdemperfunctie goed uitvoeren. De wervelkolom wordt zodoende goed ondersteund in zijn zitfunctie. Het resultaat is een fit en actief lichaam en hoofd dat tot grotere prestaties kan leiden."
Voor zowel model 4015 als 4030 zijn meerdere opties beschikbaar voor een optimaal op de gebruiker afgestemde bureaustoel.

OFFI Label is het internationale keurmerk, dat uitsluitend wordt gebruikt voor kantoor gerelateerde producten. De doelstelling van OFFI Label is voor zowel consumenten als bedrijfsmatige inkopers van kantoor gerelateerde producten het herkenbare teken te zijn voor kwaliteit en milieu. "OFFI Label geeft inzicht in de fabricage, de grondstoffen en de kwaliteit van een product. Het label maakt gebruik van uitsluitend erkende keurmerken en certificeringen in combinatie met uitgebreide producttesten. Alleen op deze wijze is gegarandeerd dat het product niet alleen met respect voor mens en milieu is geproduceerd maar ook dat het voldoet aan hoge kwaliteitseisen. OFFI Label is hierin wereldwijd uniek."

06-07-2012 9:24

Kewlox is een exclusieve samenwerking aangegaan met meubelontwerper Piet Hein Eek. Samen hebben ze een lijn Kewlox-kasten ontwikkeld, waarbij Piet Hein Eek heeft gezorgd voor de plaatmaterialen die verwerkt zijn in de Kewlox kasten.

Vanaf half augustus is deze exclusieve serie kasten te bezichtigen in de showroom van Kewlox  in Amsterdam, tezamen met een aantal bijzondere objecten van de hand van Piet Hein Eek. De samenwerking met topontwerper Piet Hein Eek is voor Kewlox de start van een serie kasten, waarbij Kewlox samenwerkt met verschillende bekende designers.

Tijdens een ontmoeting tussen Piet Hein Eek en de eigenaar van Kewlox, Lodewijk van Walraven bleek al gauw dat er wederzijdse interesses bestonden op een aantal gebieden, waaronder het produceren van meubelen en concepten. Piet Hein Eek raakte bevlogen door de vele combinatie- en toepassingsmogelijkheden van Kewlox. Zo is de combinatie ´Kewlox door Piet Hein Eek´ ontstaan. De collectie bestaat voorlopig uit twaalf verschillende varianten designkasten in de vaste maatvoering van hoogte 182, breedte 80 en diepte 42 centimeter.

Er is keuze uit kasten gevuld met de plaatmaterialen die Piet Hein Eek ook gebruikt in zijn eigen ontwerpen. Kasten gevuld met panelen van volledig roodkoper, messing, gegalvaniseerd metaal, spiegelglas of een combinatie van deze materialen  met gekleurde effen panelen en panelen bedrukt met het bekende sloophoutbehang.

Vanaf half augustus worden de kasten tentoongesteld in de showroom van Kewlox aan de Amsterdamse Overtoom en in de showroom van Frozen Fountain aan de Prinsengracht. Tijdens de Dutch Design week (20 tot en met 28 oktober 2012) zijn de kasten ook te zien in de showroom in de fabriek van ontwerper Piet Hein Eek in Eindhoven. Vanaf 21 juli zal Kewlox via Facebook, in de showroom en op de website een tipje van de sluier lichten en word er alvast één kast getoond.

De kasten zijn in het najaar verkrijgbaar. Per combinatie van plaatmaterialen zal een gelimiteerd aantal kasten worden samengesteld.Kewlox kasten worden geleverd als bouw pakket, maar alle kasten uit de serie ‘Kewlox door Piet Hein Eek’ wordt gemonteerd en gemerkt geleverd.

06-07-2012 8:30

Nieuws van kantoormeubelfabrikant Sicame. Het bedrijf uit het Belgische Ninove introduceerde recentelijk twee nieuwe meubellijnen. Het betreft de collecties Struktura en Montana.

Struktura is een door Axel Enthoven ontworpen lijn, die onder meer opvalt door de ranke belijning. Struktura is een compleet programma, bestaande uit onder meer bureaus, ladenblokken, bijzetkasten en vergadertafels. De collectie werd gepresenteerd tijdens de Sicame Huisshow, die werd gehouden van 20 tot en met 22 juni. "Struktura verbaasde velen in zeer positieve zin", aldus Peter van Snick van Sicame.

Ook de collectie Montana werd gepresenteerd tijdens de Huisshow. Montana is een traditioneler ogender collectie. Van Snick: "Montana trok de aandacht door het feit dat er inderdaad nog steeds een markt is voor een traditioneel en betaalbare collectie met een waaier aan kleurmogelijkheden."

Sicame zal beide collecties tonen tijdens de vakbeurs Interieur, die van 20 tot en met 28 oktober gehouden wordt in Kortrijk.

04-07-2012 9:24

Een mooie opsteker voor stoelenfabrikant BMA uit Zwolle: het bedrijf bereikte met de Axia Smart Chair de zevende plaats op de ranglijst van de beste innovaties in het MKB over 2012. 

BMA ontwikkelde de bureaustoel samen met SallandElectronics en Windesheim in het Scoop-project. "Door gebruik te maken van slimme sensor technology, geeft de Axia Smart Chair directe feedback", meldt de Zwolse fabrikant. "Deze feedback maakt je bewust van je zithoudingen. Daardoor zullen je prestaties verbeteren en ga je fitter naar huis."

De jury beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en omzetpotentie. De winnaar werd gehuldigd door demissionair minister Maxime Verhagen (EL&I). De eerste plaats in de ranglijst wordt bezet door Ojah uit Ochten. Het bedrijf ontwikkelde een bijzondere vleesvervanger.
 

03-07-2012 15:01

Vanaf 20 juni heeft de zoektocht naar en het aanbod van nieuwe en gebruikte kasten een handig verzamelpunt: Kast.nl. Deze nieuwe website richt zich op de consumenten en zakelijke markt, zowel in aanbod als afname.

Kast.nl start met een aanbod van ongeveer 5.000 nieuwe en gebruikte kasten, van en voor het bedrijfsleven en de consument. "Door middel van de handige en gebruiksvriendelijke zoekfunctionaliteit, zoals filters voor verschillende stijlen en smaken, is het heel gemakkelijk om zowel uit het aanbod op internet als van de particuliere en zakelijke adverteerders de kast te vinden die men zoekt", meldt initiatiefnemer Joris Hoogenbosch.

“Adverteren is voor particulieren gratis, de prijs van de kast moet wel minimaal 100 euro bedragen. De zakelijke markt betaalt 6 euro per advertentie. Daarnaast heeft Kast.nl de aanbieders op internet vooraf geselecteerd en benadert het bedrijf zelf actief meubelmakers en -bedrijven. Kast.nl heeft het recht om geplaatste advertenties te verwijderen die niet aan de eisen voldoen. Zo houden we de kwaliteit van het aanbod en onze website hoog”.

Joris Hoogenbosch verwacht veel van Kast.nl. “Het is een nichemarkt die nog niet goed wordt bediend”, aldus de initiatiefnemer. “Kast.nl heeft een groot aanbod van alle grote sites, maar blijft overzichtelijk voor de bezoeker. Men verdrinkt niet in de website, wat bij andere sites vaak wel het geval is. Advertenties worden gezien door een gericht koperspubliek, zonder ruis van andere producten, wat het voor bezoekers en adverteerders interessant maakt. Daarnaast is de kwaliteit bij ons goed gewaarborgd. Aan het einde van dit jaar willen we ons aanbod hebben uitgebreid tot 15.000 kasten, nieuw en gebruikt”, aldus Hoogenbosch.

02-07-2012 15:00

De Culemborgse producent van projectmeubelen Vandersluis heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt aan de uitbreiding van zijn collectie. Naast diverse stoelen zijn er ook barkrukken en tafels aan de collectie toegevoegd en diverse bestaande programma’s uitgebreid. Zo vindt Vandersluis meer aansluiting op de huidige wensen binnen de projectinrichting.

Daan van der Winkel, directeur van Vandersluis licht toe: “In de markt is er vaak vraag naar breed inzetbare stoelen met een kunststof kuip. Een dergelijke stoel ontbrak in de collectie. Hiervoor hebben we de Alpha ontwikkeld. Door gebruik te maken van bestaande kennis, zijn we erin geslaagd een veelzijdige kuipstoel te ontwikkelen tegen een scherpe prijsstelling. Ook is de collectie uitgebreid met een modulair tafelprogramma waarvoor een bestaande tafel aan de basis staat. Tevens is er een klaptafel, vergadertafel en een zaal- en vergaderstoel toegevoegd en zijn er enkele klassiekers teruggekeerd in de collectie. Al met al staat er nu een brede collectie waar we heel trots op zijn."

De uitbreiding van de collectie is aangegrepen om de oude documentatie te vervangen voor een nieuw collectieboek. Alle producten en hun opties zijn hierin vertegenwoordigd. Het nieuwe collectieboek is beschikbaar als download op de website www.vandersluis.nl. Voor een gedrukt exemplaar en/of een bezoek aan de vernieuwde showroom, kan contact opgenomen worden met Vandersluis.

 

02-07-2012 8:21

Het Belgische BuzziSpace timmert behoorlijk aan de weg. Het bedrijf maakt  nu bekend een showroom te hebben geopend in Londen. Het is al vijfde internationale showroom van de Antwerpse onderneming.De specialist in kleurige vilten meubelen, akoestische panelen en andere projectparafernalia had al showrooms in Antwerpen, Rotterdam, Chicago en Sydney. Daar is nu dus Clerkenwell (Londen) bijgekomen. 

02-07-2012 8:00

Het Nederlandse Casala neemt deel aan de Londense beurs 100% Design. Dat meldt de beursorganisatie in een persbericht. Naast de Culemborgse fabrikant worden in het persbericht bedrijven als Okamura, Glassolutions, Ragnar en Veluz en Barrisol genoemd.

Menigeen denkt bij 100% Design wellicht aan de het evenement dat jarenlang elk jaar in juni in Rotterdam werd gehouden. Maar 100% Design is natuurlijk eerst en vooral een Londense designbeurs. En blijkens de eerste persberichten over de deelnemende bedrijven krijgt het evenement ook dit jaar weer een internationaal karakter.

Uit Nederland zal zoals gezegd onder meer Casala acte de présence geven. Helemaal vreemd is dat niet: het bedrijf uit Culemborg is namelijk al enige tijd actief op de Engelse markt; het heeft onder meer een eigen showroom in Engeland. deze is te vinden in Basingstoke, even ten zuidwesten van Londen.

100% Design wordt gehouden van 19 tot en met 22 september in Earls Court in Londen. Voorlopig hebben zo'n 150 internationale bedrijven aangegeven deel te nemen aan het evenement.

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >