Nieuws


28-06-2012 11:30

Office Depot, een internationaal leverancier van kantoorartikelen en –diensten, heeft bekend gemaakt een aanbesteding gewonnen te hebben voor de levering van zogeheten indirecte materialen, waaronder kantoorartikelen. De aanbesteding is uitgeschreven door vier grote, internationaal opererende Duitse bedrijven, die samen ’s werelds grootste inkooporganisatie vormen.

De bedrijven in de inkooporganisatie staan alle vier in de DAX-lijst, de belangrijkste performance-index van de beurs van Frankfurt. Het samengaan van de bedrijven in één organisatie heeft als voordeel dat ze de processen binnen hun afzonderlijke ondernemingen op elkaar kunnen afstemmen en zo van de ontstane synergie kunnen profiteren.

Office Depot zal kantoorartikelen gaan leveren aan alle partners van de inkooporganisatie, die in meer dan 30 landen wereldwijd te vinden zijn. Met de mega-opdracht is een bedrag van vele honderden miljoenen gemoeid. “Het is voor het eerst dat er op een dergelijke internationale schaal sprake is van zo’n hoog bedrag“, aldus Ben Grudda, International Business Development Manager bij Office Depot Europe.

De inkooporganisatie koos onder andere voor Office Depot door de goede prijs-kwaliteitverhouding en door het feit dat Office Depot van alle inschrijvers wereldwijd de beste dekking heeft. Bijkomend voordeel was dat Office Depot volgens onafhankelijke onderzoeksinstanties vooroploopt op het gebied van duurzaamheid. Het doel van de samenwerking met Office Depot was de Total Cost of Ownership omlaag te brengen. Dit wordt gerealiseerd door de kosten over de hele lijn, van de bestelling tot de levering en het gebruik van de kantoorbenodigdheden, terug te brengen. Het zeer brede productportfolio omvat standaard kantoorproducten zoals stiften, printer cartridges en kopieerpapier tot cateringartikelen. Bij de verwerking van die artikelen zet Office Depot in alle landen de juiste oplossingen en diensten in. ”Al naar gelang de wensen van de klant hebben wij verschillende e-solutions geïmplementeerd“, aldus Grudda. ”Die kunnen variëren van een eenvoudige bestelling in de webshop tot ons allesomvattende e-Procurement-proces.” Office Depot biedt zijn klanten bovendien nog de mogelijkheid hun huismerk te kopen: de klant profiteert van een lagere prijs dan bij merkartikelen, terwijl de kwaliteit dezelfde blijft.

Ten slotte slaat Office Depot speciale producten op voor de inkooporganisatie. Daarmee brengt bedrijf het aantal leveranciers drastisch terug, waarmee het de inkooporganisatie nog eens extra voordeel biedt. Met dit soort initiatieven wil Office Depot zichzelf steeds meer op de kaart zetten als solutions provider in plaats van als leverancier van kantoormateriaal.

28-06-2012 10:30

Werkomgevingspecialist Steelcase lanceert vandaag ImplicitTM, zijn nieuwste generatie opbergsystemen voor individueel gebruik. Met de nieuwe reeks opbergsystemen speelt Steelcase in op de behoefte aan meer flexibiliteit op de werkvloer en garandeert het een optimaal gebruik van de ruimte.
 
Volgens Steelcase verandert de manier van werken. Niet langer voeren individuele taken de boventoon. In plaats hiervan is er steeds meer sprake van werkzaamheden waarbij twee of meer personen samenwerken. Dit heeft gevolgen voor de inrichting van het kantoor. Persoonlijke werkplekken worden meer en meer vervangen door flexplekken, waarbij verschillende collega’s, al dan niet gelijktijdig, van een werkplek gebruik maken. Werkplekken krijgen hierdoor automatisch een meer open karakter. Dit verklaart waarom er meer behoefte is aan individuele opbergsystemen waarin persoonlijke eigendommen en werkdocumenten veilig kunnen worden bewaard.

De nieuwste lijn opbergsystemen bestaat uit een groot aantal producten en toepassingen. Elk item is met zijn eigen uitvoering en afmetingen een gegarandeerde blikvanger in de ruimte. De gemeenschappelijke deler is dat alle producten eenvoudig in het gebruik zijn en de gebruiker een hoge mate van flexibiliteit bieden. De opbergsystemen kunnen worden gebruikt als mobiele opstelling, naast of ter aanvulling van het bureau, om zo het werkoppervlak eenvoudig uit te breiden. De opbergsystemen ondersteunen een clean desk-beleid en zorgen voor een optimaal gebruik van de ruimte. De nieuwste generatie opbergsystemen sluit qua vormgeving aan bij verschillende Steelcase-bureaus, waardoor het voor organisaties eenvoudig is de bestaande inrichting van het kantoor aan te passen aan de modernste werkomgevingeisen.

Implicit komt uit de koker van het ontwerpteam van Steelcase. Het resultaat is een strak, architectonisch ontwerp. Voor de gebruiker is er een ruime keuze in esthetische mogelijkheden en in toe te passen materialen. Tezamen met een breed scala aan afwerkingopties zorgt dit ervoor dat de opbergsystemen harmonieus in iedere inrichting zijn in te passen.

De lijn Implicit biedt twee modellen: premium en standaard. Beide zijn leverbaar in de uitvoeringen melamine, staal en fineer. De gekleurde openingen van de premiummodellen zorgen ervoor dat het onderstel nog beter uit komt, wat het geheel een minimalistische en verfijnde uitstraling geeft. Implicit is voor 98 procent van zijn gewicht recyclebaar en daarmee zeer duurzaam.

Meer informatie over Implicit is te vinden op de website van Steelcase 

 

21-06-2012 8:40

Werkomgevingspecialist Steelcase brengt een nieuwe generatie bench-werkplekken op de markt, inclusief een ruim aanbod van speciale accessoires. De nieuwe benching-lijn is gebaseerd op de productlijnen Frame One Bench en Fusion Bench en zodanig ontworpen dat verschillende typen gebruikers soepel kunnen schakelen tussen diverse werkvormen.
 Steelcase Workspace Futures heeft een onderzoek uitgevoerd naar bench-werkplekken onder tien bedrijven in Europa en Noord-Amerika, waaronder Deutsche Bank, Accenture, Burnham Nationwide en JP Morgan. Uit 48 interviews met gebruikers blijkt dat het leeuwendeel van de bench-werkplekken samenwerking en teamwork effectief ondersteunt, maar dat het voor gebruikers moeilijk is om zich aan een ‘teamtafel’ te concentreren.

Ook ondervinden gebruikers een gebrek aan privacy en hebben zij het gevoel geen ‘eigen’ ruimte te hebben. Dit resultaat is verklaarbaar doordat de trend om over te gaan naar bench-werkplekken vooral is ingegeven door het idee van kostenbesparing. De werkplek per medewerker wordt iets kleiner en de wensen en eisen van de gebruikers spelen vaak een wat minder prominente rol bij het ontwerp. Het gevolg hiervan is dat veel bench-werkplekken te wensen overlaten als het gaat om zaken als privacy, akoestiek, ergonomie en comfort.

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat aan persoonlijke werkplekken voor ‘vaste’  gebruikers andere eisen worden gesteld dan aan gedeelde bench-werkplekken voor de mobiele medewerker. Maar ook een medewerker met een eigen werkplek maakt gedurende de dag veelvuldig gebruik van andere werkplekken om met anderen samen te werken. Op deze manier wordt ook deze medewerker een mobiele werknemer. Een interessante uitkomst van het onderzoek is dat een medewerker elke keer dat hij van werkplek wisselt gemiddeld 8 minuten verliest, nog afgezien van de tijd die het hem kost om naar de andere werkplek te komen.

Om al dit soort bezwaren te ondervangen, moeten benching-oplossingen kunnen worden aangepast aan verschillende typen gebruikers en tegelijkertijd zowel individueel als groepswerk kunnen ondersteunen.

De nieuwe benching-lijn van Steelcase, inclusief het uitgebreide aanbod van accessoires, is zodanig ontworpen dat het voorziet in de behoeftes van een viertal typen gebruikers waarbij het de  gebruiker in staat stelt soepel te schakelen tussen verschillende werkvormen.

De nieuwe benching-lijn ondersteunt de volgende vier gebruikersprofielen:
• Residents die taken uitvoeren met een individuele focus. Het gaat vaak om standaard, procesgedreven werkzaamheden, zoals customer service- of call center-medewerkers.
• Functionele groepen die werkzaamheden uitvoeren waarbij een sterke concentratie nodig is. Zij werken voornamelijk op hun eigen werkplek, maar werken ook veelvuldig samen met collega’s. Een ontwerpteam is hiervan een voorbeeld.
• Werknomaden die in hoge mate mobiel zijn. Zij hebben een plek nodig om te ‘landen’, schrijfwerk te doen en met collega’s te overleggen, zoals consultants, accountmanagers en salesmanagers.
• Projectteams die veelvuldig samenwerken, mobiel zijn en die voortdurend switchen tussen individueel en groepswerk, zoals productontwikkeling- en strategieteams.

Aanvullend aan de benching-oplossing biedt Steelcase een groot aantal producten voor een plezierige en productieve inrichting van de werkplek:
• Mobile Caddy – een opbergoplossing voor tassen en andere persoonlijke spullen.
• Launch Pad – verkrijgbaar met en zonder aansluitmogelijkheden op de stroomvoorziening biedt het de gebruiker een gemakkelijke opbergmogelijkheid.
• Launch Pad Divider Screen – hiermee kan de launch pad eenvoudig worden opgedeeld, waardoor meerdere gebruikers hun eigen opbergruimte krijgen en tevens een afscheiding in werkplekken wordt gecreëerd.
• Functional Screen – combineert een opbergmogelijkheid voor documenten en boeken met een effectieve afscheiding van de werkplek.
• Personal Pocket – opbergsysteem voor kranten, mappen en andere informatiedragers, eenvoudig te koppelen en uit te breiden.
• Divisio side screen – dit eenvoudig te plaatsen afscheidingspaneel brengt structuur aan in de werkplek en biedt de gebruiker privacy. Doordat de hoogte verstelbaar is, kan gemakkelijk tussen individueel en groepswerk worden geschakeld.
• 1+1 LED Personal task light - Dankzij de combinatie van hoogwaardige functionaliteit en het ingetogen design biedt deze LED-lamp een keur aan rustgevende en intuïtieve mogelijkheden om het visuele aspect van een ruimte tot zijn recht te laten komen in combinatie met een optimale gebruikersondersteuning.

De optimale bench-werkplek is eenvoudig af te stemmen op meerdere typen gebruikers. Doordat de werkplek beter aansluit bij de behoeftes van de gebruiker, verbetert diens fysieke en emotionele welbevinden. Dit komt het werkplezier en de productiviteit ten goede.

21-06-2012 8:37

Rohde & Grahl biedt bij haar bureaustoelen een gratis dienst, het preventieprogramma EasyFWD (Professional), ontwikkeld door 4U Solutions BV.

EasyFWD geeft de individuele computergebruiker inzicht over of men risico loopt of niet en geeft een terugkoppeling in de vorm van mogelijke verbeteringen binnen de werksituatie. EasyFWD kan tevens aan EasyAnalyse gekoppeld worden, waarmee Preventie Zorg gelijk op een organisatiebreed niveau gezet wordt. Je kunt hiermee in één oogopslag zien waar medewerkers risico lopen en eenvoudig informatie verkrijgen. Dit kan door middel van het aanmaken, versturen, rapporteren en evalueren van vragenlijsten of publicaties. Door EasyAnalyse krijg je een unieke vooruitziende blik waar de risico’s zich afspelen in de organisatie en eventuele maatregelen kunnen hierop worden afgestemd.
 

20-06-2012 8:00

Het gaat goed met desko kantoormeubelen. Het bedrijf opent op 1 juli een nieuwe showroom in Breda. Desko ambieert landelijke dekking en komt met dit feit weer een stap dichterbij haar doel.

“Wij zijn een onderneming die, ondanks de economische tegenwind, blijft investeren in uitbreiding van zowel online als fysieke aanwezigheid. Zo hebben wij in mei een showroom in Almere geopend en een nieuwe webshop gelanceerd om de klant overal zo goed mogelijk te bedienen” aldus directeur Michael Kuiper.

De showroom, gelegen aan de Ettensebaan, is op steenworpafstand van de woonboulevard. Er is gekozen voor een modern pand met twee etages en een oppervlakte van 250 vierkante meter. “Bijzonder aan het pand is dat door de bouw en materiaalkeuze, het lijkt alsof of de showroom zweeft”, vertelt filiaalmanager Twan Heemskerk.

Het Desko-concept is volgens het bedrijf uniek in Breda. Men kan hier terecht voor  kantoormeubilair, schoolmeubilair, zorgmeubilair, projectinrichting en daarnaast biedt Desko ook oplossingen voor een lounge en Het Nieuwe Werken. Klanten kunnen kiezen uit gebruikt, tweede keuze én nieuwe meubels van gerenommeerde designmerken of het Desko-huismerk.

Geïnteresseerden zijn vanaf 1 juli welkom bij Desko Breda voor een kop koffie en om hun wensen te bespreken of zich te oriënteren. 31 augustus vindt de officiële opening plaats middels het netwerkevenement ‘Goed Begin van de Dag’. Het concept is eerder gehouden in Amsterdam en bleek een succes. Michael Kuiper vertelt: "‘Goed begin van de dag’ is een evenement waarin wij een actuele kennissessie bieden waar de meeste ondernemers of professionals baat bij hebben. Tevens is het een ideale manier om zakelijk Breda en omstreken, met elkaar te verbinden en de komst van het nieuwe filiaal te vieren. Iedereen is welkom en het is gratis! Aanmelden kan via de LinkedIN groep ’Goed Begin van de Dag’."

Desko verkoopt veelal online, maar hecht veel waarde aan het hebben van showrooms. “Klanten weten soms niet wat ze kunnen verwachten van gebruikt meubilair. Bij ons zien, vergelijken en ervaren ze de kwaliteit en (nieuw)staat waarin wij gebruikt meubilair verkopen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Daarnaast vinden wij het prettig om de mogelijkheden face-to-face te kunnen bespreken” vertelt Michael Kuiper.

Desko heeft straks zeven showrooms in Amsterdam, Alkmaar, Eindhoven, Purmerend, Vianen, Almere en Breda. Het hoofdkantoor van Desko is gevestigd in Amsterdam, wat tevens de grootste showroom is van ruim 1500 vierkante meter. Desko hoopt dit jaar nog een geschikte ruimte te vinden in Rotterdam.

14-06-2012 10:14

De Amersfoortse kantoorinrichter Rohde & Grahl is geselecteerd voor een prestigieuze opdracht. Het betreft de inrichting van de twee markante torens in het centrum van Den Haag. In deze 140 meter hoge torens worden de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gehuisvest.

Hans Kollhoff Architekten tekende voor het ontwerp van het gloednieuwe pand en  Rohde & Grahl gaat hier de komende maanden al het maatwerkmeubilair leveren. De opdracht omvat de meest sfeerbepalende onderdelen van de inrichting van het pand. Het meest in het oog springende meubel is een meanderende bank die over tientallen meters de gevel van het bedrijfsrestaurant volgt. Daarnaast levert Rohde & Grahl ruim vijftig loungewerkplekken, waar de medewerkers van de ministeries comfortabel hun werk kunnen doen. Ook wandpanelen, garderobeschermen, balies en representatieve kasten maken deel uit van de opdracht.

Rohde & Grahls laat weten "bijzonder trots te zijn om dit mooie inrichtingsproject te mogen realiseren" en ziet het als "een kroon op het werk dat de laatste jaren al bij de landelijke overheid is verricht."

14-06-2012 8:50

Vanerum is een toonaangevende leverancier van onder meer kantoor- en onderwijsmeubilair. De Belgische onderneming ontving tijdens het vakevenement NeoCon in Chicago twee prestigieuze prijzen.De jaarlijkse Best of NeoCon Awards, die worden toegekend tijdens de NeoCon World's Trade Fair in de Merchandise Mart in Chicago, erkennen de meest innovatieve nieuwe ontwerpen voor projectinrichting. De huidige editie van deze jaarlijkse wedstrijd telde meer dan vierhonderd inzendingen in de verschillende productcategorieën en erkende de volgens de jury beste nieuwe producten getoond op NeoCon 2012.

Vanerum presenteerde van 11 tot en met 13 juni op NeoCon 2012 acht nieuwe producten in het i3-gamma, onder het motto 'i3 In Action'. De nieuwe producten zijn ontworpen op basis van de behoeften van kleuter- en basis-, secundair en Hoger Onderwijs en volwassenenonderwijs. De naam 'i3' staat voor geïntegreerde leer- en vergaderoplossingen die de communicatie tussen de deelnemers en de interactie met verschillende technologieën bevorderen en inspireren door onder andere hun gebruiksgemak, comfort, design en kleuren.De i3-producten zijn volgens Vanerum frisse, duurzame en innovatieve ontwerpen met een sterke nadruk op ergonomie en compatibiliteit met huidige en toekomstige audiovisuele en interactieve technologieën. De NeoCon-jury herkende deze functies in het Venaerum i3 Board en de Vanerum Lighthouse producten en bekroonde ze respectievelijk met de Gold Award en Innovation Award in de categorie Onderwijsoplossingen. Vanerum werd eerder ook al met goud bekroond voor de voorloper van het Opti+ meubilair.

Vanerum over de i3 Board: "Dit is een one-stop interactieve whiteboard oplossing voor de digitale leeromgeving, gebaseerd op een gepatenteerde in hoogte verstelbare, draaibare en scharnierende muurbevestiging die interactiviteit en gedifferentieerd of samenwerkend leren in elke klas binnen handbereik brengt."
En over Lighthouse zegt de Belgische onderneming: "Dit is een mobiele interactieve vloerprojectie-eenheid die elk lokaal in een vingerknip omtovert tot een interactieve leeromgeving. Het product innoveert door het eenvoudig aanbieden van flexibele interactieve technologieën in gebieden zonder vaste infrastructuur. Lighthouse is een plug-and-play product dat geen installatie vereist. Het is een gebruiksvriendelijk concept en dus geschikt voor kinderen vanaf zeer jonge leeftijd."

"We zijn erg blij met het succes van onze productinnovatie, dat blijkt uit deze awards", zegt Gert Van Erum, CEO van de Vanerum Group. "Op basis van de trends die we waarnemen in de markt, willen we producten en oplossingen blijven ontwikkelen die in onze i3-visie passen. Met i3 willen we leerlingen en docenten gemakkelijk toegang geven tot moderne en ergonomische leermiddelen en -methodes. "

"Als thema voor NeoCon 2012 hebben we gekozen voor 'i3 in Action'", aldus Jim Stelter, CEO bij Vanerum Stelter. "We willen de synergie benadrukken tussen de verschillende producten in ons gamma. Alle producten ontwikkeld onder onze i3-filosofie zijn ontworpen om elkaar aan te vullen, net als de vier functionele zones (docent, student, gedeelde media en informele zone) die wij in elke leeromgeving definiëren. Het werk dat we deden met het New World of Learning onderzoek mondde dit jaar uit in acht nieuwe producten onder de i3-vlag, waarvan er twee door de NeoCon-juryleden werden bekroond voor hun innovatieve karakter. We zijn erg blij met deze erkenning. Het geeft aan dat ons internationale team op de goede weg is en motiveert ons om in dezelfde richting te blijven doorwerken. "

Geïnteresseerd in het Vanerumaanbod op de beurs NeoCon? Zie www.vanerum.be/neocon2012

De Vanerum Groep heeft vierhonderd medewerkers, fabrieken en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken en partners in heel Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Meer informatie: http://www.vanerumgroup.com/

14-06-2012 8:41

Park 20|20 in Hoofddorp is een full service en op cradle-to-cradle geïnspireerde werkomgeving. Duurzaamheid wordt gerealiseerd door het toepassen van de C2C-filosofie van de Amerikaanse architect William McDonough en de Duitse chemicus Michael Braungart. Als leverancier van cradle-to-cradle producten en inrichtingsconcepten richt Ahrend het C2C-paviljoen annex kantoor in.Onderdeel van Park 20|20 is een experience center dat dienst zal doen als kantoorruimte voor de Park 20|20-organisatie en ingericht is door Ahrend. Dit paviljoen gaat tevens fungeren als informatiecentrum op het gebied van cradle-to-cradle, duurzaamheid en Het Nieuwe Werken.

Owen Zachariasse, duurzaamheidsmanager van Delta Development Group: "Onze onderneming heeft besloten haar kantoor te verhuizen naar Park 20|20. Voor ons is het belangrijk om te doen wat we zeggen. Dat betekent: een productieve cradle-to-cradle werkomgeving bieden van hoge kwaliteit. Toen we keken welk kantoormeubilair wij zouden kunnen gebruiken, was Ahrend de voor de hand liggende keuze. Net als wij is ook Ahrend bezig met het creëren van cradle-to-cradle omgevingen, waarbij gezonde materialen worden toegepast. Hun manier van denken en werken komt overeen met het gedachtegoed van Park 20|20."

Eugène Sterken, Chief Commercial Officer van Ahrend licht toe: “Fantastisch dat juist deze organisatie heeft gekozen voor Ahrend als partner; wij zijn daar heel trots op. Dit bewijst eens te meer dat Ahrend vooroploopt als het gaat om het toepassen van het cradle-to-cradle gedachtegoed in de bedrijfsvoering."

"Bij het inrichten van het paviljoen kijkt Ahrend niet alleen naar cradle-to-cradle producten, zoals de toepasselijk genaamde Ahrend 2020-bureaustoel, maar ook naar materialisering, zoals climatex-stof, C2C-lak en productieprocessen. De samenwerkingsvorm (lease) garandeert een restwaarde en een tweede leven voor het meubilair.”

Park 20|20 is een gebied in Hoofddorp dat is ontworpen door architect William McDonough, één van de grondleggers van het cradle-to-cradle gedachtegoed. In het park wordt een optimaal duurzaamheidsniveau gerealiseerd, in combinatie met een mensgerichte ontwerpbenadering, met als doel een gezonde, meest inspirerende en meest productieve werkomgeving te creëren.

Park 20|20 bestaat uit op maat gemaakte gebouwen rond een autovrije groenzone met water en wandelpromenades. Parkeerplaatsen voor fietsen en auto’s bevinden zich onder de kantoren. De kantoren hebben een totale oppervlakte van 89.000 vierkante meter.
De bouwmaterialen van Park 20|20 kunnen volgens McDonough eindeloos worden hergebruikt. Een centraal, geïntegreerd energiesysteem, dat gebruik maakt van duurzame energiebronnen en energie-optimale ontwerpen van de gebouwen, zorgen voor aanzienlijk lagere CO2-emissies. Verder zijn er doordachte systemen voor water-, afval- en transportmanagement.

Overigens is ook aanbieder Armstrong nauw betrokken bij het project. Armstrong Plafonds heeft duurzaamheid naar eigen zeggen stevig verankerd in bedrijfsvisie en -beleid. "Een nieuw hoogtepunt in het milieu­verantwoord ondernemen van Armstrong is de prominente aanwezigheid in het Experience Center van Park 20|20 in Hoofddorp", aldus de woordvoerder van het bedrijf.  

Armstrong ondersteunt de ambities van Park 20|20 van harte en ondertekende in maart een overeenkomst om een duurzame bijdrage te leveren aan het Technisch Paviljoen van Park20|20. "Armstrong begon al 150 jaar geleden een recyclingprogramma om uit kurkafval linoleum te maken. Tegenwoordig bestaan de plafonds tot 82% uit gerecycled materiaal en zijn zij 100% recyclebaar. Alle Armstrong fabrieken hebben een ISO 14001-gecertificeerd milieumanagementsysteem. Bij de energiezuinige productie worden grondstoffen en proceswater hergebruikt en de CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperkt. De verpakkingen zijn – in samenspraak met de afnemers – tot het minimum teruggebracht."

Het sponsorschap van het Technisch Paviljoen van Park 20|20 biedt Armstrong de kans om haar bedrijfsfilosofie op praktische, maar ook op didactische wijze uit te dragen. Armstrong leverde de nieuwe generatie Perla OP en de hygiënische Bioguard systeemplafonds voor het Experience Center met vergaderruimtes die gereserveerd kunnen worden door de verschillende gebruikers van Park 20/20. Daarnaast is in het paviljoen een speciale Armstrong-presentatie ingericht. Als het Paviljoen gereed is zal er een Armstrong presentatie te zien zijn en een bedrijfsfilm met nuttige informatie over duurzame toepassingen van de hoogwaardige plafondsystemen van Armstrong.

Armstrong ziet het sponsorschap van het Technisch Paviljoen van Park 20|20 ook als een kans om het eigen duurzaam ondernemerschap naar een nog hoger niveau te brengen. Als sponsor maakt Armstrong deel uit van een Cradle to Cradle netwerk van bedrijven met ambities op het gebied van duurzaamheid. Deze gezamenlijke betrokkenheid biedt Armstrong de mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen en mogelijk nieuwe concepten te ontwikkelen.

07-06-2012 8:00

Op dinsdag 5 juni heeft Jan des Bouvrie de Velto Zitkamer geopend. "Dit inspiratiecentrum is een uniek nieuw concept waar werken, netwerken en persoonlijke groei bij elkaar komen", aldus een woordvoerder van Velto.

Velto wil op deze manier mensen de kans geven verschillende stoelen te ervaren zoals die in de praktijk ook gebruikt worden. Interieurontwerper Jan des Bouvrie: "Zie je wel, dat wit mooi is!"
Inspiratie opdoen, advies krijgen, persoonlijk groeien en flexwerken: het idee is dat de Velto Zitkamer ruimte biedt aan al deze zaken. Volgens des Bouvrie is sfeer dan heel belangrijk: "Ik vind dat het net zo fijn moet zijn om naar kantoor te rijden als om naar huis te rijden. Thuis hebben we veel aandacht voor sfeer en functie, maar op de werkvloer is daar nog wel eens te weinig over nagedacht. Ik verkoop zelf sfeer, geen product. En dat geldt voor Velto ook."

Dat zo’n nieuw concept juist in recessietijd wordt gelanceerd, vindt Des Bouvrie alleen maar slim: "Juist nu is de tijd om te verbouwen, met nieuwe ideeën te komen, je klanten naar je toe te trekken. We zijn in een tijd waarin verkoop advies wordt, waarin het gaat om de relatie met je klant. De Velto Zitkamer past helemaal in dat concept."

Wilbur van der Velde is directeur van Velto. Volgens hem zijn standaard showrooms niet meer van nu. Van der Velde: "In een showroom staan normaal gesproken een heleboel stoelen, die een heleboel ruimte innemen. Zo krijg je wel een goed beeld van hoe een stoel eruit ziet, maar niet van hoe lekker hij zit, hoe ergonomisch hij is ontworpen, hoe hij eruit ziet achter een bureau of met een heleboel stoelen bij elkaar. Geïnspireerd door de experience-stores die nu steeds populairder worden, willen wij hier mensen onze stoelen laten ervaren."

De ervaring van Jan des Bouvrie met de collectie van Velto is ook positief: "Ik wilde altijd alleen maar stoelen van een bepaald merk, al het andere was het steeds nét niet. Tot ik hier aan de slag ging en met deze collectie te maken kreeg. Deze stoelen zijn origineel en toch beter te betalen. Ik heb dus niet alleen een mooi project kunnen doen, maar ook een mooi product ontdekt."

06-06-2012 8:02

Desko kantoormeubelen heeft een nieuwe showroom in Almere geopend. Ondanks de lancering van een online webshop, wil Desko dichterbij de klant staan en hen de mogelijkheid geven om daadwerkelijk de producten te kunnen zien en voelen in een showroom. “Desko is onderneming die, ondanks de economische tegenwind, blijft investeren in uitbreiding van zowel online als fysieke aanwezigheid” aldus directeur Michael Kuiper.

De showroom in Almere wordt geleid door Bertram de Langen. Hij adviseert klanten op het gebied van kantoormeubilair, schoolmeubilair, zorgmeubilair en projectinrichting. Het assortiment bestaat uit gebruikte, tweede keuze én nieuwe meubels van bekende designmerken en het Desko eigen merk. 

De Langen is enthousiast over de nieuwe locatie: “Kantoormeubilair kent zoveel meer mogelijkheden dan men aanvankelijk denkt. Desko heeft een heel uitgebreid assortiment, slechts een fractie hiervan staat in de showroom. Wij kunnen bijna in iedere stijl, sfeer, kleur en afmeting kantoormeubels leveren. Het geeft erg veel voldoening om een klant behoefte te vertalen in een concreet ontwerp en het gewenste eindresultaat.”

Desko Almere is inmiddels geopend, ondanks dat de showroom nog niet helemaal aangekleed is. Klanten zijn welkom voor een kop koffie en advies. “Na de zomer hebben wij een officiële opening en vieren dit door middel van ‘Goed begin van de dag’ te organiseren met een gratis Social Media kennissessie, netwerkborrel, hapje en drankje. Een leuke manier om zakelijk Almere te betrekken bij de komst van Desko, iedereen is welkom!” aldus Bertram de Langen.

Desko heeft momenteel zes showrooms; in Amsterdam, Alkmaar, Eindhoven, Purmerend, Vianen en Almere. Het hoofdkantoor van Desko is gevestigd in Amsterdam, waar tevens de grootste showroom is van ruim 1500 vierkante meter. Begin juli wordt de zevende showroom in Breda geopend en later dit jaar zal ook  Rotterdam een showroom rijker zijn. Desko wil blijven uitbreiden en hoopt in 2013 nieuwe en geschikte locaties te vinden.

Desko verkoopt veelal online maar hecht veel waarde aan haar showrooms. “Klanten weten soms niet hoe gebruikt meubilair eruit ziet. Bij ons zien, vergelijken en ervaren ze de kwaliteit en (nieuw)staat waarin wij gebruikt meubilair verkopen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Daarnaast vinden wij het prettig om onder het genot van een goede kop koffie, de mogelijkheden te bespreken en een plan te kunnen maken voor onze klanten”,  vertelt Michael Kuiper. 

06-06-2012 8:01

Voor eenieder die tijd en zin (en geld) heeft: de kantoorbeurs NeoCon in Chicago staat weer in de startblokken. Het evenement vind plaats van 11 tot en met 13 juni in Merchandise Mart in de Noord-Amerikaanse stad.

De NeoCon wordt dit jaar voor de 144ste keer gehouden. Naar verwachting wordt het evenement dit jaar bezocht door zo'n 40.000 bezoekers. Het aantal deelnemende partijen bedraagt om en nabij de 700. Deze deelnemers zijn actief op het gebied van onder meer kantoormeubilair, kantoorontwerp, duurzaamheid, facilitair management, verlichting, en gebouwontwikkeling. 


 

04-06-2012 9:24

Bianca Krijgsman - van Gulik is de nieuwe directeur van Steelcase Solutions Nederland, aanbieder van totaaloplossingen op het gebied van werkomgevingen. Ze gaat zich inzetten om met Steelcase Solutions, dat een premium brand is van Steelcase Inc., een stevige marktpositie in Nederland te veroveren.

Krijgsman - van Gulik heeft meer dan 12 jaar saleservaring in de inrichtingsbranche en is reeds 7 jaar werkzaam binnen de Steelcase-organisatie. Ze gaat haar kennis en ervaring  aanwenden om Steelcase Solutions op de kaart te zetten als aanbieder  van effectieve en efficiënte totaaloplossingen op het gebied van werkomgevingen.

Steelcase Solutions is een nieuwe formule op de Nederlandse markt die aanbieders in producten en services rondom kantoorinrichting met elkaar verbindt in antwoord op de behoefte van de opdrachtgever. "Door samen te werken met andere product- en dienstenleveranciers kan Steelcase Solutions opdrachtgevers een totaaloplossing bieden, waarbij het beste van meerdere werelden wordt samengebracht en de opdrachtgever toch het gemak heeft van één aanspreekpunt. Op deze manier biedt Steelcase Solutions inspirerende oplossingen op maat op het gebied van ontwerp en inrichting, planning en projectmanagement, montage en installatie, onderhoud en beheer. Steelcase Solutions baseert zich hierbij onder meer op de jarenlange ervaring, kennis en inzichten van Steelcase ten aanzien van werkomgevingen."

Krijgsman - van Gulik over de uitdaging die voor haar ligt: "De branche van kantoorinrichting en werkplekomgevingen is dynamisch en wordt gekenmerkt door vrijwel dagelijks nieuwe trends en ontwikkelingen. Om adequaat in te spelen op de behoefte van onze opdrachtgevers aan totaaloplossingen op maat, zijn kwaliteit, een hoge mate van flexibiliteit en een korte-time-to-market vereist. Door intensief met andere hoogwaardige producten- en dienstenleveranciers samen te werken, zijn we hier optimaal toe in staat."

02-06-2012 8:30

De groep Pami uit Overpelt (België) heeft de activa en het handelsfonds van het vorige week failliet gegane Mibra en Staalinterieur overgenomen. Voor Pami betekent dit een duidelijke versteviging van haar positie in de Nederlandse markt.

Nu Pami de overname van Mibra rond heeft, starten de activiteiten volgende week weer op. Dat betekent volgens Pami meteen ook dat de klanten van Mibra weer bediend kunnen worden na een minimale onderbreking.

"Mibra heeft een  uitstekende naam op de Nederlandse markt. Desondanks was de omzet de voorbije jaren sterk gedaald", meldt Pami. "Dat maakte de stand-alone overlevingskansen onbestaande. De integratie van Mibra in de Pami-groep laat aanzienlijke schaalvoordelen en kostenbesparingen toe, waardoor Mibra opnieuw rendabel zal worden."

De broers Hendrik en Lode Essers, sinds 20 jaar gedelegeerd bestuurders van de Groep Pami, zijn uiterst tevreden met deze snelle beslissing tot doorstart van de curator en de rechtbank. “Het merk en de producten Mibra zullen zeker op de markt blijven, gezien hun degelijke reputatie. De kennis en het vakmanschap die in het bedrijf aanwezig zijn, kunnen blijvend en beter gevaloriseerd worden in het grotere geheel van de Groep Pami. Op deze manier kan er voor de klanten en een belangrijk deel van het personeel van Mibra een nieuwe toekomst gegarandeerd worden.”

In de loop van de volgende dagen zal met de erkende personeelsorganisaties bij Mibra besproken worden welke gevolgen voor het personeel aan deze overname verbonden zijn. Momenteel werken bij MIbra 65 mensen. "Deze overname van Mibra kadert perfect in de strategie van het snelgroeiende Pami, dat op deze manier een belangrijke stap zet op de Nederlandse markt", besluit de Pami-woordvoerder.

01-06-2012 10:00

Zeer tragisch nieuws van Kembo en Brink: "Vanwege het geheel onverwacht overlijden van onze Algemeen Directeur Alex van de Klift op 23 mei willen wij u hierbij informeren dat met ingang van heden Cees Bruin de nieuwe bestuurder is van Beleef Kembo B.V. en Brink Projectinrichter B.V."

Als groot aandeelhouder van Beleef Beheer B.V., de moeder van beide bedrijven, is Bruin goed bekend met alle medewerkers en de bedrijfsvoering die Alex voerde. "Het is dan ook een logische stap dat hij deze taak voor onbepaalde tijd zal gaan uitvoeren."

Cees Bruin is geen onbekende in de meubelbranche. Hij is medeoprichter van BMA Ergonomics B.V. uit Zwolle, waar hij 20 jaar directeur is geweest. "Zijn ervaring in leiding geven en op het gebied vanproductontwikkeling van bedrijfsmeubelen en internationale marketing- en salesstrategie is dan ook groot."

"Ten aanzien van de bedrijfsvoering van beide bedrijven zal niets veranderen en wij zullen de plannen die Alex voor beide bedrijven had in zijn nagedachtenis verder optimaliseren en uitwerken."

01-06-2012 8:00

Gisteren meldden we het al: het failliete Mibra wordt overgenomen door het Belgische Pami. Via Soyouknowbetter is er nu meer bekend. Lees de brief van Pami-topman Lode Essers aan de Pami-medewerkers:

Beste medewerkers,
 
Bij deze willen wij jullie melden dat Pami de activa van Mibra heeft overgenomen.
Mibra is een kantoormeubelfabrikant in Luyksgestel (Nederland), die vorige week in faling ging. Door snelle interventie hebben wij vandaag een akkoord tot overname van de activa kunnen bereiken.
 
We willen nu zo snel mogelijk de activiteiten van Mibra heropstarten om de continuïteit naar hun klanten te garanderen. Mibra is een Nederlandse speler met een goede naam en reputatie. Door de crisis in de sector waren ze te klein geworden om zelfstandig te kunnen overleven, maar mits een goede integratie in onze groep moeten we Mibra een mooie toekomst kunnen bieden.
 
We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier de groep PAMI weer een stukje steviger kunnen maken.


Over het Mibra-faillissement wordt ondertussen steeds meer duidelijk. Hoewel de curator - ondanks verzoeken van onze kant - geen nader commentaar geeft, is duidelijk geworden dat het faillissement de volgende bedrijven treft: Mibra Beheer, Mibra Kantoormeubelen, Staalinterieur, Lucas Kantoormeubelen, Renco Vastgoed en Renco Holding. Voor zover nu bekend maken de laatstgenoemde bedrijven geen onderdeel uit van de transactie met het Belgische Pami.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >