Nieuws


29-05-2012 10:00

Het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade in Dordrecht is op 1, 2 en 3 juni het decor voor het stoomevenement Dordt in Stoom.Tijdens dit meest omvangrijke stoomevenement in Europa laat Thonet zien hoe het buigen van hout met behulp van stoom verloopt.

Ook zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid.

Thonet is, samen met de Inrichterij uit Dordrecht, deelnemer aan het evenement en zal gedurende deze dagen demonstraties geven van het buigen van hout. Model 214 wordt nog steeds op traditionele wijze gebogen door het hout met stoom buigbaar te maken.

De organisatie verwacht 250.000 bezoekers. De toegang is gratis.

25-05-2012 14:42

Morgen, zaterdag 26 mei, organiseert Canoof samen met Artifort een expositie, een feestje en en een cash & carry in één. Dit om te vieren dat Canoof voortaan official dealer van Artifort is. Daarbij verzorgt Artifort tevens een bijzondere overzichtstentoonstelling van de bekendste Artifort classics. Plaats: Canoof showroom Breda. Tijd: 12.00-18.00 uur.

23-05-2012 10:00

We meldden het al eerder met een slag om de arm, maar nu is het definitief: Mibra Kantoormeubelen is failliet. Gisteren sprak de rechtbank in Den Bosch het faillissement uit. Als curator is aangesteld mr. R. van der Pas van Deterink Advocaten en Notarissen.

Uit verschillende bronnen vernemen we dat een doorstart momenteel serieus wordt overwogen. Meerdere partijen zouden belangstelling hebben voor het zo snel mogelijk voortzetten van de fabrikant uit Eindhoven. Wat de eventuele doorstart zou betekenen voor het personeel is vooralsnog onduidelijk.


 

23-05-2012 9:24

Kantoorinrichter Kembo introduceert een nieuw product, ontworpen door de bekende Italiaanse architect Michele De Lucchi: de Studiolo. Het betreft volgens Kembo een werkplek die 'een eerbetoon is aan de moderne nomadische kenniswerker'.

“De studiolo maakt het mogelijk de werkplek individueel in te richten met inbreng van persoonlijke bezittingen zonder daardoor het corporate design van de organisatie te ondermijnen. Studiolo is een veelzijdig inzetbaar meubel dat de kenniswerker ondanks zijn afwezigheid visueel aanwezig laat zijn,” aldus de kantoorinrichter uit Veenendaal.

Kunstenares Dorine de Vos heeft de eerste Studiolo ingericht. Het resultaat is te zien op onderstaande foto.

http://www.kembo.nl/

21-05-2012 15:01

Er bereiken de redactie van Inside Information geruchten dat Mibra Kantoormeubelen op omvallen staat. Morgen zou het faillissement worden uitgesproken. Er zouden voorts verschillende partijen geïnteresseerd zijn in een doorstart van het bedrijf in Eindhoven.

Nadere berichten volgen zo spoedig mogelijk.

21-05-2012 14:53

Het gaat nog steeds niet goed met de markt voor projectinrichting. Dat blijkt eens te meer uit het faillissement van kantoorinrichter Nicolai uit Apeldoorn. Vorige week werd het faillissement uitgesproken. Het is vooralsnog niet bekend of een doorstart mogelijk is. Nadere berichten volgen.

19-05-2012 8:30

De Duitse fabrikant Wilkhahn introduceerde recentelijk een eigen stoffencollectie. “Onze uitgebreide collectie kenmerkt zich door duurzaamheid en slijtvastheid”, meldt de woordvoerder van het bedrijf.

De stoffencollectie is onder meer geïnspireerd op het werk van kunstenaar Paul Klee, die aan het begin van de 20e eeuw een kleurrijk oeuvre opbouwde. “Onze nieuwe stoffencollectie bewijst dat de kracht van kleur niet alleen op het schildersdoek werkt”, aldus Wilkhahn.

De collectie omvat in totaal negen verschillende stoffen, die elk leverbaar zijn in 172 kleuren. “Welke sfeer of kwaliteit ook vereist is, met onze nieuwe stoffencollectie kunnen wij een antwoord bieden”, aldus de Duitse fabrikant.

16-05-2012 9:20

'Het tijdperk van het oude werken is voorbij. We leven in het tijdperk van het nieuwe werken. Optimale flexibiliteit in plaats en tijd. Maar het nieuwe werken is méér dan dat. Flexibiliteit in de positie – de werkhouding – dat is wat het eigenlijk zou móeten zijn!'

Aldus begint Inofec, leverancier van kantoor- en schoolmeubelen, een uitnodiging voor de officiële lancering van de mPosition by Inofec. Plaats van handeling is de voormalige Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. De mPosition is volgens het bedrijf 'de werkplek van de toekomst, dé vertaling van het nieuwe werken'.


 
Lange tijd achter elkaar werken in dezelfde houding is niet goed. De verwachting is volgens Inofec daarom dat de Arbo binnenkort komt met een normering voor liggend werken. 'De mPosition loopt alvast voorop op die normering'.
 
Datum: Woensdag, 23 mei 2012 om 14.00 uur
Locatie: Design Lounge - Paul van Vlissingenstraat 2g Amsterdam
 
Tijdens de bijeenkomst is er uiteraard gelegenheid om de mPosition zelf te ervaren. 'Dus neem wat werk mee en neem plaats in de mPosition', adviseert Inofec.
 
Aanmelden kan via marloes@redbanana.nl

15-05-2012 10:00

Raadsleden, gedeputeerden en overheden, aangevoerd door Commissaris der Koningin van de provincie Noord-Brabant Wim van de Donk, waren op donderdag 10 mei te gast bij de productielocatie van Ahrend in Sint-Oedenrode. Ze waren onder de indruk van de omvang, duurzaamheid en manier van werken van de internationale inrichter en meubelproducent; en daarnaast verheugd over het nieuws dat Ahrend voornemens is de kantoortoren te renoveren en er de klantenservice en administratie op termijn in St Oedenrode te vestigen. Dat betekent dat er ruim dertig arbeidsplaatsen naar Brabant verhuizen.

CEO Joost Van Meerbeeck gaf een korte bedrijfspresentatie over Ahrend. De genodigden waren onder de indruk van het feit dat Ahrend niet alleen marktleider in Nederland is, maar ook tot de marktleiders in Europa behoort. Burgemeester Peter Maas van Sint-Oedenrode deelde in diens trots: “Ahrend is van een dorpssmederijtje door de jaren heen uitgegroeid tot internationale speler van formaat.”

Vervolgens kregen de genodigden een rondleiding door de 55.000 vierkante meter grote fabriek. Onder de genodigden was Wim van de Donk, Commissaris der Koningin in de provincie Noord-Brabant, die het belang van de maakindustrie in de provincie onderstreepte: “Ahrend is een ambachtelijk bedrijf, dat niet alleen de maakindustrie vertegenwoordigt, maar ook de kennisindustrie. Een bedrijf dat innoveert en steeds slimmer wil werken, met oog voor detail en duurzaamheid. Ik krijg de indruk van een zeer ambitieus bedrijf dat weet waar het om gaat.”

Van de Donk reageerde voorts verheugd op het nieuws dat Ahrend van plan is het kantoorgebouw op te knappen en er dertig extra staffuncties te willen huisvesten. Hoofddirectielid Eugene Sterken hierover: “We gaan in Sint- Oedenrode de klantenservice en andere ondersteunende taken concentreren, wat de slagkracht van de organisatie en vooral de dienstverlening naar onze klanten verder zal verbeteren. Ruim dertig arbeidsplaatsen zullen hierdoor op termijn naar Sint-Oedenrode verhuizen.”

Van de Donk: “Ik ben erg blij dat in een tijd waarin ondernemingen vaak de neiging hebben hun hoofdkantoor in Amsterdam te vestigen, Ahrend voor een belangrijk deel de omgekeerde weg bewandelt.”

15-05-2012 9:00

Ontwerper Jerszy Seymour geeft op 24 mei een lezing in het ABN-AMRO Dialogues House. In zijn presentatie ‘A General Theory of Design’ maakt hij een brug tussen traditioneel design en design als filosofie voor maatschappelijke en zakelijke uitdagingen.

De meeste mensen denken aan speciaal meubilair, kleding of kunst als je het over design hebt. Jerszy laat zien dat er meer is dan dat. Kijk om je heen en je ziet overal design. Van een iPad tot een koffieautomaat.

Jerszy Seymour is ontwerper van producten en meubels, gemaakt van innovatieve materialen, waarbij het ambacht centraal staat. Mooi voorbeeld hiervan is de Amateur Master A Chair die hij voor NgispeN heeft ontworpen. Een stoel die helemaal met de hand is gemaakt van een oersterke biologisch afbreekbare was. Elk exemplaar is uniek en soms zie je nog een vingerafdruk van de maker staan.

De lezing vindt plaats op donderdag 24 mei om 16.00 uur in het Dialogues House van ABN-AMRO in Amsterdam Zuid-Oost. Inschrijven kan via deze link www.dialogueshouse.nl/a-general-theory-of-design


 

10-05-2012 9:09

Interieurarchitect Jeroen de Nijs lanceert zijn meubelcollectie ‘NIJS’. De collectie bestaat vooralsnog uit een ziteiland, vloerlamp, thuisbar, stoelen en tafels. NIJS is te herkennen aan 'eigenwijze, ruimtelijke vormen gemaakt van natuurlijke materialen', aldus een persbericht over het initiatief. 'De luxe meubelen zijn ingetogen en stoer. De focus ligt op comfort en exclusiviteit'.

NIJS wordt in Nederland geproduceerd en richt zich op het midden- en hoge segment. De meubelen zijn vooralsnog,  zonder tussenkomst van een dealernetwerk, direct verkrijgbaar via NIJS.
 
Jeroen de Nijs maakt met dit label zijn ‘vrije werk’ toegankelijk voor een groter publiek. Het komende jaar wil hij de collectie verder uitbreiden. De Nijs: “Met het label NIJS geef ik mijn persoonlijke smaak vorm, geïnspireerd op mijn eigen leefomgeving.”

Het sculpturale bankstel ‘Nice One’ wordt gevormd door de schuine lijnen en de diepe naden die in de losse elementen doorlopen. Het riante ziteiland is geschikt voor kleine interieurs waarin geen ruimte is voor een extra luie stoel. De losse zitelementen kunnen afzonderlijk van elkaar worden gebruikt. Praktisch zijn ook de verplaatsbare  armleuningen. De comfortabele afwerking uit de serie ‘Outdoor’ van Kvadrat is in vele kleurstellingen  leverbaar. De Nijs: "Ik zocht een stoere bank die flexibel te gebruiken is, maar toen dat vrij lastig bleek, besloot ik hem zelf te ontwerpen."

Jeroen de Nijs is in 2000 afgestudeerd aan de Haagse kunstacademie. Met zijn eindexamenmeubilair kreeg hij onder meer de Stroom-onderscheiding van de gemeente Den Haag. Kort daarna is Jeroen zijn eigen bureau gestart. Hij heeft interieurs ontworpen voor bekende Nederlanders, voor Ajax en AZ (skyboxen) en voor luxe kledingzaken (onder andere Hugo Boss). Ook heeft de Nijs een aantal villa’s en bedrijfspanden in binnen- en buitenland getekend. “Ik haal mijn inspiratie uit mijn opdrachtgevers en de locatie zelf, waardoor geen ontwerp hetzelfde lijkt. Elke locatie verdient een eigen uitwerking. Ik creëer als het ware een maatpak voor iedere opdrachtgever."
 

10-05-2012 9:04

Meer dan 50 procent van de Nederlandse MKB’ers wil in de toekomst de mogelijkheden voor flexibel werken niet verder uitbreiden. Ruim 20 procent heeft deze toekomstplannen wel en de overige MKB’ers zijn er nog niet over uit of zij de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken binnen hun organisatie willen vergroten. Naar verwachting zal 24 procent van de MKB’ers de flexibiliteit in werkplekken vergroten en 21 procent de flexibiliteit in tijd.

Dit blijkt uit de MKB Marktmonitor 2011/2012 die Unique samen met TNO heeft uitgevoerd. Voor het 3e jaar op rij werden er bijna vierduizend ondernemers geïnterviewd over economische en personele ontwikkelingen en aantrekkelijk werkgeverschap in nieuwe tijden.

Verder is de huidige stand van zaken op het gebied van flexibel werken onderzocht. Bij 60 procent van de MKB-bedrijven werken medewerkers, met uitzondering van de buitendienstmedewerkers, altijd vanuit kantoor. Op het gebied van de werktijden, geeft 42 procent van de MKB’ers aan dat er vaste werktijden worden gehanteerd. Bij 51 procent van de organisaties zijn begin- en eindtijden flexibel af te stemmen. Daarnaast geeft 7 procent van de MKB’ers aan dat hun werknemers zelf de werktijden mogen indelen.

De overheid komt als koploper op het gebied van flexibel werken naar voren. Bij 89 procent van de overheidsorganisaties kunnen medewerkers begin- en eindtijden flexibel afspreken (73 procent) of hun werktijden volledig zelf indelen (16 procent). Daarentegen blijkt de sector vervoer & opslag flexibele werktijden het minst te omarmen. 55 procent van de MKB’ers uit die sector geeft aan dat zij vaste werktijden hanteren. Regionaal bekeken zijn Groningen en Noord-Holland de provincies die het meest flexibel omgaan met werktijden. Limburg en Noord-Brabant blijken minder flexibel dan het landelijk gemiddelde.

Ook op het gebied van plaatsonafhankelijk werken loopt de overheid voorop. Bij slechts 24 procent van de overheidsorganisaties werken medewerkers altijd vanuit kantoor. Dat is ruim 36 procent onder het landelijk gemiddelde (60 procent). Callcenters en contactcenters zijn op dit vlak het minst flexibel. Op regionaal niveau blijkt de provincie Zeeland het minst flexibel, op de voet gevolgd door Noord-Brabant. De meest flexibele provincies zijn respectievelijk Noord-Holland, Groningen en Drenthe.

“De mate waarin organisaties flexibel werken, zal binnen het MKB geen enorme vlucht meer nemen”, aldus Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique. “Toch bevestigt 67 procent van de ondernemers dat flexibel werken de aantrekkelijkheid van een werkgever vergroot. Het is daarom de vraag hoe MKB’ers dat gaan verenigen in nieuwe tijden, waarin aantrekkelijk werkgeverschap steeds hoger op de agenda van organisaties komt te staan. Met de volgende MKB Marktmonitor zullen we dat nader onderzoeken.”

De MKB Marktmonitor geeft reacties en bevindingen van 3.880 ondernemers weer. Zij gaven in de maanden juni tot en met september in een persoonlijk interview antwoord op verschillende vragen over de economische ontwikkelingen en aantrekkelijk werkgeverschap in nieuwe tijden. Dit jaar is de MKB Marktmonitor aangevuld met een onderzoek onder werknemers.
 

09-05-2012 8:00

Steelcase Solutions is op de Nederlandse markt een nieuwe aanbieder van totaaloplossingen rondom kantoorinrichting. Steelcase Solutions biedt alles-in-één-oplossingen op het gebied van ontwerp en inrichting, planning en projectmanagement, (de)montage en installatie en onderhoud en beheer. Steelcase Solutions is een dochterbedrijf van Steelcase Inc., wereldwijd marktleider in de kantoorinrichtingbranche en specialist in werkomgevingen.

Steelcase Solutions verbindt aanbieders in en services rondom kantoorinrichting met elkaar in antwoord op de behoefte van de opdrachtgever. Door samen te werken met andere product- en dienstenleveranciers kan Steelcase Solutions opdrachtgevers een totaaloplossing bieden, waarbij het beste van meerdere werelden kan worden samengebracht en de opdrachtgever toch het gemak heeft van één aanspreekpunt. Op deze manier biedt Steelcase Solutions oplossingen op maat. Steelcase Solutions baseert zich hierbij onder meer op de jarenlange ervaring, kennis en inzichten van Steelcase ten aanzien van werkomgevingen.

Bianca Krijgsman- van Gulik, Directeur Nederland van Steelcase Solutions, vertelt: “Wij zetten juist nu Steelcase Solutions officieel in de markt, omdat we duidelijk een toenemende behoefte signaleren aan alles-in-één oplossingen die verder gaan dan alleen meubilair. Opdrachtgevers willen worden ondersteund van ontwerp en planning tot uitvoering. Dit doen wij samen met gekwalificeerde partners, waarbij wij als aanspreekpunt voor de opdrachtgever fungeren.“
Fotograaf: http://www.tychoseye.nl

Meer informatie: http://www.steelcase-solutions.nl
 

07-05-2012 10:30

Met het thema ‘Fruitful Connection’ presenteert de toonaangevende Italiaanse meubelfabrikant Giorgetti de nieuwste creaties van de Salone del Mobile 2012. Vanaf 10 mei zal de nieuwe Giorgetti meubelcollectie in de maand mei in beide Giorgetti Benelux vestigingen (Den Haag én Antwerpen) gepresenteerd worden. Beide vestigingen zijn dagelijks geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
 

Spraakmakende, kleurrijke objecten, exotische geuren en een kruidendans van gerechten, zullen in een inspirerend, bloemrijk kader de nieuwe meubellijn van Giorgetti omringen. De deelnemers die hieraan hun medewerking verlenen:
 

  • Cochine Saigon: De geuren van Saigon. Een nieuwe luxe geurlijn geïnspireerd op Vietnam.
  • InsideOut Luxury: De sculpturen van Eden van Lisa Pappon voor Bull & Stein.
  • Bumburumba: Een culinaire beleving door topkok Jean Guilaume Dessauvagie.
  • Menno Kroon: Meesterbloemist en ontwerper.
07-05-2012 10:15

Dehullu uit Ochten viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Bij dit jubileum wordt het komend jaar op verschillende momenten stilgestaan met het personeel en  relaties. Als aftrap van de festiviteiten heeft de directie eind maart een heerlijke jubileumtaart overhandigd aan klant van het eerste uur Henk Rigter. Trots is de directie ook op het onlangs behaalde ISO 14001 milieucertificaat. Het is in dit bijzondere jaar met recht de extra slagroom op de taart voor dit jubilerende bedrijf.

Met het behalen van het ISO 14001 certificaat bewijst Dehullu dat het niet alleen op het terrein van standbouw, bewegwijzering en interieurbouw al 40 jaar voorop loopt, maar ook op het gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit. Dehullu is een van de eerste Nederlands bedrijven in de branche die aan deze milieunorm voldoet.

In 40 jaar is Dehullu uitgegroeid tot een holding met drie bedrijfsonderdelen en ruim 50 medewerkers. Dehullu opereert naar eigen zeggen in de top van de markt, zowel wat betreft kwaliteit als projectomvang. Het bedrijf is actief op het gebied van tentoonstellingsbouw, interieurbouw en bewegwijzering. Het bedrijf heeft klanten in binnen- en buitenland, uit bedrijfsleven, overheid, gezondheidszorg, onderwijs, musea en theaters. Meer informatie is te vinden op www.dehullu.nl.
 Rob Jansen van DNV (l) overhandigt het ISO 14001 certificaat aan directeur Maarten van Orden

04-05-2012 14:00

Dutch Originals heeft naast de karakteristieke Gispen Classics een nieuwe meubellijn, Gispen Today, ontwikkeld. Topontwerpers Richard Hutten en Thijs Smeets tekenden voor deze lijn, die onder meer bestaat uit stoelen, tafels, een bank en woonaccessoires. Tijdens de Salone del Mobile in Milaan zijn de nieuwe ontwerpen voor het eerst aan het publiek getoond.

Geïnspireerd op de fauteuil Gispen 412 maakte Richard Hutten een eigentijdse variant. Het ontwerp is als het ware de 21e eeuw ingetrokken, is elegant en heeft opvallende details: zo raken de armleggers de rugleuning niet. Thijs Smeets ontwierp met een knipoog naar het verleden voor Gispen Today een moderne meubellijn met een frisse en lichte uitstraling.

03-05-2012 9:41

Gispen The Store in Den Haag is inmiddels ruim een jaar open en vindt het 'dus weer tijd worden voor een leuke happening'. Op vrijdag 11 mei is er daarom een 'Meet & Greet' bij Gispen The Store in Den Haag.

Tussen 16.00 en 19.00 uur kunnen belangstellenden terecht aan de Prins Clauslaan 9-11 in Den Haag. Daar staan niet alleen hapjes en drankjes klaar, maar kan men ook rondkijken in de winkel. Of presentaties bijwonen door de finalisten van de ontwerpwedstrijd Daring Design. Gispen The Store organiseerde deze ontwerpwedstrijd samen met het Nederlands Architectuur Instituut.

Opgeven voor de Meet & Greet kan via de volgende link: http://www.gispen.nl/nl/nieuws/270-meet-and-greet/

03-05-2012 8:34

König + Neurath AG is voor de derde opeenvolgende keer onderscheiden met een zilveren Architect Partner award in de categorie ‘Projectmeubilair + scheidingswanden’. Daarmee behoort König + Neurath tot de toptien van bedrijven met een uitstekende advies- en verkoopdeskundigheid voor de doelgroep van architecten/binnenhuisarchitecten werkzaam voor meer dan 350 genoemde bedrijven.

Nadat Ralf Minkus, K+N verkoopleider wandsystemen rayon noord, het afgelopen jaar al werd onderscheiden met de zilveren award in het segment scheidingswanden, werden dit jaar de uitstekende advieskwaliteiten van Christian Rösch, verkoopleider rayon midden van König + Neurath, door de ondervraagden beloond met de zilveren 'Architect Partner Award'. Daarmee werd Christian Rösch uit ruim zeshonderd collega’s uit heel het land gekozen in de toptien van buitendienstmedewerkers op het gebied van projectmeubilair in de categorie 'Projectmeubilair + scheidingswanden'.

“Wij zijn trots op deze onderscheidingen en beschouwen ze als een beloning voor onze inspanningen op het vlak van de communicatie met en het advies aan architecten. Wij zullen in de toekomst nog intensiever op de ingeslagen weg verder gaan”, aldus Heinz H. Meyering, directeur marketing/verkoop van de firma König + Neurath AG.

Meer dan vijftienhonderd Duitse architecten en binnenhuisarchitecten kregen in december 2011 door de gerenommeerde Duitse architectuurvaktijdschriften AIT en Xia de volgende vragen voorgelegd: 'Welk bedrijf heeft de beste verkoopafdeling voor de doelgroep van architecten?' en 'Met welke architectenadviseur werkt u het liefst samen?' De prijzen zijn uitgereikt tijdens de onlangs gehouden AIT-ArchitekturSalon in Keulen.

01-05-2012 15:00

Interieurontwerper, architect en kunstenaar Heinz Julen, wereldwijd bekend om zijn Cube chair, opende enige tijd geleden zijn brandstore in Amsterdam. Als architect rekende hij af met luxe maar saaie hotels in skioorden en als interieur designer geeft hij een nieuwe invulling aan een chique interieur. Zijn ontwerpen zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar. In de Molsteeg in Amsterdam opende enige tijd geleden zijn eerste Nederlandse winkel: Heinz Julen Amsterdam.

De Zwitserse designer staat bekend om groot en robuust werk met oog voor detail. Zijn stijl is industrieel maar chic. De iconische Cube Chair is hier het perfecte voorbeeld van, het oogt industrieel en krachtig op het eerste gezicht. Toch is het zeer duidelijk ambacht, vervaardigd uit duurzame en goed afgewerkte materialen als notenhout en RVS. De stoelen, banken en lampen van Heinz Julen worden gemaakt in een oud treinstation in Zermatt, de industriële thuisbasis en een grote inspiratiebron van Heinz. Ieder item dat het treinstation verlaat is uniek en handgemaakt.

Duurzaamheid is een veel terugkerend onderwerp in de creaties van Heinz Julen, of het nu gaat om zijn hotels, stoelen, bureaus of lampen. Dit uit zich niet alleen in het gebruik van materialen, maar ook in de ontwerpen zelf. Zo heeft de designer een kroonluchter ontworpen van diverse fietsmaterialen, van fietsbel tot -ketting. “Ik hoop een voorbeeld te geven in het tegengaan van de vergankelijkheid van producten”, aldus Julen. Op deze manier zet hij de schoonheid van een gebruikelijk voorwerp als een fietsbel voort in een ongebruikelijke combinatie.

Als architect heeft Heinz Julen in het chique wintersportparadijs Zermatt een aantal hotels ontworpen en ingericht, zoals het internationaal bekende Backstage Hotel en het Coeur des Alpes. Ook het Rüsterei-restaurant in Zurich en het tijdelijke Baracca Zermatt in Basel zijn enkele voorbeelden van het werk van Julen.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >