Nieuws


27-04-2012 12:00

In sign_2 verenigt Wiesner-Hager vormgevende moderniteit met de hoogste functionele eisen. De vorm van de stoel werd gereduceerd tot de 'essentie van het zitten' en complexe eisen als stapelbaarheid, rijfunctie of variantdiversiteit werden onopvallend in het vormgevende stoelconcept geïntegreerd.Kenmerkend voor sign_2 is de eenvoudige homogene basisvorm. Met het principe van de naar boven toe iets smaller wordende rugleuning van multiplex, ontstaat een vloeiende overgang van de achterpoten in de rugleuning, die naar boven uitloopt. Hetzelfde natuurlijke vormverloop is zichtbaar in de overgang van rugleuning naar de armleuning, die ergonomisch breder wordt om de hand erop te kunnen leggen.

In het designconcept gaan de nodige techniek en hoogwaardige materialen schuil, zoals eiken, essen of beuken voor de rugleuningen van multiplex - verkrijgbaar in talrijke verschillende beitstinten. Wiesner-Hager besteedde bijzondere aandacht aan het zitcomfort door de stoffering te combineren met een elastische, ademende Iira-ondervering van de zitting tot een ergonomische zitkom. De duurzaamheid van de zitting wordt gewaarborgd door het hoge volumegewicht van het schuim.

De belangrijkste toepassingsgebieden van sign_2 zijn alle communicatiezones zoals cursus, seminar, evenement of vergadering. De sledestoelvariant werd speciaal ontworpen voor conferentiebereiken en als bezoekerstoel in managementkantoren.

27-04-2012 10:00

Roel Wiekema legt zijn functie als directeur van de VDB Groep neer. Op 1 mei stopt de inmiddels 65 jarige Wiekema. In 1971 begon hij zijn loopbaan bij Vepa en inmiddels is al afscheid genomen van het directeurschap bij de bedrijven Drentea, Emmein, Eromes en Vepa. Frits Muysson wordt de nieuwe directeur van de VDB Groep.

Wiekema: “Maar ik trek de deur niet helemaal achter mij dicht, ik blijf de komende jaren namelijk als adviseur en commissaris betrokken bij de VDB Groep.” Wiekema draagt zijn werkzaamheden graag over aan de volgende generatie.

Hij wil alle collega’s en partners hartelijk bedanken voor de samenwerking, die met sommigen wel meer dan 40 jaar duurde. “Ik ben nu echt aan het idee van pensioen gewend, mijn vooroordelen over ‘achter de geraniums zitten’ zijn geheel verdwenen en ik heb volledig vertrouwen in mijn opvolger Frits Muysson.”

26-04-2012 2:00

De vernieuwde showroom van Casala’s vestiging in het Duitse Lauenau is op vrijdag 20 april heropend. De officiële opening werd verricht door burgemeester Heinz Laufmöller, directeur Daan van der Winkel en architect Siegert Beck. De showroom heeft een oppervlakte van ruim 1.000 vierkante meter gekregen. Ook beschikt Casala Duitsland nu over een seminarruimte met plaats voor honderdvijftig personen.Tijdens de opening was er uitgebreid aandacht voor de vier recent gewonnen Red Dot Awards. Het tafelprogramma Temo werd eveneens extra belicht. Door de uitbreiding van de showroom is het mogelijk geworden om alle meubels van Casala de benodigde ruimte en aandacht te geven. “De showroom voldeed niet meer aan onze wensen. We willen onze dealers een inspiratiecentrum bieden. Daarnaast willen we ze de gelegenheid geven om trainingen te volgen over onze bestaande producten en noviteiten. Die mogelijkheid is nu volledig in te vullen”, aldus Daan van der Winkel, directeur van Casala.Casala is ruim 90 jaar geleden opgericht in Lauenau. Tegenwoordig heeft het bedrijf zijn hoofdkantoor in Culemborg met vestigingen in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Casala staat voor projectmeubelen die zich functioneel moeten bewijzen. Stapelbaarheid, rijenverbinding of transportmiddelen zijn altijd geïntegreerde bestanddelen van het ontwerp. Zowel de materialen als ook de productievoorwaarden voldoen aan de huidige milieunormen.

 

26-04-2012 2:00

Schaffenburg Office Furniture organiseert een dealerdag. Op 10 mei krijgen dealers onder het motto 'With a little help from my friends' een uitgebreid programma aangeboden, met onder andere een lezing van de bekende ondernemer Hennie van der Most.

Naast het officiële programma bestaat er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de zogenaamde 'Innovation Floor'. Daar kan men een nieuwe productcategorie, ontworpen door Schaffenburg-designer Philip Peerenboom en -interieurarchitect Dick de Vries.

De dealerdag start om 16.00 uur. Een uur later staat de lezing van gastspreker Hennie van der Most op het programma. Om 18.00 uur is er een suprise act, waarna er vanaf 18.30 uur gelegenheid is om te netwerken.

"In een markt waar steeds meer fabrikanten het loodje leggen en het speelveld dus aanzienlijk verandert, mogen wij zeggen dat we financieel kerngezond zijn. We hebben daar zelfs een Graydon-award voor gekregen", aldus een woordvoerder. "Dit evenement is voor ons hét moment bij uitstek om nieuwe producten te onthullen aan onze dealers, met wie wij samen de markt willen veroveren."

Nadere informatie: www.schaffenburg.nl

23-04-2012 9:15

Job Cabinet van Lensvelt en Studio Job is gisteren in Milaan bekroond met een Elle Decoration International Design Award (EDIDA). De kast is als beste ontwerp gekozen in de categorie ‘Furniture’ door een jury uit 25 verschillende landen. De tiende editie van de prijs werd gisteren uitgereikt tijdens de Salone del Mobile in het eeuwenoude Palazzo Serbelloni op de sjieke Corso Venezia in Milaan.

Hans Lensvelt mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van Adri Vlasblom, hoofdredacteur van Elle Decoration Nederland. De Elle Decoration International Design Awards (EDIDA) worden jaarlijks uitgereikt aan de beste, mooiste en vernieuwendste ontwerpen op het gebied van interieur. In de jury zitten de redacteuren van de 25 landen waar Elle Decoration verschijnt.

Het is al de tweede internationale award dit jaar voor de Job Cabinet van Lensvelt, een industriële kantoorkast in frisse kleuren met als opvallend detail een gigantische bronskleurige sleutel. In januari werd het ontwerp al bekroond met een Wallpaper Design Award.

22-04-2012 8:30

Projectinrichter Eromes heeft naar eigen zeggen een belangrijke stap gezet in haar MVO-beleid. "We hebben een samenstellingsetiket ontwikkeld, dat op alle producten geplaatst zal worden."

Het samenstellingsetiket laat zien welk percentage grondstoffen in het product zit. Het betreft onder andere hout, kunststof, metaal en staal. Hiermee zijn de gebruikte grondstoffen in een product en de mate van milieubelasting inzichtelijker. “Daarmee is Eromes écht groen”, aldus Jeroen Burgmans, directeur van Eromes.

Met het samenstellingsetiket voldoet Eromes niet alleen aan de criteria van duurzaam inkopen van Agentschap NL, maar vult het ook de aanvankelijke wens in van Agentschap NL om materiaalgebruik inzichtelijk te maken. Een criterium dat is vervallen, omdat dat voor de branche nog onhaalbaar was. De overheid heeft zich ten doel gesteld in 2015 100 procent duurzaam in te kopen. Met de criteria van Duurzaam Inkopen kunnen bedrijven hieraan voldoen. Eromes heeft besloten dit niet alleen voor Europese Aanbestedingen in te zetten maar dit standaard op al haar producten te plaatsen.

21-04-2012 8:30

Ahrend investeert in lasertechnologie. Dat meldt de Amsterdamse inrichter in een persbericht. "De hypermoderne machine zal medio dit jaar bij dochteronderneming Techo in Praag worden geplaatst en worden ingezet voor zowel Ahrend- als TECHO-producten", meldt het bedrijf.

Met de zogenoemde ‘laser edge banding machine’ worden bureau- en tafelbladen volgens Ahrend veel netter en duurzamer afgewerkt. "'Laser edge banding' maakt een uitzonderlijke kwaliteit van tafelranden mogelijk. De randen worden door een laserstraal strak tegen het kernmateriaal zoals spaanplaat aangesmolten, zonder zichtbare naad. Dit leidt niet alleen tot een esthetisch aantrekkelijker product, maar ook tot een waterbestendige, onzichtbare naad, die voorkomt dat vocht doordringt in de vezelplaat, waardoor het zou kunnen uitzetten."

Chief Commercial Officer Eugène Sterken van Ahrend: “Deze machine betekent een doorbraak voor onze bedrijfstak. Diverse klanten en toonaangevende architecten hebben al enthousiast gereageerd op de mogelijkheden van deze nieuwe en duurzame technologie.”

Doordat deze techniek het gebruik van lijm overbodig maakt, is het een zeer duurzame oplossing voor het verwerken van kantenband aan kast- en bureaubladen. Niet alleen is de machine duurzaam, het is volgens Ahrend ook gezonder voor de werkplek: de door laser verzegelde randen voorkomen dat er chemische emissies (zoals formaldehyde) uit het spaanplaatmateriaal plaatsvinden.

Ahrend is naar eigen zeggen één van de eerste Europese producenten die deze technologie gebruikt en onderstreept daarmee haar ambitie om de eigen marktpositie verder te verstevigen. "Diverse productlijnen van Ahrend en Techo worden vanaf medio 2012 voorzien van deze hoogwaardig afgewerkte bladen."

19-04-2012 11:17

Een vierkante kubus met afgeronde hoeken alsof het een icoontje op je smartphone betreft. Ontworpen volgens de beste tradities van Artifort, vloeiend, tijdloos en comfortabel. Artifort is trots het eerste ontwerp van Richard Hutten voor Artifort te presenteren.

De Apps heeft een houten binnenframe. Het comfort wordt gewaarborgd door het gebruik van singels in de rug en een vernuftige zitting die het natuurlijke comfort van de dikke schuimlaag vergroot.Het is mogelijk de Apps in zowel duo- als unistoffering te laten stofferen en er is zowel een eenpersoons- (1.0) als een tweepersoonsversie (2.0) verkrijgbaar.

Apps wordt tijdens de Il Salone 2012 deze week gepresenteerde als prototype. De Apps zal eind 2012 daadwerkelijk leverbaar zijn.

Richard Hutten zelf over ontwerpen voor Artifort: "Voor mij is Artifort één van de mooiste Nederlandse meubelbedrijven en behoort het tot ons Nationaal erfgoed. Toen ik gevraagd werd om iets voor Artifort te ontwerpen, was dat een eer en een uitdaging. De kwaliteit van de
ontwerpen uit met name de jaren '60 is erg hoog. Mijn streven was om dat niveau te evenaren. Door toedoen van Kho Liang Ie, die Harcourt en Paulin bij Artifort introduceerde, groeide Artifort wereldwijd in zeer korte tijd uit tot een toonaangevend merk. Mijn ambitie is om die gouden tijden te doen herleven."Over de Apps zegt Hutten: "Van de drie genoemde ontwerpers was Kho Liang Ie de meest nuchtere en rechtlijnige, ook in zijn ontwerpen. Hier herken ik mij, als Nederlander, in. Tegelijkertijd kenmerken de designiconen van Artifort zich door vloeiende vormen. Dit heb ik gecombineerd in de Apps. Enerzijds een zeer eenvoudig en daardoor tijdloos ontwerp, anderzijds helemaal van nu door zijn vloeiende vormen en een hoofdvorm die afgeleid lijkt te zijn van de icoontjes op je
smartphone."Richard Hutten (1967) studeerde in 1991 af aan de Academy Industrial Design in Eindhoven. In hetzelfde jaar startte hij zijn eigen designstudio, waarin hij werkte aan een verscheidenheid van
projecten op het gebied van meubel-, product-, interieur- en tentoonstellingsdesign. Hij is één van Nederlands internationaal succesvolste designers.

Artifort ontstond 120 jaar geleden uit een Maastrichts stoffeerbedrijf en is door ambacht en innovatie uitgegroeid tot een grote naam in de meubelbranche. In de vorige eeuw werd door designers als Kho Liang Ie, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt de basis gelegd voor het succes van vandaag. De tijdloze ontwerpen van toen maken nog altijd deel uit van de collectie van nu.
 

19-04-2012 9:46

Thonet presenteert tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan de nieuwe 190 stoel en 1190 tafelserie van het ontwerptrio Lievore Altherr Molina uit Barcelona. Deze serie is speciaal ontworpen voor gebruik in de woonkamer en eetkamer, maar tevens geschikt voor horecagelegenheden. Het ontwerp wordt gekarakteriseerd door spits toelopende houten poten die het klassieke ontwerp een dynamische luchtigheid geven. "De stoel krijgt hierdoor een jonge, informele uitstraling", aldus ThonetDe ontwerpers blijven trouw aan de tijdloze Thonet stijl door het ontwerp een subtiel karakter te geven. Lievore Altherr Molina hebben een subtiel elegant ontwerp gemaakt in lijn met de traditie van het familiebedrijf Thonet: “Hout en stof geven het programma een warme en elegante uitstraling. Het ontwerp is een modern archetype”, zegt Jeannette Altherr.

De 190 stoel serie is beschikbaar met en zonder armleuningen. De armleuningen spiegelen de vorm van de poten die onder een hoek staan, waardoor de stoel eenheid uitstraalt. De afgeronde vorm van de poten, waarbij de achterpoten geïntegreerd zijn in de leuning, zorgt ervoor dat de stoel een harmonieuze indruk geeft. De houten delen zijn verkrijgbaar in geolied eikenhout of walnotenhout. De gestoffeerde stoel kan in leer of stof worden geleverd en is voorzien van een extra comfortabele opvulling voor optimaal zitgenot.Spits toelopende houten poten en een harmonieuze ontwerptaal zijn twee karakteristieke elementen van zowel de 190 stoel als de 1190 tafelserie. Het slanke tafelblad gaat vloeiend over in de tafelpoten die onder een hoek staan. Het massieve blad is verjongd. Een aluminium beslag voor de bevestiging aan het blad omhult de bovenzijde van elke poot, waardoor een fascinerend contrast in het hout ontstaat. De stoel en tafelserie zijn bedoeld voor gebruik thuis en voor de projectmarkt, waaronder horecagelegenheden.

De ontwerpers Alberto Lievore, Jeanette Altherr and Manel Molina bundelden hun krachten in 1991 en openden de Studio Lievore Altherr Molina. Sinds de oprichting heeft de studio als focus product- en interieurdesign, met het doel om individuele ontwerpen te maken. Het ontwerptrio heeft meerdere internationale prijzen gewonnen, waaronder de ‘1999 Spanish National Design Award’. Producten en projecten van de drie ontwerpers staan regelmatig in internationale design bladen. Ook geven de drie ontwerpers vaak les op Spaanse universiteiten.
 

19-04-2012 9:40

Nog net op tijd voor de Salone del Mobile in Milaan, die op dinsdga 17 april van start ging, lanceerde Offecct een naar eigen zeggen 'totaal vernieuwde website'.

Op www.offecct.se kunt u zelf beoordelen of het 'trompetterende' persbericht over de vernieuwde website met 'handige functionaliteiten' en 'een attractief design' terecht is.

Wie naar Milaan gaat (de Salone is te bezoeken tot en met 22 april), kan Offect vinden in paviljoen 20, stand E18.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-04-2012 10:00

Billiani, een gevestigde naam op de Italiaanse designmarkt, is nu ook verkrijgbaar voor de Nederlandse liefhebber van mooie meubelen. Het meubelmerk produceert al meer dan 100 jaar houten stoelen en fauteuils op ambachtelijke wijze. Cocon-Interior vertegenwoordigt sinds kort Billiani in Nederland.


Volgens Cocon-Interior is Billiani sterk in het ontwikkelen van een complete lijn van één model: stoel of fauteuil met of zonder armlegger, ook verkrijgbaar in een lounge uitvoering of in een barkruk. Rug van hout of toch gestoffeerd.

“De hedendaagse maar ook traditionele creaties zijn beschikbaar tegen competitieve prijzen en zijn geschikt voor zowel project- als privésituaties,” aldus Cocon-Interior.

Cocon-Interior is importeur van diverse interieurproducten.
Informatie: http://www.cocon-interior.nl

17-04-2012 9:15

Met de implementatie van milieu-effectcijfers in het SAP-systeem is het voor het de Oostenrijkse fabrikant van kantoormeubilair Wiesner-Hager voor het eerst mogelijk, om met een druk op de knop voor elk van haar producten Milieu Product Verklaringen, zogenoemde EPD's type III, te overleggen volgens ISO 14025.

Daarmee luidt Wiesner-Hager in de meubelbranche een nieuw tijdperk van ecologische transparantie in. Onderzocht worden de bijdragen aan broeikasgaseffect (Global Warming Potential), stratosferische ozonvernietiging, vorming van zomersmog, bodemverzuring en eutrofiëring. Wiesner-Hager beschikt sinds 2009 over een uitgebreide levenscyclusanalyse conform ISO 14040. Bij deze complete levenscyclusanalyse wordt rekening gehouden met alle productieprocessen, te beginnen bij de winning van de grondstoffen, en alle tussenstappen tot en met de voltooiing van de meubels. Naast de grondstofverbruiken wordt ook rekening gehouden met alle milieueffecten door transporten, energie-omzettingen en afvoerprocessen.

Wiesner-Hager stelt al sinds 1992 jaarlijks een Input-Output balans op. Met de volledige levenscyclusanalyse worden nu ook de belangrijkste milieu-effecten zichtbaar gemaakt. Met behulp van een databasesysteem dat op basis van de CML-methode is ontwikkeld en door SAP wordt ondersteund, kan Wiesner-Hager alle milieueffecten uit de levenscyclusanalyse omzetten naar elk afzonderlijk product. Hierbij maakt het niet uit naar welke willekeurige uitvoeringsvariant van de meubels wordt gevraagd. Deze Environmental Product Declarations (EPD’s) zijn gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 14025. (CML (methode) = Centrum Milieuwetenschappen Leiden - Institute of Environmental Sciences, Faculty of Science University Leiden)

“In tegenstelling tot de wildgroei bij de talloze internationale ECO-labels, die steeds alleen regionale betekenis hebben en onderling nauwelijks vergelijkbaar zijn, creëert de opstelling van ISO 14025 gecertificeerde EPD’s een volledige transparantie en vergelijkbaarheid op het gebied van de milieu-effecten“, aldus Markus Wiesner, directeur van Wiesner-Hager, die enthousiast is over de nieuwe mogelijkheden: ”De integratie in ons SAP-stuklijstsysteem stelt ons in staat om bij elke klantofferte desgewenst een bewijs van de milieu-effecten toe te voegen.“ Wiesner-Hager ziet dit voorlopig zuiver vrijwillige initiatief voor meer ecologische transparantie als belangrijke bijdrage aan de bewustwording bij bedrijven en overheidsinstanties. De EPD‘s van het meubilair kunnen in de toekomst ook worden opgenomen in elke ecologische gebouwanalyse. “Wij gaan er weliswaar vanuit dat op de middellange termijn net als voorheen economische, functionele en vormgevende factoren de overhand zullen hebben, maar dat ecologische transparantie een steeds sterkere invloed zal krijgen op koopbeslissingen. Het overleggen van EPD’s zal vroeg of laat een vanzelfsprekendheid worden“, daar is Markus Wiesner van overtuigd. “Wij beschouwen dit echter ook als concurrentiefactor tegenover prijsvechters die vaak zonder enige sociale en ecologische normen actief zijn.“ Daarom hoopt Wiesner-Hager dat de noodzaak van EPD’s in de toekomst ook ingang zal vinden in aanbestedingen.

16-04-2012 9:50

Office Depot, een internationaal leverancier van kantoorartikelen en –diensten, is klaar voor de Floriade 2012, die vorige week van start ging. De afgelopen weken werkte het bedrijf hard aan het inrichten van alle kantoor-, vergader- en hospitalityruimtes in de Floriade-gebouwen. Kwalitatief hoogstaande uitstraling en duurzame materialen stonden voorop in de meubilairkeuze.

 

De voorbereidingen voor de complete inrichting van de verschillende ruimtes en vergaderzalen van de Wereld Tuinbouw Expo begonnen al een jaar geleden. Pascal van Ophoven, Marketing Manager Sales Benelux, Germany, Austria and Switzerland  bij Office Depot: “Samen met de Floriade en een interieurarchitect zijn we in een vroeg stadium begonnen met het definiëren van de gewenste uitstraling en het type meubilair. De stijl moest strak, modern, fris, licht en functioneel zijn. Daarbij was het voor de Floriade erg belangrijk dat de producten duurzaam zijn. Dat betekent dat ze zoveel mogelijk vervaardigd zijn uit duurzame en recyclebare materialen. Vervolgens hebben we, na een uitgebreid selectietraject, twee leveranciers gekozen die samen met ons aan de slag gingen. Wij als Office Depot zijn gedurende het hele traject nauw betrokken geweest bij de coördinatie en kwaliteitscontrole van de producten.”

 

Het belangrijkste gebouw dat Office Depot inrichtte was de Innovatoren, het zeventig meter hoge entreegebouw van de Floriade dat verschillende bijzondere vergaderzalen herbergt. Op de bovenste twee verdiepingen van de Innovatoren is de exclusieve businesslounge Living Nature! Lounge gevestigd. “De Innovatoren was uit creatief oogpunt voor ons de kers op de taart. Maar daarnaast hebben we ook het meubilair voor bijvoorbeeld de kantoren, de guest relations rooms, de meldkamer en kleedkamers van artiesten verzorgd”, vertelt Van Ophoven.

 

Office Depot was niet alleen verantwoordelijk voor de inrichting van de gebouwen en verzorgen van de benodigde kantoorartikelen. Van Ophoven: “De facilitair manager van de Floriade zocht een supplier die meer kon dan alleen kantoren inrichten en pennen leveren. Wij hebben een zeer breed assortiment en bieden alles wat een organisatie nodig heeft, van kantoorartikelen en meubilair tot ICT en facilitaire producten. Daarom zijn wij gevraagd ook alle sanitaire ruimtes te voorzien van onder andere zeepdispensers, papierdispensers, afvalbakken en toiletvoorzieningen. Ook hier hebben we bewust gekozen voor cradle-to-cradle producten.”

13-04-2012 8:00

Wilkhahn organiseert een roadshow met nieuwe producten in diverse Europese Wilkhahn showrooms. Vanaf begin april tot medio oktober 2012 vindt de reizende tentoonstelling plaats. De roadshow is in Nederland te zien bij Wilkhahn in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. De onderstaande presentaties kunt u verwachten volgens Wilkhahn:


2 april t/m 11 mei 2012
Tijd voor de “nieuwe classics”. De nieuwe conferentiestoel Graph, recent in Stockholm geïntroduceerd, en het vergadersysteem Travis worden samen gepresenteerd.

21 mei t/m 29 juni 2012
Logon schaartafel; multifunctioneel voor presentaties en video conferencing. Deze tafelopstelling wordt samen met de nieuwe conferentiestoel Graph gepresenteerd.

23 juli t/m 1 oktober 2012
Laat u inspireren door de nieuwe Wilkhahn stoffen-  en materialencollectie. Deze worden gepresenteerd op de conferentie stoel ON en het tafel programma Palette.

Wilkhahn Nederland heet u welkom op het onderstaande adres:

Van Nelle Ontwerpfabriek
Van Nelleweg 3138
3944 BC Rotterdam
Telefoon: 010-7503390
E-mail: info@wilkhahn.nl

12-04-2012 10:04

Nerus Design maakt melding van de nieuwe website van de Ineke Hans Collection.
'Neem snel een kijkje op: http://www.inekehans.com/collection/', adviseert René Wolters- namens het bedrijf uit Groenlo.

11-04-2012 13:33

Gispen start vanaf 17 april met een partnernetwerk in Nederland. Gispen gaat daartoe samenwerken met Office Design Nederland, gevestigd in Doesburg en Wellinga Projectinrichting uit Enschede. Het partnernetwerk zal naar verwachting op korte termijn worden uitgebreid.

Algemeen directeur Peter Veer: “Gispen is blij de marktbewerking verder uit te breiden door de samenwerking met deze gerenommeerde partners. Door te kiezen voor deze samenwerkingsvorm is het voor onze klanten volstrekt duidelijk dat er een echt partnership is tussen Gispen en deze bedrijven. Het is volgens ons de enige manier om gezamenlijk succesvol in de markt te staan.”

Gispen verkoopt voornamelijk complete inrichtingsconcepten en -componenten aan bedrijven die vrijwel altijd een eigen facilitaire organisatie bezitten, bijvoorbeeld bij de (rijks)overheid, in de gezondheidszorg en instellingen, bij het onderwijs en de grotere organisaties.

Voor een bredere marktpenetratie zoekt Gispen samenwerking met kantoorinrichters met een regionale bekendheid. Op die manier wordt de kracht van het merk Gispen en de kwalitatief hoogwaardige producten en diensten gecombineerd met de kracht van een regionaal goed ingevoerde ondernemer.

De Gispen Partners zullen het Gispen labelassortiment en de daaronder vallende brands NgispeN en Gispen Huiswerk centraal stellen in hun assortiment en adviezen. Een en ander zal ook zichtbaar worden in de showroom en huisstijl van de ondernemer die zich zal presenteren als Gispen Partner.
Op dit moment worden gesprekken gevoerd met potentiële partners om de spreiding over Nederland uit te breiden en alle regio’s te kunnen bedienen. Het is de bedoeling dat dit netwerk in korte tijd wordt uitgerold.

De Gispen Group is met een omzet van 62 miljoen euro de op één na grootste kantoorinrichter van Nederland. Gispen heeft zes (verkoop)vestigingen in Nederland en België.


Bron foto: Gispen 

11-04-2012 8:00

Parkstad Limburg is dertig nieuwe flexwerkplekken rijker. Netwerkorganisatie Lijnspel creëerde de extra flexplekken in het Heerlense Liof BC Technohouse in samenwerking met KantoorArtikelen.nl. Lijnspel beschikt nu over vijftig flexibele werkplekken. Zelfstandige professionals, kleine MKB’ers en studenten zijn welkom en kunnen bij Lijnspel gratis een tijdelijke bureau gebruiken om te (net)werken en om kennis te delen.

In september 2011 startte Lijnspel met de eerste twintig flexwerkplekken in Heerlen. “Een gat in de Parkstad-markt, want het animo is groot sinds de opening,” aldus initiator Leo Crombach. Hij is ervan overtuigd dat flexibele werkplekken perfecte business-kansen bieden: “De meerwaarde van de flexwerkplekken is vooral het ontmoeten van andere gepassioneerde professionals, kennis delen en samenwerken.”

KantoorArtikelen.nl uit Hoensbroek tekende als Lijnspel-hofleverancier voor de inrichting van de dertig nieuwe werkplekken. Voor Lijnspel is de alliantie met KantoorArtikelen.nl een uitkomst. Crombach: “Wij hebben gekozen voor een laagdrempelige aanpak. Iedereen kan hier binnenstappen en in de grote co-working ruimte gaan zitten werken, inclusief gratis WiFi gebruik. Maar we bieden ook kantoorfaciliteiten aan, denk daarbij aan professionele apparatuur, stilteplekken en vergaderruimtes."

Meer informatie: www.lijnspel.nl

05-04-2012 8:58

Een nieuw kantoor dat volgend jaar een andere functie heeft? Leren en voortbouwen op downloadbare ontwerpen voor duurzame kantoren van een ander? Een kantoor als show case voor innovaties? Het kan, volgens de initiatiefnemers van Open Source Office.

Het initiatief ging in december van start en in februari selecteerden de betrokkenen vijf teams van architecten, constructeurs en installateurs die tot 28 april werken aan het ontwerp van een nieuw duurzaam en flexibel kantoor voor Brakel Interieurgroep.

In Nederland staan steeds meer vierkante meters kantoor leeg. Dat komt onder andere doordat kantoren niet flexibel genoeg zijn om mee te groeien met de wensen van de huurders. Een oud pand wordt makkelijk vervangen voor een nieuw pand. Hoe duurzaam is dat? Kan dat niet anders? En wat gebeurt er met dat nieuwe kantoor over 10 jaar? Het zijn vragen die de initiatiefnemers zich stelden en waarop ze met Open Source Office een antwoord willen geven.

"Open Source Office wil laten zien dat het anders kan. Het doel van dit initiatief is een duurzaam kantoorontwerp dat kennis uit de hele keten samenbrengt en beschikbaar is voor hergebruik en verrijking – net als bij Open Source Software. Een kantoor dat flexibel kan meebewegen met de ontwikkelingen van de gebruikers en de maatschappij. Een kantoor dat duurzaam blijft. Een kantoor dat uiteindelijk weer op een nettemanier kan worden afgebroken als het nodig is", aldus Bas Rooskens, directeur van Brakel Interieurgroep.

Achttien teams meldden zich aan voor de Open Source Office competitie. De vijf geselecteerde, multidisciplinaire teams worden nu uitgedaagd om door middel van co-creatie een ontwerp te maken, dat na de competitie ook online beschikbaar blijft. “Wij willen co-creatie en kennisdeling stimuleren in deze competitie,” aldus Rooskens. “We zijn ervan overtuigd dat dit proces leidt tot het optimale resultaat.”

Via het online platform www.opensourceoffice.nl/competitie delen niet alleen de teams hun ideeën maar geven ook alle geïnteresseerden in de competitie hier feedback op. Het winnende team krijgt een opdracht ter waarde van minimaal 50.000 euro in de bouw van het nieuwe kantoor van Brakel Interieurgroep. Co-creatie is hierbij een belangrijk criterium.

De selectie van de winnaaris in handen van een jury, waaronder Vincent van der Meulen, architect bij Kraaijvanger en Anne-Marie Rakhorst, directeur-eigenaar van Search BV. “Volgens ons is onvoorwaardelijke kennisdeling over duurzaam bouwen cruciaal om succes op grote schaal te bereiken. Open Source is de ultieme vorm van kennisdeling en gaat nog verder met de daadwerkelijke ontwikkeling en realisatie. Daarom werken wij graag mee aan deze competitie, ook om onze kennis op dit gebied in te brengen.”

Open Source Office is een initiatief van Brakel Interieurgroep en de partners Avance Connectivity Solutions, Fagerhult, IGP, Mcart, Sapa, Sublean, Spliet en de Waal, Van Assem Interieur, Legrand en Van Dorp energie. Zie www.opensourceoffice.nl/about voor meer informatie over de consortiumpartners. Open Source Office wordt begeleid door Climate Neutral Group en Enviu.Project: Spar (ontwerp: BF Interieurarchitectuur).

05-04-2012 8:12

De afgelopen weken heeft Casala de showroom in Culemborg vernieuwd. Naast alle stoel- en tafelmodellen is het nieuwe tafelprogramma Temo te bewonderen. Bovendien is er volop aandacht voor het stoelprogramma Parker, de klapstoel Riva, het tafelprogramma Wishbone en het nummeringssysteem Zifra. Al deze producten zijn bekroond met een Red Dot Design Award 2012.

De kantoorinrichter nodigt belangstellenden uit voor een drietal showroomdagen op 24, 25 en 26 april, telkens vanaf 13.00 uur.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: AdeRidder@casala.com


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >