Nieuws


30-03-2012 9:39

De collectie van Quodes is uitgebreid met de Stammtisch, een ontwerp van de gerenommeerde Zwitserse ontwerper Alfredo Häberli. Zoals de naam doet vermoeden, betreft het een sociale tafel, geïnspireerd op de stamtafel in het café. Häberli vertaalde dit idee naar het woonhuis en de projectmarkt. De Stammtisch wordt tijdens de Salone di Mobile gelanceerd in de showroom van de keukenfabrikant Schiffini. Voor hen ontwierp Häberli diverse keukens die getoond worden in twee ‘huizen’, waarin tafels de centrale ontmoetingsplek vormen.Opvallend aan de Stammtisch is de ingenieursachtige constructie van het onderstel. Het lichte hout en het lasergesneden plaatstaal doen tegelijk geavanceerd als vertrouwd aan. Dit effect wordt versterkt door de ‘hamerslag’ afwerking van het staal. De houten poten zijn aan het metalen onderstel vastgeklonken als het heft van een mes. Dit citeren van een Zwitsers symbool bij uitstek geeft de tafel een herkenbaar en speels uiterlijk.

“Het soort constructie is geïnspireerd op hedendaagse elementen uit het timmermansvak: het onderstel en de gebruikte verbindingen vinden hier hun hedendaagse wedergeboorte. De uiterlijke verschijningsvorm van de tafel verandert bij toepassing van alternatieve kleuren van de metaaldelen”, aldus Häberli.

Een subtiel detail is het verloop in de rand van het tafelblad: aan de uiteinden loopt het blad schuin naar buiten terwijl hij aan de zijkanten schuin naar binnen gaat. Het ovale tafelblad (niet- hiërarchisch) en de mogelijkheid om je voeten op de lage horizontale balk te laten rusten, versterken het informele karakter. De Stammtisch wordt in diverse modellen en maten geleverd, ook rechthoekig en (waarschijnlijk) rond. Andere kleuren en materialen van het blad en onderstel zijn mogelijk, zeker in projecten.

29-03-2012 10:10

De designers Markus Jehns en Jürgen Laub ontwikkelden voor Wilkhahn een nieuwe range vergaderfauteuils: Graph.De aluminium arm verbindt de rug en de zitting, die wordt gedragen door een draaibare aluminium voet, gepolijst of verchroomd. De zit- en rugschaal worden ondersteund door een ypsilon aluminium drager met twee scharnierpunten aan de voorzijde en een gelaagde bladveer aan de achterzijde.
Dit versterkt het comfort. De Graph kent een uitvoering met een lage en een hoge rug. Voor de stoffering kan men kiezen uit leer of uit één van de vele Wilkhahnstoffen.

Tijdens de Stockholm Furniture Fair van 7 tot en met 11 februari werd het nieuwe model geïntroduceerd voor een groep internationale architecten uit vijftien verschillende landen. De reacties van vormgevers, architecten en designers op deze 'new classic' waren volgens de kantoormeubelproducent 'zeer positief'.

Graph is ook te zien tijdens de Furniture Fair in Milaan van 17 tot en met 22 april. Voor wie niet naar Italië afreist: Wilkhahn presenteert de nieuwe vergaderfauteuil vanaf 29 maart tot en met eind mei eveneens in de van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam.

29-03-2012 8:44

'Het lijkt misschien niet eens zo ver weg, 2025, maar de wereld verandert in snel tempo! Bedenk dat we 13 jaar geleden net onze weg op internet wisten te vinden, onze eerste mailaccounts aanmaakten en nog maar pas mobiel belden. Het zal nu alleen nog maar sneller gaan. Social media maakte pas zo’n 5 jaar geleden actief zijn entree. Om het over de gevolgen van de smartphones en tablets met mobiel internet nog maar niet te hebben'.

Zo begint een uitnodiging van SV voor een evenement over de 'evoluerende werkomgeving'. Met dit onderwerp houdt het bedrijf uit Rotterdam zich al ruim 35 jaar bezig. Vanuit innovatieve en onderscheidende meubelcollecties wil SV een functionele vertaalslag maken naar een vooruitstrevende en werkende inrichting. Het kantoorconcept van Interpolis Tilburg dat door SV in drie fases tussen 1996 en 2003 is ingericht, is bepalend geweest voor de visie van het bedrijf op activiteitgerelateerd werken (Het Nieuwe Werken). De EarChair, grondlegger van de Prooff-collectie, werd destijds speciaal voor dit project ontwikkeld door Jurgen Bey om dienst te doen als rustige spreekkamer in de publieke ruimte. Sindsdien besteedt SV veel tijd en aandacht aan innoverende meubelconcepten en productontwikkeling.

Daarom nodigt SV belangstellenden uit op donderdag 26 april om een kijkje te nemen in de vernieuwde showroom. Hier is de visie van het bedrijf op werken en de werkomgeving doorgevoerd volgens de laatste ontwikkelingen.
Er zijn lezingen en presentaties over de werkomgeving van de toekomst. Drie sprekers zullen hun visie geven vanuit hun professionele vakkennis over sociale en maatschappelijke ontwikkelingen.

Het programma:
09.00 - 14.00 Gelegenheid tot oriëntatie 'anders (samen)werk concept' in showroom
12.00 - 14.00 Mogelijkheid tot lunch
14.00 - 16.00 Sprekersprogramma studio:
 Juriaan van Meel - ICOP real estate consultants
Workplace design: a lead user approach
Gerald Taylor - Orangebox
Boomers & Millenials
 Niek Scholts - Bureau Leren
Society 3.0, leven in de 21e eeuw. Wie is je collega van morgen?
16.00 - 18.00 Informele borrel
16.00 - 18.00 Gelegenheid tot oriëntatie 'anders (samen)werk concept' in showroom

Aanmelden kan via de volgende link: http://sv-collection.nl/nl/hoe-werkt-het-in-2025

28-03-2012 11:45

Zwartwoud B.V. uit Hoogkerk is in handen gekomen van zittend directeur Leo Stam. Stam neemt daarmee het belang over van aandeelhouder Zwartwoud Beheer B.V. Stam ziet deze stap als een logische voor de onderneming en ook in zijn carrière. ”De interieurbranche is een totaal andere wereld dan die waar onze voormalige aandeelhouder zich in begeeft, de synergie miste in die zin. Met deze stap geven we invulling aan onze ambitie om zelfstandig en onafhankelijk door te groeien ”.  Stam is al sinds 2000 verantwoordelijk voor de strategieontwikkeling en de uitvoering daarvan.

 

Stam ziet een goede toekomst voor zich. Zijn doel is om de vorig jaar aangescherpte strategie verder uit te bouwen. Zwartwoud wil de allerbeste vertaling van interieurconcepten in concrete producten realiseren. De basis daarbij is veelal een interieurconcept dat ontwikkelt is door een architect of conceptbedenker. “Het is mijn uitdaging om samen met onze medewerkers deze ambitie waar te maken en door te groeien tot een toonaangevende partij in de Benelux”.                             

 

Zwartwoud is gespecialiseerd in productontwikkeling, productie en montage op locatie van maatwerk interieurelementen en is zowel in de Retail non-food als in de Non-profit sector actief. Tot haar opdrachtgevers mag Zwartwoud grote (corporate) organisaties rekenen. Zwartwoud werkt en denkt materiaal onafhankelijk. Stam: “onze uitdaging is niet alleen aan te bieden wat een opdrachtgever vraagt maar ook te denken in eventuele alternatieven. Uiteraard met respect voor de gewenste vormtaal of uitstraling en de vereiste functie. Daarmee geven wij gestalte aan onze slogan transform your vision”.

 

Bij Zwartwoud staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda. Het bedrijf bestaat al sinds 1924 en er werken op dit moment bijna 60 werknemers. Voor meer achtergrond informatie en voorbeelden van gerealiseerde projecten: www.zwartwoud.nl

27-03-2012 10:30

Het is zeker niet de eerste designprijs die Arco wint met haar meubelontwerpen, maar wel  een hele mooie: de IF Gold Award. Deze internationale onderscheiding voor innovatief design gaat naar de Café Chair, een ontwerp van Jonathan Prestwich.

De Café Chair is een eigentijdse interpretatie van een bekende klassieker.  Het is een volledig uit beukenhout gemaakt lichtgewicht stoeltje, voorzien van een rugleuning uit drie-dimensionaal breisel. Dit zorgt voor een prettig comfort en een karakteristieke uitstraling. Bovendien is het fijn computeren met je ellebogen op de gebogen leuning. In het café of thuis. Het eerste gesprek over een nieuw stoel-ontwerp tussen Jonathan Prestwich en Arco's creatief directeur Jorre van Ast, vond plaats in een Londense pub: niet geheel toevallig voor twee vrienden en ook zeer toepasselijk.

Arco had een duidelijke opdracht. Er was behoefte aan een betaalbare, stapelbare en comfortabele stoel voor zowel de horeca als de woonomgeving. Samen ontwikkelden ze de Café Chair, die al direct na zijn introductie in 2011 werd onderscheiden met de Interior Innovation Award 2011 van de German Designcouncil.

Jonathan Prestwich over de Café Chair: "Ik had dit technisch 3D breisel al eerder toegepast in meubelontwerpen, maar ik was er extra enthousiast over om het nu te gebruiken in een houten stoel. De combinatie van deze twee materialen geeft het ontwerp een heel modern aspect, terwijl toch ook de nostalgische waarde van een ambachtelijk gemaakt houten frame aan de orde is. Het polyester breisel is ecologisch en hygiënisch en geeft een geweldig comfort."

IF Industrie Forum Design e.V, de internationale organisatie die zich er al sinds 1953 voor inzet om goed design in de publieke belangstelling te brengen, kwam voort uit en is gevestigd in de Messe Hannover in Duitsland. Een grote jury met deskundigen uit de hele wereld boog zich dit jaar over 4322 inzendingen, verdeeld over diverse categorieën. 1218 kregen een onderscheiding, waarvan er 100 een Gold Award ontvingen.

De Café Chair is verkrijgbaar in diverse kleurstellingen en kost  340 euro.

27-03-2012 8:35

WINI Kantoordesign realiseerde afgelopen jaar een omzetplus van 35 procent. Ook voor het komend jaar verwacht de onderneming groei.

Met de omzet van 2011 ter hoogte van 36,5 miljoen euro is besturend vennoot Carolina Schmidt-Karsch tevreden. "Uiteindelijk zijn we met een plus van 35 procent zeer sterk gegroeid." Volgens Schmidt-Karsch zijn echter de 'dekkingsbijdragen zwak', wat velerlei oorzaken heeft: in de branche heerst een hoge concurrentiedruk, de personeelskosten zijn gestegen en tenslotte drukken verhoogde materiaalkosten voor onder andere staal en spaanplaten op de winstmarges.

Wat de kantoormeubelfabrikanten in het algemeen parten speelt, is het feit dat tussen aanbod en opdracht wel eens tot twee jaar kan liggen. Over tussentijdse prijsverhogingen bij bijvoorbeeld de materiaalinkoop kan echter niet achteraf met de klant worden onderhandeld, zodat daardoor de marges nog smaller kunnen worden. Desondanks verwacht WINI voor 2012 een groei van 10 procent.

WINI beschouwt de Orgatec in Keulen wat beurzen betreft als hoogtepunt en zal dit jaar eveneens haar opwachting maken met nieuwe producten. De belangrijkste afzetmarkten voor het bedrijf zijn Duitsland, Zwitserland en Nederland. Bij WINI staan  212 medewerkers op de loonlijst.

26-03-2012 12:50

 

 

Op woensdag 13 en donderdag 14 juni 2012 brengt ContRact - het B2B-event for contract pro's – voor de tweede keer vraag en aanbod van de projectmarkt samen op een hippe locatie in hartje Brussel, met een vlotte bereikbaarheid en gratis toegang en parking: Tour&Taxis. Op een beperkte oppervlakte en op korte tijd biedt ContRact projectspecialisten een overzicht van een interessant en gespecialiseerd aanbod.

 

De exposanten zijn fabrikanten en verdelers van meubelen, zitmeubelen, slaapcomfort, kantoormeubilair, gespecialiseerd projectmeubilair, outdoor, interieur- en meubelstoffen, raamdecoratie en –systemen, vloer- en wandbekleding, huislinnen, interieuraccessoires en decoratieve verlichting.

 

ContRact is op maat gesneden voor project- en totaalinrichters, interieurarchitecten en architecten, projectontwikkelaars, studiebureaus, kantoorinrichters, facility managers, en alle voorschrijvers actief in de sectoren: hospitality en horeca, healthcare, office & corporate en publieke gebouwen.

 

ContRact is een gezamenlijk initiatief van de vzw Meubelbeurs Brussel en Textirama vzw. Meer informatie is te vinden op www.contract-contact.be.

24-03-2012 8:00

Op 26 april wordt de vierde Hippo Campus lezing gehouden in de toonzaal van Kembo in Veenendaal. Prof. Jeremy Myerson zal spreken over het onderwerp 'From the machine to the network: exploring the future of office design'

Jeremy Myerson is als directeur en Professor verbonden aan het Helen Hamlyn Centre for Design in London. Dit instituut is onderdeel van het befaamde Royal College of Art. De doelstelling van het Helen Hamlyn Centre for Design is het doen van onderzoek – ook in samenwerking met de industrie – om vervolgens bij te dragen aan de verbetering van het menselijk bestaan. Jeremy Myerson heeft talloze boeken en artikelen geschreven over design, kunst en architectuur.

De Hippo Campus is het kenniscentrum van Kembo waar samen met medewerkers, klanten, gebruikers en andere belanghebbenden kennis op wordt gedaan en gedeeld.

24-03-2012 8:00

WINI Kantoordesign in Waalwijk houdt weer een huisshow. Op donderdag 29 maart zijn belangstellenden welkom in de showroom aan de Gompenstraat 25 in Waalwijk. Het bedrijf grijpt de bijeenkomst aan om onder meer de nieuwe WINI Office & Lounge te introduceren.

22-03-2012 9:13

Montis maakt melding van een nieuwe website: www.montis.nl. De website is in de woorden van Montis 'dynamisch, informatief en interactief'. De meubelproducent belooft het wwww-adres de komende tijd verder uit te breiden met informatie, applicaties en social media.
 

21-03-2012 13:30

Gispen en Youpsa zoeken slimme werkers. Deze trendsetters, die werken waar ze willen, maken kans op een design Gispen thuiswerkplek en een diner voor twee in een bij Youpsa aangesloten horecagelegenheid.

Slim plannen, slim werken en slim afspreken, zodat elke dag optimaal benut wordt. Thuis in alle rust geconcentreerd werken en onderweg bij een hotel, café of restaurant vergaderen en ontmoeten. In een inspirerende omgeving met lekkere koffie op een perfecte locatie. Geen files, korte reistijden, minder reiskosten, werk en privé in balans en geen stress. Het is een wereld die Gispen en Youpsa schetsen.

Mensen die kans willen maken op een design Gispen thuiswerkplek en een diner voor twee hoeven maar een paar dingen te doen. Eén foto maken van de huidige werkplek thuis en één foto van een ontmoeting/bespreking onderweg bij een horecagelegenheid. Deze foto’s worden op de Facebookpagina’s van Gispen en Youpsa geplaatst, zodat ze ‘geliked’ kunnen worden. De deelnemer met de meeste ‘likes’ op zijn/haar twee foto’s, wint de prijs. Meedoen kan tot en met vrijdag 13 april 2012. De prijsuitreiking is bij Gispen International in Culemborg op maandag 23 april 2012. Alle informatie is te vinden op http://www.slimmewerker.nl/.

19-03-2012 8:30

Tijdens de 2012 Milaan Designweek zal DuPont zijn volledig vernieuwd kleurenpalet voorstellen voor het DuPont Corian hightech bekledingsmateriaal in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het palet omvat nieuwe kleurtinten die werden ontwikkeld voor een brede waaier van architecturale en designtoepassingen, zowel binnen als buiten. Het vernieuwde kleurenpalet zal worden aangevuld met een innovatieve en gebruiksvriendelijke combinatie van marketingtools, ontworpen om de keuze van de meest geschikte DuPont Corian kleurtint te vergemakkelijken voor specifieke toepassingen, in combinatie met materialen zoals metaal, hout, glas, steen, enzovoorts.

 

Tijdens de 2012 Designweek in Milaan zal het nieuwe kleurenpalet van DuPont Corian in de spotlights staan tijdens de internationale tentoonstelling “Corian Colour Evolution”, in een concept ontwikkeld door de Italiaanse architect Giorgio Zaetta. Deze tentoonstelling vindt plaats in de Spazio Fiorentini, via Savona 35, Milaan, van 16 tot 22 april.

 

“Corian Colour Evolution” krijgt de creatieve medewerking van vier dynamische inrichtingsbedrijven: e15 uit Duitsland (met ontwerpen van Philipp Mainzer), Moustache uit Frankrijk (met ontwerpen van François Azambourg, Inga Sempé, Ionna Vautrin, Benjamin Graindorge en Sébastien Cordoléani), Rabih Hage uit het VK (met ontwerpen van Rabih Hage), en TAO Esterno uit Italië (met ontwerpen van Setsu en Shinobu Ito). Zij zullen originele oplossingen voorstellen, gemaakt met de nieuwe kleuren van DuPont Corian, alleenstaand of in combinatie met andere materialen.

 

De verwerking van DuPont Corian hightech bekledingsmateriaal wordt uitgevoerd door Altha, Italië (voor TAO Esterno), Clarendon Fabrications, VK (voor Rabih Hage), Crea Diffusion, Frankrijk (voor Moustache), en Industrie-Manufaktur Hasenkopf, Duitsland (voor e15). De tentoonstelling zal ook de bijdrage van L.E.D. Luce e Dintorni (Italië, geavanceerde architecturale LED-verlichting) tonen.

 

Vanaf 1 juni 2012 zullen de nieuwe kleuren van DuPont Corian, die worden voorgesteld tijdens de Milaan Designweek, commercieel beschikbaar zijn in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 

“Er breekt een nieuw tijdperk aan in de markten waarbij we betrokken zijn: er worden steeds hogere eisen gesteld wat betreft kwaliteit, service, internationalisering en samenwerking tijdens dit hele proces. De nieuwe kleuren en marketingtools, die tijdens de Milaan Designweek worden voorgesteld, zijn het resultaat van een proces dat al vele jaren geleden begon. We hebben de geschiedenis, de successen en de uitdagingen van DuPont Corian geanalyseerd en we hebben spelers binnen de markt om feedback gevraagd en naar hun noden geluisterd. We zijn van mening dat de producten en innovatieve marketingtools die aanwezig zijn tijdens de “Corian Colour Evolution” tentoonstelling (overigens een voorbeeld van waardevolle samenwerking) een belangrijke vooruitgang betekenen voor de mogelijkheden van DuPont Corian om de technische, functionele en zintuiglijke vereisten van architectuur, interieurontwerp, meubilair en woninginrichting uit te drukken” zegt Jean-Yves Bach, DuPont Building Innovations, Businesss Director, Europe Middle East and Africa.

 

“Onze nieuwe kleuren en marketingtools, gebaseerd op doelgerichte marktfeedback, drukken authentieke en tijdloze elegantie uit en worden versterkt door een betere internationale bevoorrading en service. DuPont is uitstekend uitgerust om een verfrissend, nieuwe “Corian ervaring” teweeg te brengen door haar directe aanwezigheid in elk land van de regio en door uitgebreidere mogelijkheden om aan de noden van architecten, designers en de ontwerpwereld te voldoen. Deze vernieuwing zal onze innovatieve leiderspositie in deze markt van handgemaakte materialen voor architectuur en ontwerp, verstevigen. In deze economisch woelige en uiterst veranderlijke tijden hebben we aanzienlijke investeringen gedaan in ons product en haar evolutie. Hiermee willen we een duidelijk signaal van vertrouwen en betrokkenheid geven aan alle markten die we voorzien” verklaart Ruslan Yusupov, DuPont Building Innovations, Businesss Development Manager, Europe Middle East and Africa.

18-03-2012 8:00

Steelcase heeft de aftrap gegeven van een jaar dat in het teken staat van haar 100-jarig bestaan. Een tijdperk waarin het bedrijf zich ontwikkelde van lokale leverancier van kantoormeubilair tot een bedrijf dat wereldwijd wordt erkend als vooruitstrevend werkomgevingspecialist.

Het bedrijf is opgericht op 16 maart 1912 onder de naam Metal Office Furniture Company. Het eerste product was de brandwerende metalen prullenbak. In een tijd waarin sigaretten- en pijprokers gewend waren smeulende as en peuken in rieten prullenmanden te gooien, betekende de metalen prullenbak een forse stap voorwaarts met het oog op de veiligheid. Ook vandaag de dag geldt Steelcase nog steeds als vooruitstrevend met zijn productoplossingen gericht op het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het onderwijs. Omdat de manier waarop mensen werken voortdurend aan verandering onderhevig is, doet Steelcase veelvuldig onderzoek naar de behoeften van de werkende mens. De diepgaande kennis vertaalt zich in producten die de productiviteit en het welzijn van medewerkers vergroten en in werkomgevingoplossingen die eraan bijdragen dat organisaties zich positief kunnen onderscheiden in een complexe, interconnected wereld.

Naast de efficiëntie van de productieprocessen en de kwaliteit van de producten is Steelcase bij haar innovaties en ontwerpen altijd uitgegaan van de menselijke factor, wat ertoe heeft bijgedragen dat Steelcase zich heeft kunnen ontpoppen tot wereldspeler. “Vanaf de oprichting van het bedrijf gaat het bij Steelcase om meer dan alleen meubilair”, stelt James Hackett, CEO van Steelcase Inc. “Met onze producten ondersteunen we dat mensen prettig, efficiënt en effectief kunnen werken. Het is dan ook niet zozeer het bedrijf Steelcase dat al een eeuw bestaat, als wel de ideeën die aan het bedrijf ten grondslag liggen. Onze honderdste verjaardag willen we daarom vooral aangrijpen om vooruit te kijken naar de vele mogelijkheden en kansen die in het verschiet liggen."

Vooruitkijkend naar de komende 100 jaar presenteert Steelcase ‘100 Dreams, 100 Minds, 100 Years’ als dialoog over de innovatie die nodig is om te kunnen blijven aansluiten bij toekomstige manieren van werken. Steelcase heeft hiervoor kinderen van over de hele wereld gevraagd door middel van verhalen en kunstwerken uiting te geven aan hoe zij denken dat mensen in de toekomst zullen leven en werken. Een selectie van deze ‘100 dreams  is vastgelegd in een documentairedie samen met de kunstwerken van de kinderen te zien zal zijn in verschillende Steelcase-vestigingen. Naast kinderen heeft Steelcase ook vooraanstaande leiders en denkers gevraagd hun visie te geven op de manier waarop we in de komende decennia zullen werken. Deze ‘100 Minds’– waaronder auteur Daniel Pink, architecte Patricia Urquiola en artiest Dale Chihuly –  verschaffen tezamen een uniek inkijkje in de toekomst. Selecties van de '100 Dreams’en de ‘100 Minds’zijn in de vorm van verhalen, tekeningen, foto’s en andere multimedia te zien op de 100.steelcase.com-site. Hier biedt Steelcase iedereen de mogelijkheid zich actief te mengen in de dialoog en zijn of haar ideeën over de toekomst met de wereld te delen.

16-03-2012 13:09

Op zaterdag 21 en zondag 22 april zullen een honderdtal exposanten, professionals en geïnformeerde liefhebbers uit België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Italië tijdens de dertiende editie van de Designbrocante hun meubels en voorwerpen uit de jaren ‘50, ‘60, ‘70 en begin jaren ‘80 uitstallen. De markt vindt plaats in het historische Oud Maritiem Station van Tour & Taxis, Havenaan 86c, 1000 Brussel (ingang via de site van Tour & Taxis).

Naast zeldzame stukken brengen de exposanten ook mooie, meer courante en dus meer betaalbare meubelstukken mee: stoelen van Eames of Panton, Knoll tafels, fauteuils van Bertoia, enz. Naast Scandinavische, Belgische, Franse, Italiaanse en Amerikaanse meubels is er ook plaats voor keramiek en glas, collectors’ items, accessoires in plastiek, metaal, hout of bakeliet.

Tijdens de preview op zaterdag (14.00-18.00 uur) bedraagt de entree 20 euro, zondag (8.00-16.00 uur) is de toegang gratis. Nieuw dit jaar is de combinatie op zondag met de tweede editie van de indoor Brussels Oldtimer Market. Meer informatie op www.brusselsdesignmarket.be

14-03-2012 9:30

De omzet van de totaalaanbieder voor innovatieve kantooroplossingen König + Neurath blijft stijgen. De balans over het afgelopen jaar was uiterst positief. De onderneming zag de groei in 2011 – bij een totale omzet van circa 141 miljoen euro – ten opzichte van het jaar ervoor met 23 procent toenemen.

Deze ontwikkeling wordt vooral bepaald door de binnenlandse vraag, die ten opzichte van het jaar ervoor met circa 27 procent is toegenomen. De positieve omzetontwikkeling was niet alleen te danken aan de branchebreed toegenomen totale vraag, maar ook aan de versterking van de positie van König + Neurath bij grote klanten en in de projecthandel.

Het jaar 2011 werd bij König + Neurath gekenmerkt door de terugwinning van marktaandeel in het binnenland, de introductie van nieuwe producten (onder andere op het gebied van bureaustoelen), de roadshow 'Talk of Town', de verdere ontwikkeling van de organisatiestructuur en investeringen in verdere productontwikkeling.

 

 

Carl-Christoph Held, bestuursvoorzitter van de firma König + Neurath AG: “Het verheugende resultaat bevestigt het gelijk van onze strategie om te investeren in hoge kwaliteit en intensieve research en ontwikkeling. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat we moeten voortgaan op de weg van het succes – met name via teamspirit, vertrouwen, motivatie, deskundigheidsbevordering en daadkracht van onze leidinggevenden en medewerkers. Om mee te kunnen doen in de slag om de beste arbeidskrachten, hebben wij op dit punt veranderingprocessen in gang gezet. Optimistisch gestemd – gezien de mogelijkheden van het bedrijf – maar zonder de moeilijke algemene economische situatie uit het oog te verliezen, kijken wij vandaag positief terug op het jaar 2011.”

 

Het jaar 2012 zal voor König + Neurath in het teken staan van veel nieuwe productontwikkelingen en investeringen in het machinepark, de personeelsontwikkeling en de Orgatec 2012 in het najaar.
 

14-03-2012 9:20

Zaterdag 17 maart aanstaande tonen meubelmakers en interieurbouwers door het hele land hun vitaliteit, creativiteit en vakmanschap. Ruim zeventig bedrijven openen de deuren om te vieren dat de CBM – de brancheorganisatie voor de woonmeubelindustrie en interieurbouwbedrijven - 100 jaar bestaat.

Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom voor bijvoorbeeld workshops of een rondleiding. Ga voor de laatste stand van de deelnemende bedrijven naar www.opendagmeubel.nl. De open dag wordt mede mogelijk gemaakt door Syntrus Achmea.

 

Rob Kars, CBM-directeur, hoopt op veel bezoekers tijdens de open dag: “De belangstelling voor Nederlands ontwerp en Nederlands fabricaat is enorm. Iedereen die ontwerpers en vakmensen wil ontmoeten, moet 17 maart komen.“

 

CBM heeft zich voor de loop van het jubileumjaar verbonden aan Energy4All. Een stichting die zich ten doel stelt aandacht en geld te genereren voor kinderen met een tot nu toe ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Vrijwilligers van Energy4All bezoeken de deelnemende bedrijven en geven, met de collectebus in de hand, uitgebreid uitleg over de stichting en haar doelstellingen.

 

CBM organiseert dit jaar tal van activiteiten waarmee het Energy4All in beeld brengt, zoals een ontwerpwedstrijd voor een Junior Lounger; een speciaal relaxmeubel voor kinderen met een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Jonge ontwerpers hebben een loungestoel ontworpen en werken onder begeleiding van ervaren ontwerpers aan de ontwikkeling van hun prototypes. Deze prototypes worden uiteindelijk geveild, waarna de opbrengst naar Energy4All gaat.
 

13-03-2012 12:00

Sam Nierop, werkzaam bij fabrikant van kindermeubilair De Esdoorn te Wolvega,  mag zich Beste Praktijkopleider 2011 noemen.  Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Abrona in Huis ter Heijde werden de winnaars Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider bekend gemaakt. De prijs is een initiatief van de minister van OCW.

Nierop is door Kenniscentrum Stichting Hout & Meubel (SH&M) voorgedragen na het winnen van de verkiezing in 2011 in de hout- en meubelbranche. Sam Nierop is praktijkopleider bij de Esdoorn, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van houten kindermeubilair. Volgens de jury is Nierop de Beste Praktijkopleider van Nederland omdat hij een natuurtalent is met een hart voor opleiden. Zijn ambitieuze houding en de energie die hij op zijn leerlingen overbrengt maakt hem een voorbeeld én ambassadeur voor alle jonge werknemers die de stap naar het praktijkopleiderschap willen maken.

Het juryrapport meldt ook zijn didactische aanpak: Sam zorgt voor structuur en overzicht voor student en onderwijsinstelling. En op allerlei vlakken zoekt hij verbetering. Sam werkt op een natuurlijk manier volgens de Triple P benadering: het handelen is gericht op People, Profit en Planet. Geen gekunsteld gedrag. Bij Sam komt alles uit eigen kracht en drive. De andere genomineerde praktijkopleiders: Ton Buelens (Smits Machinefabriek ) en Lies Vos (Nijestee Woningcorporatie).

Met deze verkiezing wordt aandacht gevraagd voor de belangrijke rol van de 223.000 erkende leerbedrijven en hun praktijkopleiders in Nederland. Leerbedrijven nemen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van circa 500.000 mbo'ers voor hun rekening via stageplekken en leerbanen.

09-03-2012 10:41

Kantoorinrichter Pami richt zijn blik naar het zuiden. Begin april neemt het bedrijf deel aan de beurs Bureaux Expo in Parijs. En daarnaast scoorde Pami onlangs een eerste groot project in de Franse hoofdstad. Eveneens in april begint de levering van 1.600 kasten in de nieuwe gebouwen van BNP Paribas. Eind juni moeten de kasten voor de 2.600 werknemers op hun plaats staan in het gebouw.

08-03-2012 9:38

Bedrijven kunnen dit jaar tot maximaal 18.000 euro subsidie ontvangen voor Het Nieuwe Werken. De subsidie is een onderdeel van een subsidieregeling voor sociale innovatie, waaronder bijvoorbeeld ook Het Nieuwe Werken en Anders Werken vallen.De aanvraag kan snel en simpel worden gedaan, waardoor de administratieve lasten ook voor kleinere organiaties beperkt blijven.

De subsidie is het hele jaar 2012 aan te vragen en loopt via het Agentschap van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De totale subsidiepot bedraagt 24 miljoen euro en wordt gefinancierd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

www.agentschapszw.nl
www.theofficeopleidingen.nl/page22.php

07-03-2012 9:52

Design Post Amsterdam, een nieuw interieurcollectief, opent zijn deuren op 29 maart 2012. De toonaangevende interieurmerken Arco, Danskina, Eikelenboom, Flos, Kvadrat , Montis, Moroso en Palau presenteren hun collecties aan de Cruquiusweg 109 en 111 in Amsterdam.

 

Design Post Amsterdam is een nieuw interieurcollectief met een totale oppervlakte van 1.500 vierkante meter, waar inspirerende presentaties van designmeubelen, verlichting, karpetten en textiel getoond worden voor architecten, interieurarchitecten, interieurprofessionals en consumenten.

 

Design Post Amsterdam biedt de mogelijkheid om individueel of met opdrachtgevers ongestoord inspiratie op te doen of professioneel te worden geadviseerd. Naast presentaties met de meest actuele designproducten organiseert Design Post Amsterdam ook events en workshops met inhoudelijke informatie voor de professional .

 

Op 29 maart, vanaf 17.00 tot 24.00 uur, vindt de feestelijke opening plaats voor genodigden om deze samenwerking te vieren. Design Post Amsterdam is vanaf 1 april geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot  17.00 uur.

 

Voor  meer informatie: Paullien van Waarde, telefoon: 020-8200111 of info@designpostamsterdam.nl. Medio april is alle informatie over de deelnemende merken, producten en events vinden op www.designpostamsterdam.nl.

07-03-2012 9:05

In nauwe samenwerking met inrichter Ahrend heeft lakkenfabrikant PPG een nieuwe poederlak ontwikkeld die niet milieubelastend is. In het verleden werden natte lakken voor inrichtingsproducten al vervangen door poederlakken. Bij deze jongste generatie poederlak zijn de zogenoemde ‘red substances’ vervangen door bestanddelen die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. “Een revolutie”, aldus Gerard Huiskes, Manager Innovation bij Ahrend.

 

Ahrend voorziet stoelen, tafels en kasten van poederlak. Huiskes: “Het oogt mooi, heeft een beschermende functie en is eenvoudig schoon te maken.” In het kader van haar vergaande C2C-beleid wilde Ahrend echter graag verdere stappen maken bij het verduurzamen van deze lakken. Huiskes: “We zagen mogelijkheden om zaken nog verder te verbeteren. Eén van die mogelijkheden was het optimaliseren van de samenstelling van de poederlakken. Hierbij zijn diverse componenten benoemd die geëlimineerd moesten worden uit de bestaande receptuur.”

 

De zogenaamde ‘red substances’ zijn vervangen. Hierdoor is de lak veilig voor mens en milieu. PPG heeft de receptuur gewijzigd en ervoor gezorgd dat het nieuwe poeder industrieel kan worden verwerkt. De lak blijft eveneens voldoen aan alle andere kwaliteitseisen, zoals krasvastheid, uitstraling en kleurechtheid.

 

Ahrend heeft als doel de materiaalketen voor 2020 volledig te sluiten. Huiskes: “Deze poederlak is een volgende stap om alle grondstoffen volledig, veilig en oneindig te recyclen.”

 

Tijdens het Cradle-to-Cradle Café van 8 maart 2012 in de Flagshipstore van Koninklijke Ahrend, zullen PPG en Ahrend de nieuwe lak presenteren.

 

Het Cradle-to- Cradle Café is als initiatief ontstaan in 2009 uit een samenwerkingsverband tussen de bedrijven. Koninklijke Ahrend, Desso, Interwand en Koninklijke Mosa. Deze bedrijven ontwikkelen en produceren hun producten volgens de Cradle-to-Cradle principes. Deze bedrijven zetten zich tevens in om het Cradle-to –Cradle gedachtegoed verder te verspreiden. Hiervoor is onder andere het Cradle-to-Cradle Café in het leven geroepen: mini seminars waarin actuele en uiteenlopende onderwerpen op gebied van Cradle-to- Cradle worden besproken door diverse sprekers.

06-03-2012 9:30

WINI Kantoordesign presenteert op 29 maart in haar InfoCenter  te Waalwijk de WINI Office & Lounge, een exclusieve collectie voor de Nederlandse en Belgische markt.

De collectie bestaat uit een aanbod  van sofa’s gemoedelijke zithoeken, ziteilanden, banksystemen, fauteuils en bijzettafels. Het InfoCenter dat twee jaar geleden nieuw werd gebouwd zal omgetoverd worden naar een InfoCenter met thema’s welke passen bij de huidige nieuwe manier van werken. De Lumber Jack is één van de modellen voor iemand die van persoonlijkheid houdt. De buitenschaal is gefineerd en de binnenzijde gestoffeerd.Belangstellenden zijn welkom op 29 maart tussen 11.00 en 20.00 uur. www.wini.nl

06-03-2012 9:00

Kwam in voorgaande jaren rond deze tijd van het jaar de SSWM Jaargids bij alle bedrijven in de meubel- en interieurbouwbranche in de bus, nu is hij voor het eerst volledig online te zien en raadplegen via jaargids.sswm.nl!

De Jaargids 2012 is een online-naslagwerk voor de branche over beroepen en opleidingen, subsidies voor scholing, organisaties in de branche en alle overige diensten van de Stichting Scholing en Werkgelegenheid Meubel. Het cursusgedeelte van de gids is tevens direct gekoppeld aan de cursusdatabase op de website van de SSWM. In het voorwoord haalt Willem Kalis, directeur van de SSWM, aan dat het thema ‘kennisversnelling’ dat centraal stond in de Jaargids van 2011 nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Dit jaar is duurzame inzetbaarheid een rode draad, waarmee bedoeld wordt dat mensen langer en prettiger kunnen werken, mede noodzakelijk vanwege de voorgenomen verhoging van de pensioenleeftijd.

De SSWM wil met de online-publicatie niet alleen met haar tijd mee gaan, maar is zich ook bewust van de besparingen die digitaal publiceren opleveren, niet alleen in kosten maar ook als het om milieubelasting gaat. Als men de uitgave toch liever in ‘papieren’ vorm heeft, kan dat door gebruik te maken van het print-symbooltje onderaan elke pagina..Het web-adres van de Jaargids 2012 is jaargids.sswm.nl of te bereiken via de website van de SSWM.

05-03-2012 8:09

Upholstery 03 vinyl, dat is de naam van  de nieuwe collectie vinyl meubelbekleding van Vescom. De zeven nieuwe vinyl dessins, uitgevoerd in ruime kleurenseries, vormen een aanvulling op de bestaande collecties meubelbekleding. De kwaliteiten zijn ontwikkeld voor de projectmarkt en door de functionele eigenschappen toegepast door zowel de industrie, stoffeerders als eindgebruikers.

 

De zeven kwaliteiten variëren sterk. Vijf in het oog springende kwaliteiten vanwege óf de bijzonder fraaie metallic glans (Keri en Sanak), de pakkende structuur (Dodan) óf de subtiele nerf (Brant en Dalma). De overige twee kwaliteiten zijn nieuw en vertrouwd tegelijkertijd. Het betreft dessin Furka plus en Leone plus die in een nieuwe kleurenserie worden gepresenteerd.

 

 

 

De uitvoeringen zijn niet alleen geschikt voor stoffering/bekleding van projectmeubilair als stoelen, banken, headboards en wandstofferingen, maar worden ook voor andere toepassingen zoals medisch technisch meubilair (tandartsstoelen, rolstoelen, gynaecologiestoelen, massagetafels, etc.), fitness apparatuur, kappersstoelen, etc. ingezet.

 

 

Vescom vinyl meubelbekleding is samengesteld uit een kunststof bovenlaag met een katoenen drager. Het gewicht van 800 gr/m2 staat garant voor een zeer stevig product met een lange levensduur. De producten zijn brandwerend, slijtvast (Martindale > 125.000 toeren), wrijfecht (5), lichtecht (7-8) en IMO gecertificeerd. Bovendien in hoge mate bestand tegen urine-, bloed- en transpiratievlekken.

 

De standaard behandeling met Bio-Pruf zorgt er voor dat het product hygiënisch is en bestand is tegen bacteriën. De meubelbekleding is vuil- en vetbestendig,  voldoet aan strenge hygiënische veiligheidsvoorschriften., is soepel te verwerken, onderhoudsvriendelijk en laat zich eenvoudig reinigen met Vescom cleaner.

 

Sinds juni 2011 is Vescom verbonden aan VinylPlus. Dit initiatief heeft als doel het verbeteren van de duurzame productie en het duurzaam gebruik van PVC, alsmede de technologieën omtrent recycling te stimuleren en te verbeteren. VinylPlus is het ambitieuze vervolg op Vinyl2010, de vorige vrijwillige verbintenis van de Europese PVC industrie, waar Vescom vanaf het moment van oprichten al aan verbonden is.

02-03-2012 9:18

Airpad, een nieuw materiaal 'membraan' voor het ontwerpen van kantoormeubilair heeft Interstuhl een IF Gold Award opgeleverd in de categorie van 'ontwerp van het materiaal'. De uitreiking vond plaats begin februari in 'BMW Welt' in München als onderdeel van de München Creative Business Week.

Als voordelen van Airpad werden genoemd beste luchtcirculatie, aanpassing aan het lichaam, nieuwe designopties en uitstekende ergonomische functies. Voor de jury is het het materiaal zelf belangrijk, maar ook het materiaal in het relatie tot de functie van het product.

01-03-2012 8:31

Fabrikant en designer van kantoorinrichting Haworth houdt van 7 tot en met 9 maart open dagen op de nieuwe locatie aan de Laanakkerweg in Vianen. Voor de genodigden voor deze open dagen bestaat er tevens de gelegenheid diverse interactieve workshops en presentaties te volgen.

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >