Nieuws


28-02-2012 9:15

Palau is verhuisd naar Design Post Amsterdam. Het nieuw adres van deze meubelproducent met onder andere werk van Björn Mulder, Alissia Melka- Teichroew, Richard Hutten  en Paul Linse in de collectie: Cruquisweg 111 m, 1019 AG in Amsterdam . telefoon: 020 – 526 83 15.

23-02-2012 8:45

Medio februari opent Brokx uit Oosterhout de vernieuwde showroom met kantoormeubelen en kantoorinrichting.De nieuwe inrichting is aangepast aan de steeds groter wordende vraag naar Het Nieuwe Werken inrichtingsconcept. Brokx is trots op de showroom en toont dit graag; de eerste 25 architecten en facility managers die via de onderstaande link een bezoekafspraak maken ontvangen een gratis exemplaar van het boek '100 Masterpieces of the Vitra Design Museum'.


 
Belangstellenden kunnen zich inschrijven op: http://www.brokx.com/over-brokx/nieuws/aanvraag-showroombezoek.htm

22-02-2012 9:58

"We borduren hier geen kussens jongedame, daar is de deur." Dat was het antwoord van Le Corbusier, toen de 24-jarige Charlotte Perriand in 1924 zijn atelier binnenkwam en om een baantje smeekte. Een paar maanden later was Le Corbusier zo onder de indruk van haar werk dat hij haar smeekte om terug te komen. Samen heeft dit duo veel iconische meubels ontworpen, die vandaag de dag nog steeds tot tijdloze classics worden gerekend.

 

 

Zaterdag 3 maart van 12:00 uur tot 17:00 uur  zijn er in de showroom van Canoof aan het Minervum 7003 in Breda bijzondere modellen te zien van Le Corbusier en Perriand. De modellen zijn allemaal geproduceerd door Cassina, waar Canoof officieel dealer van is geworden. De tentoonstelling laat zien hoe belangrijk authenticiteit en kleur zijn voor deze iconische meubels.

 

Meer informatie: www.canoof.nl

22-02-2012 9:20

Na het succes in Amerika kiest  meubelfabrikant Baltus  voor Antwerpen om Europa te gaan  veroveren. In een showroom van 380 vierkante meter vloeroppervlak in het Antwerpse ‘Zuid’  gaat  de luxueuze meubellijn binnenkort gepresenteerd worden.

 

 

De drijvende kracht achter dit project is het Femont Galván Designers team. Een jong team van creatievelingen en architecten die hun sporen reeds verdiend hebben in tal van projecten in binnen- en buitenland.

 

De Baltus flagshipstore wordt op 8 maart aanstaande feestelijk geopend.

22-02-2012 8:26

Unilin, producent van vloeren en dakplaten, en meubelproducent Tvilum hebben een licentieovereenkomst gesloten over Unilins lijmloze Uniclic-technologie voor meubelproducten. “Deze technologie, ontwikkeld in 2008-2009, levert  indrukwekkende installatievoordelen op voor de eindgebruiker en/of de professionele installateur”, aldus Unilin.

 

 

"We zijn blij om de eerste licentiehouder op de Uniclic-technologie voor meubelen te worden", zegt Peter Poulsen, CEO van Tvilum. "We zagen onmiddellijk de toegevoegde waarde die deze technologie kan bieden voor onze klanten en we zijn dan ook enthousiast over de lancering van de eerste Uniclic-meubellijn gemaakt door Tvilum".

17-02-2012 9:41

De derde editie van de Jaga Design Weeks is van gestart gegaan. Van 1 februari tot 1 mei 2012 gaat het bedrijf op zoek naar showroomhouders en installateurs die opvallende, inspirerende en creatieve oplossingen met de designradiatoren hebben weten te creëren. In deze periode kunnen showroomhouders en installateurs aangeven welke ideeën zij hebben bedacht om de Jaga Eyecatchers zo opvallend mogelijk te presenteren. Dit door foto’s en teksten te uploaden op Facebook (www.facebook.com/jagadesignweeks). Elke deelnemer zorgt voor promotie rondom de eigen ingezonden foto door zo veel mogelijk ‘likes’ (vind-ik-leuks) te verkrijgen. De winnaar krijgt een volledig verzorgd weekend in de hippe designstad Berlijn. Meer informatie op www.jaga.nl.

De winnende foto van de Jaga Design Weeks 2011, ingezonden door Jantschik Installaties uit Pijnacker.

16-02-2012 2:00

Werkomgevingspecialist Steelcase heeft uitgebreid etnografisch onderzoek gedaan naar de manier waarop mensen vandaag de dag werken. Het laat zich het beste vatten in de woorden 24/7, grenzeloos en mobiel. Hiermee verandert de rol van het kantoor; mensen komen naar kantoor om collega’s te ontmoeten en met anderen samen te werken. De aanbevelingen voor de inrichting van de werkomgeving die hieruit zijn af te leiden, heeft Steelcase samengevat onder de noemer 'The interconnected workplace'.

De aanbevelingen van Steelcase over de inrichting van de werkomgeving spitsen zich toe op een vijftal thema’s: het ondersteunen van samenwerken op afstand, het efficiënt gebruik van vierkante meters, het werven en behouden van talent, het bijdragen aan een sterk werkgeversmerk en het verbeteren van het welzijn van de medewerkers.

Innovatie ontstaat doorgaans doordat mensen samenwerken. De experts van Steelcase bestudeerden drie verschillende vormen van samenwerking zoals die plaatsvindt tijdens vergaderingen: informatieve vergaderingen, waarin updates worden gecommuniceerd en informatie wordt gedeeld, evaluatieve vergaderingen, waarin informatie wordt beoordeeld en beslissingen worden genomen, en generatieve vergaderingen, waarin in overleg naar nieuwe ideeën en oplossingen wordt gezocht. De ideale werkomgeving ondersteunt met aparte ruimtes en de juiste technologie elk van deze types van samenwerking, waarbij er sprake is van balans tussen mensen, de ruimte en de informatie die wordt gedeeld.

Na personeelskosten is huisvesting een grote kostenpost voor veel organisaties. Des te opmerkelijker is het dat individuele werkplekken in veel kantoren vaak en langdurig onbezet zijn. Uit het onderzoek van Steelcase blijkt dat dit het gevolg kan zijn van het schrappen van banen, de toegenomen mobiliteit van de medewerkers en het feit dat er meer wordt samengewerkt. Het wil echter hoe dan ook niet zeggen dat een bedrijf zomaar het aantal vierkante meters terug kan dringen. Bedrijven doen er goed aan de werkomgeving in de eerste plaats niet als een kostenpost aan te merken, maar eerder als een factor die de efficiëntie en productiviteit van mensen vergroot en bijdraagt aan het bereiken van een maximaal resultaat.

In een tijd waar alles staat of valt met creativiteit en het vermogen snel te innoveren, is het voor bedrijven belangrijker dan ooit om hoog gekwalificeerde mensen aan zich te binden. Een goed ingerichte werkomgeving kan hierbij helpen, doordat het medewerkers de vrijheid en controle biedt om zelf een werkplek te kiezen die het beste bij hun gemoedstoestand of taken van dat moment past. Uit het Steelcase Werkomgeving Tevredenheidonderzoek komt naar voren dat 89 procent van de respondenten vindt dat de werkomgeving helpt bij het aantrekken en behouden van talent. Tegelijkertijd zegt 42 procent dat bij hun bedrijf de werkomgeving niet als zodanig wordt ingezet.

Het kantoor is voor bedrijven de manier om hun merk en cultuur onder de aandacht te brengen bij klanten, leveranciers, medewerkers en media. Wanneer je in een willekeurig kantoor, waar ook ter wereld komt, kun je in een oogopslag zien wat de cultuur van het bedrijf is en waar het bedrijf voor staat. De werkomgeving moet passen bij de cultuur van een organisatie, zodanig dat het het merk versterkt. De ruimte moet mensen faciliteren zich op een bepaalde manier te gedragen die past bij de organisatie, zodat er in de praktijk invulling wordt gegeven aan de cultuur. Op die manier kan een organisatie via zijn werkomgeving communiceren waar het voor staat.

Veel organisaties proberen het welzijn van hun medewerkers te bevorderen. Zij benaderen het welzijnsaspect meer en meer op een holistische manier, waarbij zowel het fysieke, het cognitieve als het emotionele welzijn van de medewerkers in ogenschouw wordt genomen. De mate van het collectieve welzijn van de medewerkers kan worden gezien als een belangrijker voorspeller van groei en innovatie. Een organisatie die het welzijn van zijn medewerkers wil bevorderen, moet een verscheidenheid aan werkplekken bieden, met een keuze uit onderscheidend meubilair en ondersteunende technologieën.

De werkomgeving doet er dus toe in de huidige verbonden en mobiele wereld. Een goed ingerichte werkomgeving die aansluit bij de manier waarop organisaties en mensen vandaag de dag werken, is een strategisch middel voor organisaties om betere resultaten te halen, doordat het bijdraagt aan een sterk werkgeversmerk, aan het binden van talent en het welzijn van medewerkers en het samenwerken stimuleert.

Voor meer informatie over de onderzoeksresultaten en The interconnected workplace:
www.steelcase.nl/whitepaper en http://360.steelcase.com/articles/is-your-workplace-ready-for-the-interconnected-world/

13-02-2012 8:53

De kast Job Cabinet van Lensvelt heeft in Londen een Wallpaper award ontvangen. De kast kreeg de eerste prijs in de categorie 'best use of material'. De jury was zeer gecharmeerd van de grote, gegalvaniseerde bronskleurige sleutel die bij de kast hoort.

 

 

De prijzen zijn uitgereikt aan 'mensen, plaatsen en producten die onze geesten hebben verrijkt, ondanks de economische en politieke chaos om ons heen', aldus de jury van de Wallpaper Awards. Prijzen werden ook uitgereikt aan het beste biertje, de beste hotelservice en de beste muurverf  ter wereld.

 

De Wallpaper-award is al de tweede internationale blijk van waardering voor Job Cabinet. Enkele maanden geleden is de kast opgnomen in de collectie van het CNAP;(Centre National des Arts Plastiques), een kunstinstituut in Parijs dat de mooiste stukken uit de hedendaagse kunst en designwereld verzamelt en beheert.

10-02-2012 12:14

Meubelproducent Thonet grijpt de beurs Object aan voor de introductie van de stoel GRTZ, in 2009 een van de inzendingen voor de Thonet Mart Stam prijs. Marian Duijvestijn ontwierp GRTZ en werkte het model verder uit in samenwerking met Thonet. GRTZ komt nu op de markt onder het in 2010 geïntroduceerde label Thonet EXP.

“GRTZ is een vertaling van een klederdrachtkostuum naar een stoel”, aldus Duijvestijn. Het unieke aan GRTZ is dat de gebruiker de stoel naar eigen smaak kan ‘aankleden’. GRTZ heeft een ronde zitting van 60 cm doorsnee, gestoffeerd met wolvilt en vaste bevestigingspunten voor rugleuning en poten. Daarnaast is de stoel voorzien van klassieke stoelpoten en een verguld rugframe. Het gebruik van puur goud in de rugleuning verwijst naar het gebruik van sieraden, accessoires die niet weg te denken zijn in de mode.

Duijvestijn is druk bezig met de ontwikkeling van verschillende soorten poten en rugvormen, waardoor de gebruiker de stoel uiteindelijk naar eigen smaak kan samenstellen. Rondom de zitting kan men de stoel zelf aankleden door te kiezen uit vele verwisselbare ‘rokken’. Ook de collectie rokken wordt op dit moment ontworpen.Meer informatie op www.thonetexp.nl

10-02-2012 11:47

Drie producten van Ahrend hebben een Good Design Award gekregen, een prestigieuze onderscheiding van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design. Het betreft awards in de categorie Furniture voor de Ahrend 380-stoel en tafel, de Ahrend 463-bezoekersstoel en de Ahrend 2020-bureaustoel.De Ahrend 2020

De Ahrend 2020 (zie foto), die een Cradle to Cradle-certificaat heeft, is ontworpen door Paul Brooks uit Engeland. De Ahrend 380 is een set van stoel en tafel van Ineke Hans, bedoeld voor allerlei omgevingen, van congres- en vergaderruimten tot trendy restaurants. De stoel is geheel van recyclebare kunststof. De laatste award ging naar de Ahrend 463 van Sigurd Rothe.

09-02-2012 8:32

De afgelopen januari-editie van de Maison&Object viel onder andere op door een spectaculaire groei van het aantal Nederlandse bezoekers, met een stijging van 24 procent. Terwijl in januari 2011 1.602 bezoekers uit Nederland naar de Franse hoofdstad kwamen voor een bezoek aan de beurs, telde de organisatie in januari 2012 1.997 Nederlandse vakbezoekers.Van vrijdag 20 tot en met 24 januari vond de 2012-editie van Maison&Objet plaats in het beurscomplex van Paris Nord Villepinte. Ondanks de huidige economische situatie blijft het bezoekersaantal van de beurs stijgen, met in totaal 85.766 bezoekers uit 137 landen (+2 procent internationale bezoekers), van wie 46,3 procent afkomstig was van buiten Frankrijk. Het evenement Paris des Chefs, zette een geslaagde première neer in het centrum van Parijs, met negenduizend bezoekers gedurende 3 dagen.

Rondom de beursruimte 'Luxe', georganiseerd door Maison&Objet Editeurs en Now! Design à vivre, presenteerden de exposanten van de beurshallen 7 en 8 exclusieve producten van hoge kwaliteit.

De huidige moeilijke economische omstandigheden resulteerden weliswaar  in een daling van het Zuid-Europese bezoekcijfer (Italië -11,22 procent, Portugal -9,62, Spanje -7,26), voor Oost-Europese landen was een aanzienlijke stijging van 27,2 procent zichtbaar (Rusland +24,8), alsmede voor Noord-Europa (Noorwegen +17,%, Finland +10, Denemarken +8,45, Duitsland +7,6). De bezoekersopkomst uit de VS steeg met 15,8 procent en Japan staat nog steeds in de  Top tien van de grootste bezoekerslanden, met Italië, België en Engeland als koplopers. Daarnaast was een grote stijging zichtbaar vanuit opkomende continenten, zoals Afrika (+29 procent), Oceanië (+15) en Zuid-Amerika (+4).

Ontwerpen en trends zijn voor de vakbeurs Maison&Objet van groot belang en stonden ook deze beurseditie weer volop in de schijnwerpers, met de 'Crazy' inspiratiebezoekroute, Humberto en Fernanco Campaa en Tokuijn Yoshioka, ontwerpers van het jaar, evenals de aanwezigheid van nieuwe talenten, geselecteerd door de Eclaireur in het kader van  de 'Talents à la Carte'.

In het kader van het lifestyle evenement van de Maison&Objet, gesponsord door Alain Ducasse, werd het onlangs door Jean-Michel Wilmotte gerestaureerde Théâtre de la Mutualité, heropend. Gedurende 3 dagen ontmoetten negenduizend bezoekers hier gerenommeerde internationale chef-koks en ontwerpers. Na het succes van de Paris Design Week in september 2011, betekende de première van de Paris des Chefs in het hartje van Parijs, een succesvolle bevestiging van deze nieuwe inslag van de beurs. Nieuwe links werden gelegd tussen het professionele aanbod gepresenteerd op het beurscomplex en de wens van bezoekers om gelijktijdig de grote lijnen van de creaties te ontdekken.

De aankomende beurzen van SAFI zijn: Maison&Objet, van 7 tot en met 11 september 2012 en Paris Design Week, van 10 tot en met 16 september 2012

07-02-2012 10:00

De Nederlandse interieurbouw- en meubelbranche zet op 17 maart de deuren open. Van 11.00 tot 16.00 uur kan het publiek een kijkje nemen bij zo’n 86 bedrijven verspreid over het land. De entree bij de deelnemende bedrijven is gratis, maar op alle locaties is een vertegenwoordiger van Energy4All aanwezig. Deze organisatie zamelt geld in voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten.

Het initiatief voor de open dag komt van de Centrale Bond voor Meubelfabrikanten (CBM). CBM viert dit jaar zijn honderdste verjaardag en zet zich op zijn verjaardag graag in voor Energy4all. Eén van de initiatieven is de ontwerpwedstrijd ‘Junior Lounger’. Al in het voorjaar van 2011 heeft CBM ontwerpers opgeroepen een ontwerp in te dienen voor deze Junior Lounge-ontwerpwedstrijd. De opdracht: een lounge-meubel ontwerpen voor kinderen die lijden aan deze stofwisselingsziekten. Een kleine honderd ontwerpers meldden zich aan en uiteindelijk heeft een vakjury circa dertig ontwerpen geselecteerd.

En aantal van die ontwerpen is door twee verschillende fabrikanten uitgewerkt tot een prototype. CBM verwacht in augustus 2012 over maar liefst veertig verschillende prototypes van de Junior Loungers te beschikken, meubelstukken waarin kinderen met deze zeldzame energiestofwisselingsziekte in stijl kunnen rusten. De jonge ontwerpers hebben zich onder andere laten begeleiden door Karel Boonzaaijer, Roderick Vos, Gijs Papavoine en Gerard van den Berg. De loungers zullen te zijner tijd te koop worden aangeboden.

De adressen van de bedrijven die deelnemen aan de open dag zijn te vinden op de website www.opendagmeubel.nl

03-02-2012 20:57

Inrichter Koninklijke Ahrend NV gaat herstructureren om het bedrijf in veranderde marktomstandigheden slagvaardiger en weer winstgevend te maken.

De herstructurering is onderdeel van een integraal verbeteringsplan dat de nieuwe directie op basis van een strategische studie uitvoert. Naast een flexibeler en klantgerichter organisatie zijn internationale groei en integrale kostenbesparingen belangrijke speerpunten. Dit laatste vooral als gevolg van de teruglopende vraag naar (kantoor)meubilair en -inrichting.

Er zullen bij Ahrend naar verwachting de komende 2 jaar 175 arbeidsplaatsen verdwijnen, waarbij gedwongen ontslagen niet voorkomen kunnen worden. De ontslagen vallen binnen alle geledingen. Bij Ahrend werken momenteel circa twaalfhonderd mensen. Medewerkers en vakbonden CNV, FNV Bondgenoten en De Unie zijn geïnformeerd. De Centrale Ondernemingsraad is om advies gevraagd.
 

01-02-2012 9:43

De good design award van het Chicago Athenaeum Museum is een van de belangrijkste en meest gerenommeerde designprijzen ter wereld. Viasit ontving deze prijs onlangs voor de derde keer, dit keer zelfs dubbel: één voor de Scope draaistoel, en één voor de stoel Vergaderpartner.

De good design award wordt jaarlijks aan 'uitmuntende designobjecten' uit de hele wereld verleend en is al de vierde prijs die Viasit met de Scope heeft gewonnen. Eerder mocht het bedrijf ook al de 'Saarländische Staatspreis für Design', de 'Red Dot Design Award' en de 'Interior Innovation Award' voor de Scope-stoel in ontvangst nemen.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >