Nieuws


29-09-2011 3:00

Werkomgevingspecialist Steelcase heeft een Benelux Office Product Award gewonnen met de media:scape HDVC, een combinatie van meubilair en technologie. Steelcase kreeg de prijs toegekend omdat de media:scape Het Nieuwe Werken ondersteunt en medewerkers helpt effectief samen te werken en efficiënt en eenduidig informatie te delen.

De Benelux Office Products Awards zijn een initiatief van OFFI Instituut en Magenta Publishing. De genomineerden zijn door een vakjury beoordeeld op innovatief vermogen van het product. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de Paper & Convenience Show, die maandag plaatsvond in Rosmalen.

Steelcase won de award met de media:scape HDVC in de categorie furniture, general. De media:scape verbindt de laptops van de deelnemers aan de vergadering en maakt desgewenst de content die zij willen delen zichtbaar op een centraal beeldscherm, zodat een open digitaal platform ontstaat. Aan de  media:scape-oplossing kan eenvoudig High Definition video conferencing (HDVC) naar keuze worden toegevoegd. Het gaat hier om een oplossing waarbij de manier waarop mensen samenwerken het uitgangspunt vormt en waarbij de oplossing voorziet in de behoeften van de gebruikers die verder gaan dan alleen video conferencing.

Het is een veelzijdige, kosteneffectieve oplossing, die medewerkers in staat stelt op een natuurlijke wijze, via een netwerkverbinding met elkaar in contact te treden, waar ter wereld ze op dat moment ook werkzaam zijn. Een groot voordeel van de media:scape HDVC ten opzichte van een reguliere face-to-face meeting zonder geavanceerde hulpmiddelen is dat de deelnemers aan het overleg tegelijkertijd elkaar en de informatie die wordt gedeeld, kunnen zien.

Doordat niet voortdurend hoeft te worden geswitcht tussen deelnemers en inhoud en doordat de inhoud die wordt gedeeld direct voor iedereen zichtbaar is, verloopt de samenwerking efficiënter. De media:scape HDVC is dan ook een uitstekend voorbeeld van een oplossing die beter werkt dankzij de ingebouwde slimheid.

Rick Bomer, directeur Steelcase Benelux, is trots op het feit dat zijn bedrijf met de media:scape HDVC zulke hoge ogen gooit: "De prijs is een erkenning dat wij innovatieve producten op de markt brengen die daadwerkelijk waarde toevoegen. Het oordeel van deze onafhankelijke en goed ingewijde jury zien we als een extra bevestiging voor de vele enthousiaste reacties die we van onze klanten ontvangen."
 

28-09-2011 9:24

Inrichter Ahrend gaat een strategische samenwerking aan met Sitag, de Zwitserse producent van kantoormeubilair. Ahrend gaat diverse producten van Sitag aanbieden in de Benelux. Het merk Sitag werd tot vorig jaar gevoerd door ASPA, dat in 2010 door Ahrend werd overgenomen.

De samenwerking houdt in dat Ahrend in de Benelux een aantal producten van Sitag opneemt in haar collectie. Het gaat vooralsnog om twee bureaustoelen, Sitagworld en SitagWave alsmede de ‘Lillus’, een zitmeubel in de vorm van een voet-, tennis- of volleybal. Deze producten vormen volgens Ahrend 'een aantrekkelijke aanvulling op het assortiment van Ahrend' en worden getoond in de showrooms van Ahrend in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Eindhoven.

Marketing- en communicatiemanager Remon van Rijn van Ahrend licht toe: “De klantvraag wordt steeds diverser. Ahrend wil totaalinrichter zijn en heeft ervoor gekozen enkele Sitag-producten toe te voegen aan het Ahrend-portfolio. Sitag-producten zijn aantrekkelijk gebleken voor de Beneluxmarkt en voldoen net als Ahrend-producten aan de hoogste normen op het gebied van ergonomie, functionaliteit en design.”

28-09-2011 9:24

Meerdere experts van werkomgevingspecialist Steelcase zullen deze week op diverse evenementen hun visie over Het Nieuwe Werken dan wel duurzaamheid uiteenzetten. Onder meer vragen als hoe het kantoor samenwerken kan stimuleren en hoe het duurzame kantoor van de toekomst eruit ziet, zullen aan bod komen.

Het Center for People and Buildings viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Het lustrumthema is: Wat is de betekenis van de werkomgeving? Samen met Steelcase organiseert het CfPB donderdag 29 september een brainstormbijeenkomst waarin wordt ingezoomd op de aspecten sfeer en samenwerking.

Een sfeervolle werkomgeving kan bijdragen aan het binden van medewerkers en kan ze verlokken om ook in deze tijd van plaats- en tijdonafhankelijk werken regelmatig naar kantoor te komen. Hoe doe je dat en wat kost dat (extra)? En hoe draagt een sfeerrijke omgeving bij aan de samenwerking tussen collega’s? Welke andere aspecten zijn van belang als een organisatie de samenwerking wil verbeteren? De bijeenkomst vindt plaats bij Steelcase aan de Herikerbergweg 3 in Amsterdam. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Eveneens op donderdag 29 september is het CfPB gastheer tijdens de de derde editie van het congres Green Buildings, met als thema Green Buildings 2020, de groene toekomst van huisvesting en facility management. Wie kan goede beslissingen nemen voor 2012 zonder een visie op 2015 en 2020? CfPB combineert de beste futurologen, visionairs, trendwatchers en innovators met concrete voorbeelden uit de praktijk. Bezoekers ervaren de verre en nabije toekomst in één dag.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer intelligente gebouwen, Het Nieuwe Werken 5.0, Design for Employees, Energieneutrale Werkplekken en De Toekomst van Leegstand in Kantoren. Tijdens Green Buildings 2020 wordt voor het eerst de Award Duurzame Architectuur uitgereikt.deze bijeenkomst vinft plaats in het Auditorium van het hoofdkantoor van de Rabobank, Croeselaan 28, Utrecht. Kosten: 250 euro.
 

26-09-2011 8:00

Vorige week tekenden Vepa Office Furniture en sc Heerenveen een nieuw supplier contract  voor de duur van 3 seizoenen. Namens Vepa Office Furniture zette directeur Janwillem de Kam zijn handtekening onder de overeenkomst, commercieel directeur Jan van Erve deed dit namens sc Heerenveen.

Vepa Office Furniture is één van de meest veelzijdige en grootste kantoor- en projectmeubelfabrikanten van Nederland. “sc Heerenveen is net als Vepa een regionaal verankerde club met een landelijke en misschien nog wel grotere uitstraling”, aldus De Kam. "Ook onze Belgische dealers spreken altijd positief over sc Heerenveen en komen jaarlijks in ieder geval één wedstrijd bezoeken."

“Het is vooral het imago en de ambitie die de club uitstraalt dat Vepa deed besluiten sponsor te worden van sc Heerenveen. Iedereen heeft een positief gevoel bij de club. De ambitie om bij de top te horen sprak Vepa aan. Inmiddels heeft Vepa dit doel ruimschoots bereikt en willen zij sc Heerenveen verder ondersteunen om dit doel te verwezenlijken.”

Commercieel directeur Jan van Erve is ook tevreden over de samenwerking. “Vepa Office Furniture is voor sc Heerenveen een prettige partner. Samen komen we tot een goede invulling van het sponsorschap. Een voorbeeld voor sponsoring in de voetbalwereld.”
 

25-09-2011 22:50

De vierpootstoel Chassis werd onlangs tijdens de Red Dot Award uitgeroepen tot 'the best of the best'. De stoel werd samen met Voest Alpine - Polynorm ontwikkeld. Het is volgens Wilkhahn de eerste maal dat een dergelijke samenwerking tot stand komt. Ofwel: 'Car industry meets Furniture industry'.

Een vlakke stalen plaat van minimale dikte wordt via een robotstraat omgevormd tot een vierpootstoel met een gewicht van 5,4 kilogram.

De Chassis zal prominent aanwezig zijn tijdens Dutch Design Week in Eindhoven (22 tot en met 30 oktober). De voormalige Philips lichtfabriek in Eindhoven toont een overzicht van de productontwikkeling van de Chassis.

De Dutch Design Academy koos overigens recent voor de Chassis in het auditorium. Hier werden tweehonderd exemplaren geplaatst. Het is ook de ruimte waar een presentatie getoond zal worden van de Chassis.
 

22-09-2011 10:08

Gispen profileert zich graag als 'groenste bedrijf van Nederland'. In dat kader maakt de kantoor- en projectinrichter zich ook sterk voor de optimale thuiswerkplek. Hiervoor is een nieuw label opgezet: Gispen Huiswerk. Gispen Huiswerk ontzorgt organisaties die kiezen voor Het Nieuwe Werken.

Door de specialisatie in kantoorinrichting weet Gispen wat er speelt. Steeds meer mensen werken afwisselend op kantoor en in hun eigen woonomgeving.

Gispen Huiswerk biedt een doordacht assortiment aan meubilair en accessoires om de optimale thuiswerkplek in te richten en te stylen. Desgewenst inclusief service en onderhoud, ICT-beveiligde omgeving en verbinding met het bedrijfsnetwerk. Ideaal voor bedrijven die Het Nieuwe Werken willen ondersteunen maar ook ZZP'ers, studenten en kleine of startende ondernemers willen thuis een goed ingerichte en ergonomische werkplek.

Gispen Huiswerk ontzorgt organisaties die hun werknemers in staat willen stellen om thuis te werken met advies over arbotechnische aspecten, logistiek, techniek, administratie, juridisch en fiscaal advies. Zodat steeds meer mensen daar kunnen werken waar ze op dat moment het beste kunnen werken.

Binnen Gispen Huiswerk is tevens aandacht voor duurzaamheid. Gispen kan desgewenst bestaand meubilair laten revitaliseren en bij medewerkers thuis installeren.

Gispen doet voor het eerst mee aan de Woonbeurs in RAI Amsterdam (24 september tot en met 2 oktober) en toont daar het concept Gispen Huiswerk, stand 10.009. Zie ook: www.gispenhuiswerk.nl

22-09-2011 9:30

De crisis ('Crisis, what crisis?') noopt tot creativiteit. Ahrend komt met zo'n creatieve zet: een samenwerking met warenhuisgigant Bijenkorf. Daar zijn vanaf heden de Ahrend Revolt (Friso Kramer) en Ahrend 380 (Ineke Hans) verkrijgbaar.Ahrend Revolt is een designklassieker van de hand van de nestor van het Dutch Design, Friso Kramer. Kramer, die dit jaar zijn negentigste verjaardag hoopt te vieren, ontwierp de stoel in 1953. Hij experimenteerde destijds met nieuwe materialen en technieken. Voor de Revolt gebruikte hij plaatstaal in een U-profiel in plaats van massief staal of het destijds vaak toegepaste buisframe. Het resultaat was een sterke stoel die lichter en goedkoper was en minder materiaal verbruikte. De Revolt werd in 2004 verder verbeterd en opnieuw geïntroduceerd. De stoel is verkrijgbaar in wit, zwart en sinds kort ook in grijs.

De Arend 380 van Ineke Hans werd in het najaar van 2010 bij Elle Wonen Event geïntroduceerd in samenwerking met twee Ahrend at home-dealers, Mobilia Woonstudio in Amsterdam en Strand West te Utrecht. Deze stoel is ontworpen 'in de geest van de Revolt', zoals Ineke Hans het zelf zegt. “Weinig onderdelen, een relatief eenvoudig productieproces, recyclebare materialen: dat waren de belangrijkste uitgangspunten.” De Ahrend 380 bestaat geheel uit gerecyclede en recyclebare kunststof. De zitting is gemaakt van glasversterkt polyamide. De rug is gemaakt van xenoy, een sterk en flexibel materiaal. Daardoor heeft de rug een kenmerkende en prettige vering. De Ahrend 380 is onlangs genomineerd voor de Dutch Design Award.De consumentenprijs van de Ahrend 380 (inclusief btw) is 279 euro voor het model zonder en 299 euro voor het model met armleuningen. De prijs van de Ahrend Revolt is 355 euro inclusief btw.

Ahrend is vooral bekend van kantoormeubilair, zoals bureaustoelen, tafels en kasten. De collectie van Ahrend voor thuis bestaat uit diverse tafels, stoelen en banken, waaronder enkele designklassiekers. Alle Ahrend-producten zijn duurzaam geproduceerd en stralen passie uit voor design en functionaliteit.www.ahrend.com
 

21-09-2011 10:01

De veranderende technologie heeft grote impact op de manier waarop mensen samenwerken, vergaderen, presenteren en informatie overdragen. Op het gebied van ‘ruimte-inrichting voor de audiovisuele overdracht van informatie’ is BIS sterk betrokken bij de vraag welke invloed deze ontwikkelingen hebben op de ruimtes waarin wordt vergaderd en gepresenteerd. Oftewel: hoe ziet de vergaderruimte van de toekomst eruit?

 

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, startte BIS de BIS Design Contest. Een vakjury waarin de bekende architect Paul Alexander Linse en Ben Loos, specialist op het terrein van Het Nieuwe Werken, zitting hebben, buigt zich in oktober over de inzendingen.

 

De manier van presenteren, vergaderen en informeren is ingrijpend veranderd; en zal zich blijven ontwikkelen. De digitalisering, technologische ontwikkelingen, nieuwe informatiebronnen en Het Nieuwe Werken hebben ertoe geleid, dat organisaties niet meer zonder professionele infrastructuur voor optimale informatieoverdracht kunnen. Anticiperend op deze trends, stelt BIS zich dagelijks de vraag welke infrastructuren en welke 'look & feel” vandaag het meest toereikend zijn. Om dezelfde vragen ook te kunnen beantwoorden voor de (verre) toekomst, vindt BIS het van belang om ook de kennis en inzichten van experts buiten de eigen organisatie te mobiliseren. Daarom heeft BIS de Design Contest uitgeschreven met als uitdaging; ontwerp ‘de Vergaderruimte van de toekomst’.

 

Bij Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS groep, zijn de verwachtingen hoog gespannen: “Inmiddels hebben zich bijna 100 deelnemers aangemeld; studenten, architecten en andere creatieve en bevlogen mensen, die allemaal vanuit hun eigen invalshoek en ideeën met deze uitdaging aan de slag zijn gegaan. Zoveel animo uit zoveel verschillende hoeken… dat moet een aantal fantastische ontwerpen opleveren. Onze verwachtingen zijn hoog gespannen.”

 

 

Om de inzendingen serieus te beoordelen en recht te doen aan de inspanningen van de deelnemers, heeft BIS twee kopstukken bereid gevonden in de jury plaats te nemen. Eén uit de wereld van de architectuur en één uit de Audiovisuele/ICT wereld. Paul Alexander Linse studeert in 1987 cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven, waar hij tien jaar zal doceren. Linses passie voor interieurvormgeving brengt hem op tal van terreinen van het vakgebied en in 1999 richt hij Studio Linse op, dat zich toelegt op de interieurontwikkeling van o.a. publieke ruimten en commerciële omgevingen. Paul Linse deelt zijn visie en gevoel voor stijl als frequente gast bij tv programma’s en geeft regelmatig lezingen voor bedrijven en collega ontwerpers. Ben Loos, voormalig Senior IT Manager Microsoft Nederland, auteur en ondernemer, adviseert vanuit zijn eigen bedrijf (internationale) organisaties over de manieren waarop de combinatie van AV en IT binnen organisaties kan leiden tot optimale informatieoverdracht, verbeterde samenwerking en efficiëntere processen tegen lagere kosten. Daarnaast is Ben een autoriteit op het gebied van Het Nieuwe Werken. Verder bestaat de jury uit drie BIS werknemers: Jean Pierre Overbeek (CEO), Kayleigh de Visch Eybergen (Marketing) en Nicoline van Egmond (Interieurarchitect).

 

 

De jury zal de maand oktober gebruiken om de ingezonden ontwerpen te beoordelen. Op woensdag 16 november 2011presenteren de drie genomineerden hun ontwerp en wordt de winnaar bekend gemaakt. Tevens zullen er prijzen worden uitgereikt aan de winnaars in de categorieën Innovatie, Duurzaamheid, Creativiteit en Technologie. De feestelijke uitreiking vindt plaats in de Rotterdamse Van Nellefabriek; een van de voornaamste industriële monumenten in Nederland en behorend tot de top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten. Deelnemers, pers en publiek zijn van harte uitgenodigd op deze avond aanwezig te zijn. De BIS Design Contest en de feestelijke uitreikingavond worden georganiseerd in samenwerking met Cisco, Samsung en Wilkhahn.

 

U kunt zich aanmelden via www.bis.nl/sl/uitreikingdesigncontest.

19-09-2011 10:57

De Basiscursus Inrichtingskunde van The Office Opleidingen is ontwikkeld in samenwerking met specialisten uit de kantoor- en projectinrichting en het facilitair bedrijf, zowel uit het bedrijfsleven als overheidsinstellingen. Deze basisopleiding is de enige in zijn soort in Nederland en komt tegemoet aan de vraag vanuit de kantoor- en projectinrichting en het facilitaire bedrijf. De deelnemers worden opgeleid tot 'inrichtingskundige'. Zij hebben kennis en inzicht in de breedte van het inrichtingsvak en zijn professionele gesprekspartners.

 

Deze cursus is bestemd voor commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers van fabrikanten en leveranciers van kantoorinrichtingen. Medewerkers uit het facilitaire bedrijf, of zij die zich bezig gaan houden met de kantoorinrichting binnen hun organisatie, (junior-) facility managers en starters in het kantoorinrichtingsvak zullen in hun dagelijkse praktijk de vele voordelen ervaren van de kennis die deze cursus aanreikt.

 

Op 4 oktober start deze meerdaagse opleiding, wees er snel bij !

 

 

Voor meer informatie en inschrijven: www.theofficeopleidingen.nl , of bel 0578-610660

19-09-2011 10:12

Projectinrichter Bulvano viert 27 september op feestelijke wijze zijn 50-jarig bestaan in de recent gerestylde showroom te Wommelgen, Antwerpen. Het bedrijf  is opgericht in 1960 en houdt zich sindsdien bezig met het inrichten van grote en middelgrote kantoren, 'leisure'- en zorgprojecten.

 

'De nodige expertise is aanwezig om een project in het kader van het nieuwe werken te concretiseren', aldus een woordvoerder. In dit verband werd een eerste eigen product ontwikkeld in samenwerking met Enthoven Associates dat luistert naar de naam BeROOM. BeROOM is een volledig losstaande ruimte in een kantoorlandschap en is voorzien van eigen verlichting, ventilatiesysteem en branddetectie. Bulvano combineert met de BeROOM de voordelen van een concentratiewerkplek, loungewerkplek en vergaderruimte in één concept.

 

 

 

 

16-09-2011 12:50

Inrichter Ahrend en Igluu, aanbieder van flexibele werkplekken en vergaderruimten, bundelen hun krachten en gaan intensief samenwerken. Hiermee neemt Ahrend opnieuw een stap richting het realiseren van innoverende werk-, leef- en leercommunities voor haar klanten en medewerkers. Tegelijkertijd breidt Igluu haar netwerk verder uit.Concreet houdt de samenwerking in dat Ahrend de exclusieve leverancier wordt van het totale inrichtingsconcept van Igluu, met de bijbehorende diensten en producten. Daarnaast wordt Ahrend zelf klant bij Igluu.

 

Bert Franse (mede-oprichter Igluu) licht toe: “Voor Igluu betekent deze samenwerking met Ahrend versterking van ons concept, met doordacht inrichtingsadvies en duurzame producten. Ahrend en Igluu hebben elkaar vooral gevonden vanwege onze vergelijkbare visies op duurzaam werken in de toekomst. Mensen laten zich steeds vaker leiden door een gezondere balans tussen werk en privé. Iedereen wil flexibeler en productiever zijn. Kenniswerkers werken graag in een kwalitatief hoogwaardige omgeving op aansprekende locaties, met uitstekende faciliteiten en veel sfeer: licht, ruim, open, gericht op onderling contact, maar vooral professioneel. En bovendien in de buurt van openbaar vervoer, dynamische stadscentra, winkels en restaurants.Igluu biedt kenniswerkers niet alleen zeer aantrekkelijke werkplekken, maar ook uitstekende mogelijkheden voor workshops, vergaderen en events. Ook netwerkmogelijkheden zijn belangrijk: bij Igluu kun je altijd informeel praten met mensen uit andere disciplines. Igluu richt zich zowel op zzp’ers als op grote(re) bedrijven en organisaties. Deze laatste groep is immers volop bezig met het reduceren van de eigen kantooroppervlakte en het zoeken naar alternatieve faciliteiten (naast thuiswerken). Daarnaast zien we een toenemende behoefte aan externe en flexibele vergaderlocaties. De samenwerking met Ahrend maakt het voor Igluu mogelijk haar groeiambities sneller uit te voeren dan wij op eigen kracht hadden gekund. Een topmerk als Ahrend past uitstekend bij de visie die wij voor ogen hebben.”

 

Peter-Paul Hendrikx (Managing Director Ahrend Inrichten) vult aan: “Dit is een uitgelezen kans om gezamenlijk met Igluu als full service dienstverlener naar buiten te treden. Daarbij staat in eerste instantie niet meer het eigendom, maar juist het gebruik van de werkomgeving centraal. Zelf nemen wij hierin als inrichter een leidende rol. Gezamenlijk zijn we met dit duurzame concept in staat snel in te spelen op veranderde huisvestingsbehoeften en, nog belangrijker, de gebruiksbehoeften van een brede doelgroep.”

15-09-2011 9:00

Wie zich nog wil inschrijven voor één van de najaarscursussen of -opleidingen van The Office Opleidingen moet snel zijn. De onderwijsorganisatie start in oktober met het najaarsaanbod van één- en meerdaagse opleidingen. Bent u actief op het gebied van huisvesting of inrichting of zoekt u een baan in deze sector? Dan vormen de curussen en opleidingen van The Office Opleidingen een ideale springplank.

De opleidingen zijn zeer praktijkgericht en worden gegeven door ervaren docenten. Het aanbod omvat meerdaagse opleidingen, zoals de Basiscursus Inrichtingskunde, de Hogere opleiding Huisvestingskunde en de nieuwe training Marco Polo, maar ook een reeks eendaagse cursussen, bijvoorbeeld: Arbo in de praktijk van het kantoor, Akoestiek, Het Nieuwe Werken, Digitaal archiveren en Zin en onzin van LED-verlichting.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van het brede aanbod. Wilt u meer informatie? Surf dan naar www.theofficeopleidingen.nl of bel naar 0578-610660.

De Basiscursus Inrichtingskunde is een zesdaagse opleiding en is ontwikkeld in samenwerking met specialisten uit de kantoor- en projectinrichting en het facilitair bedrijf, zowel uit het bedrijfsleven als overheidsinstellingen. Deze basisopleiding is de enige in zijn soort in Nederland en komt tegemoet aan de vraag vanuit de kantoor- en projectinrichting en het facilitaire bedrijf.

De deelnemers worden opgeleid tot 'inrichtingskundige'. Zij hebben kennis en inzicht in de breedte van het inrichtingsvak en zijn professionele gesprekspartners. Deze cursus is bestemd voor commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers van fabrikanten en leveranciers van kantoorinrichtingen. Maar ook medewerkers uit het facilitaire bedrijf, of zij die zich bezig gaan houden met de kantoorinrichting binnen hun organisatie, (junior) facility managers en starters in het kantoorinrichtingsvak zullen in hun dagelijkse praktijk de vele voordelen ervaren van de kennis die deze cursus aanreikt.

Er zijn geen speciale toelatingseisen. Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk.
De Basiscursus Inrichtingskunde omvat de volgende onderwerpen: 
- Werken op kantoor en kantoorconcepten (nu en straks)
- Ergonomie, Arbo, normen en richtlijnen
- Zitmeubelen
- Kantoorwerkplekken
- Overige werkplekken en werkruimten
- Communicatieve ruimten
- Opbergmeubelen, archivering
- Werkomgeving (licht, lucht, geluid).
- Materiaalkennis en duurzaamheids aspecten

De nieuwe training Marco Polo is ontwikkeld door The Office Opleidingen om deelnemers inzicht te geven hoe een goede inrichting tot stand kan komen. En dan bedoelen we niet een standaardinrichting waarbij er sprake is van het '(af)vinken' van een lijstje, maar een inrichting die 'vonkt', die meer is dan een rangschikking van inrichtingscomponenten. Een inrichting die past bij de gebruikers binnen een organisatie en recht doet aan die gebruikers. Deze training is een ontdekkingsreis die de deelnemers leert kijken vanuit verschillende invalshoeken naar spraakmakende inrichtingen in de ruimste zin. Inrichtingen van kantoren, van ziekenhuizen en van onderwijsinstellingen, van vergaderfaciliteiten en gastronomie.

Marco Polo is bedoeld om te leren wie er betrokken zijn bij huisvestingsprojecten en inrichtingsprojecten en welke rol ieder van die betrokkenen heeft. Opdrachtgever, HR-manager, facilitair manager, architect, adviseur en inrichter hebben allemaal een doel voor ogen. Ze hebben in feite allemaal een 'eigen petje op'. Marco Polo laat je alle petten passen en geeft inzicht en begrip in de verschillende rollen. Door dit inzicht ben je in staat meer vanuit een integrale visie passende oplossingen aan te dragen voor diegene waar het om gaat: de gebruiker.

De training Marco Polo beslaat in totaal zeven dagen. Na een eerste blok van drie dagen (donderdag, vrijdag en zaterdag) volgt ongeveer een maand later een tweede blok van wederom drie dagen (donderdag, vrijdag en zaterdag). Vervolgens krijgen de deelnemers de gelegenheid met de door hun verworven kennis en inzichten in hun praktijk aan de slag te gaan en na wederom een maand wordt de training afgesloten met een dag waarbij opgedane ervaringen uitgewisseld worden.

De training is bestemd voor directies van organisaties, managers huisvesting, managers P&O, architecten, facilitair managers, organisatie-adviseurs, inrichters en verder iedereen die betrokken is of kan worden bij een huisvesting of inrichtingsproject en daarbinnen een gefundeerde bijdrage wil leveren vanuit een integrale visie. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Een mate van affiniteit met inrichten en de wens om positief betrokken te zijn bij een huisvesting of inrichtingsproject is een goede motivatie.

Enkele voorbeelden van eendaagse cursussen vindt u hieronder:
Deelnemers aan de workshop 'Arbo in de praktijk van Het Kantoor' worden opgeleid tot 'Arbo-kundige'. Met de opgedane kennis zijn de cursisten in staat om praktijksituaties te beoordelen op Arbo-aspecten. Daarnaast kunnen zij adviseren over de toepassing van ARBO-wet en regelgeving in kantoren. De workshop is bedoeld voor iedereen die als facilitair medewerker, verkoopadviseur kantoorinrichting, projectleider, Arbo-coördinator of medewerker P&O betrokken is bij de huisvesting of inrichting van kantoren of kantoorhoudende organisaties en voor iedereen die meer wil weten over Arbo en de Arbo-wet. In de workshop worden alle aspecten behandeld van de Arbo-wetgeving en de toepassing van de wet- en regelgeving in de dagelijkse praktijk van Het Kantoor. Er wordt geoefend met een praktijkvoorbeeld dat tijdens de workshop wordt getoetst aan alle aspecten van de Arbo-wet en regelgeving.
Relevante onderwerpen zijn:
- Arbowet, Arbobesluit, Arboregeling, beleidsregels
- Arbo-informatiebladen, normen, NEN, NEN-EN
- Arbocatalogus
- Meubilair
- Verlichting, geluid, klimaat
- Thuiswerkplek
- Afmetingen van kantoorvertrekken

Deelnemers aan de workshop 'Digitaal archiveren' zijn in staat aan de hand van de verkregen kennis hun organisatie te adviseren over de stappen die genomen dienen te worden om tot digitaal archiveren te kunnen overgaan.

In de workshop worden alle aspecten behandeld waarmee een organisatie te maken krijgt wanneer overwogen wordt om digitaal archiveren in te voeren. Veel do’s en dont's komen aan de orde.
Onderwerpen die worden behandeld zijn:
- Doel en functie van archiveren
- De rol van informatievoorziening
- Aanleiding en doel van een organisatie om digitaal te archiveren
- Digitaal archiveren betekent digitaal (samen)werken
- Drie kritische factoren bij digitaal archiveren
- De technische infrastructuur
- Faciliteren van de informatievoorziening
- Het informatiebewustzijn van de medewerker

'Zin en onzin van LED-verlichting'. De opkomst van LED-verlichting is één van de meest dynamische ontwikkelingen van dit moment. Naar verwachting gaat de Light Emitting Diode de interieurwereld de komende jaren stormenderhand veroveren. Grote voordelen van LED zijn onder meer de energiezuinigheid en de extreem lange levensduur.Toch is LED niet probleemloos. Deze cursus leert u het kaf van het koren te scheiden. In de cursus wordt dieper ingegaan op de voor- en nadelen van LED. Zaken die aan de orde komen zijn onder meer het verschil in kwaliteit tussen de vele LED-varianten die nu worden aangeboden, de lumen-output en de kleurweergave-index van LED-verlichting. Verder is er veel aandacht voor het belang van ‘total cost of ownership’ en de verlaging van de onderhoudskosten bij de toepassing van LED’s. Want precies op dit laatste gebied ligt de grote kracht van de nieuwe technologie.
De cursus is voor iedereen die vanuit een facilitaire dienst of vanuit de kantoor- en  projectinrichting betrokken is bij de inrichting van kantoren of kantoorhoudende organisaties en waarbij duurzaamheid tot het eisenpakket behoort. Ook voor deze cursus van The Office OPleidingen is geen specifieke kennis of ervaring vereist. Motivatie en betrokkenheid bij de branche blijken in de praktijk de beste drijfveren te zijn om deel te nemen aan één van de meerdaagse opleidingen of eendaagse cursussen.

Nieuwsgierig geworden? Of zoekt u een andere opleiding op huisvestings- of interieurgebied? Grote kans dat u slaagt bij The Office Opleidingen. Surf naar www.theofficeopleidingen.nl of bel: 0578-610660.
 

14-09-2011 1:00

CEKA Duitsland verkeert in zwaar weer. Aldus beweert het gezaghebbende Duitse vaktijdschrift 'Mensch und Büro'. De kantoorinrichter zou insolvent zijn en dus niet meer aan de financiële verplichtingen kunnen voldoen. Dit stadium is in veel gevallen het 'voorportaal' van een faillissement, al hoeft dat niet per definitie het geval te zijn.

CEKA-Büromöbelwerke is een onafhankelijk familiebedrijf dat in 1900 werd opgericht en in het midden van Duitsland, in Alsfeld is gevestigd. Circa 180 medewerkers ontwikkelen, produceren en verkopen hoogwaardige tafel- en opbergsystemen voor de Europese markt. Op een productieoppervlak van 20.000 vierkante meter ontstonden tot voor kort jaarlijks circa 36.000 werkplekken.

CEKA Office Group Nederland BV is gevestigd in Raamsdonksveer. De financiële problemen van het Duitse concern hebben naar verluidt geen invloed op het Nederlandse bedrijf.
 

07-09-2011 10:26

De Zweedse meubelfabrikant Kinnarps  heeft de benoeming aangekondigd van Per-Arne Andersson als nieuwe CEO. Per-Arne Andersson is de opvolger van Henry Jarlsson, zoon van Kinnarps oprichters Jarl en Evy Andersson.


Jarlsson zal, nadat hij 37 jaar CEO is geweest, in de toekomst als president en voorzitter van de Raad van Commissarissen zijn loopbaan voortzetten. Per-Arne Andersson werkt 16 jaar bij Kinnarps, zijn laatste functie was plaatsvervangend CEO.
 

05-09-2011 8:00

De Italiaanse kantoorinrichter Fantoni heeft weer een eigen vertegenwoordiging op de Nederlandse markt. Op die manier hoopt de fabrikant de 'marktaanwezigheid en dealerservice' te verbeteren.

Fantoni was eerder ook al actief op de Nederlandse markt. De laatste jaren werd ons land evenwel bediend vanuit België. Aan die situatie is nu dus een eind gekomen. "Op de Nederlandse markt zien we een toenemende interesse voor de producten van de Fantoni Group", meldt een woordvoerder van het bedrijf. "Daarom was er in Nederland behoefte aan een directere aanwezigheid op de markt. Op die manier kunnen we architecten het beste ondersteunen bij hun designwensen."

De Nederlandse Fantoni-vertegenwoordiging wordt gerund door Jan-Willem Revet en Jaco Snip. Beiden zijn afkomstig uit de bouwwereld en hebben volgens Fantoni dus de juiste achtergrond en ervaring om de markt optimaal te kunnen bedienen met vragen over zowel de kantoormeubelen alsook de akoestische systemen van de Fantoni Group.

In de eerste 6 maanden zullen de inspanningen vooral gericht zijn op het aanhalen van de contacten met de Fantoni-dealers en het presenteren van het zogenoemde 'Fantoni Natural Office'-concept. Fantoni NL is te vinden aan de Kapitein Rondairestraat 3 in Tilburg. Het telefoonnummer luidt: 013 5451029.

02-09-2011 8:00

De Duitse brancheverenigingen VDM en BSO publiceerden deze week de cijfers van de Duitse meubelindustrie. De toon is gematigd positief. De omzet van de 'gewone' meubelbranche steeg met 7,3 procent. In de kantoormeubelbranche gaat het nog beter.

De Verband Büro-, Sitz- und Objektmöbel (BSO) meldt een omzetstijging op het gebied van kantoormeubelen van maar liefst  21,8 Prozent. de organisatie benadrukt echter dat ook de kosten sterk gesteden zijn, hetgeen zorgt voor druk op de marges. De BSO verwacht dat ook in de tweede helft van dit jaar goede cijfers gescoord kunnen worden. Vooral de export zal naar verwachting een stevige duit in het zakje doen. 

 De stemming op de markt is goed, stelt de BSO. Dat geldt ook voor de markt voor 'gewone' meubels. Volgens branchevereniging VDM zijn er evenwel ook een aantal ontwikkelingen die zorg baren. Zo neemt de import van meubilair uit het buitenland toe. In het eerste half jaar moest de VDM een stijging van maar liefts 8,3 procent noteren. Nederland profiteert hier overigens niet van; de stijging is vooral te schrijven op het conto van landen als Slowenië en Roemenië en Turkije.
Een ander probleem zijn de stijgende grondstofprijzen. Deze ontwikkeling zorgt voor druk op de marges. Volgens de VDM zijn fabrikanten genoodzaakt de kosten door te berekenen aan de tussenhandel. En dit betekent dat eindklanten - ook in Nederland - er waarschijnlijk wel iets van zullen gaan merken.

02-09-2011 8:00

Kantoorinrichter Ahrend krijgt per begin 2012 een nieuwe 
Chief Commercial Officer (CCO). Dat meldt de Franse kantoorinrichter Lyreco. De functie wordt dan ingenomen door Eugène Sterken, nu nog werkzaam als managing director bij Lyreco Deutschland. 

Sterken is goed bekend met Ahrend; hij werkte tussen 1992 en 2005 voor de Amsterdamse inrichter. Volgens de Engelstalige website 'So You Know Better' zal de nieuwe Raad van bestuur van Ahrend met ingang van 1 januari 2012 bestaan uit Joost van Meerbeeck (CEO), Frank Sonnemans (CFO), Supply Chain Director Maarten Cornelissen en Eugène Sterken (CCO).

Ahrend heeft officieel nog geen nadere toelichting gegeven op deze berichtgeving.

01-09-2011 9:45

Kantoorinrichter Vepa heeft de opdracht verkregen voor de inrichting van het hoofdkantoor van Cito in Arnhem. Flexibel werken met behoorlijk minder werkplekken: de vierhonderd elektrisch verstelbare Edge werkplekken zijn geheel in de stijl van Het Nieuwe Werken en passen perfect in het flexconcept van Cito.

Naast Edge werkplekken levert Vepa ook de concentratiewerkplekken met Step workbenches, Vpax vergadertafels en akoestische houten schuifdeurkasten.

De Architekten Cie. tekende voor het ontwerp van het pand Le Maire, het interieur is vormgegeven door Buro Huisvesting uit Amersfoort. Met de investering in een nieuw kantoorpand onderstreept Cito het belang dat de organisatie hecht aan het leveren van een zichtbare bijdrage aan de economie van de stad Arnhem en de provincie Gelderland.
 

01-09-2011 9:30

De Hogeschool van Amsterdam gaat een samenwerking aan met werkomgevingspecialist Steelcase om in de praktijk onderzoek te doen naar Het Nieuwe Studeren (HNS). De studenten van de opleiding Human Resource Management van de Hogeschool van Amsterdam zullen het komende schooljaar in een pilotproject een nieuwe, meer interactieve manier van les krijgen, ervaren en testen.

De Hogeschool van Amsterdam wil met de resultaten die uit het onderzoek volgen, nog beter inspelen op de behoefte van de studenten. Steelcase wil met de pilot meer inzicht in deze voor haar relatief nieuwe doelgroep verkrijgen.

HNS gaat uit van de individuele behoeftes en capaciteiten van de leerlingen en is flexibel en resultaatgedreven. Praktijklessen worden afgewisseld met theorie- en computergestuurde lessen, klassikaal onderwijs met groepswerk en individuele opdrachten.

De Hogeschool van Amsterdam probeert met de invoering van HNS nog beter aan te sluiten bij de behoeftes van de huidige en toekomstige generaties studenten. Deze laten zich kenmerken doordat zij 24 uur per dag online zijn, technologie en social media volledig in hun dagelijks leven hebben geïntegreerd, snel en veelvuldig schakelen tussen verschillende informatiebronnen en een hoge mate van interactie met hun omgeving kennen.

De Hogeschool van Amsterdam wil zich met HNS op een positieve manier profileren. Ze zal de onderzoeksresultaten aanwenden om de manier van lesgeven nog verder te verbeteren.

Steelcase, marktleider in duurzame kantoorinrichting, wil met het onderzoek haar inzichten toetsen in de praktijk en op die manier haar kennis vergroten. In het pilotproject maken de studenten gebruik van de door Steelcase speciaal voor het gebruik in de klas ontworpen Node- stoel. Deze stoel stelt de gebruiker in staat snel te schakelen tussen verschillende interactievormen, zoals klassikaal, groeps- en individueel werk. De door de studenten tijdens de pilot opgedane ervaringen zullen worden verzameld en gedeeld via Twitter en netwerksite Facebook, via @SteelcaseatHvA.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >