Nieuws


29-08-2011 12:00

Opmerkelijk nieuws van Alex Buma, directeur van Sedus Nederland: Buma vertrekt bij het Duitse bedrijf. Hij benadrukt dat zijn vertrek niets te maken heeft met Sedus: "Ik ga vanwege privé-omstandigheden verhuizen naar Zuid-Duitsland", vertelt hij. "En daar heb ik ondertussen een prachtige nieuwe baan gevonden."

"Ik ga vanaf maandag 3 oktober werken in een showroom midden in het oude stadsdeel van Basel, met uitzicht op de Rijn", legt Buma uit. "Aldaar is een dealerorganisatie gevestigd genaamd Inter Office, met 9 vestigingen in een aparte B.U. van de grote Zwitserse holding  Lienhard Gruppe, waaronder ook bijvoorbeeld het fabrikantenmerk LISTA  valt."

Vanaf 1 januari 2012 is Buma verantwoordelijk voor de Baselse vestiging. "Met in totaal 4 mensen ga ik aldaar dus kantoren, ziekenhuizen en scholen inrichten", zegt hij. Buma benadrukt dat hij Sedus na zijn 9-jarige dienstverband in een goede staat achterlaat: "Het volledige team van Sedus NL draait het hele jaar al lekker en de nieuwe showroom is klaar. Ik verlaat dus met een goed gevoel de Sedus organisatie."

Sedus Duitsland is momenteel op zoek naar een opvolger voor Alex Buma.

27-08-2011 8:00

Met de introductie van Twinss voegt kantoormeubelfabrikant Mibra een 'onderscheidende duo-werkplek' toe aan haar assortiment.

"De vormtaal van Twinss sluit volledig aan bij Slimm, Linqq, Linqq+ en Senss, waardoor de opdrachtgever een compromisloze totaaloplossing aangeboden krijgt voor alle gewenste functies", aldus Mibra.

"Twinss is bovendien uitgevoerd met een uitgekiend bekabeling systeem en er zijn tal van mogelijkheden om deze duo-werkplek middels maatvoering en toevoeging van accessoires een persoonlijke touch te geven." 

25-08-2011 8:28

Vintage is weer helemaal terug en Pastoe beseft hoe waardevol de geschiedenis is voor de toekomst. Het bedrijf speelt hierop in door de draadstoel SM05, een ontwerp van Cees Braakman uit 1958, opnieuw uit te brengen.

Deze tijdloze stoel is één van de eerste die volledig uit draadstaal is gemaakt. De SM05 is echter ditmaal aangepast aan de huidige tijd waarin de meeste mensen langer zijn dan vroeger. De draadstoel is zwart of wit gemoffeld en de speciale draadconstructie geeft de stoel een ruimtelijk effect. Daarnaast zorgen het bijpassende kussen en de vorm van de rugleuning voor een comfortabele zit.

Remco van der Voort, directeur Pastoe: “De nieuwe interesse voor oude ontwerpen is de laatste jaren in opmars. Consumenten contacteren ons regelmatig met vragen over hun oude Pastoe-ontwerpen. Als je op het woord ‘Pastoe’ zoekt komen er op marktplaats circa vijftien pagina’s met items op. De vraagprijzen voor de Pastoe-icons zijn meestal in waarde gestegen. De tijdloze ontwerpen zijn zowel kwalitatief als esthetisch duurzaam en daardoor een goede investering.”

Cees Braakman heeft veel betekend voor Pastoe. Hij zorgde voor een duidelijke coherente collectie van meubelen die gezien werden als functionele gebruiksvoorwerpen. Hierdoor zette hij Pastoe weer op de kaart. De heruitgave van de SM05 is daarom ook een eerbetoon aan deze ontwerper.
 

22-08-2011 13:15

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) heeft Ahrend gekozen als inrichter van haar nieuwe kantoor in Wageningen. Ahrend werd voornamelijk gekozen op grond van haar vergaande MVO- en cradle-to-cradle beleid.

 

NIOO-KNAW verhuisde enige tijd geleden van locaties Heteren en Nieuwersluis naar Wageningen. Bij de zoektocht naar een inrichter legde NIOO KNAW - juist ook met het oog op zijn eigen kernactiviteiten - een zeer sterke nadruk op duurzaamheid. Het vergaande cradle- to-cradle beleid van Ahrend gaf dan ook uiteindelijk de doorslag bij het selectieproces.

 

NIOO-KNAW koos voor Ahrend 500-bureaus (design Wijtse Rodenburg), Ahrend 250-bureaustoelen (design Frans de la Haye), de onlangs geïntroduceerde Ahrend 463-vergaderstoelen (design Sigurd Rothe), meubilair voor het bedrijfsrestaurant en kasten. Van deze producten zijn Ahrend 500 en Ahrend 250 beide cradle-to-cradle gecertificeerd.

 

Daarnaast bood Ahrend NIOO KNAW interieurgerelateerde diensten aan, waaronder Next Life. Dit houdt in dat meubilair een volgend leven krijgt, bijvoorbeeld door kasten op verantwoorde wijze te ontlakken en opnieuw van een (poeder)laklaag te voorzien.

 


 

18-08-2011 8:40

Gispen, NewDirections en 365 geven specifieke aandacht aan de werkende kantoormens met Het Nationale WerkplekOnderzoek 2011.

Newnews.nl meldt op 17 augustus in een persbericht dat de uitvoering en verbetering van Het Nationale WerkplekOnderzoek 2011 mede mogelijk wordt door inbreng van de nieuwe participanten 365 en Gispen. Samen met NewDirections zijn zij de partners die financieel en inhoudelijk bijdragen aan het onderzoek.

Met de ondersteuning van 365, Gispen en NewDirections als inhoudelijk deskundigen over de werkende mens en werkomgevingen is Newnews.nl naar eigen zeggen in staat meer verdieping aan te brengen in zowel het onderzoek als de analyse van resultaten.

Het Nationale Werkplekonderzoek werd in 2010 voor het eerst uitgevoerd door Newnews.nl, met Primair Projekt en NewDirections als partners, om meer inzicht te verwerven in de ervaringen en wensen die werknemers hebben ten aanzien van hun werkplek. Het onderzoek richt zich zowel op de inrichting van de werkplek als de ervaring van het werkzame leven. Het doel van Het Nationale WerkplekOnderzoek is om bij te dragen aan een kwalitatieve verbetering van werken en de werkomgeving voor werkgevend en werknemend Nederland.

De uitvoering van Het Nationale WerkplekOnderzoek is in handen van marktonderzoekbureau Ruigrok NetPanel uit Amsterdam. Met de populatie die het onderzoeksbureau benadert vanuit het eigen Netpanel zullen de resultaten van het onderzoek representatief zijn voor werkend Nederland. Begin september worden de vragenlijsten naar de respondenten gestuurd. In de vierde week van november zullen de resultaten van het onderzoek bekend gemaakt worden. Meer informatie is te vinden op www.hetnationalewerkplekonderzoek.nl. Om mee te doen aan het onderzoek kunnen mensen zich aanmelden via hnwo@newnews.nl. Deze inzendingen zullen apart geanalyseerd worden.

365 heeft 20 jaar expertise in de bedrijfsgeneeskunde, zakelijke dienstverlening en HR-consultancy. Gispen, de op één na grootste kantoorinrichter van de Benelux, creëert omgevingen waar mensen werken, leren en verzorgd worden, onder het motto 'A better Life at Work'. NewDirections is een facilitair totaalbureau.
 

17-08-2011 11:13

Gispen viert het 95-jarig jubileum op 10 september. De viering van het jubileum valt samen met de Open Monumentendag. Als startschot voor de Open Monumentendag wordt er door  burgemeester van Culemborg de speciale tentoonstelling 'Gispen en de Oranjes' geopend.

 

Er staan diverse activiteiten op het programma, ook kan er een kijkje worden genomen in de Gispen fabriek.

Voor meer informatie : www.gispen.nl/nl/nieuws/236-kom-naar-de-gispen-erfgoeddag-op-10-september/

17-08-2011 10:21

Creative Spaces by Design en Decorum Events hebben samenwerking aangekondigd, waardoor er een groot scala aan design, kwalitatief hoogwaardige meubelen en vloeren voor verhuur kan worden aangeboden.Dankzij deze samenwerking kunnen wij de mooiste meubelen en vloeren verhuren tegen een zeer scherp tarief”  zegt Simon Durell, directeur van Creative Spaces by Design.

 

Creative Spaces by Design is vanaf heden de exclusieve partner van Decorum Events in het Vereinigd Koninkrijk.  “Onze samenwerking creëert een interessante win-win situatie waarbij wij Internationaal uitbreiden en een full event service, van idee en 3D tekening tot complete inrichting, kunnen aanbieden”  volgens Michael Kuiper, directeur van Decorum Events.

15-08-2011 16:23

Alvero heeft het certificaat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) behaald, gebaseerd op de certificatienorm MVO Prestatieladder (niveau 1).

Alvero is reeds jaren bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarvoor is het bedrijf op zoek geweest naar een certificeerbare norm die geïntegreerd kan worden in het huidige zorgsysteem (ISO 9001 en VCA). De doelstelling is namelijk: integraal duurzaam ondernemen. De certificeerbare norm MVO Prestatieladder sluit hier naadloos bij aan. Daarbij komt dat de overheid, waaraan Alvero regelmatig huurmeubilair levert, steeds meer duurzame doelstellingen nastreeft en graag zaken wil doen met duurzame ondernemingen.

Met certificering wil Alvero aan kunnen tonen dat het voldoet aan deze criteria. “Door het MVO-certificaat te behalen, onderstrepen wij dat we aantoonbaar en serieus bezig zijn met alle aspecten die bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen horen. MVO Prestatieladder is in dit verband voor ons ook uitermate geschikt omdat de MVO Prestatieladder ons als bedrijf meerdere en steeds verdergaande stappen van MVO laat doorlopen”, aldus directeur Huub Verheijen.

Alvero is gecertificeerd door BSI Group, een erkende certificatie-instelling voor de MVO Prestatieladder. Bij de voorbereidingen zijn de belangrijkste stakeholders (medewerkers, leveranciers en klanten) betrokken geweest. Hieruit is gebleken dat bijna alle leveranciers in ruime mate duurzaam ondernemen.

Alvero Kantoormeubelverhuur is specialist in het tijdelijk verhuren, in- en uithuizen, (de)monteren, reinigen en repareren van kantoormeubilair. Alvero richt zich inmiddels ook op het uitvoeren van de complete logistiek met betrekking tot kantoormeubilair. In dat alles is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verankerd.
 

15-08-2011 9:13

Op donderdag 11 augustus heeft Schaffenburg Office Furniture te Zwijndrecht van het bedrijf Graydon de gelijknamige kredietwaardigheidsaward uitgereikt gekregen. Schaffenburg ontvangt de award voor 'sublieme kredietwaardigheid en verdient het stempel financieel gezond bedrijf', aldus Graydon. In de kantoormeubelbranche komt slechts 6 procent van de bedrijven voor de Graydon award in aanmerking.

Algemeen directeur Reinier Wijnbergen: “Door de zware economische periode is bij veel bedrijven de kredietwaardigheid in het geding gekomen. Wij zien om ons heen voorbeelden te over waar het hierdoor mis is gegaan. Bij onze organisatie is betrouwbaarheid altijd al een speerpunt geweest. Dat zit hem in kredietwaardigheid, maar ook in de beloften die je maakt met betrekking tot de kwaliteit, levering en service. Dat het met onze kredietwaardigheid wel goed zat, wist ik wel, maar dat het subliem wordt genoemd stemt ons natuurlijk tevreden. Tegelijkertijd schrik ik wel, wanneer ik hoor dat slechts 6 procent hiervoor in aanmerking komt.”

Graydon onderzoekt met een team van vijftig specialisten dagelijks naar de financiële betrouwbaarheid van bedrijven in Nederland. Hiervoor maken zij gebruik van publieke bronnen, zoals rechtbanken en de Kamer van Koophandel, maar ook van meer dan duizend zakelijke bronnen, analyses en jaarrekeningen van de bedrijven zelf.

Schaffenburg Office Furniture is een Nederlandse, producerende groothandel van kantoormeubilair. Door middel van een geselecteerd netwerk van dealers leveren zij systeemmeubilair, vergaderopstellingen, opbergfaciliteiten, bureaustoelen, conferentiestoelen en directiemeubilair. Naast de productie is het bedrijf gespecialiseerd in het intekenen van de kantoorinrichting, logistiek en montage.
 

12-08-2011 12:46

Op zoek naar het beste meubilair en de mooiste lampen gemaakt voor een specifiek interieur, starten het tijdschrift Frame en meubellabel Moooi de Frame Moooi Award. Het winnende ontwerp krijgt ruimte in Frame en de gelukkige ontwerper de hoofdprijs van 25.000 euro. Deze moet eerst wel even de kritische blik van architect en ontwerper Philippe Starck doorstaan. Deze internationaal bekende Fransman zal alle inzendingen beoordelen en de beste selecteren. Deze winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Salone del Mobile 2012 in april in Milaan.

Geïnteresseerden kunnen vanf 1 september 2011 hun inzendingen online aanmelden. De sluitingsdatum is 1 december 2011. Meer informatie over de award, voorwaarden voor deelname en aanmelden op www.framemoooi.com.

11-08-2011 12:31

Een laboratorium stelt gecompliceerde eisen aan een stoel; kieren en oneffenheden in het oppervlak bieden opslagmogelijkheden voor micro-organismen. Bewegingsvrijheid voor de armen en gebruik van laboratorium-apparatuur vereisen een naar voren geneigde zithouding, die tot vele lichamelijke ongemakken kan lijden.

 

Omdat kantoordraaistoelen of werkplaatsstoelen doorgaans niet toereikend zijn voor laboratoria heeft marktleider voor industriële zitoplossingen bimos in samenwerking met het Fraunhofer instituut de speciale collectie Labster ontwikkeld – wereldwijd de eerste stoel die aan alle eisen voor professioneel  laboratoriumwerk voldoet. Met behulp van de nieuwe Automotion-techniek past Labster de neiging van zitting en rugleuning aan de zithouding aan. De automatische daling van de voorzijde van de zitting zorgt voor een betere doorbloeding en ontlasting van de onderzijde van de bijbenen, bij gelijktijdige ondersteuning van de rug. De voorgevormde rugleuning ondersteunt het lendenbereik en geeft tegelijkertijd zijdelingse steun. De gebruiker wordt aldus door Labster geleid en zit automatisch juist. De aan de bovenkant smallere rugleuning maakt het mogelijk om ook ongehinderd fijnmotorische bewegingen met de armen uit te kunnen voeren, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

10-08-2011 16:09

In mei 2011 heeft Eurodesk Business Furniture uit Utrecht de kantoorinrichting verzorgd bij het  Regional Deploy Centre (RDC) - HPC binnen Unilever Research & Development in Vlaardingen. Over drie verdiepingen is in totaal 1800 m2 laboratorium oppervlak en 1600 m2 kantooroppervlak geheel verbouwd en opnieuw ingericht. Per verdieping liggen de open kantoorzones en laboratoria in elkaars verlengde en zijn ongeveer 55 vaste kantoorwerkplekken geplaatst. Belangrijke aandachtspunten bij de inrichting waren het realiseren van een voldoende aantal kleine bespreekkamers en grotere vergaderzalen voorzien van telefoon conferentietoestellen and smart boards met bijhorende beamers, alsmede social corners, om 'Het Nieuwe Werken'  mogelijk te maken. Deze voorzieningen zijn gelijkmatig over de verdiepingen verdeeld. Laboratoria zijn verdeeld in typische logistieke ruimten, direct gelegen bij de lifthal, specifieke laboratoriumruimte en bijbehorende opslagruimten.

 

Kenmerkend voor de sfeer is een combinatie van per verdieping verschillende kleurenpaletten, verwijzend naar het specifieke productontwikkelingswerk (per productcategorie) dat wordt uitgevoerd. Tegelijkertijd zijn er zones met gelijk kleurenpalet voor alle verdiepingen (HPC identiteit). Zowel kantoorzones als laboratoria zullen uitgebreide productspecifieke kunstzinnige decoraties ontvangen, welke op het moment van fotograferen nog niet aangebracht waren; deze decoraties complementeren het interieurontwerp en versterken de product categorie identiteit nog meer.

 

Nog niet gereed tijdens deze fotoshoot zijn de werkzaamheden aan de interne ‘hoofdentree’ van het RDC HPC. Hier is een aantal aantrekkelijke en inspirerende functionaliteiten geïntroduceerd, varierend van een productenzone, met zowel produkten op glazen planken langs de wanden als op stand-alone product units, rondom een vergaderopstelling en een coffeebar. Voorts zijn er diverse informele zit- en relaxzones gecreëerd, met sfeervol gekleurd meublair, zowel zitjes als statafels met krukken, lagere en hogere plafondzones, typische productverlichting, afgewisseld met hanglampen, etc. donkere (vinyl) houten vloerafwerking en donker plafond. Deze zone ligt op de tweede verdieping in het aansluitende gebouwdeel en tevens in het verlengde van een nieuwe centrale vergaderzone (6 vergaderzalen) t.b.v. algemeen gebruik .

 

De architect die het concept heeft ontwikkeld is Ir. Fred Wessels (Unilever R&D). De engineering en uitvoering is verzorgd door BAM Gebouwenservices en BAM-Techniek. Inrichting is verzorgd door Eurodesk Business Furniture met stoelen van Haworth (Comforto 59) en meubilair van Markant (Steel Scenarios).

07-08-2011 12:44

Kenmerkend voor de nieuwe 200 vierkante meter grote showroom van Wilkhahn in Parijs zijn de boogvormige stalen dragers en een imposant glazen dak. Sinds 1973 is Wilkhahn in de Franse metropool vertegenwoordigd. Begin augustus opende de productent van kantoormeubelen er een nieuwe showroom in een stadhuis uit de 19e eeuw.
 

01-08-2011 9:22

De Ahrend 2020-bureaustoel is onlangs onderscheiden met een Cradle to Cradle-certificaat Silver. Deze onderscheiding betekent dat de Ahrend 2020 voldoet aan zeer strenge milieunormen. Van meet af aan is bij het ontwerp van de Ahrend 2020 rekening gehouden met minimale milieubelasting en optimale recyclebaarheid. Dat heeft gevolgen voor materiaalkeuze, wijze van produceren (inclusief energie- en watergebruik), montage en demontage. De Ahrend 2020, die vorig jaar werd geïntroduceerd, werd ontworpen door Paul Brooks. De bureaustoel is er in vijf varianten en talloze uitvoeringen.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >