Nieuws


29-07-2011 9:00

Recentelijk heeft de Turkse fabrikant van zitmeubilair voor kantoren Bürosit het in Heemskerk gevestigde MatchingLabels van Henk JL Vromans aangesteld als agent voor de Benelux. Als onderdeel van Ermetal, fabrikant en toeleverancier van automotiv-onderdelen voor Peugeot, Renault en Toyota, past Bürosit de modernste robottechnieken toe bij zowel de metaalverwerking, het spuitgieten, het verchromen en stofferen als bij het ontwerpen van nieuwe producten. Hierdoor kan het designteam naar eigen zeggen een hoog gekwalificeerde en volgens de nieuwste Europese richtlijnen, inclusief NPR, gecertificeerde collectie zitmeubilair aanbieden, met een gegarandeerd lange levensduur.

22-07-2011 10:00

Per 1 juli is Thomas Schmeer, de zoon van Viasit-medeoprichter Werner Schmeer, toegetreden tot de directie van deze bureaustoelenfabrikant in Neunkirchen. Hij is de opvolger van Alfons Weber, met wie Werner Schmeer in 1980 de zaak begon en die eind maart met pensioen is gegaan. De 35-jarige Thomas is sinds 2004 werkzaam bij Viasit, onder andere als hoofd verkoop en marketing. Als directeur wil hij de exportactiviteiten van het bedrijf verder uitbreiden en de relaties met de vakhandel in eigen land verder versterken.

14-07-2011 10:43

Dataflex Deutschland, dochteronderneming van Dataflex International heeft een nieuwe showroom geopend in Hallbergmoos nabij München. De showroom is gevestigd in het International Office Order Centre (IOOC), een van de grootste showrooms van meubelfabrikanten in Europa en volledig gericht op architecten en projectinrichters. Hier stelt Dataflex bijna 500 vierkante meter ergonomische werkplekaccessoires tentoon.

De opening werd 8 juli groots gevierd met een ergonomisch congres, indoor golf en uiteraard Hollandse nieuwe. De showroom is 5 dagen per week geopend en kan tijdens reguliere kantoortijden worden bezocht.

13-07-2011 10:05

Parcs is een ruimtevormende meubelset, die voor Bene werd ontworpen door het Britse designbureau PearsonLloyd. De meubelset is volgens het bedrijf het antwoord op hedendaagse werkwijzen. "Kantoor moet niet langer worden gezien als de lineaire rangschikking van afdelingen, maar als een multifunctioneel kantoorlandschap, dat medewerkers een werkomgeving biedt, die zij in de huidige complexe werkstructuren nodig hebben. Om tegemoet te komen aan veranderende vormen van werken, is een nieuw archetype noodzakelijk – dat van een ruimte van een hogere orde: een plek, die conform verschillende situaties functioneert – voor geconcentreerd werken van het individu, spontane uitwisseling, persoonlijke ontmoetingen, gemeenschappelijk werken en meetings."

Voor de gehele vormgeving en inrichting van moderne werklandschappen biedt Parcs volgend Bene zodoende een zinvolle aanvulling op de gebruikelijke kantoorlay-outs. "Vooral in de veelal braakliggende middenzones en overgangzones tussen functioneel vanzelfsprekend ingedeelde bereiken kunnen met het programma Parcs nieuwe, ook visueel stimulerende accenten worden gezet. Vergelijkbaar met plaatsen en parken in de steden zijn het de zones "ertussen", die voor het gemeenschappelijke gebruik ter beschikking staan. De vriendelijke vormen van de meubelcollectie en haar kleurigheid – dan weer minimalistisch, dan weer met felle kleuren - suggereren lichtheid. Het vormentaal is bewust kalm, rustig en neutraal gehouden."

13-07-2011 9:56

Bedrijven proberen met het oog op de kosten meer en meer het fysieke reizen van hun medewerkers in te dammen. Dat medewerkers hierdoor niet meer in teams zouden kunnen samenwerken, is voor veel bedrijven echter geen optie. Veel bedrijven voorzien daarom in een alternatief in de vorm van hoogwaardige communicatietechnologieën, zoals HD video conferencing. Op deze manier kunnen medewerkers, waar ter wereld zij ook werkzaam zijn, op een effectieve wijze met elkaar in contact treden. Werkomgevingspecialist Steelcase speelt in op deze trend en heeft zijn toonaangevende media:scape productlijn uitgebreid met mogelijkheden voor high definition (HD) video conferencing. 

 

Dankzij de toenemende technische mogelijkheden, is samenwerken op afstand via hoogwaardige communicatietechnologieën sterk in opkomst. Desondanks zijn veel van de bestaande HD video conferencing-systemen vandaag de dag nog altijd te vinden in speciaal hiervoor ingerichte kamers die slechts één doel dienen en meer gericht zijn op de technologie dan op de mensen en de wijze waarop deze samenwerken.Steelcase heeft daarom zijn reeds bestaande media:scape productlijn, een combinatie van meubilair en technologie die de leden van een team in staat stelt effectief samen te werken en efficiënt informatie te delen, uitgebreid met mogelijkheden voor HD video conferencing.

 

De media:scape verbindt de laptops van de deelnemers aan de vergadering en maakt desgewenst de content die zij willen delen zichtbaar op een centraal beeldscherm, zodat een open digitaal platform ontstaat. Vanaf nu is het mogelijk om aan de media:scape oplossing heel eenvoudig HD video conferencing naar keuze toe te voegen. Het gaat hier om een oplossing waarbij de manier waarop mensen samenwerken het uitgangspunt vormt en waarbij de oplossing voorziet in de behoeften van de gebruikers die verder gaan dan alleen video conferencing.

 

Het resultaat is een veelzijdige, kosteneffectieve oplossing die medewerkers in staat stelt op een natuurlijke wijze, via een netwerkverbinding met elkaar in contact te treden, waar ter wereld ze op dat moment ook werkzaam zijn. Een groot voordeel van de nieuwe oplossing ten opzichte van een reguliere face-to-face meeting zonder geavanceerde hulpmiddelen is dat de deelnemers aan het overleg tegelijkertijd elkaar en de informatie die wordt gedeeld, kunnen zien. Doordat niet voortdurend hoeft te worden geswitcht tussen deelnemers en inhoud en doordat de inhoud die wordt gedeeld direct voor iedereen zichtbaar is, verloopt de samenwerking efficiënter. Control Key (Puck). De eenvoudige manier van bedienen is gebaseerd op het open-verbinden-delen-principe dat kenmerkend is voor de media:scape productlijn. De oplossing is zowel geschikt voor een gesloten ruimte als voor een meer open omgeving. Voor de open ruimte-oplossingen van Steelcase is vanaf nu een nieuwe media:scape canopy beschikbaar, een opstaande afscheiding die de geluidskwaliteit verbetert doordat het de gesprekken van de meeting absorbeert en de geluiden van buiten tegenhoudt.

02-07-2011 10:00

Met de ondertekening van een licentieovereenkomst over het modelrecht van het 'Flexstool concept' door directeur Paul Althuis van het Valorisation  Centre van de TU Delft en de directeuren  Ralph Gomersbach en Jeroen Burgmans van Eromes uit Wijchen, sluiten de TU Delft en Eromes een periode van drie jaar onderzoek en ontwikkeling af.

"In samenwerking met dr. Ing. Piet van der Zanden (adviseur ICT in het onderwijs), de Faculteit Industrieel Ontwerpen en Eromes is de inrichting van de derde generatie universiteiten met het zogenaamde 'Flexstool-concept' realiteit geworden", aldus Eromes.

Aan het onderzoek lagen drie zaken ten grondslag: de lage bezettingsgraad van de grote collegezalen bij Universiteiten in het algemeen; de steeds groeiende behoefte aan projectgroepruimtes binnen de Universiteiten; de wens om flexibeler om te kunnen gaan  met het aanbieden van colleges qua plaats en groepsgrootte.

"Dit programma van eisen resulteerde in de opzet om meerdere kleine zalen te gaan ontwikkelen, die virtueel gekoppeld kunnen worden met audiovisuele middelen. De inrichting moet de mogelijkheid in zich hebben om op het ene moment een traditionele collegezaal-opstelling te vormen en op het andere moment een projectgroep-ruimte met meerdere opstellingen. Dit alles zonder arbeidsintensieve handelingen door deskundig personeel, maar in een handomdraai door de studenten zelf.'

Het 'Flexstool-concept' dat hieruit is voortgekomen staat nu opgesteld in de showroom van Eromes. De TU Delft en Eromes verwachten de eerste zalen in het najaar van 2011 in te gaan richten.

01-07-2011 15:11

Als oplossing voor volle tafels en onoverzichtelijke laden bedacht interieur- en meubelontwerper Paul Noordijk de salontafel NoLa. Spectrum, Nederlands fabrikant van designmeubelen, heeft het meubel aan zijn collectie toegevoegd. Paul Noordijk is de nieuwste aanwinst van de in totaal tien gerenommeerde ontwerpers.

De serie lage tafels bestaat uit een open blok met daaroverheen een U-vormig tafelblad. Het bijzondere aan dit ontwerp is dat het tafelblad opengeschoven kan worden, terwijl de open bak blijft staan. De inspiratie voor de NoLa komt voort uit het advieswerk van Noordijk bij woonwarenhuis Strand West. “In de winkel kreeg ik vaak van klanten te horen dat het design van massieve salontafels hen erg aansprak, maar dat het ontbreken van opbergen als een obstakel werd gezien.” De NoLa is verkrijgbaar in drie maten: 60x60 centimeter, 90x60 centimeter en 120x60 centimeter en drie houtsoorten: Amerikaans noten naturel, Amerikaans noten whitewash en eiken whitewash. Het meubel is beschikbaar vanaf 805 euro en is te koop bij de Spectrum dealers: www.spectrumdesign.nl.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >