Nieuws


30-05-2011 14:53

In de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam was het eind vorige week een drukte van belang. Reden: de beurs 100% Design. Het ‘enige vakevenement voor interieurdesign in Nederland’ verliep succesvol. Klassiek kantoormeubilair was er weinig te vinden. Interessante tussenvormen des te meer.

100% Design is sinds jaar en dag hét interieurevenement in Nederland. Groot was dan ook de verbazing toen beursorganisator Puur Design Producties in vorig jaar liet weten dat de editie van 2010 werd afgelast. In 2011neemt de organisator echter op indrukwekkende wijze revanche. Want 100% Design bleek van 26 tot en met 28 mei misschien wel sprankelender dan ooit.

De beurs werd opnieuw gehouden in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Anders dan tijdens voorgaande edities was het beursprogramma echter samengebald in één hal. Hier was van alles te beleven. Grote aanbieders stonden op de compacte stands zij aan zij met importeurs en ontwerpers. Het leverde een sympathiek beursbeeld op, met aandacht voor allerlei designgeoriënteerde interieurproducten op het gebied van vooral meubilair, verlichting en vloerbedekking.

Opvallend was de afwezigheid van ‘klassieke kantoorproducten’. Hoewel tal van projectgerichte aanbieders in Rotterdam aangetroffen konden worden – hetzij als exposant, hetzij als bezoeker – was de ‘gewone’ bureautafel nauwelijks te vinden. Uitzondering vormde de stand van Voortman Kantoormeubelen, waar onder meer een duowerkplek met bamboe afwerking getoond werd. Het ontlokte Voortman-directeur Frank Lambalk de kwinkslag dat bureaumeubels tegenwoordig een ‘nicheproduct’ lijken te vormen. “Maar in werkelijkheid zijn al de loungebankjes natuurlijk een nicheproduct”, voegde hij er voor de zekerheid aan toe. “In het gros van de projecten gaat het ook tegenwoordig gewoon om de levering van kantoorwerkplekken. En daar blijven wij ons dan ook op richten.”

Op de beursvloer had de loungewerkplek evenwel sterk de overhand. Opvallend was de opkomst van de modulaire lage bank. Varianten van dit trendmeubel konden aangetroffen worden op de stands van onder meer Haworth, Palau, Johansson Design, Artifort, Sprank Interieurprojecten (sinds kort importeur van het Turkse Koleksyon) en Cowerk. Dit laatste bedrijf vestigde ook de aandacht op zich met een opvallend ‘groen’ meubel: de tafelpot, ontworpen door Peter Hopman. Het is een meubel met maar één ‘tafelpoot’: een robuuste pot waarin een echte plant geplaatst is. Dankzij het gewicht van de aarde in deze pot, wordt een asymmetrische werkplek met zwevend blad gecreëerd. “Misschien niet geschikt om de hele dag administratief werk aan te verrichten, maar ideaal als aanlandplek voor kortere werkzaamheden of overleg”, aldus Alex Stolze van Cowerk.

Overigens was er tijdens de beurs niet alleen van alles te beleven in de beurshal. Ook elders in Rotterdam konden belangstellenden terecht. Voor geïnteresseerden in het hedendaagse kantoorinterieur was de expositie Werken 2.0 wellicht het meest relevant.  Bijkomend voordeel was dat deze gezamenlijke tentoonstelling van Wilkhahn, Gelderland, Belux, InterfaceFlor en Kvadrat op loopafstand – namelijk eveneens in de Van Nelle Ontwerpfabriek – te vinden was. Bezoekers werden in de interessante (en gezellige) ruimte pal naast de Wilkhahn-showroom ingelicht over het feit dat het eigentijdse kantoor niet alleen maar strak en zakelijk moet zijn, maar dat er ook andere sferen mogelijk zijn.

“Dit is sowieso een beurs waar sfeer belangrijker is dan strikte functionaliteit”, aldus Tom van den Berg van Klöber, één van de weinige aanbieders die een ergonomische bureaustoel toonden op 100% Design. “We krijgen veel bezoekers, maar de interesse gaat daarbij vooral uit naar onze vergaderstoel uit de Moteo-lijn. Dat is namelijk een typisch designproduct met een voor ontwerpers en architecten interessante vorm.”

Al met al bood 100% design 2011 een prachtig overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van het hedendaagse (project)interieur. En natuurlijk mochten hierbij de eigenzinnige oplossingen van de jongste generatie ontwerpers niet ontbreken. Opvallend was bijvoorbeeld de ‘lichtvoeder’ van Els Kuijt. Het is een hoge lamp die op stalen trappoten staat. “Het is een ruimtebepalend ontwerp”, aldus de jonge ontwerpster. “Ik kwam al ontwerpend uit op deze vorm. Zoals je ziet zijn er allemaal ontwerpsporen, zoals krassen en lijmvlekken, zichtbaar op het product. Maar daar houd ik wel van. Vind jij ook niet dat de meeste producten op deze beurs eigenlijk té perfect zijn?”

30-05-2011 14:40

Voor fitnessfanaten die niet stil kunnen zitten - ook niet achter de computer - komt GymyGym met een bureaustoel die ook dienst doet als fitnessapparaat.

De trainstoel is uitgerust met een ergonomisch ontwerp om computeraars te helpen een juiste werkhouding aan te nemen, maar daar blijft het niet bij. Om de lange zit op kantoor te doorbreken, beschikt de bureaustoel over een paar slimmigheidjes waarmee men tijdens het werken de spieren kan trainen.

Elastische kabels onder het zitvlak bieden volgens de makers tal van mogelijkheden om de arm en beenspieren te trainen, alsof men met gewichten in de weer is. Volgens GymyGym zijn er zestien verschillende oefeningen mogelijk voor spieren in zeven verschillende delen van het lichaam.
 

22-05-2011 12:44

Leolux opent een brandstudio in de bekendste woonmall van Boedapest, Max City. Het Nederlandse designmerk presenteert in de Hongaarse hoofdstad de meest onderscheidende Leolux-modellen naar eigen concept. De officiële opening volgt aan het eind van de maand, maar de studio is vanaf maandag 23 mei al geopend voor de bezoekers aan de woonmall.

Eerder opende Leolux vergelijkbare speciaalzaken in onder meer Berlijn, Moskou en Istanbul. In de landen rondom Nederland verkoopt Leolux haar meubelen via een netwerk van dealers. Daarbuiten richt de Nederlandse producent van moderne meubelen zich op de wereldsteden met een concentratievan designliefhebbers. Het concept dat Leolux ontwikkelde, wordt door lokale ondernemers geadopteerd,soms in de vorm van gespecialiseerde Leolux-winkels, maar vaker als studio in een bestaandemeubelzaak. In beide gevallen is het vloeroppervlak exclusief voor de designmeubelen van Leoluxbestemd. De producent bekijkt in samenspraak met de ondernemer welke accessoires, kastsystemen,tapijten of verlichting de beste aanvulling vormen op de collectie.

Met de Leolux studio in de Hongaarse hoofdstad verstevigt Leolux zijn positie in de grote steden van de wereld. De studio is ingericht volgens een beproefd Leolux-concept: een theatrale zwarte omgeving, waarin de meest onderscheidende meubelen met zorg worden uitgelicht. Net als in de andere conceptstudio’s kiest Leolux in Max City Boedapest voor succesvolle prijswinnende modellen als B flat, Pallone, Parabolica, Vol de Rêve en Ponton.
 

22-05-2011 12:37

Wout van Laar (42) heeft de aandelen van GZ Kantoorinrichters BV in Zaandam overgenomen. Tevens neemt Van Laar per 1 juni aanstaande de activiteiten over van Atel Kantooractief BV uit Amsterdam. Zijn ambitie ooit een eigen bedrijf te hebben is na 10 jaar directeur te zijn geweest binnen GZ gerealiseerd. Hiermee is GZ losgekoppeld van de Dantuma-Groep en - met terugwerkende kracht - per 1 januari jongstleden zelfstandig.

GZ is bijna 25 jaar actief op het gebied van kantoor- en projectinrichting. Met nog steeds de nuchtere 'Zaanse gedachte' om vooral betaalbaar maar onderscheidend te zijn heeft het bedrijf vele klanten binnen het MKB, maar ook  zorg- en onderwijsinstellingen voor zich weten te winnen.

"Er is heel wat veranderd in de afgelopen 10 jaar", aldus Wout van Laar. "In het overnamejaar 2000 werkten er acht medewerkers bij GZ. In 2011 heeft GZ een supergedreven team van circa dertig medewerkers, enerzijds gespecialiseerd in kantoorinrichting en projectinrichting, conceptuele visualisaties gebaseerd op 'Het nieuwe werken', anderzijds gespecialiseerd op het gebied van kantoorartikelen, kantoormachines, drukwerk et cetera. Sinds kort is GZ ook actief op het gebied van gegarandeerde energiebesparende maatregelen, zoals hoog frequente TL- verlichting, waar men jaarlijks zonder moeite 30 tot 50 procent energie, dus geld, mee bespaart."

"We zullen de ingezette koers en de missie 'de klant inspireren en ontzorgen' als zelfstandig bedrijf voortzetten en nog verder uitbouwen", vervolgt Van Laar. Ook binnen de Europese aanbestedingen speelt GZ de laatste jaren een steeds belangrijkere rol. Een aantal recente successen: het (nog uit te voeren) inrichten van complete werkplekken in het nieuwe gemeentehuis Zaanstad, de herinrichting van Regiocollege Zaanstad, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Maarssen.
“Dan moet je als organisatie niet alleen de beste zijn, maar financieel ook nog tot de meest voordeligste worden beoordeeld; we zijn er dan ook best een beetje trots op dat dit ons lukt als Zaans bedrijf", aldus Van Laar. "Maar we worden ook al blij van één GZ huislijn werkplek of kantinestoel.”

Meer GZ-nieuws: per 1 juni neemt het bedrijf de activiteiten over van Atel Kantooractief BV uit Amsterdam. De heer en mevrouw Liefveld beëindigen na vele jaren actief te zijn geweest in de kantoorinrichtingswereld hun werkzaamheden. "Als GZ willen wij hun klanten flexibiliteit en continuïteit  kunnen blijven bieden, op dezelfde toegewijde wijze zoals zij dit ook jaren hebben gedaan. Voor ons is dit een unieke groeikans van nieuwe klanten die wij nog breder willen faciliteren met ons brede dienstenpakket én  binnen ons bestaande werkgebied", aldus Van Laar.

GZ is door de IVKA  recent 2 jaar achter elkaar uitgeroepen tot 'de organisatie met de beste performance'.
 

19-05-2011 9:30

Begin vorig jaar heeft het Zweedse Kinnarps AB de activiteiten van Samas GmbH uit Duitsland overgenomen, met als bekendste merken Drabert, Martin Stoll, Fortschritt en Schärf. Nu bijna een jaar later kondigt Kinnarps de verdere integratie van de activiteiten van Kinnarps en Drabert/MartinStoll aan.

De producten uit de Duitse fabrieken zullen in Nederland verder gedistribueerd worden door Drabert Nederland BV, dat een dochteronderneming wordt van Kinnarps Nederland BV.
Het beleid is en blijft om de producten uitsluitend via dealers te vermarkten. De nauwe samenwerking met Kinnarps Nederland, waar Thijs Dings recent als directeur is benoemd, zal de vertegenwoordiging van de merken Drabert en Martin Stoll naar verwachting verder versterken. De backoffice taken als ook de uitvoering van de service op de producten zal per 1 juni worden samengevoegd. Op dit moment wordt gewerkt aan de inrichting van een tijdelijke showroom in het verzamelgebouw aan de Corridor 7 te Breukelen, die binnen 3 maanden zal worden geopend.

De nieuwste producten uit de Drabert-collectie, zoals de Salida en de IOS, zullen worden getoond samen met het nieuwe vergaderstoelenprogramma Senor van Martin Stoll.
 

17-05-2011 9:30

Meubelfabriek Leolux en HME Import Agency organiseren een inspirerend event. Op zondag 22 mei ontdekken bezoekers aan het event in het ‘Huis vol mooi en bijzonder’ veel nieuw design in de collecties van Leolux, Herman Miller en Colebrook Bosson Saunders, terwijl de lokale lifestyle partners volop ideeën aan de hand doen voor de mooie dingen in het leven. Auto’s, kunst, sierraden, wonen en culinaire ontdekkingen; allemaal komen ze aan bod tijdens het lifestyle event.

Tijdens de Internationale Meubelbeurs (IMM) in Keulen afgelopen januari werd de collectie 2011 van Leolux kleurrijk en creatief gepresenteerd aan dealers en vakgenoten. Op zondag 22 mei presenteert Leolux haar nieuwe collectie voor het eerst aan de consument. Blikvangers zijn de kleurrijke Sellafauteuils en de stevige maar comfortabel zachte Daja. Maar men maakt ook kennis met de bankenserie Enora,de kleurrijke tafeltjes Gozo en Barilo en de rijke eetkamertafel Indus met de bijbehorende Lirio stoelen.

Hoofdpartner HME Import Agency, importeur voor Herman Miller en Colebrook Bosson Saunders, presenteert hier SAYL, een nieuwe serie bureau- en bijzetstoelen, en de dynamische monitorarm FLO. Leolux, HME Import Agency en de deelnemende partners uit Krefeld fêteren de bezoekers op sfeervolle wijze met de nieuwste trends op het gebied van design, auto’s, kunst en accessoires, aangevuld met mooie wijnen en luxe hapjes. Bovendien maken bezoekers van het Lifestyle Event kans op een van de lifestyle prijzen die door de deelnemers beschikbaar zijn gesteld.

Het event vindt plaats op zondag 22 mei 2011 van 11.00 tot 17.00 uur  in het Leolux Design Center Elbestraße 39, 47800 Krefeld-Gartenstadt ( tel.:+49 (0)2151 943 660).
 Info en route via www.leolux.de of via www.hmergonomics.com

14-05-2011 8:00

Op 24 mei 2011 bestaat Vepa Office Furniture in Hoogeveen officieel 40 jaar. “Hoewel de blik vooral gericht is op de toekomst willen we niet voorbij gaan aan deze wel heel bijzondere gelegenheid”, aldus directeur Janwillem de Kam.

Van de ongeveer 110 medewerkers vieren ook nog eens 6 medewerkers tegelijk met het bedrijf hun 40 jarig jubileum. Dat is in deze tijd redelijk uniek te noemen. "Taco Pol, Reijer Koster, Eef Knol, Henk Pel, Hilbert Hooijer en Roel Wiekema werken al vanaf het begin in 1971 bij het bedrijf. Gezien hun leeftijden zullen enkele van hen binnenkort in aanmerking komen voor een welverdiend pensioen maar anderen zijn pas 57 en zullen dus ook de komende jaren nog van waarde voor het bedrijf zijn."

Het heuglijke feit wordt gevierd tijdens het jaarlijkse bedrijfsuitje. Waar de reis naar toe gaat, is voor vrijwel alle 178 deelnemers (ook de partners mogen mee) ook dit jaar weer een verrassing. "We zijn trots op al onze medewerkers die vaak al vele jaren bij ons werken en die er aan bij hebben gedragen dat we ondanks economisch lastige tijden nog steeds groeien, volop investeren en ook al onze producten in eigen fabriek in Hoogeveen concurrerend kunnen blijven produceren. Dat mag je dan naast de jaarlijkse winstuitkering ook wel een keer extra laten merken”, aldus De Kam.

Vepa is een familiebedrijf, dat zich heeft ontwikkeld tot een veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikant. Het bedrijf begon in 1971 uit een doorstart van twee bedrijven Veco en Padamo. Met financiële steun én het vertrouwen van enkele families is Vepa begonnen met de productie van vooral stoelen, tafels, onderwijs- en laboratoriummeubilair. De families van toen zijn momenteel nog steeds de belangrijkste aandeelhouders.

Roel Wiekema, drijvende kracht achter het bedrijf in de afgelopen 40 jaar, behoort zelf ook tot de jubilarissen en heeft de directietaken van Vepa inmiddels overgedragen aan De Kam. Momenteel vormt Wiekema samen met Frits Muijsson de groepsdirectie van de VDB groep, waarvan ook Vepa deel uit maakt. “Over een jaar draag ik met een goed gevoel mijn taken over aan de nieuwe generatie. Zelf blijf ik als commissaris en op verzoek van de directie nog 4 jaar als adviseur aan de onderneming verbonden”, aldus Wiekema.

“Het is geweldig om te zien hoe we dit bedrijf hebben kunnen uitbouwen van 15 man tot een groep van bedrijven met ruim 300 medewerkers, 3 fabrieken en vestigingen in Hoogeveen, Emmen, Wijchen en Breda. Nu even stilstaan, feestvieren en maandag de 30e mei weer hard aan de slag met de toekomst.”

13-05-2011 12:00

Deze maand brengt Sedus Stoll AG met Place 2.5 nieuwe productfamilies en talrijke programma-uitbreidingen op de markt. Hiermee wil de kantoormeubelfabrikant zijn assortiment verder completeren en komen tot integrale inrichtingsoplossingen voor de vormgeving van werkvertrekken. Middelpunt van het nieuwe concept is de emotionele cultuur van het kantoor.

Tot de nieuwe productfamilies horen Sedus temptation twin, een programma voor dubbele werkplekken – bestaande uit een koppelbaar en elektrificeerbaar werktafelsysteem, aangevuld met een opbergsysteem. Aan de “temptation high desk” kunnen tussendoor staand besprekingen of presentaties worden uitgevoerd en met “temptation prime” wordt een hoogwaardige werkplek voor managers of conferentietafel geboden.

Daarnaast werd het conferentiesysteem Sedus mastermind ontwikkeld. Dank zij de modulaire opzet zijn hiermee alle klassieke conferentieconfiguraties te bouwen. Binnen de meet chair familie zijn er als aanvulling barkrukken en modelvarianten met houten schalen en stofferingen, geschikt voor gebruik in communicatieve middenzones, pauzeruimtes en kantines. De Sedus viswall, afschermingselementen met draaibare lamellen, beschermt gebruikers tegen inkijk of biedt hun transparantie en een extra zoneringsoptie in de kantoorlayout. Tot slot maakt de nieuwe Sedus sopha, een modulair opgebouwde, elegante en veelzijdige zitgelegenheid, het mogelijk om werkvertrekken in zones te verdelen en ruimte voor gesprekken te creëren. Zo wordt het kantoor nog uitnodigender en huiselijker gemaakt.

Met het nieuwe concept zet Sedus in op de vroegtijdige integratie van mediatechniek. Tevens biedt het bedrijf klanten advies om te komen tot technisch en visueel optimale resultaten.

12-05-2011 3:00

Blij verrast was Michael Kuiper toen hij zijn bedrijf in de top 500 van bedrijven met het beste imago (MT500, 2011) tegenkwam. “Je doet je best om het als bedrijf goed te doen, zowel voor de klant, onze medewerkers als het milieu en de samenleving. Maar dat dat ook wordt opgemerkt en gewaardeerd door anderen, ligt nooit voor de hand", aldus de directeur van Decorum Kantoormeubelverhuur.

Elk jaar stelt magazine Management Team (MT) een lijst samen van de vijfhonderd bedrijven met het beste imago. Hiertoe vraagt MT deelnemers aan het onafhankelijke onderzoek bij welke bedrijven ze graag zouden willen werken, met wie ze graag zakendoen en welke bedrijven ze waarderen vanwege de strategie die er gevoerd wordt. In een speciaal themanummer, de MT500 (met een knipoog naar de Quote 500) wordt de lijst elk voorjaar gepresenteerd.

Decorum prijkt dit jaar, vanuit het niets, op een 348eplaats. “Een opsteker, maar een plek in de MT500 is geen doel op zich,” aldus Kuiper. “Het is voor ons wel een teken dat we op de goede weg zijn. Een mooie pluim voor het hele Decorumteam."
 

09-05-2011 10:59

Hans Jørgen Wegner zette Denemarken in de jaren '50 op de designkaart. De meubelproducent Carl Hansen & Søn eert dit Deens designicoon opnieuw, met de herlancering van zijn reeks kantoormeubilair.

In 2008 bracht Carl Hansen & Søn ter ere van zijn honderdjarige bestaan al de fauteuil, sofa en salontafels uit Wegners kantoorreeks opnieuw uit. Vandaag wordt de reeks uitgebreid met het CH110-bureau en de bijpassende stoelen CH111, CH112 en CH113. Exclusief op het Salone Internazionale del Mobile was een gelimiteerde versie met details van 24 karaats goud bewonderen.

Wegner ontwierp het bureau en de drie stoelen in 1970 als onderdeel van zijn uitgebreider kantoorgamma dat in beperkte oplages geproduceerd werd tijdens de jaren '70. Voor de herlancering produceert Carl Hansen & Søn de reeks volgens de originele tekeningen en specificaties van de ontwerper.

De collectie wordt gekenmerkt door materialen zoals eik, walnoot en leer. De gebogen poten van gepolijst roestvrij staal worden beschreven als ‘een natuurlijke zachtheid’.

Het bureau CH110 bestaat uit een bureaublad dat rust op de poten van roestvrij staal.  Het bureau is verkrijgbaar in eik en in walnoot.

De drie stoelen, genaamd CH111, CH112, CH113, zijn ontworpen met telkens een andere werksituatie in gedachten. CH111 is gemaakt om zowel in te werken als in te vergaderen. De stoel heeft een stevig frame van beuk en is beschikbaar in leer en stof en met zowel gestoffeerde armleuningen.
De CH112 en de CH113 zijn twee variaties op een ontwerp. Zowel de vergaderstoel (CH113) als de fauteuil (CH112) werden gemaakt van staal en zadelleer, met of zonder gestoffeerde armleuningen. Beide stoelen zijn geschikt voor zowel een vergaderzaal als in een loungeroom, of als designstatement op het kantoor.

De herlancering van de kantoormeubels van Wegner inspireerde de twee merken om een creatief partnership aan te gaan. Dat werd bezegeld met een Special Edition, exclusief gecreëerd voor de Salone Internazionale del Mobile 2011. Bij de gelimiteerde oplage kreeg één volledige kantoorset van Hans Wegner een gouden laagje. Alle roestvrij stalen onderdelen van het bureau en de drie stoelen werden gecoat met 24 karaats goud.
 

07-05-2011 8:00

Kantoorinrichter Klöber heeft recent een tweetal eco-certificaten verworven. Het betreft Second Nature en de Euro-bloem. Beide certificaten werden toegekend aan de Klöber-bekledingstof Chicago.

"Dduurzame productie staat centraal in elke discussie over het onderwerp duurzaamheid", aldus Klöber in een toelichting. "In het kader van het streven naar duurzaamheid concentreren wij ons in onze producten op de synthese van kwaliteit, tijdloos en modern design, gezondheidsbevordering en een lange gebruiksduur. Het thema duurzaamheid speelt bij ons een zeer belangrijke rol. Wij bevorderen het gebruik van gerecyclede materialen en streven dat zelf ook actief na. Het doet ons daarom groot genoegen dat de bekledingsstof Chicago is onderscheiden met de ecologische certificaties Second Nature en de Euro-bloem."

Het Europese milieulabel (kortweg Euro-bloem) is een internationaal kwaliteitskenmerk voor consumentenproducten en diensten. De Euro-bloem wordt toegekend aan producten en diensten die vergelijkenderwijs zorgen voor een geringe belasting van het milieu. "Als officieel EU-milieukeurmerk garandeert de bloem dat de betreffende producten een minimum aan voor de gezondheid schadelijke stoffen bevatten, dat ze op verantwoorde, milieuvriendelijke wijze worden geproduceerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen."

06-05-2011 9:06

De Nederlandse meubelfabrikant Arco organiseerde onlangs een workshop met ontwerpers van de in Londen gevestigde Okay Studio. De workshop was een logisch vervolg van het Arco 12-project uit 2005, dat het 100-jarig bestaan van het bedrijf markeerde.

Destijds vroeg Arco twaalf jonge Nederlandse ontwerpers om hun eigen ontwerpen te maken, geïnspireerd door Arco’s collectie en het bedrijf. Een aantal van de opgeleverde ontwerpen werden vervolgens aan de meubellijn van Arco toegevoegd. Een ervan was de nu bekende Slim Table van Bertjan Pot. Het succes van het project deed Arco besluiten zijn intensieve samenwerking met jonge ontwerpers door te zetten.

Voor de workshop zijn tien van de ontwerpers van de Okay Studio gevraagd de huidige productiemogelijkheden van Arco te bekijken en iets in hout te creëren dat compleet afwijkt van de bestaande collectie. De resultaten zijn van 8 mei tot 26 juni te zien in de Vivid Gallery in Rotterdam.

04-05-2011 15:36

Op 26, 27 en 28 mei 2011 houdt Klaas Design zijn officiële ‘kick off’ op de 100% Design Beurs in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam. Er zullen verschillende meubelcollecties en producten worden gepresenteerd.

Een nieuwe collectie Klaas Design meubels wordt gepresenteerd onder de naam NeverEndingStory. Volgens de visie van Klaas design zijn ruimten en objecten nauw op elkaar afgestemd en vloeit alles samen tot een organisch geheel. Klaas Design heeft gezocht naar een vorm waar de los van elkaar ontworpen balken in één lijn doorlopen naar het beginpunt: Geen begin, geen eind. De NeverEndingStory meubelserie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Klaas Design introduceert tevens het meubel MeltDown. Met deze salontafel is het eerste definitieve conceptmodel afgerond. Kenmerkend voor de Meltdown collectie is de visuele illusie van smeltend hout. Recyclet hout krijgt een tweede leven in deze design producten.

Een van de experimenten van Klaas Design is BeeOrgigins Lighting, dat uitgroeide tot een handelsmerk. Transparante honingraat structuren van epoxy giethars gestold honingraatkarton, een restproduct gemaakt van gerecycled papier. Dit lichte en natuurlijke product is 100% biologisch afbreekbaar. Door de vormbaarheid en transparantie leent het materiaal zich voor maatwerk in verlichting en elementaire oppervlakten van meubels en/of interieurs. Klaas Design zal de komende tijd meer BeeOrigins producten vrijgeven.

De collecties van Klaas Design zijn te bekijken op standnummer C-04 tijdens de 100% Designbeurs.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >