Nieuws


25-03-2011 11:53

De Ahrend-tafelbladen die door BN’ers werden beschilderd voor het goede doel, hebben in totaal 33.100 euro opgebracht. Dit bedrag gaat geheel naar KiKa (Kinderen Kankervrij). De bladen werden deze week geveild bij Sotheby’s in Amsterdam.

Onder leiding van Ans Markus en op initiatief van KiKa (Kinderen Kankervrij) beschilderden tien bekende Nederlanders evenzovele Ahrend-bureaus. Henk Schiffmacher, Willem Nijholt, Floris Evers, Cees Dam, Ruud de Wild, Gerrit de Jager en zijn dochter, Jan des Bouvrie, Louise Schiffmacher. Irene Moors en haar dochter, en Ans Markus zelf verleenden hun medewerking aan de actie. In februari en maart werden de tafelbladen geëxposeerd in de Now Flagship Store van Ahrend in Amsterdam.

De totale opbrengst van de veiling voor KiKa bedroeg 376.000 euro.

25-03-2011 8:00

AVS Project Furniture. Dat is vanaf 1 april de nieuwe naam van AVS Kantoormeubelen. "De Bedrijfsnaam AVS Project Furniture sluit beter aan bij het brede assortiment van projectmeubelen en geeft onze kwaliteiten perfect weer", aldus Arjan van Stokkom van AVS.

"Tegelijkertijd hebben wij inmiddels ons nieuwe pand betrokken als logische volgende stap om onze service optimaal te kunnen waarborgen. De faciliteiten stellen ons in staat om zowel showroom, kantoor als magazijn op één lokatie te realiseren en klanten hiermee nog beter van dienst te zijn."

AVS Project Furniture levert eigentijdse projectmeubelen via een dealernetwerk. "Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en ethiek worden steeds belangrijker. Ook hierin kan AVS Project Furniture klanten de juiste oplossing bieden, met een breed scala aan producten die recycleerbaar zijn."

24-03-2011 9:48

Plan@office Rotterdam meldt dat de bedrijfsnaam 'binnenkort wordt gewijzigd' in Sprank bv. Het betreft uitsluitend een naamswijziging; adres- en bankgegevens blijven hetzelfde als voorheen.
 

24-03-2011 9:29

De IF Product Design Award en de Red Dot Product Design Award zijn gerenommeerde designprijzen. Het is opmerkelijk dat één product beiden prijzen wint. In 2011 gaan beide awards naar Palma, de variabele conferentieoplossing van Palmberg.

Het systeem (waarvan de naam door Palmberg met hoofdletters en gescheiden door puntjes wordt geschreven) heeft de jury duidelijk overtuigd. Bij de Red Dot Design Award werd Palma door de jury met het kwaliteitsstempel ‘Red Dot’ voor een hoog designkwaliteit geëerd. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan bijzonder creatieve, innovatieve en kwalitatieve producten. De ‘rode punt’ wordt sinds 1955 onder auspiciën van het designcentrum Nordrhein- Westfalen in Essen uitgereikt en behoort wereldwijd tot de meest begeerde onderscheidingen op dit gebied. Beslissende beoordelingscriteria zijn de innovatiegraad, functionaliteit en de kwaliteit van ieder product. Er zijn drie disciplines: product design, communication design en design concept. Dit jaar namen designers en ondernemingen uit zestig verschillende landen met 4.433 producten deel aan de Red Dot Award Design.

Meer dan duizend gasten uit de designwereld, industrie, maatschappij en media huldigen op 4 juli 2011 traditioneel in het Essense operahuis, het Aalto-Theater, de winnaars van de Red Dot Design Award. Aansluitend kan Palma live beleefd worden. Samen met de andere bekroonde producten zal de conferentieoplossing van 5 juli tot en met 1 augustus 2011 gepresenteerd worden in de tentoonstelling ‘Design on stage - winners Red Dot Award: Product Design 2011’ in het Red Dot Design museum op het wereldcultuurerfgoed ‘Zeche Zollverein’ in Essen. Met meer dan vijftienhonderd producten op 4.000 vierkante meter is dit ’s werelds grootste permanente tentoonstelling van hedendaags design.
 

24-03-2011 9:09

Klaas Grootherder legt per 1 april aanstaande zijn functie als directeur van Sonesto neer. Zoals bij de overname door Marko Holding BV op 1 oktober 2009 beoogd, heeft Grootherder nog voor de duur van 18 maanden de functie van directeur bekleed en zijn opvolger ingewerkt. Vanaf 1 april neemt Jos van der Laan de functie van directeur van Sonesto over van zijn voorganger.
 

23-03-2011 12:00

Gezondheid is in. Helemaal wanneer het hele lichaam zich van top tot teen prettig voelt. Een middel om dit te realiseren is volgens stoelenfabrikant Aeris het gebruik van de Swopper, een 3d-actieve stoel. Volgens het Duitse bedrijf hebben onafhankelijke bedrijfsartsen, universiteiten en studies inmiddels de heilzame werking van de stoel voor rugspieren, tussenwervelschijven, gewrichten, bloedsomloop en humeur bevestigd. De stoel kan nu worden uitgevoerd in drie nieuwe kleuren: bosbessen, pisachegroen en chocobruin. De Swopper en de Swopper Work - met wieltjes, rugleuning en bekleding voor de rugleuning - zijn bekroond met het TUV-certificaat voor bureaustoelen. De stoelen zijn verkrijgbaar in diverse speciaalzaken.

www.aeris.de
 

23-03-2011 12:00

Een informeel werkoverleg op een loungebank met een geïntegreerd beeldscherm. AVS Kantoormeubelen maakt het mogelijk door de introductie van het modulaire loungemeubilair Hive van Connection. Dit modulaire concept is door de verschillende configuratiemogelijkheden aan te passen aan de grootte en functie van een ruimte. Bovendien biedt het meubel de mogelijkheid om een beeldscherm en elektrificatie te integreren. Hierdoor is het concept toepasbaar voor verschillende doeleinden. Volgens AVS sluit Hive dan ook goed aan bij Het Nieuwe Werken. Door de diverse hoogtes kan er privacy gecreëerd worden in grote ruimtes en door de keuzemogelijkheden in kleur kan het meubilair deel uitmaken van een eigen huisstijl of sfeer. 

23-03-2011 11:54

De Japanse ontwerper Naoto Fukasawa ontwierp in het verleden een serie eetkamerproducten voor Thonet. De complete serie - waarvan elk element is gemaakt van massief hout - werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de meubelbeurs in Milaan. Na de introductie van de 1130 eettafel en de bijpassende stoelen van de 130-serie, presenteert Thonet nu de nieuwe zomerkleuren van de 130-serie. De nieuwe kleuren bestaan uit ‘krachtig’ rood, ‘diep’ marineblauw, ‘fel’ grasgroen en zonnegeel. De 130-serie bestaat uit stoelen met en zonder armlegger, ongestoffeerd en gestoffeerd, met opdekstoffering of rondom gestoffeerd. Alle modellen zijn beschikbaar in beuken en eiken. Er is ook een variant in structuurlak beschikbaar. De zitting, rugleuning en armleuningen worden met structuurlak behandeld, het onderstel bestaat uit blank of gebeitst beuken, of blank of gebeitst eiken.

www.thonet.nl

23-03-2011 8:00

Het magazijn van HME Import Agency verhuist. Het bedrijf uit Venlo meldt dat het centraal magazijn per 1 april 2011 naar een nieuwe locatie gaat verhuizen wegens de uitbreiding van de handelsvoorraad. HME Import Agency is importeur van onder meer de producten van de Amerikaanse fabrikant Herman Miller.

"Gezien de toename van projectinstallaties, de succesvolle ontwikkelingen rondom service en reparatie en de ruime expansiemogelijkheden van de nieuwe locatie, hebben wij besloten om de afdelingen maintenance & care en logistiek onder één dak te brengen met het centraal magazijn", aldus een woordevoerder van het bedrijf.

De nieuwe locatie is per 1 april 2011 te vinden op het volgende adres: Steenbergen Expeditie BV, Horsterweg 217, 5928 ND, Venlo.

16-03-2011 8:00

De jury van de red dot award heeft Basso van Vandersluis bekroond met een red dot award in de categorie product design. Basso van gerenommeerd designer Gijs Papavoine, is een modulair zitsysteem voor wachten en communiceren.

Basso was een van de 4.433 inzendingen uit 60 verschillende landen in de categorie product design. Basso is samen met de loungestoel Lanza en de lage tafel Leda één van de eerste ontwerpen van Gijs Papavoine voor Vandersluis.

Kristel Verwimp, commercieel directeur Vandersluis: “Eigenlijk waren we steeds te bescheiden om mee te dingen naar ontwerpprijzen. Goede betaalbare producten, gemaakt met vakmanschap zijn altijd het uitgangspunt geweest voor de collectie van Vandersluis. In het afgelopen jaar hebben we met nieuwe designers ook productdesign toegevoegd als kernwaarde. Met Basso heeft Gijs Papavoine een goede invulling gegeven aan het ontwerpen van een functioneel en helder modulair zitsysteem binnen onze collectie. Ik ben er trots op dat de samenwerking met Gijs Papavoine nu al een red dot design award oplevert!”

Designer Gijs Papavoine: “Het is de tweede keer dat ik een red dot design award heb gewonnen. Ik zie deze onderscheiding als een waardering voor de totale samenwerking tussen opdrachtgever en ontwerper. Geen goede opdrachtgever, geen goed ontwerp. Vandersluis heeft mij de opdracht gegeven om een lineair zitsysteem te ontwikkelen. Ik denk dat we geslaagd zijn in het beantwoorden van deze opdracht, in combinatie met de vormentaal van een no-nonsense Nederlands bedrijf, met zijn eigen specifieke en hoogstaande kwaliteit!”

15-03-2011 9:00

Vanwege aanhoudende belangstelling voor een toekomst in de hout-, meubel-en interieurbranche organiseert het HMC, dé vakschool op het gebied van deze mbo-opleidingen, een tweede open dag dit jaar. Op zaterdag 26 maart (10.00 – 14.00 uur) kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de school en informatie inwinnen over de verschillende opleidingen die het HMC biedt. Daarnaast kunnen de bezoekers ook kennismaken met uiteenlopende projecten waar leerlingen aan werken en leerlingen aan het werk zien in de diverse theorie- en de praktijkruimtes.

 Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches  werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.

14-03-2011 11:37

Van 12 tot en met 17 april 2011 wordt in Milaan de vijftigste Salone del Mobile gehouden. De ‘Salone’ is de beroemdste meubel- en designbeurs ter wereld. Inrichter Ahrend is er vertegenwoordigd met Ahrend 380 by Ineke Hans en een nieuw product van de jonge Japanse designer Yuya Ushida, de verrassende Ahrend XXXX_Sofa.

Innovatief ruimte- en materiaalgebruik, ingenieuze oplossingen en het milieu zijn belangrijke thema’s, zowel voor ontwerpers als producerende ondernemingen.
Space Tricks & Material Treats toont twee collecties waarbij ruimtegebruik en nieuwe materialen een belangrijke rol spelen: Ahrend 380 by Ineke Hans en Ahrend XXXX_Sofa van Yuya Ushida. De titel van de expositie verwijst naar het ‘spel’ dat de ontwerpers spelen met ruimte, materialen en transport.

Deze twee- tot driepersoons sofa kan met de hand worden ‘opgevouwen’ tot een stoel. Ontwerper Yuya Ushida verwerkte acht basiselementen, spuitgegoten uit gerecycled en recyclebaar PET, in deze harmonicavormige constructie.

Yuya Ushida: “De schoonheid van deze eenvoudige geometrische structuur en de herhaling ervan fascineert me. De Ahrend XXXX_Sofa is gemaakt van elementen met vier verschillende lengtes, drie ringen en klikverbindingen. Deze losse onderdelen op zich zijn niet bijzonder, maar wanneer je ze in een bepaald patroon zet, verschijnen hun schoonheid en functionaliteit. In andere samenstellingen kunnen ook andere productvormen worden samengesteld, zoals bijvoorbeeld de compacte kruk, de Ahrend XXXX_Stool. Deze structuren kunnen steeds worden samengedrukt. Dat maakt de producten niet alleen compacter op te bergen; maar zo wordt de sofa in samengedrukte vorm  een stoel.”

Ahrend XXXX_Sofa heeft in opgevouwen toestand de hoogte en het gewenste comfort van een stoel; in uitgevouwen toestand heeft het meubel de hoogte en souplesse van een bank.

Ahrend 380 is een set van stoel en tafel, die zich thuis voelt in alle omgevingen; congres- en vergaderruimten, maar ook in trendy restaurants, bedrijfsrestaurants en thuis.

“Met de mogelijkheden van nu hebben we een industriële stoel ontworpen die goed zit en leverbaar is met en zonder armleuningen. De stoel past uitstekend in kantoren, onderwijs- en zorginstellingen, en zeker ook in moderne woonomgevingen.” Aldus Ineke Hans.

De Ahrend 380-stoel is geheel van recyclebare kunststof vervaardigd. In de zitting is gerecycled en recyclebaar PET verwerkt. De hoogglans armlegger en rugleuning zijn altijd wit; zitting en poten zijn altijd gematteerd en verkrijgbaar in wit, zwart en blauw. De flexibele rug wordt als apart onderdeel in de zitting geschoven. Daardoor is de stoel extreem comfortabel.

De tafel vertoont vormovereenkomsten met de stoel. Zo heeft de tafelpoot de vorm van de ongelijke driehoek die ook in de stoel is verwerkt. De tafel heeft een volkern blad, een solide en uiterst duurzaam materiaal.

11-03-2011 13:06

Ahrend introduceert in 2011 een volledig nieuw meubelconcept dat de gebruiker in open-officeoplossingen privacy biedt, terwijl het open karakter van het interieur behouden blijft: het Ahrend Four-Two Paneelbureau. Naast het tafelblad is ook het optionele tussenscherm in hoogte verstelbaar. Daardoor kan de gebruiker zelf de mate van privacy bepalen. Ontwerper Wijtse Rodenburg: “Dit is een revolutionaire stap; niet alleen is de mens flexibel - hij zoekt de ruimte waar hij wil werken -, maar hij is ook vrij om zijn eigen plek vorm te geven. Zo kan de medewerker - zonder te verhuizen - overschakelen van communiceren bij teamwerk naar concentreren bij individueel werk.”

Met de tussenwand omhoog is er sprake van een concentratiewerkplek. Scherm en monitorarm kunnen ook elektrisch worden versteld tot de hoogte die men zelf als het prettigst ervaart. Deze zaken zijn instelbaar door middel van tiptoetsen of een voorgeprogrammeerde persoonlijke pas (transponderkaart). De zijpanelen zijn verkrijgbaar in metaal (eventueel met akoestische perforatiepatronen, diverse houtdecoren en stof. De stoffen variant heeft eveneens een geluiddempende functie.

De zijpanelen schermen aan weerszijden de werkplek af, zodat tassen, prullenbakken en dergelijke uit het zicht staan. Het hoogteverstellingsmechanisme is in de zijpanelen verwerkt. Dat geeft het werkblad een zwevend karakter, de werkplek een strak uiterlijk en zorgt voor visuele rust. De tafelbladen zijn leverbaar in een mechanische en elektrisch hoogte verstelbare versie. Ze kunnen onder andere worden geleverd in 50 mm dik Melaboard (een sandwichplaat, die bestaat uit 2x8 mm spaanplaat met daartussenin 34 mm honingraatkarton, omlijst met een 50 mm brede versterkte kantenband).

Het Ahrend Four-Two Paneelbureau is een onderdeel van het zeer brede en diepe Ahrend Four-Two-assortiment. Dit omvat onder andere tweepootsbureaus, vierpootsbureaus, wangpootopstellingen, duo-desks en benches. De tweepoots- en wangenversies zijn ontworpen door Wijtse Rodenburg; de vierpootsversie door Lieke van Gool.

10-03-2011 12:50

Michael Kuiper, directeur van Decorum, was op 6 maart te zien in het televisieprogramma 2GetBusiness op RTL7. Het programma ging over 'Decorum Events' op de internationale beurs Confex.

2GetBusiness is een reportagereeks op RTL7, waarbij een kijkje in het leven van jonge ondernemers uit de exclusieve businessclub 2GetBusiness wordt genomen. Decorum nodigde 2GetBusiness uit op het Confex event in Londen.

Decorum Events, de Engelse tak van Decorum, opende 9 maanden haar deuren in Londen en staat nu op de internationale beurs Confex. Hier richten zij zich tevens op potentiële klanten voor evenementenverhuur van vloerbedekkingen, stoelen en tafels.
Decorum Evenementenverhuur levert in Nederland aan beurzen, congressen (Afghanistantop in 2009) en grote internationale sporttoernooien: Unicef Open, KLM Open en vorig jaar de start van de Tour de France in Rotterdam.

Het gaat Decorum voor de wind, in Engeland hebben zij een voorsprong op andere verhuurbedrijven door zich te onderscheiden met de levering van duurzame producten in zowel vloerbedekking als stoelen. Decorum Events heeft de eerste opdracht binnen voor de Olympische Spelen, het leggen van de vloerbedekking op het Silverstone race circuit. En op de Confex beurs ontving Decorum Events de Award ‘Innovative Office Furniture Vents’, wat staat voor de beste stand in dit vakgebied.

Uitzending gemist op RTL7
 

07-03-2011 8:00

Gispen Second Life en leegstandbeheerder Camelot gaan samenwerken. Dat meldt de inrichter uit Culemborg. 

'De Groene Kaart', zo noemt Gispen Second Life de milieueffect rapportage die zij na elke lege oplevering ter verantwoording aan de opdrachtgever overhandigt. Leegstandbeheerder Camelot en Gispen Second Life, onderdeel van kantoorinrichter Gispen, bieden deze dienst nu samen aan.

Eigenaren van kantoren, scholen of ziekenhuizen worden bij verhuizingen geconfronteerd met het achterblijvende meubilair in het leegkomende pand. "Eén telefoontje naar de Account Manager van Camelot is voortaan voldoende en het pand wordt bezemschoon leeggeruimd, zodat de tijdelijke invulling kan beginnen."

"Na oplevering levert Gispen Second Life een rapport waarin precies inzichtelijk wordt gemaakt hoe uw meubilair en inventaris een tweede leven is begonnen. Gispen Second Life verwerkt, samen met ontwikkelaar Inventarisopkoop, de volledige uitstroom: wederverkoop, opknappen, schenking, recycling en de verkoop aan uw eigen personeel. En alleen als het echt niet anders kan: storten."

Ron de Bue, manager Gispen Second Life: “Camelot staat vooraan bij het in beheer nemen van gebouwen die leeg komen te staan en kan met deze dienst haar klanten net dat extra stukje service bieden. Zij streven, net als wij, naar duurzaam beheer. Onze opgetelde ervaring is een garantie voor kwaliteit.”

Camelot’s Bas van Engeland: “De samenwerking is op natuurlijke wijze ontstaan. Wij krijgen projecten in beheer waarbij de eigenaar ons vraagt om advies over de verantwoorde afvoer van het afgeschreven meubilair. Met Gispen Second Life kunnen wij daar een uitstekend antwoord op geven."

Het eerste gezamelijk project, het ontruimen van een pand van een grote Nederlandse bank, is onlangs uitgevoerd.

05-03-2011 8:00

Jan Krediet en Interieur Distributie Service B.V. (IDS) hebben besloten om hun krachten te bundelen. Op deze manier kunnen zij ieder doen waarin ze gespecialiseerd zijn en de klant het beste bieden op het gebied van meubeltransporten.

Zowel Jan Krediet als IDS zijn al heel wat jaren bekende partijen in het internationale meubeltransport. Jan Krediet is sterk in meubeldistributie en -logistiek in Europa, mede door het lidmaatschap van het Europese netwerk van meubeldistributeurs MACH-3000. IDS heeft een goede reputatie op het gebied van hoogwaardige particuliere distributie in de Benelux en is daarnaast een echte Frankrijk-specialist als het gaat om het uitleveren en installeren van meubelen aan particulieren en bedrijven.

Jan Krediet neemt van IDS alle internationale business to business-transporten over. Door de samenwerking met IDS kan Jan Krediet in Frankrijk nu dezelfde snelle distributieservice leveren als in de rest van Europa. "Hiermee wordt de klant daadwerkelijk een totaaloplossing voor heel Europa geboden. IDS zal zich vanuit Baarn volledig gaan richten op particuliere distributie in de Benelux maar voor haar klanten met internationale bestemmingen samenwerken met Jan Krediet."

Door de samenwerking met IDS is het ook voorJan Krediet mogelijk om de dienstverlening aan particulieren in de Benelux verder uit te breiden. Buiten de Benelux is Jan Krediet in veel gevallen nu beter in staat een oplossing te bieden voor levering aan de consument. "Bij deze “B2C-service” heeft de klant de keuze uit levering met 1 man achter de eerste deur of een uitgebreidere service waarbij de meubelen door 2 man op de plaats van gebruik afgeleverd worden. Indien gewenst kan de emballage mee retour worden genomen. Meubelmontage, het organiseren van eventuele vergunningen of het inzetten van technische hulpmiddelen behoort tot de mogelijkheden."

Naast deze totale distributiemogelijkheden biedt Jan Krediet in samenwerking met haar partners oplossingen voor levering op projecten zoals bijvoorbeeld kantoren, meubelbeurzen, vakantieparken of cruiseschepen. "De afdeling Projectdienstverlening van Jan Krediet voorziet in de behoeften van deze klanten met op maat gemaakte oplossingen."

03-03-2011 11:42

Kuipers Zwolle is terug in de bekende hoedanigheid waar het groot mee is geworden. Dit valt althans op te maken uit een persbericht van Klein Beernink Kuipers uit Zwolle. Volgens directeur Frans Frühling heeft het bedrijf nu vier disciplines onder één dak: ICT Solutions, Document Solutions, Kantoor- & Projectinrichting en Kantoorartikelen. Frühling: “Kuipers Zwolle. Een bekende naam en een prachtig bedrijf. Een onderneming met dezelfde kernwaarden als Klein Beernink: betrouwbaar, klantgericht, afspraak is afspraak en persoonlijk. Reden genoeg om Kuipers Zwolle op te nemen in de Klein Beernink Groep.”

 

Op de locatie in Zwolle is het mogelijk een belevingscentrum te bezoeken. Volgens Frühlingis dit een zintuiglijke ontdekkingsreis door zowel het ‘traditionele werken’ als Het Nieuwe Werken. Met  loungeplekken, dynamische vergaderruimtes, ontmoetingsplaatsen, concentratieruimtes en een minitheater. In het belevingscentrum van Klein Beernink Kuipers Zwolle worden inspirerende sessies georganiseerd. Specifiek voor diverse doelgroepen. Met maximaal 12 personen is het mogelijk de wereld te ontdekken van Het Nieuwe Werken of sessies bij te wonen over akoestiek, zitten, dynamisch vergaderen, lichtsessies, Storage HP sessies en Document Solutions met Microsoft SharePoint.

03-03-2011 6:02

De Groene Kaart, zo noemt Gispen Second Life de milieueffect rapportage die zij na elke lege oplevering ter verantwoording aan de opdrachtgever overhandigt.

Leegstandbeheerder Camelot en Gispen Second Life, onderdeel van kantoorinrichter Gispen, bieden deze dienst nu samen aan. Eigenaren van kantoren, scholen of ziekenhuizen worden bij verhuizingen geconfronteerd met het achterblijvende meubilair in het leegkomende pand. Eén telefoontje naar de account manager van Camelot is voortaan voldoende en het pand wordt bezemschoon leeggeruimd, zodat de tijdelijke invulling kan beginnen.

Na oplevering levert Gispen Second Life een rapport waarin precies inzichtelijk wordt gemaakt hoe meubilair en inventaris een tweede leven is begonnen. Gispen Second Life verwerkt, samen met ontwikkelaar Inventarisopkoop, de volledige uitstroom: wederverkoop, opknappen, schenking, recycling en de verkoop aan eigen personeel. En alleen als het echt niet anders kan: storten.

Met dit milieu-effect rapport kan men tot op de laatste bureaustoel verantwoorden hoe een bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt bij het leeg opleveren van gebouwen.

Ron de Bue, manager Gispen Second Life: “Camelot staat vooraan bij het in beheer nemen van gebouwen die leeg komen te staan en kan met deze dienst haar klanten net dat extra stukje service bieden. Zij streven, net als wij, naar duurzaam beheer. Onze opgetelde ervaring is een garantie voor kwaliteit.”

Bas van Engeland van Camelot: “De samenwerking is op natuurlijke wijze ontstaan. Wij krijgen projecten in beheer waarbij de eigenaar ons vraagt om advies over de verantwoorde afvoer van het afgeschreven meubilair. Met Gispen Second Life kunnen wij daar een uitstekend antwoord op geven."

Het eerste gezamelijk project, het ontruimen van een pand van een grote Nederlandse bank, is medio februari uitgevoerd.

www.gispensecondlife.nl
www.cameloteurope.nl  

03-03-2011 6:01

Gielissen Interiors & Exhibitions heeft per direct Nuance International, een tentoonstellings- en interieur- en tevens ontwerp- en projectmanagementbureau in Atlanta (Georgia) en Denver (Colorado) overgenomen.

Bart Wigman, CEO van Gielissen: “Dit was een logische volgende stap om klanten nog beter wereldwijd te kunnen bedienen. We kunnen onze Europese klanten met projecten in de USA nog beter ondersteunen en tevens kunnen we met Nuance voor onze Amerikaanse klanten projecten in Europa realiseren.”

“De laatste jaren hebben we geconstateerd dat onze klanten met andere budgetten moeten werken, terwijl tegelijkertijd de noodzaak om wereldwijd toegang te hebben tot superieure productie en projectmanagement steeds belangrijker wordt. Met deze samenwerking zijn we in een unieke positie om onze klanten het beste van twee werelden te bieden als het aankomt op kostenbesparing en gemak.”

Jeff Hannah, directeur en eigenaar van Nuance International, beaamt dat dit een natuurlijk gevolg was van de bestaande en jarenlange samenwerking tussen de beide bedrijven. “Al vele jaren hebben wij uitgebreide beurs- en interieurprojecten gerealiseerd voor klanten overal ter wereld. Gielissen is altijd een vertrouwde partner in ons wereldwijde netwerk geweest en heeft ons geholpen projecten in Europa en het Midden-Oosten te realiseren. Door dit nieuwe samenwerkingsverband kunnen we onze relaties blijven bedienen (of servicen) met een nog efficiënter kostenplaatje en verbeterde services”, zegt Hannah.

Nuance Internationalbiedt zowel ontwerp als project management aan voor projecten op het gebied van tentoonstellingen, interieur en events en heeft veel ervaring met internationale projecten. Nuance heeft een hoofdvestiging in Atlanta, Georgia en tevens een vestiging in Denver, Colorado. Het bedrijf heeft onder andere de Premium Lounges voor Etihad Airways in Abu Dhabi Airport gerealiseerd, een project met een waarde van circa 30 miljoen euro.

Gielissen Interiors & Exhibitionsis opgericht in 1937 en uitgegroeid tot marktleider in Nederland en behorend bij de top in Europa. De omzet bedroeg in 2010 circa 70 miljoen euro. Gielissen is specialist op het gebied van interieurs en tentoonstellingen. Full-service, van advies en conceptontwikkeling tot realisatie. Vanuit vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Antwerpen, Helmond, Wanssum, Stuttgart, Hannover, Antwerpen, Abu Dhabi, Atlanta en Denver werken circa vierhonderd professionals aan interieurprojecten, beurspresentaties, evenementen en congressen en Exhibition & Event Services. Sterk uiteenlopende projecten zowel in vorm als in grootte, voor (inter)nationale opdrachtgevers en op locaties over de gehele wereld.
 

02-03-2011 10:47

De Japanse ontwerper Naoto Fukasawa heeft een nieuwe serie eetkamerproducten ontworpen voor Thonet. Elk element in de serie is gemaakt van massief hout. De complete serie wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de meubelbeurs in Milaan. Na de introductie van de 1130 eettafel in 2009, zijn nu ook bijpassende stoelen van de 130-serie beschikbaar.

Naoto Fukasawa ontwikkelde het basisidee voor de 130-serie stoelen, door te kijken naar de klassieke gebogen houten Thonet stoelen. Hij keek niet naar de vorm, maar naar de houding van de ontwerper van het model: “in eerste instantie nam ik deze stoelen in me op als design klassiekers. Maar toen realiseerde ik me dat de belangrijkste eigenschappen duurzaamheid en milieu zijn: er is geen verspilling van materialen en de stoelen zijn licht in gewicht”, zegt Fukasawa. “Ze voldoen aan alle eisen van een perfect product. Ik heb hier diep respect voor en heb daarom geprobeerd mijn ontwerp voor Thonet te baseren op dezelfde filosofie. Ik wilde voor Thonet iets heel eenvoudigs en ongecompliceerds maken.”

Naoto Fukasawa: “ik probeer altijd exact de ‘lijn’ te tekenen die mensen in gedachten hebben. Door deze ontwerp-benadering wil ik de mensen, de gebruikers, tegemoet komen. Ik probeer eerst de producten van een bedrijf te begrijpen en te respecteren. Je moet als ontwerper echt de ziel van het bedrijf begrijpen. Ik streef er altijd naar het aanwezige erfgoed van een merk verder te ontwikkelen, in plaats van iets totaal nieuws te ontwerpen.”

De 130-serie bestaat uit massief houten stoelen met en zonder armlegger, ongestoffeerd en gestoffeerd, met opdekstoffering of rondom gestoffeerd. Alle modellen zijn beschikbaar in beuken en eiken. Er is ook een variant in structuurlak beschikbaar. De zitting, rugleuning en armleuningen worden met struktuurlak behandeld, het onderstel bestaat uit blank of gebeitst beuken, blank of gebeitst eiken.
 

01-03-2011 9:30

Fritz Hansen presenteert de Series 7™-stoel in natuurlijk eiken in de collectie van 2011. Deze stoel, uitgevoerd in natuurlijk eiken, staat symbool voor de kracht en duurzaamheid van dit ontwerp.

Eiken is een materiaal dat bekend staat om zijn hardheid en sterkte en dankzij zijn mooie, natuurlijke nerftekening ziet het er elegant uit. Het was voor Fritz Hansen dan ook een logische stap om de Series 7-stoel in natuurlijk eiken uit te brengen, ook omdat het een onmiskenbaar Scandinavisch ontwerp is, zonder enig opsmuk.

De stapelbare Series 7-stoel is in 1955 ontworpen door de Deense architect Arne Jacobsen en vervaardigd door Republic of Fritz Hansen. Vandaag de dag wordt hij beschouwd als een internationaal designicoon en is het een van de populairste ontwerpen van Fritz Hansen.

Zijn harmonieuze rondingen, subtiele statements en vermogen om zich aan diverse omgevingen aan te passen hebben bijgedragen aan het voortdurende succes van het Series 7-ontwerp. Het gebruik van hoogwaardige materialen en het gedegen vakmanschap hebben geresulteerd in een tijdloos ontwerp dat generaties lang mee gaat.

De Series 7-stoel wordt gemaakt in Denemarken volgens dezelfde productietechniek als in 1955. Kenmerkend voor de productie van de Series 7-stoelen zijn de negen fineerlagen en de twee lagen Indiaas katoen. De stoelen worden tot in de perfectie geschuurd en afgewerkt.

Al in 1955 werd de stoel op de markt gezet en tegenwoordig is hij verkrijgbaar in zeven soorten houtfineer: esdoorn, noten, donker eiken, kersen, beuken, essen en natuurlijk eiken. De Series 7 in natuurlijk-eikenfineer is vanaf februari 2011 verkrijgbaar bij de Fritz Hansen-winkels en een selectie van geautoriseerde Republic of Fritz Hansen-dealers.

Nadere informatie: www.fritzhansen.com


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >