Nieuws


27-02-2011 8:00

Zijn kantoren vaak saai en grijs ingerich? Volgens wooninterieurinrichter Rivièra Maison wel. En daarom gaat het bedrijf zich ook richten op de invulling van het kantoorinterieur, bijvoorbeeld met producten van modestyliste Danie Bles.

"Ik wilde geen standaard kantoor, maar juist een kantoor met een huiselijk gevoel, waar ik mijn klanten goed kan ontvangen", aldus Bles. "In de nieuwe Spring Collection zijn dan ook praktische en sfeervolle kantoorartikelen en –meubelen opgenomen."

"Klanten komen vaak met leuke, goede of inspirerende ideeën", stelt Rivièra Maison. "Deze kantoormeubelen zijn ook weer ontstaan uit zo’n vraag, of Rivièra Maison niet een kleinere eettafel in de collectie kon opnemen, maar een nieuw bureau stond ook op het lijstje. De Driftwood Office Desk is twee in één, zoals alle meubelen uit de Driftwood serie is het blad gemaakt van originele, oude schuurdeuren. Het bijpassende bureaukastje is handig voor de zakelijke correspondentie, maar kan natuurlijk ook als nachtkastje of bijzettafeltje worden gebruikt."

Ook de kantoorartikelen uit de nieuwe collectie zijn volgens het bedrijf praktisch en sfeervol. "Zo is de Any News Letter Holder handig om ongeopende post in op te bergen en de Rustic Rattan File Basket om alle paperassen te ordenen. Op deze manier bewijst Rivièra Maison dat strak en sfeervol perfect kunnen samengaan."

26-02-2011 8:00

Op 24 februari 2011 werd de nieuwe vennootschap Buro II & Archi+I cvba opgericht. Hendrik Vermoortel en Philémon Wachtelaer, respectievelijk zaakvoerders van de Belgische architectenbureaus Buro II bvba en Archi+I bvba, zetten hiermee een stap in het garanderen van de toekomst van het bedrijf.

Sedert geruime tijd gingen beide bureaus over tot een ver doorgedreven vorm van samenwerking. Met de oprichting van de nieuwe vennootschap worden niet alleen de krachten van beide bureaus versterkt, er wordt tegelijk een nieuwe generatie naar voren geschoven. Enerzijds zullen Hendrik Vermoortel en Philémon Wachtelaer een strategische rol blijven vervullen in het aansturen van de vennootschap. Anderzijds zullen Rita Agneessens (CEO), Geert Blervacq, Tom Vandorpe en Pieterjan Vermoortel als nieuwe vennoten garant staan voor de continuïteit van Buro II & Archi+I.

"Deze fusie klopt inhoudelijk", aldus de woordvoerder. "Ze vertrekt vanuit de specifieke kracht en complementariteit van beide ontwerpteams: Buro II heeft (West-)Vlaamse roots en heeft ervaring met internationale projecten. Archi+I is gegroeid in Brussel in een grootstedelijke omgeving. Deze aanvullende expertise vormt een belangrijk raakpunt van beide ontwerpteams en biedt een breed en onontgonnen veld voor de creativiteit en innovatie die nodig is in deze veranderende samenleving. De bureaus vinden elkaar terug in dezelfde domeinen vanuit eenzelfde bedrijfsfilosofie, maar vanuit een verschillende invalshoek: architectuur, interieur en ruimtelijke planning."

De fusie is tegelijk een verdere stap naar professionalisering. Buro II bestaat 30 jaar, Archi+I 25 jaar. Dat betekent dat heel wat kennis is opgebouwd. Deze fusie betekent nog meer kennis in huis, nog meer ruimte voor expertise. Het multidisciplinair werken dat beide kantoren kenmerkt, wordt nog versterkt. De aanwezigheid van ruimtelijke planning en onderzoek, ontwerp, interieur, engineering, projectbeheer, kosten- en planningbeheer, enzovoort leidt tot een nog grotere garantie voor de klant naar projectbehandeling van a tot z, naar een globaal kwaliteitstraject.

"Een fusie betekent een engagement. Een engagement om te investeren in 'duurzame architectuur' en in duurzaamheid in het algemeen. Architecten hebben een rol te vervullen in het investeren in een duurzame samenleving. Bouwen is immers een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor opdrachtgevers, financierders, ontwerpers en gebruikers. Het bureau wil opdrachtgevers kansen bieden om meer te verwachten dan ze kunnen dromen, medewerkers een ruimer vakoverschrijdend werkplatform aanbieden, overheden ruimte geven om hun maatschappelijke ambities te valoriseren, gebruikers benaderen vanuit een integrale leefomgeving."

Met dit engagement en vertrouwen investeert Buro II & Archi+I met zijn honderdveertig medewerkers in een bedrijf dat zich situeert in de nationale en internationale markt en dat zich klaarmaakt voor de volgende decennia.

 


 

 
 

 

 
 
25-02-2011 19:17

Gispen en NgispeN zijn samen aanwezig tijdens de Salone del Mobile van 12 tot en met 17 april 2011 in Milaan. 'We hebben een stand op de presentatie 'Innovation / Imagination', tegenover Superstudio op de Via Tortona 54', aldus meldt het bedrijf in een digitale nieuwsbrief.

Tijdens de 'Salone' showen Gispen en NgispeN divese nieuwe producten van onder andere Richard Hutten, Dick van Hoff, Jerszy Seymour, Michael Young, James Irvine en Maarten Baas.
 

24-02-2011 8:59

Zorgtotaal is in Nederland de grootste vakbeurs voor professionals werkzaam in de zorg. De beurs biedt een compleet aanbod van producten en diensten op het gebied van intramurale- en thuiszorg en wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Kembo zal dit jaar voor het eerst in lange tijd daar weer bij aanwezig zijn. Kembo is te vinden in hal 12, standnummer A0.22. en belooft de bezoekers van de beurs te verrassen met een aantal nieuwe producten.

Zorgtotaal wordt gehouden van 16 maart tot en met 18 maart. Zie ook www.zorgtotaal.nl
 

23-02-2011 12:07

Meer dan een derde van de omzet van Ahrend (35,4 procent) komt inmiddels uit cradle-to-cradle- gecertificeerde producten. “Met het verduurzamen van ons productassortiment zal dat aandeel in de toekomst alleen maar toenemen”, aldus Diana Seijs, Coördinator MVO en Duurzaamheid bij Ahrend. “Onze doelstelling voor 2011 is om dat percentage verder op te schroeven richting de 50 procent. Dat percentage moet jaarlijks toenemen. In 2020 willen wij bovendien CO2-neutraal produceren.”

Om in aanmerking te komen voor c-2-c-certificaten, moeten de producten voldoen aan zeer strenge en harde (dat wil zeggen objectief meetbare) eisen op het gebied van materiaalkeuze, demontage, productiewijze en hergebruik. Ahrend heeft een staat van dienst als het gaat om het verduurzamen van producten en productieprocessen. Zo werden afval, waterverbruik en CO2-uitstoot sinds referentiejaar 1990 met tientallen procenten gereduceerd. Het waterverbruik nam in die periode af met 85 procent, gevaarlijk afval met 88 procent, de emissie van oplosmiddelen met 95 procent en de CO2-uitstoot met 70 procent. Ahrend wil in 2020 CO2-neutraal produceren.

23-02-2011 8:00

Op maandag 28 februari opent Gispen The Store de deuren in Den Haag. Gispen The Store is een winkel met designproducten voor het interieur.

In de jaren ’30 van de vorige eeuw opende Gispen een aantal winkels in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen, Kaapstad èn Den Haag. In het jaar waarin Gispen 95 jaar bestaat, wordt weer een Gispenwinkel in Den Haag geopend.

"Op deze markante plaats, boven de A12 / Utrechtsebaan, waar voorheen onze showroom voor kantoormeubilair was gevestigd, wordt nu een winkel voor particulieren geopend om aan de grote vraag naar de producten van Gispen en NgispeN te voldoen", zegt de woordvoerder van het Culemborgse bedrijf. 

Het interieur van Gispen The Store is ontworpen door Richard Hutten, Creative Director van Gispen en NgispeN. "Voor Richard Hutten is Gispen cultureel erfgoed. Gispen zit in zijn roots. Hij wilde dan ook de rijke geschiedenis van Gispen een plaats geven."
Dit is gevisualiseerd in transparante screens met zwart/wit foto’s van oude Gispen-interieurs waarin nieuwe Gispen- en NgispeN-producten zijn geplaatst.

"De transparantie van het geheel glazen pand is tevens benadrukt door de etalages van kubussen waar men doorheen kan kijken en de podia waarop de producten tentoongesteld staan."

Het assortiment bestaat naast producten van Gispen en het NgispeN-label uit stoelen van diverse merken, accessoires van Droog, Goods en Royal VKB en boeken. Bovendien kunnen klanten ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van thuiswerken in The Store bekijken. Tevens zal er een podium komen voor conceptproducten van ontwerpers. Als eerste wordt de Layers boekenstoel van Richard Hutten getoond.

Gispen The Store is alleen doordeweeks geopend: van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot en met 18.30 uur. De winkel is te vinden aan het Prins Clauslaan 9 -11 in Den Haag.
 

22-02-2011 8:00

De markt voor designmeubilair in Europa groeit weer. Dat meldt het Weense onderzoeksbureau Interconnection Consulting. “Na de terugval van 12,4 procent in 2009 en de lichte groei van 2 procent in 2010 ontwaakt de markt in 2011.”

Vooral Duitsland gaat het goed doen met een verwachte groei van 5,4 procent. In Zuid-Europa blijven de verwachtingen nog enigszins achter.

De markten van de top 6 in Europa laten in de periode 2009-2013 naar verwachting een gemiddelde jaarlijkse groei van 2,7 procent zien”, melden de Oostenrijkse onderzoekers. "De drijvende kracht achter deze groei is Duitsland. Ook in Oostenrijk, Engeland en Frankrijk gaat het echter bovengemiddeld goed.”

Minder florissant is de situatie in Italië, waar een herstel van de markt voor 2012 niet te verwachten is. “Maar de lichte terugval van 0,6 procent ligt al ver boven de dramatische dalingen van de voorbije jaren”, sussen de onderzoekers. Met betrekking tot Spanje zijn zij nog minder positief: “Designmeubilair blijft er een verre droom de komende jaren. De ene marktkrimp volgt in Spanje op de andere. De markt zal zeker niet herstellen voor 2013.”

Aan Nederland wordt in het Oostenrijkse rapport geen word vuil gemaakt.

18-02-2011 14:51

Teun van den Dries (28) is benoemd tot directeur bij Eckhart, effectief per 15 februari 2011. Dit is volgens het bedrijf in overeenstemming met het ambitieniveau van Eckhart om door te groeien tot de meest toonaangevende marktpartij op het gebied van hoogwaardige interieurarchitectuur. In zijn dagelijkse werkzaamheden zal Van den Dries – opgeleid tot architect aan de TU Delft – verantwoordelijk zijn voor de operationele optimalisatie van Eckhart, Studio Eckhart en Eckhart Gallery. Samen met algemeen directeur Frank van Haalen zal hij zorg dragen voor de succesvolle strategische positionering van de verschillende onderdelen van de Eckhart Interior Design Group.

18-02-2011 8:00

Meubelproducent Kembo is niet in de eerste plaats gericht op het verdienen van geld, maar op het verbeteren van het welzijn van mensen. Dat zei directeur Alex van der Klift ter gelegenheid van de tweede 'Hippo Campus-lezing bij het Veenendaalse bedrijf. Ster van de bijeenkomst was de Italiaanse architect Michele de Lucchi.

In 2010 heeft Kembo de Hippo Campus opgericht. "De Kembo Hippo Campus is ons kenniscentrum. Het is opgericht om samen met medewerkers, klanten, gebruikers en andere belanghebbenden kennis op te doen en te delen." In het kader van de tweede Hippo Campus-lezing sprak de bekende Italiaanse architect Michele De Lucchi - onder meer bekend als één van de oprichters van de Memphis-ontwerpstroming.

Voordat De Lucchi het podium betrad werd hij ingeleid door onder meer Kembo-directeur Alex van der Klift. Hierbij  deed de Kembo-directeur enkele opvallende uitspraken. "We hebben een passie voor het welzijn van iedereen in deze wereld. En dat is geen flauwekul van een bedrijf dat eigenlijk geld wil verdienen. Het is écht zo. Wij willen meehelpen aan het bereiken van welvaart, gerechtigheid en vrede in de harten van de mensen."

Na de stichtelijke woorden van Van der Klift volgde een vermakelijke presentatie van de Nederlands-Duitse consultant-inspirator Jan Teunen. In een hagiografische bijdrage vertelde hij over de levensloop van zijn vriend Michele De Lucchi. Meest opmerkelijke feit: De Lucchi heeft een tweelingbroer. "Zij lijken als twee druppels water op elkaar en dat komt soms goed uit", zei Teunen. "Michele houdt wereldwijd heel veel lezingen, maar in minstens de helft van de gevallen is het eigenlijk zijn broer die het werk doet. En niemand die het merkt."

Na deze woorden betrad Michele De Lucchi (of zijn broer) het podium. In een (soms slecht verstaanbare) lezing vertelde de Italiaanse architect over de vele vormen van vrijheid die leidend zijn bij zijn werk. "Ik kan niet spreken over dé vrijheid; dat onderwerp is te groot. Maar ik kan het wel hebben over enkele mogelijke benaderingen van vrijheid." Wat volgde was een lange serie met foto's van zijn eigen werk. Elke afbeelding ging vergezeld door een onderschrift waarin een bepaalde vrijheid werd gedefinieerd.  

'Vrijheid om je te ontwikkelen'. 'Vrijheid om overal te werken'. 'Vrijheid om naar jezelf te kijken'. 'Vrijheid om naïef te zijn'. 'Vrijheid om in de industrie te geloven'. 'Vrijheid om de markt te wantrouwen'. 'Vrijheid om fouten te maken'. 'Vrijheid om onszelf' te zijn'. Enzovoort, enzovoort. De vaak prachtige afbeeldingen van De Lucchi's werk werden zo nu en dan gepeperd met een anekdote over zijn samenwerking met uiteenlopende figuren als bijvoorbeeld de befaamde ontwerper Ettore Sotsass en de Georgische president Micheil Saakasjvili, voor wie De Lucchi recentelijk een aantal architecturale spektakelstukken ontwierp.

Na afloop van de lezing van De Lucchi nam Kembo-directeur Van der Klift nog kort het woord. Hierbij sprak hij zijn dank uit voor de inspirerende lezing van De Lucchi en benadrukte hij nogmaals waar Kembo voor wil staan: "Wie heeft de macht en van wie willen we dat ze de macht hebben? Niet de banken, niet de politiek, maar de mensen!"
 

14-02-2011 12:17

DareDutch heeft eind december 2010 in samenwerking met Ahrend Inrichten in opdracht van Fontys Hogescholen, drie XXL stoelen van het model 44 geplaatst. De stoelen zijn geplaatst op de locaties Eindhoven, Tilburg en Venlo.

De stoelen hebben normaal gesproken een hoogte van 87 centimeter maar de XXL versie is ruim vier meter hoog. Door dit uitzonderlijke formaat zijn dit zeer waarschijnlijk de grootste stoelen van Nederland en wordt er “en passant” een Nederlands record gevestigd. Dit was, en is niet het uitgangspunt geweest van dit bijzondere project. Met de drie stoelen wil Fontys de slogan “Denk Groter” benadrukken en de drie campussen rond de scholen verfraaien.
 

14-02-2011 10:00

De Duitse fabrikant Palmberg heeft goed nieuws te melden: "Onze nieuwe variabele conferentieoplossing P.A.L.M.A. is bekroond met de iF product design award 2010 in de categorie office / business."

De iF product design award telt tot de hedendaagse wereldwijd meest gerenommeerde en oudste design wedstrijden. De iF product design awards zijn sinds 57 jaren een zeer betrouwbare indicatie van uitmuntende kwaliteit. Het merk iF is inmiddels een symbool voor superieure dienstverleningen internationaal gevestigd en handelt inmiddels vanuit Hannover, München, Taiwan, Korea en Brazilië.

Een internationale, vakkundige jury zocht in dit jaar uit 2.756 ingediende producten uit vier landen de winnaar. Naast de categorie office/business werden in vijftien verdere categorieën de winnaars met het prestigieuze iF label gekeurd. 

Eén van de winnaars van een award was de Duitse fabrikant Palmberg. "Met de conventionele vormgeving, die hoogwaardige materialen met een gereedschaploze grendelmechaniek tot een doordacht meubileringconcept verbindt, kon P.A.L.M.A. de jury in de categorie office / business overtuigen", aldus de woordvoerder van het bedrijf. "Bovendien kon het vergadertafelsysteem P.A.L.M.A. scoren met de posities van de montagepunten waaruit bij iedere pootpositie een vloeiende vormgeving ontstaat."

Tot de beoordelingscriteria van de jury behoorden de vormgeving, verwerking, materiaalkeuze, innovatiegraad, milieuvriendelijkheid, functionaliteit, ergonomie, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, merkwaarde/branding en ook de aspecten van het universele design.

"Naast zijn representatieve uitstraling door strak design en hoogwaardige oppervlakten, overtuigde P.A.L.M.A. de jury bovendien door de probleemloze integratie van moderne conferentietechniek. Coni-boxen, Points en Turn-boxen breiden P.A.L.M.A. tot een multimediaal meubelstuk uit en biedt hierdoor meer plaats aan de werkplek voor een doelgerichte communicatie."

14-02-2011 8:00

Scandinavian Business Seating en Köhl  zijn de eerste ondernemingen die in het segment bureaustoelen beschikken over OFFI Label certificaten. Hiermee geven zij inzicht in de fabricage, de grondstoffen en de kwaliteit van hun producten. 

OFFI Label is een internationaal keurmerk die uitsluitend wordt gebruikt voor kantoor gerelateerde producten. De doelstelling van het certificaat is voor zowel consumenten als bedrijfsmatige inkopers van kantoor gerelateerde producten het herkenbare teken te zijn voor kwaliteit en milieu.

"OFFI Label geeft inzicht in de fabricage, de grondstoffen en de kwaliteit van een product", aldus de woordvoerder. "Het label maakt gebruik van uitsluitend erkende keurmerken en certificeringen in combinatie met uitgebreide producttesten. Alleen op deze wijze is gegarandeerd dat het product niet alleen met respect voor mens en milieu is geproduceerd maar ook dat het voldoet aan hoge kwaliteitseisen. OFFI Label is hierin wereldwijd uniek."

Namens Scandinavian Business Seating mocht country manager Toon Mampaey vijf certificaten in ontvangst nemen voor de RH Ambio, RH Extend en drie RH Logic modellen.

Aan directeur Thomas Köhl en Export Manager Axel Spetzger van de Duitse fabrikant Köhl werden tijdens een samenkomst in Lelystad een gelijk aantal certificaten overhandigd voor de modellen Aureo, Multiplo, Salveo en Selleo. "De gecertificeerde producten krijgen hiermee de beschikking over het OFFI Label logo met een uniek certificaat nummer. Beide ondernemingen onderstrepen hiermee het belang van volledig onafhankelijke en transparante voorlichting naar de internationale markten waarop zij actief zijn."

Gezien het aantal lopende aanvragen vanuit de sector kantoorinrichting is de verwachting dat de komende maanden aan meerdere producten een OFFI Label kan worden toegekend.

11-02-2011 14:20

In het kader van Valentijnsdag heeft designproducent Leolux een bijzondere actie: tweet-a-seat. Vanaf 7 februari kan iedereen foto’s van zijn geliefde uploaden naar www.tweetaseat.nl. De enige voorwaarde is dat op de foto ook een Leolux-meubel te zien is. Waar de foto gemaakt wordt, is niet belangrijk. Leolux  verloot een gloednieuw Sella fauteuiltje onder de deelnemers, ter waarde van € 1.395. Een leuk én origineel Valentijnsgeschenk voor je partner (of voor gewoon voor jezelf natuurlijk). De actie loopt tot 1 maart.

10-02-2011 12:36

De directie van GDB International heeft besloten de commerciële strategie in de Benelux aan te passen. Als gevolg hiervan worden deze drie markten samengevoegd onder leiding van de nieuw aangestelde Commercieel Directeur Benelux, Frederik Proot. Hij volgt per 1 februari 2011 Ton Camue, voormalig General Manager Nederland, op. Camue gaat zich namens GDB International bezighouden met het versterken van de exportpositie.

Frederik Proot was hiervoor werkzaam als Sales Manager Benelux bij de Belgische fabrikant Mewaf. In een persbericht stelt GDB Nederland dat het met de aanstellinng van Proot 'een creatieve en inspirerende directeur krijgt, die bij uitstek geschikt is om GDB Nederland een positieve boost te geven'. Ook moet de samenvoeging volgens het persbericht leiden 'tot een betere vertegenwoordiging van de Benelux markt en daarmee een grotere invloed op het product- en verkoopbeleid binnen GDB International'.

"De markt is momenteel slecht", zegt Ton Camue in een toelichting. "Mede onder invloed van de marktontwikkeling is daarom besloten de strategie aan te passen. Door de drie Benelux-markten samen te voegen, kunnen we slagvaardiger opereren."

De nieuwe organisatie komt zoals gezegd onder leiding van Frederik Proot. Betekent dit dat Camue niet langer werkzaam is voor GDB? "Ben je gek", zegt Camue lachend. "Dit bedrijf zit in mijn DNA. Het klopt dat ik niet langer actief zal zijn voor GDB Nederland. In plaats daarvan ga ik mij voor GDB International bezighouden met het uitbreiden van de export. We doen op het moment al regelmatig zaken met klanten in bijvoorbeeld Noord-Afrika en het Caraïbische gebied. Het is de bedoeling onze positie in deze markten verder te versterken." 
 

10-02-2011 12:25

Het deze week verschenen nummer van Inside Information bevat een special over de ontwikkelingen in de onderwijssector. 
De special opent met een artikel van Eric Weustink, met de veelzeggende kop ‘Stilzitten hoeft (mag) niet meer’.
 
Ervaringen in de praktijk en de resultaten van nieuw onderzoek wijzen uit dat basisschoolleerlingen beter leren
als zij in beweging zijn. Hoe reageren de producenten van onderwijsmeubilair hier op? Staan de klassen straks vol met
bureaufietsjes, kubussen met bewegingssensoren, swoppers en wiebelkussens?
Meer weten? U kunt dit artikel als pdf bestellen. De kosten bedragen € 5 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
Ook kunt u het complete nummer (met de special over Onderwijs) aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
Of neem een jaarabonnement: klik hier
09-02-2011 14:15

De jarenlange strategie van de Maison & Objet om van Parijs het mondiale trefpunt voor de woonbranche te maken, werpt meer en meer haar vruchten af. Eens te meer was de januari-editie van de beurs een creatief en zakelijk hoogtepunt met een rijk, innovatief en gevarieerd aanbod. En tevens met een verder groeiend internationaal bezoek. Wat betreft de bezoekersaantallen is de afgelopen editie ongeveer gelijk gebleven met die van vorig jaar. Opvallend is het toenemende internationale karakter: 85.098 bezoekers (inkopers en designers), van wie 45.953 Fransen (een daling van 6 procent) en 39.145 internationale bezoekers (+7 procent). Ofwel 54 procent Frans en 46 procent internationaal. Na 2 sombere jaren, veroorzaakt door de economische crisis, is het profiel van zowel Franse als internationale bezoekers geëvolueerd naar een verdere professionalisering van de markt. Kleinere ondernemingen waren minder sterk vertegenwoordigd op de beurs. De grotere bedrijven daarentegen, zowel inkopers als stylisten, waren nadrukkelijker aanwezig in de beurspaden. De stijging van de voorregistratie van bezoekers voor de beurs bevestigt deze trend van professionalisering, evenals het feit dat zij meer en meer hun bezoekprogramma van te voren organiseren.

09-02-2011 10:43

Wilkhahn presenteert tijdens de Stockholm Furniture Fair - van 8 t/m 12 februari - drie nieuwe ontwikkelingen op de Scandinavische markt.  Bezoekers kunnen een blik werpen op de multifunctionele stoel  Chassis, de rechthoekige tafels uit de Aline-range en de beweegbare, gevouwen Timetable Shif table. 

Ook zijn de stoelen van Aline te bewonderen - volgens het bedrijf  zeer succesvol  in Scandinavië  - evenals de  klassieke Confair range favourite; de tafel met alle aansluitingen voor de moderne multimediatechnologie. Een ander hoogtepunt dat de meubelfabrikant bezoekers naar eigen zeggen biedt, is de mogelijkheid om de driedimensionale flexibiliteit van stoelen door middel van een interactief spel te testen.

Vermeldenswaardig is verder het nieuws dat de ON-stoel van Wilkhahn door het Chicago Atheneum en het European Center for Architecture Art Design and Urban Studies genomineerd is voor de Good Design Award. Alle geselecteerde ontwerpen worden in juni 2011 in het Chicago Atheneum tentoongesteld.
 

09-02-2011 8:00

U wilt alles weten over Het Nieuwe Werken? Kantoormeubelfabrikant Haworth biedt uitkomst. Morgen (donderdag 10 februari) houdt het bedrijf een bijeenkomst onder de titel 'Het Nieuwe Werken. Nachtmerrie of zegen?'

Op de bijeenkomst spreken onder meer Paul Roomer (Managing Director bij IPMMC Vastgoed)  en Roos Wouters (Voorzitter van de stichting Het Nieuwe Werken Werkt'). De bijeenkomst wordt georganiseerd door Haworth in samenwerking met Conzzept en begint om 13:30 uur. Het geheel wordt om 16:30 uur afgesloten met een netwerkborrel.

08-02-2011 8:30

De Duitse fabrikant Sedus heeft een nieuw ontwikkelings- en innovatiecentrum in gebruik genomen. Met het door de Berlijnse architecten Ludloff + Ludloff ontworpen gebouw realiseert de internationaal gerenommeerde kantoormeubelfabrikant een volgende stap in de strategie: de verplaatsing van onderdelen op de historische vestigingsplaats in Waldshut naar de hoofdproductielocatie.

"Door de nabijheid van de productieafdelingen kunnen ontwerpers, constructeurs en medewerkers van de modelbouwwerkplaatsen bij de ontwikkeling van nieuwe producten nu optimaal gebruik maken van synergieën", meldt een woordvoerder.

Direct naast het hoogbouwmagazijn van Sauerbruch Hutton Architecten krijgt dit introverte en in een gevelbekleding van glasvezelweefsel gehulde gebouw afhankelijk van de intensiteit van het zonlicht soms een doorzichtige of tuleachtige en dan weer een gesloten en fluweelachtige uitstraling.

"Het door Ludloff + Ludloff ontworpen en gerealiseerde ontwikkelings- en innovatiecentrum belichaamt een mijlpaal op het gebied van het gebruik van interne synergieën, en is tegelijkertijd een architectonisch juweel dat een nieuw identificatieplatform voor de innovatiecapaciteiten van het bedrijf vormt." 

In het nieuwe, van het publiek afgeschermde gebouw, vindt de strategische productontwikkeling plaats. "Projectmanagers ontmoeten elkaar nu snel en zonder problemen en kunnen ontwerpen, materialen, constructiemethoden en productieprocessen met elkaar bespreken."

Op de bovenverdieping van het gebouw, waarvan het oppervlak rond een gebouwkern in het binnenste als een plateau kan worden omlopen, werken 22 medewerkers, van het hoofd van de ontwikkelingsafdeling tot ontwerpers, constructeurs en medewerkers van de afdeling strategische inkoop. Bij een plafondhoogte van bijna zeven meter ontstaat dankzij een doorlopende raamlijst een zwevend effect. "Op de begane grond zijn acht medewerkers werkzaam. Zij zijn actief in de werkplaatsen voor modelbouw, stoffering en metaalverwerkingwaar tot aan de voltooiing van een nieuw serieproduct alle losse onderdelen van de prototypen worden vervaardigd en getest."

De laatste stap in de realisering van één integrale bedrijfslocatie is de bouw van een nieuw kantoorgebouw met showroom conform de op basis van een architectuurwedstrijd uitgewerkte plannen van het architectenbureau Allmann Sattler Wappner Architekten uit München. Het tijdstip van de realisering staat momenteel nog niet vast.

08-02-2011 8:00

Thonet gaat eind maart 2011 verhuizen van Beesd naar de Toonkamer in Utrecht. In de Toonkamer zal Thonet een tijdelijke showroom inrichten, voor een periode van ongeveer twee jaar, die geheel in het teken zal staan van ‘beleving’. De showroom biedt zowel particulieren als zakelijke contacten een volledig beeld van de collectie.

Onder het motto: ‘Future meets Past’ benadrukt Thonet trots te zijn op de vele successen uit het verleden, maar laat Thonet vooral ook zien toekomstgericht bezig te zijn, waarbij kwaliteit, duurzaamheid, milieu/duurzaam produceren, innovatie en service voorop staan.

In hetzelfde bruisende gebied, dat door de Gemeente Utrecht tot culturele hotspot is uitgeroepen, zal Thonet de komende twee jaar werken aan het neerzetten van een geheel eigen ‘droom showroom’. In mei 2011 zalde showroom in de Toonkamer feestelijk worden geopend.

“De huidige showroom in Beesd voldeed niet meer aan onze wensen”, aldusFrans M. Bruinsma, directeur van Thonet. De Toonkamer is vanwege de ligging, de parkeergelegenheid en het bruisende karakter zeer aantrekkelijk voor zowel zakelijke contacten als de consument. Thonet heeft binnen de Toonkamer een geheel eigen showroom van 500 vierkante meter waarmen veel inspiratie kan opdoen. Met deze showroom kan Thonet haar zakelijke contacten en consumenten nog betere service verlenen door een volledig en inspirerend beeld van de collectie te bieden.

Showroom uitverkoop

Van 17 tot en met 21 januari 2011 van 9.00 – 17.00 uur krijgen dealers en zakelijke contacten van Thonet de gelegenheid om alle showroommodellen tegen een korting van 50 procent te kopen.Van 24 januari tot en met 29 januari 2011 zal deze uitverkoop ook voor de consument gelden. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur en op zaterdag 29 januari van 10.00 – 16.00 uur, Industrieweg 18, 4153 BW Beesd.

01-02-2011 10:00

Het was de laatste jaren een beetje een tamme beurs. Maar wanneer we Dirk Uwe Klaas van  de Duitse bond van meubelfabrikanten VOM mogen geloven, was de INternationale Möbelmesse (IMM)  in Keulen dit jaar bijzonder succesvol. "Het was met afstand de beste meubelbeurs van de laatste tien jaar: meer bezoekers, meer orders en een opperbeste stemming."  

De IMM trok naar verluidt 38 procent meer bezoekers dan in 2010. De beursorganisatie stelt dan ook dat Keulen weer het absolute middelpunt van de meubelindustrie geworden is. Klaas heeft het hierbij over 'een geweldige start voor de Duitse meubelindustrie voor het meubeljaar 2011 en een groot succes voor de beursorganisatie'.

Overigens zijnn ook bedrijven positief over de IMM. Het Nederlandse MOntis laat bijvoorbeeld weten een goede beursweek te hebben doorgemaakt. "Er kan eindelijk na twee jaar weer gezegd worden dat sfeer in het algemeen goed, en zelfs erg positief was", meldt de woordvoerder van het bedrijf. "De samenstelling van exposanten zowel in het beursgebouw van IMM als in het Design Post gebouw was weer van autentiek niveau en ook de presentaties waren verrassend en vernieuwend. Het vertrouwen van de winkels en de consumenten is terug!"

Het evenement werd bezocht door zo'n 138.000 mensen. Aan de beurs deden in totaal ruim 1200 bedrijven uit 48 landen mee. Het aandeel buitenlandse exposanten bedroeg 54 procent. De volgende IMM zal plaatsvinden van 16 tot en met 22 januari 2012.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >