Nieuws


24-12-2011 1:30

Gispen International heeft, ondanks de toenemende zorgen omtrent een mogelijke recessie, naar eigen zeggen te maken met een snel stijgende orderportefeuille. Hierdoor zijn op de hoofdvestiging van Gispen in Culemborg al op diverse afdelingen nieuwe mensen aangenomen, aldus de meubelproducent.

Zowel in de productie als in de salesorganisatie groeit de hoeveelheid werk structureel en de verwachting is dat dit het komende jaar zeker zo zal blijven, aldus Gispen.
Pieter Noorlander, directeur Operations, is blij dat Gispen, in deze tijd waarin veel bedrijven angstvallig naar de toekomst kijken, in staat is om nieuwe jonge medewerkers aan zich te binden om aan de groeiende vraag naar Gispen meubilair te voldoen.

De omzetgroei komt volgens algemeen directeur Peter Veer zowel bij bestaande als bij nieuwe klanten vandaan. “De overheid en zeker ook het bedrijfsleven zijn op dit moment bezig om hun organisaties om te bouwen conform de principes van Het Nieuwe Werken. Daarvoor is een kleiner vloeroppervlak nodig, maar dat vraagt wel een meer flexibele inrichting. Gispen is zeer succesvol in het bieden van totaaloplossingen hiervoor.”

Als gevolg van de afname van het aantal vierkante meters op kantoor, is een sterk groeiende vraag naar oplossingen voor thuiswerken ontstaan. Met Gispen Huiswerk wordt de oplossing geboden voor werkgevers die Het Nieuwe Werken willen ondersteunen en hun medewerkers onder optimale omstandigheden ook thuis willen laten werken. Gispen Huiswerk ontzorgt organisaties met advies over arbotechnische aspecten, over logistiek, techniek, administratie, juridische- en fiscale aspecten. Uiteraard biedt Gispen Huiswerk ook een compleet assortiment aan meubilair en accessoires om thuis de optimale werkplek in te richten.

Gispen verwacht de komende maanden meer groei, waardoor nog meer nieuwe mensen zullen worden aangenomen.

De Gispen Group is met een omzet van 62 miljoen euro de op één na grootste kantoorinrichter van Nederland. Gispen heeft zes (verkoop)vestigingen in Nederland en België.
 

23-12-2011 9:00

Quodes komt met drie nieuwe items in de Satellite-meubellijn van het Britse ontwerpduo Ed Barber en Jay Osgerby. Allereerst een lage kast waarbij elke combinatie van laden en/of kleppen is mogelijk. De afmetingen zijn 270 centimeter lang, 45 centimeter hoog en 55 centimeter diep. Het meubel is verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren plus in tien kleurencombinaties die Osgerby bedacht voor de lijn. Grappig detail: het handvat verandert van kleur afhankelijk van de hoeveelheid daglicht. Een tweede ontwerp betreft een aan de muur te bevestigen meubel van 270 bij 25 bij 40. Ook hier zijn alle kleuren en elke laden-kleppencombinatie mogelijk. Tot slot brengt Quodes een bijtafel in de Satellite-lijn. De nieuwe serie is te zien op de IMM in januari in Keulen.

23-12-2011 8:00

Het kantoor van Yvo Pellens BVBA uit Hechtel-Eksel zal binnenkort een metamorfose ondergaan. Dit bedrijf heeft de Pami Office Makeover-wedstrijd gewonnen die deze meubelfabrikant eerder dit jaar hield. Voor de transformatie van hun oude kantoor naar een gloednieuwe werkplek plus inrichting mag de winnaar 20.000 euro besteden.

22-12-2011 1:30

Advocatenkantoor Ploum Lodder Princen heeft een uitgebreide renovatie ondergaan, waarin het bestaande monumentale pand is gereorganiseerd en waarin de publieke ruimtes van het gebouw zijn vernieuwd.

 

 

Eckhart was verantwoordelijk voor de ontvangst- en wachtruimte in het atrium, de vergaderruimtes en het bedrijfsrestaurant. Het project is gebaseerd op een ontwerp van Caspar Schwarz van C4ID. Thonet leverde model S 841 en model S 841E van Lepper, Schmidt & Sommerlade en de veelzijdig inzetbare stoel S 55, sinds 2010 in de Thonet collectie en reeds succesvol door de strakke vormgeving en de vertrouwde Thonet-kwaliteit. Beide modellen stoelen zijn toegepast in diverse vergaderruimtes.
 

21-12-2011 8:16

Proson Meubelstoffering uit Ermelo, Stichting Kantoormeubelrecycling uit Zwaag en Studio Trap Apart uit Nijkerk hebben hun krachten gebundeld. Tijdens de Vakbeurs Facilitair 2012 van 18 tot en met 20 januari presenteert het bedrijf een naar eigen zeggen uniek totaalconcept.

 

Henry Joustra, werkzaam voor Proson in Ermelo: “We zijn niet merk- of branchegebonden, we kunnen ieder gewenste (originele) bekleding leveren en adviseren graag over de nieuwste trends in (Scandinavische) meubelstoffen. Zowel voor zorginstellingen, horeca, kantoor als leisure-branche is er een ruim aanbod van gerecyclede en klimaatneutrale stoffen beschikbaar.”

 

“In de huidige economische tijden zijn bedrijven extra kritisch bij het doen van nieuwe investeringen. Vervanging van meubilair is vaak een kostbare en langdurige zaak. Dan kan hoogwaardige recyclen van kantoormeubilair veel opleveren. Proson en partners adviseren over de efficiënte en duurzame voordelen. Naast forse besparingen, behoud van zitcomfort en draagt recycling bij aan het milieu. Kortom; een zaak van duurzaam en verantwoord ondernemen.”, aldus Proson.

 

Meer informatie is verkrijgbaar op standnummer 4.022, waar Proson, Stichting Kantoormeubelrecycling en Studio Trap Apart zich gezamenlijk presenteren.
 

21-12-2011 8:11

Bürosit  en JAB Anstoetz & Chivasso sluiten vanaf januari 2012 aan bij het platform van het Home Trade Center. De samenwerking met deze interieurfabrikanten past goed bij de strategie van het Home Trade Center het leading platform voor de interieurbranche te willen zijn.

 

JAB Anstoetz & Chivasso kondigde tijdens de Home & Interior beurs in September hun voorgenomen komst naar het Home Trade Center al aan. Op dit moment wordt de presentatie in het Stalenlab van het Home Trade Center gerealiseerd. De komst van JAB Anstoetz & Chivasso zorgt voor een verdere verbreding in het aanbod van interieurtextiel in het Home Trade Center.

 

Het nieuwe werken heeft invloed op de inrichting van het huis van de consument. Steeds vaker richt de consument een werkplek thuis in. Daarmee verplaatst zich potentieel een deel van de omzet van de projectinrichter  naar de retailer en interieurstylist. Bürosit  meent daarom een logische keus te maken door zich aan te sluiten bij het Home Trade Center. In Nederland wordt Bürosit vertegenwoordigd door Henk Vromans van het in Heemskerk gevestigde MatchingLabels.

19-12-2011 8:00

Heeft het te maken met het conjuncturele ontij? Feit is dat er van alles gebeurt bij kantoorinrichter Ahrend. Onlangs trad er een nieuwe directie aan: J.L.M. Van Meerbeeck (Algemeen Directeur) en F.J. Sonnemans  (Financieel Directeur). Afgelopen week werd duidelijk dat de laatste met ingang van februari al weer vertrekt.

De reden voor het vertrek van Sonnemans is onduidelijk; vanuit Amsterdam komt er geen enkele nadere toelichting op de recente ontwikkelingen. Dat is opmerkelijk: de informatievoorziening richting de vakpers is bij de inrichter normaalgesproken uitstekend op orde. Is de huidige radiostilte soms verklaarbaar vanwege het bekende spreekwoord dat wie geknipt wordt moet stilzitten?

 

16-12-2011 10:08

Moderne architectuur wordt gekenmerkt door transparantie en ruimtelijkheid. De mensen die er gebruik van maken, willen een veilige plek, waar ze kunnen terugtrekken en dat kan zowel visueel als akoestisch afgeschermd.  Deze profilering was voor Bulvano aanleiding tot het ontwerp en de ontwikkeling van Vario Conclusion, een geïntegreerd tafel- en wandsysteem voor een zit- en stawerkplek.Het basisconcept koppelt een wandsysteem aan een tafelprogramma in een heldere vormentaal.De Vario Conclusion is volgens Bulvano ook uiterst effectief in een gereduceerde variant als vrijstaande individuele werkplek. Het slanke ontwerp biedt maximale beenruimte en privacy. Het nieuwe systeemheeft een mechanische hoogteverstelling faciliteit. Een hoogte-instelling met behulp van een zwengel en een optionele elektronische hoogteverstelling, met of zonder memory-functie. Op deze wijze kan een werkhoogte tussen de 65 en 130 cm worden bereikt.

15-12-2011 8:00

Office Depot, internationaal leverancier van kantoorartikelen en -diensten, maakt bekend dat het supplier van Floriade 2012 wordt. Office Depot verzorgt naast de levering van algemene kantoorartikelen ook de inrichting van de kantoor- , vergader- en sanitaire ruimtes van de Floriade.

Zo levert Office Depot niet alleen het meubilair van de drie hoofdkantoren van de Floriade, maar zal het bedrijf ook de complete inrichting verzorgen van de verschillende vergaderzalen van de Wereld Tuinbouw Expo. In de Innovatoren, het 70 meter hoge entreegebouw, bevinden zich verschillende bijzondere vergaderzalen en in het naastgelegen congresgebouw kunnen grote evenementen en conferenties worden georganiseerd. Op de bovenste twee verdiepingen van de Innovatoren is de Living Nature! Lounge gevestigd: een exclusieve businesslounge waar deelnemende bedrijven, landen en sponsoren van de Floriade in alle rust zaken kunnen doen.

De sanitaire ruimtes op het Floriadepark worden ook door Office Depot ingericht. Hierbij conformeert het bedrijf zich, met de levering van duurzame toiletaccessoires, aan de duurzaamheidsprincipes van de Floriade.

“Wij zijn trots dat we een rol kunnen spelen in deze internationale Wereld Tuinbouw Expo”, vertelt Brigitte van den Boogaard, Marketing Manager PR, Events & External Communication Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bij Office Depot. “De Floriade 2012 zet de regio Noord-Limburg op de internationale kaart en daar leveren wij met onze Europese thuisbasis in Venlo graag een bijdrage aan. Bovendien is duurzaamheid een belangrijk thema van de Floriade 2012 en dit past uitstekend bij onze vergaande duurzame ambities.”

Paul Beck, Algemeen Directeur Floriade 2012: “In Office Depot hebben we een partner gevonden die een totaalpakket aan services en producten kan leveren en die in al onze wensen en behoeftes kan voorzien.”

 


Thomas Glatzel, Regional Vice President Office Depot (l) en Paul Beck, Algemeen directeur Floriade

 

De Floriade is de Wereld Tuinbouw Expo die eens in de tien 10 jaar in Nederland plaatsvindt. Van 5 april tot en met 7 oktober 2012 wordt de zesde editie van de Floriade gehouden in Venlo.

Deelnemers laten de bezoekers van de Floriade genieten van ‘s werelds mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, bomen, groentes en fruitsoorten. Het thema van Floriade 2012 is 'Be part of the theatre in nature, get closer to the quality of life'.
 

15-12-2011 1:38

Kantoormeubelproducent Bulvano introduceert twee nieuwe producten: Pitstop en Lodge.

Pitstop is een nieuwe werkruimte die tegemoetkomt aan de vraag naar veranderende werkgewoontes. Pitstop is een plaats om te werken of om te vergaderen en biedt privacy dankzij het gebruik van akoestische panelen.

 Lodge is een unit die de mogelijkheid biedt om te zitten, werken, overleggen en relaxen, zowel tijdens werkuren als tijdens pauzemomenten. Lodge kan ook worden gebruikt als bezoekerslounge in een ontvangstruimte. Zowel Pitstop als Lodge bieden privacy en comfort.
Voorzieningen voor stroom-, data- en internetaansluitingen, LCD-scherm en verlichting zijn aanwezig. Beide units bieden mogelijkheden voor diverse kleurencombinaties en effecten.

 Wie de Nurus Pitstop of Lodge wil beleven, kan daarvoor terecht in één van de Bulvano-showrooms in Rotterdam of Wommelgem (Antwerpen).
 

14-12-2011 9:44

Speciaal voor de feestmaand heeft Vitra enkele items uit haar collectie in een bijzondere uitvoering laten maken. Geweldig als cadeau, maar ook gewoon een mooie buitenkans voor liefhebbers van een special edition.

 

De kapstok Hang it all, een ontwerp van Charles en Ray Eames uit 1953, is er nu in drie nieuwe varianten: rood frame met naturel houten bollen, zwart frame met bollen uit walnotenhout en een totaal zwarte uitvoering. Prijs: € 249,90.

 

De befaamde Ball Clock van George Nelson uit 1948, is tijdelijk leverbaar in een rood met naturel versie. Prijs:  € 267,75.

 

 

De kapstok en de klok zijn nog tot eind februari 2012 te bestellen.

Voor meer informatie: www.vitra.com

12-12-2011 9:44

In de nieuwsbrief van Wilkhahn Nederland van 1 december jongstleden vermeldt general manager Hans Trilsbeek een omzetstijging over het jaar 2011: "Voor Wilkhahn Nederland was 2011 een goed jaar. De omzet steeg met 10 procent ten opzichte van 2010,  wat opvallend is in deze lastige markt."

  .  

10-12-2011 8:00

Koopjesjagers opgelet! Op woensdag 14 december houdt HME Import Agency een magazijnverkoop van showroommeubilair. Bureaus, (bureau)stoelen en ergonomische accessoires van onder andere Herman Miller en BOSS Design worden alleen op deze dag tegen bodemprijzen aangeboden.

"Dit is hét moment om uw slag te slaan", aldus de woordvoerder van HME. "Denk aan uw thuis werkplek of de inrichting van uw kantoor. De producten zijn, bijna zonder uitzondering, gebruikt als proefmodellen voor beurzen, projecten, showrooms, et cetera."

09-12-2011 9:00

Jong ontwerptalent neemt deel aan de Junior Lounger-ontwerpwedstrijd, waarmee de CBM, de brancheorganisatie voor de Nederlandse meubel- en interieurbouwfabrikanten, zijn eeuwfeest viert. De ontwerpers werden uitgedaagd om een loungestoel te ontwerpen voor kinderen die aan een ernstige en ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte lijden en daardoor altijd moe zijn. De topontwerpers Karel Boonzaaijer en Roderick Vos, hebben de inzendingen samen met ergonome Nanette Nab, Leolux-eigenaar Jeroen Sanders en CBM-jubileumcommissielid Jan de Smit deze maand beoordeeld. Bijzonder jurylid was Stephanie van ’t Hooft; een zusje van een patiëntje en daarmee een ervaringsdeskundige.

Uit de kleine 45 inzendingen werden de 26 meest beloftevolle geselecteerd. Deze ontwerpen worden met zorg gekoppeld aan producenten. Sommige zelfs aan twee verschillende. In de komende maanden worden de jonge ontwerpers bovendien begeleid door gerenommeerde ontwerpers. Doel hiervan is, om te komen tot relaxmeubels van de nu geselecteerde ontwerpen. Deze zullen in augustus 2012 gepresenteerd gaan worden. Een viertal loungers wordt vervolgens aangeboden aan het UMC St. Radboud, waar het onderzoek naar deze energiestofwisselingsziekte zich concentreert. De overige loungers worden via internet geveild. De opbrengst van die veiling gaat naar Energy4All.

De juryleden selecteerden de 26 beloftevolle ontwerpen.

CBM is maatschappelijk partner van Energy4All. Deze stichting richt zich volledig op het onder de aandacht brengen van de zeldzame energiestofwisselingsziekte en het ondersteunen van onderzoek naar een medicijn. In de afgelopen 30 jaar zijn er wereldwijd al grote stappen gemaakt in het zoeken naar een behandeling voor deze ziekte. Onderzoekers geven aan, dat ze aan de vooravond staan van de ontwikkeling van een medicijn. Om de laatste belangrijke stappen te zetten is veel geld nodig. Energy4All wil daar een bijdrage aan leveren en CBM op deze manier weer aan Energy4All. De brancheorganisatie laat zo zien dat de branche bruist van de energie en graag bereid is, die in een oplossing voor deze ziekte te steken.

De jury was onder de indruk van de diverse Junior Lounger-ontwerpen die waren ingestuurd door designers in opleiding maar bijvoorbeeld ook door ouders van patiënten. Veel van hen wilden met name een ‘nestgevoel’ geven aan de kinderen en de lounger vooral niet te medisch laten ogen. De kinderen functioneren immers in bijna alle gevallen binnen het gezin, waar al veel medische hulpmiddelen aanwezig zijn. De meest ontwerpers hadden goed doorzien dat deze kinderen letterlijk moe geboren worden en een groot deel van de dag in bed, op een stoel of in een rolstoel doorbrengen. Ze zorgen er met hun ontwerp voor dat de jonge kinderen een aangename plek binnen het gezin krijgen.

 

Top-begeleiding

Alle ontwerpen behoeven nog een verdere aanscherping, voordat het meubel gerealiseerd kan worden. Top-ontwerpers uit Nederland, ondersteunen de inzenders bij deze volgende stap. De ontwerpers: Jan Armgardt, Jorre van Ast (Arco), Wim van Ast, Carole Baijings/Stefan Scholten, Patrick Belli, Gerard van den Berg, Karel Boonzaaijer, Coen Castelijn, Marieke Castelijn, Annet van Egmond/William Brand, Dick Evers, Remco Haasnoot (Montis), Henk Jegers (Leolux), Jos Laugs, Arnold Merckx, Gijs Papavoine, Peter Schreuder Goedheijt, Dick Spierenburg en Joost van der Vecht gaan hier hun energie insteken. Daarnaast worden de inzenders uiteraard ook begeleid vanuit de producerende bedrijven.

 De ontwerpwedstrijd maakt deel uit van een serie jubileumfestiviteiten van de CBM. Zo zal de CBM zijn geldinzameling officieel van start laten gaan met een gongslag bij de NYSE Euronext op 9 maart. CBM en Energy4All zullen de beurs die dag openen. Vanaf dan gaat de teller lopen. Ook de Open Dag van de meubel- en interieurbouwbranche op 17 maart zal in het teken staan van Energy4All. Bezoekers - die deze dag kunnen rondneuzen binnen deze energieke maakindustrie - wordt gevraagd om een donatie te doen voor Energy4All. De CBM sluit zijn jubileumjaar af met een slotfeest op 2 november in de Beurs van Berlage.

08-12-2011 8:20

Sinds jaar en dag zet Serious Request zich in voor een specifiek doel van het Rode Kruis. Dit jaar is het voor moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog. Iedereen verdient een thuis, is de mening van Jet Donkers, oprichtster van Interieurveilen.nl. Daarom organiseert Interieurveilen.nl een veiling waarvan de gehele opbrengst naar Serious Request gaat. Artifort en kunstenaar Geoffrey Wijn slaan de handen in een en dragen bij aan de veiling. Elke item op de veiling start vanaf 1 euro.

Geoffrey Wijn overhandigt de ‘Chairman’ aan Jet Donkers van Interieurveilen.nl.

De Orange Slice, ontworpen door Pierre Paulin in 1960, is door Artifort beschikbaar gesteld voor deze veiling. Geoffrey Wijn heeft deze fauteuil omgetoverd tot een waar kunstobject, de ‘Chairman’. Geoffrey aarzelde dan ook geen moment: “Natuurlijk doe ik mee, zeker voor dit goede doel."
De veiling voor Serious Request is gisteren, 7 december, gestart en loopt tot en met 21 december. Alle donaties op de veiling zijn mogelijk gemaakt door ondernemers uit de branche. Geïnteresseerden die willen bieden, kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven op Interieurveilen.nl. De hoogste bieder wint de veiling en doneert daarmee rechtstreeks aan het goede doel.Orange Slice van Artifort beschilderd door Geoffrey Wijn tot collectors item ‘Chairman’.

Interieurveilen.nl is een veilingplatform met alles voor het interieur of daarbuiten. Over de veiling voor Serious Request: http://www.interieurveilen.nl/seriousrequest
 

01-12-2011 10:40

Werkomgevingspecialist Steelcase brengt met QiVi een vernieuwende, op samenwerking gerichte stoel op de markt die zich automatisch aanpast aan de verschillende houdingen van de gebruiker en die langdurig zitcomfort garandeert. QiVi is geschikt voor het uitvoeren van individuele bureautaken en voor het werken in teamverband.

De manier van werken verandert. Taken worden complexer en individuele taken voeren niet langer de boventoon. In plaats hiervan is er steeds meer sprake van werkzaamheden waarbij twee of meer personen samenwerken. Uit onderzoek van Steelcase blijkt dat 82 procent van de werknemers samenwerkt om hun taken te volbrengen. Joanna Blank, Seating Product Manager bij Steelcase International: "Onze onderzoeken en observaties tonen aan dat mensen een andere houding aannemen wanneer zij in een vergadering zitten dan wanneer zij individuele taken uitvoeren. Bovendien blijken mensen die in een meeting zitten veelvuldig van houding te veranderen. Alleen is ook zo dat maar weinig mensen de moeite nemen hun stoel aan te passen aan een veranderde setting of houding."Stefan Brodbeck van Brodbeck Design, waar QiVi is ontworpen: "De innovatieve kracht zit ‘m in de combinatie van een kantelbare rugleuning en een schuivende zitting. Dit zorgt voor een hoogwaardige zitbeleving, waarbij mensen zonder extra handelingen te hoeven uitvoeren altijd een optimale ondersteuning hebben, in welke houding zij ook zitten. Mensen kunnen zich op deze manier volledig op de inhoud blijven focussen."

QiVi is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: met of zonder armleuningen, met een onbeklede of beklede ‘net’ rugleuning, op vier poten, op slede en met een vier-ster of vijf-ster voet voor de conferentieversie. Optionele mogelijkheden zijn een schrijfblad, rijkoppeling, stapelbaarheid, in hoogte verstelbaarheid en zwenkwielen.Qivi is voor 99 procent recyclebaar en bevat geen PVC, de schuimlaag van de zitting bevat geen CFK en HCFK. De stoel is SCS Indoor Advantage Gold gecertificeerd en zal binnenkort het certificaat voor NF Environnement (ISO14024) ontvangen. Voor QiVi is er een ruime keuze aan milieuvriendelijke stoffen, voorzien van het Oeko-Tex 100 of European flower label.


 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >