Nieuws


28-11-2011 10:00

De resultaten van de vierde editie van Het Nationale WerkplekOnderzoek HNWO) zijn bekend. De onderzoekers concluderen dat vooral een persoonlijke invulling van de werkplek anno 2011 van belang geacht wordt.

Het Nationale WerkplekOnderzoek werd in 2008 voor het eerst uitgevoerd om meer inzicht te verwerven in de ervaringen en wensen die werknemers hebben ten aanzien van hun werkplek. In 2011 kende het onderzoek van newnews.nl meer dan 900 respondenten en een responspercentage van 33 procent uit een representatieve steekproef onder het Netpanel van onderzoeksbureau Ruigrok|Netpanel uit Amsterdam. In 2011 wordt Het Nationale WerkplekOnderzoek ondersteund door 365, Gispenen newDirections.

"De Nederlandse werknemer wil vooral werken in een omgeving waar persoonlijk contact met collega’s voorop staat", melden de onderzoekers. "Een tendens die we kunnen verklaren vanuit de ontwikkeling dat de medewerker steeds meer vrij wordt gelaten. Men wenst een sociale werkomgeving met écht persoonlijk contact. Daarnaast zien we dat bepaalde zaken in de fysieke werkomgeving vaak nog niet goed zijn geregeld. De werknemer vraagt aandacht voor zaken als klimaat, genoeg licht en frisse lucht."

Nog steeds kiest een hoog percentage van de ondervraagden (64 procent) voor een vaste werkplek in plaats van een flexibele werkplek. Verder vindt men het nog steeds belangrijk om de werkplek persoonlijk te maken (47 procent). De inrichting van de werkomgeving is ook van groot belang voor de werksfeer vindt 87 procent van de ondervraagden. Toch krijgt de inrichting van de werkomgeving een laag cijfer, namelijk een gemiddelde van 6,6. Daarbij komt dat 32 procent van de ondervraagden aangeeft dat de werkomgeving ze niet uitdaagt.

Als het gaat om type werkplek kiest 38 procent van de ondervraagden voor ‘warm en huiselijk’. Verder geeft 57 procent nog steeds de voorkeur aan de klassieke vergaderopstelling met een tafel en stoelen. Voor wat bertreft het nuttigen van het 'bakkie troost' vindt men het vooral belangrijk om dit samen met collega's te kunnen doen. Verreweg de meeste respondenten (64 procent) kiezen verder voor een lunchsetting als grand café.

"Waar we nog vaak zien dat de inrichting van de werkomgeving wordt bepaald door de directie of een architect, blijkt uit de resultaten van het onderzoek dat betrokkenheid van de medewerker belangrijk is", aldus de onderzoekers. "Juist omdat de medewerker vaak bepaalde wensen heeft en door te voldoen aan die wensen een passende omgeving geboden wordt. In die passende omgeving voelt men zich beter dan in een opgelegde omgeving. Dit betere gevoel zal ten goede komen aan de primaire doelstellingen van de organisatie."

Eén van de opvallende resultaten uit het onderzoek is dat de respondenten als belangrijk verbeteraspect binnen hun werkomgeving onderdelen noemen, die we vaak als vanzelfsprekend ervaren. Het verbeteren van de luchtkwaliteit wordt door 2 op de 6 respondenten gekozen als belangrijkste verbeterpunt in de werkomgeving. Ook worden meubilair (31 procent) en ontspanningsmogelijkheden (30 procent) genoemd.

Op de vraag wat men het belangrijkste acht in een werkomgeving noemt 59 procent van de respondenten ‘contact met collega’s’. Daarop volgen frisse lucht (47 procent), hoeveelheid licht (45 procent), het klimaat (41 procent) en de mate waarin de werkomgeving is afgestemd op de werkzaamheden (31 procent). 

"Bij een open vraag naar wat geluk geeft op het werk noemt men voornamelijk menselijk contact en waardering. Als we dit en de andere resultaten stellen tegenover de huidige Nederlandse werkomgeving, is aandacht geboden voor de basis die een organisatie biedt. Het lijkt alsof we ons de laatste jaren teveel hebben gericht op zelfsturing, eigen prestatie, eigen output en daardoor de andere dingen zijn vergeten die we altijd zo vanzelfsprekend achtten. Dit geldt zowel voor investeringen in het gebouw (lucht, klimaat, oftewel de niet-tastbare zaken), maar ook voor het contact onderling."

28-11-2011 8:05

Volgens een recent persbericht van de Duitse kantoormeubelfabrikant Sedus Stoll is er sprake van een positieve omzetontwikkeling binnen de Sedus groep over de eerste drie kwartalen van 2011.

De geconsolideerde omzet steeg in de periode januari-september 2011 ten opzichte van vorig jaar met 10,8 procent tot111,6 miljoen (vorig jaar € 100,7 miljoen). De omzetgroei komt voornamelijk door de met 18 procent toegenomen vraag in eigen land. De export steeg licht met 0,8 procent.

25-11-2011 10:00

Gisteravond is tijdens de feestelijke prijsuitreiking in RDM Campus te Rotterdam, de Box chair van Bin Xu door het publiek gekozen als winnaar van de Thonet Mart Stam prijs 2011. De directie van Thonet en de redactie van de Architect reikten dit jaar voor de vijfde maal de Thonet Mart Stam prijs uit.

Deze aanmoedigingsprijs voor ontwerpers heeft als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en de consumentenmarkt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en de speciaal ontworpen Thonet Mart Stam Award. Het winnende ontwerp wordt bovendien opgenomen in de Thonet EXP collectie. Een belangrijke nieuwe eis dit jaar was dat het ontwerp geschikt moet zijn voor de standaard Thonet collectie en dus ook door Thonet geproduceerd moet kunnen worden.

De winnende Box chair van Bin Xu is een kartonnen doos die naar buiten toe wordt open gevouwen en in een handomdraai een comfortabele stoel op een stalen onderstel vormt. De meeste stoelen refereren aan iets dat je kent en dat doet deze stoel in veel mindere mate. Je zet de stoel in elkaar door de doos uit te pakken en het resultaat zit lekker. De ontwerper laat zien dat hij een goede stoel kan maken en dat hij de technische aspecten van het vak beheerst.

Twijfels had de jury bij de houdbaarheid van het concept. Daarnaast vroeg de jury zich af of het metalen onderstel past bij het idee van een doos die een stoel wordt en zo voordelen biedt in termen van transport. Ook was het de jury niet duidelijk welke bestemming de stoel gaat krijgen. In de jury was veel discussie over deze inzending. Ze vindt het een charmante stoel, maar ze heeft tegelijkertijd het gevoel dat er iets wringt. Dat heeft te maken met het geheim dat zit in het onderstel. De vraag aan Bin Xu is in hoeverre hij kiest voor de kartontechniek en welke prijs hem daarbij voor ogen staat.

De ontwerper wilde een stoel maken waarbij je van de verpakking niets hoeft weg te gooien door deze uit te vouwen. De doos is van karton en de inhoud ervan is het metalen onderstel. De ontwerper wilde van beide één ding maken. In het ontwerpproces is daarom getracht beide binnen een kubus naar elkaar toe te brengen door het karton te versterken en het staal soepeler te maken.

De ontwerper wil de komende tijd enkele details verder doorontwikkelen. Daarnaast onderzoekt hij manieren om het karton verder te versterken. Uitdaging voor hem is of de stoel compacter kan worden gemaakt.

23-11-2011 8:40

Het Sail assortiment van de Duitse stoelenproducent Sato heeft onlangs een iF Award 2012 in de wacht gesleept. Sail, uit de Grammar Office-serie was een van de winnaars van de begeerde onderscheiding in de office / business categorie.

 

22-11-2011 9:30

Essence 01, dat is de titel van een door meubelproducent Thonet uitgebracht boek.  De auteurs nemen de lezer mee door de rijke historie van Thonet.

Handelsmerk van Thonet: ogenschijnlijke tegenstrijdige waarden combineren tot een harmonieus geheel. Dit nieuwe boek nodigt de lezer uit een visuele en intellectueel stimulerende reis te maken door het leven van een meubelmerk met een indrukwekkende geschiedenis van bijna 200 jaar, vele eigentijdse verhalen en tijdloze producten.

Het boek laat de variatie in ontwerpen zien van de laatste jaren, voor zowel de consument als de projectsector, die zijn gemaakt in samenwerking met zeer succesvolle, eigentijdse ontwerpers. Zo zijn er de innovatieve stoelen en tafels van Stefan Diez, klassieke interieurproducten als het wandreksysteem van fp/design, de S 5000 bankserie van James Irvine, de klassieke en elegante achterpootloze stoelen van Glen Oliver Löw, de prachtig vormgegeven stoelenserie van Delphin Design en de perfecte oplossing voor vergadertafels door onder andere Lepper Schmidt Sommerlade en Hadi Teherani.

Bij Thonet is elk nieuw product, elke nieuwe ontwikkeling gebaseerd op en gerelateerd aan een geschiedenis die gekarakteriseerd wordt door twee belangrijke prestaties: de gebogen houten meubelen van Michael Thonet en zonen en de gebogen stalen buismeubelen uit de Bauhaus periode. Deze tijdloze klassiekers vormen een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Thonet en maken nog steeds succesvol onderdeel uit van de Thonet collectie.

Het eerste gedeelte van Essence 01 beschrijft de geschiedenis en de identiteit van het merk. Het boek nodigt de lezer uit om de fascinerende geschiedenis van het bedrijf en het productieproces te ontdekken. Verderop in het boek wordt getoond hoe elk individueel Thonet product met oog voor detail en met de hoogste kwaliteitseisen is gemaakt.  Het tweede deel van het boek bevat een productoverzicht, waarin alle producten voor de consument en de projectsector op sfeervolle, inspirerende wijze zijn opgenomen. Ontwerpers waarmee Thonet intensief samenwerkt komen aan het woord. Ook zijn vele quotes van beroemde filosofen, acteurs en artiesten opgenomen, die in hun vakgebied net zo toonaangevend zijn of zijn geweest als Thonet is in de wereld van design. Veel van de krachtige boodschap van dit boek is te danken aan de foto’s van de fotografen die de laatste jaren intensief hebben samengewerkt met Thonet: Michael Gerlach, Achim Hatzius, Constantin Meyer en Mirko Krizanovic.

Essence 01– Thonet Collection Book, in de talen Engels/Duits met 240 bladzijden en een oplage van 40.000 exemplaren, is te koop in de Thonet showroom te Utrecht (De Toonkamer/Pastoe fabriek, Rotsoord 3) voor 19,95 euro inclusief btw of te bestellen via info@thonet.nl (portokosten 6,75 euro).

21-11-2011 10:52

Een half jaar geleden initieerde BIS een ontwerpwedstrijd, waarin ontwerpend Nederland werd uitgedaagd na te denken over de vergaderruimte van de toekomst. Doel van deze BIS Design Contest was om de extern aanwezige kennis en creativiteit te mobiliseren om daarmee de oplossingen en dienstverlening van BIS, als totaalleverancier op het gebied van ruimte-inrichting en de audiovisuele overdracht van informatie, verder te verrijken. Dat doel is bereikt, volgens de organisatie:  'De afgelopen maanden heeft BIS fantastische ideeën en ontwerpen ontvangen".

 

De inzendingen in het kader van de BIS Design Contest 2011 waren divers van aard; van opblaasbare vergaderruimtes tot slim vergadermeubilair en van veelzijdige ruimtes met intelligente technologie en multifunctionele wanden tot een applicatie (app) om vergaderingen te beheren, organiseren, voor te bereiden en bij te wonen. Een vakjury, met daarin architect Paul Alexander Linse en Nieuwe Werken-specialist Ben Loos, heeft de inzendingen beoordeeld. Uit alle inzendingen zijn drie ontwerpen geselecteerd. De genomineerde ontwerpers – Frank Smit, Philip van der Linden en Ahmed Shahab – presenteerden hun ontwerp in de inspirerende Van Nellefabriek.

 

Na een goed onderbouwde presentatie is Frank Smit met Moodswings uitgeroepen tot winnaar van de BIS Design Contest. 'Vanuit een breed theoretisch kader en met oog voor maatschappelijke en technologische ontwikkelingen, zet Frank met Moodswings een sterk concept neer voor de Vergaderruimte van de toekomst', aldus de jury. Volgens de juryleden is het ontwerp van Frank mooi onderbouwd, volledig en bruikbaar. Goed uitgewerkt en uitgedacht. Conceptueel en technologisch sterk. Mooi gevisualiseerd in een Prezi presentatie. Frank kreeg uit handen van de jury de eerste prijs, een Apple Macbook Pro, uitgereikt.

 

 

De MeetingCorner van Ahmed Shahab is geëindigd op de derde plaats. Bij deze keuze is doorslaggevend geweest dat MeetingCorner inspeelt op de enorme vraag naar flexibele ruimten en snel in de praktijk van alledag gerealiseerd kan worden. Met een aanmoedigingsprijs wil de jury hem symbolisch stimuleren zijn ideeën verder uit te werken en veel meer de technologie van de toekomst te integreren.

 

 

Philip van der Linden is met Tomorrow’s Meeting op plaats twee geëindigd. 'De kracht van het ontwerp zit in de ijzersterke theoretische onderbouwing (roos van Leary) in combinatie met slimme technologie en aandacht voor duurzaamheid', aldus het juryrapport. De jury prijst Philip dat hij goed heeft nagedacht over de psychologie achter het vergaderen en de rollen van mensen hierin. 'Gezien de grote nadruk op duurzaamheid en de bewuste integratie van recyclebare en duurzame grondstoffen, is Philip de onbetwiste winnaar in de subcategorie duurzaamheid'.

 

De directie van BIS is verrast door de innovativiteit en kwaliteit van de inzendingen. Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS groep: “Ik vind de uitkomst van onze design contest spectaculair. Er zijn bijzonder innovatieve ontwerpen ingediend, die grote impact kunnen hebben op de toekomst van het vergaderen en de manier waarop BIS vergaderruimtes inricht. Ik wil graag nogmaals alle ontwerpers bedanken voor het nemen van de moeite om hun visie op papier te zetten en deze met ons te delen. Wij zullen ons zeker door de inzendingen laten inspireren en elementen uit de ontwerpen implementeren in onze oplossingen, zodat we onze klanten nog beter van dienst zijn”.

 

De BIS Design Contest en de feestelijke uitreikingavond werden georganiseerd in samenwerking met  Cisco, Samsung en Wilkhahn.

16-11-2011 8:15

De nieuwe Dataflex ViewLite monitorarmen hebben 25 oktober jongstleden de Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Erkenning ontvangen. De monitorarmen van Dataflex werden onder andere beoordeeld op ontwerp, originaliteit, functionaliteit en ergonomie. De Goed Industrieel Ontwerp Erkenning werd dit jaar uitgereikt in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. Dit inmiddels fameuze evenement vormt met ingang van dit jaar het podium van de uitreiking en tentoonstelling van de GIO awards.

 

 

'Met deze GIO erkenning laat Dataflex zien dat zij met haar kleine R&D-team toch grootse resultaten kan boeken. Bij het ontwerpen en ontwikkelen van de ViewLite is geen enkel extern designbureau geconsulteerd. Het product is volledig ontworpen door onze in-house productontwerper Tijs Horn, die samen met de 28 jaar ervaring van het bedrijf, de ViewLite-serie ontwikkelde', aldus Dataflex.

12-11-2011 15:01

Interstuhl heeft BIFMA certificering ontvangen voor de duurzaamheid van al haar kernproducten. Dat meldt importeur Velto. "Dit betekent dat Interstuhl de eerste Duitse fabrikant is waarvan het hele assortiment aan producten zijn onderscheiden met de BIFMA e3 platina certificering."

Met de BIFMA e3 certificering, hebben het NSF (het Amerikaanse instituut voor normen, producttesten en certificering) en de BIFMA (Business and Institutional Furniture Manufacturer´s Association) een standaard voor de markt ontwikkeld dat de normen voor duurzaamheid van de kantoormeubelindustrie harmoniseert en zo helpt bij het identificeren van kantoormeubilair dat, uit milieuoogpunt, de voorkeur verdient. Deze standaard maakt het mogelijk om bij verschillende prestatieniveaus een ​​open alternatief te bieden voor eigen protocollen.

De certificering is, behalve de hoogste platina bekroning, ook verkrijgbaar in goud en zilver. Alle Interstuhl-producten zijn bekroond met platina. Klanten kunnen nu, aan de hand van meetbare criteria voor de verschillende prestatieniveaus, vaststellen hoe duurzaam en milieuvriendelijk producten zijn.

09-11-2011 8:49

Ahrend heeft vier van de vijf percelen gewonnen bij de Europese aanbesteding voor kantoormeubilair voor de nieuwbouw voor de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Deze ministeries worden met ingang van voorjaar 2013 gehuisvest in twee torens van ruim 140 meter hoog aan de Haagse Turfmarkt. Het project van prof. Hans Kollhoff Architekten wordt naar verwachting in december 2012 opgeleverd; verhuizing zal in het eerste kwartaal van 2013 plaatsvinden.

 

 

 (foto: Eran Oppenheimer)

 

De inrichting van de torens werd - zoals gebruikelijk bij overheidsopdrachten van een zekere omvang - ondergebracht in een Europese aanbesteding. Inrichters konden inschrijven op vijf percelen. Bij vier van de vijf percelen (de percelen 2 tot en met 5) kwam Ahrend als aantrekkelijkste aanbieder uit de bus.

In perceel 2 (gemeenschappelijke (openbare) ruimten) sluit het brede leveringspakket van Ahrend perfect aan op het programma van eisen. Daardoor kon een kwalitatief en esthetisch goede aanbieding worden gedaan, die door de opdrachtgever als meest aantrekkelijke optie werd gehonoreerd. In perceel 3 (bureaustoelen) viel de keuze op de nieuwe Ahrend 2020 van Paul Brooks. Deze geheel recyclebare stoel werd onlangs onderscheiden met een cradle-to- cradle certificaat. Voor perceel 4 (loungewerkplekken) bood Ahrend de Ahrend 750 Lounge van designer Bas Pruijser (concept: Erik Veldhoen) aan. Perceel 5 (overig meubilair met representatief karakter): dit perceel, dat representatief meubilair omvat, kan onder andere worden ingevuld met Ahrend-klassiekers als Mehes-bureaus (design Friso Kramer) en Ahrend 350-stoelen (Sigurd Rothe), een product dat bij de introductie met de prestigieuze design-award ‘Red dot: best of the best’ werd onderscheiden.

Peter-Paul Hendrikx, Managing Director Ahrend Inrichten: "Wij zijn bijzonder trots en blij dat voor het overgrote deel de keuze op Ahrend is gevallen. Deze keuze van de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderstreept eens te meer dat duurzaamheid loont, en dat duurzaamheid in de bedrijfsvoering van Ahrend en in de inzet van vele cradle to cradle-producten, uitstekend samengaan met dienstverlening, design en economische functionaliteit."
 

07-11-2011 8:40

Cassina, het italiaanse designmerk , opent in samenwerking met lokale partner Dominique Rigo zijn eerste single-brand showroom in België. De showroom, met een oppervlakte van ongeveer 800 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen, bevindt zich in het centrum van Brussel aan de Louisalaan.

 

Het gebouw, dat vijftien meter hoog is en aan het einde van de 19e eeuw werd gebouwd, straalt Belgische kwaliteit uit met zijn gerestaureerde Jugendstil stijlelementen zoals stalen lift en stalen trap. De showroom bevindt zich vlakbij het beroemde Hotel Solvay, het Jugendstil meesterwerk dat in 1895-1900 werd gebouwd door de befaamde Belgische architect Victor Horta.

 

Ter gelegenheid van de opening van de showroom houdt Cassina de exclusieve Europese première van Authentic Materials. Charlotte Perriand, Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Gerrit T. Rietveld zijn vier grote kunstenaars van het moderne design die worden verbonden door de
sensorische aantrekkingskracht van natuurlijke materialen.

 

Enkele projecten die tot de highlights van de tentoonstelling behoren zijn: de ‘LC 11-P’ tafel van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand in een uitvoering met marmeren bovenblad uit het Parijse appartement van Le Corbusier; de kleurenversie van Rietveld’s iconische ‘Zig Zag’; de ‘Tabouret Méribel’ en ‘Tabouret Berger’ krukjes van Perriand: een geraffineerde interpretatie van het melkerskrukje, waarin zij haar grote liefde voor de bergen uitdrukt. Pernette Perriand Barsac, dochter en enige erfgename van Charlotte Perriand - en al twintig jaar haar assistente - zal samen met de erfgenamen van Gerrit T. Rietveld bij de presentatie aanwezig zijn.

07-11-2011 8:29

Wini, de producent van kantoormeubilair, heeft zijn activiteiten ter bescherming van het milieu dit najaar voor het eerst vastgelegd en gepubliceerd in een milieuverklaring. Tegelijkertijd werd het familiebedrijf gecertificeerd volgens de Europese eco-audit EMAS III. Met de deelname aan de EMAS-certificering verplicht WINI zich met onmiddellijke ingang ertoe alle bedrijfsonderdelen continue verder te verbeteren met het oog op duurzaamheid en milieubescherming en om regelmatige audits door onafhankelijke, officieel toegelaten milieu-auditors te ondergaan.


"De certificering volgens de milieu-audit EMAS is voor ons een consequente en geheel vanzelfsprekende stap", legt Carolina Schmidt-Karsch, directeur-aandeelhoudster van WINI uit. "Verantwoordingsbewust handelen tegenover mens en milieu en een milieuvriendelijke, duurzame productie zijn altijd al een basisprincipe van ons bedrijf geweest dat vast verankerd is in ons beleid en onze richtlijnen". Reeds in het begin van de jaren 90 was Wini in Duitsland een van de eerste bedrijven met een functie Milieumanagement in zijn organigram. Na de implementatie van het kwaliteits- en milieumanagementsysteem volgens DIN ISO 9001/14001 is de certificering volgens EMAS nu de internationaal erkende bevestiging van hetmilieumanagement van deze producent.

 

"Met de jaarlijkse publicatie van onze milieuverklaring zorgen wij in de toekomst voor nog meer transparantie en voeren wij een open dialoog met de maatschappij", aldus Schmidt-Karsch. De actuele milieuverklaring van Wini omvat naast een beschrijving van het bedrijf, de duurzame productconcepten en diensten ook het milieubeleid en de effecten van de activiteiten op het milieu. Bovendien omvat de verklaring het milieuprogramma van Wini met de concrete doelen voor de verbetering van de milieubescherming binnen de bedrijfsvoering en worden de maatgevende milieu-inspanningen belicht, zoals bijv. de energie- en stroombehoefte, het waterverbruik, de emissies en nog veel meer.

02-11-2011 8:47

Leasemaatschappij Athlon Car Lease in Schiphol-Rijk heeft recentelijk het Athlon Flex Centre geopend. Hier kunnen klanten en relaties van Athlon Car Lease tegen betaling gebruik maken van goed geoutilleerde flexwerkplekken. Het Athlon Flex Centre ligt vlakbij luchthaven Schiphol en heeft tevens voorzieningen voor vergaderen.Het gebouw is ingericht door Ahrend.


 

 

"De opening van het Athlon Flex Centre past in de trend dat kantoorwerk niet langer afhankelijk is van vaste tijden en vaste werkplekken. Mobiliteit, fexibiliteit en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden anno 2011. Athlon gelooft in het verduurzamen van mobiliteit", licht algemeen directeur Armand van Veen van Athlon Car Lease Nederland toe. "Wij zijn ons ervan bewust dat wij met 126.000 auto’s op de weg kunnen bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Vanuit dit standpunt hebben we besloten het antwoord op deze eerste stap zelf te ontwikkelen: een leasemaatschappij die een flexwerkkantoor inricht voor haar klanten. Een innovatieve stap in de toekomst van duurzame mobiliteit".

 


 
 
Peter-Paul Hendrikx (managing director Ahrend Inrichten):" Voor Ahrend is het Athlon Flex Centre een concreet voorbeeld van onze visie op Het Duurzame Nieuwe Werken. Het Flex Centre is een uitstekend voorbeeld van hoe HDNW kan bijdragen aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van organisaties".
 

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij de keuze voor een inrichter, aldus Armand van Veen van Athlon. "Ahrend richt haar bedrijfsvoering in volgens het cradle to cradle-gedachtegoed van Braungart en McDonough. Diverse producten hebben al cradle to cradle-certificaten gekregen. Twee van die producten zijn de Ahrend 2020-stoel van designer Paul Brooks en de Ahrend 500-tafel van Wijtse Rodenburg. Ook de Ahrend 750 Lounge, de Ahrend Loungescape van Basten Leijh en de loungestoel Ahrend Clipline van Frans de la Haye zijn gebruikt voor de inrichting.

02-11-2011 8:24

Uit onderzoek van de website Postitwar-award.nl (een initiatief van NationaleVacaturebank.nl) onder ruim duizend respondenten, blijkt dat de manier waarop de werkomgeving is ingericht voor meer dan 80 procent van werkend Nederlanders belangrijk is. Bijna 20 procent van de werknemers wordt vrolijk van veel kleur op kantoor. Daarnaast geeft één op de tien aan dat kunst op kantoor hem of haar inspireert. Bij een prettige kantoorinrichting denken Nederlanders ook aan planten (26 procent).

 

Mark Borgman van Postitwar-award.nl: ‘Bij veel organisaties is de sfeer heel bepalend voor de productiviteit. Werkgevers denken er vaak niet over na dat de kantooromgeving enorm bijdraagt aan de sfeer binnen een bedrijf. Gek, want meer dan 42 procent van de werknemers zegt zelfs productiever te worden van een goede kantoorinrichting.'

 

Als de werkgevers niet voor kleur zorgen, moeten de werknemers het zelf doen, bedacht Nationale Vacaturebank. Hiervoor is de website www.Postitwar-award.nl in het leven geroepen. Borgman: ‘Sinds een paar weken is vanuit Frankrijk de rage doorgebroken in Nederland: Post-its in verschillende kleuren op de ramen plakken, zodat een creatieve afbeelding ontstaat. Hiermee wordt de overbuurman uitgedaagd om een betere creatie te plakken en zo ontstaat een zogenoemde Post-it war. Het is een briljante rage, het stimuleert de creativiteit van werknemers, en omdat het vaak om grote afbeeldingen gaat moet men samenwerken. Dat vergroot het saamhorigheidsgevoel van werknemers',

01-11-2011 8:00

Ook dit jaar zal de tweede week van november roze kleuren tijdens de week van het nieuwe werken. Kantoorinrichter Steelcaseis dit jaar partner van de campagne Het Nieuwe Werken doe je zelf  en zal gedurende deze week op verschillende events als spreker optreden en haar showroom WorkLife, waarin verschillende concepten voor HNW worden gepresenteerd, openstellen voor geïnteresseerden.

De campagne is een initiatief van Natuur & Milieu en Platform Slim Werken Slim Reizen en is bedoeld om werknemers en managers enthousiast te maken over Het Nieuwe Werken (HNW). Werkomgevingspecialist Steelcase ondersteunt met haar expertise en ervaring organisaties die over willen gaan op Het Nieuwe Werken. Het uitgangspunt van Steelcase hierbij is dat het kantoor niet alleen een plek is waar we individuele taken uitvoeren, maar dat het vooral een omgeving is waar medewerkers kunnen samenwerken en elkaar ontmoeten, die mensen inspireert en zorgt dat mensen gemakkelijk kennis kunnen uitwisselen en zich verbonden voelen met hun bedrijf.

 

Steelcase ondersteunt met verschillende activiteiten in de week van 7 november de campagne Het Nieuwe Werken doe je zelf. Zo zal de kantoorinricter op dinsdag 8 en donderdag 10 november in samenwerking met Microsoft en training- en adviesbureau Youmeus een workshop over HNW verzorgen.

 

Op woensdag  9 november spreekt Steelcase op Landgoed Zonheuvel in Doorn, dat in de week van Het Nieuwe Werken omgebouwd word tot de Global Village, waar het nieuwe werken gesimuleerd wordt. De Global Village is een initiatief van Youmeus. Steelcase zal deze week tevens een whitepaper publiceren, waarin ze haar visie uiteenzet over het kantoor van de toekomst, de interconnected workplace.

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >