Nieuws


28-01-2011 8:00

De vakbeurs Facilitair in Den Bosch heeft zich gedurende de voorbije jaren ontwikkeld tot een onontkoombaar evenement voor facilitaire professionals. Ook de projectmeubelbranche weet meer en meer zijn weg te vinden naar de Brabanthallen, zo bleek vorige week.

Koffieautomaten, watertanks, rookcabines en elektronische toegangssystemen. Die producten bepaalden enkele jaren geleden het beeld van de vakbeurs Facilitair. Natuurlijk: her en der was er ook wel een meubel te vinden, maar het ging te ver om te zeggen dat de projectmeubelsector in het verleden massaal uitliep voor de Bossche beurs. Was dat in 2011 anders? Deels. Nog steeds waren er van 19 tot en met 21 januari in Den Bosch weer de nodige koffiemachines en aanverwante producten te vinden. Maar het aantal aanbieders op het gebied van projectmeubilair bleek danig toegenomen ten opzichte van een aantal jaren geleden.  

Voor doorgewinterde insiders was er natuurlijk veel bekends te zien op de beurs. Zo was de in de Brabanthallen tentoongestelde nieuwe collectie van de Duitse fabrikant Palmberg eind vorig jaar ook al te zien op de Keulse beurs Orgatec. Maar voor veel facilitair managers en andere naar Den Bosch afgereisde belangstellenden waren producten als de Kit, Palma en Select wel degelijk nieuw en interessant. Datzelfde gold voor de stoel Scope, die Viasit (op een dubbelstand met het Belgische Pami) het publiek voorschotelde. “Ik vind dit een leuke beurs”, zegt John van Hemert van Viasit over Facilitair 2011. “We krijgen veel bezoek. Natuurlijk is het wel moeilijk te zeggen in hoeverre dat bezoek ons in de toekomst business gaat opleveren.”

Ook andere stands werden druk bezocht.  Ahrend presenteerde onder meer de nieuwe stoel Ahrend 2020 en het loungeprogramma Loungescape. “Dit is echt de première van Loungescape”, benadrukt Ahrend-woordvoerder Remon van Rijn. “Deze productlijn is bedoeld voor organisaties die flexibel willen omgaan met de ruimte. Voorheen kon je alleen met modulair werkplekmeubilair oneindig ‘bouwen’ in het kantoor. Met Loungescape kan dat nu ook met loungemeubilair."‘

Ook Markant Office introduceerde op de vakbeurs Facilitair een aantal nieuwe producten, die tegemoet komen aan de toenemende behoefte aan laagdrempelige overlegmogelijkheden in het kantoor. “We hebben ons succesvolle programma Scenarios onder meer uitgebreid met een aantal informele zitjes”, zegt art director Dirk Rutten. “Naar dat soort oplossingen wordt in de huidige markt steeds meer gevraagd.”

Bij RH was een heuse wereldprimeur te beleven: de RH Activ “Officieel presenteren we deze stoel op de Stockholm Furnirure Fair in februari”, licht Toon Mampaey toe. “Maar speciaal voor de Nederlandse markt toon ik de Activ nu alvast.” Het nieuwe RH-product wordt gekenmerkt door dynamische ergonomie. “De stoel is gemakkelijk aan te passen aan individuele behoeften en voorkeuren dankzij slechts één enkele gebruiksvriendelijke hendel en duidelijk te volgen pictogrammen”, aldus de RH-man. 

Een laatste opvallend nieuwsfeit was te vinden op de stand van Intop. Op de achterwand van de stand stond in grote letters te lezen dat het bedrijf de nieuwe eigenaar is van 3D Tradelink. “We hebben dat bedrijf afgelopen donderdag overgenomen van Markant”, licht Roelof Langius toe. “Met terugwerkende kracht maakt 3D Tradelink vanaf 1 januari 2011 deel uit van Intop. En dankzij deze overname kunnen we onze klanten een nog completer aanbod producten bieden.”

Over een compleet aanbod had ook de bezoeker van de vakbeurs Facilitair niet te klagen. Want behalve de genoemde meubelontwikkelingen waren er op de beurs ook tal van andere producten te zien. Bovendien bood het evenement alle gelegenheid om weer eens even bij te praten met deze of gene. Al met al lijkt de vakbeurs Facilitair gedurende de voorbije jaren dus duidelijk gegroeid, niet alleen in omvang, maar vooral ook in belang.

27-01-2011 9:48

Steelcase sluit de komende 18 maanden drie productievestigingen in Noord-Amerika. Jim Kean wordt voor Steelcase de nieuwe verantwoordelijke man in de Verenigde Staten, zo deelt de kantoormeubelproducent op zijn Amerikaanse website mee. De sluiting van de Amerikaanse vestigingen heeft naar verluidt geen nadelige gevolgen voor de Europese Steelcase-bedrijven.

Wel treedt vanaf 1 maart dit jaar wereldwijd een nieuwe marketing- en productontwikkelingsstructuur in werking. De productielocatie in het Duitse Rosenheim blijft daarbij onverminderd een sleutelrol spelen. Vanuit Rosenheim is bijvoorbeeld Allan Smith wereldwijd verantwoordelijke voor productontwikkeling en leidt James Ludwig de afdeling Design en Engineering. Het doel van Steelcase is een ´globally integrated company´.

De sluiting van de drie productielocaties vormt onderdeel van een verbeterproces, meldt Steelcase. De komende 18 maanden wordt het werk van de drie locaties verdeeld over de overige productievestigingen in Noord-Amerika. Geschatte kosten van de maatregel: 45 miljoen dollar. De jaarlijkse besparing is naar verwachting 35 miljoen dollar.
 

27-01-2011 9:25

De leiding van Oniro BV is sinds kort in handen van Richard Leliveld (41). Leliveld verwierf half december een meerderheidsbelang in de producent en distributeur van hoogwaardige meubelbekleding.


Harrie van den Berg (links) en Richard Leliveld.

Na een periode van sterke groei staat de onderneming voor verschillende uitdagingen op het gebied van productontwikkeling, uitbreiding van de verkooporganisatie en het verder uitwerken van de marketingstrategie.

Naast de ontwikkeling van het eigen product Niroxx onder de merknaam Oniro, verwierf de onderneming de afgelopen jaren de exclusieve verkooprechten van Vescom Project Meubelbekleding en de Deense producent van meubelstoffen, Gabriel. Recentelijk werd het Zwitserse merk Climatex toegevoegd. Climatex meubelstoffen worden ontwikkeld en geproduceerd volgens het Cradle to Cradle (C2C) principe. De Climatex collectie is inmiddels geïntroduceerd door Ahrend. Bij de officiële presentatie van de Ahrend 20/20 bureaustoel, ontworpen en geproduceerd volgens het C2C principe, was er een mooie rol weggelegd voor de meubelstof Vivo van Climatex.

In de Benelux is Oniro marktleider op het gebied van gecoate meubelstoffen. De producten worden geleverd aan meubelfabrikanten, projectinrichters en verschillende distributeurs in Europa. Anno 2010 is Oniro in meer dan zeven landen actief en wordt circa 35 procent van de totale omzet buiten de landsgrenzen behaald. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden heeft Oniro de afgelopen jaren een mooie groei laten zien, tot een huidig omzetniveau van 4 miljoen euro.

Oniro is opgericht in 2002 door Harrie van den Berg (54). Na een periode van 8 jaar vond hij dit het juiste moment om (deels) afscheid te nemen van zijn onderneming. Naast het feit dat hij meer tijd wil besteden aan niet werkgerelateerde ambities en wensen, wil de oprichter zich binnen Oniro meer gaan richten op de productontwikkeling.

Met het oog op de verkoop van de onderneming, heeft Van den Berg in oktober 2009 Leliveld aangetrokken als beoogd opvolger. Leliveld is al meer dan 10 jaar actief in de textielbranche en heeft bij zijn vorige werkgever veel managementervaring opgedaan. Naast het aansturen van een team van acht verkopers was hij ook verantwoordelijk voor verschillende buitenlandse accounts.

De nieuwe grootaandeelhouder speelde al jaren met de gedachte om een eigen onderneming aan te sturen. Bij Oniro heeft hij de kans om een gezonde onderneming over te nemen en naar een volgende fase te brengen. Na de overname zal Leliveld de dagelijkse leiding op zich gaan nemen. Daarnaast zal hij samen met de oud-eigenaar, die als minderheidsaandeelhouder betrokken blijft, de productontwikkeling oppakken. Leliveld: "Dit is een perfecte tijd om te investeren en het bedrijf verder te ontwikkelingen."
 

27-01-2011 9:12

Consumenten kiezen steeds bewuster voor ‘goede’ producten – biologisch, fair trade, milieuvriendelijk. Sociale producten zijn nog relatief onbekend. Het nieuwe sociale label van Pantar Amsterdam komt met steigerhouten meubelen, die gemaakt worden door jongeren van de praktijkscholen die nog niet klaar zijn voor een stage bij een regulier bedrijf. In de timmerfabriek werken zij aan hun sociale en arbeidsvaardigheden en vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt.

Door mee te werken aan producten niet alleen mooi zijn, maar ook steeds gewilder zijn, groeit de trots en het zelfvertrouwen van de leerlingen. En omdat ze het zo goed doen, worden de meubelen naar de makers vernoemd: Timo, Ricardo, Mira en Jessy. Goed Gemaakt werkt op maat en naar eigen ontwerp of idee van de klant, waardoor er steeds meer mooie producten bij komen. Naast de basiscollectie is het merk inmiddels uitgebreid met kasten, spiegels, kindermeubelen, een speelhuisje, hondenbed en een oud-Hollandse slee.

Naast maatschappelijk bewuste consumenten slaan ook steeds meer bedrijven de weg in van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij willen ze graag laten zien dat ze iets goeds doen voor de samenleving. Goed Gemaakt van Pantar Amsterdam wordt steeds vaker gevraagd voor het compleet inrichten van kantoren, winkels en beursstands – van ontwerp tot en met de inrichting.

Eén van die locaties is de Urban Voetbalschool in Amsterdam West voor jongeren met een achterstandspositie. Voor de inrichting van de kantine schakelden ze Goed Gemaakt in. Oprichter van de school Mira Mellema is erg blij met het resultaat: “Ze hebben alles aangepakt, het schilderwerk, nieuwe elektriciteit, nieuwe vloeren. Van oude pallets maakten ze de bar en statafels. En van steigerhout de prachtige lange tafels en banken. Twee grote lampen vond ik aan de straat en maken het plaatje compleet.”

De meubelen van Goed Gemaakt zijn te zien en te koop op www.goedgemaakt.nl en op Boerderij www.langerlust.nl. De meubelen zijn ook te bekijken in de timmerfabriek aan de Cruquiusweg 148 in Amsterdam.
 

25-01-2011 9:45

 

 

Drie goedgevulde vakdagen in Gorinchem

Het beurzenseizoen van de Evenementenhal Gorinchem is van start gegaan en de beursorganisatie maakt zich op voor de Parket Vakdagen en Vakbeurs voor de Woninginrichter, dit jaar gecombineerd met Meubel Vakbeurs.

Dat de markt in beweging is en kansen biedt,  is terug te zien in de eerste inschrijvingen voor Meubel Vakbeurs.  Ook de beursvloer voor Parket Vakdagen en Vakbeurs voor de Woninginrichter is al voor meer dan 60 procent gevuld. Parket Vakdagen, Vakbeurs voor de Woninginrichter en Meubel Vakbeurs vinden dit jaar plaats op maandag 21 maart (van 11.00 tot 21.00 uur), dinsdag 22 maart (van 13.00 tot 21.00 uur) en op woensdag 23 maart (van 13.00 tot 21.00 uur).

24-01-2011 14:59

Kantoor- en projectinrichter Wiesner-Hager exposeert werken van Angeles Nieto in de showroom in Echt onder het motto: ‘Design Meets Art’.

“Als ik herboren word, word ik kunstenaar”, zei Angeles in 1985 toen ze haar studie Kunstgeschiedenis afrondde in haar geboorteplaats Madrid. In 1986 kwam ze naar Nederland en begon haar droom waar te maken. Angeles Nieto, (1963) volgde de opleiding aan de Akademie Beeldende Kunsten van Maastricht.

In het jaar van haar afstuderen werd ze genomineerd voor de Akademieprijs en in datzelfde jaar won ze de wedstrijd voor de Philipskalender. Een jaar later behaalde ze de ‘Talent van het Jaar trofee’, een veelbelovend begin dat zij de eerste jaren combineerde met illustreren en grafisch ontwerp. Vanaf 1999 werkt ze enkel als vrij kunstenaar. Gedurende deze periode is haar werk regelmatig tentoongesteld in galerieën, op beurzen en in bedrijven op veel plaatsen in Nederland en in het buitenland (Duitsland, Spanje en Japan). Afgelopen jaren in Gerona (kunstbeurs van Catalunya), groepsexposities in München en Madrid.

Eén van de eerste dingen die opvalt aan haar werk is de grote variatie aan materialen en technieken, ofschoon het meest bekend haar zeefdrukken zijn. Haar oeuvre omvat acryl op doek, collages, bronswerken, houtdrukken op doek en zeefdrukken. Toch hebben al die beelden iets gemeenschappelijks: de levendigheid die ze zelf ook als persoon uitstraalt. Haar thema’s zijn altijd personen of dieren, dromen die gebonden zijn tussen aarde, water en lucht. Een zeer eigen stijl waar opvalt haar kleur gebruik, dat weloverwogen en tegelijkertijd uitbundig is. “Mijn spaanse achtergrond is altijd van invloed in mijn werk. Doordat ik er niet woon komt de zuidelijke invloed nog sterker naar voren. Helder licht, transparantie en frisheid van het middelandse zeegebied, het leven vol kleur en geluid, de opgewektheid die het zonlicht verspreidt”. Kunst is voor haar communiceren, haar visie en gedachten vertellen. “Ik geef stukjes van mezelf.”

De werken van Angeles Nieto zijn bij Wiesner-Hager in Echt te bezoeken van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.
 

24-01-2011 12:32

Op de aankomende Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling (25-29 januari) presenteert Vanerum, specialist in onderwijsmeubilair, een nieuwe lijn onderwijsmeubels: Opti+. De kern van het meubelprogramma zijn (hogere) stoelen en tafels waarbij leerlingen op verschillende wijzen actief zitten, luisteren en werken.

De lijn is geïnspireerd op de gevestigde ‘balanced seating’-theorie, die een ergonomisch verantwoorde zithouding voorstaat. Een houding die de natuurlijke ruststand (‘open hoeken’) van het lichaam benadert. Deze theorie is terug te vinden in de mogelijkheid van Opti+ om afwisselend staand en zittend aan tafel te werken, wat zorgt voor extra ergonomie en een hogere motivatie.

Door de hoogte van de stoel, de licht afglijdende vorm van de kuip en de gepatenteerde, aan de tafel verstelbare, voetensteun is er meer bewegingsvrijheid, zonder dat dit de lessen verstoort. In alle zithoudingen is er sprake van een ´open´ houding waardoor de bloedcirculatie in de benen alle ruimte krijgt. Hierdoor blijven leerlingen langer bij de les. Voor docenten heeft de nieuwe lijn bovendien meer voordelen. Door de hogere tafels hoeven ze niet langer te bukken om mee te kijken of instructie te geven.

Met slechts één tafelhoogte en twee stoelhoogtes bedient Opti+, dankzij de verstelbare voetensteun, de hele range van basisschool tot universiteit. Dit wijkt volgens het bedrijf volledig af van wat er vandaag de dag op de markt te koop is. Het in huis hebben van een hoeveelheid aan verschillende formaten (reserve)tafels en -stoelen behoort met Opti+ tot het verleden. Leerlingen van alle leeftijden kunnen met de Opti+ letterlijk tot in lengte van dagen uit de voeten. Voor scholen die toch een traditionele tafel/stoelcombinatie wensen, zijn afgeleide modellen ontwikkeld.

De stoelkuipen zijn geproduceerd volgens het blow moulding-principe, waardoor een dubbelwandige, luchtgevulde kuip ontstaat. Dit geeft de stoel het comfort van een gestoffeerd exemplaar, maar dan meer ‘hufterproof’ en makkelijker schoon te maken. De kuipen zijn leverbaar in twee formaten en vier kleuren: antraciet, limegroen, bordeauxrood of lichtgrijs. De tafels steunen op een enkele buis, wat een rustig totaalbeeld geeft (minder verticale lijnen) en zijn standaard uitgerust met twee wielen.

De Opti+ is leverbaar met een bovenblad in verschillende materialen (waaronder een slijt- en stootvast volkern werkblad) en voorzien van een taps toelopende boekenlade. Deze boekenlade is flexibel in te delen voor bijvoorbeeld ringband of laptop. Bovendien is de lade uitneembaar en zodoende perfect af te stemmen op het individu. In combinatie met de instelbare voetensteun betekent dit dat zitplaatsen flexibel in te zetten zijn.

Opti+ is vanaf februari 2011 te bestellen.
Het bedrijf is te bezoeken op stand 07.C050 tijdens de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling van 25-29 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.
 

20-01-2011 16:34

Onder leiding van Ans Markus en op initiatief van KiKa (Kinderen Kankervrij) hebben tien bekende Nederlanders onlangs Ahrend-bureaus beschilderd. Dit vond plaats in het atelier van Ans Markus. De kunstwerken worden in februari bij Ahrend in Amsterdam geëxposeerd en op 24 maart bij Sotheby’s geveild. De opbrengst gaat naar KiKa.

Henk Schiffmacher, Willem Nijholt, Floris Evers, Cees Dam, Ans Markus, Ruud de Wild, dochter Gerrit de Jager, Gerrit de Jager, Jan des Bouvrie, Louise Schiffmacher.

 

Henk Schiffmacher, Willem Nijholt, Floris Evers, Cees Dam, Ruud de Wild, Gerrit de Jager en zijn dochter, Jan des Bouvrie en Louise Schiffmacher lieten zien over (soms onvermoede) talenten te beschikken. In een later stadium zal ook Irene Moors een bureau beschilderen. Zelf nam Ans Markus twee bureaus voor haar rekening.

De kunstwerken zijn zeer divers. Willem Nijholt bewees dat het woord ‘theatervoorstelling’ twee betekenissen heeft. Ruud de Wild schilderde een kleurrijk werk. Cees Dam bleef met een verbluffende techniek dicht bij zijn métier. Striptekenaar Gerrit de Jager deed dat ook, met de onmisbare hulp van zijn dochter. Verrassend genoeg zat er nauwelijks symmetrie in het kunstwerk van Jan des Bouvrie. Henk Schiffmachers bloemrijke werk gaat over de Oorsprong van de wereld.

Vanaf medio februari zijn de beschilderde tafelbladen te zien in de Ahrend Flagship Store te Amsterdam. Op 24 maart worden zij geveild by Sotheby’s in Amsterdam. De opbrengst is geheel voor Kinderen Kankervrij. “Want met een 75 procent genezingskans kunnen we niet tevreden zijn. We hebben nog 25 procent te gaan”, aldus Frits Hirschstein van KiKa.
 

20-01-2011 9:56

Office Depot een vooraanstaand internationaal leverancier van kantoorartikelen en -diensten, lanceert in het kader van Secretaressedag op 21 april een grote campagne. Het bedrijf werkt hiervoor samen met de populaire zanger Jeroen van der Boom.

Hits als ‘Jij Bent Zo’, ‘Eén Wereld’, ‘Betekenis’ en ‘Werd De Tijd Maar Teruggedraaid’, een nieuw album in april én zijn optreden als coach in de kijkcijferhit The Voice Of Holland, onderschrijven de populariteit van de zanger. Office Depot wil samen met Jeroen van der Boom alle secretaressen, managementassistenten, directiesecretaressen, officemanagers en gespecialiseerd assistenten van Nederland de komende maanden in het zonnetje zetten.


Contractondertekening Jeroen van der Boom.

Het hoogtepunt van de hele campagne rond Secretaressedag wordt het concert van Jeroen van der Boom in de Heineken Music Hall op 14 mei. Brigitte van den Boogaard, Marketing Manager PR & Events bij Office Depot hierover: “We willen werkgevers dit jaar de kans bieden hun medewerkers op Secretaressedag een heel origineel cadeau te geven. Tickets voor het concert van Jeroen van der Boom leek ons een perfect alternatief voor het traditionele bloemetje.”
Klanten kunnen met bestellingen via Viking (voor midden- en kleinbedrijf) of Office Depot (MKB tot corporate ondernemingen) tickets bemachtigen voor dit concert. Daarnaast zijn er eventueel extra tickets te koop via de websites van Office Depot en Viking.

Donderdagavond 13 januari jongstleden heeft Jeroen van der Boom in de live-uitzending van RTL Boulevard zijn concert op 14 mei in de Heineken Music Hall aangekondigd. Die vrijdag werd in de live-uitzending van The Voice of Holland bekend gemaakt dat er een extra concert komt. Afgelopen zaterdag 15 januari werden de medewerkers van Office Depot tijdens een kick off-meeting in het Evoluon in Eindhoven op de hoogte gesteld van de details rond de campagne. Jeroen van der Boom was hierbij ook zelf aanwezig om een voorproefje te geven van het sluitstuk van de campagne.

“Ik heb enorm veel zin inde samenwerking met Office Depot en Viking. De denkwijze en doelgroep van mij en Office Depot en Viking sluiten perfect op elkaar aan. Een emotie willen toevoegen aan een merk getuigt van een vooruitstrevende denkwijze en dat spreekt mij erg aan. We gaan hele leuke dingen doen en ik beloof iedereen dat het concert alle verwachtingen gaat overtreffen”, aldus Jeroen van der Boom.

Secretaressedag bestaat in Nederlands sinds 1989 en wordt elk jaar op de derde donderdag van april gevierd. Veel bedrijven en managers gebruiken dit moment om hun steun en toeverlaat te bedanken voor hun inzet en te verrassen met een presentje.
 

20-01-2011 8:43

ErgoDirectInternational, leverancier van oplossingen voor gezonder, slimmer én efficiënter beeldschermwerk, maakt bekend dat zij duizenden ambtenaren bij verschillende ministeries, heeft toegerust met innovatieve hulpmiddelen ter ondersteuning van Het Nieuwe Werken.

Het Nieuwe Werken (HNW) of Werken Nieuwe Stijl is een nieuwe manier om werk te organiseren of werk in te delen met als doel productiever (en dus efficiënter) te zijn. Een officiële eenduidige definitie bestaat niet, maar bij Het Nieuwe Werken gaat het vooral om een omslag in denken over werk. Ook binnen de overheid lopen veel HNW-projecten als ‘Ambtenaar voor de Toekomst’, ‘Organisatie Gebonden Huisvesting (OGH)’, ‘Proces Gebonden Huisvesting (PGH)’.

ErgoDirect International helpt organisaties om HNW-werkplekken dusdanig toe te rusten dat de medewerker daadwerkelijk gezonder, slimmer en efficiënter met de computer kan werken. Duizenden ambtenaren die binnen Het Nieuwe Werken zijn toegerust met een laptop, zijn door ErgoDirect International voorzien van een mobiele HNW-kit bestaande uit een superlichte, met de laptop geïntegreerde, laptophouder, een licht minitoetsenbord (eventueel met los numeriek deel), een ergonomische muis en een laptoptrolley, -rugzak of -tas.

Laptophouders worden steeds breder ingezet om laptopgebruikers comfortabel te kunnen laten werken. Een laptophouder biedt de gebruiker de mogelijkheid om het laptopscherm op een comfortabele hoogte te plaatsen. Samen met een muis en extern toetsenbord kan de laptop zo als het ware worden omgevormd tot een ‘desktop’. Veel laptopgebruikers ervaren het telkens opzetten van een losse laptophouder niet als vanzelfsprekend, waardoor na verloop van tijd de goede werkplek niet meer wordt opgezet en de (efficiency)winst weer gaat verloren.

De geïntegreerde FlexTop Integrated laptophouder, die als maatpak aan de laptop is bevestigd, neemt dit probleem weg. Door zijn zeer lage gewicht (minder dan 150 gram), minimale dikte (2 millimeter) en functie als tweede huid aan de laptop, nodigt de FlexTop Integrated standaard uit tot gezond en efficiënt laptopgebruik. De FlexTop Integrated biedt de gebruiker de mogelijkheid om het laptopscherm op elk tijdstip en op elke plaats op de juiste en comfortabele hoogte te plaatsen. De ergonomische muis en het comfortabele minitoetsenbord maken de omvorming, van de laptop tot een gezonde en efficiënte ‘desktop’, compleet.

“De HNW-kit van ErgoDirect International heeft bij onze mensen veel van de bezwaren van het werken met een laptop en het gebruik van laptophouders weggehaald. De gebruiker heeft nu op elk moment en elke plaats zijn vertrouwde, doch nu mobiele, ‘desktop’ tot zijn beschikking. Onze laptops zijn nu met recht gezonde, ergonomische en efficiënte laptops.” aldus Han Prenger, Projectleider BCFD Ministerie van Financiën.

“Met de FlexTop Integrated ligt het dagelijks gebruik van laptophouders op meer dan 98 procent. We mogen dan ook met recht stellen dat het maatpak, wat de FlexTop Integrated biedt, standaard en van nature gezond en efficiënt laptopgebruik uitlokt.” aldus John van Hooft, directeur bij ErgoDirect International.
 

19-01-2011 9:00

Ruim een half jaar na het aflopen van de cao Meubelindustrie en na vijf maanden actievoeren heeft FNV Meubel & Hout een onderhandelingsresultaat bereikt dat zal worden voorgelegd aan de achterban. Dit meldt de site van FNV Bouw. 

In de nacht van woensdag 5 januari op donderdag 6 januari bereikten cao-onderhandelaar Coen van der Veer en werkgeversorganisatie CBM een onderhandelingsresultaat. Dit heeft betrekking over de periode van 1 juli 2010 tot 1 juli 2012 en bestaat onder andere uit vier loonsverhogingen, met een totaal van 2 procent verhoging. Van der Veer: “Er zitten hier twee kanten aan. Aan de ene kant is het goed dat er een uitkomst ligt, dat is beter voor de positie van de werknemers. Anderzijds ben ik niet gelukkig met de manier van onderhandelen van de werkgevers en de lange duur van de onderhandelingen.” Op 1 februari zal de landelijke sectorraad van FNV Meubel & Hout stemmen over de uitkomst. Als zij instemmen, is de cao definitief.

De eerste verhoging van een half procent staat gepland voor 1 maart 2011, gevolgd door 0,35 procent op 1 oktober 2011. Verder worden de lonen en de loonschalen op 1 januari 2012 met 0,6 procent verhoogd en nog eens 0,55 procent per 1 juni 2012. Werknemers in dienst op 1 mei 2011 leveren in 2011 één ATV-dag in en ontvangen daarvoor eenmalig een half procent loon (gebaseerd op de twaalf maanden daarvoor). De vergoedingen en toeslagen zullen per 1 juni 2011 met 2,5 procent worden verhoogd.


Een belangrijk onderhandelpunt voor FNV Meubel & Hout was het behoud van werkgelegenheid en werkzekerheid.  Daarvoor is extra premie voor het Sociaal Fonds noodzakelijk. Daaruit worden bijvoorbeeld scholingssubsidies aan de bedrijven en de vereveningsbijdrage voor de leerling-werknemers aan de samenwerkingsverbanden betaald. De premie voor het Sociaal Fonds wordt verhoogd van 0,4 procent in 2010 naar 0,7 procent in 2011 en 0,9 procent in 2012. Van der Veer: “Het Sociaal Fonds is belangrijk voor de sector. Met het verhogen van de premie kunnen we de eerder geformuleerde ambities waarmaken. Dit zorgt voor goede vakmensen, internationaal concurrerende bedrijven en dus voor behoud van werkgelegenheid." Ook heeft de vakbond vastgelegd dat werknemers het recht hebben om op basis van werkervaring een ervaringscertificaat te behalen. Dit vergroot kun werkzekerheid.
 

17-01-2011 8:00

We zeiden het al eerder: het beurzenseizoen is geopend. Van 25 tot en met 29 januari 2011 wordt in de Utrechtse Jaarbeurs de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) gehouden. Op deze vakbeurs op het gebied van onderwijs is er onder meer aandacht voor de inrichting van onderwijsgebouwen. Inrichter Ahrend laat weten er zijn ‘vernieuwende visie op het inrichten van onderwijsinstellingen’ te presenteren.

Segment Manager Kim Reynierse licht toe: “Ahrend denkt mee over de wijze waarop de inrichting kan bijdragen aan onderwijsinnovatie. De aard en functie van het onderwijs en de kennis van opdrachtgevers leiden tot maatwerkoplossingen. De filosofie van een onderwijsinstelling wordt op een heldere, herkenbare en effectieve manier vertaald in een functionele en duurzame inrichting.”

Deze visie komt naar voren in het productaanbod van Ahrend. Ahrend introduceert tijdens de NOT vele nieuwe producten, waaronder de Ahrend Living Wall, de Ahrend 2020-bureaustoel, de Ahrend Kaigan en de Ahrend 380.

“De leeromgeving moet in 2011 tal van activiteiten ondersteunen, zoals instructie, coaching, individueel werken en groepswerken”, aldus Reynierse. “Daarnaast zijn er activiteiten die in algemene ruimten, zoals restaurant, hal, mediatheek, plaatsvinden: ontvangen, opbergen, ontspannen, pauzeren, eten, informeren, lezen. Deze activiteiten stellen bijzondere eisen aan de inrichting, die steeds flexibeler en altijd multifunctioneel moet zijn.”

Ahrend heeft een showroom – het Xpertorium in Zwanenburg – die specifiek is gericht op de onderwijsomgeving; van onderbouw basisschool tot en met universiteit.

De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is de grootste vakbeurs voor professionals in het PO, VO en MBO in Nederland. Ruim 500 exposanten tonen er het nieuwste uit de markt. Op de NOT vindt de bezoeker allerlei informatie over alle onderwijsgerelateerde zaken zoals algemene leermiddelen, vak- en beroepsspecifieke pakketten, presentatiemiddelen, ICT in het onderwijs, management en organisatie, schoolbouw en -inrichting, facilitaire producten en diensten.

De bezoekers van de vakbeurs zijn werkzaam in alle geledingen en ‘lagen’ van het Nederlandse onderwijs: bestuurders, directieleden, managers, teamleiders en docenten, facilitair managers en inkoopmanagers, ICT-coördinatoren, adviseurs, maar ook ambtenaren, bestuurders en kaderleden van onderwijsvakorganisaties.

14-01-2011 15:01

De beursgekte slaat toe. Behalve in onder meer Keulen, Hannover en Den Bosch is de komende periode ook in Parijs het één en ander te beleven. Aldaar vindt namelijk de beurs Maison & Objet plaats.

De komende editie van  naar eigen zeggen ‘Europa's meest inspirerende vakbeurs voor interieurdesign en woondecoraties' vindt plaats van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 januari in het beurscomplex Paris-Nord Villepinte.

Ruim 3.000 deelnemende merken vanuit de hele wereld presenteren hier hun laatste collecties, u kunt er kennis maken met bekende en minder bekende ontwerpers en u vindt er de laatste trends op het gebied van interieurdesign en woondecoratie.

Exposanten die custom-made oplossingen bieden voor interieurarchitecten kunt u herkennen aan het oranje Special Archi Design label. In Hal 5B is er verder speciaal voor interieurarchitecten een Business Lounge ingericht.

 

14-01-2011 9:24

Velen weten het: de Internationale Möbelmesse (IMM) in Keulen staat weer voor de deur. Van 17 tot en met 23 januari tonen tal van fabrikanten hun nieuwe producten. Arco is er één van
.
Tijdens de meubelbeurs in Keulen presenteert Arco nieuwe producten van Bertjan Pot, Jonathan Prestwich, Shay Alkalay, Dick Spierenburg en Burkhard Vogtherr. Eén en ander vindt plaats in de showroom in DesignPost, schuin tegenover de oostingang van het beursgebouw.
 
Eén van de nieuwe ontwerpen is de Café Chair van Jonathan Prestwich, een verrassend lichtgewicht stoeltje uit hout met een rugleuning uit technisch 3D-breisel.
Prestwich daarover: "De combinatie van deze twee materialen geeft een uitgesproken modern aspect, terwijl toch ook de nostalgische waarde van een ambachtelijk gemaakt houten frame aan de orde is. Het polyester breisel is ecologisch en hygiënisch en geeft een geweldig comfort."
De Café Chair is inmiddels genomineerd voor de 'Interior Innovation Award 2011' van de Rat für Formgebung.

De wisseling van de wacht binnen de Arco directie brengt het bedrijf geleidelijk in een ander vaarwater. Jorre van Ast (geb.1980), die vanaf 1-1-2011 de directie voert, is inmiddels gegroeid in zijn rol. Hij wordt, als creatief directeur, bijgestaan door een nieuw gevormd management-team. Jorre introduceert een eigen dynamiek, waarbij nieuwe uitdagingen, research en samenwerking van belang zijn (o.a. met Prooff, Iittala en het restaurant Proef Amsterdam van 'eating designer' Marije Vogelzang).


 

13-01-2011 8:49

Thonet BV gaat eind maart 2011 verhuizen van Beesd naar de Toonkamer in Utrecht. In de Toonkamer zal Thonet een tijdelijke showroom inrichten, voor een periode van ongeveer 2 jaar, die geheel in het teken zal staan van ‘beleving’. De showroom biedt zowel particulieren als zakelijke contacten een zo volledig mogelijk beeld van de collectie.

Onder het motto: ‘Future meets Past’ benadrukt Thonet trots te zijn op de successen uit het verleden, maar wil het vooral ook laten zien toekomstgericht bezig te zijn.

In hetzelfde bruisende gebied, dat door de gemeente Utrecht tot culturele hotspot is uitgeroepen, zal Thonet de komende 2 jaar werken aan het neerzetten van een geheel eigen ‘droom showroom’. In mei 2011 zalde showroom in de Toonkamer feestelijk worden geopend.

“De huidige showroom in Beesd voldeed niet meer aan onze wensen”, aldus Frans M. Bruinsma, directeur van Thonet BV. De Toonkamer is vanwege de ligging, de parkeergelegenheid en het bruisende karakter aantrekkelijk voor zowel zakelijke contacten als de consument. Veel topmerken zijn er vertegenwoordigd. Thonet heeft binnen de Toonkamer een eigen showroom van 500 vierkante meter waar men inspiratie kan opdoen.

Van 17 tot en met 21 januari 2011 van 9.00 tot 17.00 uur geeft Thonet dealers en zakelijke contacten de gelegenheid om alle showroommodellen tegen een korting van 50 procent te kopen. Van 24 januari tot en met 29 januari 2011 geldt deze uitverkoop ook voor de consument (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 29 januari van 10.00 tot 16.00 uur, Industrieweg 18 in Beesd).
 

12-01-2011 8:20

Ahrend gaat samenwerken met de Stichting ITdonations. Deze stichting zamelt gebruikte ICT-apparatuur in, maakt de waarde ervan te gelde en schenkt deze aan officieel erkende goede doelen. De stichting garandeert tevens een verantwoorde wijze van afvoer van de apparatuur en dataverwijdering.  Ahrend heeft gekozen voor KiKa (Kinderen Kankervrij) als bestemming.

De Stichting KiKa stelt zich ten doel fondsen te werven voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. “Ahrend ondersteunt deze stichting al jaren op allerlei manieren, onder andere in natura”, aldus marketing- en communicatiemanager Remon van Rijn. “Het mes snijdt aan twee kanten. KiKa heeft een zeer goede bestemming voor de bijeengebrachte gelden, en daarnaast krijgt oude ICT-apparatuur op deze manier een volgend leven door product- dan wel materiaalhergebruik. Een duurzame oplossing die wij zelf ook nastreven met ons Next Life-programma: niet afdanken, maar terugnemen, zo mogelijk opknappen en anders demonteren voor materiaalhergebruik.
Frits Hirschstein van Stichting KiKa is zeer ingenomen met de steun van Ahrend. “Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek weten we bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te kunnen genezen en 'vriendelijker' te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kunnen we dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven geven. Fondsenwerving blijft daarom hard nodig.”
Ahrend had, onder andere door de recente overname van Aspa, ICT-apparatuur over. Deze wordt door partners van de Stichting ITdonations ingezameld. Goede, bruikbare apparatuur wordt ontdaan van de data en vervolgens aangeboden op de tweedehandsmarkt. Verouderde en niet functionerende apparatuur wordt op een verantwoorde wijze afgevoerd, gedemonteerd en gerecycled door gespecialiseerde bedrijven.
Ahrend en ITdonations gaan een overeenkomst aan voor onbepaalde tijd. Het is de intentie van Ahrend de komende jaren via de stichting diverse projecten financieel te ondersteunen.

ITdonations neemt organisaties de zorg voor afvoeren van de apparatuur uit handen en zorgt voor professionele verwerking. Data op de harddisk worden verwijderd volgens een gecertificeerd systeem. Bruikbare apparatuur gaat naar de handel; onbruikbare apparatuur wordt gerecycled. De opbrengst hiervan gaat naar een erkend goed doel. De donerende partij kiest dit zelf. Een en ander wordt in een donatieovereenkomst vastgelegd. Partners van ITdonations werken belangeloos mee.
 

10-01-2011 9:24

De Duitse kantoormeubelproducent Palmberg heeft nieuws: het bedrijf neemt dit jaar, naar eigen zeggen als eerste in de branche, een lasergestuurde kantenbandverwerking in gebruik. 

“De perfecte look,  een voegenloze verbinding en  hoogste gebruiksvriendelijkheid staan centraal in de innovatieve onzichtbare kantenband technologie”, meldt de woordvoerder. “Het verbinden van plaatmateriaal en kantenband geschiedt door een doelgerichte laserstraal. Het resultaat: kantenband-afwerking  in de hoogste kwaliteit.“

Behalve de innovatie op het gebied van productietechniek, heeft het bedrijf ook een aantal nieuwe producten toegevoegd aan het portfolio. Het betreft de lijnen Kit, Palma en Select.
“Kit is de brug van het geconcentreerd kantoorwerk tot de communicatieve uitwisseling”, aldus de woordvoerder. In combinatie met het sideboardprogramma Select biedt Kit de mogelijkheid een communicatiezone in pantryomgeving in te richten. “Door de mogelijkheid van integratie van elementen zoals afwasmachine en koelkast  zorgt Kit voor de verbinding van een functionele pantry op kantoor.”

Palma – op de Orgatec nog gepresenteerd onder de voorlopige naam Add it – is een vergadersysteem, bedoeld voor dynamische communicatie. “De conceptuele vormgeving van Palma verbindt hoogwaardige materialen, veelzijdige oppervlakten en een gereedschaploze grendelmechaniek tot een doordacht modulair conferentieconcept.”

Het hierboven al even genoemde tafelprogramma Select is uitgebreid. “Nu is de strakke vormgeving van de sideboardvariante ook in 4 OH verkrijgbaar. Door verdere opzetmodules en passende hangkasten wordt Select voor ruimtehoge toepassingen uitgebreid. In combinatie met het nieuwe programma Palma groeit Select zelfs tot een multifunctionele werkomgeving.”

10-01-2011 8:30

De Duitse fabrikant Köhl presenteert een aantal niewe stoelen op de Nederlandse markt. De nieuwe conferentie draaistoelen  zijn een uitbreiding op de succesvolle series Salveo, Salveo Solitaire en Selleo. "Hiermee komen zes nieuwe modellen met vooruitstrevende ergonomie en dynamiek beschikbaar voor conferentie- en vergaderruimtes."

Zowel de Selleo als de conferentiestoelen uit de beide Salveo-series zijn leverbaar in twee varianten: met terugkeer mechaniek en aluminium voetenkruis op glijders, of als hoogte instelbare variant, ook met aluminium voetenkruis, maar dan op wielen. Alle modellen zijn standaard uitgevoerd met een kantel mechaniek, voor dynamisch zitten. "Op deze manier wordt de gebruiker, ook bij langere besprekingen optimaal ondersteund, omdat de stoel het natuurlijke bewegen van de mens volgt", stelt de fabrikant in een toelichting.

"De hoogwaardige stoffering met 60 kilogram soortelijk gewicht schuim en standaard armleuningen, zorgen voor ontspannen zitten, ook wanneer de besprekingen langer duren dan gepland. Door de mogelijkheid van meer dan 100 verschillende stofferingen, waaronder zeer hoogwaardig leder, kunnen de stoelen perfect op de architectuur en inrichting worden afgestemd."

De nieuwe modellen zijn op milieubelasting en veiligheid getest en gecertificeerd bij de LGA Nürnberg/TÜV Rheinland.

10-01-2011 8:30

De vakbeurs Facilitair staat weer op stapel. Van 19 tot en met 21 januari 2011 wordt het evenement gehouden in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Inrichter Ahrend komt tijdens de vakbeurs Facilitair 2011 naar eigen zeggen met een groot aantal 'verfrissende nieuwe producten en inrichtingsconcepten, die Het Duurzame Nieuwe Werken optimaal faciliteren'.

"Organisaties willen flexibel omgaan met de beschikbare ruimte", aldus Ahrend. "Sferen en structuren worden doelgerichter en informeler. Dat verklaart de snel toenemende populariteit van bijvoorbeeld loungen. Van strenge, formele interieurs is anno 2011 geen sprake meer; ontspannen werken en flexibiliteit zijn de sleutelwoorden. Kantooromgevingen zijn bestemd voor communiceren, elkaar ontmoeten en informeel overleg."

Tijdens Faciliair zal Ahrend een aantal nieuwe producten tonen die passen in deze ontwikkeling. Het betreft onder meer de A2020 van Paul Brooks (een 'revolutionaire nieuwe bureaustoel'), de Living Wall van Frans van der Wielen (een bijzonder vormgegeven muur waar je tegenaan kunt ‘hangen’ om te bellen of te overleggen, of op kunt zitten om te werken) en Ahrend Lounging van Basten Leijh (een modulair loungeprogramma).

Tevens zal de Amsterdamse inrichter aandacht besteden aan het feit dat het bedrijf zich heeft verbonden aan de cradle-to-cradlefilosofie van Braungart en McDonough. Deze filosofie beschrijft productietechnieken waarbij geen afval wordt gestort of verbrand. Materialen en producten moeten namelijk ofwel (in de biosfeer) verteren of als voedsel dienen, een nieuw leven krijgen of (in de technosfeer) als grondstof dienen voor een nieuw product.

De vakbeurs Facilitair is hét vakevenement voor iedereen die werkzaam is binnen het facilitair management binnen zorg, onderwijs, bedrijfsleven en overheid. De dertiende editie van deze vakbeurs, die primair is bestemd voor facility managers, directeuren en inkopers van facilitaire producten en diensten, wordt op 19, 20 en 21 januari 2011 gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

06-01-2011 10:19

Na de lancering door Steelcase van de media:scape hebben early adaptors General Electric en Vodafone de vergadertafel in gebruik genomen. In deze interactieve vergadertafel zijn meubilair en technologie samengevoegd, zodat de sociale en technologische aspecten van samenwerken gecombineerd worden.

70 Procent van de ideeën ontstaat door samenwerking (bron: US Workplace Survey). Bij GE en Vodafone speelt samenwerken een belangrijke rol. Beide bedrijven maken veelvuldig gebruik van de media:scape, een van de producten uit het Steelcase Collaboration programma die Het Nieuwe Werken ondersteunen.

Bij GE vergaderen medewerkers volgens een persbericht van Steelcase graag met de media:scape. Ten eerste omdat  ze snel en effectief contact met elkaar kunnen leggen en gemakkelijk complexe problemen en creatieve oplossingen met anderen kunnen bespreken. De media:scape maakt de communicatie gemakkelijk door eenvoudig van de ene naar de andere laptop te kunnen switchen en dit snel zichtbaar te maken voor iedereen in de meeting. Ten tweede omdat medewerkers van GE vaak wereldwijd met elkaar in overleg treden over allerhande verschillende onderwerpen. Zowel Finance, HR, Operations en Engineering gebruiken de moderne meeting room veelvuldig.

Piet Verhagen, Parts & Logistics Manager van GE: "Media:scape is voor ons een uitkomst. Niet alleen vanwege de aard van onze werkzaamheden die met zich meebrengt dat we veel vergaderen over gedetailleerde technische ontwerpen en vraagstukken. Maar ook omdat we veel wereldwijd vergaderen vanwege het feit dat HQ en Supporting functions zich elders bevinden."

Verhagen legt uit: "Met de media:scape op het kantoor in Nederland leggen we via het videoconferencing systeem van Cisco contact met locaties in de VS en andere landen waar ook media:scapes zijn geïnstalleerd. De informatie van de zes laptops aangesloten op de media:scape in Nederland wordt geprojecteerd op smartboards en gedeeld via intranet. Iedere videoconferenceroom is ingericht voor vijftien personen en wereldwijd kunnen tot maximaal twaalf verschillende landen inbellen en deelnemen aan de vergadering. Inmiddels heeft GE wereldwijd al meer dan honderd van deze kamers in gebruik genomen. Deze nieuwe manier van vergaderen past goed bij ons credo: imagination at work."

Bij Vodafone werken medewerkers niet alleen tijd- en plaatsonafhankelijk, maar ook veel samen. Op het hoofdkantoor in Maastricht ontmoeten ze elkaar veelal in de Plaza, de vele koffiecorners, loungerooms, projectteamruimtes en video conference rooms. Hieraan is een nieuwe interactieve manier van samenwerken toegevoegd met de komst van de media:scape. Tijdens een vergadering met de media:scape kunnen medewerkers in kleine groepen van twee tot zes personen - het ideale aantal voor samenwerken - gemakkelijk informatie delen en controleren met snelle overgangen tussen de verschillende technologieën en deelnemers. Dit zorgt voor efficiëntere vergaderingen bij Vodafone.

Tjeu Verheijen, Manager ‘The Changing Workplace’ bij Vodafone Nederland: ‘Wij gebruiken de media:scape zeer intensief. Het past perfect bij onze manier van werken. Sowieso werkt iedereen met een laptop die eenvoudig op de media:scape is aan te sluiten, daarnaast werken wij steeds vaker in kleine teams. Ik verwacht dat we snel verschillende uitvoeringen van de media:scape binnen onze panden zullen gaan inzetten."

De in de tafel ingebouwde Personal User Control Key (PUCK) verbindt de laptops van  medewerkers, zodat een open digitaal platform ontstaat. Met één druk op de knop wordt informatie van de laptop zichtbaar op het grote scherm. Wanneer iemand anders de leiding wil overnemen, drukt hij simpelweg op de PUCK en zijn digitale informatie is voor alle deelnemers aan de vergadering zichtbaar op het scherm.
  

06-01-2011 9:51

Decorum heeft van de organisatie van het WK Baanwielrennen de opdracht gekregen voor de levering van vloerbedekking en meubilair. Het WK Baanwielrennen wordt van 23 tot en met 27 maart gehouden in Apeldoorn.
 

03-01-2011 1:16

Kantoormeubelproducent Sedus Stoll investeert in uitbreiding van de productiefaciliteiten. Bij de hoofdvestiging in het Duitse Geseke wordt een nieuwe houtbewerkingslijn geplaatst.

De investering past in het project ‘Futura’, dat naar verwachting in het voorjaar van 2012 zal zijn afgerond. 'Futura' vergt een financiële injectie van ongeveer 8 miljoen euro en onderstreept het vertrouwen dat Sedus Stoll heeft in de toekomst.
 

03-01-2011 1:15

Meubelproducent Walter Knoll breidt zijn productiefaciliteiten uit. Halverwege oktober startte de bouw van een nieuwe productiehal, de tweede op het bedrijfsterrein in het Duitse Mötzingen.

Architect Hansulrich Benz ontwikkelde het duurzame bouwconcept, dat volgens een persbericht zal leiden tot een energiereductie van 23 procent ten opzichte van gangbare methoden.

De bouw zal naar verwachting in september 2011 zijn afgerond.
 

03-01-2011 1:15

De Zwitserse kantoormeubelproducent Dietiker blijft in familiebezit. De beide dochters van de onlangs overleden Dr. Urs Felber nemen de bedrijfsleiding over. Tegelijkertijd treden Nathalie und Jaqueline Felber toe tot de Raad van Commissarissen van Dietiker, waartoe ook Jacob Laskow en Dr. Urs Jordi behoren.

De afgestudeerde econoom Nathalie Felber gaat zich binnen het bedrijf bezighouden met de onderwerpen strategie en productontwikkeling. Jacqueline wordt verantwoordelijk voor het design van de Dietiker-producten.
 

01-01-2011 21:44

Interieurontwerper Jan des Bouvrie wordt niet vervolgd. Het financieel parket is met Ontwerpstudio Des Bouvrie een transactie van 25.000 euro overeengekomen. Daardoor is een rechtszaak vanwege valsheid in geschrifte van de baan. Uit het onderzoek van het OM is niet gebleken dat de topontwerper wist van de fraude met facturen.

Jan des Bouvrie werd op 9 maart 2010 gearresteerd en een dag later vrijgelaten.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >