Nieuws


28-06-2010 8:30

Ahrend maakt voor de tweede maal in korte tijd aanspraak op cradle-to-cradle-certificaten. Vorige week kwam het tafelsysteem Ahrend 500 in aanmerking voor dit duurzaamheidscertificaat. Nu valt de Ahrend 230- en Ahrend 250-bureaustoel deze eer te beurt. Op 1 juli worden de certificaten uitgereikt in Rotterdam.

De Ahrend 230 werd ontworpen door Kees de Boer. De bureaustoel werd geïntroduceerd in 2002 en geoptimaliseerd in 2006. "De Ahrend 230 voldoet aan de hoogste normen voor ergonomische instellingen, de CEN-1335 en de Nederlandse Praktijk Richtlijn, de NPR-1813 kolom 2 Nederlandse werkstoel. De talloze instelmogelijkheden maken de stoel geschikt voor ieder individu en voor elke werkhouding."

Door een redesign in 2006 en meerdere ingrepen is de Ahrend 230 volgens de Amsterdamse inrichter optimaal demonteerbaar geworden. Na een pilot met C2C-partner Van Gansewinkel werd onder meer de zitting niet meer gelijmd, waardoor demontage en hergebruik eenvoudiger werden.

De Ahrend 250-stoel van designer Frans de la Haye werd geïntroduceerd in Milaan in 2006. De Ahrend 250 was op zijn beurt in 2006 een geoptimaliseerde versie van de legendarische Ahrend 240 ‘Centennial’, die in 1986 werd geïntroduceerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Ahrend. Ook deze stoel voldoet aan de NPR1813 Nederlandse werkstoel, is gemaakt van recyclebare materialen en optimaal demonteerbaar.

27-06-2010 10:00

Oude industriële meubels worden in toenemende mate toegepast in kantoren. Dat zegt Jeroen Speksnijder, eigenaar van woonwinkel Spoor 38 in Soest. Volgens Speksnijder treft hij in zijn winkel steeds vaker architecten die voor hun kantoren een authentiek industrieel meubelelement zoeken.

Woonwinkel Spoor 38 opende in het najaar van 2009 zijn deuren. De winkel, die is gevestigd in de voormalige Soester Zuivelfabriek, heeft een groot assortiment met onder meer brocante en industriële meubels. 

Eigenaar Jeroen Speksnijder: “Met twee verdiepingen vol unieke meubels in de oude sfeeromgeving van de voormalige, monumentale Zuivelfabriek, durven wij ons gerust industrieel meubelspecialist te noemen. Steeds vaker ontvangen wij in onze winkel architecten en winkelinrichters, die op zoek zijn naar specifieke industriële meubels of lampen. Bijzondere elementen, zoals oude metalen (archief)kasten, lockers of postbureaus geven net dat stukje sfeer aan winkels, kantoren en bedrijven, die toch vaak strak en zakelijk worden ingericht. Het zijn echte eyecatchers. Vooral industriële lampen vinden gretig aftrek. Deze hebben wij dan ook in vele soorten en in grote aantallen op voorraad.”

De inkoop van de meubels doet de eigenaar van Spoor 38 zelf. Speksnijder: “Door zelf in te kopen bij de bron, kunnen we de meest bijzondere meubels selecteren en snel inspelen op behoeften van onze klanten.Architecten en winkelinrichters willen iets unieks, dat niet overal te koop is. Zo hebben wij bijvoorbeeld onlangs een gedeelte van een inventaris kunnen kopen van een oude textielfabriek in België. In deze boedel zaten onder andere schitterende oude houten klossen met geweldige kleuren." 

"De meubels die wij verkopen komen onder andere uit Frankrijk, Duitsland en België. Bedrijven kunnen uiteraard ook een zoekopdracht bij ons neerleggen, wij gaan dan speciaal voor hen op zoek naar bijzondere meubelstukken.”

Spoor 38 is gevestigd in een oude Zuivelfabriek aan de Middelwijkstraat in Soest. Speksnijder: “De zuivelfabriek is gebouwd in 1907 en heeft prachtige authentieke details. Wij hebben het pand weer teruggebracht in de originele staat."

25-06-2010 12:00

De iconische 40/4-stoel van David Rowland karakteriseert al ruim veertig jaar vertrekken en designinterieurs over de hele wereld.Nu is de 40/4-stoel bekleed voor gebruik buitenshuis, klaar voor introductie met buitenbekleding van waterbestendige materialen.

De nieuwe 40/4-versie voor buiten biedt geheel nieuwe mogelijkheden voor plekken in de open lucht, zoals een patio of een terras. Dat opent de mogelijkheid om de inrichting van binnen naar buiten door te trekken. Bij de buitenversie is het frame gecoat voor gebruik buitenshuis, met een gepoedercoate afwerking. Ook de zitting en rugleuning zijn behandeld voor buitengebruik. Zitting en rugleuning zijn standaard leverbaar in zwart en verder verkrijgbaar in elke kleur van de RAL-waaier. Hierdoor is het buitenmeubilair gemakkelijker te combineren met het binnenmeubilair. De nieuwste 40/4-stoel is grondig getest (EN-test) voor buitencondities.

Naast de nieuwe 40/4 voor buiten werden het afgelopen jaar ook een loungestoel en een barstoel gelanceerd.

24-06-2010 11:40

Gispen International BV onderneemt naar eigen zeggen klimaatneutraal met ingang van 1 juli 2010. Gispen is zich bewust van de invloed van haar handelen op de omgeving en wil eraan bijdragen, dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft.

Duurzaamheid ligt verankerd in de kernwaarden en de missie van Gispen: 'A Better Life at Work'. Gispen investeert al jaren bewust in duurzaamheid. In vervolg daarop heeft het bedrijf ervoor gekozen zijn activiteiten klimaatneutraal uit te voeren.
Klimaatneutraal ondernemen wil zeggen dat continu onderzocht wordt waar in de organisatie bespaard kan worden op energieverbruik. Daarnaast wordt de resterende (nog) niet te reduceren uitstoot van broeikasgassen gecompenseerd met behulp van een klimaatproject van Climate Neutral Group. Dit klimaatproject betreft een duurzaam windenergieproject in Taiwan conform de Gold Standard, welke door het WNF wordt gesteund.

Gold Standard projecten zorgen niet alleen voor een afname van CO2 in de atmosfeer, maar ondersteunen ook de lokale ontwikkeling in opkomende economieën en ontwikkelingslanden; onder meer op het gebied van werkgelegenheid, toegang tot energie en het verbeteren van leefomstandigheden.
De komende jaren wordt het deel wat gecompenseerd wordt, afgebouwd. Het streven is dat Gispen in 2019 geen uitstoot van broeikasgassen meer hoeft te compenseren.

Al in het midden van de jaren 90 stelde Gispen in zijn investeringsplan de zorg voor het milieu bovenaan de lijst met de belangrijkste randvoorwaarden. In 2008 verwierf Gispen, als tweede bedrijf in de branche, het EMAS-certificaat.
Duurzaam ondernemen gaat niet alleen over het milieu en klimaat (Planet), maar ook over mensen (People) en voorspoed (Prosperity). Zo heeft Gispen in de branche bijvoorbeeld een van de oudste ondernemingsraden van Nederland, wordt een leeftijdsbewust personeelsbeleid gevoerd en streeft het bedrijf waar mogelijk naar maatschappelijke betrokkenheid.

“Wij zijn er van overtuigd dat streven naar duurzaamheid, één van onze kernwaarden, vanuit maatschappelijke betrokkenheid een continu proces is”, aldus Peter Veer, algemeen directeur van Gispen. “Je moet ambitieus blijven en de lat telkens hoger leggen, in alles wat je doet. Dat is wat wij verstaan onder innovatie. Het is een uitdaging die past bij de identiteit van onze onderneming”.

Gispen Inrichters BV is onderdeel van de GispenLensveltGroup BV. De onderneming is met een omzet van 62 miljoen euro de op één na grootste kantoorinrichter van Nederland. Onlangs ontving de GispenLensveltGroup de titel Best Managed Companies 2010. Gispen International BV heeft zes verkoopvestigingen in Nederland en België.
 

24-06-2010 11:33

Keijsers interior projects uit Horst aan de Maas heeft zijn tweede overname binnen een maand gedaan. Na Erco interieurbouw uit Valkenswaard betreft het nu interieurbouwer Intram uit Kerkrade. De activiteiten van Intram sluiten naadloos aan op die van Keijsers interior projects en passen in de groeistrategie van het bedrijf uit Horst.

Keijsers interior projects is één van de grootste interieurbouwers van Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd  in de marktsegmenten Musea, Retail, Utiliteit & Kantoor en Hospitality & Zorg. De hoofdvestiging staat in Horst aan de Maas en beschikt over een modern productiebedrijf. Daarnaast heeft het bedrijf in Polen een eigen productievestiging: Keijsers Meble.

Intram produceert en plaatst maatwerkmeubels voor bedrijven en instellingen.
Keijsers interior projects neemt per direct alle activiteiten van Intram over en zal deze onder de vertrouwde naam van Intram uitvoeren.
 

21-06-2010 8:00

Recentelijk werd door Stichting VraagWijzer Nederland bekend gemaakt dat Gemeente Best met Bestwijzer op nummer 3 staat in de Top 100 van Wmo-loketten. De inrichting van de gemeente werd gedaan door de Belgische fabrikant Mewaf.

Stichting VraagWijzer is de visie achter het Wmo-loket dat bestaat uit één of meer plekken binnen een Gemeente waar burgers terecht kunnen voor informatie, advies of ondersteuning bij het verkrijgen van passende voorzieningen vooral op het terrein van wonen, welzijn, zorg en inkomensondersteuning. De inrichting van het gebouw van de gemeente Best speelt een grote rol bij de service die in Best geboden kan worden. Voor de inrichting van het gebouw tekenden  totaalinrichter Balista en kantoormeubelproducent Mewaf International.

"De hoge kostprijs van het gebouw vroeg om een optimale benutting die het best via flexwerken bereikt kon worden", aldus een woordvoerder. "Het Unchained Working-principe werd geïntroduceerd. Er werden thematische werkgroepen opgericht voor ICT en om klantenprocessen onder handen te nemen."

Er is steeds één aanspreekpunt, één casemanager die verantwoordelijk is voor het resultaat. De vraag gaat op pad en niet de klant. "Met betrekking tot de doorverwijzing moeten duidelijke afspraken gemaakt worden. De verschillende sociale organisaties zouden bij elkaar afspraken moeten kunnen inplannen. Het moest dus mogelijk zijn om ongebonden aan tijd en plaats te werken via een draadloos netwerk. Op alle werkplekken moesten niet persoonsgebonden pc’s en draadloze telefonie voorzien worden."

"Dit inspirerend en functioneel kantoor is noodzakelijk om de gewenste cultuur en klantenwaarden te verwezenlijken. Daarom worden werkplekken gedeeld en wordt het clean desk principe gevolgd. Dit helpt de medewerkers communiceren met de collega’s, over organisaties heen."  Naast gedeelde werkruimtes zijn er ook stiltewerkplekken.

Het gebouw moest ook een sociale plek worden, een informatiepunt en een boeiende plek waar het niet altijd over zware thema’s als hulp of zorg gaat. "Het moet laagdrempelig zijn. Je moet er kunnen binnenlopen, ook gewoon om met iemand te praten."

Daarnaast is er een open adviescentrum waar de klant in een persoonlijk gesprek met medewerkers van de deelnemende organisaties, vragen kan bespreken. Meer privacygevoelige gesprekken vinden plaats in spreekkamers. Achter de spreekkamers bevinden zich de open kantoorwerkplekken en de individuele stille werkruimtes.

In totaal werken er 70 tot 80 mensen in het gebouw. Eén keer per maand is er een gebruikersoverleg tussen de medewerkers van alle professionele organisaties. Doelstelling is de uitwisseling van ervaringen en kennis tussen de verschillende organisaties te stimuleren.

18-06-2010 12:00

Als eerste Europese producent van kantoormeubilair heeft Ahrend een cradle-to-cradlecertificaat ‘Silver’ in de wacht gesleept. Het certificaat bevestigt de inspanningen van de internationale inrichter om milieubeleid te integreren in de ondernemingdoelstellingen.

Ahrend ontvangt het certificaat voor de Ahrend 500 - een ontwerp van Wijtse Rodenburg en één van de bestsellers van het bedrijf. Dit meubelsysteem voldeed aan de vijf criteria voor certificering. Zo heeft Ahrend materialen met een ‘ontoelaatbare impact’, zoals PVC en chroom VI, verbannen uit het productieproces van de Ahrend 500. Daarnaast wordt al in de ontwerpfase en bij de materiaalkeuze rekening gehouden met het hergebruik en recyclen van het product.

Ten derde gebruikt het bedrijf bij de productie van de Ahrend 500 uitsluitend groene stroom. Verder heeft Ahrend aanzienlijke waterbesparingen gerealiseerd (2009: 65 procent minder waterverbruik ten opzichte van 2008) en is ook de kwaliteit van het afvalwater verbeterd. Tot slot voert Ahrend een generiek MVO-beleid, wat onder meer blijkt uit het Next Life-programma: een volgend leven voor bestaand meubilair door bijvoorbeeld het herstofferen van stoelen of het milieuvriendelijk ontlakken en opnieuw lakken van kasten. Ook de Ahrend 500 is uitermate geschikt voor dit programma.

Op 24 juni a.s. zal het C2C-certificaat worden uitgereikt aan Peter-Paul Hendrikx, directeur Ahrend Inrichten.
 

18-06-2010 8:30

Eén van de grootste Duitse kantoormeubelfabrikanten Assmann Büromöbel GmbH is per 1 juni operationeel op de Nederlandse markt. Vanuit een eigen infocentrum in Nieuw-Vennep wordt directe ondersteuning geboden aan de Nederlandse projectinrichters en kantoorvakhandel.
 

Vanuit een meer dan 70-jarige traditie is Assmann meer en meer gericht op internationale expansie. Tot voor kort werd het meubilair van Assmann in Nederland op de markt gebracht door Wolke Buijs van Bo Werkt uit Oss. "In een veranderende tijd is het voor Assmann noodzakelijk geworden om ook de Nederlandse verkopers van kantoormeubilair direct van informatie te voorzien en uitgebreider te ondersteunen", aldus Assmann.

Hiervoor is vanaf 1 juni een op Nederland gerichte organisatie operationeel in het  centraal gelegen Nieuw-Vennep waar tevens een infocentrum ter beschikking staat van dealers en haar clientèle. "De doelstelling is de uitbouw van het dealer netwerk in Nederland en een vergelijkbare hoge waardering te krijgen van deze partners, gelijk aan de jarenlange toppositie in Duitsland."

De Nederlandse organisatie staat onder leiding van Paul-Jeroen Raaijen.

17-06-2010 9:03

In Rotterdam vond recent de opening plaats van de tentoonstelling Infernopolis. Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen en de haven van Rotterdam. Het museum presenteert in deze tentoonstelling werk van Atelier Van Lieshout (AVL). Als locatie dient de Onderzeebootloods, een unieke locatie voor een evenzeer unieke tentoonstelling.

Voor deze tentoonstelling heeft Drisag naar een ontwerp van AVL, en in opdracht van Lensvelt, de AVL couch geproduceerd. Het bijzondere aan deze banken is dat de rugleuning middels een ingenieus systeem kan verschuiven.


AVL couch

16-06-2010 14:15

Ter gelegenheid van de ingebruikname op 11 mei van het nieuwe bedrijfspand in Waalwijk heeft WINI Kantoordesign 1.500 euro geschonken aan Villa Pardoes.

Op 11 mei kwamen ruim 150 personen naar het nieuwe InfoCenter aan de Gompenstraat 25 in Waalwijk. Deze middag werd door het team van WINI tevens het nieuwe programma Winea Pro geïntroduceerd. Dit meubelprogramma werd onlangs nog bekroond met de Red Dot Design Award 2010.

14-06-2010 9:24

Roy Sluimers, wellicht nog bekend van zijn tijd bij Frezza Holland, meldt de introductie van een nieuw Italiaans meubelprogramma: Step van fabrikant Bralco. Sluimers'bedrijf Elros brengt het representatieve programma op de Nederlandse markt.

Het door  Perin & Topin ontworpen programma kenmerkt zich door robuuste kolom- of bekabelbare wangenpoten met een ranke bladafwerking. De constructie is slim ontworpen op de telescopische beams van het bekende systeemmeubel-programma Glider en Loopy.

Er zijn diverse formaten bureautafels verkrijgbaar met onder meer bladdragende serviceunits. Deze units kunnen geheel naar eigen wens worden ingedeeld inclusief CPU voorziening. Daarnaast zijn er diverse vergadermogelijkheden, fraaie bijpassende kasten en diverse accessoires. Voor de bekabeling zijn er diverse toepassings-mogelijkheden.

Step is leverbaar in diverse melamine kleuren en kan optioneel worden geleverd met geëtst of gelakt glazen bladen. Het complete programma Step is binnen 2-3 weken uit voorraad leverbaar. 

11-06-2010 16:00

De GispenLensveltGroup is een van de 45 best geleide ondernemingen van Nederland in het groot- en middenbedrijf. Dit blijkt uit een competitie die Deloitte samen met TiasNimbas Business School, de Kamer van Koophandel, VNO-NCW en Management Team organiseert. De prijs wordt op 1 juli uitgereikt in de Passengers Terminal Amsterdam.

De Deloitte-competitie wordt dit jaar voor de derde keer in Nederland gehouden. De GispenLensveltGroup deed voor het eerst mee en mag de titel ‘Best Managed Companies 2010’ een jaar lang dragen. Doel van deelname voor Gispen was meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden om de bedrijfsvoering nog verder te verbeteren. De prijs is daardoor het begin en niet het einde van een proces.

Het Best Managed Companies-programma richt zich op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro. De focus ligt niet alleen op omzetgroei, maar ook op excelleren door goed management. Strategie- & beleidsvorming, organisatie & processen, besturing & beheersing, informatietechnologie en mensen & cultuur krijgen dan ook speciale aandacht binnen het programma. 

10-06-2010 10:08

Keijsers interior projects uit Horst aan de Maas heeft  overeenstemming bereikt over een totale overname van Erco interieurbouw te Valkenswaard. Deze overname is complementair en past in de groeistrategie van Keijsers interior projects. De nieuwe combinatie telt circa 175 medewerkers.

Keijsers interior projects is een van de grotere, gevestigde interieurbouwers van Nederland en specialist in de marktsegementen Musea, Retail, Utiliteit & Kantoor en Hospitality & Zorg. Vanuit de hoofdvestiging in het Limburgse Horst aan de Maas realiseren ervaren en professionele medewerkers een grote verscheidenheid aan maatwerkinterieur. Keijsers interior projects beschikt over een productiebedrijf, voorzien van de nieuwste machines. Daarnaast heeft het bedrijf in Polen een eigen productievestiging: Keijsers Meble.

Erco interieurbouw is specialist op het gebied van maatwerk interieurs. Door de jaren heen heeft Erco zich gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte innovatieve interieurs voor kantoren, banken en (semi)overheidsinstanties.
Omdat een overname van Erco past in de groeistrategie van Keijsers interior projects en complementair is, zijn er besprekingen gevoerd om tot een overname te komen. Deze besprekingen zijn afgelopen week succesvol afgerond.

Keijsers interior projects neemt per direct alle activiteiten van Erco over. Deze zullen onder de naam van Erco interieurbouw gerealiseerd worden.
 

09-06-2010 11:32

Afgelopen weekend vond onder een stralende Hollandse zon, het grootste Italië-evenement in de Benelux plaats. Natuurlijk was op dit evenement volop aandacht voor design. Zo ook in de VIP-lounge van Concept Chair, importeur van Italiaanse designproducten van merken als Scab, Fast, Alma, Farmet, Caimi, Colico en Biebi.

 

Eric van Velsen, eigenaar van het bedrijf:
 "Onze deelname aan De Smaak van Italië is een groot succes geworden. De uitstraling van het evenement was indrukwekkend, zowel naar publiek als dealers toe. Ruim 100 dealer-bedrijven (bijna 300 personen) bezochten onze lounge en konden kennis maken met ons nieuwe assortiment. Daarnaast zagen 25.000 bezoekers van het evenement de vele kleurrijke modellen. De introductie van ons nieuwe model 'Milano 2015' (Colico, Italie) stond centraal en was te zien in een 4 meter hoge uitvoering bij de entree van het kasteel. Tevens ontvingen onze dealers deze als miniatuur-geschenk. Ook enkele nieuwe contacten en spontane bezoeken hebben tot new-business afspraken geleid."

www.conceptchair.nl

08-06-2010 9:00

In het voorjaar van 2010 werkten drie studenten van de Design Academy  Eindhoven aan hun afstudeerproject bij designproducent Leolux. Frederique Hesp, Johanneke Procee en Susanne de Graef hebben in enkele maanden tijd hun eigen concept uitgewerkt tot een echt meubel. Met deze designs hebben zij onlangs succesvol de opleiding afgerond.

De studenten maakten kennis met de mogelijkheden en de obstakels die komen kijken bij het realiseren van gebruiksproducten. Ondersteund door de experts van de afdeling productontwikkeling  van Leolux en docenten van de opleiding, werkten de studenten hun eigen concept uit tot een echt meubel. Het resultaat werd tijdens de expositie van de examenwerkstukken in de Academy door de studenten zelf gepresenteerd.

Frederique Hesp heeft voor mensen met een specifieke zorgbehoefte een meubel ontwikkeld dat moeiteloos een plek in een normaal interieur inneemt. Johanneke Procee stimuleert ‘powernapping’ op de werkvloer en creëerde en eigentijdse ‘chaise longue booth’.  Susanne de Graef tot slot tekende voor het laatste ontwerp. Een loveseat met doorgestikte grote kussens die verschillende warme zitmogelijkheden mogelijk maakt.  

Frederique Hesp met haar meubel voor mensen met een speciale zorgbehoefte.

Johanneke Procee ontwikkelde een eigentijdse 'chaise longue booth'.

07-06-2010 8:21

Stichting Zetel, gericht op de betekenis en ontwikkeling van de stoel, nam onlangs deel aan de manifestatie Art Amsterdam. Op een groot 'Zetelterras' waren 26 bijzondere stoelontwerpen te bewonderen. "Met veel plezier kijken wij terug op een succesvolle presentatie", aldus Mariska van der Burgt van de stichting Zetel.

"De directie van Art Amsterdam vindt ons concept zo goed passen binnen deze belangrijke beurs voor actuele beeldende kunst, dat wij volgend jaar weer van harte welkom zijn", aldus Van der Burgt. Ook de reacties van het vakpubliek en het dagjes publiek waren volgens de Zetel-woordvoerster verrassend positief. "Het sterkt ons in onze overtuiging dat stichting Zetel in een behoefte voorziet: de begeleiding van de eerste levensjaren van een stoelconcept."

De ondersteuning door stichting Zetel met haar presentaties en netwerk biedt volgens Van der Burgt ruimte voor inhoudelijke verdieping op alle fronten. "Stichting Zetel is een baken in het labyrinth van de ruim 150 miljoen stoelen die Nederland telt. Augustus aanstaande nemen wij het publiek mee in het project 'De Klapstoel', dat 2 jaar gaat lopen."

Het project begint met een expositie van bestaande klap- vouw-, en opblaasstoelen in de Culturele Ambassade van het Lloyd Hotel tijdens SAILAmsterdam 2010. Daar gaat ook de prijsvraag genaamd: 'Zitten in dertig seconden' van start met als mogelijk resultaat vele nieuwe, duurzame en ongebruikelijke vouw- en klapstoelconcepten. "Dit project zet de rijke traditie voort van de klapstoel als eeuwenoud gebruiksvoorwerp."

05-06-2010 16:00

Artanova & Helderr zijn vanaf 1 april 2010 gaan samenwerken. Vanaf die datum worden de producten van Artanova uit Steinen (Zwitserland) in Nederland vertegenwoordigd door het team van ZVI Helderr.

ZVI Helderr zal in de persoon van buitendienstmedewerker Marco van Mierlo vanaf heden Artanova in Nederland vertegenwoordigen. Daarnaast dient het voltallige team van ZVI Helderr als ondersteuning voor de verkoop.

De producten van Artanova kenmerken zich naar eigen zeggen door hoogwaardig zitcomfort, zeer hoge kwaliteit, de nieuwste technieken en de beste ledersoorten. Een van de bekendste is de Medea, een bank die met 30, 45 of 60 graden hoekdelen in te passen is in elk interieur. De collectie van Helderr bestaat geheel uit glazen producten, geproduceerd in de eigen fabriek in Heesch. Voor Artanova zullen speciale glazen meubels worden ontwikkeld die aansluiten op de designfilosofie en vormgeving van Artanova-producten. In de showroom van Artanova in Steinen zullen onder meer salontafels van Helderr te zien zijn. De producten van Artanova zijn vanaf 1 juli ook te bewonderen in het Home Trade Center in Nieuwegein, standnummer 2B099. 

04-06-2010 8:00

Het gat nog steeds niet bijzonder florissant in de projectinterieurwereld. Ook de Oostenrijkse fabrikant Bene merkt dat. Het bedrijf heeft over het boekjaar 2009-2010 een flinke omzetdaling moeten noteren. Dat meldt het Duitse magazine Mensch und Büro.

De omzet van Bene daalde met maar liefst 32 procent tot 179,3 miljoen euro. Toch maakt men zich bij dse Oostenrijkse fabrikant nog niet werkelijk zorgen. Met een operatieve cash flow van 7,4 miljoen Euro heeft Bene duidelijk nog vlees op de botten. Met een eigen kapitaal-quotum van 32 procent bewijst de fabrikant zich ook in deze economisch mindere tijden als gezonde marktspeler.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >