Nieuws


29-03-2010 10:00

Aanbieders staan zo langzamerhand in de startblokken voor de Salone del Mobile in MIlaan, die van 14 tot en met 19 april gehouden zal worden. Zo ook het Duitse Wilkhahn. De aanbieder meldt dat de nieuwe stoel ON in Milaan deel zal uitmaken van een bijzondere expositie.

"Op de meubelbeurs in Milaan zal een selectie overzicht gepresenteerd worden die is samengesteld door de German Design Council (GDC)", meldt Hans Trilsbeek van Wilkhahn. "Dit is het meest gezaghebbende instituut in Duitsland op het terrein van industrial design. Het thema is 'Design in Germany'. De nieuwe 3D synchroon bureaustoel ON van Wilkhahn zal hierin een prominente rol spelen."

De reizende presentatie zal na Milaan gepresenteerd worden in New York tijden de ICFF (International Contract Furniture Fair). Hierna volgen diverse internationale steden. "Tevens is de ON recent bekroond met “the best design” in Australië", aldus Trilsbeek. "Dit heeft ook een grote invloed op de Aziatische markt."

Wilkhahn produceert al sinds de mid negentiger jaren zelfstandig vanuit Australië. "Wilkhahn Asian Pacific (WIAP) is een sterk groeiende markt voor Wilkhahn. In vrijwel alle grote steden heeft Wilkhahn zijn eigen vestigingen." Wilkhahns is anwezig in bijvoorbeeld Sjanghai, Peking, Bombay, Bangkok, Jakarta, Singapore, Sydney en Auckland.
 

26-03-2010 8:15

Goed nieuws voor Drentea Office Furniture. ProRail heeft gekozen voor besturingswerkplekken van deze aanbieder. Op 24 maart tekende heeft de heer Thom Oosterom, manager facilitaire zaken samen met Bert Top, commercieel directeur van Drentea, het contract met ProRail getekend.

Het gaat om de levering van zo'n 450 besturingswerkplekken voor ProRail, inclusief stoelen, computerkasten en het volledige kabelmanagement. De besturingswerkplekken zijn door Drentea en projectinrichter Aarts&co speciaal voor ProRail ontwikkeld en voldoen daarmee volledig aan het zeer complexe pakket van eisen.

De werkplekken bestaan uit ergonomisch gevormde bureautafels, elektronisch in hoogte verstelbaar en voorzien van maximaal zestien beeldschermen en alle bijbehorende ICT voorzieningen. Het complete kabelmanagement om storingsvrij gebruik te garanderen was ook onderdeel van de aanbesteding.

De besturingruimtes zijn 24/7 in gebruik waardoor de eisen ten aanzien van kwaliteit en ergonomie zeer hoog zijn. De 450 werkplekken worden landelijk verspreid over alle kantoren waar verkeersleiders voor de Nederlandse Spoorwegen werken die de het complete treinverkeer in Nederland organiseren en regelen.

Het traject is via een Europese Aanbesteding verlopen. Samen met partner Aarts&co in Tilburg heeft Drentea een intensief voortraject doorlopen en uiteindelijk het contract ondertekend. De logistieke uitvoering, installatie en ergonomische adviezen worden door Drentea-partner Aarts&co uit Tilburg uitgevoerd.

De werkplekken worden grotendeels in een werkende situatie vervangen, wat uiteraard hoge eisen stelt aan de medewerkers van Aarts&co die overlast voor de overige medewerkers tot een minimum zullen beperken.

ProRail is met ruim 4000 medewerkers verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Als onderdeel van het CO2-reductieprogramma wil ProRail ook haar leveranciers stimuleren om duurzame producten te leveren en een duurzame bedrijfsvoering te voeren. Drentea voert een bewust en actief beleid ten aanzien van duurzaamheid, en voldoet daarmee ruimschoots aan de gestelde eisen.

Belangrijke overweging van Prorail om voor de combinatie Drentea / Aarts&co te kiezen was, naast de kwaliteit van de aangeboden producten en de prijsstelling, de pragmatische visie ten aanzien van duurzaam ondernemen. Drentea is naar eigen zeggen één van de koplopers op dit gebied in de branche.

Alle werkplekken worden in Emmen ontwikkeld en geproduceerd en bestaan voor 99 procent uit recyclebare of biologisch afbreekbare grondstoffen.
 

25-03-2010 8:00

Meet n Greet is een fabrikant van gestandaardiseerde maatwerkbalies en -vergadertafels, die via een geselecteerd dealernetwerk in Nederland, België en Duitsland worden gedistribueerd.

Samen met een team van architecten biedt het bedrijf oplossingen aan op maat van de klant, zoals balies, vergadertafels, kasten en brochurewanden. Alles wat niet-standaard verkrijgbaar is, maakt de fabrikant op maat in diverse materialen en uitvoeringen. Cruciaal in alle realisaties is volgens het bedrijf kwaliteit en comfort. Daarom werkt de organisatie met uitsluitend kwalitatieve materialen en kiest ze  voor partners die prioriteit geven aan degelijke producties.

Sinds begin dit jaar is Meet n Greet ook exclusief verdeler van de Papatya designstoelen in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.
 

22-03-2010 8:02

Het was feest, afgelopen vijdag 19 maart in Deventer. Aldaar opende Dock84 de deuren van zijn nieuwe showroom. Dock84 is vanaf heden partner van kantoorinrichter Steelcase. Het bedrijf adviseert en ontwerpt inrichtingsconcepten en levert duurzaam meubilair voor werkomgevingen.

"Evenals als Steelcase vindt Dock84 het belangrijk dat de werkomgeving inspireert en een positieve bijdrage levert aan de productiviteit van medewerkers", meldt een zegsman van het bedrijf. "Dit is niet de enige overeenkomst tussen beide bedrijven. Duurzaam ondernemen staat bij zowel Dock84 als Steelcase hoog in het vaandel. Hierin hebben beide partners elkaar nu gevonden: Dock84 is Steelcase Dealer Partner."

Steelcase en Dock84 zijn al langer met elkaar bekend; Sander Hakkennes, oprichter en eigenaar van Dock84, werkte voorheen bij Steelcase Nederland. Dock84 biedt in samenwerking met Steelcase een totaalaanpak van de werkomgeving. Dit loopt uiteen van inrichtingsadvies tot het ontwerpen van inrichtingsconcepten bij nieuwbouw en verbouwingen. 

Sinds 19 maart maakt Dock84 gebruik van een nieuwe showroom. "Met deze nieuwe showroom laten we zien welke mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van moderne kantoorinrichting. Hierbij wordt ook gedacht aan het integreren van technologie in de architectuur en het meubilair, waarmee werknemers tijdens hun werkzaamheden meer controle en snelheid krijgen."

De nieuwe showroom is gevestigd in het pand van Groen, specialist in woning- en projectinrichting. "In 2009 zijn we met Dock84 gestart en we zijn erg verheugd dat we ons direct al Steelcase Partner mogen noemen. Met onze nieuwe showroom kunnen we nu ook laten zien wat we in huis hebben."
 

22-03-2010 8:00

Nieuws van het Rotterdamse Ufficio Benelux: het verwierf recent het agentschap van de Italiaanse fabrikant Sami-Amas. Bovendien presenteert het de kleurrijke nieuwe lijn Forme van (de eveneens Italiaanse fabrikant) Ultom.

"Sami-Imas is een Italiaanse fabrikant van allerlei leuke accessoires voor de werkplek", vertelt Patricia Romijn van Ufficio Benelux. "Sinds maart heeft deze fabriek Ufficio Benelux als officieel agent voor haar producten aangewezen." |

"Naast kleurige kapstokken, klokken, bureauaccessoires, kasten, boekenrekken, prullenbakken is vooral de fraai vormgegeven scheidingswandencollectie Slalom een welkome aanvulling voor kantoor- en projectinrichters!" Slalom is verkrijgbaar in stof, houtprints en kunststof. 

"Voor Ufficio Benelux is dit een welkome aanvulling naast de Italiaanse kantoor- en directiemeubelen van Ultom en Meco en de zitmeubelen van ArrediSPD", meldt Romijn. Overigens is er ook van de zojuist genoemde fabrikanten nieuws te melden: Ultom presenteerde onlangs een niieuwe productlijn: Forme.

ufficio2

"Forme is ontwerp van SEDdesire, het jonge onderzoeksteam van de Italiaanse fabriek Ultom", aldus Romijn. "Het is een collectie met bureaus en kasten, waarbij je zelf uitmaakt hoe de uitstraling wordt; uitgesproken, ingetogen, chique, verzin het maar. Je hebt de keuze uit meer dan een miljoen kleurencombinaties." ‘Klimkasten’ en professionele schuifdeurkasten maken deze jonge en uitdagende collectie compleet, stelt de Rotterdamse ondernemer. "Je kunt er complete kunstwerken mee creeren. Als je Forme hebt gezien, dan realiseer je je dat er ook nog een andere wereld en ruimte ervaring bestaat, om geinspireerd in te kunnen werken!"

ufficio1_copy

21-03-2010 10:00

Gaat het langzaam iets beter in de interieurbranche? Afgaande op de recente cijfers van kantoorinrichter Haworth, zou je zeggen van wel. De organisatie meldt over 2009 met 1,1 miljard dollar een omzetstijging te hebben geboekt ten opzichte van het voorgaande jaar.

De omzetstijging behoeft enige toelichting. Zo wordt zij deels verklaard door het minderheidsbelang dat Haworth vorig jaar nam in loungemeubel-levenancier Tuohy.
Een langjarige analyse van de cijfers van Haworth plaatst het optimistische bericht van de Amerikaanse inrichter verder in perspectief.

Met 1,1 dollar bevindt de inrichter zich op het niveau van omstreeks 2003, toen een omzet van 1,2 miljard dollar kon worden genoteerd. Het voorlopige hoogtepunt werd bereikt in 2007. Toen zette Haworth maar liefst 1,66 miljard dollar om.
 

18-03-2010 15:27

Koninklijke Ahrend NV neemt de Tsjechische meubelproducent Interier Říčany over.
Jacq de Bruin, CEO van Ahrend: "Deze overname betekent voor ons een verdere versterking van onze positie in Midden- en Oost-Europa. Bovendien verbreden we op deze manier ons productaanbod in andere marktsegmenten."
Sinds 2008 is Ahrend al eigenaar van Techno, met een hoofdvestiging in Praag. De stad Říčany, vestigingsplaas van Interier Říčany ligt ten zuidoosten van de Tsjechische hoofdstad.
 

12-03-2010 15:16

Kantoorinrichter Gispen realiseerde onlangs een inrichting voor de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen. 

Middels een 'eenvoudig maar uitgekiend concept' werd rekening gehouden met de veranderende organisatie. Concentratiewerkplekken zijn tevens overlegruimten. Teamwerkplekken worden stilteruimten. "Een open, transparante, eigentijdse werkomgeving voor projectteams in wisselende samenstelling", aldus Gispen.

Belangrijk was het faciliteren en bevorderen van communicatie en het delen van informatie & kennis. Maar ook - wanneer nodig - de mogelijkheid voor afzondering en concentratie. Het kantoorconcept is als een coulissen-landschap met aan de gevelzijden de meer beschutte (bureau)werkplekken en in het middengebied de open verkeerspaden, copiers, archief met aflegbladen en het informele ontmoetingsplein met zitjes.

Behalve de administratie zijn er geen eigen vaste werkplekken (hotdesking). In principe is het gehele kantoor één grote open ruimte, tenzij men ervoor kiest zich af te zonderen door de deur te sluiten.

In het project werd onder meer gebruik gemaakt van Gispen TM duo werkplekken, zit-sta werkplekken, Gispen Meta-kasten, Herman Miller Celle bureaustoelen, Lande tafel en boekenkast, Lensvelt Shaker tafel met stoelen en Lensvelt AVL Office Chairs.
 

12-03-2010 9:13

Kantoorinrichter Gispen realiseerde onlangs een inrichting voor de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen. 

Middels een 'eenvoudig maar uitgekiend concept' werd rekening gehouden met de veranderende organisatie. Concentratiewerkplekken zijn tevens overlegruimten. Teamwerkplekken worden stilteruimten. "Een open, transparante, eigentijdse werkomgeving voor projectteams in wisselende samenstelling", aldus Gispen.

Belangrijk was het faciliteren en bevorderen van communicatie en het delen van informatie & kennis. Maar ook - wanneer nodig - de mogelijkheid voor afzondering en concentratie. Het kantoorconcept is als een coulissen-landschap met aan de gevelzijden de meer beschutte (bureau)werkplekken en in het middengebied de open verkeerspaden, copiers, archief met aflegbladen en het informele ontmoetingsplein met zitjes.

Behalve de administratie zijn er geen eigen vaste werkplekken (hotdesking). In principe is het gehele kantoor één grote open ruimte, tenzij men ervoor kiest zich af te zonderen door de deur te sluiten.

In het project werd onder meer gebruik gemaakt van Gispen TM duo werkplekken, zit-sta werkplekken, Gispen Meta-kasten, Herman Miller Celle bureaustoelen, Lande tafel en boekenkast, Lensvelt Shaker tafel met stoelen en Lensvelt AVL Office Chairs.

 

11-03-2010 15:21

Topontwerper Jan des Bouvrie, die op 9 maart werd gearresteerd, is een dag later vrijgelaten. De bekende Naardense interieurarchitect zou betrokken zijn bij vastgoedfraude. Na te zijn verhoord door justitie mocht Des Bouvrie weer naar huis. Zowel de FIOD-ECD als kringen rond Jan des Bouvrie onthouden zich tot nu toe van commentaar.

11-03-2010 15:19

Nerus Design uit Groenlo heeft het Amerikaanse merk Emeco aan de collectie toegevoegd. Dat meldt eigenaar René Wolters.

Onder de naam Emeco Benelux vertegenwoordigt het bedrijf van Wolters de producten van de Amerikaanse onderneming. Emeco produceert sinds 1944 aluminium stoelen. De stoelen zijn van 100 procent aluminium, waarvan 80 procent wordt gerecycled. De Emeco-producten zijn verder roestvrij (dus ook voor buitengebruik geschikt), makkelijk in gebruik en makkelijk te reinigen, geheel brandveilig, licht van  gewicht en sterk.

Via de volgende link is de Emeco-brochure te bekijken:

http://digitallibrary.interiordesign.net/doc/Library/emeco/2009120801/
 

11-03-2010 12:25

Begin dit jaar is Jochen Hahne, CEO van Wilkhahn, gekozen tot ondernemer van het jaar in Duitsland. Hahne heeft een voorbeeldfunctie in Duitsland. Voortdurende innovatie binnen de eigen kerntaken, financiële zelfstandigheid, vertrouwelijke omgang met de medewerkers; het zijn enkele voorbeelden van kenmerken die Wilkhahn tot een wereldspeler maken.

Wilkhahn behoort tot één van de duizend familiebedrijven, die ‘Made in Germany' wereldfaam hebben meegegeven. Beiersdorf, Henkel, Porsche, Wurth, et cetera zijn andere voorbeelden van dit soort ondernemingen.

Het merendeel van deze familieondernemingen - die zijn verenigd in de ASU, dat vijfduizend leden telt, die een gezamenlijke omzet van 300 miljard euro realiseren en werkgelegenheid bieden aan 2,3 miljoen mensen - doorstaat de crisis goed, omdat zij over voldoende eigen vermogen beschikken. Volgens een actuele enquête beoordeelt  61 procent van deze ondernemingen de actuele situatie als goed en 50 procent denkt zelfs dat hun actuele situatie de komende maanden zal verbeteren.

Wilkhahn investeerde het laatste jaar een miljoenenbedrag in de verhoging van productie en energiebesparende maatregelen, waaronder een CO2-vrije centrale.

11-03-2010 10:12

Amerikaanse stoelen op Benelux-markt
Nerus Design voegt Emeco toe aan collectie


Nerus Design uit Groenlo heeft het Amerikaanse merk Emeco aan de collectie toegevoegd. Dat meldt eigenaar René Wolters.

Onder de naam Emeco Benelux vertegenwoordigt het bedrijf van Wolters de producten van de Amerikaanse onderneming. Emeco produceert sinds 1944 aluminium stoelen. De stoelen zijn van 100 procent aluminium, waarvan 80 procent wordt gerecycled. De Emeco-producten zijn verder roestvrij (dus ook voor buitengebruik geschikt), makkelijk in gebruik en makkelijk te reinigen, geheel brandveilig, licht van  gewicht en sterk.

 

Via de volgende link is de Emeco-brochure te bekijken:

http://digitallibrary.interiordesign.net/doc/Library/emeco/2009120801/
 

11-03-2010 9:58

Topontwerper Jan des Bouvrie, die op 9 maart werd gearresteerd, is een dag later vrijgelaten. De bekende Naardense interieurarchitect zou betrokken zijn bij vastgoedfraude. Na te zijn verhoord door justitie mocht Des Bouvrie weer naar huis. Zowel de FIOD-ECD als kringen rond Jan des Bouvrie onthouden zich tot nu toe van commentaar.

08-03-2010 15:22

De Salone Internazionale del Mobile staat weer voor de deur. Maar liefhebbers van meubeldesign hoeven niet te wachten tot de aanvang van de beurs om nieuw meubilair met eigen ogen te aanschouwen. Bij Giorgetti Benelux is bijvoorbeeld op 14, 15 en 16 maart reeds de nieuwe fauteuil Arabella te zien.

De Salone in MIlaan wordt algemeen beschouwd als dé beurs op het gebied van (design)meubelen. Ook dit jaar zullen zich van 14 tot en met 19 april weer vele internationale aanbieders en bezoekers verzamelen in het Milaanse beurscomplex én de vele hippe hotspots in het stadscentrum.

Natuurlijk wordt de Salone elk jaar aangegrepen om nieuwe producten te lanceren. Ook dit jaar zullen weer vele aanbieders proberen de harten van het internationale vakpubliek te stelen met een spectaculaire product-lancering.

Anders dan voorheen blijven niet alle primeurs daadwerkelijk geheim tot 14 april. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om al voor de aanvang van de Salone een tipje van de sluier op te lichten. Op de Inside Information-redactie kwam dezer dagen bijvoorbeeld een uitnodiging van Giorgetti binnen om al op 14, 15 en 16 maart de nieuwe stoel Arabella te komen bekijken. Ongetwijfeld ontvangt het bedrijf in haar Haagse showroom zo veel mogelijk bezoekers. En voor wie verhinderd is, is er natuurlijk altijd nog 'gewoon' de mogelijkheid om een tripje naar MIlaan te boeken. 
 

08-03-2010 10:47

De Salone Internazionale del Mobile staat weer voor de deur. Maar liefhebbers van meubeldesign hoeven niet te wachten tot de aanvang van de beurs om nieuw meubilair met eigen ogen te aanschouwen. Bij Giorgetti Benelux is bijvoorbeeld op 14, 15 en 16 maart reeds de nieuwe fauteuil Arabella te zien.

De Salone in Milaan wordt algemeen beschouwd als dé beurs op het gebied van (design)meubelen. Ook dit jaar zullen zich van 14 tot en met 19 april weer vele internationale aanbieders en bezoekers verzamelen in het Milaanse beurscomplex én de vele hippe hotspots in het stadscentrum.

Natuurlijk wordt de Salone elk jaar aangegrepen om nieuwe producten te lanceren. Ook dit jaar zullen weer vele aanbieders proberen de harten van het internationale vakpubliek te stelen met een spectaculaire product-lancering.

Anders dan voorheen blijven niet alle primeurs daadwerkelijk geheim tot 14 april. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om al voor de aanvang van de Salone een tipje van de sluier op te lichten. Op de Inside Information-redactie kwam dezer dagen bijvoorbeeld een uitnodiging van Giorgetti binnen om al op 14, 15 en 16 maart de nieuwe stoel Arabella te komen bekijken. Ongetwijfeld ontvangt het bedrijf in haar Haagse showroom zo veel mogelijk bezoekers. En voor wie verhinderd is, is er natuurlijk altijd nog 'gewoon' de mogelijkheid om een tripje naar MIlaan te boeken. 
 

01-03-2010 15:23

Het Spaanse meubelmerk Amat-3 is weer vertegenwoordigd op de Nederlandse markt. Het merk wordt sinds kort op de markt gebracht door ArBe Design.

Amat-3 is bij insiders bekend van meubelklassiekers zoals de Toledo en de Jamaica-barkruk. De meubels worden ontworpen door de bekende Spaans-Argentijnse ontwerper Jorge Pensi. Het programma van de Spaanse fabrikant bestaat uit meubilair voor hospitality area’s van kantoororganisaties en horecagelegenheden, zowel voorbinnen- als buiten gebruik.

"De tafels en de stoelen van Amat-3 onderscheiden zich door doordacht en tijdloos design, hoge kwaliteit en functionaliteit en hebben vele internationale design prijzen ontvangen", aldus ArBe Design. "Ook met recente ontwerpen zoals de Bikini en de Splash onderstreept Jorge Pensi weer zijn vakmanschap."
 

01-03-2010 14:25

 

Maart roert zijn staat. Er is deze maand in de interieursector van alles te doen. Wat te denken van de Maartdagen bij Van Esch in Goirle?
Een karakteristiek Van Esch-product: de OClock.
Een karakteristiek Van Esch-product: de OClock.

Wie op de hoogte gebracht wil worden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van meubelen, kunststof vloeren, woonaccessoires, lockers, garderobes, (buiten) verlichting, brievenbussen en innovatieve stoffen, doet er wellicht goed aan om op 8, 9 of 10 maart een bezoek te brengen aan Van Esch aan de Edisonstraat 5 te Goirle.

"De noviteiten die tijdens deze dagen worden getoond, worden omlijst met heerlijkheden voor de inwendige mens, afgestemd op het tijdstip van de dag", meldt het bedrijf. "Dus loop binnen wanneer het u het beste past!"

TIjdens de maartdagen zijn producten te zien van Van Esch, Functionals, Innofa, Select Form, Tajima en Thonet. Ook zal Vervoort, in samenwerking met Brunner projectmeubelen, Kartell, Kvadrat stoffen, Maretti lighting en Vondom haar laatste ontwikkelingen presenteren. 
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >