Nieuws


25-02-2010 9:19


Tijdens een bezoek aan de fabriek en de showroom van Vepa in Hoogeveen reikte commercieel directeur Janwillem de Kam een cheque ter waarde van 12.500 euro uit aan de bewoners van de Stichting Apeldoornse Woongroep 2000. De cheque is te besteden aan Vepa-meubilair. De Stichting Apeldoornse Woongroep 2000 bevordert het zelfstandig wonen voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking.

Een grote delegatie bewoners en ouders bracht dinsdag 26 januari een bezoek aan de Vepa-fabriek waarin de stoelen, tafels en kasten voor hun nieuwe woonruimten worden geproduceerd. Een fabrieksrondleiding waarbij enkelen zelf hebben kunnen lassen, een showroombezoek, koffie met gevulde koeken en uiteraard een broodje, maakte de dag tot een feestje. Ook voor Vepa want de bewoners hadden maar liefst drie cadeaus meegenomen: een mand lekkers, een foto van de groep en een prachtige zelfgemaakte waxinelichthouder.

In 2009 werd bewust gekozen voor sponsoring van de Woongroep 2000. De energie waarmee het bestuur van de Woongroep, gevormd door ouders van de bewoners, tegenslagen overwon en na ruim 10 jaar het ultieme doel wist te bereiken: 'een eigen woning voor hun kinderen', inspireerde de directie van Vepa.

De eerste ideeën over woonmogelijkheden voor kinderen ontstonden in 1998. De groep bestond toen nog uit ouders van kinderen van de zmlk-school de Zonnehoek in Apeldoorn. Er kwamen later ouders bij van jongeren die andere scholen voor verstandelijk beperkten hebben bezocht, zoals de openbare van Voorthuysenschool. De Woongroep 2000 wil een dak boven het hoofd realiseren voor deze jongeren. Het realiseren van de financiering voor een eigen appartementencomplex was niet eenvoudig. De appartementbewoners zullen zelf de huur van hun appartement (met huurtoeslag) gaan betalen, maar hadden geen middelen om de inrichting van de gezamenlijke ruimtes in beide woonblokken te kunnen betalen. Ondanks een sobere aanpak zal de appartementprijs vrijwel zeker maar net onder de huurtoeslaggrens blijven. Maar de gezamenlijke ruimtes moeten wel worden ingericht voor gezamenlijke kook-, eet- en recreatiedoelen. De ouders in deze werkgroep hebben jarenlang fondsen geworven bij bedrijven en particulieren voor de aanschaf van onder meer vloerbedekking, meubilair, computers, televisies, wasmachines en drogers.

Met de cheque van Vepa kunnen de meubelen voor de twee gezamenlijke gezellige woonruimtes worden aangeschaft. De nieuwe bewoners zelf zijn erg blij met de nieuwe meubelen. Vooral de avond waarop gestemd mocht worden op de door de Vepa-architecten voorgestelde verschillende kleurstellingen was erg gezellig. Met de realisatie van deze woongroep kan de Stichting ondersteuning en begeleiding bieden aan jongeren die kwetsbaar zullen blijven in de samenleving.

 

Zie ook:

Synergie en schaalvergroting
Akoestiek
Projectstoelen
Fiero: beauty in simplicity
Maximalisme in plaats van minimalisme
Voormalig Grahl-directeur op zoek naar nieuwe uitdaging
Kantoormeubilair
 

25-02-2010 9:03

Bene heeft een samenwerkingsverband afgesloten met D&M Building Projects in India. De samenwerking houdt in dat D&M Bene-producten aanbiedt vanuit de vijf vestigingen in India. Bene sluit niet uit dat het samenwerkingsverband wordt geïntensiveerd. De Oostenrijkse kantoormeubelproducent overweegt zelfs een eigen vestiging in India te openen.

Het contact met D&M kwam tot stand bij de inrichting van de UBS-Bank in het Indiase Mumbai, waarbij de twee partijen voor het eerst nauw samenwerkten. D&M Building Projects is één van de grootste kantoormeubelproducenten in India en mag onder meer Google, Sony en HSBC tot de klantenkring rekenen.

Zie ook:

Meubelgigant op straat gekopieerd
Design als strategie 
Prijswinnaars iF Awards bekend
Orgatec 2010:
'Veel mogelijk met B_Run'
Wandeling in het park
Lezing jan Teunen
Designprijs voor Bene

 

 

25-02-2010 8:56Het Amerikaanse meubelmerk Emeco wordt sinds kort door Nerus Design vertegenwoordigd op de Nederlandse markt. Dat meldt René Wolters van Nerus Design uit Groenlo.

Emeco biedt aluminium meubels die ontworpen zijn door designgrootheden. De allergrootste onder hen - Philippe Starck - ontwierp voor Emeco onlangs de Hudson chair, vervaardigd uit 100 procent aluminium. De stoel werd speciaal ontworpen voor het Hudson Hotel in Manhattan.

hudson

Alle stoelen van Emeco bestaan uit gerecycled aluminium. Deze zeer lichte en bijzonder sterke stoelen zijn zowel in geborstelde als in gepolijste uitvoering te verkrijgen.

Zie ook:
Tijdloos, licht en eerlijk
De vele extra's van Genese

08-02-2010 9:16De winnaars van de Thonet-fotowedstrijd zijn bekend. Uit meer dan driehonderd foto’s uit negentien verschillende landen koos de jury een ‘generatie-foto’, een ‘erotisch snapshot’ en een ‘alledaagse situatie’ als winnaar van de eerste drie prijzen. De fotowedstrijd werd georganiseerd ter ere van de honderdvijftigste verjaardag van de beroemde Weense koffiehuisstoel van Thonet.

Van 15 april tot 31 december 2009 konden liefhebbers van deze klassieke stoel deelnemen aan de ‘214x214’ fotowedstrijd: ‘de stoel die de wereld veroverde’, door een foto van de koffiehuisstoel, samen met een persoonlijk verhaal over de stoel, in te sturen. ”Het resultaat is een panorama van vele facetten uit de hele wereld, van historische foto’s en moderne settings, tot humoristische en emotionele inzendingen”, aldus Thonet.

De jury was enthousiast over het enorme aantal deelnemers en de kwaliteit van de inzendingen. “We waren blij verrast over het niveau van de inzendingen, het overtrof onze verwachtingen”, zegt Peter Thonet, een van de achter-achter kleinzonen van Michael Thonet. Zijn broer Philipp Thonet voegde hieraan toe: “Wat met name geweldig was zijn de zeer verschillende stijlen van fotograferen: van snapshots, tot keurige opstellingen, van collages tot stil levens, van foto’s met mensen, tot beelden uit de natuur en zelfs opnames in documentaire stijl.”

thonet1

De eerste prijs ging naar een ‘generatie-foto’. “Deze foto communiceert veel van de waarden die belangrijk zijn voor Thonet op een bijzonder mooie en natuurlijke wijze.” De foto, ingestuurd door de Berlijnse architecten Martin and Christa Schönherr, toont een opa zittend op stoel Nr. 14 tegenover zijn kleinzoon zittend op de kindervariant model 14K.

thonet2

De tweede prijs ging naar ‘een erotisch snapshot’. “We werden betoverd door het commentaar van de fotograaf van deze foto, die aangaf dat alles eenvoudigweg prachtig staat bij zijn vriendin, zelfs de afdruk van het vlechtwerk van de 214.” De fotograaf - Maxime Delvaux uit Brussel - en zijn vriendin zijn uitgenodigd om Thonet in Frankenberg te bezoeken en te helpen hun eigen 214 te produceren.

De derde prijs was voor ‘een alledaagse situatie’. Deze foto laat twee koffiehuisstoelen zien die aan elkaar zijn verbonden door afzetlint om zo de stoep vrij te houden tijdens de verhuizing. “Deze foto laat op humoristische wijze zien hoe mooi Thonet stoelen zijn, ook al worden ze gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor ze bestemd zijn, zoals bijvoorbeeld verhuizen.” Marcel Kabisch is de fotograaf die deze situatie vastlegde tijdens zijn verhuizing van Frankenberg bij Eder naar Frankenberg in Saxony. Hij kan zich nu verheugen op het bezitten van nog een betrouwbare kameraad: hij wint een nieuwe 214 naar keuze.

Een totaal van 20 inzendingen is beloond met een prijs en een extra aantal van 16 deelnemers heeft een plaats gekregen in de eregalerij. Naast de eerste drie prijzen zijn nog meer fotografen met een prijs of eervolle vermelding beloond.

Managing director Roland Ohnacker is zeer te spreken over de winnaars: “het idee achter deze wedstrijd heeft zeer goed gewerkt, zeer uiteenlopende mensen van alle leeftijden hebben deelgenomen. Wat met name opviel was het enorme aantal bijzonder goede inzendingen. Men heeft zeer veel moeite gedaan om het thema ‘de stoel die de wereld veroverde’ te illustreren. En Thonet zal deze moeite passend belonen.”

De meest bijzondere foto’s maken ook kans om geselecteerd te worden voor een Thonet kalender voor 2011, die deze zomer uitkomt.

Zie ook:
Bauhaus, Bier en Bratwurst 
Kartonnen stoel in de prijzen
25 bijzondere schommelstoelen
Design personeelsrestaurant geopend 
Inschrijven tot 31 december 2009 
Model 214 in Eckhart Gallery
Koffiehuisstoel en Bauhaus 
Aanmoedigingsprijs voor ontwerpers
 

04-02-2010 9:36


Kantoorinrichter Steelcase komt met een nieuw product: Media:scape is een hoogtechnologische vergadertafel. 

"De verschuiving van vaste naar mobiele werkplekken is samen met de verschuiving naar meer samenwerking de belangrijkste ontwikkeling in het moderne kantoorleven", aldus Steelcase. "Media:scape brengt de sociale en technologische aspecten van samenwerken samen in één vergadertafel met laptopvoorzieningen, waaronder een wisselbare koppeling naar een groot scherm."


Hiermee krijgen werknemers volgens Steelcase de ruimte om zo optimaal mogelijk te presteren. "Uit het IPSOS-onderzoek van Steelcase blijkt dat kenniswerkers graag samenwerken; 53 procent van de Nederlandse kantoorwerkers werkt vaak samen met een ander en 43 procent werkt ook vaak samen in een kleine groep of team."

mediascape

Problemen oplossen, leren, kennis delen en innoveren gaat het beste wanneer er wordt samengewerkt in kleine teams die informeel met elkaar communiceren, face to face of in de klassiek ronde tafel opstelling. "Door de nieuwe manieren van werken zijn teams echter vaak niet fysiek in elkaars bijzijn. Digitalisering helpt de fysieke afstand te overbruggen."

Annemieke Garskamp, manager workplace consulting & design voor Steelcase Benelux: "Het optimaliseren van de werkomgeving is voor de meeste organisaties juist nu een uitdaging. De productiviteit en creativiteit van teams wordt tot het uiterste gedreven, de beschikbare kantooropper vlakte moet optimaal worden gebruikt en technologie en informatie moeten goed op elkaar aansluiten."

Met Media:scape worden alle deelnemers volgemns Steelcase actief betrokken bij de meeting. "Doordat iedereen gelijke mogelijkheden heeft om digitale informatie te delen en een bijdrage kan leveren wordt de vergadering ‘democratischer’. Dit heeft een productiever en creatiever groepsproces tot gevolg, in tegenstelling tot een vergadering die door één persoon wordt voorgezeten."

Een open platform verbindt deelnemers aan de vergadering door de Personal User Control Key (PUCK) die ingebouwd is in de tafel. De PUCK wordt aangesloten op de laptops van de deelnemers en met één druk op de knop van de PUCK wordt de informatie van de laptop zichtbaar op het grote scherm. Wil iemand anders de leiding overnemen dan drukt hij op de PUCK en is de informatie van zijn laptop voor iedereen zichtbaar op het scherm. "De PUCK stroomlijnt zo de manier waarop de gebruikers informatie ontsluiten, delen en controleren met snelle overgangen tussen de verschillende technologieën en deelnemers, zonder kostbare tijd te verliezen."

Er is plaats voor maximaal acht deelnemers die totaal vier beeldschermen tot hun beschikking hebben. Zij kunnen samenwerken in verschillende houdingen; zit-, sta- of loungehoogte en in een open of gesloten ruimte, aansluitend op de behoefte en organisatiecultuur.

Traditionele meeting rooms zijn met Media:scape overbodig, zodat er efficiënter met vierkante meters kan worden omgegaan. Naast Media:scape heeft Steelcase nog een aantal producten die de behoefte aan flexibiliteit en het actief deelnemen aan vergaderingen ondersteunen: FlipTop Twin Mobile Elements,4.8 four point eight, TalkTime en H. System.

Zie ook:
Vormgeven aan het nieuwe werken 
Lezing van Steelcase en OCS 
PEFC-seminars 
Duurzaamheid in het interieur
Slim nieuw product Steelcase 
C2C-filosofie vindt aanhang in Denemarken 
Verwachte omzetdaling 
Kantoorinrichter moet aan de bak 
Quintet tekent SEM-overeenkomst 
Crisis stimuleert duurzaam ondernemen


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >