Nieuws


23-12-2010 9:12

Gispen meldt in de deze week verstuurde nieuwsbrief dat het bedrijf is gesloten in week 52 (van vrijdag 24 december tot en met vrijdag 31 december 2010). Ook het Museum is dan gesloten voor bezoekers. Maandag 3 januari 2011 zijn de Gispen-medewerkers weer bereikbaar.

'Dit moment in het jaar wordt vaak gebruikt om elkaar een geschenk te geven', aldus Gispen. Dat gaat het bedrijf ook dit jaar niet doen voor de zakelijke partners, maar bij een groep mensen die dat veel harder nodig heeft.
Sinds een jaar is Gispen één van de hoofdsponsors, een zogenaamde 'Boezemvriend', van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Deze organisatie stelt zich ten doel om kinderen die het moeilijk hebben, een beetje gewoon geluk te geven. Het gaat hier om zo’n 250.000 kinderen die in aanraking komen met jeugdhulpverlening vanwege een verstoorde thuissituatie.

Er wordt zo goed mogelijk voor hen gezorgd, maar geld voor leuke dingen is er meestal niet. Gelukkig kunnen instellingen voor jeugdzorg hiervoor aankloppen bij Kinderhulp. Door financieel bij te springen, probeert Kinderhulp wat kleur te brengen in het leven van kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met geld voor bijvoorbeeld een vakantie, een dagje naar de dierentuin, het lidmaatschap van een sportclub of het vieren van Sinterklaas. Zaken die voor veel kinderen in Nederland haast vanzelfsprekend zijn.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al bijna 50 jaar in om ook kinderen in de jeugdzorg te laten delen in "een beetje gewoon geluk" .
Wie, net als Gispen dit jaar, het kerstgeschenk ten goede wil laten komen aan kinderen door hen in 2011 een moment van gewoon geluk te geven, kan voor meer informatie kijken op de website van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Ook is het mogelijk deel te nemen aan het Gelukkig Nieuwjaarsdebat wat Gispen samen met Kinderhulp organiseert. Op 20 januari 2011 vindt dit verbaal treffen plaats tussen jongeren uit jeugdzorginstellingen en managers en professionals uit het bedrijfsleven. Zij gaan debatteren over wat geluk voor hen betekent. De jongeren dagen de managers uit voor een debat met als thema: 'Maakt werken jou gelukkig?'

Het Nationaal Fonds Kinderhulp Gelukkig Nieuwjaarsdebat is in 2011 het platform voor managers om te discussiëren over een ander gezichtspunt met betrekking tot geluk tijdens het werken. Het is visievorming voor de toekomst en het vandaag leveren van een bijdrage aan een bijzonder maatschappelijk verantwoord doel, aldus Gispen.

Programma:
15.30 - 16.00   Ontvangst
16.00 - 19.00   Start van het debat met als gastvrouw Myrna Goossen (ambassadeur van Nationaal Fonds Kinderhulp).
Geluksdoctor Wido Oerlemands zal naar aanleiding van wetenschappelijke onderzoeken gericht op het thema geluk een inspirerende inleiding verzorgen.

Tussendoor is er een optreden van Rev ‘n Ros (ambassadeurs van Nationaal Fonds Kinderhulp en bekend van X-Factor).
Aansluitend vindt de Geluksmarkt plaats. Een verrassende koppeling van de jongeren uit de jeugdzorginstellingen aan de deelnemende ondernemingen. Kunt u hen geluk schenken in de vorm van een snuffelstage, workshop of ander initiatief?, vraagt Gispen zich af.

19.00 - 20.00   Diner (mede verzorgd door de jongeren).

Locatie:
Het Gelukkig Nieuwjaarsdebat vindt plaats in Bilderberg Résidence Groot Heideborgh te Garderen.

Wie zich wil inschrijven, mag zijn of haar tienerzoon of -dochter meenemen om mee te debatteren. De kosten voor deelname zijn 100 euro (inclusief één tienerintroducé). Dit bedrag komt ten goede aan Nationaal Fonds Kinderhulp.
Aanmelden kan via m.reuvers@kinderhulp.nl.
 

23-12-2010 8:43

 Thonet maakt melding van twee ontvangen onderscheidingen voor nieuwe producten: de DDC Gold Award voor Stoel 130 en de Md select voor S 160.


Stoel 130.

Voor de eindronde van de DCC Gold Award had de jury een lijst met vijftien producten samengesteld, waarvan er uiteindelijk twee in de hoofdprijzen vielen: een Audi-model en het ontwerp van Naoto Fukasawa voor Thonet. Zijn ontwerp past helemaal in de huidige tijd: het is vertrouwd en tegelijk nieuw, eenvoudig, comfortabel en met oog voor detail. De stoelen met en zonder armleuningen zijn gemaakt van het typische Thonet-materiaal massief hout.

De redactie van het Duitse meubeltijdschrift Md deed de voorselectie, de bezoekers van de Orgatec maakten de definitieve keuze: de prijs voor de beste projectstoel ging naar model S 160 van Delphin Design. De stoelen zijn eenvoudig koppelbaar, dicht op elkaar stapelbaar en dankzij hun strakke vormgeving geschikt voor zowel grote zalen, seminarruimten als kantines. Vanaf het voorjaar van 2011 is de stoel ook verkrijgbaar met een kunststof zitschaal in diverse kleuren.

S 160.

20-12-2010 10:36

"Een fantastisch resultaat", concludeert Leolux' CEO Frank van Werkum. Leolux behaalde dit jaar meer design awards dan ooit. Na twee ‘reddots’ en vijf erkenningen voor Goed Industrieel Ontwerp, kreeg de Nederlandse designproducent vorige week opnieuw tweemaal goed nieuws: Leolux mocht twee Interior Innovation Awards en drie prestigieuze Amerikaanse Good Design Awards op haar conto bijschrijven.

Vooruitlopend op 2011 ontving Leolux vorige week bericht van een Duitse jury. De Interior Innovation Award wordt uitgereikt aan producten die getoond worden tijdens de internationale meubelbeurs (IMM) in Keulen. De winnende fauteuil Sella (Patrick Belli) wordt hier volgende maand gepresenteerd. Scylla Flavours werd dit najaar gelanceerd als de eigentijdse uitvoering van de Leolux klassieker uit 1996. Het is een ‘classic innovation’, een product dat op succesvolle wijze is vernieuwd. Beide fauteuils zijn tijdens de beurs te zien op de Leolux stand en op een speciale expositie met prijswinnaars.

Twee dagen later lag de uitslag van de Good Design Awards op de fax. De eigenzinnige bank Morena, de al even bijzondere draaifauteuil Parabolica (beide Stefan Heiliger) en de keivormige pouf Piatra (Norbert Beck) waren door de jury geselecteerd. De Good Design Award wordt jaarlijks toegekend door een jury van het Chicago Athenaeum. Dit jaar wordt de prijs voor de zestigste keer toegekend. Winnende modellen worden in het designmuseum geëxposeerd.

De Amerikaanse prijs is een belangrijke steun in de rug voor de verkopen in de Verenigde Staten. Van Werkum: ‘Leolux is vorig jaar begonnen met het openen van flagshipstores in wereldsteden, onder meer in het hartje van New York. De export naar die gebieden is sterk toegenomen en de komende jaren zullen we meer winkels volgens dit concept met lokale ondernemers openen. Het is een enorme erkenning en een steun in de rug, dat een Amerikaanse jury ons Europese design bekroont.”

Begin dit jaar kreeg Leolux twee design awards toegekend door de Reddot organisatie in Essen. De kleurrijke eetkamerfauteuil Spring (Cuno Frommherz) werd bekroond, net als het concept van de Leolux beursstand. In september volgde de jury van Goed Industrieel Ontwerp (GIO) met vijf prijzen. Stefan Heiliger werd bekroond voor de bank Morena, de fauteuil Parabolica en de eetkamerstoel Mobius. Prijzen waren er ook voor Pallone Limited, het redesign van de klassieker uit 1989 (Roy de Scheemaker) en opnieuw Spring. Het meest bekroonde ontwerp is zonder twijfel de fauteuil Parabolica. Dit ontwerp van Stefan Heiliger voor Leolux ontving drie design prijzen: de Reddot, de GIO en nu de award van Good Design. Spring volgt met twee awards.

Designproducent Leolux ontvangt regelmatig prijzen, maar de prijzenregen van dit jaar is voor Leoluxbegrippen ongekend. De teller blijft meestal staan op enkele erkenningen. Van Werkum vermoedt dat de recessie bijdraagt aan het succes van innovatieve bedrijven: “Wie nu met vernieuwende designs komt, toont durf. En dat weegt in grote mate mee bij de jurering.”

De Leolux-directeur draagt het succes op aan de medewerkers van het familiebedrijf. “Innovatief denken zit in ons DNA en de innerlijke drang om steeds met iets nieuws te komen, levert heel veel creativiteit op. Samen met onze freelance designers hebben we een perfecte mix gevonden tussen comfort, kwaliteit en design.”
 

20-12-2010 9:38

De 'onderwijsstoel' Node heeft de Spark! Award 2010 gewonnen,de hoogste prijs in deze internationale designwedstrijd.Kantoorinrichter Steelcase introduceerde Node onlangs. De stoel werd speciaal ontworpen voor het onderwijs. Node stimuleert actief leren en interactie in het klaslokaal. De stoel ondersteunt door middel van een breed scala aan functionaliteiten de modernste lesmethoden in het voortgezet onderwijs. Steelcase heeft met  onderwijsinstellingen samengewerkt om producten te kunnen ontwerpen die voldoen aan de huidige behoeften van studenten en docenten.

Moderne lesmethoden, technologie en leerlingen zijn meer en meer gericht op interactie. In het huidige onderwijs bestaat een verscheidenheid aan onderwijsmethoden, bijvoorbeeld groepsgesprekken, werkgroepen en colleges. Uit het onderzoek is ook gebleken dat wanneer de opstelling van het meubilair in het klaslokaal wordt aangepast aan de lesmethode, een groep studenten 24 procent meer ideeën ontwikkelt, 25 procent meer juiste conclusies trekt en vijf keer zo vaak een juiste groepsbeslissing maakt. ICT en nieuwe media worden steeds vaker ingezet in het klaslokaal waardoor het onderwijs efficiënter, effectiever en aantrekkelijker wordt. Dit draagt bij aan doeltreffender lesgeven en leren (bron: Kennisnet, Vier in Balans monitor 2010).

Volgens Partnership for 21st century skills speelt interactie een cruciale rol in het huidige leven, het moderne onderwijs en het toekomstige werkende leven van studenten. Docentenwenden zich tot de verschillende onderwijsmethoden om meerdere interactieve leerstijlen te ondersteunen. Echter, terwijl alles in en om het klaslokaal zich ontwikkelt, is het klaslokaal zelf veelal onveranderd gebleven.

Traditionele klaslokalen belemmeren de huidige lesmethoden, doordat ze fysieke en sociale barrières creëren tussen studenten en docenten. Ze zijn ontworpen voor eendimensionaal leren, met strakke rijen tafels en stoelen die beweging en interactie onmogelijk maken. Leraren kunnen zich niet vrij door het klaslokaal bewegen en hebben daardoor te weinig contact met alle studenten. De studenten worden beperkt in hun bewegingsvrijheid door stoelen die aan de vloer zijn bevestigd of moeilijk te verschuiven zijn. Hierdoor hebben leerlingen moeite de docent of medestudenten te volgen en het bord of beeldscherm te zien.

"Vandaag de dag verwachten studenten een actieve leeromgeving die samen leren en discussiëren ondersteunt. De Node-stoel biedt belangrijke functies die dit faciliteren", zegt James Ludwig, head of design voor Steelcase International.

Steelcase Design Studio heeft met IDEO samengewerkt om een stoel te ontwerpen die geschikt is voor het moderne klaslokaal. De wendbare stoel met draaibare zitting zorgt voor meerinteractie, doordat oogcontact met de docent of medestudent behouden kan worden.  Ook de informatie op een bord of scherm waar dan ook in het klaslokaal kan gemakkelijk worden gevolgd. Het ontwerp van de zitting steltstudenten tevens in staat om van houding en positie te veranderen en biedt comfort voor meerdere leersituaties, doordat de stoel kan worden aangepast door henzelf naar gelang de stijl van lesgeven. En blijven de studenten een lange periode zitten, dan zorgen de contouren van de zitting voor zitcomfort.

De Node heeft een groot werkblad waarop een laptop, andere mobiele apparaten en studieboeken gelijktijdig kunnen worden gebruikt. De stoel is volledig instelbaar voor zowel rechts- als linkshandige studenten. Daarnaast ontwierp Steelcase de basis en de arm van Node zo dat er items in op kunnen worden geborgen die tijdens de les niet nodig zijn, zoals persoonlijke spullen en tassen. Zo blijven gangpaden vrij en worden de fysieke verschuivingen tussen onderwijsmethoden niet gehinderd.

Bij gebruik in groepen, gaat de Node met andere stoelen op in het  geheel en vormt zo  één dynamische groepstafel.
De Node is in vijf zittingkleuren te bestellen.
 

13-12-2010 10:16

Sinds 1 december kan iedere flexwerker werken in het hippe kantorencomplex Spaces op de Zuidas in Amsterdam. Het concept van Spaces is dat bedrijven en ZZP’ers ruimte kunnen huren voor bijeenkomsten en werkplekken. Aan Schröder Interieurs is gevraagd om een inspirerende inrichting te verzorgen voor dit bijzondere kantorencomplex. De eerste fase is in november opgeleverd.

De werkplekken van Spaces zijn volledig ingericht en uitgerust met alle moderne technieken. Het is een trendy manier van vergaderen, die een vervolg gaat krijgen in Rotterdam en Den Haag. Schröder Interieurs is trots op de verkregen opdracht. “We waren enorm blij toen de Vastgoedinrichter ons in juni dit jaar benaderde om zorg te dragen voor de inrichting van het eerste kantorencomplex van Spaces, Vivaldi Office I. Dat houdt in dat we de inrichting van de gehele benedenverdieping realiseren, evenals de specials op de bovenliggende etages”, zegt eigenaar Wouter Schröder.

De begane grond is ruimtelijk ingedeeld. Door het plaatsen van metal-stud wanden is de ruimte verdeeld in kleinere verblijfsplekken. Deze plekken zijn eveneens door Schröder Interieurs ingericht. Er is gekozen voor prettige loungemeubelen en hippe design flexplekken, veelal uitgevoerd in eiken fineer. Het geheel heeft een retro-uitstraling.

De entree, het zogeheten Atrium, is uitgerust met een betonlook receptiebalie, waarachter een postsorteerruimte en zitruimte is gecreëerd. Bij de Café-deli realiseerde Schröder Interieurs een uitgiftebalie en een actieve zitruimte, terwijl het restaurant eveneens is uitgerust met een uitgiftebalie en een loungeruimte. Tot slot maakte het bedrijf de Clubroom tot een trendy hangout en vervaardige het diverse vergaderruimtes en wandafwerkingen. Het complete interieur is maatwerk en zelf geproduceerd naar een ontwerp van het beroemde Londense architectenbureau Sevil Peach. Als ware eyecatcher noemt Schröder de cabines op de begane grond: “De cabines zijn gestoffeerd en beschikken over een uitstekende akoestiek. Met maximaal vier personen kan er vergaderd of gegeten worden in deze trendy ruimtes, die bij uitstek geschikt zijn voor informele zakelijke besprekingen”. De inrichting van Vivaldi Office I is eind november opgeleverd.

Na Vivaldi Office I heeft Schröder Interieurs nu ook de opdracht van de Vastgoedinrichter verkregen om de inrichting van de specials te verzorgen voor Spaces’ Vivaldi Office II. Het naastgelegen kantoorpand telt twaalf etages. Voor Schröder had het jaar niet beter af kunnen sluiten. “Voor ons is deze klus voor Spaces hét project van het jaar. Het is ontzettend mooi geworden en we zijn dan ook trots, dat ook de vervolgopdracht aan ons is verstrekt.”
 

11-12-2010 2:00

LeasePlan Nederland gunde afgelopen week de opdracht tot levering van het kantoormeubilair voor het nieuw te betrekken pand in de WTC Toren in Almere aan Kembo. Kembo zal de werkplekken met de daarbij behorende kasten en ladenblokken leveren. LeasePlan heeft Studio Groen + Schild uit Deventer aangetrokken voor de binnenhuisarchitectuur.

De 450 LeasePlan-medewerkers van de vestiging in Almere krijgen de meubellijn MI als werkplek. MI is volgens Kembo synoniem aan rust en ruimte en beschikt over een opmerkelijke eigenschap voor kantoormeubilair: bescheidenheid. Het is een programma dat bewust is ontworpen met zo weinig mogelijk vorm en onderdelen, waardoor het minimale aandacht voor zichzelf vraagt. Kenmerkend aan de meubellijn zijn de in- en verstelbaarheid en de grote kabelgoot. Het zorgt voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid.

Kembo is trots op deze order, die het vertrouwen aantoont van de relaties, zo vlak na een moeilijke financiële periode voor het bedrijf.
 

08-12-2010 17:07

Leolux is onderscheiden met twee Interior Innovation Awards, voor de fauteuils Sella en Scylla. Deze prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury en is verbonden aan de Internationale Möbelmesse in Keulen. De fauteuils zijn te zien op de Leolux stand en op een speciale expositie tijdens deze beurs.

 

De nieuwe kleurrijke Sella, van de jonge designer Patrick Belli, wordt tijdens de IMM Cologne 2011 gelanceerd. Scylla is een Leolux klassieker en wordt bekroond vanwege de succesvolle Scylla Flavours reeks, een kleurrijke en eigentijdse variant op het ontwerp uit 1996.

 

Sella neemt een belangrijke plaats in op de Leolux stand tijdens de IMM. De reeks die wordtgepresenteerd als een kleurenpalet in oplopende kleuren, vormt het middelpunt op de Leolux stand. Behalve op de Leolux stand zijn de winnende modellen ook te zien op een aparte expositie op de beurs waarbij de winnaars zijn verzameld.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >