Nieuws


17-07-2009 16:20


 

Chef-kok Hans van Wolde opende samen met huismanager Margo de Kock en een aantal kinderen vrijdag 10 juli 2009 het verbouwde Ronald McDonald Huis Maastricht. Het Huis is ingrijpend gerenoveerd en met zes kamers uitgebreid. Dankzij de bijdragen van sponsors als Ahrend kan het Huis nu aan nog meer gezinnen een thuis dicht bij het ziekenhuis bieden.

Al jarenlang levert Ahrend tegen een vaste korting kantoormeubilair aan alle Ronald McDonald Huizen en projecten door heel Nederland. Ook de verbouwing van Ronald McDonald Huis Maastricht werd, samen met de bijdragen van andere bouw- en inrichting sponsors, mede mogelijk gemaakt door Ahrend.
Dankzij een uitbreiding en verbouwing van het oorspronkelijke Ronald McDonald Huis Maastricht, is het aantal kamers gegroeid van elf naar zeventien. Bovendien hebben alle bestaande kamers een metamorfose ondergaan, zijn de gemeenschappelijke ruimtes samengebracht op de begane grond en heeft het Huis een prachtige nieuwe keuken. Het huismanagement heeft een mooie, ruime kantoorruimte gekregen, ingericht door Ahrend.
Kortom: Ronald McDonald Huis Maastricht is groter en mooier geworden en is zo voor nog meer gasten een veilige en comfortabele logeerplek.


De topkok van het Maastrichtse sterrenrestaurant Beluga liep dwars door een groot papieren hart en betrad zo het nieuwe deel van het Huis. Tijdens de feestelijke receptie daarna zong Chantal Janzen, ambassadeur van Ronald McDonald Huis Maastricht, vervolgens het lied ‘Jij woont in mijn hart'. De tekst van dit bekende nummer uit de musical Tarzan was speciaal voor de gelegenheid aangepast "Een lief liedje over ouder en kind", legde Chantal uit. Aansluitend verzamelden alle genodigden zich in de tuin en lieten zij op het teken van Chantal hun rode en gele ballonnen op. Hierna namen de vrijwilligers van Huis Maastricht alle genodigden mee voor een rondleiding door het Huis. Ook Chantal bewonderde de prachtig verbouwde ruimtes.

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. Op dit moment zijn er zestien Ronald McDonald Huizen en projecten en diverse in ontwikkeling. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te kunnen zijn. In andere Ronald McDonald projecten kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten en spelen, of met het hele gezin op vakantie gaan. Het welzijn van het kind staat altijd centraal.

Zie ook:
Advertorial Ahrend
Spectaculaire bouw met spannende gevel
Kantoorinrichter bezuinigt
Vitaliteit en Gastvrijheid
Nieuwe showroom

Twee good design awards
Meubelfabrikant 'motiveert'
Prijzenregen in het vooruitzicht
Michael Braungart wint terrein
Met creativiteit de crisis te lijf
Tijdens vakbeurs Facilitair 2009
Ahrend 180-stoel voelt zich snel thuis
Milieuprijs kantroorinrichter
Ahrend wint prijs met jaarverslag
Stockholm Furniture fair 2009
Kantoorinrichter op vastgoedcongres

Adviserende functie voor Ahrend
Kantoorinrichter tevreden over Facilitair
Breed aanbod producten en diensten
Presentatie tijdens Facilitair 2008
Kantoorinrichter op vastgoedcongres
Kantoorgigant de grens over
BIjzondere meubels in Utrecht
Ahrend werkt samen met Cultuurfonds
Vrolijke kleuren en decors
Topconferentie kantoorvernieuwing
Oliver Weber neemt taken waar
Brancheclub strikt marktleider
Sluit de kringloop
Kantoorinrichter kiest voor 'groen'
Bedrijfsresultaat bijna verdubbeld
Acquisitie in Midden- en Oost-Europa
Xpertorium voor (interieur)architecten
Designliefhebbers moeten afkicken
Eindhovense toonzaal verbouwd
Kantoorinrichter wil verbazen in MIlaan
Introductie in Milaan
Tijdens Fuori Salone Del Mobile
Amsterdamse inrichter op overnamepad
HAL lijft Arpa in
Eenenveertig diploma's
Presentatie tijdens Facilitair 2008
Identiteit, individualiteit, cultuur en ruimte
Overname Veldeman Kantoormeubelen
‘Grote toekomst voor zonne- en windenergie'
Startschot expositie Werk & Ruimte
Opening in Warschau
Ahrends ICT door CAP
Bedrijfsresultaat +57 en omzet +19 procent
Samenwerking met Allsteel centraal op beurs
Wijtse Rodenburg
Ahrend kiest voor multichannelbenadering
Spannende settings en spectaculair kleurgebruik
Ahrend en onderwijs
Red dot design awards 2007 bekend
Nieuwe datum 19 april
TNT Post kiest stijlicoon Ahrend 

 

   

10-07-2009 15:11Casala heeft sinds 15 juni een eerste verkoopkantoor in Groot-Brittannië. Het stadseel Cliddesden in Zuid-West Londen vormt de standplaats van de nieuwe Casala-vestiging.

Tot nog toe werden de Casala-producten exclusief door het bedrijf Nomique Ltd. geïmporteerd en via een dealernetwerk verhandeld. Nu wordt, in samenwerking met Nomique, het bestaande dealernetwerk van circa 150 handelaren, vanuit Cliddesden aangestuurd.

De opening van het verkoopbureau is onderdeel van de strategie van Casala, die voorziet in een sterke internationale groei. Ook in Duitsland opende het bedrijf in 2007 een eigen vestiging en in mei 2009 werd een samenwerkingsverband gesloten met een Franse partij, om een dealernetwerk van honderd bedrijven op te bouwen.

Zie ook:
Inrichter scoort opdrachten
Awards voor kantoorproducten
Jury enthousiast over niveau inzendingen
Winnaars in september bekend
Casalino op herhaling
Dealer-event met presentatie nieuwe modellen
Deelnemers Inrichtingskunde geslaagd
Kantoormeubilair
 

10-07-2009 14:47Viasit bürositzmöbel gmbh uit Neunkirchen boekte in het afgelopen boekjaar 2008/2009 dat op 31 maart eindigde de hoogste omzet uit haar geschiedenis. De omzet steeg daarmee voor het zesde achtereenvolgende jaar en was met 25 miljoen euro opnieuw duidelijk 14 procent hoger dan het jaar ervoor.

"Er zijn twee factoren die met name aan dit succes hebben bijgedragen", aldus bedrijfsleider Werner Schmeer: "De juiste producten op het juiste moment en onze strategische samenwerking met de vakhandel in Europa."

Vooral de productfamilie Linea was in binnen- en buitenland bijzonder succesvol en droeg 56 procent aan de recordomzet bij. "Door het innovatieve design en het slimme prijsniveau sluit dit product blijkbaar precies aan op de tijdgeest", zo stelt marketing-manager Thomas Schmeer.

In het nieuwe boekjaar kan ook het familiebedrijf Viasit zich niet aan de huidige crisis onttrekken. Terwijl de zaken in Duitsland ondanks een grotere druk op de prijzen nog relatief stabiel en beter dan gemiddeld in de branche verlopen, ondervindt Viasit in het buitenland tegenwind: "In Groot-Brittannië, Nederland en Spanje is duidelijk merkbaar dat de klanten hun aankopen uitstellen", aldus Werner Schmeer.

Frankrijk vormt een uitzondering. dankzij een nieuwe uitgebreidere distributieketen met meer medewerkers is de omzet in dat land sinds het begin van 2009 zelfs gestegen. "We spreken gericht architecten en grote klanten uit de agglomeratie Parijs aan die met een project gaan beginnen. Hier zien wij voor onze kwalitatief hoogwaardige producten met hun optimale prijs-kwaliteitverhouding nog veel mogelijkheden", zegt Thomas Schmeer.

Het totale ordervolume daalde echter in april/mei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 16 procent. Desalniettemin reageert werner schmeer relatief gelaten op de crisis: "Uiteraard moeten we wel op de veranderde ordersituatie reageren en onze kostenstructuur daaraan aanpassen. Op de middellange termijn zal Viasit als onderneming echter dankzij een goede liquiditeit en voldoende dekking met eigen kapitaal eerder profiteren van de consolidatie van de branche en sterker uit het dal omhoog klimmen", aldus de oprichter van het bedrijf stellig.

"De crisis heeft de particuliere sector nog bewuster gemaakt van de kosten", legt Werner Schmeer uit. "De budgetten voor nieuwe aanschaf zijn kleiner en grotere bouwprojecten worden uitgesteld." Viasit is echter dankzij de voorzichtige bedrijfsvoering van de afgelopen succesvolle jaren in staat onverminderd te investeren in marketing, distributie - met name in het buitenland - en de ontwikkeling van nieuwe producten.

"Momenteel staan er weer enkele producten op de rol waarmee we het succes van de Linea hopen te kunnen evenaren: onder meer een innovatieve draaistoel die prijstechnisch in het startsegment thuishoort, maar op geen enkele manier concessies doet aan de kwaliteit en die dankzij een overvloedig aanbod van accessoires ook geschikt is voor gebruik in projecten. Dit product zal een van de nieuwigheden zijn waarover de vakhandel in de herfst kan beschikken", aldus Thomas Schmeer.

De vakhandel in het binnen- en buitenland wordt door Viasit bovendien ondersteund met actuele verkoopbevorderende maatregelen, zoals de actie Linea-e. De Linea-e is een speciaal model uit de serie Linea in 'green design', dat zoals alle modellen in de Linea-serie geen schadelijke stoffen bevat en bijzonder eenvoudig de recyclen is. Voor elke verkochte stoel schenkt Viasit in Duitsland 5 euro aan de 'Schutzgemeinschaft Deutscher Wald' en in nederland aan de 'Stichting Natuur en Milieu. Aan deze actie die nog tot 30 september 2009 duurt, nemen ongeveer honderd dealers deel.

Rondom het hoofdproduct bureaustoel ontwikkelt Viasit momenteel een reeks diensten die bijdragen aan een gebruiksgenot van viasit-producten en de dealers bij de verkoop ondersteunen. Zo is er vanaf de zomer een inspectie- en reinigingsservice beschikbaar. Servicemedewerkers komen met speciale mobiele apparatuur bij de klant aan huis en reinigen de stoelen op milieuvriendelijke wijze zonder dat daarvoor de normale bedrijfsgang hoeft te worden onderbroken. Ze controleren alle bewegende delen van de stoelen en vervangen indien nodig versleten onderdelen. Zo wordt de levensduur van de stoelen verlengd.

Thomas Schmeer: "Dat is echter nog niet alles. vanaf de zomer bieden we bovendien ook aan om oude stoelen ter plaatse te komen ophalen. Daarbij maken we geen verschil tussen Viasit-stoelen en stoelen van andere fabrikanten." Viasit organiseert de afvoer en de juiste verwerking met behulp van een gespecialiseerd recyclingbedrijf.
Daarnaast is Viasit momenteel in gesprek met potentiële partners die een financieringsproduct voor bureaustoelen gaan ontwikkelen volgens het leasemodel zoals men dat kent in de autobranche.

"Onze stoelen gaan in de regel 15 jaar mee", aldus Thomas Schmeer. "Dan kan het dus gebeuren dat de klant na de aankoop 15 jaar lang geen persoonlijk contact met de dealer of het merk viasit heeft. door deze extra services helpen we dus niet alleen de klant, maar bieden we ook instrumenten aan waarmee de frequentie van het contact met de dealer en het merk Viasit kan worden opgevoerd. Zowel het merk als de vakhandelaar krijgen daardoor een betere kans om zich positief van de concurrentie te onderscheiden."

Zie ook:
 

 Advertorial Viasit
Burgtec neemt Viasit-stoelen in licentie
 

 

 

 

08-07-2009 8:35


Zomerstop? Niet in de interieurbranche; daar gebeurt dezer dagen van alles. Na het Samas-nieuws van de afgelopen dagen volgt nu het mediamoment voor Svoboda. Iets minder schokkend overigens: de Oostenrijkse inrichter heeft 'alleen maar' een nieuwe directie.

Franz Hauser heeft per 1 juli 2009 plaatsgenomen op de tweede directiestoel en zal samen met Bernard Holzer de algemene leiding van Rudolf Svoboda overnemen op het hoofdkantoor van Svoboda Büromobel in St. Pölten, Oostenrijk.

Franz Hauser geeft leiding aan de productontwikkeling en de productie. Samen met Bernard Holzer, die verantwoordelijk is voor Sales & marketing, financiën en personeelszaken, is Hauser voorts verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Svoboda GmbH & Co KG.

De nieuwe directeur brengt tientallen jaren ervaring als een productie - en plant manager en zelfstandig consultant bij met name gerenommeerde Duitse meubelfabrikanten en bedrijven in de auto industrie mee. 

Rudolf Svoboda blijft CEO en enig aandeelhouder Svoboda en haar dochter ondernemingen en zal zich meer op de achtergrond gaan bezighouden met de verdere uitbouw van het bedrijf.

"Met deze maatregel wordt voor de langere termijn de overgang naar de vierde generatie van het familiebedrijf voorbereid", aldus de woordvoerder van het bedrijf.
Franz Hauser ziet zijn functie bij Svoboda als een opwindende en lonende taak: "De positie als directeur bij een van de meest gerenommeerde kantoormeubilair producenten en marktleiders in Oostenrijk biedt een zeer interessant aanbod van werkzaamheden. De oprichting van een geheel nieuwe productie - en dienstverlening binnen het bedrijf vormt een van zijn eerste aandachtspunten. Met technologische innovaties en nieuwe product ontwikkelingen zullen we de crisis trotseren en onze bestaande - en nieuwe klanten in binnen - en buitenland nog beter en efficiënter van dienst kunnen zijn."

Svoboda is ook vertegenwoordigd in Nederland. Svoboda Nederland kan gevonden worden aan de Hettenheuvelweg 14 in Amsterdam.

Zie ook:
Viva Vivo 
Omzet stijgt naar 44 miljoen euro 
Personeelswissel bij Oostenrijke producent 
Bank- en kantoorinrichters 
Svoboda levert aan NIBC-hoofdkwartier

03-07-2009 8:35


De kogel is door de kerk: ook de Duitse, Midden- en Oost-Europese activiteiten van kantoorgigant Samas zijn definitief van de hand gedaan. Dat meldt Samas in een perscommunique.

De activiteiten werden verkocht aan investeringsmaatschappij Innovation Change. Deze maatschappij, opgericht om Duitse bedrijven in deze crisistijd overeind te kunnen houden, zal in samenwerking met het lokale management van Samas de scepter zwaaien over de gekochte bedrijfsonderdelen. Naar verluidt zal de transactie geen personele gevolgen hebben.

Samas wist 20 miljoen euro op te strijken voor de Duitse en Centraal- en Oost-Europese divisies. De twee divisies waren in het gebroken boekjaar 2008/2009 volgens voorlopige cijfers goed voor een omzet van 179,6 miljoen euro. Dit is 6 procent minder dan een jaar eerder. Het operationeel verlies bedroeg 3,7 miljoen. 

Saillant detail bij de overeenkomst is dat in de transactie de bestaande optie die verleend werd aan de koper van Samas Benelux (eerder dit jaar) om ook de resterende onderdelen van Samas in te lijven onverminderd van kracht blijft.

Als gevolg van de gemelde transactie en eerdere verkopen van bedrijfsonderdelen is Samas nu een lege holding. 

Harald Christ, oprichter van de kopende partij Innovation Change hoopt met de transactie een positieve bijdrage te leveren aan de Duitse economie: "Kleine en middelgrote ondernemingen zijn essentieel voor de Duitse economie en we moeten zorgen dat de bloedcirculatie in deze economie intact blijft. Met de koop van de bedrijfsactiviteiten van Samas willen we de werkgelegenheid in onder meer Rheinland-Pfalz behouden."

Zie ook: 
Perfecte symbiose tussen techniek en design
Drastische ingrepen bij kantoorinrichter 
Samaslezing over duurzaamheid 
Samenwerking met Pronova
Doel: slagvaardiger organisatie
Kantoorinrichter snijdt in schulden
Kantoorinnovator steunt goede doelen
Carl-Christoph Held CEO 
Kantoorgigant zet in op MVO 
Kantoorinrichtingsbeurs groeit

01-07-2009 8:31

Gispen heeft de order gekregen voor het ontwerp en realisatie van het KCC (Klant Contact Centrum) van Rabobank Hellevoetsluis. Dit pilotproject is een nieuw initiatief van de Rabobank om klanten beter van dienst te zijn. In dit totaalinrichtingsproject, waarbij duurzaamheid een vereiste is, worden de volgende services en producten toegepast: projectontwerp, projectmanagement, stoffering, styling en visuals, interieurbouw, schilderwerk, plafonds, e-installaties, dynamische verlichting van Philips, Atlas zit/sta-tafels met SoftTop en Herman Miller Mirra bureaustoelen.

De Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden heeft het voorgenomen besluit de aanbesteding aan Gispen te gunnen. Voor de nieuwbouw gaat Gispen TM Duo werkplekken en ClubDesks, Mirra-kasten, Interstuhl Goal bureaustoelen en studentenstoelen leveren. Het traject vindt plaats onder begeleiding van DHV.

De Dienst Persoons- en Geo-informatie van de gemeente Amsterdam gaat het bestaande kantoor uitbreiden. Er is voor Gispen gekozen op basis van prijs en kwaliteit. Gispen levert hier speciaal ontworpen CAD-werkplekken, Gispen TM bureaus, Meta-kasten en Gispen ladeblokken.

Wigo4it, de ICT dienstverlener van de sociale diensten van de vier grootste gemeenten van Nederland, heeft al zijn ladeblokken vervangen door Gispen ladeblokken.
De internetbank MoneYou gaat een nieuw pand betrekken. Het inrichtingsvoorstel van Gispen laat een innovatieve en inspirerende werkomgeving zien. Geleverd worden Gispen TM en TM Duo bureau's, de Layers tafel, Centraal Museum stoelen, NSOD tafel en stoelen van Richard Hutten voor NgispeN, de Gispen-klassiekers 412 en 414, lampen van Moooi en Arpalight en producten van Lensvelt, Casala, Montis, Van Esch en Johanson.

Zie ook:
Quintet tekent SEM-overeenkomst
Goed rapport kantoorinrichter
Symposium hsb-project De Zunne
Inrichter scoort opdrachten
Sapa Pole Products hergebruikt materiaal
inside information nr 2-2009
Erkenning voor bijdrage aan architectuur
Gelimiteerde oplage Histograms
Relatiedagen op 14 en 15 mei
13 en 14 mei Van Nelle Ontwerpfabriek
Forward van Norman Foster
Gispen betreedt opnieuw consumentenmarkt
Advertorial Ahrend
Advertorial Viasit
Tijd voor duurzame groei
Cradle-to-cradle stoelen
Rockwool-directeur bij BBN
Steun voor cradle to cradle
PPI Award 2009
Anne-Marie Rakhorst trotseert crisis
Huren is duurzaam
Werken in duo's stimuleert innovatie
Bussumse watertoren
Terugname tapijt
Miller in Verborgen Gebreken
Cradle to Cradle
Innovatie-Award
Michael Braungart wint terrein
Met creativiteit de crisis te lijf
ICSE in Eindhoven
Duurzame architectuur
Cradle to Cradle in Frankfurt
Thuiswerkplek van Herman Miller op RTL 5
Confereren in Van Nelle Fabriek
Tijdens Interieur Kortrijk
Interieur 08 Kortrijk start vandaag
Designklassiekers en noviteiten
Indoor Air Quality and Furniture
Architecten Vakdagen:
Prijs 'Industrieel ontwerpen'
Sluit de kringloop
KOW doneert beeldschermen
Nieuwe Cradle to Cradle-producten van Steelcase
Decorum 'verhuurt verantwoord'
Steelcase: meer omzet met minder energie
Steelcase vrijgevig
Cradle to Cradle-avond bij CASA
Inclusief lezing over cradle to cradle
Ook Cradle to cradle lezing in Rotterdam
LiveBack-technologie in vliegtuigstoelen
Adverteren


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >