Nieuws


28-03-2009 18:22


A.S. Winkelinrichters nodigt belangstellenden uit voor het open huis op 3 april 2009. Op die dag kan men van 14.00 tot 18.00 een kijkje nemen in de geheel vernieuwde showroom.

De officiële opening is om 14.30 uur. Dan hoopt M. van Oosten, directeur Kamer van Koophandel locatie Westland, de nieuwe showroom feestelijk te openen. Daarna worden onder het genot van een hapje en een drankje diverse nieuwe materialen, producten en technologieën getoond.

Wie een plattegrond of foto's van zijn winkel meeneemt, kan door de AS-ontwerpers een creatief en passend interieurvoorstel laten maken.

27-03-2009 9:16


Kantoorinrichter Samas heeft ervoor gekozen om samen met Pronova haar producten op de Zeeuwse markt te brengen. "Voor beide organisaties is nu de tijd aangebroken om de samenwerking te intensiveren", aldus de Houtense kantoorinrichter.

Pronova, een gerespecteerd bedrijf in Zeeland op het gebied van maatwerk- en turnkey oplossingen voor winkelinrichting, kantoren, horeca en zorg, ziet de nauwere samenwerking met Samas vol vertrouwen tegemoet. "Samas creëert werkomgevingen die zich moeiteloos laten aanpassen aan de veranderende maatschappij. Denk daarbij aan flex-werken, ergonomie, kosten- en ruimtebesparing. Er is een passende oplossing voor ieder inrichtingsvraagstuk."

Dit laatste komt ook tot uiting in Samas' hoofdkantoor te Houten, The Village Office genaamd. Daar wordt gewerkt in een zogenaamd belevingskantoor: een showroom waarin eigen personeel aan het werk is.
"Pronova is ook zeer verheugd over de innovatieve kracht van Samas op het gebied van producten", aldus de Samas-woordvoerder. "Zo ontwikkelden wij stoel die zich automatisch instelt naar de gebruiker."

In Pronova's showroom aan de Amundsenweg 51 - 53 te Goes - eveneens een belevingskantoor - ontvangt de accountmanager kantoren en zorg, François Weststrate, zijn gasten graag voor een oriënterend gesprek.

Zie ook:

Doel: slagvaardiger organisatie
Kantoorinrichter snijdt in schulden
Carl-Christoph Held CEO
Kantoorgigant zet in op MVO
Kantoorinrichtingsbeurs groeit
Rugwind voor Orgatec?
Cultuurverschillen
City livingroom cinema
Beurs scoort goed
Uitreiking op 18 september
Winnaars in september bekend
Eentweetje BNI en Samas
Rode cijfers: 38,5 miljoen
'Dit is mijn werkplek'
Analisten tevreden
Chairwash: kantoorinrichter verbreedt horizon
Houtense kantoorinrichter presenteert nieuw product
Nieuwe Samas-CEO hanteert bezem
Nieuw product Samas
'Facilitect' in Haarlemse kerk
Eerste prijs voor Margarita Gaier
Van der Ven weg bij Samas
Derde editie BNI-Prijs
Marketinggrap op wieltjes
Coolcast BNN wint NK bureaustoelracen
The Village Office populair
Oostenrijks congres lauwert kaaskopkantoren
Kunstzinnige Vuelo-stoelen bij gala-diner
Warmer en groter
kantoorinrichter op 100% Design
Inside Information nr 1-2009
'Brick' in Rotterdam
Samas opnieuw in zwaar weer
‘Geslaagde samenwerking van vorm en functie'
Highlights-happening
Beurs Facilitair in volle gang
Rob Boogaard leidt Samas Nederland
Expositiedagen AVEX
Orgatec op stoom
Samas introduceert een nieuwe bureaustoel

 

 
27-03-2009 9:08

Het is weer zover: Ronan en Erwan Bouroullec hebben weer een meubel ontwoprpen voor Vitra. De stoel Vegetal zal op 2 april feestelijk gepresenteerd worden voor de Nederlandse markt. Dit gebeurt in The Frozen Fountain in Amsterdam.

De introductie van een nieuw ontwerp van de Franse broers is voor de kantoorwereld een evenement van formaat. Dat is vooral te danken aan de reputatie die het tweetal verwierf met het bench-meubel Joyn in 2002. Met dit meubel voegeden zij een totaal nieuwe typologie toe aan het bestaande arsenaal bureautafels.

Zie ook:
Tentoonstelling werk George Nelson
Vitra partner in nieuw hotelconcept
Inside Information nr 1 - 2008
Woonculturen uit de Arabische wereld
Design Museum toont Vitra-collectie
Omvangrijke presentatie in Weil am Rhein
Ontwerpers en het huis van de toekomst
22-03-2009 11:56


Roes Office Design is de nieuwe agentuur voor Lapalma in Nederland. Het bedrijf uit Oldenzaal bereikte afgelopen week overeenstemming met de Italiaanse producent, waarbij Roes Office Design de stijlvolle meubelen exclusief gaat vertegenwoordigt in ons land.

20-03-2009 12:04


Onder de naam ‘International Centre for Sustainable Excellence’ (ICSE) zal in mei 2009 een uniek centrum de deuren openen waarin duurzaamheid gestalte krijgt. Decorum zal in samenwerking met Herman Miller zorgdragen voor de inrichting van het centrum.

“Decorum vervult met de verhuur en lease van meubilair een belangrijke rol bij de duurzame inrichting van werkplekken”, vertelt een woordvoerder van de onderneming.
In het centrum van ruim 3.500 vierkante meter gaan bedrijven, kennisinstellingen en organisaties samenwerken aan nieuwe projecten en het verbeteren van eigen producten en (bedrijfs) processen. Ook zullen bedrijven hun laatste stand van zaken tonen op het gebied van duurzaamheid.

decorum1

“Het centrum wordt zo een voorlichtingscentrum voor burgers, een showcase voor andere be¬drijven en een kennisbron voor iedereen die te maken heeft met duurzaamheid”, meldt de woordvoerder van Decorum. “De initiatiefnemers hebben inmiddels al veel toezeggingen van nationale en internationale bedrijven en instellingen.”

Deelnemers aan het centrum zijn onder andere Van Gansewinkel Groep, De Lage Landen, Connex, Herman Miller, EPEA, Evoke, Duurzaam Eindhoven, Steelcase, COS, Newsbyte, Shaw, InterfaceFLOR, TU Eindhoven en vele anderen.

decorum2

“Met de verhuur van meubilair is Decorum duurzaam aan het ondernemen”, zegt de woordvoerder. “Het meubilair wordt immers optimaal en vaker gebruikt en krijgt hierdoor een langere levensduur. Daarnaast wordt de levenscyclus van het meubilair nog een keer verlengd door het na de huur te verkopen. En wanneer het meubilair niet meer te gebruiken is, wordt het op milieuverantwoordelijke wijze verwerkt. Zo worden de onderstellen van bureaustoelen en tafels gedemonteerd en als oud ijzer verwerkt of indien mogelijk opnieuw gebruikt. Voor dit gescheiden verwerken van afval is Deco¬rum gecertificeerd. Daarnaast streeft Decorum er ook naar om zoveel mogelijk Cradle to Cradle (C2C) producten aan te bieden.”

Het International Center for Sustainable Excellence (ICSE) in Eindhoven wordt het eerste centrum in Europa dat bezoekers én deelnemers/gebruikers laat zien en ervaren hoe kennis en kunde op het gebied van duurzaamheid samen onze toekomst gaan vormen. In het ICSE is plaats voor meer dan 100 ondernemingen om hun jongste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, waaronder ook Cradle to Cradle en Biomimicry te laten zien aan publiek, klanten en collega's.

In het ICSE is plaats voor meer dan 60 werkplekken, die gehuurd worden door locale, nationale of internationale (kennis)instellingen en organisaties op het gebied van duurzaamheid.

Zie ook:

Decorum 'verhuurt verantwoord'
Operationele lease van meubilair bij Decorum
René de Boer versterkt directieteam

18-03-2009 8:21


Marko BV, meubelproducent en inrichter van onderwijsinstellingen en kantoren, heeft geïnvesteerd in een geavanceerde lasstraat in de fabriek in Veendam. Het bedrijf heeft voor 20 miljoen euro aan orders binnengehaald en kan daardoor naar eigen zeggen voor langere tijd werkgelegenheid bieden.

 


De firma Marko beleeft naar eigen zeggen hoogtijdagen. Het is voor het eerst sinds het jaar 2000 dat het zo goed gaat. Niet alleen is er in Nederland behoefte aan meubilair, ook uit Engeland, Duitsland, Dubai en België komen diverse orders.
Marko heeft nog geen extra personeel nodig, het huidige bestand van 110 medewerkers is voldoende.

De investering in de lasstraat is mede gemaakt op basis van de recente opdrachten (waarvan twee in Engeland). De lasrobot zorgt voor strakkere lassen, een betere laskwaliteit en een efficiëntere productie. De opdrachten in Engeland vloeien voort uit het BSF-programme (Building Schools for the Future) van de Britse regering, wat inhoudt dat tot 2020 alle voortgezet onderwijsscholen opnieuw worden gebouwd of verbouwd. Marko zal deze scholen in de regio’s Birmingham en Derbyshire voorzien van het succesvolle inrichtingsconcept ‘The Flexible Classroom’, een flexibel meubelprogramma voor ontwikkelingsgericht onderwijs en toepassing in gemeenschapsruimten en RT-ruimten.

Zie ook:

Electrabel en ROC
Opdracht na Europese aanbesteding
Nieuwe directeur en nieuwe contracten
Twee universiteiten voor Marko

15-03-2009 12:10

Rohde & Grahl neemt op 22 en 23 april 2009 deel aan HRM Live! in de Jaarbeurs Utrecht. Het evenement richt zich op HRprofessionals. Tijdens deze beurs, die vooral geënt is op medewerkers en leidinggevenden in een functie op personeelsgebied, zal kantoorinrichter Rohde & Grahl haar visie op boeien en binden van medewerkers uiteenzetten. Hierbij ligt de focus op een prettige werksfeer.

Immers, een plezierige werkomgeving werkt stimulerend en motiverend. Dit wordt gerealiseerd door de werkomgeving aan te passen aan de werkzaamheden. Denk hierbij aan: concentratiewerkplekken, benchwerken, flexplekken, loungewerkplekken en (informele) overlegplekken. Door een goede balans te vinden tussen de werkzaamheden en de werkplekmogelijkheden geeft men medewerkers de ruimte om te kiezen waar ze bepaalde werkzaamheden willen uitvoeren. Kleur- en materiaalgebruik versterkt de beleving van de werkomgeving en is dan ook een wezenlijk onderdeel bij een inrichtingsvraagstuk.

Werknemers ervaren deze werkomgeving als zeer plezierig, aldus Rohde & Grahl. Dit draagt bij aan een lager ziekteverzuim en een vermindering van het personeelsverloop. Tevens draagt het positief bij aan de aantrekkingskracht voor nieuwe medewerkers. Wie wil er nou niet in een leuke en plezierige kantooromgeving werken? Ook wordt er effectiever en efficiënter gewerkt in een omgeving waar medewerkers zich prettig voelen. Kortom; voldoende redenen om eens kritisch te kijken naar de werkomgeving van medewerkers.

 

Rohde & Grahl is te vinden op standnummer 319.

Zie ook:
Afwisselend staan en zitten verhoogt werkplezier
Nieuw Italiaans design
Rennen voor een betere wereld
Grote order voor kantoorinrichter
Nieuwe naam voor Ronal en Grahl
Winnaar Europese aanbesteding
Voormalig Grahl-directeur op zoek naar nieuwe uitdaging
Producten Italiaanse fabrikant welkome uitbreiding
Interactie is een uitdaging
Grahl milieu gecertificeerd
Deelnemers Inrichtingskunde geslaagd
Moroso kiest voor Grahl en Ronal

13-03-2009 0:59


Komfort - een samenwerkingsverband van Ballast Nedam, Strukton en John Laing - heeft eind februari 2009 een aanvullende overeenkomst met het ministerie van Defensie getekend voor de realisatie van nog eens duizend werkplekken voor defensiemedewerkers op de nieuw te bouwen Kromhout Kazerne in Utrecht. Ook hebben de partijen de daarbij behorende financieringsovereenkomsten afgesloten voor de uitbreiding van het PPS-project (Publiek-Private Samenwerking).

Op 4 juni 2008 werd reeds het DBFMO-contract ondertekend met het ministerie van Defensie; op 23 juli 2008 werden de eerste financieringscontracten gesloten. De aanvullende financiering behelst circa 90 miljoen euro.
ING Bank N.V. en N.V. Bank Nederlandse Gemeenten nemen de vreemdvermogensfinanciering voor hun rekening. John Laing, Ballast Nedam en Strukton zorgen gezamenlijk voor het benodigde aanvullende eigen vermogen.

De overeenkomst en de aanvullende financiering hebben betrekking op het realiseren van nog eens duizend werkplekken voor defensiemedewerkers op het terrein van de Kromhout Kazerne. Daar wordt het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht gevestigd, en onderdelen van de Defensie Materieel Organisatie en het Commando DienstenCentra. De bouw is begin februari 2009 gestart en zal met deze uitbreiding naar verwachting eind 2011 worden afgerond.

Komfort heeft alle schakels van ontwerp, bouw, financiering, facilitaire diensten, onderhoud en beheer aangeboden in een geïntegreerd DBFMO-contract (Design, Build, Finance, Maintain, Operate) met een looptijd van 25 jaar. Het totale contract vertegenwoordigt - inclusief deze uitbreiding - een waarde van circa 450 miljoen euro.

Binnen Komfort werken Ballast Nedam, Strukton en John Laing samen met onder andere Meyer en Van Schooten Architecten, Karres en Brands landschapsarchitecten en ISS Facility Services. Juridisch adviseur is Allen & Overy. RBC heeft opgetreden als financieel adviseur.
11-03-2009 22:45


Bij kantoorinrichter Ahrend verdwijnen honderdveertig arbeidsplaatsen. De sanering vindt zowel plaats op het hoofdkantoor in Amsterdam, als bij de twee Nederlandse fabrieken van Ahrend. Tachtig medewerkers wacht volgens het bedrijf gedwongen ontslag. De overige zestig arbeidsplaatsen zullen door natuurlijk verloop verdwijnen. Bij Ahrend werken 880 mensen.

Waar de ontslagen vallen, is nog niet bekend, maar volgens een woordvoerder van Ahrend worden alle activiteiten getroffen. Dat betekent dat er ook banen verdwijnen op het hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-Oost en in de fabriek in Zwanenburg, waar tweehonderd mensen werken.

Ahrend zegt niet aan ingrepen te ontkomen omdat er door de crisis minder nieuwe kantoren worden gebouwd en dus ook niet worden ingericht. Daarnaast schuiven bedrijven, overheden en ziekenhuizen investeringen in nieuw meubilair nu even voor zich uit.

Ahrend houdt er rekening mee dat de orders later weer aantrekken. ''Uitstel van investeringen betekent nog geen afstel.''

Zie ook:
Vitaliteit en Gastvrijheid
Nieuwe showroom

Twee good design awards
Meubelfabrikant 'motiveert'
Prijzenregen in het vooruitzicht
Michael Braungart wint terrein
Met creativiteit de crisis te lijf
Tijdens vakbeurs Facilitair 2009
Ahrend 180-stoel voelt zich snel thuis
Milieuprijs kantroorinrichter
Ahrend wint prijs met jaarverslag
Stockholm Furniture fair 2009
Kantoorinrichter op vastgoedcongres

Adviserende functie voor Ahrend
Kantoorinrichter tevreden over Facilitair
Breed aanbod producten en diensten
Presentatie tijdens Facilitair 2008
Kantoorinrichter op vastgoedcongres
Kantoorgigant de grens over
BIjzondere meubels in Utrecht
Ahrend werkt samen met Cultuurfonds
Vrolijke kleuren en decors
Topconferentie kantoorvernieuwing
Oliver Weber neemt taken waar
Brancheclub strikt marktleider
Sluit de kringloop
Kantoorinrichter kiest voor 'groen'
Bedrijfsresultaat bijna verdubbeld
Acquisitie in Midden- en Oost-Europa
Xpertorium voor (interieur)architecten
Designliefhebbers moeten afkicken
Eindhovense toonzaal verbouwd
Kantoorinrichter wil verbazen in MIlaan
Introductie in Milaan
Tijdens Fuori Salone Del Mobile
Amsterdamse inrichter op overnamepad
HAL lijft Arpa in
Eenenveertig diploma's
Presentatie tijdens Facilitair 2008
Identiteit, individualiteit, cultuur en ruimte
Overname Veldeman Kantoormeubelen
‘Grote toekomst voor zonne- en windenergie'
Startschot expositie Werk & Ruimte
Opening in Warschau
Ahrends ICT door CAP
Bedrijfsresultaat +57 en omzet +19 procent
Samenwerking met Allsteel centraal op beurs
Wijtse Rodenburg
Ahrend kiest voor multichannelbenadering
Spannende settings en spectaculair kleurgebruik
Ahrend en onderwijs
Red dot design awards 2007 bekend
Nieuwe datum 19 april
TNT Post kiest stijlicoon Ahrend 

 

11-03-2009 8:34


De achtste editie van 100% Design vindt van 11 tot en met 13 juni plaats in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam. Het evenement worden ingericht met onder andere Fit, het innoverend zit-element van Interstuhl.

Fauteuils en stoelen bestaan in ontelbare uitvoeringen en er komen voortdurend nieuwe bij. Toch zijn innovaties die een traditionele zitopvatting volledig op losse schroeven zetten uiterst zeldzaam. Volgens Interstuhl is Fit zo’n model. Op het eerste gezicht ziet de stoel er minimalistisch uit, maar bij het zitten ervaart men de veelzijdige kwaliteiten.

 

velto

 
Moderne breitechnieken in meubelbouw


Om te beginnen is er fantasie voor nodig om een fauteuil te herkennen in dit zit-element dat een helling van 60 graden heeft. Maar wie plaatsneemt in de helling kan volgens de firma 'genieten van een unieke ervaring'. Tussen de stalen frames is een unieke netbespanning gespannen die uit trevira bestaat. Met behulp van een nieuwe breitechniek kunnen verschillende breizones worden gecreëerd, waardoor stevigere en fijnere zitgedeelten ontstaan. Dit hoogst comfortabele resultaat is aantrekkelijk voor mensen met uiteenlopend gewicht. Dankzij de nieuwe breitechniek ontstaat een structuur van open steken die de gebruiker verzekert van een optimaal microklimaat. Er vindt geen ophoping van warmte plaats en vochtigheid wordt van het lichaam weggeleid. Een bijkomend voordeel is dat er geen afdrukken ontstaan doordat er geen harde stoeldelen op het menselijk lichaam inwerken.

Deze nieuwe fauteuil is ontwikkeld door Designbureau ludekedesign (Christine Lüdeke) uit Zürich, dat zich al vele jaren toelegt op design voor de luchtvaartindustrie, in samenwerking met de firma Kobleder GmbH & Co uit St. Martin im Innviertel (Oostenrijk), een bedrijf dat onder andere gespecialiseerd is in het gebruik van moderne breitechnieken in de meubelbouw.

Zie ook:
Met creativiteit de crisis te lijf
Silver, Xantos en Flirt
Populair platform

Aluminium en leder van de Silver bekoren Westraven
Open huis bij Velto

Honderdste kwaliteitslabel
Vijfde showroom in Duitsland

06-03-2009 23:44

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het werken in duo's innovatie en creativiteit stimuleert. Maar hoe vaak werken we in duo's? En is het kantoor ingericht op samenwerking van twee personen? Uit onderzoek in opdracht van Steelcase blijkt dat we bijna even vaak in duo's werken als individueel en dat we vaker met twee personen werken dan met drie of meer. Hoe groter de groep, des te minder frequent de samenwerking.

Van de Nederlandse ondervraagden zegt 59 procent vaak of heel vaak alleen te werken. In tweetallen werken komt bijna evenveel voor (53 procent). "Ook in Nederland werken we vaak in tweetallen", zegt Annemieke Garskamp, werkplekdeskundige bij Steelcase Benelux. "Het is een trend die de afgelopen jaren steeds sterker is geworden."
De voordelen kunnen worden gezocht in het beter problemen oplossen, leren en innoveren. Als mensen namelijk met zijn tweeën werken bouwen ze voort op elkaars gedachten en ideeën. Dit proces wordt ‘laddering' genoemd. Door deze dynamiek wordt de individuele productiviteit van de twee personen hoger. De toevoeging van een derde persoon verandert de situatie drastisch. In een duo zijn beide deelnemers op elkaar aangewezen. Het paar vormt een eenheid en kan geen verantwoordelijkheden afschuiven naar de groep. De interactie is intens en de setting is informeel. Met een derde persoon erbij wordt de onderlinge communicatie formeler en beter overdacht. Er is meer sociale interactie en de mogelijkheden tot individuele expressie worden beperkt. De dynamiek is volledig anders.

Alhoewel werken in duo's een veel voorkomend werkproces is, wordt er volgens Steelcase vaak te weinig aandacht aan besteed bij de inrichting. Vaak wordt het werken in duo's niet erkend als een unieke vorm van samenwerking die fundamenteel verschilt van individueel of in groepen werken. Werken in duo's vindt plaats aan of bij de werkplek, maar heel vaak ook in informele ruimtes elders in het pand.

Een aantal veel voorkomende obstakels in het kantoor die het werken in duo's ontmoedigt zijn:

* Onvoldoende ruimte op de werkplek om met twee personen te werken;

* Onvoldoende mogelijkheid om een stoel of een krukje bij te schuiven;

* Onvoldoende gelegenheid om een beeldscherm te gebruiken bij informeel overleg;

* Onvoldoende informele ruimtes in de buurt van werkplekken of elders in het gebouw.

Op dergelijke plekken wordt het werken in duo's vaak geïnitieerd. Om de kracht van duo's te ondersteunen heeft Steelcase onderzoek gedaan naar de voorwaarden waaraan de werkomgeving moet voldoen. Deze moet ruimte bieden om:

* Kwalitatieve interactie tussen medewerkers te genereren, niet alleen maar sociale;

* Makkelijk de overgang te maken van individueel werk naar werken in tweetallen en andersom;

* Informatie te delen en voorzieningen te bieden om goed te kunnen te werken en goed te kunnen zitten;

* Ervoor te zorgen dat de individuele werker niet vastgeroest zit aan zijn plek, maar makkelijk zijn werk onderbreekt waardoor interactie met anderen ontstaat.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Ipsos en gehouden onder 2.400 managers in Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Nederland. Van de ondervraagden waren er vierhonderd Nederlander.

Zie ook:
Duurzaamheid comfortabel?
Met creativiteit de crisis te lijf
onderzoek van Steelcase
Cradle to Cradle in Frankfurt
Leidinggeven kent geen tijd
Markt Intern
Cultuurverschillen
Indoor Air Quality and Furniture
Gezonde dochter voor kantoorinrichter
Nieuwe strategie in Duitsland
Nieuwe Cradle to Cradle-producten van Steelcase
Steelcase: meer omzet met minder energie
Steelcase vrijgevig
Stoel voor elke lichaamsvorm
LiveBack-technologie in vliegtuigstoelen
Milieucongres in Maastricht
Steelcase ondersteunt generatie-onderzoek
Erkenning voor innovatief ontwerp
Topman wordt op groeimarkt gezet
Steelcase gaat voor duurzaam
Steelcase op koers
PEFC-certificering voor Europese productielocaties
'Activa' onderscheiden met Red Dot Award
Omzetgroei Steelcase
Steelcase introduceert nieuwe meubellijn
Milieu-award voor Steelcase

06-03-2009 23:37

Testinstituut LGA QualiTest GmbH - TÜV Rheinland Group heeft de Axia-stoelen van BMA Ergonomics onderzocht op 'migratie van bepaalde elementen'. Dit onderzoek richt zich op de migratie van stoffen als barium (Ba), cadmium (Cd) en lood (Pb). De Axia-stoelen voldoen aan alle gestelde eisen conform de EN 71-3.

BMA Ergonomics houdt zich al bij het ontwikkelen van producten intensief bezig met het ontlasten van het milieu. Door de juiste materiaalkeuze voor de onderdelen van de Axia is gekozen voor materialen waarbij de betreffende elementen niet vrijkomen.

Met de positieve uitslag van het testrapport van de LGA voldoen de Axia's aan het eisenpakket zoals dit door de overheid is bepaald voor duurzaam inkopen.

Zie ook:
Kantoorinnovator steunt goede doelen
Winnaars in september bekend
Advertorial BMA
Kantoorinrichters trekken samen op tijdens Facilitair
06-03-2009 8:19

Van 18 tot en met 20 maart 2009 is Jaarbeurs Utrecht dé plek voor de Nederlandse zorgsector. In zes hallen zijn de laatste trends, technieken, diensten en materialen op zorggebied te vinden. Ahrend Inrichten toont er innovatieve inrichtingsconcepten op een duurzame en naar eigen zeggen tevens verrassende manier. Gezien het beursthema 'Vitaliteit & Gastvrijheid' is het ditmaal gericht op hospitalityvoorzieningen en inspirerende woonomgevingen.

Het overkoepelende thema van de presentatie is 'hospitality', gastvrijheid en vitaliteit. De zorg- en welzijnssector is zich steeds meer gaan onderscheiden en klantgerichter gaan werken. Men wordt op een plezierige manier ontvangen en woont, leeft en werkt in een warme, gastvrije omgeving. Hoe doe je dit als organisatie en hoe vertaal je dit in praktijk? De antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden bij Ahrend.

Ahrend toont vooral moderne, sfeervolle hospitality voorzieningen voor de zorg- en welzijnssector, met frisse, aansprekende en duurzame meubelen. Er is tevens een woonomgeving ingericht met fauteuils, moderne stoelen en de nieuwste meubelstoffen die geselecteerd zijn op brandveiligheid en hygiëne. Daarbij werkt Ahrend samen met partners zoals Kvadrat, Interface en Vervoort meubelen.

"De zorg- en welzijnssector heeft bijzondere karakteristieken en dus ook speciale wensen en eisen ten aanzien van het interieur", aldus Segment Sales Manager Joost Graat van Ahrend Inrichten. "De hospitalityfunctie en woonomgeving van een instelling vormt daarop zeker geen uitzondering. Ook praktische en facilitaire aspecten, zoals onderhoud en reiniging, zijn van belang voor de keuze van meubilair, vloerbedekking en stoffering. Daarom verzorgen we specifieke korte presentaties die ondersteunende informatie verschaffen bij de keuze van een 'Totaal Inrichtingsconcept'."

Zorgtotaal is het toonaangevende evenement voor professionals in de zorg. De beurs is opgedeeld in vijf verschillende segmenten, te weten Facilitair, Voeding, Techniek, Verpleging en Revalidatie. Dit jaar heeft de vakbeurs ruim driehonderd exposanten. Met het beursthema 2009 haakt de beursorganisatie in op de trend dat patiënten steeds meer worden gezien én behandeld als gasten.

Gezelligheid, geborgenheid, sfeer en warmte zijn van groot belang voor de zorg- en welzijnssector; mensen moeten zich er zo veel mogelijk thuis voelen. De wijze waarop een instelling is ingericht, levert daaraan een wezenlijke bijdrage. Met kwaliteit, zorg en raffinement. Bij het creëren van sfeer gaat het om het totale concept: de combinatie van functie, meubilair, vloerbedekking, verlichting en kleurstellingen. Ahrend geeft zorginstellingen advies over alle facetten van het interieur. Met advies op maat beantwoordt Ahrend aan de wensen die ziekenhuizen, verzorgingshuizen, klinieken en dienstencentra vandaag de dag stellen aan een vitale leefomgeving. Het Ahrend 'Totaal Inrichtingsconcept' is onder andere toegepast bij Orbis Zorgconcern, La Valance, Stichting de Hofwijck, Land van Gelre en Gülick en het Amphia Ziekenhuis.

Openingstijden Zorgtotaal
Woensdag 18 tot en met vrijdag 20 maart 2009
Dagelijks van 10.00-17.00 uur

Standnummer Ahrend: Hal 11 stand C050

Zie ook:
Nieuwe showroom

Twee good design awards
Meubelfabrikant 'motiveert'
Prijzenregen in het vooruitzicht
Michael Braungart wint terrein
Met creativiteit de crisis te lijf
Tijdens vakbeurs Facilitair 2009
Ahrend 180-stoel voelt zich snel thuis
Milieuprijs kantroorinrichter
Ahrend wint prijs met jaarverslag
Stockholm Furniture fair 2009
Kantoorinrichter op vastgoedcongres

Adviserende functie voor Ahrend
Kantoorinrichter tevreden over Facilitair
Breed aanbod producten en diensten
Presentatie tijdens Facilitair 2008
Kantoorinrichter op vastgoedcongres
Kantoorgigant de grens over
BIjzondere meubels in Utrecht
Ahrend werkt samen met Cultuurfonds
Vrolijke kleuren en decors
Topconferentie kantoorvernieuwing
Oliver Weber neemt taken waar
Brancheclub strikt marktleider
Sluit de kringloop
Kantoorinrichter kiest voor 'groen'
Bedrijfsresultaat bijna verdubbeld
Acquisitie in Midden- en Oost-Europa
Xpertorium voor (interieur)architecten
Designliefhebbers moeten afkicken
Eindhovense toonzaal verbouwd
Kantoorinrichter wil verbazen in MIlaan
Introductie in Milaan
Tijdens Fuori Salone Del Mobile
Amsterdamse inrichter op overnamepad
HAL lijft Arpa in
Eenenveertig diploma's
Presentatie tijdens Facilitair 2008
Identiteit, individualiteit, cultuur en ruimte
Overname Veldeman Kantoormeubelen
‘Grote toekomst voor zonne- en windenergie'
Startschot expositie Werk & Ruimte
Opening in Warschau
Ahrends ICT door CAP
Bedrijfsresultaat +57 en omzet +19 procent
Samenwerking met Allsteel centraal op beurs
Wijtse Rodenburg
Ahrend kiest voor multichannelbenadering
Spannende settings en spectaculair kleurgebruik
Ahrend en onderwijs
Red dot design awards 2007 bekend
Nieuwe datum 19 april
TNT Post kiest stijlicoon Ahrend 

 

05-03-2009 8:41


Bax Agenturen maakt melding van een vernieuwde website. Via baxagenturen.nl komt de websurfer terecht op een volgens de kantoorinrichter uit Vlaardingen 'tijdloze, moderne, snelle en eenvoudige' website.

Zie ook:
Globe Zero4 voor Bax
Omann: design in zit-statafels

 

 

 

04-03-2009 8:51


Is het een origineel of is het een kopie? Dat is de vraag die twee studenten van de Rietveld Academie zich stelden toen zij 20 ‘Mart Stam’ stoelen kochten via Internet. Zij kochten deze stoelen voor een installatie die gebaseerd is op de ‘Mart Stam’ stoel, model B 43. Deze stoelen zullen, samen met de portretten in het boekje van de vorige eigenaars van de stoelen, van 6 maart tot en met 5 april 2009 te zien zijn in de Beatrix Lounge van NH Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam.

De installatie, een kleine presentatie, is onderdeel van project Zichtbaar Afwezig, een samenwerking tussen het Stedelijk Museum, de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. In Zichtbaar Afwezig staan de topstukken uit de collectie van het Stedelijk Museum centraal. Studenten reageren op de collectie moderne kunst en vormgeving en maken de wereldberoemde werken, die veelal volgend jaar weer aan het Museumplein te zien zijn, op ongewone wijze zichtbaar – op verrassende plekken in Amsterdam.
Het is de bedoeling dat de reproducties de nieuwsgierigheid naar het origineel stimuleren en het publiek verleiden om later het origineel te bekijken. Tijdens deze installatie staat een icoon uit de design-collectie, de achterpootloze buisstoel van Mart Stam, nr B 43, centraal. Thonet steunt deze expositie, aangezien model S 43 (voorheen de B 43) in 1931 in productie ging bij Thonet en nog steeds één van de bestsellers uit de collectie is. Mart Stam was één van de belangrijkste architecten van de moderne tijd en een pionier op het gebied van het moderne meubeldesign. Stam had met zijn sledestoel een gedurfd ontwerp geleverd.

In de periode die volgde, inspireerde het ook tijdgenoten als Marcel Breuer, Mies van der Rohe en Harry E. Nolan in de VS. Zij volgden allemaal het idee van het ‘zitten als op een elastische luchtzuil’ (Marcel Breuer). Spoedig ontbrandde een lange strijd om patenten en octrooirechten. Mart Stam kreeg later het artistieke auteursrecht voor de vorm van de Freischwinger (de strenge kubusvormige, achterpootloze stoel) toegekend.
Naast de installatie met de stoelen zal een publicatie verschijnen. In dit boekje staat de gebruiker centraal. Via Marktplaats en eBay werden twintig originele en ‘look- a-likes’ Mart Stam modellen gekocht. De toegang in Krasnapolsky Amsterdam is gratis. Na afloop van de installatie zullen de stoelen geveild worden.

Zie ook:

Opening stadsdeelkantoor Zuideramstel
'Zichtbaar aanwezig' in Krasnapolsky

Deze week: Object Rotterdam

Thonet Nederland houdt zich afzijdig

Vijf nominaties uit 76 inzendingen

Inschrijven tot 29 augustus

04-03-2009 8:40


Deze week is de de nieuwe dramaserie Verborgen Gebreken gestart op tv-zender NET5. Iedere maandag om 21.30 uur zal de Aeron, een bureaustoel van Herman Miller, een belangrijke figurantenrol vertolken in de serie die draait om vijf ambitieuze mensen die samen een makelaarskantoor in Amsterdam Zuid runnen.

 

De Aeron bestaat sinds 1994 en is nu ook voorzien van het Cradle to Cradle Silver-certificaat van McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) voor zijn milieuvriendelijke ontwerp. De stoel is al voor 94 procent recyclebaar en samengesteld uit 64 procent gerecyclede materialen.

Voor de hoofdrolspelers Jennifer Hoffman, Maryam Hassouni, Ricky Koole, Egbert Jan Weeber en Frederik Brom is Aeron het ideale werkpaard. De ergonomische bureaustoel Aeron zal volgens Herman Miller een aanwinst zijn voor de professionele, dynamische kantooromgeving op de set van Verborgen Gebreken.

 

Zie ook:

Uitbreiding aanbod

VIBA-bijeenkomst
Innovatie-Award
Thuiswerkplek van Herman Miller op RTL 5

 

03-03-2009 8:44


Is het een origineel of is het een kopie? Dat is de vraag die twee studenten van de Rietveld Academie zich stelden toen zij twintig ‘Mart Stam’ stoelen kochten via internet. Zij kochten deze stoelen voor een installatie die gebaseerd is op de ‘Mart Stam’ stoel, model B 43. De installatie, een kleine presentatie, is onderdeel van project Zichtbaar Afwezig, een samenwerking tussen het Stedelijk Museum, de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut.

In Zichtbaar Afwezig staan de topstukken uit de collectie van het Stedelijk Museum centraal. Studenten reageren op de collectie moderne kunst en vormgeving en maken de wereldberoemde werken, die veelal volgend jaar weer aan het Museumplein te zien zijn, op ongewone wijze zichtbaar – op verrassende plekken in Amsterdam. Het is de bedoeling dat de reproducties de nieuwsgierigheid naar het origineel stimuleren en het publiek verleiden om later het origineel te bekijken.

Tijdens deze installatie staat een icoon uit de design collectie, de achterpootloze buisstoel van Mart Stam, nr B 43, centraal. Thonet steunt deze expositie, aangezien model S 43 (voorheen de B 43) in 1931 in productie ging bij Thonet en nog steeds één van de bestsellers uit de collectie is. Mart Stam was één van de belangrijkste architecten van de moderne tijd en een pionier op het gebied van het moderne meubeldesign. Stam had met zijn sledestoel een gedurfd ontwerp geleverd. In de periode die volgde, inspireerde het ook tijdgenoten als Marcel Breuer, Mies van der Rohe en Harry E. Nolan in de VS. Zij volgden allemaal het idee van het ‘zitten als op een elastische luchtzuil’ (Marcel Breuer). Spoedig ontbrandde een lange strijd om patenten en octrooirechten. Mart Stam kreeg later het artistieke auteursrecht voor de vorm van de Freischwinger – de strenge kubusvormige, achterpootloze stoel – toegekend.

Naast de installatie met de stoelen zal een publicatie verschijnen. In dit boekje staat de gebruiker centraal. Via Marktplaats en eBay werden twintig originele en ‘look- a-likes’ Mart Stam modellen gekocht. Deze stoelen zullen, samen met de portretten in het boekje van de vorige eigenaars van de stoelen, van 6 maart tot en met 5 april 2009 te zien zijn in de Beatrix Lounge van NH Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam. De toegang is gratis. Door goede en slechte reproducties, maar ook het originele ontwerp te tonen, wordt het spanningsveld opgezocht tussen het besef van de icoon en de waarde en bruikbaarheid ervan. Na afloop van de installatie zullen de stoelen geveild worden.
02-03-2009 9:17

Kantoorstoelenproducent Köhl heeft de omzetcijfers over 2008 bekendgemaakt. Die lagen met 17,5 miljoen euro 5 procent boven de gerealiseerde omzet van 2007.

De omzet vertegenwoordigt een productie van bijna honderdduizend stoelen. Het aantal medewerkers steeg tot zeventig. De verwachtingen voor dit jaar zijn ‘overwegend positief'. Een bijdrage aan de expansie van het bedrijf moet de sinds begin dit jaar gestarte vestiging in Londen gaan leveren.
02-03-2009 9:05

HME Import Agency kondigt met groot genoegen aan door Colebrook Bosson Saunders (CBS) aangesteld te zijn als importeur voor Nederland en Duitsland.

CBS is actief op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en marketing van ergonomische kantoorhulpmiddelen. Beeldschermarmen, CPU-houders en kabelmanagementproducten zijn enkele van de designproducten, speciaal ontworpen om mensen de ruimte en vrijheid te geven binnen hun eigen kantooromgeving. De ergonomische expertise en ervaring zorgen voor flexibele en op functie afgestemde bureauwerkplekken die een veilige en gezonde arbeidshouding ondersteunen.

HME Import Agency is verantwoordelijk voor de selectie en benoeming van het dealernetwerk, de lokale marketing en de distributie in deze regio's voor CBS. De producten van CBS completeren het huidige productportfolio van HME. HME Import Agency is sinds 2003 de Nederlandse Importeur van Herman Miller kantoormeubilair.
Het complete productportfolio van Colebrook Bosson Saunders is te zien in de nieuwe HME-showroom LEC (Learning & Experience Centre) in Krefeld.

Zie ook:

Innovatie-Award
Samenwerking HME en Leolux
Aeron nu ook als baliestoel 
Met creativiteit de crisis te lijf
Thuiswerkplek van Herman Miller op RTL 5
Tijdens Interieur Kortrijk
10 dagen genieten in Kortrijk
Interieur 08 Kortrijk start vandaag
Indoor Air Quality and Furniture
Popstars-jury op Mirra
Tentoonstelling werk George Nelson
Milieuprijs voor meubelfabrikant
Herman Millers Leaf bekroond
Hulp bij duurzaam inkopen
Leaf: duurzaam design
Vanmiddag bij omroep Max
Hommage aan designtenor 20e eeuw
Uitbreiding wegens continue omzetgroei

'Journalist van de eeuw' ergert zich

 

02-03-2009 8:44


De ontwerpwedstrijd voor een nieuwbouw in het Duitse Dogern van kantoormeubelfabrikant Sedus Stoll is gewonnen door het bureau Allmann Sattler Wappner uit München. Om toekomstige energieën en synergieën op één locatie te kunnen bundelen, moet voor de tot dusverre nog op de historische bedrijfslocatie in Waldshut gevestigde afdelingen een nieuw gebouw worden gerealiseerd, dat onderdak zal bieden aan kantoren, seminarruimten en een showroom en in het totale ensemble op de bedrijfscampus zal worden geïntegreerd.

 

Drie andere prijzen werden aan de andere deelnemende bureaus uitgereikt: Bolles + Wilson uit Münster, LAVA en Wulf & Partner, beide uit Stuttgart. Volgens de planning zal de bouw in het voorjaar van 2011 voltooid zijn.

″Het heldere concept van Allmann Sattler Wappner was overtuigend, omdat het rekening houdt met onze bedrijfsfilosofie van het werkplekconcept 'Place 2.5 - de nieuwe emotionele cultuur van het kantoor'." Het geplande gebouw is bovendien aansprekend door de buitengewoon flexibele en straalvormige plattegrond en de transparantie″, aldus Sedus-bestuurder dr.-ing. Bernhard E. Kallup, die zelf deel uitmaakte van de prijsjury.

Doel van de wedstrijd was de verwerving van voorontwerpen voor een nieuw directiegebouw en de integratie hiervan op de bedrijfslocatie Dogern/Hochrhein. Met deze bouw worden alle afdelingen van het bedrijf die nog op de historische locatie Waldshut zijn gevestigd, naar de toekomstige enige locatie Dogern verplaatst.  Naast de planning van de nieuwbouw dienen ook het campusidee en het totale concept van infrastructuur, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen te worden uitgewerkt.

Bij de planning stond de integratie van de bedrijfsfilosofie centraal alsook de ondersteuning en stimulering van informele communicatie en het scheppen van een prettige sfeer van 'productiviteit'. Sedus realiseert al jaren kantoorwerelden volgens het concept 'Place 2.5 - de nieuwe emotionele cultuur van het kantoor', waarbij alle zintuigen worden aangesproken en de creativiteit, communicatie en recreatie worden gestimuleerd - dit leidt uiteindelijk dankzij de verhoogde effectiviteit tot een bedrijfsrelevante meerwaarde.

In het nieuwe gebouw moeten naast kantoren een representatieve showroom en ruimte voor conferenties en trainingen worden gerealiseerd. Hier worden in toekomst talrijke klanten en bezoekers ontvangen. Niet in de laatste plaats moet het gebouw daarom een voorbeeldfunctie hebben.

Het overgrote deel van de werkplekken zal in de vorm van ruime kantoorlandschappen (open space) worden ontworpen. Dit nieuwe gebouw moet een ontmoetingsplaats worden, het moet waarde en moed uitstralen en een 'wij-gevoel' oproepen dat ook door klanten en bezoekers kan worden ervaren. De planning dient daarom uitgaande van de mens 'van binnen naar buiten' plaats te vinden.

Nu het architectenbureau Allmann Sattler Wappner de eerste prijs heeft gewonnen, wordt het gevraagd om samen met de betrokken deskundige planners Transsolar, CBP Tragwerksplanung en Realgrün Landschaftsarchitekten na een gemeenschappelijke workshop met Sedus het wedstrijdontwerp te herzien. Men streeft ernaar het gebouw in het voorjaar van 2011 te voltooien.

Zie ook:

Groei kantoormeubelsector zet door
Ook merknaam wijzigt
Nieuwe sedus-stoel
Prijs voor Sedus in Duitsland
Gunstig tij Sedus
Meerderheidsbelang Sedus in Planbüro

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >