Nieuws


27-02-2009 8:17


Stad Leuven is in december verhuisd naar het Professor Van Overstraetenplein 1. De Belgische kantoormeubelfabrikant Pami uit Overpelt werd gekozen om het volledige kantoorgebouw in te richten.
Het project omvatte circa 380 werkplekken met 300 bijhorende schuifdeurkasten, 430 bureaustoelen, 670 stoelen. Niet alleen de werkplekken maar ook de managementkantoren, vergaderzalen, cafetaria, ontvangstruimte, lounge en accessoires werden door Pami verzorgd.

pami1

"Pami werd gekozen omwille van zijn uitgebreid aanbod, hoge flexibiliteit en serviceniveau", aldus een woordvoerder van de Belgische fabrikant. "Het voor Stad Leuven speciaal ontwikkeld bureauconcept 'spine' benadrukt nogmaals de klantgerichtheid van Pami die op verschillende plaatsen is ingezet."

pami2

Zie ook:

Pami viert feest
Prestigieuze prijs voor Pami 
Pami in Nederland verder zonder Van Dijk
Pami in T&T

 

26-02-2009 9:15

Hoe kunnen mensen, communicatiemiddelen en werk gecombineerd worden om de productiviteit te verhogen en hoe kunnen gezondheidsproblemen op de werkplek worden voorkomen? Deze vragen staan centraal tijdens het ergonomiecongres: Ergonomie in Uitvoering ‘09. De Nederlandse Vereniging voor Ergonomie (NVvE) organiseert dit congres, dat wordt gehouden op 26 en 27 maart, voor de vijfde keer.

Eén van de deskundigen van het congres is de Belg Philip Vanhoutte, managing director van Plantronics/Altec Lansing EMEA. Hij gaat tijdens zijn lezing in op de problemen die lange werkdagen, multi-tasking en traditionele werkmethodes met zich meebrengen, de oplossingen en de vraag van werknemers naar technische mogelijkheden om het meeste uit de werkdag te halen.

De huidige werkcultuur, waarbij werkzaamheden vaak in een en dezelfde houding voor langere tijd worden uitgevoerd, zorgt voor rugklachten, in Europa de nummer twee op de lijst van reden tot ziekteverzuim en productiviteitsverlies.

Vanhoutte: "De huidige ergonomische kennis en de technologische middelen moeten betere werkomstandigheden creëren." Hij pleit ervoor dat mensen meer bewegingsvrijheid zouden moeten krijgen en niet gevangen achter hun bureau moeten zitten. Eén van de oplossingen daarvoor is het gebruik van nieuwe communicatietechnologieën, zoals Unified Communications, zodat werknemers op een slimmere manier kunnen werken.

Volgens Vanhoutte is tevens het gebruik van headsets onmisbaar: "Een headset is de ideale schakel tussen verschillende communicatiemiddelen waardoor multi-tasking gefaciliteerd wordt."
Onderzoek door de consultancy groep van HB Maynard bevestigt de rol van headsets als technologisch hulpmiddel in het kantoor. De productiviteit kan bij gebruik van headsets met meer dan 40 procent toenemen. Bij een test, die zich uitstrekte over 8 dagen, kwam naar boven dat de dragers van een Plantronics-headset gewag maakten van een betere moraal, minder vermoeidheid en minder fysiek ongemak als gevolg van langdurig telefoneren.
De goede invloed van het gebruik van headsets op de gezondheid is volgens Plantronics evident - er is een meetbaar risico voor ieder die gedurende twee uur per dag aan het telefoneren is. Vooral als de telefoon tussen hoofd en nek wordt geklemd. De universiteit van Surrey (Engeland) heeft het onderzocht en geconcludeerd dat headsetgebruikers 30 procent minder kans lopen op nekpijn en 16 procent minder kans op rugpijn.

Ergonomie in Uitvoering '09 vindt plaats op 26 en 27 maart in Woudschoten Conferentiecentrum in Zeist. De lezing van Philip Vanhoutte is donderdag 26 maart. Plantronics staat beide dagen op de informatiemarkt en geeft samen met StartReady en Interoute demonstraties van Unified Communications-oplossingen.

Zie ook:
Contactcenterheadset bekroond
Onderzoek naar flexibel kantoorwerken
Topconferentie kantoorvernieuwing
Terug naar de telefoon

24-02-2009 9:11


Kantoorinrichter Samas Nederland voert per 1 april 2009 een aantal aanpassingen in haar verkooporganisatie door. Vereenvoudiging van de interne organisatie en kortere communicatielijnen leiden tot een slagvaardigere organisatie.

De commerciële aansturing van de huidige vier verkoopregio’s zal worden vereenvoudigd. Dit zal resulteren in twee Samas Office regio’s: Noord en Zuid. Regio Noord omvat de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Regio Zuid omvat de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Met ‘Meet & Greet Points’ in zowel Amsterdam, Rotterdam als Tilburg, wordt op een nieuwe wijze invulling aan de locale activiteiten gegeven.

De huidige vestiging in Capelle a/d IJssel wordt verruild met een locatie in de Van Nelle ontwerpfabriek in Rotterdam. De binnendienst van de verkooporganisatie zal per 1 april geconcentreerd worden in ‘The Village Office’ in Houten – het belevingskantoor van Samas en tevens het internationale hoofdkantoor van Samas NV. Concentratie van deze belangrijke afdeling zorgt voor meer uniformiteit. Tevens moet een centraal opererende binnendienst voor verdere optimalisatie zorgen in de samenwerking en communicatie met de klant en onderling.

 

Zie ook:
Kantoorinrichter snijdt in schulden
Kantoorinnovator steunt goede doelen
Carl-Christoph Held CEO
Kantoorgigant zet in op MVO
Kantoorinrichtingsbeurs groeit
Rugwind voor Orgatec?
Cultuurverschillen
City livingroom cinema
Beurs scoort goed
Uitreiking op 18 september

22-02-2009 23:01


RH Form, producent van kantoorstoelen, is één van de eerste bedrijven in zijn branche die een certificatie behaalt in overeenstemming met het Environmental Product Declaration (EPD) systeem. Het EPD (milieugebonden productverklaring) systeem is een mondiaal systeem, dat moet voorzien in de stijgende vraag van klanten naar betere milieu-informatie evenals naar steeds meer gedetaileerde en strengere groene certificeringen.

Het internationale EPD-systeem werd gelanceerd in 2008 als een herziening van andere EPD-systemen die al bijna een decennium gebruikt werden in een groot aantal landen. RH nam snel de nodige maatregelen om de milieucertificering te behalen, een eerbetoon aan de reeds uitstekende milieunormen van het bedrijf.

RH kreeg de certificering na een uitgebreide, onafhankelijke verificatie door derden, waarbij vooral aandacht werd besteed aan gepubliceerd onderzoek en gegevens, evenals aan andere factoren zoals het gebruik van middelen, global warming-effecten en het genereren van afval. De verificatie werd uitgevoerd volgens ISO 14025. Het EPD-systeem streeft ernaar kopers te voorzien van gemakkelijk beschikbare, feitelijke en vergelijkbare, verifieerbare informatie over de milieueffecten van producten en diensten.

De EPD-certificering werd verkregen voor alle kernproducten van RH, inclusief de RH Ambio, RH Extend en RH Logic 400, die de eerste kantoorstoelen zijn die een precertificering gekregen hebben volgens het internationale EPD-systeem.

Jorgen Josefsson, directeur van RH Chairs UK: "Het was erg belangrijk voor ons om snel de nodige maatregelen te nemen. De nieuwe EPD heeft tot doel ervoor te zorgen dat kopers de milieueffecten van hun inkoopbeslissingen gemakkelijk begrijpen en we zijn blij met de verfijnde manier waarop het EPD-systeem deze doelstelling realiseert. We zijn erin geslaagd om de EPD-certificering zo snel te behalen, omdat we altijd op een uitgebreide manier rekening hebben gehouden met milieuaspecten, zowel bij het design als de productie van onze producten en natuurlijk ook bij alle andere aspecten van onze activiteiten. Onze progressieve aanpak om een stuk verder te gaan dan de minimumvereisten, heeft ons niet alleen geholpen om succes te hebben als bedrijf, maar houdt ook in dat we het best geplaatste bedrijf in onze branche zijn om aan nieuwe normen en certificaties te voldoen."

Christina Nordin, Vice President Quality, Scandinavian Business Seating & Environmental Manager RH: "Een EPD is gebaseerd op een Levenscyclusanalyse (LCA) van wieg tot graf en brengt alle relevante milieuaspecten in kaart vanuit een levenscyclusperspectief. Hierdoor beschikken we over betrouwbare en up-to-date kennis die op verschillende manieren gebruikt kan worden om ons concurrentievermogen te verbeteren. Zo kan ze bijvoorbeeld benut worden door ons eco-design, onze productontwikkeling en onze leveranciersketen. EPD´s kunnen ook een handig hulpmiddel zijn voor wie groen wil inkopen, omdat ze alle soorten informatie bevatten, inclusief de hoeveelheid schadelijke substanties en informatie over het demonteren en recyclen van gebruikte producten."

RH Stoelen maakt deel uit van Scandinavian Business Seating (SBS), het onlangs herdoopte moederbedrijf van de merken HÅG, RH en RBM. SBS werd opgericht in 2007, en realiseerde dat jaar een verkoop van ongeveer NOK 1.300 miljoen. SBS is het eigendom van het Zweedse equity bedrijf Ratos, dat genoteerd is aan de beurs van Stockholm.
RH werd opgericht in 1977 in het stadje Bodafors in de Zweedse provincie Småland, door Rolf Holstensson. Zijn initialen vormden de naam van het bedrijf. Door zijn eigen ervaring was hij zich bewust van de negatieve effecten van zittend, statisch werk. In overleg met ergonomen ontwikkelde hij zijn stoelconcept waarbij de mens centraal staat. Het doel was een stoel te construeren die een rechte lichaamshouding moest vergemakkelijken, die gemakkelijk ingesteld moest kunnen worden en die een optimale ondersteuning moest bieden en het lichaam moest ontlasten, terwijl hij tegelijkertijd beweging moest stimuleren.

RH Form realiseerde in 2008 een omzet van 43 miljoen euro. Gedurende de afgelopen jaren heeft RH zich actief geconcentreerd op de exportmarkt, wat resulteerde in een groot exportverkoopaandeel en de oprichting van vestigingen in verschillende Europese landen.


22-02-2009 22:38


Negen van de tien bedrijven beschikken over flexplekken. Dat is de uitkomst van een onderzoek van netwerkspecialist Axians. Daarmee is de flexplek flink in opmars. Een jaar eerder had nog maar driekwart van de ondervraagde organisaties flexplekken ingericht. Ruim de helft van de bedrijven heeft flexplekken voor een deel van het personeel. Bij 36 procent is de flexplek voor iedereen. Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer bedrijven open staan voor het inrichten van flexplekken. Ook het thuis laten werken wordt steeds populairder.

Zie ook:
Afwisselend staan en zitten verhoogt werkplezier
Onderzoek naar flexibel kantoorwerken
Kantoorwensen in kaart

20-02-2009 15:48


Twee producten van kantoorinrichter Ahrend hebben een 'Good Design Award' gekregen van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design. Het gaat om Ahrend Jetstream van Marijn van der Poll en Ahrend 750 Bench van Wijtse Rodenburg.

De 'Good Design Award' van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design wordt algemeen beschouwd als één van 's werelds meest prestigieuze onderscheidingen voor nieuwe producten en grafische vormgeving. Het Athenaeum kende prijzen toe in 23 verschillende categorieën; Ahrend won de awards in de categorie Furniture.

Zie ook:

Meubelfabrikant 'motiveert'
Prijzenregen in het vooruitzicht
Michael Braungart wint terrein 
Ahrend 180-stoel voelt zich snel thuis
Milieuprijs kantroorinrichter 
Ahrend wint prijs met jaarverslag
Kantoorinrichter op vastgoedcongres 
Kantoorgigant de grens over
Ahrend werkt samen met Cultuurfonds
Vrolijke kleuren en decors
Oliver Weber neemt taken waar
Brancheclub strikt marktleider

19-02-2009 8:36

Samas heeft zijn fabriek in Tilburg verkocht en gaat de locatie huren voor de productie van zijn kantoormeubelen. Daarnaast heeft het een principe-overeenkomst getekend voor de verkoop van Erco Interieurbouw. Met de verkoop wil het bedrijf zijn schulden terugbrengen.

Samas heeft laten weten aan de verkoop en leaseback van de Tilburgse locatie ongeveer 7 miljoen euro over te houden. Erco wisselt van eigenaar via een management buy-in. Erco heeft een jaaromzet van 8 miljoen euro. De desinvestering is volgens Samas 'ongeveer cash-neutraal'. Met de verkoop verlaagt Samas zijn kostenbasis.

Samas heeft een krappe financiële huishouding door problemen met een IT-systeem dat het in 2006 probeerde in te voeren. De invoering ervan werd eind 2007 geannuleerd. Om kosten te besparen, schrapte het bedrijf arbeidsplaatsen en sneed in het aantal te leveren producten. De leverancier van kantoormeubelen zette verder de deur open voor een overname van het bedrijf. Eind vorig jaar hief het de eigen beschermingswal op, volgens bestuursvoorzitter Coen van der Bijl om praktische redenen. De constructie was volgens hem te ingewikkeld om overeind te houden.

Zie ook:

Carl-Christoph Held CEO

Kantoorgigant zet in op MVO
Kantoorinrichtingsbeurs groeit
Rugwind voor Orgatec?
Cultuurverschillen
City livingroom cinema
Beurs scoort goed
Uitreiking op 18 september
Winnaars in september bekend
Eentweetje BNI en Samas
Rode cijfers: 38,5 miljoen
'Dit is mijn werkplek'
Analisten tevreden
Chairwash: kantoorinrichter verbreedt horizon
Houtense kantoorinrichter presenteert nieuw product
Nieuwe Samas-CEO hanteert bezem
Nieuw product Samas
'Facilitect' in Haarlemse kerk

Eerste prijs voor Margarita Gaier
Van der Ven weg bij Samas
Derde editie BNI-Prijs
Marketinggrap op wieltjes
Coolcast BNN wint NK bureaustoelracen
The Village Office populair
Oostenrijks congres lauwert kaaskopkantoren
Kunstzinnige Vuelo-stoelen bij gala-diner
Warmer en groter
kantoorinrichter op 100% Design
Inside Information nr 1-2009
'Brick' in Rotterdam
Samas opnieuw in zwaar weer
‘Geslaagde samenwerking van vorm en functie'
Highlights-happening
Beurs Facilitair in volle gang
Rob Boogaard leidt Samas Nederland
Expositiedagen AVEX
Orgatec op stoom
Samas introduceert een nieuwe bureaustoel

 

 

17-02-2009 8:30

Bijna een derde van de Nederlanders is van plan binnen nu en een jaar hun interieur te verfraaien. De Verfraaiindex is in januari 2009 uitgekomen op 31, een stijging van twee punten ten opzichte van een maand eerder. Het zijn vooral de hogere inkomens die het komende jaar hun huis verfraaien. Dit blijkt uit onderzoek dat WoonKennis onder ruim zevenhonderd woonconsumenten heeft gehouden ten behoeve van de Woonindex.

Voor de Woonindex berekent WoonKennis maandelijks negen indexcijfers op basis van eigen onderzoek waarmee de stemming van de woonconsument met betrekking tot verhuizen, klussen en verschillende aankopen voor de woning in de tijd gevolgd kan worden. Door deze resultaten naast elkaar te zetten, geeft de Woonindex van WoonKennis de ontwikkelingen binnen de woonsector in één oogopslag weer. De Verfraaiindex geeft het percentage woonconsumenten weer dat binnen nu en een jaar hun interieur willen verfraaien, bijvoorbeeld door te behangen, verven of raamdecoratie te kopen.
15-02-2009 22:05

BSO, de Duitse branche-organisatie voor kantoormeubelproducenten, heeft de omzetcijfers over 2008 bekend gemaakt. Onze Oosterburen verkochten vorig jaar voor 2,27 miljard euro aan kantoormeubelen. Dat betekende een toename van 7,2 procent ten opzichte van de 2,12 miljard van het jaar ervoor.

In tegenstelling tot voorgaande jaren was de omzettoename vooral een gevolg van binnenlandse ontwikkelingen. In Duitsland bedroeg de omzettoename 9 procent. De Duitse kantoorinrichters zagen de omzet uit exportactiviteiten met 3,4 procent toenemen.

Zie ook:
Gezonde dochter voor kantoorinrichter
Omzetstijgingen van 15 procent
Positieve tendens zet zich door

 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >