Nieuws


29-12-2009 12:40


Palmberg blijft ook de komende 3 jaar hoofdsponsor van voetbalclub FC Schönberg 95. Op 4  december 2009 ondertekenden Palmberg-directeur Uwe Blaumann en Schönberg-voorzitter Wilfried Rohloff het hernieuwde contract. Per jaar ondersteunt de op drie na grootste bureaumeubelproducent van Duitsland de FC met 120.000 euro. Door de sponsoring van Palmberg is de komende 3 jaar de helft van de jaarbegroting van FC Schönberg afgedekt. Tegelijk met de overeenkomst introduceerde Palmberg een nieuwe website. Toegevoegde elementen zijn onder meer een nieuwsbutton en een login mogelijkheid voor vakhandelaren.

Het hoofdkantoor van Palmberg is gevestigd in het Duitse Schönberg en er zijn van oudsher connecties met de plaatselijke voetbalclub. Zo spraken we tijdens de Orgatec van ik meen 2004 met de Palmbergdirectie uitgebreid over de link tussen het bedrijf en de club. Hoogtepunt in de historie is de eervolle 0-4 bekernederlaag tegen het grote Bayern München in het jaar 2000. Bij dit voor de club legendarische duel waren bijna 17.000 toeschouwers aanwezig. Schönberg speelde toen in de Duitse Oberliga, wat tegenwoordig de Verbandsliga heet. In deze hoogste klasse van het amateurvoetbal werd Schönberg vorig seizoen kampioen. Dat was al voor de zesde keer in de relatief korte historie van de club. Daarmee is FC Schönberg de succesvolste Duitse amateurvereniging.
Tijdens diezelfde Orgatec ontving schrijver dezes van de Palmberg-directie een shirt met handtekeningen van oud-Oranje. Dat had in Schönberg een wedstrijd gespeeld tegen de plaatselijke voetbaltrots.

Palmberg sponsort, naast FC Schönberg, ook de profclub Hansa Rostock, dat momenteel in de 2e divisie van het Duitse betaald voetbal uitkomt. Andere sportclubs die door Palmberg financieel worden ondersteund zijn: Anker Wismar (voetbal), VfB Lübeck (voetbal), VfL Bad Schwartau (handbal), SV Selmsdorf (voetbal), der Schweriner Boxclub (boksen). Ook wielrenvereniging Dassow wordt door Palmberg ondersteund.

Zie ook:

Anti-cyclisch investeren
Mix van kantoorvormen
Nieuw kantoor binnen een week
Met creativiteit de crisis te lijf
Markt Intern
Kantoorinrichter tevreden over Facilitair
Duitse aanbieder mikt op groen
Fabrikant publiceert cijfers 2007
 
 

23-12-2009 9:22De kogel is door de kerk: de voormalige kantoormeubelgigant Samas NV wordt ontmanteld. Dit werd gisteren besloten tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering.

Samas was al enige tijd in feite een lege beurshuls. Na de verkoop van onder meer Samas GmbH en Samas Benelux aan verschillende investeringsmaatschappijen was de Houtense NV de facto inhoudsloos geworden. Niet voor niets staat er op de website te lezen: 'Samas was a leading international supplier of furniture and chairs' [mijn cursivering, HJH].

De ontmanteling van de NV werd volgens een woordvoerder van Samas goedgekeurd door '99,99 procent van de stemmen'. De geneomen beslissing betekent dat de heer C.C. Held met onmiddellijke ingang zijn CEO-schap beëindigde. Mr. R. Houwer werd aangesteld als zogenaamde 'vereffenaar'.

Als gevolg van de beslissing van de aandeelhouders zal Samas verdwijnen van de Amsterdamse beurs. Op 20 januari 2010 zal op de beurs in Amsterdam voor het laatst in Samas-aandelen kunnen worden gehandeld.

De beslissing van de aandeelhoudersvergadering heeft geen gevolgen voor de voormalige dochters van Samas NV, die immers in handen zijn van investeringsmaatschappijen. Samas Benelux heeft ondertussen haar naam veranderd in Aspa en probeert met deze 'oude naam' een nieuwe toekomst op te bouwen; Samas GmbH staat op het punt om overgenomen te worden door het Zweedse Kinnarps.

Zie ook:
Voorschot op overname Kantoorgigant
Soap Samas duurt voort
Euwid verwacht sanering
Oude naam terug op de markt
Kantoorgigant zonder bedrijven 
Einde kantoorinrichter
Drastische ingrepen bij kantoorinrichter


 

23-12-2009 8:30Groep Pami Office Furniture uit Overpelt heeft groep TDS Office Design uit Luik overgenomen. Dit strategisch partnership zorgt er naar eigen zeggen voor dat Pami  'de positie in de markt van kantoormeubilair aanzienlijk versterkt'.

Pami, de Belgisch fabrikant van kantoormeubilair, wordt geleid door de broers Hendrik en Lode Essers. Zij namen in 1992 het zieltogende Pami over en vormden het intussen om tot één van de vooraanstaande spelers in de markt. TDS is eveneens één van de belangrijkste spelers in de sector. Jean-Marie Onclin, vertelt: “TDS zocht een duurzame toekomstoplossing voor haar organisatie en vond bij Pami een betrouwbare en serieuze strategische partner." Lode Essers : “Samen met TDS zijn wij ervan overtuigd dat er door het bundelen van de sterktes van beide bedrijven enorme synergiemogelijkheden ontstaan." Door deze operatie wordt de groep Pami/TDS de onbetwiste marktleider op de Belgische markt."Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze overname onze positie op de Belgische en de Europese markt kunnen verstevigen en de toekomst van beide bedrijven hebben verzekerd." Hendrik Essers vult aan: “Pami en TDS zijn beide zeer flexibele en efficiënte fabrikanten van hoogwaardig kantoormeubilair. Op beide locaties beschikken zij over de modernste machineparken om kwalitatieve en milieuvriendelijke producten volledig in eigen beheer te produceren. Samen zijn zij uitstekend gewapend om op een duurzame manier creatieve en inspirerende werkomgevingen aan hun klanten aan te bieden."

Zie ook:
FOR voor kantoormeubelfabrikant
Aansprekend project Belgische fabrikant
Pami viert feest
Prestigieuze prijs voor Pami

 

18-12-2009 14:17Het Zweedse Kinnarps wil het Duitse Samas overnemen. Dat meldt het Duitse tijdschrift Mensch und Büro. Samas zit al enige jaren in de hoek waar de klappen vallen. Onlangs werd bekend dat het bedrijf op de drempel van een faillissement staat.

De interesse van Kinnarps houdt verband met de ambitie van het Zweedse bedrijf. Volgens een woordvoerder zou het overgenomen Samas een belangrijke bouwsteen kunnen vormen voor de gewenste Europese groei van Kinnarps.

Op 10 december werd een intentieovereenkomst getekend tussen Kinnarps en de curator van Samas. De voorziene overeenkomst behelst onder meer de overname van de Samas-merken Martin Stoll, Drabert, MBT, Schärf en Fortschritt alsmede de verschillende productielocaties van deze merken.

Henry Jarlsson, CEO van Kinnarps, ziet grote mogelijkheden: "Dankzij de overname verwerven we productiefaciliteiten en een bedrijvennetwerk in een veelbelovende markt, die veelal georienteerd is op binnenlandse aanbieders."

Momenteel wordt Samasw GmbH geheel doorgelicht; naar alle waarschijnlijkheid zal begin 2010 de definitieve overeenkomst getekend worden.

Samas GmbH is het voormalige zusterbedrijf van Aspa in Houten (het voormalige Samas Benelux). Voor Aspa verandert er in niets door de overnameplannen. "We hebben een exclusiviteitsovereenkomst met ons voormalige Duitse zusterbedrijf", zegt Valerie Goncalves van Aspa. "Die overeenkomst blijft gewoon geldig. We zullen dus de komende jaren gewoon de producten blijven leveren van de Samas-dochters. Voor ons is het dus business as usual."

Zie ook:
Euwid verwacht sanering
Oude naam terug op de markt
Kantoorgigant zonder bedrijven 
Einde kantoorinrichter
Jarl Andersson startte bedrijf in 1942 
Standplaats Frankfurt
Kennis maken met nieuwe inrichtingsconcepten
  
 

18-12-2009 8:38De Belgische fabrikant en projectinrichter Pami heeft besloten sectorgenoot TDS uit Luik over te nemen en hiermee haar positie in de markt van kantoormeubilair aanzienlijk te versterken.

Pami wordt geleid door de broers Hendrik en Lode Essers. Zij namen in 1992 het zieltogende Pami over. Het bedrijf realiseert heden met circa 140 medewerkers een omzet van 20 miljoen euro."TDS is eveneens één van de belangrijkste spelers in de sector", aldus Pami. Het bedrijf bestaat al ruim 60 jaar en realiseert een omzet van 25 miljoen euro met eveneens 140 mensen. 

Jean-Marie Onclin: “ TDS zocht een duurzame toekomstoplossing voor haar organisatie en vond bij Pami een betrouwbare en serieuze strategische partner”. Lode Essers: “Samen met TDS zijn wij ervan overtuigd dat er door het bundelen van de sterktes van beide bedrijven enorme synergiemogelijkheden ontstaan. Door deze operatie wordt de groep Pami/TDS de onbetwistbare marktleider op de Belgische markt. Dit biedt ongetwijfeld mooie opportuniteiten."

Op korte termijn zal er weinig veranderen voor beide organisaties. De activiteiten op beide sites in Overpelt en Luik zullen verder doorgaan zoals gebruikelijk. "Maar natuurlijk zullen we trachten zoveel mogelijk verbeteringen te realiseren door het delen van kennis en ervaringen en door de voordelen van schaalvergroting te benutten", zegt Essers. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze overname onze positie op de Belgische en de Europese markt kunnen verstevigen en de toekomst van beide bedrijven hebben verzekerd. “

Ook Hendrik Essers is opgetogen: “Pami en TDS zijn beide zeer flexibele en efficiënte fabrikanten van hoogwaardig kantoormeubilair. Op beide locaties beschikken zij over de modernste machineparken om kwalitatieve en milieuvriendelijke producten volledig in eigen beheer te produceren. Samen zijn zij uitstekend gewapend om op een duurzame manier creatieve en inspirerende werkomgevingen aan hun klanten aan te bieden."

Zie ook:
FOR voor kantoormeubelfabrikant
Aansprekend project Belgische fabrikant 
Pami viert feest 
Prestigieuze prijs voor Pami
iF Product Design Awards 2008
 

16-12-2009 8:26De Tio-stoel van het jonge, Zweedse designlabel Massproductions heeft onlangs in Zweden de Golden Chair Award gewonnen.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Swedish Association of Architects. De Tio-stoel – die zowel geschikt is voor binnen als buiten - werd gekozen uit meer dan veertig genomineerde modellen. De Tio-lijn is als het ware een 'driedimensionale creatie’ met metalen draad. Dit designproces resulteert in een reeks die visueel transparant oogt. In het gamma zijn er naast de winnende stoel, tevens een lage stoel, barstoel, lage en hoge tafels met diverse tafeltops verkrijgbaar. Massproductions werd opgericht werd door de Zweed Magnus Elebäck en Engelse Chris Martin.

Naast de Tio-lijn biedt de collectie enkele andere interessante producten zoals de trendy Albert-serie: een herwaardering van de oude bar stoelen in bruine cafés, integraal uit massief hout vervaardigd.

 

15-12-2009 9:44Donderdag 3 december vond in Tiel de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten plaats. Zoals gebruikelijk hield voorzitter Henny Groeneweg een jaarrede. Thema dit keer: klimmen uit het dal. Groeneweg blikte terug op 2009 en de gevolgen van de recessie en besprak tevens de opties voor de nabije toekomst.

Over de achterliggende periode is weinig goeds te melden. Toch wilde Groeneweg daar niet te veel bij stil blijven staan en tevens lichtpunten aanstippen. De kredietcrisis heeft ook voor de meubelindustrie ingrijpende gevolgen. In de eerste drie kwartalen van 2009 is de industrie het hardst getroffen, met 19 procent minder omzet (cijfers van de Rabobank). Het CBS berekende voor de meubelindustrie een omzetdaling van ruim 16 procent. Wel verschilde volgens Groeneweg voor woonmeubelfabrikanten, interieurbouwers en toeleveranciers het moment waarop de terugval voelbaar werd. Voor de woonmeubelfabrikanten kwam deze terugval vrij snel. “De bankencrisis ondermijnde het vertrouwen van de consument. Hij hield de hand op de knip en die hand rust daar nog steeds”, aldus Groeneweg in zijn rede. “En omdat de werkloosheid naar verwachting nog zal oplopen, zal het vertrouwen voorlopig ook wel laag blijven.” Hij verwacht het komend jaar dan ook geen krachtig herstel, maar sprak wel de hoop uit dat voor de woonmeubelfabrikanten het dal bereikt is.

De interieurbouw is het jaar redelijk doorgekomen met een omzetdaling van circa 9 procent over de eerste helft van 2009. Het advies van de CBM afgelopen jaar aan zijn leden was niet af te wachten maar de recessie naar hun hand te zetten. Ook heeft de bond zich sterk gemaakt voor een kredietregeling in reactie op de terughoudendheid van de banken op dit vlak. Groeneweg vreesde dat die problemen nog zouden verergeren op het moment dat de economie weer aantrekt: “Buiten de behoefte aan liquiditeit ontstaat dan ook behoefte aan investeringskredieten. Elk herstel wordt dan in de knop gebroken als de banken meer oog blijven houden voor hun balansverhoudingen dan voor financiering van het mkb.” Verder wees hij erop dat een economie in mineur slecht gedrag uitlokt: opdrachtgevers die hun leveranciers tot onder de kostprijs uitknijpen en de betaaltermijnen zolang oprekken dat leveranciers extra in de problemen komen.

 

zie ook:

Meubelfabrikanten sluiten moeilijk jaar af
Kritische beschouwing crisis
Digitale marktplaatsen wisselen informatie uit
Meubelfabrikanten sluiten jaar af
Opvolger voor Wim van Ast
Handelsmissie voor meubelfabrikant
Meubel cao
Jaarrede nieuwe CBM-voorzitter Groeneweg
Verhoging vakmanschap kerndoel
Henny Groeneweg opvolger Wim Heinen
'Gorinchem' tjokvol
Inside Information nr5-2006

 

13-12-2009 22:18


Kantoorinrichter Aspa heeft tijdens de Goed Industrieel Ontwerp Erkenningen 2009 naast drie GIO Erkenningen ook een Special Award in de categorie Functionaliteit in ontvangst mogen nemen voor de SitagWave bureaustoel. ‘SitagWave is een ontwerp met krachtige functionele en onderscheidende eigenschappen. Het goede aan de SitagWave is dat deze stoel met een minimum aan bedieningsknoppen een optimaal zitcomfort geeft. De fabrikant levert er een boekje bij, maar voor de gebruiksaanwijzing heb je dat niet nodig.', aldus het juryrapport.

2009-gio-special-award-uitreiking
GIO Special Award uitreiking: Henk Smit – ASPA, Sr. Productmanager (links) en John Venneman – Jurylid GIO Erkenningen 2009 (rechts)

 

De GIO Erkenningen 2009 zijn op 10 december uitgereikt na afloop van een middagsymposium ‘Disruptive by Design in de Rotterdam School of Management. De GIO erkenning is de enige prijs in ons land die het vakmanschap van ontwerper en opdrachtgever honoreert. Om voor dit keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovativiteit, originaliteit, respect en materiaalkeuze zijn van even groot belang.

 

w201020_side2

SitagWave
 

 

Vorig jaar ontving Aspa voor haar werkplekprogramma "Fits" en de bureaustoel "ios" al twee GIO erkenningen. Dit jaar zijn er maar liefst drie inzendingen van Aspa in de prijzen gevallen. De bureaustoelen SitagWave en Salida Netweave en het tafelprogramma Portal voldeden volgens de jury ruimschoots aan deze criteria. De jury besloot verder een Special Award toe te kennen aan de SitagWave bureaustoel. ‘Bij functionaliteit gaat het erom dat een product doet waarvoor het ontworpen is. Ook moet direct duidelijk zijn hoe het gebruikt gaat worden. Daar schort het nogal eens aan wat bureaustoelen betreft. Producenten streven ernaar om stoelen perfect instelbaar te maken. Maar daarbij zijn - en worden - ontwerpen op de markt gebracht met zoveel bedieningsknoppen en een zo uitgebreide gebruiksaanwijzing dat het omgekeerde gebeurt van wat men voor ogen heeft. Door complexiteit laten gebruikers het instellen vaak achterwege. SitagWave is een ontwerp met krachtige functionele en onderscheidende eigenschappen. Het goede aan de SitagWave is dat deze stoel met een minimum aan bedieningsknoppen een optimaal zitcomfort geeft. De fabrikant levert er een boekje bij, maar voor de gebruiksaanwijzing heb je dat niet nodig.', aldus het juryrapport.

sitagwave_specialed_06  

SitagWave
 

 

De expressieve vormgeving van SitagWave is geen gimmick, maar een uitvloeisel van een consequent ergonomisch concept. Deze stoel laat de gebruiker bewegen terwijl hij toch voldoende ondersteuning geeft. SitagWave is een vrijwel knoploze bureaustoel die zich automatisch aanpast aan de gebruiker. Hiermee speelt Aspa in op de trend van innovatieve inrichtingsconcepten zoals ‘Het Nieuwe Werken'. Tevens is de Special Award voor functionaliteit voor Aspa het bewijs dat innovaties noodzakelijk zijn, ook al gaan deze verder dan de bestaande normeringen en richtlijnen als de NPR 1813. SitagWave is een ontwerp met krachtige functionele en onderscheidende eigenschappen van Uli Witzig en wordt exclusief geproduceerd voor Aspa en zijn dealers .

 

Salida Netweave is een bureaustoel die voldoet aan alle ergonomische vereisten, maar oogt tegelijkertijd alsof er aan de vormgeving geen concessies zijn gedaan: helder en transparant. Salida ziet er strak en gedisciplineerd uit, maar is vriendelijk en aanraakbaar. In een witte uitvoering fris, zonder kil over te komen. Salida is een ontwerp van Daniël Figueroa en wordt exclusief geproduceerd voor Aspa en zijn dealers.

 

Portal is een tafelprogramma met als basis twee strakke, rechthoekige portaalpoten. Portal kan zich als een kameleon aanpassen aan een organisatie, maar heeft toch een eigen en krachtige identiteit. Vooral de duo-werkplek met individueel in hoogte instelbare bladen geeft een andere dimensie aan samenwerken. Portal is een ontwerp van Marck Haans en wordt exclusief geproduceerd voor Aspa en zijn dealers.

 

Zie ook:
Goed Industrieel Ontwerp
Inschrijving geopend
Meer dan alleen mooie producten

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3651&Itemid=34

 

13-12-2009 22:04


Drie innovatieve tafels en een lichtgewicht magnesium stoel van Ahrend hebben de Erkenning van Goed Industrieel Ontwerp ontvangen: Ahrend 360, Ahrend 315, Ahrend philink en Ahrend Four_Two. Op 10 december 2009 werden de GIO Erkenningen in Rotterdam uitgereikt. Vorig jaar vielen ook al vier Ahrend-producten in de prijzen: de loungestoel Ahrend Clipline, het Ahrend 750-meubelprogramma, de Ahrend 800-tafel en Ahrend 312.

De Ahrend 360, een ontwerp van FLEX the Innovationlab, is een ultralichte bezoekersstoel. Deze is gemaakt van magnesium, dat onder andere wordt gewonnen uit zeewater. Magnesium heeft een veel lager smelpunt dan bijvoorbeeld aluminium; dat is gunstig voor het energieverbruik tijdens de productie. De stapelbare, trendy Ahrend 360 is leverbaar in een groot aantal kleuren en pasteltinten en al bij diverse projecten toegepast.


De Ahrend 315-tafel van Bert van der Aa is eigenzinnig en herkenbaar door zijn ronde vormen. De tafel is heel praktisch in het gebruik; door zijn holle poten en een opengewerkte hoek is er alle ruimte voor kabels en snoeren.De kabelgoten zijn logisch geïntegreerd in het ontwerp. Lampen en add-ons kunnen direct aan de tafel (aan het frame) worden gekoppeld. Bij de stapelbare uitvoering zorgt het doorlopende frame ervoor dat - hoewel de poten buiten het blad zijn geplaatst - er toch binding is met de tafel. Dit alles maakt dit tot een intelligent tafelsysteem. Naast kantooromgevingen is de Ahrend 315 ook zeer geschikt om thuis toe te passen.

Ahrend philink van de Belgische architecten Voet en Theuns stimuleert en faciliteert individuele en gezamenlijke kantooractiviteiten met een doordacht tafelconcept. De vorm van het tafelblad van de philink maakt mogelijk dat je hem ‘linkt' aan een tweede, een derde, een vierde tafelblad. De constructie is robuust, licht, economisch en door het zelfdragende blad uit duurzaam ontgonnen reuzenbamboe ook ecologisch verantwoord. Vergaderruimte, executive office, landschapskantoor, kantine, bar, cafetaria of lounge; moeiteloos maakt Ahrend philink iedere werksituatie 'samenwerkelijk'.

Ahrend Four_Two is een modulair, flexibel en snel te monteren ergonomisch meubelprogramma met twee uitvoeringsversies. Beide versies zijn geschikt voor alle soorten werkplekken. De tweepootsversie is ontworpen door Wijtse Rodenburg; de vierpootsversie door Lieke van Gool. De tafel is breed en flexibel toepasbaar in elke ruimte, mechanisch of elektrisch hoogteverstelbaar en recyclebaar.

De Erkenningen geven Ahrend het recht het GIO-logo in samenhang met het erkende product te gebruiken voor elk gewenst doel. Remon van Rijn, Manager Marketing and Communications van Ahrend, is ingenomen met de erkenning: "Het feit dat er net als vorig jaar maar liefst vier Ahrend-producten voor de erkenning in aanmerking komen, bevestigt dat wij topkwaliteit tijdloos design produceren. GIO is een begrip in de Nederlandse designwereld; door de jaren heen heeft Ahrend talloze GIO Erkenningen in ontvangst mogen nemen. Ahrend heeft dan ook een lange traditie als het gaat om het samenwerken met ontwerpers van naam en faam, zoals Friso Kramer, Frans de la Haye, King & Miranda, Meyer en Van Schooten, Wim Quist en Sigurd Rothe. Daarnaast heeft Ahrend zelf een aantal prijswinnende designers in dienst, onder wie Bas Pruijser, Lieke van Gool en Wijtse Rodenburg."

GIO Erkenningen honoreren het vakmanschap van ontwerper en producent. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen, moet een product onder meer voldoen aan eisen op het gebied van esthetiek, functionaliteit, innovativiteit, en materiaalkeuze. Van de circa negentig ontwerpen in vijf categorieën werden er dit jaar 57 erkend als goed industrieel ontwerp. Op 10 december 2009 werden de GIO Erkenningen in Rotterdam uitgereikt.

De jaarlijkse toekenning van de GIO Erkenningen wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een onafhankelijke organisatie die vraag, aanbod, kennis en beleid op het gebied van productdesign bij elkaar brengt. Zij heeft als doel het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van het industrieel ontwerpen in Nederland.

Zie ook:
Goed Industrieel Ontwerp
Inschrijving geopend
Meer dan alleen mooie producten

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3651&Itemid=34

 

 

10-12-2009 16:31


Vitol heeft haar nieuwe vestiging in Rotterdam betrokken. Het gebouw geeft ruimte aan honderdvijftig tot tweehonderd werkplekken, verdeeld over drie verdiepingen. Het gebouw is gemaakt door van Heerden en Partners en volledig ingericht door Bon&Co uit Rotterdam.

Speciaal voor dit project door Bon&Co aangepaste elektrisch in hoogte verstelbare zit-sta bureaus van OneCollection zijn een van de meest in het oog springende details van het interieur. De bureaus hebben een knik van 120 graden. De voordelen van een dergelijk bureau zijn onder meer dat de beschikbare ruimte efficiënter kan worden ingedeeld en dat de mensen een beter onderling contact kunnen hebben. De ruimte oog ook minder stijf door de opstelling die te maken is met deze werkplekken.

Door alle meubelen te laten maken bij dezelfde producent is het interieur een samenhangend geheel geworden. Alle kleuren en materialen gebruikt in het interieur zijn op elkaar afgestemd. De kasten zijn voor een groot deel maatwerk. Maatwerk meubelen zijn ontworpen door Joost Cords van Bon&Co en door van Heerden en partners.

09-12-2009 16:01


Casala blijft naar eigen zeggen ook in 2010 de juiste partner voor het leveren van meubilair aan overheden. Vanaf 1 januari 2010 gaan Nederlandse overheden meer duurzame producten inkopen, hiervoor zijn in samenwerking met SenterNovem richtlijnen opgesteld. Casala-producten worden geproduceerd volgens de eisen die aan de productgroep kantoormeubilair gesteld worden. Daarnaast wordt ook voldaan aan de ISO-normen met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid. In het kader van de recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaam inkopen, wordt de aandacht gevestigd op Casala's groene producten.

 

Casala voldoet aan alle criteria voor het duurzaam inkopen van kantoormeubilair. Deze criteria zijn op 28 juli jongstleden voor het laatst gewijzigd door SenterNovem en zullen vanaf 1 januari 2010 gelden voor centrale- en lokale overheden.

Tafels en stoelen van Casala hebben een levensduur van minimaal 5 jaar en vervangende onderdelen kunnen minimaal 10 jaar na verkoop nageleverd worden. Alle gebruikte materialen en grondstoffen voldoen aan de gestelde eisen. De materialen die in producten worden verwerkt zijn, met uitzondering van oppervlaktebehandelingen, van elkaar te scheiden. Samenstellingsetiketten zijn per product beschikbaar. Directieverklaringen en testrapporten van de producten zijn opvraagbaar.

 

Er wordt niet alleen voldaan aan de criteria voor inkoop door overheden, Casala gaat een stap verder. Bewustheid op het gebied van milieu is doorgevoerd tot in de productie, de Feniks-stoel is hier een voorbeeld van. Bij de productie van Feniks zijn uitsluitend composteerbare, recyclebare en hergebruikte materialen toegepast. Daarnaast wordt samengewerkt met betrouwbare, ISO 14001 en 9001 gecertificeerde leveranciers. Deze eigenschappen maken van Feniks een duurzame stoel. 

 

Al het hout dat gebruikt wordt bij de vervaardiging van tafels en stoelen voldoet aan het PEFC keurmerk (Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen), dit betekent dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. De lakken zijn watergedragen en alle stoelen kunnen bekleed worden met gerecyclede, composteerbare of klimaatneutrale stoffen.

 

Sinds Casala 14 jaar geleden het ISO certificaat 9001 ontving, is het bedrijf in overeenstemming geweest met de veranderende richtlijnen. Al jarenlang wordt samengewerkt met betrouwbare leveranciers en producenten, daardoor kunnen kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd worden. Daarnaast worden producten geproduceerd volgens de eisen van de norm ISO 14001. Deze norm wordt wereldwijd toegepast om milieumanagementsystemen op te zetten en te beoordelen. Kwaliteit, duurzaamheid en milieubewustheid zijn bij Casala doorgevoerd tot in de productie.

 

Casala is 90 jaar geleden opgericht in de Nedersaksische plaats Lauenau. Tegenwoordig is het hoofdkantoor van Casala gevestigd in Culemborg. In het Duitse Lauenau en het Engelse Cliddesden zijn verkoopkantoren gevestigd. Casala is wereldwijd actief in meer dan twintig landen.

Casala produceert projectmeubelen, meubelen die ingezet worden daar waar design zich functioneel moet bewijzen: in congreszalen en kerken, in kantoren, op universiteiten, bij overheden en in zorgcentra.

Stapelbaarheid, koppelbaarheid of transportmiddelen zijn geen toevalligheden, ze zijn geïntegreerd in het ontwerp. Zowel de materialen als ook de productievoorwaarden voldoen aan de huidige milieustandaarden.


Zie ook:

Kantoorinrichter nu ook in Londen
Kantoorinrichter moet aan de bak
Inrichter scoort opdrachten
Awards voor kantoorproducten 
Jury enthousiast over niveau inzendingen
Winnaars in september bekend
Casalino op herhaling
Dealer-event met presentatie nieuwe modellen
Deelnemers Inrichtingskunde geslaagd

04-12-2009 8:51In de uitzending van de beroemde talkshow Beckmann op de Duitse tv-zender ARD op 30 november j.l., heeft Prof. Dr. Michael Braungart, bedenker van het Cradle to Cradle-concept, een Mirra stoel van Herman Miller geschonken aan Prins Albert van Monaco.
De schenking van de bureaustoel werd mogelijk gemaakt door HME Import Agency uit Venlo. "Dankzij de levering van ‘s werelds eerste Cradle to Cradle bureaustoel door de importeur van Herman Miller aan het Prinselijk Paleis in Monaco wordt er wederom een kroon gezet op het succes van de Mirra", meldt de woordvoerder van HME Import.

Zie ook:
Cradle to Cradle to Sense
Lezing Daniel Korb 
Crisis stimuleert duurzaam ondernemen 
Samenwerking met Leolux 
huren is duurzaam
Miller in Verborgen Gebreken
 

03-12-2009 11:19

 

 

Magnus Olesen heeft een mooie order binnen. Het bedrijf levert 450 milieuvriendelijke vergader- en bespreektafels voor de internationale klimaatconferentie COP15 in het Bella Center te Kopenhagen.

 

De COP15 wordt van 7 tot en met 18 december 2009 gehouden in het Bella Center te Kopenhagen. In een tijd, met de focus op het klimaat, ligt het voor de hand dat het Bella Center te Kopenhagen kiest voor de milieuvriendelijke tafels van Magnus Olesen. "Wij hebben ons gespecialiseerd in de productie van milieuvriendelijke tafels en zijn blij dat wij in de gelegenheid zijn om bij te dragen aan een beter milieu en een gezonder klimaat door middel van deze levering", zegt directeur Nils Knudsen van Magnus Olesen.

 

De vergader -en bespreektafels voor het Bella Center te Kopenhagen zijn vervaardigd uit meubelplaat bedekt met het natuurlijke materiaal linoleum. Linoleum is biologisch afbreekbaar en belast gedurende haar lange levensduur het milieu niet. Het materiaal is gemaakt uit een mix van lijnolie, hars, houtmeel en kurkpoeder, kalksteen en milieuvriendelijke kleurpigmenten. Linoleum is een comfortabel materiaal voor bureaubladen en eenvoudig te onderhouden. Het materiaal is zeer duurzaam - na verloop van tijd zullen oppervlakkige krassen in het linoleum vanzelf helen door de flexibiliteit van het materiaal.

Zie ook:
Designlijnen wisselen van eigenaar
Deense fusiegolf houdt aan
 

03-12-2009 9:25


Naar nu bekend is geworden, is Jarl Andersson op 19 november op 94-jarige leeftijd overleden. De oprichter van Kinnarps startte het bedrijf samen met zijn vrouw Evy in 1942.

Aanvankelijk maakte Kinnarps meubels voor consumenten en bureaus op bestelling. Aan het begin van de jaren vijftig investeerde Kinnarps in de ontwikkeling van het eerste eigen bureaumeubelprogramma. Vanaf 1959 had de producent de beschikking over eigen transport en monteerde de kantoormeubelen bij de klant.

 

Ook anno 2009 wordt Kinnarps geleid door de familiie Jarlsson. Oudste zoon Henry is sinds 1973 CEO van de Scandinavische kantoormeubelproducent.

 

Zie ook:

Standplaats Frankfurt
Kennis maken met nieuwe inrichtingsconcepten
Eenenveertig diploma's

 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >