Nieuws


29-10-2009 9:39

Sicame Office ontwikkelt al zo'n vier generaties lang kantoormeubelen in houtfineer. Voor de 90e verjaardag van het Belgische Sicame Office werd een nieuwe huisstijl en een vernieuwd imago gelanceerd.

Daarbij horen maar liefst vier nieuwe programma’s die uitgewerkt zijn in samenwerking met het Antwerpse ontwerpbureau Enthoven Associates Design Consultants. Tijdens de aanstaande Sicame Huisshows (18, 19, 20, 23, 24 en 25 november 2009 in het Belgische Ninove) worden deze collecties gepresenteerd.
Wat mensen tijdens deze huisshows mogen verwachten? 'Een persoonlijk onthaal met een overheerlijk buffet en uiteraard een presentatie van onze nieuwe lijnen. Met de nieuwe collectie zal er een nieuwe trend gezet worden in de kantoorwereld', aldus Sicame. 'Dit door de positionering waarmee we met onze gloednieuwe collecties nu ook alle marktsegmenten bereiken, from top to bottom, maar vooral ook door de nieuwe conceptuele aanpak, kleuren en vormgeving', aldus een schrijven.

Van 1 tot en met 4 november 2009 is de firma Sicame ook op de Meubelbeurs in Brussel te vinden. Daar bemannen ze stand 110 in hal 3.
 

28-10-2009 9:04

Vitra Nederland houdt aanstaande zaterdag 31 oktober weer een Factory Sale.

Daar worden meubels verkocht die ontworpen zijn door onder andere Eames, Panton, Van Severen, Bouroullec, Morrison en Prouvé. Bezoekers zijn alleen toegang als ze zich voordien registreren. Aanmelden via het mailadres factorysale.nl@vitra.com. Na registratie ontvangen de aanstaande bezoekers een bericht dat als toegangsbewijs dient voor twee personen. De Oude Molen in Oudekerk aan de Amstel is aanstaande zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend.
 

28-10-2009 8:18

Meubelfabrikant Wini gaat 5, 6 en 7 november haar Grote Huisshowdagen houden in Coppenbrügge. Tijdens deze tweejaarlijkse huisshow worden vernieuwingen in  bestaande meubelprogramma’s gepresenteerd. Maar daarnaast laat Wini de nieuwe meubellijnen Winea Pro zien. Dit is naar eigen zeggen een compleet nieuwe ontwikkeling conform de nieuwe normeringen (EN 527-1). Winea Pro is leverbaar vanaf 2010.
 

25-10-2009 15:15

Kinnars heeft medio september 2009 in Frankfurt een nieuwe vestiging geopend. Op een oppervlakte van 290 vierkante meter biedt de kantoorinrichter interieuroplossingen voor verschillende doeleinden aan.
 

23-10-2009 16:05


Het Italiaanse interieurmerk Interna heeft november een nieuwe showroom in Nederland. Vanaf begin november zijn de producten van dit merk te bekijken bij DK Home in Meerkerk.
 


De opening van de showroom vindt plaats op 1, 2 en 3 november. De Nederlandse Interna-agent Arthur Eltink nodigt belangstellenden van harte uit om op één van deze dagen het nieuwe onderkomen te komen bekijken.

Zie ook: 
Luxueus hotel in Dubai ingericht 
Nieuw design-evenement

 

  

22-10-2009 8:34

Een speeltuin van afgekeurde windmolenwieken, een stoel van suikerrietafval, een houten tafel van kranten of een servies van Nederlandse klei; uit de 78 inzendingen voor de DOEN | Materiaalprijs 2009 selecteerde de nominatiecommissie zeventien ontwerpen. De prijs dient ter stimulering van duurzaam en innovatief materiaalgebruik in de beeldende kunst, vormgeving, mode en architectuur.

Afgelopen zaterdag 17 oktober 2009 tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven zijn de twee winnaars bekend gemaakt. De winnaar van de prijs van 15.000 euro is Chris Kabel met Seam Chair/Seam Bench. De jury motiveerde haar keuze: "Chris Kabel heeft van polypropyleen een lichtgewicht en tegelijkertijd uiterst sterk materiaal gemaakt, dat ook nog eens volledig recyclebaar is. Met vernieuwende techniek vormde hij dit materiaal om tot een lichte en tegelijkertijd stevige stoel."

De aanmoedigingsprijs van 5.000 euro ging naar Heleen Klopper met de inzending Wolplamuur. Zij ontwikkelde een doe-het-zelf pakket, waarmee ook mensen met twee linkerhanden hun favoriete kledingstukken kunnen repareren.

Alle ontwerpen van de winnaars worden, net als de overig vijftien genomineerde producten momenteel geëxposeerd. Van 17 tot en met 25 oktober 2009 is er een expositie in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven.
 

16-10-2009 16:23

De schommelstoel van Thonet, die beroemd werd onder de naam ‘Schaukel-Fauteuil No. 1’, wordt opnieuw in productie genomen. Liefhebbers moeten er snel bij zijn, want er zullen slechts 25 exemplaren geproduceerd worden.

De stoel was de eerste schommelstoel ter wereld van gebogen hout. Vanwege het 190-jarig bestaan van het bedrijf Thonet wordt deze stoel in beperkte oplage van 25 exemplaren opnieuw in productie genomen.

Onder de naam Thonet Collect brengt het bedrijf regelmatig ‘collectors items’ uit voor de echte Thonet-liefhebber. Het ontwerp voor deze aantrekkelijke houten stoel is afkomstig van de oprichter van het bedrijf, Michael Thonet en zijn zonen. In 1860 werd deze stoel voor het eerst geproduceerd met behulp van de gebogen hout techniek zoals die nu nog steeds wordt toegepast.

Het hout wordt met stoom verwarmd en daarna in de gewenste vorm gebogen, waardoor de schommelstoel zijn charmante uitstraling krijgt. De techniek voor het buigen van hout werd door Michael Thonet in 1856 ontwikkeld. Hij werd wereldberoemd met zijn revolutionaire houtgebogen Weense koffiehuisstoel Nr. 14 (nu 214).

Tegenwoordig is Schommelstoel Nr. 1 onderdeel van de geschiedenis van het moderne meubel en is de stoel wereldwijd te zien in vele musea. Deze gelimiteerde editie van 25 exemplaren wordt geproduceerd in de Thonet fabriek in Frankenberg, Duitsland, volgens de originele methode. De schommelstoel is beschikbaar in beuken in de kleuren zwart, noten en mahonie. De rugleuning en zitting zijn gemaakt van gevlochten rietwerk.

De schommelstoel is het derde product uit de speciale Thonet Collect-serie. Eerder werd schommel ligstoel S 828 ter ere van het 25-jarig bestaan van Thonet B.V. in Nederland uitgebracht in een oplage van 25 stuks. Ook werd de houtgebogen kapstok G 25 opnieuw uitgebracht.
 

14-10-2009 8:41

Op 12 oktober 2009 heeft de Marko group alle aandelen van Sonesto, gevestigd te Drachten, overgenomen van Klaas Grootherder, sinds 2000 DGA. "Met deze overname versterkt Marko haar positie als inrichter/producent op de Europese Onderwijsmarkt", meldt de inrichter uit Veendam.

Sonesto is in Nederland marktleider op het gebied van vandalismebestendige lockers en kluisjes voor verschillende toepassingen. "Sonesto is een sterk merk met eigen, gepatenteerde producten zoals de Ready, de GO-locker en met innovatieve systemen als de locker voor 24-uurs uitgifte van medicijnen en andere producten", aldus Marko. De verkoop vindt plaats door een eigen verkooporganisatie.

Sonesto zal, met het bestaande management, binnen de Marko group als zelfstandig bedrijf blijven opereren. De overname van Sonesto past in de strategie van Marko, die ook in de huidige economische omstandigheden wil blijven groeien.

"We hebben vertrouwen in de toekomst en de ambitie om onze activiteiten te blijven uitbreiden", vertelt Friso Tammes van Marko.
" Marko is al bijna 65 jaar een deskundige en betrouwbare partner bij het inrichten van onderwijsinstellingen, kantoren, projecten, kerken en multifunctionele gebouwen. Het ontwikkelen en produceren gebeurt in eigen huis."
 

06-10-2009 11:27

Zijn kantoorstoelen saai? Niet bij Wiesner Hager. Bekijk dit vermakelijke filmpje maar. Het werpt een andere blik op de bezigheden van het testteam van de Oostenrijkse kantoormeubelfabrikant.

http://www.youtube.com/v/94eTPMWIJ30&hl=nl&fs=1&rel=0"></param><param
 

02-10-2009 16:19

De 'Nederlandse Duitser' Jan Teunen is binnenkort weer in het land. Op 22 oktober verzorgt de flamboyante inrichtingsexepert een lezing bij Bene in Rotterdam.

De lezing vindt plaats in het kader van de presentatie van het Parcs- concept van kantoorinrichter Bene. Parcs staat voor 'Progress in the Open Space'.

De Teunen-lezing heeft de titel 'Van kanaal naar rivier. Over de renaissance van het kantoor' en zal onder meer gaan over de voordelen van de 'open kantoor-oplossing' van Bene.

Het Bene-evenement vindt plaats op 22 oktober in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Aanvang: 17:30 uur. Aanmelden kan bij Viviane Meers via e-mail viviane.meers@bene.com.
 

02-10-2009 9:05

Afgelopen zomer richtte Svoboda Nederland, in nauwe samenwerking met architectenbureau Narayama, het twee verdiepingen tellende nieuwe verenigingshuis van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in.

De cellenkantoren werden veruild voor een kantoortuin-concept. Op de kantoorvloer werkt men in blokken van vier werkplekken. De ladenblokken zijn voorzien van een zitkussen. Als afscheiding tussen de verschillende afdelingen zijn schuifdeurkasten gebruikt; middelhoog tussen de werplekken en plafondhoog tegen de wanden. Het managementteam is hierdoor vanzelf geïntegreerd op de kantoorverdiepingen.

De directiekamer is de enige 'kamer' in het kantoor. De ruimte is afgescheiden door een glaswand waardoor deze te gebruiken is voor vertrouwelijke gesprekken en de ontvangst van leden en gasten.

De vergaderkamer en aangrenzende spreekkamers zijn ingericht met strakke tafels en comfortabele stoelen in een combinatie van wit en chroom. De vergaderkamer is verder voorzien van een 'state of the art' presentatiewand.

Op woensdag 30 september heeft staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat het nieuwe verenigingshuis van Veilig Verkeer Nederland in Amersfoort geopend. VVN is een vereniging met tienduizenden leden, duizenden vrijwilligers, 290 afdelingen en 90 beroepskrachten.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >