Nieuws


26-09-2008 12:17


Op 22 en 23 september 2008 zal in Berlijn het CoreNet Global European Summit 2008 worden gehouden. Dit evenement is primair bedoeld voor vastgoedmanagers. Thema van de bijeenkomst is ‘The Productivity Puzzle - Redefining the Work Environment’. Inrichter Ahrend treedt op als inrichter van het Business Centre en de press room, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Ahrend 500 Bench en Ahrend 750 Lounge.

Thema van CoreNet is ‘The Productivity Puzzle: Redefining the Work Environment’: hoe verbeteren en faciliteren wij de productiviteit van kantoormedewerkers? Of, specifieker: hoe kan de werkomgeving inspireren en bijdragen aan verbeterde productiviteit?

Peter Paul Hendrikx, Director International Business bij Ahrend: “Het antwoord van Ahrend op deze vraag is: door doordachte inrichtingsconcepten, intelligent gebruik van de beschikbare vierkante meters en een aangenaam binnenklimaat in de breedste zin van het woord. Efficiënt en effectief ruimtegebruik is één van de belangrijkste uitdagingen waar kantoorinrichters anno 2008 voor staan. Immers minder vierkante meters betekent minder meubels, minder wanden, plafonds, lagere energie- en schoonmaakkosten, is dus financieel aantrekkelijk en spaart het milieu op structurele wijze.”

“Organisaties kunnen substantiële besparingen op hun exploitatiekosten realiseren door slimmer om te gaan met de beschikbare ruimte. Bij organisaties van enige omvang praat je al gauw over zeer substantiële besparingen op de exploitatie. Daarbij wordt de kwalitatief hoogwaardige uitstraling op z’n minst behouden, vaak zelfs verbeterd, en wordt een duurzamer kantoor gerealiseerd, onder meer door lagere energiekosten.”

Parallel aan het thema van de bijeenkomst over betere productiviteit, woedt een in intensiteit toenemend gevecht om toptalent. Hendrikx: “Het is zaak voor ondernemingen om talent aan te trekken, het te ontwikkelen en te behouden.”

Volgens CoreNet vereist dit onderwerp het oplossen van verschillen in denk- en werkwijze als gevolg van de generatiekloof, culturele diversiteit en onderlinge geografische afstand en daarmee herdefiniëring van het begrip ‘werkomgeving’. Werkomgeving omvat immers zaken als bedrijfscultuur, merk en sociale verantwoordelijkheid. Men moet aan de wensen en behoeften van de volgende generatie voldoen, terwijl oudere medewerkers moeten worden gekoesterd en behouden, en dat er inspirerende omgevingen moeten worden gecreëerd om de individuele arbeidsproductiviteit te stimuleren.

CoreNet gaat in op deze en andere onderwerpen die ondernemingen die activiteiten hebben in Europa, bezighouden. Er worden onder andere aansprekende cases behandeld van American Express, Nuon, Nokia Siemens, Schroders, Ernst & Young en Telenor.

Tijdens de CoreNet zal Ahrend het Business Centre en de press room inrichten, onder meer met een vierpersoons Ahrend 500 bench en een Ahrend 750 lounge. Hier zullen bezoekers van het evenement kunnen werken. Bezoekers maken tevens kans om een stoel van het type Ahrend 250, Ahrend 350 of Revolt te winnen.

Peter Paul Hendrikx: “Ahrend richt deze ruimten in om te laten zien dat wij voortdurend bezig zijn met nieuwe werkvormen in zakelijke omgevingen; in het bedrijfsleven en de zakelijke dienstverlening, maar ook bij de overheid, in de zorg en in het onderwijs. Een kantoorinrichting moet in dienst staan van de primaire activiteiten van een organisatie en daar daadwerkelijk aan bijdragen.”
25-09-2008 8:22


De winnaar van de Promosedia International Design Competition - Caiazza Memorial Challenge is de 'Nube Chair' van de jonge Spaanse ontwerper Tomás Alonso. Uit circa driehonderd ontwerpen koos de jury zes genomineerden.

59_1_http://www.promosedia.it/index.php?pag=salone&l=eng


59_3_
24-09-2008 8:55

 

De Heusdense gallery Priveekollektie neemt van 3 tot en met 6 december van dit jaar deel aan Design Miami in de Verenigde Staten. Design Miami is een prestigieus designplatform.

 

De gallery werd na toetsing van zware artistieke criteria geselecteerd om deel te nemen. Primeurs van de vormgevers Pieke Bergmans, Reinier Bosch, Hans Kotter, Kranen/Gille, Alexander Pelikan, Wouter Scheublin, Roderick Vos en BCXSY zullen tijdens Design Miami worden gepresenteerd. Een onderdeel van de presentatie van Design Miami, de eerste primeurs door vormgever Roderick Vos, zijn tot en met 12 oktober al in de gallery te Heusden te bewonderen tijdens de expositie die 'Priveekollektie Infected' heet. Nadere infromatie: www.priveekollektie.com.

22-09-2008 8:35

Stichting SVM Innovatiefonds reikt dit jaar in samenwerking met het HMC (de MBO vakschool voor hout, meubel en interieur) wederom de innovatie- en aanmoedigingsprijs uit tijdens de woonbeurs die van 30 september tot en met 5 oktober in de RAI in Amsterdam gehouden wordt.

Deze prijs is bedoeld om talentvolle mbo leerlingen te helpen hun meubel- en interieurproducten te ontwikkelen en eventueel op de markt te brengen. De uitreiking zal plaatsvinden op 29 september om 20.00 uur in de stand van het HMC 8-074 (Designhal 8 stand nr. 74).

De innovatieprijs wordt uitgereikt aan een leerling die een werkstuk ontwikkeld heeft dat zich zowel in creatief, innovatief als commercieel opzicht onderscheidt. De aanmoedigingsprijs wordt toegekend aan een leerling die uitzonderlijk goed gepresteerd heeft, zowel op school als bij het stagebedrijf. De innovatieprijs zal bestaan uit 2.500 euro en de aanmoedigingsprijs uit 500 euro. De te winnen geldbedragen kunnen besteed worden aan het verder uitwerken van het winnende werkstuk en het eventueel productierijp maken daarvan. Uit de genomineerden kiest de jury de definitieve winnaars.

Stichting SVM Innovatiefonds stelt zich ten doel de vakopleiding in de meubelbranche te stimuleren, en geeft inhoud aan deze doelstelling door fondsen ter beschikking te stellen om het ontwikkelen van nieuwe ideeën aan te moedigen. Hierbij richt het de Stichting zich expliciet tot de leerlingen van het HMC omdat die zich als meest toonaangevend en veelbelovend manifesteren. Via dit initiatief hoopt de Stichting de wisselwerking tussen opleiding en bedrijven te stimuleren en nader tot elkaar te brengen.

Het HMC is sinds 1929 de enige vakschool met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam, waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.

 

19-09-2008 16:26


Ahrend gaat andermal de boer op met de Jetstream-tafel en de Clipline-loungestoel. Beide producten zullen in Engeland te zien zijn tijdens de beurs 100% Design, die van 18 tot 21 september in Londen zal worden gehouden.

De Jetstream-tafel heeft de vorm de vleugel van een vliegtuig. Deze eye-catcher werd onlangs tijdens de Salone del Mobile 2008 in Milaan werd geïntroduceerd. Ontwerper Marijn van der Poll licht toe: "De Ahrend Jetstream is een symbool van bevrijding van fysieke beperkingen die ons door traditionele tafels worden opgelegd.”

De Clipline van Frans de la Haye is een comfortabele draaibare loungestoel met een tijdloos design. De stoel is er in drie uitvoeringen: Solid, Soft en Ply. De ‘Solid’ is gemaakt van eikenhouten panelen. Door in de rug en zitting aangebrachte veringen is de stoel verrassend comfortabel. Het tweede type is de ‘Soft’, een zachte, gestoffeerde uitvoering, voorzien van een stalen buizenframe. De derde uitvoering is de ‘Ply’, gemaakt van geperst multiplex. Door een gebogen zitting en rugvlak is deze uitvoering het summum van comfort.
17-09-2008 9:24

 

In het SBS-programma Popstars wordt gezocht naar nieuw Nederlands zangtalent. De laatste vier overgebleven kandidaten vormen uiteindelijk een popgroep. De talloze nieuwe potentiële idolen laten hun kunsten zien aan een jury die bestaat uit Henkjan Smits, Patricia Paaij en Maurice Wijnen. Dat trio geeft hun soms confronterende mening vanuit Herman Miller-stoelen.

 

De vele uren die de jury doorbrengt om de verborgen crème de la crème van het Nederlandse talent te zoeken en selecteren, moesten gedaan worden in een topstoel, aldus SBS.

 

hme_popstars

 

Eerst zat de jury op andere stoelen, maar die voldeden niet. Op verzoek van SBS Producties heeft HM Ergonomics (de importeur van Herman Miller) het programma Popstars voorzien van 'Mirra'-stoelen voor de juryleden. HM Ergonomics heeft zorg gedragen voor de levering, de juiste instelling en afstelling van de stoelen. De 'Mirra'-stoel ondersteunt de Popstars-jury, aldus de firma. De stoel is kleurrijk, flexibel en ambitieus, net als de kandidaten. Jurylid Patricia Paay reageert: “Dit zit hemels.”

13-09-2008 20:00


Net als de ‘Egg chair' is de ‘Swan' in 1958 door Arne Jacobsen ontworpen voor het Royal SAS Hotel van Kopenhagen. Om deze verjaardag te vieren heeft Fritz Hansen een nieuwe versie geproduceerd van 1958 stuks.

 

Elke gelimiteerde Swan zal een zilveren ring dragen met een zilveren genummerde hanger. De basis is in aluminium gelakt met een speciale wit-parelmoer coating en de zitting is in een  ‘swaan-wit' leer.

 

De ‘Anniversary Swan' zal vanaf 1 november 2008 in de showrooms staan van een aantal geselecteerde partners. Verkoopprijs 7.909 euro inclusief BTW.

 

 

12-09-2008 16:30


Ahrend neemt deel aan ‘Najaarsshow’ Toonkamer in Utrecht. Op 15, 16 en 22 september toont de inrichter uit Amsterdam een aantal sprakmakende ontwerpen: de ‘Jetstream’ van Marijn van der Poll en de ‘Hoodie’ van Kristrún Thors.

Met de Jetstream baarde Ahrend opzien tijdens de meubelbeurs in Milaan in april 2008. Designer Marijn van der Poll: "De Ahrend Jetstream is een symbool van bevrijding van fysieke beperkingen die ons door traditionele tafels worden opgelegd.”
De ‘Hoodie’ is een studie van Kristrún Thors, student aan de Designacademy Eindhoven. Het ontwerp is één van de winnaars van een door Ahrend uitgeschreven wedstrijd: ontwerp een flexibele werkplek. Thors: “Je kunt de Hoodie over je heen trekken als je bijvoorbeeld in een kantoortuin werkt en je optimaal wilt concentreren. Andersom nodigt de stoel met de kap omlaag juist uit om te gaan zitten of te communiceren met anderen.”

De Hoodie zal tezamen met de andere winnende ontwerpen de komende maanden worden tentoongesteld in Eindhoven, Amsterdam, Groningen en Rotterdam.

De Toonkamer (voorheen Dutch Design Center) vindt al sinds zijn oprichting in 1982 onderdak in een deel van de monumentale Pastoe-fabriek aan het Rotsoord in Utrecht. Een veertigtal toonaangevende bedrijven laat in de Toonkamer (die 5.000 vierkante meter omvat) een grote collectie oorspronkelijk design zien. Consumenten, detaillisten en architecten treffen hier een permanente presentatie van de meest actuele collecties op het gebied van interieur en design.

11-09-2008 8:33


De Open Huis Dagen van Markant zijn een jaarlijks terugkerende happening. Tijdens deze dagen krijgt de Markant-dealer een kijkje in de keuken van het bedrijf. Dit jaar komen de dealers op 7,8 en 9 oktober 2008 vanaf 16.00 uur naar Markant in Utrecht.

 

10-09-2008 9:56

De Noordhuis groep heeft per 1 september 2008 Egner Kantoorcentrum in Den Helder overgenomen. Dit bedrijf gaat verder onder de naam Egner Kantoorspecialisten.

Jan C. Hup, al jaren werkzaam voor Noordhuis, is aangesteld als directeur van Egner, waarbij Hans Egner het lopende jaar nog een adviserende rol zal spelen. De verkoopactiviteiten van Jan Hup in Meppel zijn overgenomen door Wijtze Postma, die reeds lang voor de vestiging in Emmeloord werkte.

Egner is de zesde vestiging van de Noordhuis groep. Behalve de nieuwe vestiging in Den Helder heeft het bedrijf locaties in Meppel, Emmeloord, Zwolle, Emmen en Hoogeveen.
Egner blijft ook, met een eigen aflever- en factuuradres, lid van Quantore.
10-09-2008 8:51


Het tweedaagse event WorkTech08 vindt 18 en 19 september in de Amsterdamse Beurs van Berlage plaats. Tijdens deze bijeenkomst staat de ‘nieuwe manier van werken’ centraal. Philip Vanhoutte, pionier in het ‘nieuwe werken’, is een van de negen sprekers. 

Vanhoutte laat zien welke invloed nieuwe communicatiemiddelen hebben op onze manier van werken en leven, en waarom het traditionele kantoor in de toekomst niet meer bestaat. De ‘Art of Working’, de meer effectieve manier van werken zal worden belicht door Erik Veldhoen, oprichter van Veldhoen + Co. De natuurkundige Andy Boyd zal ingaan op de invloed van nieuwe internettechnologieën op onze manier van werken en de wijze waarop gebouwen architectonisch worden neergezet.

De conferentie op vrijdag 19 september wordt op 18 september voorafgegaan door drie ‘masterclasses’; Working without barriers: Rabobank’s new Utrecht project, R&D workspace: Shell’s New Technology Centre en Hospital of the Future. Er is tevens de mogelijkheid om donderdag 18 september een van de twee rondleidingen te volgen op de Amsterdamse Zuidas, of een rondleiding op woensdag 17 of donderdag 18 september 2008 bij Interpolis in Tilburg.

Het volledige overzicht van het programma, de sprekers, hun achtergronden en hun specialismen, is te vinden op www.unwired.eu.com/wtamsterdam.html.

09-09-2008 8:31


Castelijn Meubelindustrie bestaat 17 oktober 50 jaar. Niet alleen Castelijn doorstaat de ‘tand des tijds’ goed, ook menig ontwerp uit de beginperiode heeft vandaag de dag nóg aantrekkingkracht. Eén van die tijdloze ontwerpen is het in 1964 door Wim Wilson ontworpen hangende dressoir D242.

Al snel na de oprichting in 1958 bracht Castelijn begin jaren ’60 een eigen collectie uit. Die eerste ontwerpen waren van Wim Wilson, waarmee de toon gezet werd: strakke functionele meubelen die sterk zijn in hun eenvoud. Die filosofie werd in de afgelopen 50 jaar verder uitgedragen met onder andere ontwerpen van Gijs Bakker, Louk Straver, Dick Spierenburg, Karel Boonzaaijer en Marieke en Coen Castelijn. Nu Castelijn haar 50 jarig bestaan viert, wordt het dressoir D242 in gelimiteerde serie van vijftig stuks eenmalig opnieuw geproduceerd. Als een tijdsbrug uit het verleden naar het heden. Juist omdat de D242 als geen ander die ‘Castelijn filosofie’ onderstreept, waar het bedrijf tot op de dag van vandaag trouw aan is gebleven én omdat Wilson de allereerste ontwerper was voor Castelijn.

Elk van de vijftig dressoirs worden geleverd met een echtheidscertificaat en jubileumcadeau. Vanaf 17 oktober is de D242 te reserveren bij de dealers van Castelijn, zie www.castelijn.nl.
07-09-2008 18:06


In 1997 was inrichter Ahrend de eerste onderneming met een fonds op (bedrijfs)naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds: het Ahrend Fonds. Ahrend stortte destijds een bedrag van 500.000 gulden (227.000 euro) in het Fonds. De aanleiding was het 100-jarig bestaan van Ahrend in 1996. Doel van het Ahrend Fonds is het ondersteunen van bijzondere projecten op het gebied van industriële vormgeving en architectuur, en het verlenen van beurzen aan jonge beeldend kunstenaars, architecten en vormgevers.

Jacq de Bruin, directievoorzitter van Ahrend: "Vormgeving en design zijn belangrijke aspecten in het denken en doen van Ahrend. Dit komt tot uitdrukking in onze producten én in onze bijdrage aan de ontwikkeling van talent. Het Ahrend Fonds stelt de financiële middelen ter beschikking voor designprojecten in de vorm van tentoonstellingen of speciale uitgaven, maar ook in de vorm van beurzen."

"Een fonds op naam is voor ons een goede manier om de vele verzoeken om steun die Ahrend ontvangt, te kanaliseren. Een deskundige commissie van het Prins Bernhard Cultuurfonds beoordeelt alle aanvragen. Het past ook goed in ons MVO-beleid; we leveren zo een maatschappelijke bijdrage aan de stimulering van nieuwe culturele ontwikkelingen, een investering in de toekomst van design en daarmee indirect in de toekomst van Ahrend zelf.''

Een selectie van projecten die door het Ahrend Fonds worden ondersteund:

* Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam, tentoonstelling Benno Wissing in 1999 6.750 euro.
* Bond Nederlandse Architecten, tentoonstelling en publicatie Wederopbouw van de Wijk in 2000 3.500 euro.
* Uitgeverij 010, publicatie over De Haagse Stijl, Art Deco in Den Haag in 2004 15.000 euro.

* Kunsthal, Rotterdam, bijdrage aan lichtvoorzieningen in 2004 15.000 euro.
* Stichting Zetel, project Zetel op reis, presentatie en educatief programma in Amersfoort in 2006 5.000 euro.
* St. Vormgevingstentoonstellingen, Galerie binnen, symposium in samenwerking met de Premsela Stichting in 2007 10.000 euro.
* Platform 21, Amsterdam Zuidas, tentoonstelling 'New Perspectives on a flat world' in 2008 15.000 euro, waarvan 10.000 euro uit het Ahrend Fonds.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt jaarlijks zo'n vierduizend projecten, waarvan er 750 landelijk zijn en ruim drieduizend een meer regionaal karakter hebben. Het Prins Bernhard Cultuurfonds onderscheidt vijf werkterreinen: geschiedenis & letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, monumentenzorg en natuurbehoud. Cultuur is breed en kent ontelbare verschijningsvormen. Bedrijven die serieus overwegen cultuur te ondersteunen, kunnen dat op veel manieren doen, onder andere via een CultuurFonds op (bedrijfs)naam. In alle gevallen is het Prins Bernhard Cultuurfonds een partner die zowel op nationaal als regionaal niveau de ervaring, kennis, capaciteit en het benodigde netwerk heeft. Voor Ahrend selecteert het Cultuurfonds projecten binnen de gekozen doelstelling op het terrein van beeldende kunst. Ook kijkt het Cultuurfonds hoe Ahrend haar relaties, werknemers en klanten kan betrekken bij het werk dat vanuit het Ahrend Fonds wordt ondersteund.

07-09-2008 11:38

Sinds 5 september is bij Eromes projectinrichting in Wijchen de expositie ‘Zitoases' te zien. De expositie toont een zestiental zitobjecten, ontworpen naar het thema 'zitten in rust en ontspanning'.

De tentoonstelling werd vormgegeven door Yksi.De vakantie zit erop, we zijn weer bijgetankt en laten ons op onze werkplek door creativiteit inspireren. Met dit thema riep Eromes Projectinrichting vormgevers, architecten, ontwerpbureaus en studenten op ontwerpen te maken voor zitobjecten. Ontwerpbureau Yksi uit Eindhoven maakte een selectie van een negentiental ontwerpen, die sinds 5 september bij Eromes te zien zijn. Zo zijn bij Eromes projectinrichting eilanden gecreëerd; oases die rust, creativiteit, eigenzinnigheid en ontspanning oproepen. Het resultaat is een wonderlijke verzameling van de meest uiteenlopende zitobjecten voor ruimtes om te vergaderen, overleggen, te ontspannen of te lunchen.
"Juist voor een creatief bedrijf als Eromes is de uitstraling van het eigen onderkomen belangrijk voor de profilering", aldus Leonne Cuppen van Yksi. Om die reden stelt Yksi wisselende exposities samen. Deze keer is de expositie niet alleen op de vaste presentatieplek te bekijken, maar komt de bezoeker de eilanden op diverse afdelingen tegen. Bij Eromes waren eerder in deze reeks de exposities ‘Krasse Kruk', ‘Stoelendans', ‘Exteme chair make over', ‘Plek' en ‘Wie inspireert Wie' te zien.

 

05-09-2008 16:40


Leolux wil blijven verrassen. Of dat lukt kunt u zelf controleren tijdens de najaarsshow die wordt gehouden op maandag 15 september. Leolux grijpt de gelegenheid aan om een aantal nieuwe modellen te introduceren. De happening vindt plaats in het Leolux-Design-Center in Utrecht.
03-09-2008 8:44

 

Emco introduceert twee modellen inbouwplanchets. De firma uit Hedel is al meer dan vijftig jaar een producent van designgeoriënteerde woninginrichtingen. Het productenprogramma varieert van badkameraccessoires zoals papier-, glas- of handdoekhouders, spiegels en lampen tot hoogwaardige badmeubels.

 

Net als bij de inbouwmodulen van de serie emcoasis hebben ook deze planchets het voordeel, dat alle gebruiksvoorwerpen uit het zicht zijn. Bovendien zijn de planchets nagenoeg vlak in een wand in te bouwen hetgeen een badkamer een bijzondere en moderne uitstraling geeft. De modellen zijn voorzien van twee matglazen schuifdeuren. Het matglas in combinatie met de subtiele indirecte verlichting creëert een bijzonder lichteffect dat bijdraagt aan de sfeer van wellness en comfort. De afwerkrand van aluminium is strak vormgegeven en past perfect in de huidige designtrends. Voor montage in voorwandsystemen levert Emco een handig inbouwraam. Nadere informatie: Emco Benelux, www.emco-benelux.com.

03-09-2008 8:30


Pierre Paulin is de ontwerper van wereldberoemde Artifort-stoelen De Ribbon, Tongue, Mushroom, Orange Slice en Tulip. Deze designklassiekers die de Fransman in de jaren 50, 60 en 70 ontwierp voor het Nederlandse meubelmerk Artifort. zijn van 11 september tot en met 16 november te zien in de tentoonstelling 'Pierre Paulin – Artifort’s artist'. De expositie vindt plaats in de nieuwe expositieruimte van Anno in Amsterdam

 

Pierre Paulins motto? 'Het gaat om het product en niet om mij'. Dat motto heeft ervoor gezorgd dat zijn fauteuils wereldberoemd zijn, terwijl maar weinig mensen weten wie de man is achter deze klassiekers. Artifort vindt het dus hoog tijd om deze Franse ontwerper en zijn organische ontwerpen te belichten. De expositie heeft een feestelijke aanleiding: Paulin, die afgelopen juli 81 jaar is geworden, viert zijn 60-jarig jubileum in het ontwerpvak.

 

Naast de fauteuils zelf, komt de bezoeker meer te weten over het leven van Paulin, zijn carrière en de achtergronden bij zijn ontwerpen. Er zullen bijvoorbeeld enkele, bijna niet eerder vertoonde, mini-prototypes geëxposeerd worden. Paulin maakte deze miniaturen nog voor hij aan de prototypes op ware schaal begon. Mooi detail; hij bekleedde ze bij gebrek aan geschikte rekbare stof met verknipte bikini’s van zijn vrouw.

Meer informatie over de exacte invulling van de expositie en bijvoorbeeld de openingstijden? Bezoek de site www.annodesign.nl.

03-09-2008 8:19


B&S Recaro, in Nederland en België importeur van Recaro-stoelen, wijzigt haar naam in BCS Recaro. Het bedrijf bedient de zakelijke markt met stoelen voor diverse doelgroepen als kantoren of meld- en controlekamers.

 

In 2004 werd het importeurschap van Recaro overgenomen door B&S in Hoorn. Recaro zag in B&S de ideale partner, gezien haar ervaring en toegevoegde waarde die met de producten van Recaro konden worden meegeleverd. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een gewaardeerd partner van Recaro Duitsland. Om de focus nog meer op de stoelenmarkt te kunnen richten, is besloten om het bedrijf te verzelfstandigen.

Vooralsnog blijft de nieuwe onderneming actief vanuit zijn huidige locatie en zal gebruik blijven maken van de diensten van B&S voor aanvullende werkzaamheden. Nadere informatie: www.bcsrecaro.nl

02-09-2008 9:19


Duurzaam ontwerpen blijft een complex proces. Wat betekent duurzaamheid? Wat kan een samenwerking op productieniveau voor het milieu betekenen? Waar liggen de problemen in de ontwerpfase? Hoe kan materiaalkeuze een lange termijnbeslissing zijn voor het milieu? Wat is ‘goed’ en ‘slecht’ materiaal? Op een symposium tijdens de Woonbeurs op 30 september in Amsterdam RAI geven experts en toonaangevende personen uit de industrie antwoord op deze vragen.

Met dit symposium wil de Woonbeurs Amsterdam de professionals inspireren om kennis en ideeën te ontwikkelen over duurzaam ontwerpen. Deze dag vertelt Nic Frederiks (Dienst Milieu en Bouwtoezicht Amsterdam) over ‘Duurzaamheid op zijn Hollands’ en Aad van Noort (FSC NL Convenant) over ‘Local & Global inspanningen voor duurzaamheid in de hout industrie’. Ook aanwezig is Paul Efmorfidis, Directeur & oprichter van winkelketen CocoMat en Bjarne Mastenbroek – partner of SeARCH

Actuele informatie over het programma is te vinden op www.woonbeurs.nl/events/symposium. Op deze site is ook de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het symposium.
02-09-2008 9:12

 

Interieurbouw Rick Smeenk uit Almere Buiten heeft opdracht gekregen twee winkels in Afrika in te richten. Momenteel is het bedrijf druk met de productievoorbereidingen in de werkplaats.

Op 19 september wordt het materiaal verscheept naar West-Afrika. Begin november gaan twintig medewerkers van interieurbouw Rick Smeenk naar Benin en Ivoorkust. In de steden Cotonou en Abidjan gaan zij winkels inrichten van Woodin, één van de grootste stoffenfabrikanten in Afrika. Beide steden liggen zo’n 750 kilometer uit elkaar. De winkels gaan gelijktijdig open. Het ontwerp voor de interieurs is van Dedato ontwerpers en architecten BV uit Amsterdam.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >