Nieuws


29-08-2008 9:13


De Orgatec werpt zijn schaduw vooruit. ‘s Werelds grootste kantoorinrichtingsbeurs, die van 21 tot en met 25 oktober in Keulen wordt gehouden, organiseert voor de derde keer de competitie ‘Best Office'.

 

Met als thea ‘de succesfactor kantoor' wordt gezocht naar oplossingen die het best de workflow in het kantoor ondersteunen, de communicatie tussen medewerkers bevordert en tegelijkertijd ruimte creëert voor ideeën. De twee beste oplossingen worden tijdens de Orgatec gepresenteerd. De inzendtermijn voor deelname is inmiddels gesloten. Volgens de organisatie zijn ‘vele inzendingen van hoge kwaliteit' ontvangen.

De beste kantoren staan klaarblijkelijk in Duitsland, want tot nog toe zijn de winnaars uitsluitend bij onze Oosterburen te vinden. In 2004 wonnen de kantoren van Deloitte & Touche en Universal Studios Networks in respectievelijk Düsseldorf en München. Twee jaar geleden waren de winnaars BMW (Leipzig) en Rehau (Rehau).

http://www.best-office-award.com/
 

 

29-08-2008 8:53


Vandaag (29 augustus) is het feest bij Pactor, een fullservice advies- en projectmanagementbureau, dat is gespecialiseerd in de (her)huisvesting van kantoororganisaties en (para)medische instellingen en klinieken.

 

Pactor bestaat 10 jaar. Sinds de oprichting in 1998 heeft het bedrijf vele uiteenlopende projecten uitgevoerd.

Vanaf 17.00 uur is het feest aan de Laagte Kadijk 43 in Amsterdam.

28-08-2008 9:10

‘The Lobby' is een nieuwe tweejaarlijkse vakbeurs rond inrichting en uitrusting voor de hospitality sector met een naar eigen zeggen exclusief aanbod op het vlak van uitrusting en inrichting voor hotels, gastenkamers en alle andere verblijfsaccomodaties. De beurs (23 tot en met 25 september, Flanders Expo in Gent) wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle beslissers in de verschillende sectoren van de hospitality sector.

De organisatie werkt samen met Creneau International, dat op een creatieve manier de innovaties en trends in de hospitality markt aan de bezoekers wil tonen. De ‘Atmosphere Architects' van Creneau International stellen drieverschillende mock-up hotelrooms voor, waarbij ze gebruik maken van de nieuwste producten van de exposanten van ‘The Lobby'.

Er worden drie kamers gebouwd: kamer Budget, kamer Nicole & kamer Wellness. Matali Crasset geeft haar visie op hospitality in de inkomruimte van ‘The Lobby'. Crasset behoort al enige tijd tot de top van de Franse en internationale avant-garde.

 

28-08-2008 8:57


Inrichter Koninklijke Ahrend NV brengt een nieuwe Scholenkast op de markt die wordt gekenmerkt door een doordacht ontwerp, veiligheid en oog voor detail.

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de scholenkast maakte Ahrend een uitgebreide studie van de hedendaagse wijze van lesgeven op basisscholen. In de afgelopen jaren is er immers nogal wat veranderd binnen het basisonderwijs. De klassikale opstelling van weleer heeft plaatsgemaakt voor een warme, gezellige sfeer waarin individuele expressie tot zijn recht komt en ruimte is voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind.

Verder willen scholen, net als kantoren, efficiënt gebruik maken van de beschikbare vierkante meters en optimale flexibiliteit en mobiliteit als het gaat om de inrichting. Voorbeelden: klassen veranderen nogal eens van opzet of structuur (bijvoorbeeld bij combinatieklassen) en vóór vakanties worden tafels, stoelen kasten vaak tijdelijk uit de klaslokalen verwijderd voor de grote schoonmaak. Het is dan niet praktisch om loodzware, niet-verrijdbare kasten te plaatsen.

Daarnaast werkt men vooral in de lagere groepen van het basisonderwijs vaak met ‘hoeken'. Met slim ontworpen kasten kunnen deze op een ‘natuurlijke' manier worden afgescheiden, terwijl de overzichtelijkheid en het toezicht daar niet onder lijden. De opzet van het basisonderwijs stelt tevens eisen aan de veiligheid. Niet alleen leerkrachten, maar ook leerlingen zelf mogen vaak iets uit de kast pakken. Kasten moeten daarom aan praktische en veiligheidseisen voldoen. De kasten zijn zeer veelzijdig; ze hebben vele verschillende indelingsvarianten; met legborden, schuine legborden, lades, zonder en met schuifdeur, hebben vrolijke decors en kunnen met wielen worden uitgerust. Het kleurengamma is speciaal voor deze reeks ontworpen en oogt fris en modern: roze, oranje, geel en blauw.

De Ahrend Scholenkast is van staal, ideaal voor magnetisch lesmateriaal. Variëteit en flexibiliteit zijn sleutelbegrippen geweest bij de totstandkoming van de Scholenkast. Er is bijvoorbeeld een verrijdbare variant met schuifdeuren en een open variant. Scholenkasten zijn stapelbaar, waardoor veel ruimte wordt bespaard. Ook is de Scholenkast justeerbaar van binnenuit. Daarmee wordt ‘wiebelen' op een niet-egale ondergrond tegengegaan.

Ahrend heeft al decennialang ervaring met het inrichten van onderwijsinstellingen. Begonnen in het wetenschappelijk onderwijs is Ahrend via HBO-instellingen en het voortgezet onderwijs ook actief in het basisonderwijs.

 

27-08-2008 8:39

Jalema organiseert een fotowedstrijd, waarbij het bedrijf op zoek gaat naar het rommeligste bureau van Nederland. De specialist op het gebied van archivering nodigt iedereen, in het bezit van een rommelig of chaotisch bureau, uit om een foto in te sturen. Insturen kan van 1 september tot en met 31 oktober.

De fotowedstrijd wordt in samenwerking met The Get Organized Company georganiseerd. De wedstrijd biedt deelnemers de kans prijzen te winnen die kunnen helpen om een einde te maken aan de papieren chaos. De hoofdprijs is een Jalema producten cheque ter waarde van 1.500 euro en twee dagen coaching van TGOC. De foto's worden gepubliceerd op www.stopdepapierenchaos.nl, waar ook aanvullende informatie over de actie te vinden is.

Jalema is een familiebedrijf dat sinds de oprichting in 1947 uitgegroeid is tot één van de grootste producenten van professionele archiefsystemen in Europa. De producten en diensten van Jalema hebben alles te maken met opbergen en terugvinden van documenten en dossiers en met het organiseren van de werkplek.

The Get Organized Company is sinds 1994 gespecialiseerd in het inventariseren en analyseren van werksituaties en in de practische begeleiding bij het structureren, organiseren en optimaliseren daarvan. The Get Organized Company maakt managementteams en medewerkers bewust van hun gedrag en geeft daarmee inzicht in belemmerende patronen. Deze patronen worden, onder andere met behulp van nieuw aangeleerde vaardigheden, doorbroken.
24-08-2008 21:37

De eerste meubelcollectie van schoenontwerper Jan Jansen. Stofdessins van Jan Cremer. Designmeubelen van Danca. Meubelklassiekers van Rob Parry en Gerrit Rietveld. Aan tafel met Art of Living. Dit en nog veel meer meubelnieuws zal geïntroduceerd worden in een sportieve omgeving: tijdens het Wereldkampioenschap Pitch&Putt Golf op de het sport-, hotel- en congrescentrum Papendal.

Het Wereldkampioenschap Pitch&Putt Golf voor landenteams wordt dit jaar in Nederland gespeeld. En wel van 15 tot en met 18 oktober op Papendal, bij Arnhem. Bondscoach Rinus Huberts heeft de lat hoog gelegd voor zijn team. "We gaan voor goud! Met de aanwezige kwaliteit en het thuisvoordeel moet Nederland op 18 oktober Nederland in de finale staan." Tweevoudig wereldkampioen Catalunya is titelverdediger.

Bijzonder is dat het WK samen valt met de festiviteiten rondom het 10-jarig bestaan van Pitch&Putt Golf Nederland. Daartoe wordt tijdens het WK op Papendal een grote manifestatie georganiseerd waar een groot aantal businesspartners van Pitch&Putt Golf Nederland zich presenteert: van Heijmans Sport en Groen tot Heineken, van Lavazza tot ANWB, van Golf USA tot ABN-AMRO. Daarnaast geeft een groot aantal meubelmerken acte de présence, waaronder Art of Living, Danca en Weko. Speciale aandacht is er voor de primeurs van internationaal gerenommeerde multi-talenten zoals Jan Jansen, Jan Cremer en Rob Parry. Dergelijke cross-overs tussen sport, mode en design, kunst en literatuur, zijn illustratief voor het motto van Pitch&Putt Golf: het sportspel van en voor iedereen.

De beste golfer ter wereld, Tiger Woods, begon als driejarig jochie al met golfen. Met Pitch&Putt Golf om precies te zijn. Zoals de naam al aangeeft gaat het hierbij vooral om de technieken: het pitchen en het putten. Pitch&Putt Golf is een golfspel voor íedereen; voor mannen, vrouwen en kids (vanaf 8 jaar); voor jong en oud; voor geoefende spelers en recreanten. Pitch&Putt Golf is snel, sportief en (ont)spannend. Het is een moderne golfvariant die vanuit Ierland en Engeland, nu overal ter wereld wordt gespeeld; van China tot Canada, van Andorra tot Australië.

Pitch&Putt Golf wordt gespeeld op een relatief kleine golfbaan van 18-holes. Bij Pitch&Putt Golf gaat het om de korte afstanden en juist deze vergen de meeste techniek: het pitchen (afslaan) en putten (bal in de hole slaan). De lengte van de holes, van de afslag tot de vlag, varieert tussen de 30 en 70 meter. Voor iedereen dus goed te doen. Ook wie nog nooit gegolfd heeft, kan op een Pitch&Putt golfbaan direct aan de slag.

Pitch&Putt Golf is opgezet als publiekssport en is daarom betaalbaar, laagdrempelig en open voor iedereen die wil spelen. Alleen, of samen met vrienden, collega's of familie. Iedereen kan het! Iedereen mag het. Er is geen golfvaardigheidsbewijs voor nodig, er hoeft geen speciale uitrusting aangeschaft te worden en iedereen kan gewoon met zijn eigen sportschoenen de baan op.
In Nederland zijn op dit moment achttien Pitch&Putt golfbanen. Het afgelopen jaar hebben 400.000 mensen Pitch&Putt golf gespeeld. En de groei is er nog niet uit.

Danca werkt samen met ontwerpers van naam, zoals uit eigen land Hugo de Ruiter, Mat Linders en Teun van Zanten, maar ook met Thomas Althaus en dé Turkse designer van dit moment Aziz Sariyer. Op Papendal introduceert Danca haar nieuwe collectie zitmeubelen. Uiteraard allemaal voorzien van Danca's stoffering met dubbele hoezen, waarmee Danca letterlijk en figuurlijk de basis legt voor exclusieve zitmeubelen.

Weko zal op Papendal aanwezig zijn met de 'F&T stoel' en 'Sail-kast' van industrieel ontwerper en interieurarchitect Rob Parry (1925). Parry was zijn tijd ver vooruit en experimenteerde met nieuwe materialen en technieken. Karakteristiek voor zijn werk is een zeer sterk lijnenspel. De vormgeving is helder en eenvoudig, maar juist daardoor zo krachtig.

 

24-08-2008 20:43


Vitra heeft zich tijdens de Olympische Spelen in China gemanifesteerd als partner van het ‘Deutschen Haus', een variant van het Holland House. Het Duitse onderkomen was met diverse meubels uit de Vitra-collectie ingericht. Elke Duitse gouden medaille-winnaar kreeg daar symbolisch een in goud uitgevoerde miniatuur van de ‘Panton Chair' uitgereikt.

 

De kunststof stoel hoort sinds de zeventiger jaren tot één van de succesvolste stoelontwerpen ooit. In september ontvangen de winnaars tijdens een ‘Olympia welkomstceremonie' in het Europa-Park hun Panton Chair van originele omvang.

 

Een bijzonder exemplaar van de Panton Chair - met handtekeningen van allerlei topatleten - wordt na de Olympische Spelen per opbod verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de ontwikkeling van de sport in Duitsland.

Ook de Vitra handelsagenten doen mee aan het goede doel met een speciale actie: tot 1 september is de witte Panton Chair te koop tegen het gereduceerde tarief van 175 euro. Van elke verkochte stoel gaat 5 euro naar het goede doel.

 

19-08-2008 14:49
 
Schaffenburg Office Furniture BV in Zwijndrecht neemt per 1 oktober P2Office uit Emmen over. Deze overname combineert het portfolio van P2Office-producten en diensten met de expertise en de distributiecapaciteit van Schaffenburg in de Beneluxmarkt.

Schaffenburg heeft hiermee zijn dealernetwerk sterk uitgebreid, waardoor eindgebruikers nog beter bereikt kunnen worden. Het logistiek DistributieCentrum van P2Office blijft in Emmen.

Volgens algemeen directeur Pieter van der Heijden van P2Office is er een duidelijke win-win-situatie voor alle betrokken partijen. "P2Office-dealers kunnen voortaan ook de kwaliteit van de Schaffenburg-producten aanbieden."

P2Office richt zich primair op outlets/dealerbedrijven van kantoormeubilair met aspiraties voor nieuwe lijnen, huislijnen of componenten die zelf door de dealer kunnen worden geconfigureerd.

 

Schaffenburg gevestigd in Zwijndrecht van waaruit alle goederen worden gedistribueerd, produceert eigen kantoormeubilair met fabrieken in Enkhuizen en het Verre Oosten. Het bedrijf levert uitsluitend via dealers.

www.schaffenburg.nl

 

 

18-08-2008 10:40


Remco van der Voort is gekozen tot voorzitter van Dufex, de afdeling van de CBM die zich inzet voor exportbevordering. Van der Voort is directeur van meubelfabriek UMS-Pastoe in Utrecht. Hij volgt als voorzitter Wim van Ast van de meubelfabriek Arco in Winterswijk op.

Het Dufex-bestuur bestaat naast Remco van der Voort uit Sandra Gelderland van ZVI Dutch Glass Design BV/Helderr, Leen van Bree van Bree's New World BV, Antoon Oosterhuis van Meubelfabriek Joh. Bijlsma en Paul Visser van Lourens Fisher BV. De afdeling Dufex van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten organiseert voor leden regelmatig handels- en studiereizen. In november 2008 wordt een reis naar Japan en Vietnam gemaakt.

 

18-08-2008 10:38


Wie televisiewereld zegt en kijkt naar zitcomfort tijdens uitzendingen heeft een goede kans de ‘Prosedia' te zien. Aan zitcomfort mag het tijdens uitzendingen natuurlijk niet ontbreken.

Zo maakt deze comfortabele ‘zitter' ook deel uit van het programma 'Het Gesprek', waarvan inmiddels 850 programma's zijn opgenomen en uitgezonden. Daarmee heeft het programma duidelijk een plek verworven in het medialandschap. Niet in de laatste plaats door de keuze van bekende gespreksleiders en gasten uit de film-, radio- en televisiewereld. Frits Barend, Henk Westbroek, Anita Witzier, Huub Stapel, Susan Smit om er maar een paar te noemen maakten al (ongemerkt) kennis met de Prosedia-ergonomie.

www.prosedia.nl

 

17-08-2008 21:54


Svoboda kan met een uitstekend gevoel terugblikken op het boekjaar 2007-2008. Van april 2007 tot en met maart 2008 realiseerde de Oostenrijkse kantoorinrichter in eigen land een omzetplus van 20 procent. De export steeg zelfs met 78 procent. Die cijfers gecombineerd leidden tot een omzettoename van ruim 30 procent.

 

De totaalomzet bedroeg 44 miljoen euro. Het aantal medewerkers steeg met 8 procent tot 285. Doorslaggevend voor de positieve ontwikkelingen zijn volgens Svoboda niet alleen het binnenhalen van ettelijke grote opdrachten en nieuwe klanten in binnen- en buitenland, maar ook de succesvolle introductie van nieuwe producten en het ontginnen van voor Svoboda nieuwe markten als Italië, Kroatië en Slowenië.

13-08-2008 8:44


Haworth viert dit jaar het 60-jarig bestaan. Het begon in 1948 in een Amerikaanse garage, waar G.W. Haworth houten displays verkocht. Nu is de beursgenoteerde onderneming mondiaal actief. In bijna alle landen ter wereld heeft het concern ontwikkelings-, productie- en/of distributiepunten. In totaal werken er 7.600 mensen bij Haworth. Het bedrijf staat 95e op de Forbes-ranglijst van wereldwijd succesvolste ondernemingen.
13-08-2008 8:37


‘De loonslaaf gaat weer naar zijn werk.' Niet alleen J.J. Voskuil, maar ook Franz Kafka, Nescio en vele andere kantoorwerkers schreven hun frustraties van zich af. Een feest van herkenning voor iedereen die zelf de dagelijkse gang naar kantoor maakt. Ook films als Fight Club, Secretary en The Office geven secretaresses en typistes, kopiisten en klerken de dubbelzinnige zegen van kantoorwerk in overweging.

Alleen tijdens kantooruren is een verhandeling over schijn en wezen van het kantoorleven. Remco Ensel laat zien hoe een arbeidzaam bestaan op kantoor de afgelopen 150 jaar altijd werd vergezeld door fantasieën over uitvluchten en ontsnappingen. Deze kleine cultuurgeschiedenis is speels en toegankelijk, vooral ook door de vele voorbeelden uit de filmen literatuurgeschiedenis. Het resultaat is een staalkaart van humoristische en tragische bespiegelingen op het moderne kantoorbestaan.

 

Remco Ensel werkt als docent cultuurgeschiedenis op het kantoor van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij beschikt daar over een eigen kamer op de tiende verdieping waar het licht automatisch dooft als hij te lang stilzit.

12-08-2008 8:27

Detlef Schiller is sinds 1 juni bij Dauphin Humandesign Group in Duitsland verantwoordelijk voor internationale zaken. Onder hem vallen daarmee ook de twaalf buitenlandse dochterbedrijven van de stoelenproducent. Schiller werkte vroeger bij Labofa, Klöber en ook al eerder voor Dauphin.

 

Nog een nieuwkomer bij Dauphin: Jens Möhrle is de nieuwe exportleider. Möhrle is afkomstig van Staedtler.

11-08-2008 8:29


Wilkhahn is het eerste meubelbedrijf dat is toegelaten tot het Deutsche Gesellschaft für nachhaltiges Bauen (DGNB), ofwel de Duitse bond voor duurzaam bouwen. Deze non profit organisatie wil het duurzaam bouwen bevorderen.

Wilkhahn is recent gecertificeerd door het EMAS (Environmental Management and Audit Scheme), de ISO 14001 milieustandaard en de ISO 9001 Quality Management Standard.
11-08-2008 8:23


De Oostenrijke kantoor- en projectinrichter Wiesner Hager heeft een order van 4,5 miljoen euro verkregen van de zogenaamde ‘Bundesbeschaffungsgesellschaft'. De order geldt voor de periode 2008-2009 en bestaat voor een belangrijk deel uit de levering van bureaustoelen van het merk 'Paro'.
11-08-2008 8:15


Bureaumeubelproducent Lista Office en stoelenfabrikant Dietiker hebben medio juli hun eerste gezamenlijke showroom geopend.

 

De 'Zwitserse connectie' leidde tot een vestiging in München. Voornaamste doelstelling: de  beide Zwitserse firma's en hun producten presenteren aan Duitse architecten en interieurarchitecten.

07-08-2008 8:20


Steelcase heeft in Duitsland al jaren een uitstekende Europese uitvalsbasis. Dat wordt nog eens bevestigd door de resultaten die het bedrijf vorig jaar in Duitsland realiseerde. Steelcase Werndl AG bouwde zijn marktpositie in het onlangs afgesloten boekjaar verder uit: de omzet steeg met 15 procent van 165 miljoen euro naar 190 miljoen euro.

De binnenlandse afzet was goed voor een omzetstijging van 22 procent, terwijl de export 6 procent pluste ten opzichte van het vorige boekjaar. Momenteel is 36 procent van de productie in Durlangen en Rosenheim bedoeld voor de export.

 

De productgroep ‘Zitmeubilair' droeg fors bij aan de omzetstijging van Steelcase en noteerde een omzetstijging van 25 miljoen euro naar bijna 31 miljoen euro. Het omzetaandeel van de zitmeubelen bedraagt daarmee circa 16 procent. Steelcase spreekt de verwachting uit dat deze productgroep zich ook de komende jaren positief zal ontwikkelen. Systeemmeubelen, inclusief conferentiemeubelen en scheidingswanden, zijn nog steeds het sterkste onderdeel binnen het Steelcase-concern.

 

De winst nam met 26 procent toe tot 18 miljoen euro. Er zal wel even zijn feest gevierd in Rosenheim, want dat was het beste bedrijfsresultaat in de geschiedenis van Steelcase Werndl AG.

Het bedrijf zegt te hebben geprofiteerd van de positieve teneur in de Duitse bureaumeubelindustrie. Volgens cijfers van de BSO, Verband Büro-, Sitz- und Objektmöbel, steeg het branche-aandeel van de bureaumeubelindustrie in Duitsland het afgelopen jaar circa 16 procent. Met een omzetstijging van 22 procent in Duitsland boerde Steelcase zelfs nog beter en zag zijn Duitse marktaandeel daarmee met circa 8 procent stijgen.

 

Ook wereldwijd steeg de omzet van Steelcase Inc en wel met zo'n 10 procent van 3,1 miljard dollar naar 3,4 miljard dollar. De winst nam toe tot 133 miljoen dollar (tegen 107 miljoen dollar in het boekjaar ervoor). Buiten de VS en Noord-Amerika scoorden de Steelcase-ondernemingen een omzettotaal van 894 miljoen dollar. Het omzetaandeel van Steelcase Werndl AG bedroeg 28 procent. Daarmee is het Duitse dochterbedrijf na de VS de succesvolste Steelcase-onderneming.

 

www.steelcase.de

 

 

06-08-2008 8:39

 

De ‘Collection 1012’ van Ohmann Leer uit Apeldoorn heeft een metamorfose ondergaan. De collectie is uitgebreid tot maar liefst 61 kleuren. Naast het grote kleurenaanbod is het artikel ook verder verbeterd.

 

Door het leder 0,1 millimeter dikker te maken, is de grip en de uitstraling verder geoptimaliseerd. De volledige collectie wordt door Ohmann op voorraad gehouden, zodat korte levertijden naar eigen zeggen gegarandeerd kunnen worden.


www.ohmannleather.com

05-08-2008 8:28

Fantoni heeft een uitstekend boekjaar 2007 gedraaid. De Italiaanse kantoormeubelproducent uit Udine zag zijn winst met 134 procent toenemen tot bijna 5 miljoen euro. De omzet bedroeg ruim 350 miljoen euro (+15 procent).

 

De totaalomzet van (om precies te zijn) 354,234 miljoen euro betekende een toename van 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De winst van 4,979 miljoen euro betekende een 'plus' van ruim 134 procent ten opzichte van het boekjaar 2006. De cash flow steeg met 17,45 procent tot 30,636 miljoen euro.

 

De omzet vanuit Italië, Slovenië en Servië bedroeg 72,2 procent van het totaal. Vanuit Centraal-Europa kwam 14 procent omzet binnen en Azië was goed voor 11 procent. Het restant (2,8 procent) was afkomstig uit Afrika, de VS en Zuid-Amerika.

 

Bij Fantoni werkten in 2007 1.413 medewerkers en dat waren er 244 meer dan het jaar ervoor. De toename van het aantal medewerkers én van de omzet is onder andere een gevolg van het toevoegen van de bedrijven Lesonit (Slovenië) en Spik Iverica (Servië) aan het Fantoni-concern. Volgens algemeen directeur Paolo Fantoni heeft ook het bedrijf Patt, specialist in het realiseren van akoestische panelen, significant bijgedragen aan het positieve resultaat.

 

Fantoni verklaarde de overname van Lesonit en Spik vanuit strategische overwegingen. "Het betreft hier markten in een regio die een economische groei realiseert die drie maal hoger is dan in de West-Europese landen."

04-08-2008 8:16

Saarbrücken is de eerste, maar niet de laatste Europese vestiging van de Amerikaanse meubelproducent Mity-Lite. Het bedrijf met een hoofdvestiging in Utah ziet grote kansen op de Europese markt. In het Duitse Saarbrücken werd daarom 5 juni de eerste Europese vestiging geopend. Mity-Lite is momenteel op zoek naar medewerkers en een bedrijfsleider laat manager Alberto Da Silva weten.
04-08-2008 8:14


Steelcase heeft op 23 juli een nieuwe showroom geopend in Frankfurt. De showroom in de Zuid-Duitse stad omvat 450 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte, waarin het thema ‘Office' wordt gepresenteerd.

 

De mondiale opererende kantoorinrichter omschrijft het nieuwe stulpje als ‘de start van een nieuwe showroomgeneratie'.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >